Påskkärring året runt

Ja, det väcktes en del åsikter efter det här men som ni redan vet är jag fruktansvärt trött på att man ska kasta på sina barn alla färger som finns hemma bara för att ”barnet” inte ska hamna i ett könsfack. Förra veckan stötte jag på två bekanta från länge sedan, båda drog sina nyfödda i vagnar och jag skulle precis säga ”gud så söt .. ehh  .. Är?”. Är det ett mindre barn så ser man inte kön på barnet och då underlättar det att ha något i färgväg att relatera till så att man kan önska grattis till killen eller tjejen. Här var hela regnbågen nertryckt i vagnen och jag hade ingen chans.

Jag tycker att det här färg-genusdebatten är bara en extra tårtbit att addera till de vuxna som gör allt för att passa in i ”Hornsgatansvänstern”. Och det är helt okej såklart, vi människor vill tillhöra olika grupper och visa vad man står för. Frågan är bara om barnet verkligen tjänar så himla mycket på att bli utklädd till en påskkärring året runt eller om det är deras föräldrar som bara villl ha en klapp på axeln och något-hitta-på-ämne att kämpa för i brist på annat i livet.

 1. Undra vart jag hamnar i debatten? Jag låter mina barn klä sig som de vill och dottern vill alltid har rosa, djur eller ”prinsessigt” på kläderna och sonen superhjältar och grönt och blått och ”häftigt”. Men utomhus är dom ”påskkärringar” i alla möjliga glada färger. Dels för att ytterkläder är otroligt dyrt och jag vill att mina barn och småkusinerna deras ska kunna ärva allt av varandra och dels för att färgglatt gör att dom syns bra ute. Både när jag och när förskolefröknarna ska hitta dom när dom är ute och ränner.
  Tänk! Allt är kanske inte politik och medvetna val? Vissa val utgår från det som är praktiskt och ekonomiskt också.

 2. Amazing blog! Do you have any recommendations for
  aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m
  a little lost on everything. Would you recommend starting with a
  free platform like WordPress or go for a paid
  option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed ..

  Any tips? Many thanks!

 3. This website was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something
  that helped me. Many thanks!

 4. alva skriver:

  WOW, jag vet ett ord du skulle kunna använda om du inte ser om barnet är en kille eller en tjej. Hen. Du vet det där onödiga ordet? ”gud så söt hen är”

  Och så var det problemet löst 🙂

 5. Tjej skriver:

  Jag personligen har blivit kallad kille… Just för att jag inte trivs som tjej.. Och då klär mig lite mer manligt ibland.
  Därför föredrar jag att ordet hen överhuvudtaget finns…

  För oss som faktiskt inte trivs i vår könsroll är det bra.

  Och alla tjejer gillar inte rosa.. t.ex jag passar inte i rosa när det kommer till min hud ton och det finns fler som inte gör det.

  Ska vi då behöva bära rosa för att folk ska se att vi är tjejer..?

  Min mamma spökade ut mig i rosa och vitt när jag var liten.. Och dem kläderna blir ju skitiga på 2 sekunder pga att dem är så ljusa, speciellt då både killar och tjejer leker i sandlådan som barn, för barn existerar inte det är med att tjejer har rosa killar blå och så vidare, på dagis/förskola lekar alla lika om då inte föräldrarna försökt banka in idiotier i huvudet om att man ska leka med tjejer för killar ska man enbart vara tillsammans med.
  Så det är mer praktiskt för föräldrar med lite mörkare kläder på bägge könen.

  Och hur gör du den dagen du själv får barn, och dem kommer upp i tonåren och blir precis som jag kanske?
  Uppkäftig, står för mina åsikter, färgar håret i olika färger var och varannan månad, har en alternativ stil(goth,synth,punk,fashioncore,lolita),

  Gillar att göra manliga saker – alltså jag sitter INTE och snackar killar, sex mm med mina tjejkompisar, Jag har EN tjejkompis.. resterande är killar.. just för att jag inte orkar med tjejiga tjejers beteende.
  Jag är dessutom bisexuell, sätt dig gärna in i mitt liv så får du se livet från en annan sida. Jag är gärna öppen och berättar för dig hur mitt liv sett ut genom åren, då tror jag att du kommer förstå lite.. bla att könsrollen ska inte spela så stor roll

  Man utformar rätt lätt ett barn till motsatsen av en själv om man försöker banka in sådant i huvudet på dem.

  Jag har en mamma som är homofob och min pappa accepterar alla. Jag har växt upp mest hos mamma – nu är jag motsatsen..

  så snälla Bella… det finns en hjärna i ditt huvud med, använd den och inse det praktiska 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..