ANNONS

Fortsättning

/

.. Sitter i loungen i Frankfurt och vår flight går 19.00. Jag har läst igenom era kommentarer och där det skiljer sig från er som inte håller med mig är synen på kön. Antingen tycker man att det är viktigt med män och kvinnor medan vissa tycker att vi kan skrota allt som har med kön att göra. Tycker vi olika där kommer vi aldrig enas. Jag tycker att kön är fruktansvärt bra och härlgt och det känns märkligt att argumentera för något som alltid har varit. Män och kvinnor vi är olika. Om det är något som går fel i Sverige idag är att vi nedvärderar kvinnlighet och mannlighet. Att beskriva en kille manligt såsom att han stora händer, mörkare röst och är orädd är elakt enligt vissa. Att säga att höfter, bröst etc och mindre risktagande är kvinnligt gör också vissa rasande. Men i de flesta fall är det så, men såklart inte alla.

Jag är otroligt stolt över att vara tjej. Jag älskar att få vara feminin. Men i Sverige får man nästan skämmas för det. Med dagar spenderade i Italien är skillnaden också stor. Kvinnorna är stolta och vackra men omsorgsfullt valda kläder och make. Männen ser ut som män. Jag tycker att det är respektfullt och vackert.

Att skapa ett jämställt land handlar ingenting om att ta bort det som är typiskt manligt eller kvinnligt. Det är inte de som är i vägen. Va en stark förebild och stå upp för dig själv snarare än att dra på dig offerkoftan för det du har mellan benen. Det är inte det som är problemet. Är problemet för få kvinnor i styrelser eller sämre lön – Ja ut och kämpa för dig och din karriär och gör skillnad istället för att skylla på alla andra istället. Lika lön har inget med att minska på din kvinnlighet. Var stolt över det och bejaka den snarare!

431

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00