ANNONS

Mer kvinnligt företagande!

/

Här kommer ett klipp från när jag blev intervjuad av Gefle Dagblad igår. Vi diskuterade även varför kvinnligt entreprenörskap är så lågt. I Stockholm är det endast 7% av alla kvinnor som jobbar som driver eget, 93% är anställda. Den siffran är läskigt låg och Sverige är tredje sämst i hela Europa när det gäller kvinnor som driver eget. Jag tror att det är en attitydfråga som kommer från grundskolan. När jag gick i skolan så stod det i läroplanen att man skulle lära sig att bli anställd. Förra året under hösten så tog man fram en ny skolplan som ska gälla där det står att man måste använda sig av entreprenöriellt lärande i skolan, bara en sådan sak tror jag verkligen kommer ge skillnad i framtiden.

Sedan är det fler saker som bör ändras. Idag får du inte vara arbetssökande hos arbetsförmedlingen och samtidigt pröva att starta företag, inte heller om du är mammaledig får du ägna den tiden åt en affärsidé som du kommer på under din föräldrarledighet. Det är oftast i sådana situationer som man inser att man vill driva eget och då går inte det. Vilket jag tycker är galet. Sedan kan vi ta det där med anställningsproblematiken en annan dag, det förtjänar ett eget inlägg.

67
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00