Jag slår tillbaka!

Usch jag blev så arg när jag läste om kvinnan som fick böter för att hon slog till mannen som tafsade på henne. Det är helt galet. Varför polisanmälde inte hon mannens ofredande? Jag har ofta råkat ut för män eller snarare yngre killar som på krogen får för sig saker och jag ger alltid igen. Senaste gången var innan jul och jag och mina vänner var på en klubb och dansade. Vi står rätt nära baren och sedan är det en idiotisk kille som precis har shot:at klart och trycker ner sitt tomma shot-glas mellan mina bröst. Jag blev så arg så att jag höll på att koka över så jag tog upp glaset och sulade det hårt i hans panna. Det hade säkert kunnat gå sönder (vilket jag hoppades) men jag tycker att han får skylla sig själv. Sedan drog jag iväg honom och frågade vilka jäkla pucko han är. Han skämdes tillslut.

En annan gång var det en kille som la sin hand på min rumpa och klämde till. Då vände jag mig om och böjde hans fingrar bakåt så att han skrek. Jag har passerat stadiet där jag blir ledsen och går därifrån. Det är hans problem att han går över gränsen. Nu blir jag bara skogstokig om någon rör på mig på ett nedvärderande sätt. Skulle någon av dessa killar göra en polisanmälan mot mig, skulle jag gå på med min advokat tillbaka och göra livet surt för människan. Det är bra att ha cash och en stor blogg ibland. Efter allt näthat och knäppa människor efter mig så är min stubin riktigt kort. Jag hoppas att kvinnans advokat i artikeln överklagar domen. Det är inte rätt.

Skärmavbild 2013-03-26 kl. 15.07.46

 1. Fan vad bra du är Isabella klart man ska ge tillbaka. Det är dem som har jävla problem inte den som blir utsatt. Kram! Helt galet att Sofia blev fälld. Det är fan sjukt. Självförsvar much? Är inte det lagligt?

  1. Det är helt sjukt vad Bella ljuger, ni kan inte vara kloka om ni tror på allt denna kvinna skriver.
   Sula ett shotglas i pannan, på en bar, kom igen, blodet skulle spruta och bartendern skulle ringa AB direkt.
   Tänk liiiiiiite kritiskt.

   1. Lisa har du druckit ur ett shotglas någon gång? För dem är ganska hårda. Se tappat ett par i stegolv utan att de gått sönder.

 2. Absolut ska man slå tillbaka men att knäcka någons näsa? då har man inte slagit till för att markera precis. Sen är det här en kvällstidning men det förstår du säkert och du som är smart inser säkert att journalisten skriver det han behöver för att den ska säljas…….kom tillbaka när du pratat med båda parter om vad som hände. Som advokatassistent vet man att dessa rubriker sällan stämmer……..

 3. På en utomlandsresa tog en äldre man ett rejält grepp om mitt underliv när jag stod i baren och väntade på betjäning. Av ren reflex vände jag mig om och slog honom i ansiktet med öppen handflata. Som svar fick jag en hård knytnäve på axeln som var avsedd för mitt ansikte. Han var för full för att träffa och jag hann skygga tillbaka. Så var försiktiga tjejer. Hävda er rätt och visa tydligt att ni inte accepterar övertramp/övergrepp men var rädda om er. Der finns för många idioter där ute!

  1. Detta måste ha varit i Egypten? Har en väninna som nyligen nästan blev våldtagen på ett hotell i Cairo av en anställd där och mannen i fråga uppvisade exakt samma våldsamma beteende.

    1. hahah man kan ju iof önska att de va samma man, så de bara fanns en man på vår jord som gjorde sånt här..

     1. Anna, det där är inte ironi. Ironi hade varit om det faktiskt VAR samma man. Läs upp, gör om, gör rätt.

  1. Man behöver inte mycket kraft för att krossa näsbenet, räcker med en öppen handflata som är välriktad. Pga denna okunskapen som många besitter blir artikeln lite väl blodig.. Inte för att jag var där men som sagt, för att knäcka en näsa behöver man inte slå hårt så jag tror inte att hon var överdrivet våldsam med tanke på hur han betedde sig.

 4. Du var ju intresserad av juridik..

  Hon anmälde honom för ofredande men brott kunde inte styrkas. Samtidigt anmälde han henne för misshandel (när allt var över sprang hon enligt vittnen – hans och hennes vänner – till honom och slog honom)

  Läs dina artiklar innan du kommenterar dom.

  1. Reagerade på det med! Bella tar upp frågeställningar som klart och tydligt förklarades i artikeln…

 5. Som en person sa till mig ”Om killen faktiskt väljer att anmäla HENNE efter att ha åkt på en smäll efter det HAN gjorde, då är det fan HAN som har problemet” och ja. Det är det verkligen.
  Nu är inte jag den som uppmuntrar våld egentligen, men min kropp är fan MIN och inte någon generell egendom för vem som helst att tafsa på. Mao. RÄTT att ge tillbaka.

   1. tankte precis detsamma, sa det ar ok att en man knacker ett nasben pa en kvinna, om hon tafsar. For det finns en massa kvinnor som tafsar pa man.
    Det ar aldrig ok att sla nagon, lika sa ar det aldrig ok att tafsa. Spelar ingen roll om du ar man eller kvinna.

    blir grymt trott pa detta att kvinnor kan gora ”vad som helst” i sjalvf;rsvar, men om det skulle vara omvant hade det varit sexistiskt.
    Sluta se i kon utan hur MANNISKOR ska agera emot VARANDRA/

   2. Men det är väl klart! Alla förtjänar att slippa ifrån ofredande och kränkningar. Tafsar man på helt oinbjuden på någon, man som kvinna, så muckar man verkligen gräl.

 6. Problemet är INTE att hon knäckte näsan på honom. Vill ni ha mer information om vad som faktiskt hände och varför hon blir åtalad kan ni läsa här: http://www.dagensjuridik.se/2013/03/knackte-nasan-pa-tafsande-man-pa-dansgolvet-kvinna-doms-misshandel

  Hon får förmildrande omständigheter då hon blivit utsatt för provokation men då hon hade uppsåt att skada honom blir hon fälld för misshandel och får böta, hör och häpna: 1860kr. Väldigt lågt efter att ha brutit näsan. Han, däremot, går fri då inget brott kunnat styrkas då brott måste ha uppsåt.

  Alla är alltså överrens om att han tog henne på rumpan men det går inte att styrka uppsåt (kan ha varit en olycka så som att han blev puttad bakifrån och hade händerna lågt och hann inte reagera så bra pga alkoholen vilket resulterade i rumpkläm).

  Hade hon, precis som detta hände, vänt sig om och gett honom en rak höger hade hon blivit friad då hon var under DIREKT hot. Men nu sökte hon upp mannen och där av fastställdes uppsåt. Precis som de två fallen du berättar om som hänt dig Isabella så skulle du inte åka dit för du var under ett ”påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp” (till skillnad från denna kvinna).

  Hoppas detta klarar upp saker och att det inte blir någon jävla bajskastartävling.

  1. Hade detta nu varit tvärtom, hade det inte blivit så här. Att kvinnan inte reagerade direkt och att det därmed var uppsåt, är förnedrande för alla kvinnor. En kvinna idag har uppenbart inte rätt till sin egen kropp, läs bara reaktionerna på det som hände i USA. Så han var berusad och blev knuffad och råkade komma när hennes rumpa?? Ja, säkert gick det till så. Och säkert är det bara på skoj när kvinnor trakasseras för klädsel, utseende och sätt. Det är männens värld vi lever i. det är männen som har all makten att göra vad de vill med kvinnorna idag. det är skit samma med storyn bakom, detta visar tydligt att när en kvinna ger igen, då frias männen! där sitter den största boven i samhällets syn på kvinnor 2013.

   1. Om vi vänder på könen. Tror du en man ens hade fått så här låga böter? Knappast. Han hade förmodligen åkt dit för kvinnofridskränkning och fått bura galler i ett halvår.

    Du kan inte ta ett (eller ens en handfull) fall och säga ”titta! Så ser det ut”. Det är ett logiskt slutfel och anekdotisk bevisföring vilket inte leder någonstans.

    Jag säger inte att det var så som det gick till, jag säger det är så man KAN resonera och det är inte omöjligt. Där av kan du inte (om du inte har videofilm som bevisar annat) påstå att han hade uppsåt BORTOM RIMLIGT TVIVEL. Där emot kan man säga att det bortom rimligt tvivel fanns uppsåt i det hon gjorde och det är bortom rimligt tvivel att hon var säker i stunden och valde att söka upp honom.

    Ditt sätt att argumentera är väldigt inflammatoriskt och bidrar inte till en konstruktiv och logisk diskussion. Antag att rollerna var ombytta, hur hade du reagerat då?

    1. Dagsböter baseras på din inkomst. Summan är inte straffet, att det vara under 2000 kronor är alltså ointressant i sammanhanget.

     1. Ja, dagsböter är baserat på inkomst, men inte skadestånd. Skadestånd dömdes dock inte ut i det här fallet.

    2. håller med om att det är trevligt att se någon kommentera på ett trevligt och konstruktivt sätt, MEN det hade inte skadat med ett genustänk från din sida. visst att vi pratar om ETT fall där EN man är inblandad, men man måste tänka längre än så. faktum är att kvinnor blir misstrodda, och att män ofta utnyttjar sin maktposition genom att tex tafsa. och innan du skriver ”och DÄR kom attacken mot män” så måste du förstå att jag inte säger att alla män är svin, jag säger inte ens att de som tafsar är svin då vi får lära oss från barnsben att män får göra precis som de vill och att kvinnor är små, söta, känsliga individer. och just precis därför måste man tänka kritiskt och hela tiden ifrågasätta saker. det är tyvärr inte jämställt mellan könen och man måste komma ihåg detta. även om det du säger är rätt, att det inte finns tillräckligt med bevis för att han taffsade, finns det ändå en maktobalans. för även OM det hade funnits nog med bevis hade hon inte friats för i dagens samhälle är det mer eller mindre ok att ta en tjej på rumpan. och bara det faktum att du säger att han kanske snubblade och råkade ta på hennes rumpa tyder på att du inte tänker ur ett genusperspektiv. bara tjejen kan säga ifall han taffsade eller inte, bara hon kan säga vad som är obehagligt för henne. killar har taffsat på mig och ”tagit tag i” mig när de snubblat/ramlat och TRO mig, man vet när någon taffsar och när det är en olyckhändelse. och om det nu var så att han ramlade och tog tag i hennes rumpa, om det verkligen inte var med mening hade han väl ändå sagt förlåt? och då hade hon väl inte sprungit efter för att slå honom?

     1. Jag har verkligen inte ett genustänk nej.Varför skulle jag när fältet inte kunnat bevisa sina teorier om patriarkatet exempelvis? (Kom med vetenskapliga skrifter, inte böcker eller ”titta på samhället”)

      Hur fick jag lära mig att jag fick göra vad jag vill? Aldrig upplevt det, tvärtom har jag upplevt att jag blir tillbakahållen på samtliga plan, genom hela livet.

      ”för även OM det hade funnits nog med bevis hade hon inte friats för i dagens samhälle är det mer eller mindre ok att ta en tjej på rumpan. ”

      Här gör du två fel. Först antar du att jag tror att om det kunnat bevisas att han tafsade med uppsåt att tafsa hade hon inte blivit fälld. Det är inte vad jag säger. Hon ska fortfarande bli fälld då hon hämnades vilket inte kan tillåtas oavsett vem som gör det.För det andra, OM han bevisligen tafsade med uppsåt hade han OCKSÅ blivit fälld.

      ”bara tjejen kan säga ifall han taffsade eller inte, bara hon kan säga vad som är obehagligt för henne”

      Rätten ska inte bry sig om hur hon känner. Rätten ska bry sig om uppsåt. Rätten hade, som sagt, inte blinkat ifall hon slagit till honom direkt. Nu hann han gå där ifrån, hon söker upp honom efter några minuter och där i ligger uppsåt, hon blir fälld.

      Och hon är väl den enda som kan säga om det upplevdes som att bli tafsad på. Han är den enda som vet om han tafsade. Rätten bryr sig dock inte om något av detta utan om ifall det går att bevisa bortom RIMLIGT TVIVEL. Där i finns inga känslor, med rätta.

      ”då hade hon väl inte sprungit efter för att slå honom?”

      Hur vet du det? Känner du henne? Vet du vad som försegick i hennes huvud? Hon kanske är ett psyko. Säger inte att hon är det, säger bara att du inte vet detta. Rätten ska inte bry sig om vad någon ”förmodligen” eller ”förmodligen inte” gör utifrån händelserna. Då kan jag döda någon och du skulle tänka ”måste ha haft en bra anledning”, eller är den tanken reserverad för kvinnor?

     2. David: Är du seriös? Förnekar du kolonialism, rasism och förintelsen också? Varför inte ”titta på samhället”?

      Ja stackars dig som känt dig tillbakahållen som MAN, tror inte du hade överlevt en dag som tjej isådanafall.

      Jag vet det eftersom att jag vet hur människan fungerar. Vi reagerar inte alltid direkt, ibland måste chocken lägga sig. Det hade du förstått om du var tjej och var och varannan dag blev förolämpad eller taffsad på.

      Och ett fint exempel på patriarkatet är det du håller på med nu, när du svarar på alla kommentarer för att läxa upp de som enligt dig har fel. Och klart som fan att du inte har märkt av att du som man har uppfostrats på ett visst sätt – för du är den privilegierade. Precis som vita människor har lättare för att inte se rasism, för att den inte drabbar dem i samma utsträckning.

      Det skrämmer mig att människor som du, dessa svart-eller-vitt-tänkande utan någon som helst empati eller förmåga att sätta sig in i någon annans skor, är samma människor som har makten att bestämma vem som ska åka i fängelse/inte straffas osv.

     3. Förnekar inte rasism, kolonialism och verkligen inte förintelsen. Vad jag förnekar är den feministiska synen på patriarkat. Men du får gärna lägga fram bevis (alltså en bra studie, inte bara ”män är si och samhället är så”).

      Du har ingen aning om hur det är att vara man, så kom inte och snacka om att jag skulle eller inte skulle överleva som kvinna.

      Så staten ska ha överseende med hämnd? Det är skit samma om chocken lägger sig först efter ett tag. Du har INGEN rätt att hämnas.

      Så för att jag rättar konstiga uppfattningar av vårt rättssystem och för en diskussion med folk som jag har motsatt åsikt med så är jag en del av patriarkatet? Verkligen inget bevis. Har du tittat på ditt eget privilegium som kvinna? Förmodligen vit kvinna också.

      Du tror att jag, som kommer från arbetarklassfamilj, har en bror som sagt åt mig hela mitt liv att strunta i att plugga har haft det lätt att studera på universitet? Har någon reell makt att bestämma över vem som får eller inte får åka in i fängelse? Vem tror du att du är som vet vad jag gått igenom i mitt liv? Du har ingen aning om hur pass empatisk jag är eller inte är. Jag kan absolut känna empati med denna kvinna men det ger henne inte rätt att hämnas.

      Har själv blivit utsatt för tafsande, jag låg och sov och min rums- och arbetskamrat tog mig på kuken, två gånger samma natt. Jag anser inte att jag får hämnas när hotet mot min integritet inte längre finns där.

   1. Tack, inte ofta man får sådana här kommentarer. Det gör en starkare att fortsätta.

    Ja, media sensationaliserar allt, tråkigt att många ännu inte är så kritiska mot mediet som de borde vara. Fast sen är jag ju PR-expert också och mitt jobb är att förstå media, så kanske inte är konstigt att jag har ett extra kritiskt öga mot det.

    1. Jag är själv inte PR-expert men väl akademikernörd som haft upprepade kontakter med media (och därmed vet hur de kan twista) vilket får mig att fungera likadant. Saker som låter osannolika är det oftast också, även om det kan krävas lite research för att förstå det. Tyvärr är mediaklimatet intensivt och en initial missuppfattning kan snabbt få vansinniga proportioner när alla blir fartblinda. Därför gläds jag verkligen de gånger jag ser andra ta fighten i kommentarsfält och liknande när jag själv inte orkar 😉

     1. Jag har fått ett ganska bra sinne för när media överdriver och inte. Ett bra knep brukar vara att tänka: kan media åka dit för mened för det de skriver? Om inte: hur kan omständigheterna vara sanna men förmildrande i verkligheten? Då är det förmodligen sanningen. Om ja: då har det förmodligen hänt men de utelämnar något.

      Jo, skönt att inte alltid vara ensam i fajten håller jag med om. Händer lite allt för ofta.

     2. David.

      Jag håller med om att det är bra att någon klarar ut de egentliga omständigheterna i fallet eftersom att det cirkulerar flera olika tolkningar i kommentatorsfältet. Däremot så tycker jag inte att du ska säga till folk att deras resonemang är ologiska och ”att man inte kan basera en åsikt på ett enstaka fall”.. Vi pratar om den otroligt dåliga kvinnosyn som finns i såväl Sverige som i andra länder. Det finns absolut inget logiskt med den men alla vet att den existerar.

     3. Först och främst: tack.

      Jag kan absolut säga till folk att deras resonemang är orimligt OM det faktiskt är orimligt.

      Man kan basera en åsikt på enstaka fall, jag har rätt att säga att åsikten inte bygger på någon riktig grund utan är ett logiskt felslut om det är ett logiskt felslut (annars är jag ologisk)

      Det vi pratar om är inte en dålig kvinnosyn i Sverige eller USA (vi kan diskutera arabvärlden men den har ännu inte tagits upp hitintills). Det vi pratar om är ENSTAKA fall av dålig kvinnosyn. En enormt större del av folket har tagit till orda att de inte accepterar sådant här beteenden.

  2. Dock så funderar jag lite över den biten att ”han tog henne på axeln och då slog hon till honom”. Även där finns det ju en provikation och skulle kunna ses som ett hot. Varför finns inte den detaljen med som en aspekt i domen?

   1. Det gör det nog, hon fick ju det lägsta möjliga för sitt brott. De hade kunnat gå mycket hårdare men ansåg att upplevelsen hon hade tidigare och att han la sin hand på hennes axel (kanske för att han höll på att tappa balansen eller något, han var ju full trots allt). Hon kan dock inte frias från misshandel då hon aktivt valde att söka upp honom, vilket innebär att hela misshandeln kunnat undvikas.

 7. Att knäcka någons näsben är knappast självförsvar utan mycket riktigt klassat som misshandel. Tycker att fallet inte är konstigare än att man inte får utsätta inbrottstjuvar, under pågående inbrott i ens egna hem, för våld eller liknande. Idiotiskt system, där har man en del att lära från exempelvis USA. Men det rättfärdigar inte killens agerande.

  1. Trams! Du får slå en inbrottstjuv om du befarar för ditt liv (vilket du bör göra om du befinner dig i samma hem som en tjuv). Det går under nödvärn och hemfrid. Du får även kasta ut någon som vägrar lämna ditt hem med så mycket kraft som behövs (först prat, sen muskelstyrka, polis och möjligen vapen om du befarar att något kan hända dig om du inte får ut personen snabbt).

   Att knäcka någons näsben är inget problem, problemet är att du har uppsåt att slå personen. Hade hon vänt sig om direkt med en höger eller om han hade stannat kvar på plats hade hon gått fri. Nu sökte hon upp honom och gav honom högern vilket är uppsåt och där av brottsligt.

   1. Håller helt med dig Holman, men en liten detalj fattas. Det är inte så svårt att knäcka ett näsben, det behövs verkligen inte så mycket styrka som det låter. Det räcker med en välriktad öppen handflata och är alltså inte i närheten så våldsamt som det kanske låter.

    1. Vad har svårighetsgraden med att knäcka ett näsben att göra? Har själv tränat kampsport i närmare ett decenium och är fullt medvetend om hur skör den mänskliga kroppen är.

     1. Kul att se någon här som kan föra en diskussion på ett intelligent och trevligt sätt utan att försöka förminska eller kränka någon! Det börjar tyvärr bli ovanligt.
      Håller för övrigt med dig i dina vettiga synpunkter.
      Håller även med Terese ovan att man blir glad över att läsa dina kommentarer.

     2. Tack, jag gjorde ett medvetet val för några år sedan med att vara öppen med mina åsikter tillsammans med namn och allt även om det kan skada mina framtida möjligheter för jobb. Detta skapar per automatik en bättre ton i debatten vilket blir mer konstruktivt.

      Men tack igen.

     3. David,
      väl skrivet och helt rätt. Kul med en kille som vet vad han pratar om och skriver bra!
      Tror också att om hon sponant klippt till honom hadde hon gått fri.
      Men var rädda om er i utelivet, det finns många knäppisar!

 8. Man ska aldrig tafsa och kränka kvinnor, då ska man ha stryk så man förstår att det är fel. Finns så sjuka neandertalare till män som bara ser kvinnor som objekt eller deras personliga ägodel! Vissa kvinnor respekt för det är någons mamma, syster, dotter eller fru!

  1. Jag förstår din poäng men råder dig att noga tänka till angående meningen ”Vissa kvinnor respekt för det är någons mamma, syster, dotter eller fru!” Här framställer du kvinnor som objekt då de ”är någons”. En kvinna är SIN EGEN och ska behandlas med respekt. Det gäller för övrigt alla människor, oavsett om de är män, kvinnor eller vad de nu väljer att kalla sig.

 9. Vi tjejer skulle vara med på rättegången och protestera. Det är förjävligt hur killar får bete sig utan att få ett straff och när vi tjejer försvarar oss då åker vi dit. Jag hade nog fan slagit ihjäl Karl fan.. Jävla idiot

  1. Börjar kännas jobbigt att upprepa sig men läs vad som faktiskt står och vad jag skrivit ovan.

   Hon försvarade sig inte, hon hämnades. Hade hon slagit honom direkt eller han stått kvar och hon sedan slagit till honom hade hon gått fri. Nu sökte hon upp mannen för att nita till honom och hade uppsåt med det med andra ord. Uppsåt kunde inte styrkas av hans agerande.

   Hade hon däremot nitat till honom direkt med en höger, fortsatt med att knäa honom i skrevet och sedan knäa honom i nyllet, han seglar ner och hon börjar mata sparkar hade hon än en gång åkt dit då han inte varit ett hot efter, garanterat andra knäningen, troligen första.

   Självförsvar är INTE att söka upp och hämnas utan om att skydda sig i stunden.

   1. Vad du har skrivit? Svarade inte på vad du skrev utan på det Bella skrev. Allt handlar inte om dig. Ja men vad har männen för rätt att tafsa på kvinnor? Vi måste fan få ge igen när någon antastar en

    1. Jag svarade på ditt tidigare inlägg innan i ett annat inlägg. Tyckte det kunde vara relevant för dig att läsa det.

     Du har absolut rätt att försvara dig. Du har inte rätt att hämnas. Om någon tafsar på dig och du vänder dig om och ger en rak höger som bryter både näsben och sänker en kille som ramlar med huvudet mot ett bord så han dör så är du fortfarande friad av en domstol då du inte kunde vetat att detta skulle hända. Du hade, med andra ord, inget uppsåt. Om du däremot vänder dig om, puttar bort mannen, han går där ifrån och du sedan bestämmer dig för att söka upp honom, ger honom en rak höger och han bryter näsan så har du haft som uppsåt att skada honom, annars skulle du aldrig sökt upp honom från första början.

     En man har ingen rätt att tafsa på dig, vem har påstått detta? Däremot måste hans tafsande ha haft uppsåt bakom sig. Satt själv på ett läger med min flickvän i knäet på en stock utan ryggstöd. Hon puttar till mig så jag ramlar bakåt, min reflex gör att jag grabbar tag om en tjejkompis bröst. Här hade jag inget uppsåt och där av var det inget brott. Denna snubbe kanske blev tillputtad också och råkade hamna med händerna på hennes rumpa. Där av kan du inte bevisa uppsåt.

    2. Vet ej varför, men mitt svar dröjer något fruktansvärt… Kollar om det beror på server, admin eller något. Dyker detta upp först så får jag väl skriva om mitt svar, annars kommer det snart.

    3. Att försvara sig och ge igen är två helt skilda saker, varav den ena är straffbart av förståeliga skäl. Vi har rättssystemet av en anledning och det är att skydda de som blir utsatta för brott och se till att brottslingarna får rättmätiga straff. Som David säger har man full rätt att försvara sig i stunden då det händer något. Därremot har man ingen som helst rätt att söka upp någon i efterhand och som du säger ”ge igen”. Personligen tycker jag att det tillhör sunt förnuft att förstå skillnaden!
     Han tafsar på henne, hon vänder sig om och knuffar bort honom. Efter ett tag går hon efter honom och smäller till honom i ansiktet så att han bryter näsan. Detta sker således inte i anslutning till händelsen där han ofredade henne, vilket gör henne skyldig till misshandel. Att han taffsade på henne är fel, men det ger henne inte rätten att söka upp honom i efterhand och slå av näsan på honom!

     1. Är det så konstigt om reaktionen kommer straxt efter? Han får ta konsekvenserna dom han själv ställt till med. Karlar är fan ett folk för sig. Ett huvud har dom ett det är k-huvudet.. Visa respekt för kvinnan verkar vara helt bortavlad helt. Och hur kan du svara på något som jag inte skrivit tidigare. Det finns fler som heter Linda

     2. Ja men du måste ju hålla med om att vi kvinnor får stå ut med jävligt mkt pga er män. Vi blir sextrackaseerade. Våldtagna. Misshandlade.. Med mera. Du kan ju räkna ut hur många kvinnor det är som gör detta mot er män

     3. Vad du räknar som sextrakasseri ska män uppfatta som flirtande. När en kvinna tar mig på röven så är det smickrande. Kvinnor är inga helgon som inte tackraserar män. Män är också mer i risk än kvinnor vad gäller misshandel.

      Jag säger INTE att kvinnor bara ska ta det, absolut inte. Försvara er och slå till NÄR DET SKER. Men hämnd kan inte samhället acceptera.

    4. Men Linda, du pratar om att män ska visa kvinnor respekt, men det motsatta då? Du visar verkligen ingen respekt i dina kommentarer. Skärpning! Respekt ska vara ömsesidig…

 10. Tycker du inte det är ledsamt att inte alla tjejer har cash och en advokat så att de kan försvara sig utan att det blir några konsekvenser för dem själva? För så är det ju tyvärr 🙁 Men jag tycker du gör helt rätt i att ge igen och jag ska göra mitt bästa för att följa ditt exempel!

  1. Det är därför det finns något som heter rättskydd i Sverige vilket innebär att alla parter i ett bottsmål har rätt till ett juridiskt ombud. Det innefattar även dig om du blivit offer för en brottslig handling liksom brottslingen har rätt till en egen försvarare. Det här handlar inte om att hon inte hade en försvare det handlar om att hon utförde en brottslig handling och hade ett uppsåt att skada killen som taffsade på henne utanför ramen för den aktuella händelsen, vilket var anledningen till att hon även blev straffad.

 11. Tänk om det varit tvärtom- en tjej klämmer en kille på stjärten och han
  knäcker hennes näsben? Hur hade vi reagerat då? Självklart ska vi inte
  acceptera att män tar sig friheter och ofredar kvinnor- men var går gränsen?
  Hur mycket kan man ge igen innan det går till överdrift? En nypt stjärt mot
  ett knäckt näsben? Jag brukar använda min verbala förmåga istället. Våld
  löser aldrig något:)

  1. Nu är det ju faktiskt ganska så stor skillnad mellan att bli utsatt för ett sexuellt övergrepp och att bli utsatt för ett slag över näsan. Om du varit med om båda själv så förstår du nog att kränkningen och smärtan efter övergreppet är så fruktansvärt mycket större än den vid ett slag över näsan. ATt ta sig rätten att ta någon mellan benen är fan så mycket värre än att ge någon ett slag på näsan.. kan jag tycka.

  2. Såna personer förstår inte ett nej eller sluta. För dessa personer är det humor och smickrande att bli antastad så länge det inte är en själv som råkar ut för tafs från någon man inte vill ha tafs av.
   I en omvänd situation hade killen också fått böta antar jag. Lika dåligt.

 12. Hur kan man med sig själv när man helt frångår det Isabella vill säga med sitt inlägg- själva poängen om en otroligt viktig diskussion- och istället vill kritisera henne för att hon läst artikeln dåligt!? Kan man inte bortse från detta misstag och istället se till det som Isabella vill framföra- att man inte skall stå och acceptera att bli utsatt för övergrepp utan att man faktiskt skall försvara sig!

  Att ni orkar!?

  1. För att det är viktigt att hon förstår att hennes agerande inte är något fel på. Det ligger helt i linje med vad lagen säger. Sofias (den dömde misshandlaren) däremot begick hämnd och hade uppsåt med sitt agerande och bör där av, rätteligen, bli anmäld för sitt agerande.

   Att ignorera att en så pass stor och inflytelserik person som Isabella inte blir rättad när hon sprider felaktigheter vore ett misstag. Om hon vill ta upp rätten att stå upp för sig själv så får hon göra det och kan absolut göra det i anslutning till denna artikel. Men att säga ”Usch jag blev så arg när jag läste om kvinnan som fick böter för att hon slog till mannen som tafsade på henne.” är direkt fel.

   Det farliga med att inte rätta är att andra tjejer kan börja tänka samma sak och inte vågar försvara sig pga att de fått för sig att de kan bli anmälda för misshandel om de gör det. Nej, de blir anmälda om de söker hämnd EFTER att brottet begåtts. (efter, inte i anslutning till. Någon tar dig på röven och du vänder dig om är inte ”efter” utan i anslutning till. Efter i detta fallet är när personen går där ifrån)

   1. Jag håller med om att om man som inflytelserik skribent kan ge upphov till en negativ effekt baserat på en felläsning- så skall detta uppmärksammas. Det blir bara så tröttsamt när man skriver det på ett sätt som bara blir nedlåtande, istället för att man skriver det för att uppmärksamma henne och läsarna på det och även tar sig tid att kommentera poängen i hennes text. Formuleringen som; ”Om du läste ordentligt så står det att hon anmält mannen” bidrar ju bara till en tråkig ton istället för att man vill göra ett uppmärksammande för att sen gå vidare i diskussionen.

    1. Möjligt. Kan absolut hålla med om det inlägget och en av texterna efter mitt första inlägg som säger att ”Blondinbella gör som vanligt…”. Kändes mer som att du var kritisk mot alla som var kritiska mot hennes inlägg dock. Tycker personligen jag hållit mig väldigt saklig och respektfull.

     1. Det är en dom enligt gällande rätt, ja. Juridik blir dock en smula mer spännande när man börjar fundera på om gällande rätt är rimlig eller om den i viss mån missar målet, vilket är intressant med Isabellas inlägg. Klart man kan rapa upp att rekvisiten är uppfyllda bla bla bla, men jag håller med Helena här – då missar man precis hela poängen.

     2. Då är det den frågan man ska ställa sig. Inte måla upp scenariot som om hon gav igen direkt efteråt när det inte är sant. Hon sökte upp för hämnd. Om du vill ha hämnd som ett legitimt försvar så är frågan: när slutar tiden att gälla? Lagen säger idag att det är när du inte har ett överhängande hot mot dig, du säger att det ska vara… 10 min, 15 min, 2h?

      Hur vore det om rollerna var omvända? Att kvinnan tog mannen på arslet och mannen svarade med att hämnas 10 – 15 min efteråt?

     3. Det Isabella skriver är att hon tycker att det är ”helt galet” att kvinnan bötfälldes för slaget. Ingenstans antyder hon att det var ett felaktigt domslut enligt gällande rätt. Hon ger uttryck för sin åsikt.

      Jag ger i min ovanstående kommentar till dig överhuvudtaget inte uttryck för något ställningstagande i frågan om hämnd bör legaliseras eller ej. Jag har inte ens funderat på det men jag håller nog med dig om att det verkar orimligt. Det jag däremot säger är att ditt bemötande av inlägget träffar fel eftersom du skriver om huruvida rekvisiten för nödvärn, ofredande och misshandel i fallet var uppfyllda, vilket är en annan debatt nämligen den om huruvida det är en korrekt dom enligt nuvarande lagstiftning, vilket jag påpekar att Isabella aldrig ifrågasatt.

      Att tycka att en dom är helt galen däremot, det behöver man faktiskt inte juridisk expertis för att tycka. Lagstiftningsarbete går ju liksom ut på att folk allteftersom samhället utvecklas börjar fundera på hur fiffig gällande rätt egentligen är och om något bör ändras.

      För att förtydliga än en gång: jag har ingen åsikt om Isabellas ställningstagande i själva frågan eller om legalisering av hämnd.

     4. Okej, då är det Isabella som vill legalisera hämnd. Och hennes sätt att inte klargöra att det gick tid mellan tafs och smäll och sedan berätta sina egna anekdoter där hennes smäll hände i stundens hetta skapar en felaktig bild av verkligheten vilket får folk att tro att man inte får försvara sig.

      Det är värt att ifrågasätta.

 13. Hon knuffade undan killen som tafsade och han gick? Hon valde senare att söka upp mannen för att då slå till honom. Då är det inte självförsvar, så enkelt är det. Sen gick hon till extrem överdrift enligt min mening. Absolut var det mannen gjorde inte okej, men han gick åtminstone därifrån efter att kvinnan knuffat iväg honom.

   1. Så du tycker inte det var bra att mannen gick iväg? Om han nu medvetet tog henne på rumpan så är det väl bara bra att han slutar med det han pysslar med när han märker att kvinnan inte vill. Och beteendet är såklart inte okej som jag skrev.

 14. Det är helt sjukt att han blir friad. Det står att hon har anmält honom, och att han frias medans hon döms.

 15. Jag tycker att det är intressant att man tycker att en mosad näsa är värre än ett tafs. Jag skriver det här utan att kommentera detta fall i sig då jag förstått att hon sökt upp honom efteråt. Nu intresseras jag av jämförandet av handlingarna, bara.

  Ni som påstår att en krossad näsa är ”värre” än att någon tar på era kroppar utan att ni själva vill det har nog haft turen att slippa uppleva båda delarna.

  Var glada för det. Att bli tafsad på etc gör ont rakt in i själen. En käftsmäll svider på rejält också såklart, tro mig jag vet… men sånt läker väldigt mycket snabbare än en kränkning.

  1. Snälla, tränat kampsport i närmare ett decennium. Vaknade en natt av att min arbetskamrat och rumskamrat för natten tog mig på kuken, två gånger hände det samma natt med inte mer än 5 minuter emellan.

   Att nita någon på käften såhär i efterhand är att gå till överdrift. Idag önskar jag att jag nitade skiten ur honom, satte en armbåge i nyllet på honom istället för att låtsas somna om andra gången (somnade om första gången). Men skulle aldrig smälla till honom efteråt trots att jag mådde dåligt varje gång jag såg honom och fick gömma mig för honom för att jag mådde så dåligt av att han ens skulle titta på mig. Men skulle aldrig få för mig att slå till honom i alla fall.

   Jag gjorde vad alla borde göra: anmälde honom. Visste att han inte skulle åka dit för det (ord mot ord) men visste också att om det händer fler gånger kommer det kunna hända saker.

   Släng inte ur dig kommentarer om personer du inte vet något om. Du har ingen aning om vad folk gått igenom.

  2. ”Var glada för det. Att bli tafsad på etc gör ont rakt in i själen. En käftsmäll svider på rejält också såklart, tro mig jag vet… men sånt läker väldigt mycket snabbare än en kränkning.”

   Jag har blivit tafsad på av diverse fulla killar och tjejer flera ggr. Inga problem, puttade bort dem, de gav upp.

   Jag har också blivit knockad av ett slag mot huvudet. Bromsar bussen för snabbt får jag huvudvärk och blir yr, jag löper större risk för alzheimersliknande symptom när jag blir äldre rent statistiskt.

   Det är inte tafsandet jag hoppas jag kunde ha sluppit.

 16. En grabb jag är bekant med klämde mig på rumpan på skoj häromveckan. Till saken hör att han är en generellt slemmig typ med stor övertro på sin egen dragningskraft för det motsatta könet. Han åkte på en örfil och ett allvarligt ”gör du det där igen så anmäler jag dig för sexuella trakasserier”. Sedan dess har han vart enbart trevlig, så visst lyssnar killar ibland…

  //Emma Hå

 17. Visst kan man tycka att det är förskräckligt med män som beter sig såhär på krogen. Men nu var det ju faktiskt så att han gick iväg från henne när hon knuffade på honom för att han tafsade. Hon valde sedan att följa efter honom för att sedan slå honom. Ska det alltså vara okej? Om en kille tar mig på rumpan får jag alltså leta upp honom och skada honom efter att det hela är överspelat? Vart är världen påväg inså fall? Jag håller helt med om att man inte ska tolerera att människor ofredar en men att leta upp en person för att slå den är inte en form av självförsvar, det är misshandel. Misshandel ska inte tolereras oavsett vilket kön man har! Dessutom dömdes hon till böter vilket är lägst i straffskalan för misshandel…

 18. Blev också upprörd över artikeln när jag läste den på vägen till skolan imorse; att den utsatta straffas och att förgriparen klarar sig undan och slipper stå för det han gjorde. Det är väl snarare han som borde dömmas för sexuellt ofredande, än hon för misshandel när det var självförsvar??? Det förstår ju vem som helst. Du är verkligen en förebild som uppmuntrar tjejer att stå upp för sig själva, i alla situationer – helt rätt gjort att ge tillbaks som du gjorde! xx

  1. Nu var det ju inte självförsvar då hon följde upp mannen efter situationen var slut. Då blir det ju misshandel istället.

  2. Kanske borde läsa diskussionen som pågått istället för att upprepa något som 100 pers redan sagt och blivit rättade på.

   Hämnd är aldrig självförsvar!

 19. Hej
  Jag är av det manliga könet och jag har också vart med om att ha blivit tafsas på rumpan av tjejer.
  Är det okej att jag slår av näsbenet av dessa tjejer?

  1. Nej då skulle du nog låsas in i ca 3 månader för ringa misshandel och inte få dagsböter på någon 1000-lapp. Det är jämställdhet det

 20. Bella, jag hade exakt samma reaktion när jag hörde detta! Även så hände något liknande idag i skolan, ett par grabbar som betedde sig som riktiga svin mot alla tjejer som gick förbi i korridoren. De fick min kompis att ta omvägar för att komma till klassrummet! Gick och anmälde dem direkt, ingen tvekan om det!

  1. Ja hon borde kanske straffas då hon misshandlade mannen? Om du inte läst artikeln så gick mannen därifrån och kvinnan söker sedan upp honom och dessutom slår honom. Enligt lagen så är det inte självförsvar då gärningen är avslutad.

   1. Men, vadå ”sökte upp honom”?? Hon gick fram till honom när han lämnat dansgolvet för att konfrontera honom, han lägger sin hand på hennes axel, givetvis blir man rädd då när en stor stark man som just tafsat på en tar ett grepp om ens axel? jag skulle också så, som ren reflex. dock skulle jag nog inte lyckas knäcka näsbenet, är nog för svag och slår för dåligt! det viktiga är iaf att hon inte gick fram till honom FÖR ATT slå honom, utan för att säga till honom på skarpen.

 21. Spännande kommentarer ovan.

  Jag önskar alla gubbslem (älskar detta nya trendiga ord) all olycka i världen och uppmanar unga tjejer att stå på sig!

  1. Jag vet inte vem du riktar dig till men misstänker att jag är inkluderad i ditt ihopklumpande av människor.

   Vad är problemet? Ingen har sagt att det han FÖRMODLIGEN gjore var rätt. Allt vi säger är att det hon gjorde verkligen inte var rätt för att hon hämnades, något vi inte kan tolerera i ett civiliserat samhälle.

   Har själv blivit tafsad på i sömnen av en man, önskar jag nitade till honom i stunden men skulle aldrig få för mig att hämnas på honom.

   Som någon smart en gång sa: gör inte brottet om du inte är beredd att ta straffet.

 22. Jag läste det där också, helt sjuukt! Varför sa hon få en anmälan för när han bara försvarade sig?
  Det är bra att du slår tillbaka. Jag hade gjort det själv om det hade hänt mig. Tyvärr så går jag dessvärre inte ut så ofta dels för att jag inte dricker, men dels också för att slippa alla dessa puckon.. Visst är det tråkigt att det ska vara på det viset!

 23. Och hur tycker du att jag utan cash och en stor blogg ska fightas mot en anmälan, om jag får en? Glöm inte att sätta ditt liv i perspektiv 🙂

 24. Det manliga könet ska inte kunna komma undan bara för att de tidigare haft all makt. Jag slår också tillbaks när någon tafsar, det är inte fel, det är självförsvar och ett försök att lära dem att ”så gör man verkligen inte”.
  Inte undra på att många tjejer har dåligt självförtroende när de inte bara pressas av utseendefixeringen men också av männen.

 25. Hej Bella, jag brukar aldrig kommentera men när jag läste detta blev jag riktigt förbannad! För nästan ett år sen var jag påväg hem från en klubb, cyklade ensam eftersom mina vänner ville stanna kvar längre. En bil med 4 killar i började köra efter mig och skrika nedsättande till mig. Jag blev självklart rädd eftersom jag var helt ensam med cykel, dom var fyra killar med bil och det var mörkt ute. Jag bara cyklade så snabbt jag kunde och helt plötsligt ser jag en polisbil bakom mig och stannar snabbt vid kanten för att kunna pusta ut! Den unga tjejen i polisbilen stiger ut, inte för att lugna mig, utan för att ge mig BÖTER! :O Jag tappade hakan! Jag hade tydligen kört mot rött, med cykel, vid ett ljus som inte ens har korsande gata. När jag stod och diskuterade med polisen om vad som hade hänt så kör killarna förbi igen och skriker. Men trots detta tror inte polisen mig, bryr sig inte ett dugg om bilen som kört förbi (tar inte ens registreringsnummer) och jag cyklar vidare hem 1500:- fattigare.
  Jag har överklagat böterna så högt upp det går men de blev aldrig tillbakadragna. Är så JÄVLA förbannad egentligen men vet inte vad mer jag kan göra, fyfan…

 26. Hon polisanmälde honom men det lades ner, däremot lades inte hans anmälan mot henne ner. Mannen har också fru och barn. Ännu äckligare.

 27. Nu har jag inte läst alla kommentarer men det är något som jag funderar på, (som för övrigt inte har något att göra med Isabellas inlägg), nämligen att när en kvinna har stora bröst eller ”ser bra ut” så blir de ibland bjudna på drinkar o.s.v. Är det någon kvinna som klagar på att bli särbehandlade på det sättet? Om det är någon som förstår vad jag menar? Jag känner t.ex en kvinna som opererade brösten för att de helt enkelt var för stora, jobbigt för ryggen o.s.v. Men efter bröstförminskningen så märkte hon direkt att hon inte alls fick lika mycket uppmärksamhet i barer eller liknande, ingen ville bjuda på drinkar längre o.s.v. Detta har egentligen inte med någonting att göra. Jag tycker bara att det är en liten parantes till hur män ”visar uppskattning” (eller vad det nu är de gör) på osmakliga sätt.

 28. Alltså, jag tycker verkligen inte att det är ok att han tafsar, men när blev det ok att slå till någon? I min uppfostran har det aldrig varit ok om det inte varit så att de verkligen utgjort ett hot eller slagit mig först.

  Det hon gjorde i början var helt rätt, putta bort honom för att markera att det inte var ok. Sedan gick han iväg. Kan tycka att det är ok att sedan gå efter för att säga att det inte är ok, ansikte mot ansikte. Jag är med på att det kan kännas lite hotfullt när han lägger handen på hennes axel, men då borde hon ha knuffat till honom igen och sagt att han inte ska röra henne. Jag ser inte att det någon gång var ok att slå till honom i ansiktet…

  Dock otroligt att de inte lyckades bevisa att han ofredat henne, men så kan det tyvärr vara, tråkigt som det är. Det är inte ok att tafsa, men det är inte ok att slå heller.

 29. Jag förstår kvinnan fullt ut. Hon blev tafsad på, hon puttar bort honom och han går iväg. Hon känner sig därefter förnedrad och ledsen och vill ha en ursäkt, så hon söker upp mannen för att fråga vad fan han håller på med och om han tycker det var helt okej att göra så?

  och vad gör han då? han lägger handen på hennes axel, något som jag skulle tolka som både nedvärderande och hotfullt i den situationen, och hon reagerar då med att slå honom i ansiktet.

  Sen har han mage nog att vara så jävla dum i huvudet att han anmäler henne? för något han ursprungligen startat, och vinner dessutom…?!?! frustrationen och hur jag skulle må efter han går skrattande till banken efteråt är helt sjukt, jag skulle känna mig så jävla nedtryckt av samhället att jag mår illa av att bara tänka på det. Vet själv inte hur många gånger jag blivit slagen på krogen, ibland har jag hela rumpan med blåmärken bara för att någon fegis nyper mig på skinkan eller ger mig en hård snabb klatch och sen försvinner. Det är så sjukt nedvärderande, man känner sig så smutsig efteråt och det gör samtidigt ont. Men det händer ju konstant, så jäkla sjukt!

 30. En kompis till mig blev antastad av en förbiåkandes kille i bil när hon stod böjd in i min taxi för att betala den åt mig. Som tur var stod polisen bara några meter ifrån och slet ut Karl som satt i bilen. Han vart fälld för sexuellt ofredande senare i rättegång men det sjukaste av Allt var när hans försvarare bad min vän beskriva vad hon hade på sig den kvällen som om det skulle göra så att han hade rätt till att ta på henne. Blir vansinnig på sånt här!

 31. Helt rätt Bella, man måste ha skinn på näsan och våga sätta ner foten om det ska bli ändring! Önska själv jag varit tydligare när jag hamnat i sådana situationer, det är så lätt att man mumla äckel, eller skratta bort hela händelsen, trots att man vänds ut och in av äckel.

 32. ”så jag tog upp glaset och sulade det hårt i hans panna. Det hade säkert kunnat gå sönder (vilket jag hoppades) men jag tycker att han får skylla sig själv”

  Det är bra att du sa till och att han fick skämmas. Men min undran är, hade du skämts om glaset som du hoppades skulle gå sönder, kanske ha träffat hans ögon och gjort honom blind?

  Att försvara sig och stå upp för sig själv är en rättighet, men att ta till såna metoder som kan skada en annan fysiskt, är väl ändå inte ok? Man sjunker ju faktiskt lägre än förövaren om det man gör inte står i relation till det man blir utsatt för. Givetvis tycker säkert många av er att bli kränkt är mer ohyggligt och som ger traumatiska men för livet, än att eventuellt få pannan sönderslagen eller i värsta fall bli blind på ögonen.

  Om du skulle gjort något i paritet med det du själv blev utsatt för (fortfarande inte rätt av mannen att köra ner glaset i din urringning) så kanske du helt enkelt skulle ha tagit grepp om hans käraste del och klämt till.

 33. Angående ”Det är bra att ha mycket cash och en stor blogg”… Det hindrar inte att du måste följa lagen. Att du sular ett glas i någons panna med uppsåt att glaset ska gå sönder för att verkligen skada en person som ofredat dig skulle inte hålla i en domstol, hur mycket cash eller läsare du en har.

  Det är fel att ofreda. Men det är också fel att uppmana till våld som du gör.

  1. Vad behöver du veta? Mitt namn är öppet, hur många tror du heter så här i Sverige?

   Jag är bara en person som inte gillar att missinformation sprids och att den information som sprids här kunde innebära att tjejer inte vågar slå till killar som tafsar av rädsla att bli anmälda när det som denna domen säger är att de inte ska söka upp tafsaren för att hämnas.

 34. Är helt på din sida. Tycker att tjejen skulle anmält honom. Killar verkar tro att det är okej att gå runt och ta tjejer på rumpan. Lite otur nu att näsa knäcktes.
  Min syster såg en kille ta en tjej på rumpan en dag på stan. Så tjejen vände sig om och sa att det inte var okej, att hon krävde en ursäkt. Killen börja mucka som fan med henne, så min syster gick in (hon kan vara väldig rapp i käften) och ställde sig på tjejens sida. Efter långt om länge så bad han om ursäkt. Sjukt att det ska vara så.

 35. Så länge man är beredd på att få en snyting (som tjej) om man klämmer lite på en kille på krogen, utan att det blir ett jävla liv, så tycker jag att man kan resonera som Bella.

  Jag har så svårt att bestämme mig för om jag tycker att det är bra att besvara ett brott med ett annat.

 36. Hej Bella! Jag tycker det är bra att man säger ifrån och visar vart gränsen går! Jag är väldigt blyg av mig och säger typ aldrig ifrån. Men här (http://josefinerixons.devote.se/blogs/25243977/han-tog-paa-min-roev—jag-sa-ifraan-direkt.htm#WriteComment) skriver jag i ett inlägg på min blogg om hur jag reagerade när en kille tog mig på rumpan på en kryssning för några helger sen. Då vart jag förvånad själv att jag sa ifrån, men nu är jag super glad för det 😀 Du kan ju klicka på länken och läsa om du känner för det:) Kram <3

 37. Jag har jobbat mycket på krogen och väldigt ofta kommer kvinnor och tafsar. Vore det okej om jag går ifatt en kvinna som nypt migi rumpan och slår av hennes näsben? Detta var ju faktiskt vad som hände, eller är det olia regler för tjejer och killar i det här landet?

 38. Helt allvarligt sa kan jag inte för mitt liv varför hon inte valde den mogna varianten att agera; vad sägs om att ga till en vakt och förklara läget? Det har jag gjort i alla lägen, och det funkar väldigt bra. Inget behov att sla nagon, man kan faktiskt lösa en situation som denna om man bara haller huvudet kallt och beter sig som den vuxna individen vi alla är.

  Säger inte att nagot annat sätt är fel, men hur mycket enklare hade allt varit om man faktiskt inte med ens behövde slass?

 39. Tänk om han inte alls avsåg att kränka Lisa. Tänk om det var ett klumpigt sätt till flirt och för att inleda en dans med henne. När han fick nobben gick han därifrån. Lisa gick ikapp honom och han kanske la handen på hennes axel som för att be om ursäkt. Lisa slog till, kanske med avsikten att ge honom en örfil men råkade träffa illa så att han bröt näsan.

  Varför all denna aggression. Varför slås. Varför skriver så många kvinnor att de minsann skulle slå så mycket si och så. För det är inte sant. Det gäller bara om det är fel kille. Är det rätt kille. Då är det tvärtom bra att han tog initiativ. Samma sak från fel kille. Pang, dö! Hur vet han att han är rätt person, genom att försöka tolka situationen. Något som kan gå fel, speciellt på krogen. Vad händer när samma tjej som slår en kille som tafsar i ett svagt ögonblick ta en kille på baken (kanske fleera åår senare). Har hon då förståelse för att killen nitar henne? Eller kommer hon att tycka att det var fel av henne men inte så att han hade rätt att slå henne?

 40. Det är ju helt sjuk att den stackars tjejen fick böter för att hon slog till mannen, han borde får böter för sexuellt ofredande. Tycker det är bra att du säger ifrån Bella, ingen tjej ska behöva ta skit från efterblivna män som inte kan bete sig som folk.

  Kram på dig 🙂

 41. Självklart är det rätt att misshandla mannen! Varför ett slag? samla en hel liga och sparka ut tänderna på honom! Jag menar, ett grepp på rumpan, wow. Det är förmodligen det värsta man kan göra mot en annan människa och det är självklart att man får bruka våld om det skulle hända…

  Börja tänka lite på vad ni säger nu tjejer…

 42. varit lite av en konflikträdd person som aldrig riktigt gett igen när någon behandlat mig illa.
  Men idag har jag med åren lärt mig slå tillbaka vilket är så skönt.
  Killar som försökt sig på mig, som sedan hängt ut mig som ”billig hora” och spridit rykten om mig är nu bortjagade av att jag tillslut berättade för folk i min närhet om detta som stöttade mig till hundra att ge igen.
  Och det skönaste var när jag var i ett öltält på festival, stod i kö för att få beställa, dräggiga killar står bakom. Jag tycker de trycker sig alldeles för mycket mot mig, försöker få space men lyckas inte, står där och är irriterad när jag känner hur jag har en hand INNANFÖR min klänning som vandra sig uppåt, blev så jävla arg, sparka rakt ut på honom och slog honom så jävla hårt och skrek bara ”men sluta ta på mig!!” så att alla vänder sig om och ser honom, han skämdes rätt mycket efter det…

 43. Jag gapar! HUR FAN KAN MAN FÖRSVARA VÅLD?!?!?!?!?! Det var ju inte så att han försökte mörda henne! HAN TAFSADE! Då knuffar man bort idioten, tar upp sin mobil, fotar honom och ringer sedan polisen och gör en anmälan om ofredande.
  När någon tar en på rumpan (som mycket väl kan vara av misstag) så försöker man INTE slå ner personen. Har man sådana problem så ska man fan ha en dom mot sig också. Helt rätt att hon blev dömd!

  Att du ens kan stå för att du kastar shotglas i huvudet på folk som kan gå riktigt jävla illa säger ju mer om dig också! Det trodde jag verkligen inte! Hade du varit lika jävla nöjd om det gått så illa att du faktiskt golvat honom så han kunnat dö? Han hade ju faktiskt bara betett sig som ett dräggel på fyllan, inte så att han försökte våldta dig heller. Anmäl istället för att ta lagen i egna händer! Gör man det så förtjänar man sitt straff lika mycket som idioterna som ”började”.

 44. Så vad har vi lärt oss av detta? Vi måste bli snabbare på att slå till. Låt fanskapet inte gå iväg innan utan agera direkt. Och tips till alla tjejer: Att slåss med knytnävarna kan skada dig mer än äcklet. Använd armbågarna.

  Och de män i denna tråd som tror att pga att de blivit tafsad på en gång (eller två gånger under ett tillfälle) så existerar inte patriarkatet: Män står för 98% av alla sexbrott. Var femte kvinna har blivit eller kommer att bli våldtagen. I princip ALLA tjejer har blivit utsatt för sexbrott (tafs, sexuella kränkningar) någon gång. Försök applicera de siffrorna på män. Nej, kvinnor är inga helgon men som det ser ut just nu är männen så extremt överrepresenterade som sexuella förövare att kvinnorna är försumbara.

  Jag slår med tillbaka. Försöker han gå undan så går jag efter. Om han tror att han kan göra vad han vill med min kropp så ska jag visa att jag kan fan göra vad jag vill med hans ansikte. Sen om det är olagligt så tar jag en anmälan om den kommer, dagsbötern kommer vara värt varenda öre.

  1. Att slå till med armbågen är klart mycket bättre. Lika så med handflatan som om det vore en knytnäve, det är vad man lär sig inom Krav Maga (den bästa formen av självförsvar i urban miljö).

   Män står KNAPPAST för 98% av alla sexbrott. Siffran du hittade från BRÅ var på misstänkta för sexualbrott, betyder inte att brott begåtts. Samt att tänka på är att kvinnor kommer undan med sina sexbrott i en enormt stor utsträckning. Exempelvis så struntar polisen i att arrestera kvinnliga torskar, polisen hade ingen aning om kvinnliga pedofiler (fram tills för något år sedan och då började man göra ursäkter för dem) och män antingen vill eller vågar inte anmäla av rädsla för att bli utskrattade av vänner och samhället.

   Så jag skulle ta den där 98% siffran med en otroligt stor nypa salt.

   Tro mig, inte alla kanske men en stor majoritet av män har nån gång blivit utsatta för sexbrott.

  2. Jag håller med dig HELT Frida! De män som tafsar eller ens säger något kränkande till en kvinna ska man inte prata tillrätta, man ska SLÅ dom tillrätta för det är det enda de fattar. Du säger ifrån TIO gånger: Han fattar inte. Du slår honom EN gång: Han fattar DIREKT! Om han fattar så bra av ETT slag så borde han bli riktigt intelligent efter 20 slag/sparkar. Armbågar som du är inne på är en bra idé. Följ efter äcklet om han lämnar platsen. Jag skulle gladeligen betala både dina böter/skadestånd OCH kvinnan i artikeln!

   Hoppas du gillar det här klippet: /Pelle
   https://www.youtube.com/watch?v=Z_uOX-NG2u8

 45. Usch, jag kommer ihåg när jag åkte buss som 14-åring. En man satte sig bredvid mig (när resten av bussen var i princip tom) och börjar läsa tidningen. Han pressar armbågen mot mitt bröst, och liten och rädd som jag var vågar jag inte säga till. Efter ett tag börjar han tafsa på mig, kommentera hur han upplevde det. Blev livrädd och gick av vid nästa hållplats. Skulle det hända idag skulle det inte alls se likadant ut – som tur är har jag lärt mig stå upp för mig själv.

 46. håller med dig! det är många inlägg du skriver som är totalt pantade om jag ska vara helt ärligt, men här håller jag med dig!

 47. Att någon rör min rumpa innebär inte att jag har rätt att misshandla vederbörande. Inte heller har jag rätt att slå sönder någons bil om någon repar min. Det finns säkert människor som anser sig ha rätten att misshandla folk om de blir trampade på tårna i ICA-kön, men så är det lyckligtvis inte.

 48. Suck.

  1)Det som eg hände var att han lade händerna på hennes rumpa på dansgolvet. Inte jättemärkligt när folk oftast dansar väldigt sexuellt på klubben,

  2) Sedan puttade tjejerna till honom och han gick iväg.

  3) Tjejen letar upp honom på klubben, han lägger sin hand på hennes axel för att lugna ner henne, och hon slår till och knäcker hans näsa.

  4) Då tjejen inte var i fara, killen redan gått iväg när han blev avvisad av tjejerna, så hade hon ingen anledning att slå honom i ansiktet.

  Gillar du inte att någon tafsar på dig? Säg ifrån och ev putta iväg dom.

  Det är vad jag brukar göra, funkat jättebra, inte blivit dömd för misshandel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..