För ett år sedan!

Jag tittade igenom i arkivet om vad jag gjorde för exakt ett år sedan och var väl inte den bästa veckan i mitt liv direkt. Jag låg på Sankt Göran i sex dagar för magsår. Jag hade haft ont i magen väldigt länge och sista veckan låg jag i soffan på kontoret och skötte allt jobb därifrån liggandes. Droppen blev när jag och Elaine åt middag på Riche och jag drack ett glas champagne, det var som att det åkte runt rakbland i magsäcken på mig och jag kräktes och kräktes. Åkte in, tog en massa prover och fick ligga kvar under natten. Dagen efter gjorde jag en kastroskopi, då man kör ner en kamera i magen. Med kameran såg man allt man behövde veta. Sedan fick jag ligga kvar där i några dagar till. Jag minns bara att jag hade väldigt väldigt ont och fick morfin och en mängd smärtstillande.

Livet förändrades en del efteråt. Slutade med kaffe under en lång period, åt bättre, köpte Christian och var ute betydligt mer och rörde på mig. Började vara ledig varje torsdag. I över lag så jobbar jag inte lika mycket efter magsåret. Jag kommer inte längre upp i den jobb eller stressnivån längre. Ibland kan det vara jobbigt att säga till en kollega att ”nu går jag hem och vilar” men känner jag stressen kommer så känns det i magen direkt och då är det bara att backa.

Trots att det var extremt jobbigt för mig så lärde jag mig väldigt mycket av det.

20120331-183249
20121228-115024

 1. MiaZ skriver:

  Rekommenderar varmt att äta hälsokost. Frukt, grönsaker, sallader, färskpressade smoothies, raw food. Minska ner på mejerivaror, gärna övergå till lactosefritt. Även försöka att helt eller till stor del välja bort produkter som inte innehåller vete och i stället välja fullkornsprodukter.

  Viktigast, 1 tsk brun lättflytande akaciahonung varje dag, intas bäst som den är. Vätska över 40 grader tar bort honungens goda effekt. Honung skall ej ges till små och mindre barn. Tror att om vi äter hälsokost helt eller till större delen, så kan den hela kroppen inifrån av sig sjäv.

  Jag har länge trott på Syra-, Basbalansens effekter på vår hälsa. Nu har det getts ut en Bok om kost som följer den principen. Se länk nedan. Finns kanske ej i svensk handel ännu och är kanske inte översatt till svenska än, men den engelska versionen kan man nog köpa på nätet om man är intresserad.

  Äntligen har fler än inbitna hälsokostare insett att denna teori är bra att ta fakta på.

  Visst behöver man inte följa sundhetsprincipen slaviskt, själv äter jag t.ex. pasta på vete och vitt ris mellan varven. Men huvudsakligen är det hälsokost som gäller.

  http://www.honestlyhealthyfood.com/

 2. Linnea skriver:

  Förlåt men varför drack du Champagne om du hade jätteont i magen? Det är ju sunt förnuft att om man har ont i magen ska man inte dricka den typen av drycker (kolsyra, alkohol, surt), utan istället dricka proviva. Tänk på magen, den har också känslor.

  1. Sanna skriver:

   Vanliga människor dricker inte champagne vid magont, utan det är för människor som jobbar dubbelt så fort och vill ta sig in på sjukhus snabbare. That’s why.

 3. Anna skriver:

  Hejsan, jag skriver bara för att klargöra en sak om magsår då det inte är första gången du nämner koplingen till stress, mat, kaffe osv.,det är en ganska förlegad myt att magsår har något med ovanstående faktorer att göra. Magsår klassificeras som en infektionssjukdom i dom absolut flesta vetenskapliga/medicinska texter. Det är en sjukdom förorsakad av Helicobakter Pylori och i vissa fall av högt förbruk av NSAID medicin (som fx Ipren). Man har sett koppling till rökning och låg social klass men inte som så till mycket jobb och ”stress” eller speciel kost och kaffe. Behandlingen är en eradikationskur med antibiotika och vid perforerat magsår operation. Och som flera andra har kommenterat heter undersökningen gastroskopi. Det var bara för att liksom få en myt ur vägen 😉 Om du sen känner att du vill dra ner på jobb så är det ju helt upp till dig – men det är INTE ditt fel att du har blivit sjuk för att du har jobbat för mycket. 😉

  1. Moa skriver:

   Blir vi aldrig klara med det där om magsår och stress? Varje gång Isabella kör sin harang om att hon blev sjuk av stress och sedan ändrade sitt liv så blir det tjafs om att man inte får magsår av stress utan av Nobelprisbelönta bakterier.
   Här är förra gången:
   http://blondinbella.se/2012/10/08/ett-lugnare-liv/

   1. Anna skriver:

    Hej Moa, du får ursäkta om det låter som tjafs – jag brukar inte läsa kommentarerna så jag hade inte sett att någon hade gjort henne uppmärksam på det här förut. Tydligen tror hon ju ändå att det är maten, stressen och jobbets fel att hon blev sjuk och det är väl tråkigt att gå runt och oroa sig för att man inte ”kan” jobba som förut när det nu inte har någon inverkan på sjukdomen?
    Dessutom låter det ju som en sanning när hon skriver det på det viset och då tror ju många av hennes läsare att det är så också och det är väl ändå trist att en så gammal myt sprids vidare?

  1. Emelie skriver:

   Intressant! Men stress kan väl vara en faktor i och med att stress kan sänka immunförsvaret? Fast inte såklart huvudorsaken, men kan spela en viss roll antar jag.

 4. Fia skriver:

  Jag tror inte så många förstår vad du menar när du skriver att du tar d lugnt.. Utifrån din blogg så gör grejer i princip hela tiden. Och har flera grejer inplanerade framåt?! Samt stora mål som ska uppfyllas. Ditt inlägget kom ju lägligt med Tyras och andra bloggerskors medverkan i Malous tidigare i morse. Just sayin

 5. Vad hände med Arbetslinjen??? Nej säger jag, fram med piskan!!!! Upp med dig, lite kan man väl tåla?? – Moderaterna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..