ANNONS

Förändra ditt liv

/

Dom flesta mail som trillar in från er just nu handlar om att man känner sig fast i den situationen man är i. Att man är missnöjd med hur livet är idag, oftast vet man inte vad man vill göra för att förändra. Några vet nog vad ni skulle vilja göra annorlunda men på något sätt är det något som hindrar er. Bara det att man kommer till insikt med att det här livet som jag lever idag är inget jag älskar visar att man ändå har tagit sig halva vägen. Det finns människor som stannar i samma situation, oavsett om det är en partner man inte trivs med, ett jobb eller staden man bor i, i över 20 år och sedan kommer man på att ”nej, jag vill mer än såhär”. Var glad över att du känner att du vill göra en förändring just nu och inte vänta i massa år och låta tiden gå. Oftast så blir det inte bättre om du inte är nöjd från början.

Att förändra sitt liv kräver mod. Mycket mod. Först och främst så måste man få ett helikopter-perspektiv på livet. Att kunna se sig själv utifrån och bena ut allt i livet som inte känns bra. Om det är stora förändringar som ska ske är det jobbigt att läsa det tydligt på papper, tillexempel om man inser att den man lever med inte är rätt. Steg två är att fundera på vad man istället skulle vilja göra. Hur skulle ditt liv se ut om du fick designa om framtiden här och nu? Låt den biten ta tid. Och lyssna verkligen inte på andra, låt din magkänsla få bestämma. Då blir det bra.Steg tre är att göra en plan för hur man ska förändra. Vilka åtgärder behöver jag göra? Om du känner att din utbildning inte är rätt så är steg tre för dig att se över möjligheterna, hur fungerar det med att söka till något annat?

Ibland hittar man inte en lösning på en sak som man vill förändra i livet. Börja med det som du vet hur du vill förändra från början, då brukar andra saker hamna på rätt plats också. Om din fantasi inte vill vakna, bolla med dina vänner!

Steg fyra är att bli en doer. Att ta klivet ut från trampolinen och hoppa. Ta första samtalet. Eller det kanske är ditt 6:e men ge inte upp. Ibland fungerar det att tänka större än vad man vågar. Om din dröm är att läsa ekonomi så kanske du ska våga söka en utbildning inom det i ett annat land, varför inte i Singapore? Om du känner att art director är din dröm, varför inte direkt söka till skolor i New York? Om din dröm är att byta jobb så börja sök. Och om dina tidigare metoder inte har fungerat och lett dig fram till en anställning så testa en ny väg. Det finns alltid alternativa vägar att göra saker på.

Din uppgift är egentligen två saker; Komma fram till vad du inte gillar med din vardag och istället skräddarsy hur du vill leva ditt liv. Ha mod och våga ta sig dit och aldrig ge upp. Då löser sig allt annat.

4216249614
64

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00