Rolfs Kök

Efter en mysig fika med min kusin Rebecca så träffade jag mina vänner på Rolfs Kök för middag. Åt deras oxkind som vanligt. Vi pratade resor, Florens och vårt ständiga i-landsproblem. Varför ska ens hår bestämma över en liv ibland? Nu pratar jag om träning och att tvätta håret. Är det inte galet hur mycket tid man kan lägga på att fundera på om jag ska tvätta håret idag eller imorgon, hur ska jag göra om jag ska träna eller ska jag ha uppsatt? Nu låter det så himla patetiskt när man skriver om det men jag tror att många av er kan hålla med. Hur som helst, kläckte sista biten av handlingen till min kommande roman. Längtar efter att få börja skriva men det får bli i sommar.

20130225-205243.jpg

20130225-205249.jpg

 1. cecilia skriver:

  ohh så mysigt det såg ut 🙂 !

 2. Ja, usch! Det är verkligen brutalt hur mycket man låter håret styra ens träning….

 3. Anna skriver:

  Har precis samma problem med håret, haha! 😉

 4. Linn skriver:

  Åh herregud! Jag i ett nötskal när det kommer till träning och hårtvätt!

 5. Nina skriver:

  Folk verkar fortfarande inte ha insett att alla kroppar (inklusive hår) fungerar olika. Vem har sagt något om att låta ens hår, smutsigt eller rent, stoppa ens vardag. Det handlar om planering people 😉

  Jag har sedan 12 års ålder haft behov av att tvätta mitt vår VARJE dag. Idag är jag 24 år, så alltså halva livet har jag tvättat håret varenda dag. Otroligt jobbigt och tidskrävande. Efter allt tvättande producerade ju min hårbotten bara mer och mer fett och det blev verkligen smutsigt efter en dag, utan inbillning.

  För ett halvår sen bestämde jag mig för att det fick räcka.
  Jag började då med att använda torrshampoo och tvätta varannan dag, sen till var tredje dag. Nu kan jag gå upp till fyra, ibland fem dagar utan att tvätta håret, ok sista dagen ser det inte fräsht ut men det funkar. Vet ni hur skönt det är! Dessutom har mitt hår blivit mycket tjockare.

  Jag tror att detta är en vanligt ”problem” många tjejer lider av i tonåren då talgproduktionen ökar, vilket leder till fettigare hår, vilken sen leder till en dålig vana att tvätta tvätta tvätta.

  Alla som har samma problem som jag har haft tidigare, försök att låta håret vila och börja tvätta det mer sällan så kommer håret att efter ett tag (några månader) att vänja sig. Trust me it’s worth it!

  🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..