Rikare liv – i dubbel bemärkelse

Den 24 april och den 29e maj så har Pingis och jag föreläsningar om privatekonomi på Folkuniversitetet i Stockholm. Temat för kursen är ”Från shopaholic till saveaholic”. Vi kommer att föreläsa kring hur man smartast sparar sina pengar,  hur man får ner utgifterna varje månad och hur man kan spendera smart på det man tycker är kul och ändå ha en buffert kvar. Pingis och jag är både bra exempel på hur man kan hantera sina pengar på ett bra sätt. Allt ifrån att välja fonder till att öka sina intäkter snabbt, till att lära sig förhandla med sin bank och få ett rikare liv  i dubbel bemärkelse.

Ni som tycker att jag konsumerar alldeles för mycket och har åsikter kring min privatekonomi borde definitivt komma. Jag kommer att berätta kring hur jag får ihop min livsstandard med att samtidigt ha ett högt sparande. Allt handlar om långsiktiga beslut, vara en duktig förhandlare, ha ett bra mindsett till pengar, ha koll på varenda öre jag äger och våga riska lite.

Gå in och boka din plats här, 250 kronor kostar det för två timmar. 

20130225-101445.jpg

 1. Anna skriver:

  Känns lite konstigt att du skriver ”Jag kommer att berätta kring hur jag får ihop min livsstandard med att samtidigt ha ett högt sparande.” för du tjänar väl antagligen mer än vad de flesta gör? Rätta mig om jag har fel, jag är inte särskilt insatt då jag kollar denna blogg högst 1 gång i månaden.
  För de som tjänar runt 18 000 är det svårt att kunna betala hyra, el, mat och allt annat som ingår och sen kunna spara högt då man även gärna vill kunna göra andra saker. Nu menar jag inte som att gå ut och shoppa och festa loss de pengarna jag har över, men det är inte heller rimligt för många att kunna spara mycket. Det är hur många som helst i min närhet som knappt har råd att köpa mat flera gånger i månaden och de spenderar absolut INTE massa pengar på kläder och andra saker.

 2. Mia skriver:

  Är det inte samma dag som Beyonce spelar? Tyckte du sa att du skulle gå?

  1. Moa skriver:

   Inte första gången som Isabella motsäger sig själv i så fall.

  1. Camilla skriver:

   Jaså, spelar Beyonce på dagtid? Låter skumt.. Annars spelar hon antagligen kvällstid och vi bor i ett land där det går massvis med flyg hela dagarna och kvällarna. Förstår faktiskt inte ens varför ni påpekar detta eller hur det kan vara så svårt att räkna ut? Eller så kanske hon har sumpat konsertern för jobb, vem bryr sig?

   1. Moa skriver:

    Föreläsningen på Folkuniversitet äger rum 29 maj kl 18-20:15.
    Beyoncés konsert i Globen är utsatt till kl 19:30 men självklart kommer hon inte att vara på scenen förrän senare. Men det är förstås trist att missa förminglet när man har VIP-biljetter.

 3. Mattias skriver:

  Bra initiativ! Kunskap om privatekonomi behövs alltid kommuniceras.

 4. Kommer du även att ta upp hur extremt dålig din egen ekonomi ser ut i dagsläget?
  Röda minussiffror i allt du sysslar med?
  Att du inte tjänar mer än vanliga människor gör?
  Hur du felaktigt, och faktiskt rent straffbart använder företagets pengar som dina egna osv?
  Hur enda anledningen till att du kan leka lyxliv är för att du får allt gratis av företag?

  Och har ni fortfarande inte fått sålt era biljetter?! Det var ju bara runt 200 st totalt om jag minns rätt?

  1. Camilla skriver:

   Varför i helvete skulle hon ta upp det på en föreläsning, är du efterbliven?

  1. Camilla skriver:

   Och om du tror att ”vanliga” människor tjänar 40.000 i månaden är du ta mig fan efterbliven. Då lever du i en bubbla större än Isabella någonsin levt i kan jag tala om. Hon har aldrig NÅGONSIN hymlat med att hon blir sponsrad etc. Varför skulle hon tacka nej till sånt? Vem fan är intresserad av att höra henne tjata om det? Varför ska hon tryckas ner för att hon tar ut 40.000 i månaden, det är väl jättebra? Är det nåt fel på henne för att hon inte är stormrik? Är det nåt fel på henne för att hon får saker gratis? Och tillåt mig vrålskratta åt att du tror dig veta exakt vad Isabella drar av på sitt företag och inte, så fort du kan bevisa det är jag väldigt intresserad av att se din redovisning samt polisanmälan. Tills vidare – nej, hon är inte dum i huvudet, hon kommer inte prata om det.

 5. Linda skriver:

  Hej Isabella!

  Jag är otroligt intresserad av att komma på er föreläsning, men jag är både bosatt i Umeå och Göteborg så det är lite svårt för mig att komma till Stockholm på en onsdag.

  Jag undrar om ni ska ut och föreläsa i Göteborg någonting? Jag tror att det är väldigt många som är intresserade av att komma och lyssna på er!

  Du är en förebild!

  1. Suck skriver:

   Men problemet var ju att ingen var det, biljettförsäljningen floppade.

   1. Maria skriver:

    Så du är tillbaka och sprider din negativa energi igen under varje inlägg – var du bortrest i helgen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..