Sjuka jävlar

Det är så sjukt att kommentarsfältet till en film om näthat stängs av på grund av .. Näthat. Jag blir så jäkla arg när jag ser det här, varför i hela världen kan vi inte underlätta processen att spåra ip-nummerna så att vi kan sätta dit idioterna? Jag valde att inte vara med i den här filmen för att jag inte orkar läsa upp allt hat som jag fått om sex, mord, bli våldtagen och styckad för att jag inte vill att dessa sjuka jävlar ska kunna gotta sig i det, att höra deras sjuka fantasier läsas upp och spridas i hela Sverige.

20130206-160445.jpg

  1. Ehh. Ok. Så om man blundar eller inte låtsas om att det finns… då finns det inte? Eller hur var det nu igen?
   Jag tycker nog att du ska titta ändå. Det är viktigt för alla, kvinnor som män, att ta del att ett sådant utbrett problem som detta. Hur obehagligt det än är.

 1. Det är helt sinnessjukt!

  Förstår att du inte orkar läsa upp all skit du har fått. Det är nog ofattbart att du också får sådan här skit, för att du är du. Jag ställer mig aldrig bakom all negativ skit som kan skrivas här. Däremot uppmuntrar jag att kritisera konstruktivt, absolut inte att säga att du är tjock, ful, för smal, äcklig. Det leder ingenstans! Det kommer det aldrig att göra, så vad vill egentligen avsändarna med allt de säger? Är det verkligen att såra i första hand?

  Att som man säga att en kvinna ska våldtas tycker jag är ett riktigt kvinnoförnedrande uttryck.

 2. Det är jättehemskt! Jag är dock förvånad över människors reaktioner. Sådant här händer varje dag på internet, ser det överallt, så jag blev knappt förvånad trots att jag alltid tyckt det är sjukt tragiskt.

 3. Klokt val av dig Isabella. Låt dem för tusan inte gotta sig i detta. Jag kan inte ens tänka mig hur det känns att få ett sånt hat mot sig och hur det känns när det kommer från ingenstans. Vi borde kunna få tag i ip adresserna omgående om det är polisanmält. Det är att arbeta tillsammans med den utsatta. /amica

 4. Ja, jag tycker faktiskt att det är för mycket skit på nätet för att man ska ha rätt att vara anonym. Det är sjukt att IP-adresser får spåras för att man laddat ner, men inte när det gäller allvarliga hot osv.

   1. Ingen konstig ekvation alls. Ekonomiska brott är mer viktiga. Enligt politikerna. Varken konstigt eller nytt.

    /Linda

 5. Alltså, det är helt sanslöst! Hur fan tänker de människor som beter sig så här? Får de något ut av det här?!

  Jag själv är emot det här och kan inte förstå varför människor gör såhär! Den som läser det blir ju inte direkt glad över det hela – det kan förstöra livet för den som tvingas till det.

 6. Jag tycker det är synd att du inte är med i filmen. Du kan (på ett annat sätt än de andra medverkande) nå en generation som i många fall växer upp i en värld där den här typen av kommentarer är norm, normala och vanliga. Där kvinnor enbart bedöms efter sin knullbarhet och sitt värde för män, istället för att respekteras som individer och åsiktsinnehavare.

  Jag förstår ditt personliga ställningstagande att inte medverka, men tänker att du hade varit så välbehövd ur ett strukturellt perspektiv.

  /1980

 7. jisses.. det är galet hur mycket ilska många människor bär innom sig!

  Det stämmer att även du hade kunnat medverka i den filmen, det är fruktansvärt mkt hat bland kommentarerna här.
  Jag såg själv den filmen igårkväll och funderade över allt sammans tidigare imorse och skrev faktiskt ett långt blogginlägg om det hela.
  Jag är faktiskt imponerad av att du inte låter dem påverka dig. vilket är smart eftersom att se dig påverkas av det är precis vad de vill.

  1. ett tillägg där…. för det handlar väl egentligen inte om män som näthatar kvinnor. det verkar finns precis lika mycket kvinnor som sprider hat på nätet. tycker det är dumt att de har viklat det på det sättet eftersom det tar bort fokus från det verkliga probemet som är just näthatet i stort som sprids flitigt av båda könen

   1. Är inte övertygad om detta. Vad det går att se utifrån den här bloggen så verkar tjejer mer kommentera att någon är tjock och ful. Det är grovt nog.

    Och i ett kommentarsfält om en tröja på H&M så var det en majoritet män som skrev att tjejen som klagade skulle gruppvåldtas, dödas och allt vad det nu var.

    Just det här näthatet som det pratas om i videon är även kopplad till rasism. Det framgår genom vissa kommentarer om att vissa av dem ska våldtas av invandrare och så vidare. I den miljön befinner sig mest män. Högerextremismen består av en förkrossande majoritet män.

    1. Men självklart bidrar tjejer till näthat. Men i det här sammanhanget så är det tydligt att det är män. Tror tjejer sällan säger att den andre ska våldtas.

    2. Jag håller med er, kvinnor kan vara precis lika vidriga bakom skärmen dock är (oftast) männen grövre och mer hotfulla.

     MEN jag tror inte att det bara är män som är högerextremister som hatar och hotar kvinnor. Tyvärr finns sådana beteenden överallt i samhället. Och (vissa av) hoten som kommer mot just Isabella tror jag är från personer med en mer vänstervridna åsikter då de provoceras av hennes åsikter och av det hon skriver.

 8. Jag vill ge er alla som är utsatta för både näthat och mobbning i verkliga livet en stor kram. Ni är värda så mycket mer än detta. Detta är så himla hemskt och måste stoppas! Vi är alla unika och värdefulla exakt som vi är, låt ingen få dig att tro något annat!

  Kram till er alla! <3

 9. Ja det är för j-ligt att detta får pågå. Håller helt med dig om att man måste få spåra IP numren och sätta dit dessa fårskallar. Kramiz

 10. Nu kan du spåra mitt IP. Eller, ja – mitt IP framkommer ju iom med kommentar. Men. Till det här IP-numret är 20 datorer kopplade. Säkert 40 telefoner har varit inne via detsamma.

  Vill ni vara offentliga och provocera/ ge rum åt kommentarer så får ni antingen moderera, förbjuda kommentarer helt eller strunta i vad som sägs.

  För att inte tala om hur jävla trött allt förbannat jävla genustjat/ jämställdhetsskitsnack är. Fyfan.

  1. Det är alltså de utsatta som ska anpassa sig, menar du? En kvinna blir våldtagen och man säger åt henne att skaffa en längre kjol. En person utsätts för hat på internet och uppmanas censurera eller låta bli att ta åt sig. Skeva jäkla människa, förstår du inte? Det är inte offret som ska falla in i ledet.

   Och du är alltså TRÖTT på genus- och jämställdhetssnack? Jo, för, uppenbarligen har vi ju kommit så långt i den debatten, ”feministisk propaganda” behövs inte längre. Kvinnor är inte utsatta och vi behöver ingen debatt.

   Ditt trötta as.

   1. ”Det är alltså de utsatta som ska anpassa sig, menar du?”
    Jag skriver ju att de enda rimliga sätten jag tror kan FÅ STOPP på detta är att moderera sitt kommentarsfält eller stänga det helt. ALTERNATIVT strunta i vad som sägs.

    ”En kvinna blir våldtagen och man säger åt henne att skaffa en längre kjol.”
    Ska du blogga om att du blivit våldtagen så rekomenderar jag att du 1, är beredd på att idioter kommentar. 2, var beredd på att ta bort olämpliga inlägg (eller ignorera). – Detta hade förmodligen varit lättare om du såg till att dina kommentarer godkändes före publicering. Anledningen till att folk inte vill göra det är att om så är fallet ställer man sig som ansvarig utgivare för vad som står. Man ses alltså juridiskt som att man själv skrivit det.

    ”En person utsätts för hat på internet och uppmanas censurera eller låta bli att ta åt sig.”
    Om du inte ännu lyckats förstå mina alternativ för att SLIPPA näthat ger jag upp.

    ”Skeva jäkla människa, förstår du inte? Det är inte offret som ska falla in i ledet.”
    Nej? När påstod jag det? det här handlade ju om näthat.

    1. Men snälla människa, jag vet inte om du tolkar mig fel med flit eller om du verkligen inte förstår.
     Kommentarer om hur någon ska sticka kniven i fittan på någon annan ska inte bara NEKAS eller IGNORERAS; de ska helt enkelt inte få FINNAS – och om de finns ska de bestraffas. Det är DET hela poängen med ”kampanjen” är – inte hur utsatta människor ska slippa SE eländigheterna (för jag är tämligen övertygad om att dessa personer är fullkomligt medvetna om hur man kan begränsa sina kommentarsfält). Jag jämför det med våldtäkt eftersom jargongen är densamma, ”ja men, varför gick du ensam och naken rå, din dumma kossa? då får du väl skylla dig själv” Det Ska Inte Spela Någon Roll, vilket brott det än handlar om. Offret ska inte behöva ta ansvar för brottet, offret ska inte heller behöva VÄRJA sig; tvärt om är det den som står för brottet som ska anpassa sig! Vad är det som är så fruktansvärt svårt att förstå?
     ”Ska du blogga om att du blivit våldtagen så rekomenderar jag att du 1, är beredd på att idioter kommentar. 2, var beredd på att ta bort olämpliga inlägg (eller ignorera).”
     Men varför? Varför ska man, man eller kvinna, vara beredd på hat, hot och förnedring på grund av… tja, ingenting? Menar du att berättelser om våldtäkt är så fruktansvärt provocerande att människan i fråga helt enkelt får skylla sig själv för hatet han eller hon följaktligen får motta?

     Jag blir nästan mer frustrerad på människor som resonerar som dig än vad jag blir på de som fäller alla vidriga kommentarer, för så länge fler tycker och tänker som du kommer vi inte se någon förändring. För förändring ÄR MÖJLIG, självklart är det så. Förändring är alltid möjligt.

     1. Eh, vill nog påstå att du är den som vill missförstå med flit i det här sammanhanget.

      För att ge dig en liknelse bortom all våldtäkt och bloggande men som har att göra med din ”förändring” och man ska fostra alla idioter som förmår att skriva något så elakt som i dina exempel. – Liksom folk kan känna sig trygga bakom sin datorskärm kan ungdomar i gäng känna sig trygga. Jag är övertygad att en ungdom omgiven av sina kamrater (på en buss, exempelvis) har väldigt mycket lättare att säga något elakt till någon (liksom bakom en dagorskärm) än om denna vore ensam ansikte mot ansikte. Här har du alternativet att antingen klippa pasch och sätta en soft pin på din jacka (notera att detta var ett skämt om ditt generaliserande gentemot mitt sätt att resonera) och lyckas få ungdomarna att förstå att man faktiskt ska bete sig – även mot främlingar och fast man är omgiven av sina vänner. Att det helt enkelt inte är coolt att säga elaka saker. ELLER så 1, skiter du i vad dom säger. 2, har (fiktivt exempel) möjlighet att godkänna eller inte godkänna olika kommentarer. 3, anpassar ditt sätt att resa/ bo och undvika sådana situationer.

      Jag vill INTE få dig att hålla med. I det här fallet vill jag bara öppna dina ögon, sluta generalisera och inse att du just nu främjar för en indirekt yttrandefrihet.

  2. Du föreslår alltså att alla som vill diskutera inte ska få göra det pga psykopater som dessa?
   Ja, vi kan ju skrota hela yttrandefriheten till förmån för störda människor samt såna som du som tar deras parti.

    1. Eh, vad pratar du om nu? Håll dig till saken dvs vad du skrev = att man ska förbjuda kommentarer, ”skita i” mordhot o dyl. eller rent av ändra sitt liv för att slippa undan alla idioter.
     Du vill alltså göra anspråk på yttrandefriheten (för de som faktiskt kan låta bli att hota folk) för att det finns folk som roar sig med att skicka brev med sperma i?

     1. Jag ber om ursäkt – visste inte att fysiska brev med sperma gick att skicka i ett kommentarsfält.

      Och det där första har du inte (heller) rätt i.

  3. Ja för jävlar i havet om kvinnor får lika rättigheter som du! Det vore förödande.

   Så jävla trött på patrikarkatets överordnade ställning.

 11. Mitt namn är nathalie och jag är en 17årig tjej som är bosatt i staden Gävle. Har gostae pojkvännen man kan hitta, och världens bästa vän som är min syster…
  Har 16 riktiga syskon, därav är vi en av sveriges största familjer (dock handlar min blogg om mitt liv, så klaga inte nu LOL!)
  I min blogg kommer ni kunna följa mitt liv i både bilder och text. Tipsar en hel del om skönhet, samt recenerar massa skönhetstsprodukter. Kommer skriva om allt om faller mig in, och har framförallt MASSSA tävlingar, har en hel del saker att lotta ut, Hoppas ni vill kika in och fastnar i bloggen.

  http://nattstad.se/nathaliebjorklund

  ps.. trkigt när sånt händer =(

 12. Usch hemskt!! Till och med jag får elaka kommentarer fast min blogg är ingenting i jämförd med eran blogg . Fattar inte att folk kan vara så elakaaa!

  1. Det kan vara människor i din närhet. Det hände mig, min f.d bästa vän kommenterade hemska grejor anonymt på min blogg till hon råkade skriva sitt namn med samma ip adress på någon annans blogg. 🙁 Jag hatar näthat och önskar som bella att man ska kunna spåra ip adresserna.

 13. Jag har ännu inte tittat på Uppdrag granskning. Men jag har tittat på klippet… Vanligtvis när jag ser/hör om sånt här fruktansvärt hat och fullkomligt vidriga kommentarer och hot, så blir jag arg. Men när jag såg den här korta filmen så fylldes jag bara av sorg och tomhet. Det är både sorgligt och skrämmande att det faktiskt finns människor (?) som beter sig så här.

 14. Såg precis uppdrag granskning.. så nu vill jag ge lite nätkärlek istället.
  Du är duktig och klok. En riktig förebild i allt du gör. Tack för att din blogg finns och att du delar med dig av dina erfarenheter och tankar. Du inspirerar 🙂
  Tack!
  //Sandra

 15. Nånstans blir jag ändå mest äcklad av polisens ”bemötande”. Det kommer alltid finnas äckliga idioter, men de som ska se till att man kan vara trygg..bryr sig inte?

 16. Vill bara skicka en stor kram till dig och säga att set finns många många fler som gillar dig och andra starka kvinnor, än de förhoppningsvis få idioter som näthatar. Jag bloggar inte men har under en kort period i livet hotats. Det ledde aldrig till några reella händelser men det knäckte mig rejält under en tid. Jag har fortfarande hemligt telefonnummer, har flyttat och bytt bil och mobil. Det är fruktansvärt att läsa sånadär ord. Ett enda brev kan förstöra en för många år framöver.

  Önskar att du och alla andra offentliga kvinnor orkar fortsätta och att det blir lättare att spåra näthatarna. Varje Kommentar feån näthatare borde namn- och adresspåras och däreftr modereras så att alla bloggläsare kan se vem som skrivit hoten.

 17. Kollar på dokumentäran på svtplay nu. Jag blir både arg och ledsen men framför allt rädd för hur folk resonerar! ”Det är ju bara facebook” eller ”jag menade ju inte det ordagrant” eller ”det var så många andra som skrev värre saker”. Vad är det för resonemang?! Hur kan man formulera såna meningar och hur kan man värdesätta sin ”rätt att uttrycka” sin ögonblickliga frustration/hat/ilska på bekostnad av att en annan människa ska känna sig rädd. Det är fruktansvärt att någon ska behöva känna sig otrygg pga sina åsikter. Det här behöver tas upp i klassrummen! Visa dokumentären och börja därifrån

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..