Min story, näthatet

Jag såg såklart Uppdrag Granskning ikväll, först bestämde jag mig för att inte kolla för att jag inte orkar dra upp skräcken inombords men så bestämde jag mig för att göra det ändå, det gick helt okej. Näthat har varit min vardag sedan jag var 16 år. I flera års tid så har jag dagligen fått se kommentarer och mail om att jag borde dö eller våldtas. Dom två sakerna det är det vanligaste typen av hot för min del. Varje dag i sex års tid. Det är klart att det blir en vardag som man vänjer sig vid, hur sjukt det än är. Jag har också provat att hålla tyst om det, för att inte ge personerna plats men det eskalerar i alla fall, och samma sak blir det om jag väljer att prata om det, jag kommer aldrig undan.

Ibland har det hänt värre saker. En kväll efter att jag hade medverkat i Förkväll så ringer en man och säger att han ska döda mig, han uppger min adress. En annan kväll så står en kvinna och bankar på dörren och skriker genom brevinkastet att hon ska klippa av mina fingrar och posta dom till mig. Hon var arg något jag hade skrivit. En dag kommer en kille upp på mitt kontor och kastar en flådd mink på mig. En kväll när jag är hemma så ser jag bland mitt kommentarsfält att en man är på väg med ett tåg från Malmö till Stockholm och ska hem till mig med en yxa och våldta mig. Adressen skriver han ut i bloggen. Ankomstiden på tåget med. Jag får sedan nog och flyttar. I nya lägenheten så kommer det brev från en man som vill äta upp mig, steka mina bröst i smör. När jag har gått ut i media om hans brev så kommer nya, från en ny person direkt i brevinkastet, utan frimärke. Jag får ordna med personlig vakt varje kväll då jag ska hem. Under tiden som jag byter till säkerhetsdörr så hinner det komma brev i brevinkastet med avföring och män som har kladdat ner papper med deras sperma. Landar ner på min dörrmatta.

När jag är 17 så befinner jag mig i Italien och blir utsatt för ett sexuellt övergrepp med fingrar uppkörda av en äldre man på en nattklubb, så hårt att jag börjar blöda och får uppsöka en gynekolog. Jag försöker polisanmäla på plats men de går inte utan vittne. Jag flyger hem till Sverige, berättar vad som har hänt i tron om att hjälpa andra. Istället blir jag utsatt för ett fruktansvärt hat på nätet med tusentals kommenterar att jag får skylla mig själv, eller att jag förtjänar det.

Det tog oerhört hårt.

Jag flyttar igen till en lägenhet i ett bostadsrättsområde som är vana med personer som är offentliga, kameror precis överallt och en vaktmästare som ofta är i trappuppgången. Där, för första gången är jag trygg. Jag kan sova normalt på nätterna igen. Träffar Odd, flyttar ihop, bloggerskan Kissie skriver ut min adress på hennes blogg första veckan som vi bor i lägenheten och samma kväll står det en man utanför vår dörr som vill prata med mig, han är obehaglig och ger sig inte. Jag börjar skrika, får upp dörren tack och lov och låser. Nu har vi ett bra säkerhetssystem hemma som är svindyrt.

Men brev med killars sperma fortsätter att komma.

Idag öppnar jag inte breven själv hemma utan Odd öppnar allt, jag har fått en form av skräck inför post. Mailen går först till min assistent innan jag får se dom, mycket sållas. Det är min vardag. Näthatet och det vanliga hatet är fruktansvärt. Idag har jag gjort 11 polisanmälningar. Inget har någonsin gått vidare. Visst vänjer man sig, jag har gått i 1,5 års kbt för rädslan och jag mår bättre. Och aldrig någonsin kommer det här att få mig sluta jobba med det jag gör. Hatet får ju aldrig vinna. Men visst tär det på mig och alla andra tusentals kvinnor som utsätts för det här dagligen.

 1. Förstår
  Inte hur du orkar stå pall! Du är verkligen en förebild! Tur att du har odd att mysa med när de sjuka jävlarna tränger sig på!

 2. Gråter när jag läser.. Blir arg, ledsen, besviken och RÄDD framför allt. Såhär ska ingen människa någonsin behöva ha det! Du är stark och oerhört inspirerande! Låt ingen någonsin få dig att tvivla på det! STOR kram

  1. Fantastiskt bra skrivet Jeanine!! <3 Att hon finner styrka att fortsätta med det hon gör…är det som gör henne till den fantastiska människa och förebilden som hon är! <3

 3. Man blir helt enkelt mörkrädd över att det finns personer som beter sig såhär! Att se inslaget var en ögonöppnare och fick mig verkligen att hajja till! Kämpa på och det du gör är viktigt!

 4. Det är så sjukt att folk ens orkar störa sig så mycket på andra. Direkt det finns någon tjej som syns och tar för sig så måste hon få skit för det. Kan man inte bara vara glad för nån annans skull? Folk är så jäkla rädda för andra som sticker ut ur mängden. Jag tycker bara det är bra att du syns, och dessutom är det ju bra saker du gör!

  Du inspirerar så många och du inspirerar mig väldigt mycket! Så ung och så himla driven. Ingen har rätt att behandla dig som skit. Jag tror på dig!

 5. Usch, jag blir så berörd av det här. Det är fruktansvärt att det finns sådana människor där ute som inte har bättre för sig? Jag hoppas att du och alla andra som utsätts för detta blir fria från det här en dag. Ingen ska behöva stå ut med sådant här! Du är stark Isabella! Och alla andra kvinnor som vågar prata om det! Ni är så starka!

 6. Det gör så ont i mig att läsa vad du måste behöva gå igenom varje dag, man finner inga ord.

  Det är inte ens lönt att försöka sig förstå sig på dessa psykiskt instabila människor, deras motiv, orsaker eller anledningar till detta beteende.

  Jag hoppas att detta en vacker dag tar slut för dig och jag tycker du är en stark förebild för andra utsatta unga som gamla tjejer/kvinnor!

  Stor kram
  // Amanda

 7. Fy…. Ryser när jag läser vad du skriver. Hemskt att det finns så många sjuka människor som rör sig ute bland oss. Det tragiska är väl att det kan vara vem som helst. En granne, killen på ica osv.
  Kram till dig Bella som ” vågar” gå ut med detta.

 8. Tittade också på det, och jag blir så förbannad! Jag förstår inte hur människor kan bete sig såhär, och varför utsätts just kvinnor? Är det någonting som samhället är rädd för när en kvinna öppnar käften? Det är löjligt, och jag hoppas att poliserna skärper till sig nu och tar dessa anmälningar på allvar. Stå på dig Bella, du är stark!

 9. Jag såg också programmet och tyckte det var helt fruktansvärt med allt man fick höra som folk skriver. Jag kan inte förstå hur man orkar få hot och sedan klara av sin vardag. Det måste vara väldigt svårt. Internet har blivit en frizon för personer som vill slänga ur sig hot och kränkningar utan påföljder. Det är ofantligt läskigt. Du är stark som fortsätter med det du älskar trots hot. Hade ingen aning om att du fått ta emot så mycket hemskt. Kramar

 10. HERREGUD! Vad ÄR det för jävla människor?! Såg nyss en film på temat andra världskriget… och nu läser jag detta.. man vill ju fan skjuta alla dessa överflödiga fånar. Du är bra. Punkt.
  ”Ju fler som älskar dig, desto fler hatar dig” – Oprah

 11. Ingen tjej får NÅGONSIN tystas ner av detta näthat! Ingen. Aldrig. Vi måste stå på oss för det här är så fruktansvärt vidrigt. Fortsätt inspirera Bella, du gör skillnad för många utsatta tjejer där ute!

 12. Hej Bella!
  Såna sjuka jävla människor utan hjärna och hjärna. Såna där typer som lämnar sperma och avföring borde kunna spåras på något vis? Typer som trollar och som bara gör dessa meningslösa saker för att skrämma och hota – gör nog det endast för att de vet att dem kommer undan med sånt.
  Du är i alla fall en stark person som ska fortsätta med allt du gör. Du inspirerar och får oss läsare att må bra! Ta hand om dig!

 13. Jag tycker väl av princip att man inte ska ge efter, inte sluta göra sin grej för att man blivit hotad. För då vinner ju de som hotat! MEN…om jag var Isabella och blev gravid..DÅ skulle jag nog ta mig en ordentlig funderare. Skulle det vara värt det? Jag brukar läsa Katrin Zytomierskas blogg och förundras över allt hon skriver om sin son o bonusdotter. Alla bilder hon lägger upp. Hennes barn är jättesöta, Katrin skriver underhållande och då jag själv är mamma så tycker man ju att dessa inlägg är mer givande än t ex ett inlägg om träning. (fast jag gott kunde träna lite mera..) Men att exponera dessa små, när man VET hur många galningar som finns där ute. Jag har inte själv ett enda foto på mina barn på FB, känns bäst så.
  Internet är en bra sak när det används på rätt sätt och verkligen skrämmande när sjuka människor kan hitta offer där. Brr..

 14. Vedervärdigt att du ska behöva stå ut med dessa hot! Du gör ditt jobb och vissa människor tar sig friheten att kränka dig för det. Uppskattar att du berättar!

 15. Jag gråter när jag läser det här. Vad är det för sjuka människor som lever i med oss i samhället. Alla är vi någon dotter/son, syster/bror till någon. Skulle de vilja att någon i sin omgivning skulle behöva stå ut med det här. Starkt av dig att höja din röst och dela med dig av din historia. Som Mamma, syster, vän och medmänniska är det dags att vi alla höjer rösten och sätter stopp för det här. Det här ska inte accepteras. Nåt måste vi tillsammans kunna göra för att stoppa det här? Jag vill inte att mitt barn ska växa upp i ett samhälle där det här förekommer! Vi måste höja rösten!
  Du är så stark, sträck på dig!

 16. Så otroligt stark du är tjejen! Du är en riktig förebild. Du har haft det tufft men du har gått vidare, och kämpat vidare. Få obehagliga känslor när jag läser detta. Du är inte värd detta..
  Kram på dig Bella

 17. Det här är vidrigt och jag kan inte annat än fälla tårar när jag läser din text! Att människor kan vara så grymma. Det är något jag verkligen inte förstår. Jag tror på dig Isabella och jag vet att du är en stark person och det visar du upp jäkligt bra. Det får mig att må ännu bättre. Att det finns människor som visar upp sådan stolthet och vågar stå på sig, jäklar vad jag beundras så mycket av det. Det är ren karisma i sig. Du vet att du är en bra människa och jag vet att du är stolt över det. Fortsätt så och låt ingen bryta ner dig, absolut ingen! <3

 18. Mår illa efter att ha sett programmet. Fy sjutton vilka människor det finns! Hur kan man bli så provocerad av en person som man inte ens känner att man tycker det är okej att skriva så hemska saker? All respekt för att ni orkar fortsätta, ni gör ett viktigt jobb!

 19. Helt galet sjuka kommentarer!
  Vad finns alla dessa människor?
  På fester, kalas, affärer, på stan?
  Starkt att inte låta dig skrämmas, måste vara skitjobbigt!
  Vad hemskt att har ett sått fruktansvärt hat inom sig som de har…

 20. Herregud, ! sånna måste låsas in man hotar bara inte folk så där , vad sjukt , lycka till o se till att ha ett sökert larm , löjligt av kissie att lämna ut din adress bara avundsjuka urfräckt !

  1. Ja tror inte de va avundsjuka som gjorde att Kissie la ut Bellas adress hon är själv en offentlig person hon vet exakt va hon gjorde. Hon har 900.000 läsare eller nått i veckan de kallar ja näthat om något. Mordförsök?

 21. Fy vad hemskt detta är att läsa! Ska kvinnor behöva utstå sånt här pga att de är offentliga eller ens vågar ha en åsikt? Var finns männen som tar avstånd från detta, eller är det bara kvinnor som ser det som övergrepp?

 22. Skrämmande läsning, vad är det för fel på dagens samhälle, hur kan det finnas så mycket sjuka männsikor. Hur kan vi stoppa detta och vända den deprimerande trend??????

 23. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att bli utsatt på det vis du blivit/blir. Jag blir uppriktigt ledsen och skrämd av att läsa ditt inlägg. Önskar dig och alla andra drabbade trygghet och sinnesro!

 24. Fruktansvärt att läsa!! Tycker det är så modigt av dig att skriva om det! Du är en fantastisk förebild på många sätt!!

 25. Det värsta av allt är att man inte behöver vara en offentlig person för att drabbas av denna typ av hat och hot. Jag drabbades själv av hemska sms och närmanden i samband med att jag arbetade på en tidigare arbetsplats med psykiskt funktionshindrade. Mannen i fråga hotade även en kvinnlig kollega, precis som om han var i tron om att ingen av oss skulle våga säga något. Det ska tilläggas att detta var en man som led av en psykisk sjukdom och inte mådde bra, men vad hjälpte det oss?! Det är utan tvekan den mest fruktansvärda tid i mitt liv och jag kan inte begripa hur du orkar detta x tio! Jag är fortfarande både arg och ledsen och minns hur jag ville flytta långt norrut där ingen visste var jag fanns. Detta skedde inte i en stor stad, utan på en liten ort.. Tyvärr kan man nog inte göra så mycket själv för att bli ”immun”.

 26. Det mail du skriver ut sist av allt är näst intill identiskt med det mail som Jenny Alversjö läste upp.. Det är läskigt att man inte går vidare med detta och sätter ditt dessa människor, det är ju psykopater vi pratar om. Förhoppningsvis kan man börja uppmärksamma detta nu!!
  Ingen ska behöva gå igenom det du går igenom med alla dessa hot och trakasserier.

  1. Tänkte också på det! Det måste ju vara samma person som skickat just dom breven. Helt sjukt att polisen inte märkt detta, det pekar ju åt att de polisanmälningar jag antar har gjorts om hoten inte ens lästs igenom. Känns ju sådär kan man säga!

 27. Fy fan vad vidrigt att man kan bete sig så. Jag blir rädd, arg och ledsen när jag läser vad du får utstå. Sen tänker jag att det inte kan vara värt det att vara känd och tjäna pengar om man aldrig får känna sig trygg. Samtidigt kan man inte låta sig nedslås förstås, då får psykfallen makten över en!

 28. Läst din blogg i många år men detta är första gången jag faktiskt tar mig tid till att kommentera! De är helt sjukt vad de finns människor, de skrämmer mig otroligt mycket! Under en period på gymnasiet hade jag några killar som trackade mig igenom att ringa mig och mina föräldrar på nätterna, detta känns ju väldigt ”snällt” i jämnförelse mot de du får utstå! Du är en OTROLIGT stark kvinna för jag skulle aldrig klara av de du gör! Styrkekramar till dig och låt dig aldrig påverkas av dessa trakasserier!!! <3

 29. Vissa människor är fruktansvärda!! Det är DE som har problem, ändå är det du som lider… Livet är inte rättvist ibland! Men du om någon kan låta skiten rinna av dig, sug åt dig av alla positiva kommentarer du får! Jag har läst att det krävs 50 positiva kommentarer för att väga upp en negativ, vi läsare får göra vårt bästa för att komma upp i de där 50 <3

 30. Det är fan obehagligt hur sjuka människor det finns i världen.. Håll dig stark och ta inte åt dig.. Låt aldrig hatet vinna!!!!!

 31. Det är svårt att förstå att det finns sådana här människor! Och de finns runt omkring oss utan att vi vet om det.. Det är så sjukt att sånt här beteende kan fortgå och att det är så svårt att göra något åt det. Du är så otroligt stark som klarar av allt det här! Även om det känns tungt, så fortsätter du ändå leva ditt liv och inte låta dem galningarna styra det. Jag tror inte att alla skulle orka sig igenom det lika bra!

 32. Det här är ju helt sjukt! Blev verkligen ledsen när jag läste allt. Det är så hemskt! Ingen människa ska behöva gå igenom något sådan här. Så himla orättvist. Hoppas verkligen att dessa hemska och tråkiga saker upphör!

 33. Jag förstår inte hur folk tänker och jag förstår inte hur du orkar, men man måste väl. Det här är en livsviktig diskussion att föra fram och jag önskar jag visste en lösning på all skit. Folk har ingen vett i kroppen.
  Fortsätt vara stark Bella !

 34. Jag finner inga ord!! Jag förstår bara inte hur du orkar hantera allt det här och att du ändå jobbar på för fullt. Jag är 15 och du är en jätte stor förebild för mig. Jag själv skulle nog aldrig stå ut med detta och beundrar dig så sjukt mycket. INGEN ska behöva gå igenom det här, för det här är SJUKT! Du är så himla stark isabella!!
  KRAM och ta hand om dig! / Isabelle

 35. Kjære Isabella.
  Jeg har fulgt bloggen din av og på i flere år nå, men det er først i dag jeg kommenterer.
  Ingen fortjener det du beskriver ovenfor, og du er veldig sterk som klarer å leve med det, og ikke gi opp med å være en offentlig person.
  Du er et kjempefint forbilde, og det er mange som respekterer deg.
  Ønsker deg alt godt og håper at du en dag skal slippe slike patetiske svin i ditt liv, og bare være trygg.

 36. Hej!

  Jag har också varit utsatt där min familj fått lida för saker jag har skrivit på min blogg. Men inte alls i klass eller utsträckning med vad du fått genom lida. Jag beundra dig verkligen som går igenom detta.
  Vad man kan läsa av kommentarerna här så finns det faktiskt personer som vill dig väl, även jag. Det är såna här kommentarer du ska ta till dig och läsa. Det andra är bara ren skit och kan slängas.

  Jag hoppas att om du någon dag skulle få för dig att lägga ner allt du jobbar med och vara den offentliga person du är så hoppas jag att du gör det för att du själv är nöjd med vad du har åstadkommit. Inte för att personer tycker illa om dig, skickar diverse saker och besöker dig med obehag.

  Stå på dig, kämpa och låt aldrig hoppet överge dig!
  Varma hälsningar
  Emelie

 37. Jag blir så jävla upprörd och ledsen av allt jag läst och hört ikväll nu genom UG och ditt blogginlägg. Vad är det för jävla fel med det här landet egentligen? Vad är det för hemska män som skriver sådant? Jag förstår bara inte.

 38. Man kan inte fatta vilka sinnessjuka personer det faktiskt finns. Det måste vara så otroligt påfrestande för dig att bli utsatt för det här. Hoppas att detta någon gång tar slut! Du eller någon annan människa förtjärnar INTE detta! <3

 39. Skaffa skyddad identitet alternativt skriv dig på en annan adress. Du finns ju med på upplysning.se som alla andra i Sverige! Vem som helst kan se var du bor och ditt fullständiga personnummer! Gör det inte lätt för idioterna!

 40. Blev sjukt upprörd av att se programmet. Vad är det för fel på människor undrar jag? Man saknar ord. Men be strong även om jag förstår att det kan vara svårt. Tänk på alla som ser upp till dig. Vi är många!

  Kram!

 41. Jag finner knappt ord. Jag läser dig blogg dagligen men jag kommenterar aldrig. Det här inlägget berörde mig verkligen. Det är så hemskt. Jag ryser. Jag önskar man kunnat ge dig en kram. Man borde ta upp kampen om näthatet på riktigt. Stackars dig Bella, jag mår dåligt nu. Jag förstår inte att du orkat med detta. Ta hand om dig Bella. Bloggen är inte allt, du har Odd och dina vänner blir det för tuft ta en paus och lev utan för offentligheten. Se det inte som en förlust utan som ett sätt att ta kontroll över ditt liv och må bra… Men vad vet jag, du som är uppe i det vet nog vad som är bäst. Vill bara inte se att du tappat gnistan av allt dårskap runt om kring dig. /Des

 42. Fy fan vilka sjuka människor det finns! Du är stark som står på dig. Fortsätt så, låt aldrig hatet vinna. Kram på dig!

 43. Brukar aldrig kommentera men det här gör mig så jävla förbannad. Ingen människa ska behöva leva med ens en bråkdel av det du beskriver. Det är helt sjukt att man ska behöva ta emot en massa skit bara för att man finns och syns. Tyvärr finns det så många olika sidor av detta. Jag tänker till exempel på kvinnan vars armhåla hamnade på Facebook och som fick dödshot för att hon inte rakat sig under armarna. Hur som helst, du är stark och modig som orkar fortsätta. Glöm inte det.

 44. Jag mår illa när jag läser vad människor kan utsätta varandra för.

  Vilken kvinna du är som står ut med allt och ändå hittar styrkan att fortsätta! Jag är så glad att det finns sånna som dig!

 45. Du ska stå på dig och fortsätta vara en förebild för unga, kreativa kvinnor! Det du utsatts för från det du började blogga är vidrigt och jag har själv fått samtal från galningar som avskyr dig och förtalar såväl dig som andra personer inom fältet media-kändisvärlden. Man lyssnar, suckar, lägger på och får själv en binge hatskriverier/sms och undrar om dom här enfaldiga människorna i ens periferi hade kunnat fixa ett bra liv om dom bara lagt ner att vara avundsjuka, på dig och andra som gör något meningsfullt med sina liv. Keep up the good work, Bella!

 46. blir så himla upprörd, eller snarare ledsen när jag läser det här! tycker det är fruktansvärt att folk beteer sig så här, vart är världen på väg?! vart är mänskligheten & moralen?!

 47. Det är uppriktigt sagt förjävligt, och som många redan kommenterat så ska ingen behöva utsättas för något liknande! DOCK så tycker jag att det är viktigt att inte benämna dessa människor som psykfall, idioter, hjärndöda med mera. Det tror jag är otroligt farligt och gör att man inte tar lika allvarligt på det hela! Med tanke på hur otroligt många personer det är som måste göra det här (det är ju bara att titta i Bellas kommentarsfält på valfritt inlägg för att hitta minst fem stycken otroligt kränkande kommentarer om henne utseende, vikt med mera) så måste vi inse att antagligen är det en klasskompis, ett syskon, en kollega, hen i kassan på ica som gör det här. Att kränka ”näthatarna” göder dem antagligen ännu mer, de känner sig ännu mer utanför etablissemanget, ”PK-maffian” är ute efter dem osv.

  Vill slutligen bara säga att du är otroligt stark Bella och fortsätt kämpa!

  1. Håller med till 100%!! Det är inte bara ”dom där konstiga/hemska människorna” som begår brott eller sprider hat. Det skulle lika väl kunna vara en ”vanlig” människa som tar ut sin negativitet bakom ett anonymt användarnamn.. Verkar som att man kan säga vad som helst eller bete sig på ett sätt man (förhoppningsvis?) inte hade gjort om man inte suttit bakom en dataskärm?

 48. Du är så otroligt stark och imponerande som står emot och inte viker dig för de galningar som finns där ute. Kämpa på, din framgång sticker dem i ögonen men sluta inte vara fantastisk för det!

 49. Du verkar vara så fruktansvärt stark, och du förtjänar verkligen en eloge för allt du har åstadkommit trots dessa motgångar. En sann inspirationskälla!

 50. Jag är en av de där tjejerna som har läst din blogg i åratal men kanske kommenterat högst två-tre gånger på denna tid. Kände bara efter detta inlägg att jag vill säga att jag beundrar dig så otroligt mycket. En bättre förebild finns inte att hitta. Hur många som än hatar dig så är vi som älskar dig så många, många fler det kan jag lova. När du läst denna kommentar vill jag att du blundar en kort sekund och tänker dig att du får en varm och uppmuntrande kram ända ifrån mig här i de värmländska skogarna. Fortsätt som du gör – du behövs!

 51. läser man denna text utan att kommentera har man inget samvete. Längesedan jag blev så berörd. Du är omänskligt stark Isabella. nätkärlek.

 52. Fy vad hemskt! Förstår inte att du orkar, men du måste vara väldigt stark! Tack för en jättebra blogg och du verkar vara en snäll & gullig tjej!

  Kram Helena

 53. Asså blir seriöst rädd när jag läser om sådant!!! Ingen tjej ska bli utsatt och framförallt att polisen inte gör nått åt de, får mig att må illa!! Hur orkar du??! Fortsätt vara så stark som du är och låt dom inte trycka ner dig!!!!!!!

  Kram

 54. Hej Isabella! Det är med tårar i ögonen som jag läser det du berättar om. Det är så fruktansvärt och ingen borde utsättas för detta. Vill bara säga att du är en enorm förebild och en kämpe som sprider otroligt mycket positiv energi till oss läsare! Tack för en otroligt läsvärd blogg! Lycka till i framtiden! Kram Carolin

 55. du är en otrolig inspiration! Kämpa på det är det enda jag kan säga! Har också blivit utsatt för näthot en gång och bär det fortfarande med mig. Du är nog inte medveten om hur bra du egentligen är! Var stolt över dig själv och låt inte sjuka idioter prägla din inre styrka!
  Tack för all inspiration!:)

 56. Hej! Så hemskt att läsa det du varit med om! Det är inte en tillvaro man önskar någon! Hoppas att du tar åt dig av positiva kommentarer! Det är otroligt starkt av dig att skriva såhär öppenhjärtigt och jag blir glad av att se så många härliga, positiva kommentarer här! Dock är jag rädd att det inte dröjer länge (ska vi se vilka kommentarer nästa blogginlägg får?) Spelar tydligen mindre roll vad det handlar om, alltid någon negativ person som vill gnälla, hata, klanka ner eller sprida sin negativitet.. Även om det inte är hot är det väl inte heller så roligt att läsa varje dag?

 57. Åh herre min skapare visst förstod jag att du är utsatts för näthat men att det var så där illa kunde jag aldrig tänka mig.
  Fortsätt kämpa du är en starkperson! <3

 58. Att en ung begåvad sund förebild och cool entreprenör ska behöva gå i KBT istället för rätten till ett skyddat fungerande liv är en rättslig skandal i Sverige!

  Vi skriker oss hesa över ur yttrandefriheten kränks i diktaturstater samtidigt som näthatet håller på att bränna sönder demokratin inifrån!

 59. Jag blir så ledsen för din skull! Helt otroligt att du ändå kämpar på och lever vidare! Tycker det var bra att du skrev ut detta här. Även fast det, som du sa, kan leda till att fler idioter får idéer, så är det viktigt att Sverige får upp ögonen för det här problemet. Hoppas på fortsättning i denna frågan och att incidenter som du och många andra vart med om prioriteras! Stå på dig tjejen!
  Kramar!

 60. Starkt av dig! Lever själv med rädsla varje dag, men min är inte i närheten så befogad som din. Imponeras av att du inte låter dig skrämmas till tystnad.
  Du är en inspiration för många unga flickor, fortsätt så!

  1. Jag undrade precis samma sak…, första gången det är majoritet i stöd o kärlek här (av gångerna jag orkat ta mig in och läsa.

   Kämpa på isabella! Du är grym!!

 61. Isabella du är fantastisk, fortsätt kämpa! Om jag hade kunna göra något mer än peppa hade jag gärna gjort de. Stor kram!

 62. Bella. Jag har följt din blogg länge och tycker att du är underbar!! Snälla ge aldrig efter dessa idioter. Det är sjuka människor som inte borde finnas. Hoppas de får tillbax för sitt äckliga beteende på ett elr annat sätt. Du har inspirerat mig alltid <3

 63. Usch! Jag blir äcklad och ledsen av att läsa vad du/ni utsätts för, och tvingas till att acceptera det i er vardag. Jag är ledsen för er skull och hoppas verkligen att det tar slut! Ingen ska behövas utsättas för något liknande. Jag har aldrig insett och förstått att det varit ett problem tidigare eftersom jag själv aldrig varit utsatt. Tror det är bra att folk får upp ögonen, mina öppnades i alla fall och ingen ska behöva acceptera något liknande! Att du orkat hålla fasaden uppe alla dessa år gör mig tårögd, du är stark och jag hoppas det kommer bli bättre för dig!

 64. Bella Du gör ju allt för att få pengar så du gillar ju sådan uppmärksamhet så att fjortisarna ska skriva snälla kommentarer- Kanske du själv som skriver dina sjuka brev för att få läsare- vem vet?

  du är ju r’ätt manipulativ av dig annars och ljuger dagligen om allt

  ärligt så tycket jag inte synd om dig utan om dina bloggläsare som verkar gå på allt som det skrivs om i denna patetiska blogg.

 65. Väljer att vara anonym då jag själv blivit utsatt för stalking och mordhot. Du är stark Bella som skriver om det som hänt dig under alla dessa år! Efter att jag själv blivit utsatt så förundras jag över hur ni bloggare vågar att vara så personliga inför så många människor. Tyvärr är världen full av sjuka människor så var försiktig. Mitt råd är att ringa Skatteverket och få skyddat personnummer (om du inte redan gjort det?) Tyvärr måste man i samma veva flytta för att de ska bevilja skydd men jag hade absolut ringt Skatteverket och pratat med dem.
  Sen säger jag polisanmäl ALLT!! Till slut måste väl polisen inse allvaret i det här med stalking och näthat. Ju fler vi är som anmäler, desto mer gör vi oss hörda. Även fast man känner sig helt ensam i dagens rättssystem.

 66. Du er så sterk som tør å gå ut med alt dette, jeg får gåsehud på ryggen og skjønner ikke hvor mye du har gått igjennom og enda klarer du å fortsette blogg. Bloggen din er kjempeflott og jeg har fulgt deg i mange år.
  Bøkene dine er imponerende, og at du er så oppegående og sterk etter alt det hatet, beundrer jeg.
  Lykke til videre Isabella!!

 67. Måste ge dig en stor eloge över att du berättar det här. Jag vet inte om jag skulle varit lika stark som dig med att berätta om allt du varit med om. Det är hemskt att du inte kan öppna din egen post, allt på grund av de svinen. Du är en stor inspiration för mig och många andra. Kram!

 68. Blev verkligen rädd och arg av det här. Vet att sånt här försigår men att läsa det såhär får en att verkligen undra vilka idioter som finns i världen. Det är bara sjukt och förstår inte anledningen ens. Det värsta är att dem kommer undan med det. Du är verkligen stark som klarat av det här och tur du fått hjälp och har personer som stöttar dig, det är jätteviktigt!
  Fortsätt vara du och kämpa på, låt inget/ingen hindra dig från att vara grym! 🙂

 69. Herregud Bella, helt fruktansvärt. Du är enormt stark som fortsätter med bloggen och allt där till. Jag vet inte om jag hade orkat det. Att inte polisen gör något pga ”bristande bevis” är som en smäll i ansiktet kan jag tänka mig, riktigt riktigt dåligt. De måste de ändra på!! Katastrof ju.

  Bra att du har en stabil och trygg fästman och hund nu, samt extra säkerhet! Kram och lycka till med allt! Jag hoppas verkligen polisen gör något åt detta!

 70. Bella, du är så stark och det inspirerar mig verkligen. Låt dig aldrig påverkas av såna här idioter! De är vidriga, äckliga och har inget liv. Sjuka människor helt enkelt. Du är fantastisk. Kram!

 71. Visst är det en vriden värld vi lever i Isabella och jag förstår din rädsla så väl. Att aldrig riktigt veta vad som möter en bakom nästa hörn. Och på ett sätt är jag inte förvånad att vissa inte förstår skillnaden på ditt privatliv och du som offentlig person. men i dagens samhälle har tyvärr de flesta gränser blivit så luddiga att man har svårt att skydda sig mot idioter. Det är bra att du skriver om det för oftast låter man det dåliga bli det som är det första man tänker på istället för allt det goda, de dåliga äter upp allt inifrån och tillbaka. Och när man upplever trauman är det så lätt att hela tiden falla tillbaka och hamna på noll igen, det är jag väl bekant med! Så låt dom inte klättra in för då vinner dessa pervos och tokdårar. Stå upp känn dig stolt och tack för att du delar dina känslor även om jag förstår hur mycket du håller tillbaka.

 72. Isabella! Vill ä bara säga att du är en stor förebild och otroligt inspirerande! Låt aldrig någon tysta dig. Känn att vi är många som står på din sida.

 73. Du är så galet STARK! Jag beundrar dig för det. Och, nu är jag livrädd haha. Jag har blivit utsatt för näthat tidigare med, jag bloggade just om det efter att ha sett programmet. Men det har verkligen inte på den nivån som du fått utstå…

  Jag frågar mig om det är värt det att blogga? Men jo.. det är nog värt det. Allt det positiva väger upp. Hoppas jag.

 74. Jag mår riktigt illa av det du beskriver, Isabella. Jag är inte din största fan men vill ändå ge dig kredd för att du står på dig själv och inte låter dessa näthot/näthat hindra dig från att försöka förverkliga dina drömmar.

  Jag själv har haft stalkers efter mig under några års tid men det har lugnat ner sig nu. Jag hoppas att det är för att de tröttnade på mig. Samtidigt är jag orolig av tanken att de kanske har hittat nya offer 🙁

  Kram och kärlek till dig, Bella!

 75. Tack för att du berättar. Du är så stark som fortsätter att orka, många andra hade nog gett upp. Men att du och många andra polisanmäler och berättar kommer att ge att annat samhälle imorron och dagen efter det. Jag önskar dig allt gott och skickar extra styrka! Stay strong and successful!

 76. Men så otroligt hemskt!! Förstår inte hur du klarar av det! Grymt starkt Bella, du är en stor förebild för kvinnor i världen, du visar att man kan fightas tillbaka och att du lärt dig hantera din rädsla. Jag vet inte om jag någonsin skulle orka genom sådant.

 77. Det är så sjukt att jag inte finner orden att ens beskriva det. Och jag är helt säker på att så många av de där idioterna inte alls har någon form av psykisk sjukdom, utan uppför sig helt normalt i övrigt. Usch, ingen förtjänar att gå igenom det helvete som du har som vardag. Måtte de fixa lite nya lagar snart så att man kan sätta dit svinen.

 78. Vill bara att du ska veta att du har stöd i världen också. Det finns mängder med människor som ser felet i detta, bara inte tillräckligt många…

 79. Det är vansinnigt att kvinnor i offentligheten drabbas av detta oregerliga hat och övergrepp. Jag förstår inte hur ni orkar men är tacksam att ni fortsätter göra det ni gör och inte låter er tystas, trots att det går ut över ert liv och er hälsa. Hejar på dig och skickar dig mitt stöd. Tillsammans är vi starka.

 80. Fy fan, blir så ledsen när jag läser ditt inlägg!! Något sånt här ska ingen människa behöva utstå eller vara med om, INGEN!

 81. vilka vidriga jävla människor det finns det är verkligen hemskt! du är jävligt stark du!

  jag har aldrig varit ett ”blondinbella-fan” och vissa saker du skriver/säger har verkligen irriterat mig pga att det kännts att du ser ner på mig/oss vanliga.

  MEN såfort jag irriterar mig så slutar jag antigen kolla på klippet, eller går ut ur din blogg!! skulle ALDRIG i hela mitt liv kunna hata någon jag faktist inte känner. MÄNNISKOR har delade åsikter, man kan inte tycka likadant. Folk måste sluta dömma varandra, så jävla trött på allt jävla skitsnack på internet.

  Stör du dig på någon sluta följa/läsa/kolla på något som har med personen att göra. Mänskligheten äcklar mig.

  Stay strong.

 82. Hej Isabella,
  Jag har aldrig tidigare kommenterat på din, eller någon annans blogg, men känner nu att jag verkligen vill visa mitt stöd.

  Det du beskriver är fruktansvärt, vidrigt och helt sjukt. Jag hoppas du förstår det och absolut inte tror att det är någonting som du eller någon annan ska behöva utsättas för, oavsett om man är offentlig eller ej.

  Det jag ville ta mig tid att skriva till dig är att jag förstår att det känns hopplöst när varken polisen kan hjälpa dig, eller att du flyttar, men snälla ge inte upp utan fortsätt att anmäla, samla bevis och investera i bra säkerhetsutrustning. För om du så bara lyckas sätta dit en jävel har du säkert lyckats skona flera andra tjejer eller offentliga personer som skulle råkat ut för personen i fråga, och då kommer det vara värt det.

  Även fast jag är 5 år äldre än dig måste jag säga att jag inspireras galet mycket av dig. Du verkar vara en härlig tjej med sunda värderingar och en jävla massa skinn på näsan.

  Lycka till med allt.
  You go girl!

 83. Usch jag bara ryser och får ont i magen när jag läser detta! Helt sjukt… Du är bäst Bella och min största inspiration. En super stor kram till dig!

 84. Brukar aldrig kommentera, men läser din blogg dagligen & tycker att du är så otroligt stark. Du är verkligen en inspiration för många, en förebild. You go girl!

 85. Ibland skäms jag för att vara man. Sen kommer jag ihåg att de som skriver sådär inte är män utan bara wannabes.

  Hur patetiska måste inte deras liv vara om de tycker att det blir bättre av att terrorisera en annan människa? Egentligen skulle man tycka synd om dem, men de är inte ens värda det.

  Du är däremot värd betydligt bättre. All styrka till dig. *kram*

 86. Så himla bra att du skriver om det här. Otroligt viktigt ämne som man inte ska vifta bort bara för att det inte endast sker ansikte mot ansikte.

 87. Blir så ledsen när jag läser det här. Men du är verkligen inspirerande och stark som kan skriva detta! Massa kramar till dig!

 88. Hur ska man ens våga sova om natten när det uppenbarligen finns så många onda människor. Men, det är nog det de vill också. Att man ska vara rädd. Tycker du är cool Bella, som fortsätter med det du gör ändå! Kramar från norrland.

 89. Det är förjävligt! Att människor tror att det är osynliga när de sitter bakom sin datorskärm är skrämmande. Du är fantastisk som orkar vara en offentlig person trots allt som hänt! KRAM!

 90. Herregud! Jag vill knappt tro att detta är sant, det känns liksom så overkligt och vidrigt att folk faktiskt beter sig så, på riktigt.
  Tyvärr gör dom ju det, vilket är en skam. En skam att man i dagens samhälle inte kan få vara en framgångsrik kvinna utan att få så mycket skit som du fått genom åren, och fortf får.

  Stort av dig att skriva detta Bella, du växte verkligen i mina ögon, även om det är tragiskt genom en sådan sak som detta.

  Fortsätta kämpa och vara den du är, för du är fantastisk!

 91. Skickar massor med styrkekramar Bella! Jag har aldrig kommenterat här förr, men detta gick verkligen djupt in i mitt hjärta. Kan inte förstå hur mycket saker du fått stå ut med och ändå alltid låta så positiv och förverkliga dina drömmar. Ta väl hand om dig. Vilken förebild!

 92. Detta var mycket värre än jag kunnat föreställa mig. Jag tror lite det har att göra med att du är en sådan person som berör på ett eller annat sätt. Både på gott och ont. Själv tycker jag du verkar vara en varm, ödmjuk, empatisk person med humor. Eftersom du har förmågan att engagera har du även förmågan att förändra. För jag vet att det måste vara svårt att se förbi dessa kommentarer och hot du får, en elak kommentar brukar tyvärr vara den som sitter fast även om du får hundra positiva kommentarer vid samma tillfälle. Glöm inte bort alla oss som faktiskt uppskattar det du gör och blir glada när du syns och hörs i tv eller radio. Shine bright like a diamond /Erik 25

 93. Förlåt jag kan inte föreställa mig hur hemskt det måste vara! Men jag blev tvungen att skratta när jag läste slutet. Vilken idiot!!

 94. Fy FAN. Vad hemskt! Ush Bella. Du är så stark, hoppas att allting ordnar sig och att du en dag får vara ifred. Tro aldrig på något taskigt som sägs, tro aldrig att du är ”värd” att bli behandlad sådär. Det är det viktigaste, skapa ett mellanrum mellan dig, personligen och personen som är SJUK som gör sånt här. Ush ush ush.. 🙁 kram <3

 95. Wow. Tror inte speciellt många förstår hur stark du egentligen är/har varit. Du är min största inspirationskälla, förebild och idol. Vill bara att du ska veta att även om det finns många ”haters” där ute, så finns det ännu fler som supportar dig, vi kanske bara är lite mer tystlåtna. Kämpa på Bella, vi står på din sida!

 96. Kan bara beklaga dessa beteenden, hoppas du ser du har stöd av rätt många.
  Var en viss smärta läsa genom dina upplevelser.
  Ta hand och dig!
  Joakim

 97. Det du beskriver är helt fruktansvärt! Helt sinnessjukt, verkligen. Det är hemskt att du måste genomlida allt detta och ingen borde bli behandlad på det sättet som du blivit behandlad.

  Men jag tycker att du är fantastiskt stark som fortsätter som du gör! Det kan jag verkligen beundra dig för! Kram

 98. Kan inte skriva något annat än var de ovanför mig har gjort.
  Du är så stark, så otroligt stark.
  Du förtjänar så himla mycket bättre.

  Massa kärlek

 99. Jag finner inga ord, min läppar förblir orörliga. Men känslorna, oh jisses, dessa känslor som får mig att må illa, bli förbannad, bli äcklad, vansinnig, förtvivlad, ledsen, arg.. Listan kan göras lång! Vad fan får dessa personer och tro att de har rätten att förstöra andra människors liv? Att trycka ner, såra, skrämma, krossa ner andra till fotknölarna? Det gör så ont att Bella och alla andra drabbade ska tvingas gå igenom detta och i de flesta fall, aldrig få någon upprättelse. Helvete vad det bubblar i mig..

 100. Nätkärlek till dig Isabella!! Du inspirerar mig dagligen! Tack för att du delade med dig av detta. Det är viktigt!
  <3

 101. Vi är väldigt olika och jag har därför aldrig läst din blogg. Jag såg detta inlägg länkas på twitter och var tvungen att kika in. Det här, i detalj, är bland det vidrigaste jag läst. Du är extremt stark som orkar med detta och du har rätt – låt dem ALDRIG tysta dig. Jag vill bara skicka mitt stöd och att du vågar skriva om detta är så himla, himla viktigt. Kram.

 102. Griper tag i ens hjärta av att läsa om vad som hänt dig, har själv varit med om en väldigt tråkig incident och kan mycket väl relatera till den rädsla som du så bra beskriver ! Tack för att du finns och skriver om viktiga saker i din blogg! – Sofie

 103. du är en sån ortrolig tjej! varje gång jag är nere går jag in på din blogg och mår bra! du är till 100 procent gjord av stål och en står insperation! styrke tankar till dig!

 104. Jag beundrar dig enormt mycket för det du gör (olika projekt, företag, föreläsningar etc), att du alltid är positiv och full av energi och för hur mycket du delar med dig till oss genom din blogg! Att bli utsatt för sådana fruktansvärda saker och ändå inte tveka utan fortsätta med det du gör är helt fantastiskt! Tack för en jättebra blogg! Du är en stor inspirationskälla!

 105. Kan inte lämna datorn för jag känner mig så pass tagen av din text. Vill som många andra hylla dig för din otroliga otroliga styrka att fortsätta med vad du gör och leva ditt liv i offentligheten trots alla uppenbara baksidor! Stark är du! <3

 106. Jag blir så otroligt ledsen när jag läser detta, att människor ska få lov att bete sig på det sättet. Nej ush, ryser verkligen efter din story som du berättat. Du är så otroligt stark och framförallt för att du väljer att dela med dig av din story. Du är verkligen min största förebild. Fortsätt vara stark och inspirera andra. Kram

 107. Vilka vidriga jävla as det finns! Det är en skandal att Sveriges rättssystem låter de här sjuka jävlarna hållas!

  Jag är oerhört besviken på Moderaterna och deras misslyckande att skärpa straffen rejält och öka resurserna för att motverka brottslighet.

  Är det ett sånt här samhälle vi vill leva i?

 108. usch, blir så ledsen när jag läser detta. Jobba på och vara flitig som du är och bry dig inte om avundsjuka idioter som inte kan se andra lyckas.
  Du kommer komma långt, bella! =)

 109. herregud så utrulig ekkelt! skremmande at folk kan oppføre seg så jævlig..
  eg beundra deg så masse! du er utrulig sterk og flott! klem fra norge<3

 110. Helt och hållet sjukt vad människor kan vara elaka och sjuka i huvudet. Min kompis skrev om detta på sin blogg så jag var bara tvungen att läsa det. Och jag måste bara säga att jag verkligen inte hade en enda aning om att det här kunde ha hänt dig Isabella. Du är en otrolig förebild för mig och för andra, och du har min respekt. Jag hoppas att dessa brev och hat upphör helt och hållet för du och inga andra är värda det! Det är helt absurt. Du är jätte vacker och en fantastisk människa. Hoppas du vet det, och dem som har utsatt/utsätter dig för sådant är inte värda någon som helst respekt. Det är mer än vidrigt vad dem har utsatt dig för.

  Stay strong girl!

 111. Nej, hatet får ALDRIG vinna. Stå på dig, Isabella! Och stå på er, alla andra som utsätts, men även ni som inte blir/blivit. Tillsammans är vi starka. Tillsammans vinner vi!

 112. Usch jag dör lite inombords när jag läser detta. Hade detta hänt mig hade jag själv blivit ett psykfall eller så hade jag gett upp och stängt ner allt för länge sen. Därav vill jag att du ska veta att du är helt fantastisk som kan ta detta och ändå fortsätta. Stark. Envis. Mäktig. Rädd är bland det värsta man kan vara och jag beundrar dig på riktigt att du haft mod nog att fortsätta. Jag tror det är viktigt att komma ihåg att trots alla jävla freaks där ute så är eller iaf borde, majoriteten vara någorlunda normala. Alla är inte psykiskt störda även om det verkligen känns så efter ett avsnitt av efterlyst. Vi får försöka fokusera på de normala i vardagen, trots att vissa utmärker sug extremt. All kärlek och mod till dig Belsa 🙂 kram!

 113. Jag sitter här och får tårar. Det här är så jävla hemskt! Såg programmet och nu läser jag detta. Jag mår så illa att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Att det ens kan gå så långt att bli ens vardag, då märker man att det är en riktigt sjuk värld vi lever i.

  Beundrar ditt mod och din styrka. Kramar

 114. Sjukt starkt av dig att skriva detta. Känner ett väldigt medlidande med dig och kan inte förstå hur det måste kännas. Tur att du är en sådan stark tjej som klarar det! Skönt att höra av du står på dig. Sånt där beteende borde vara förbjudande. Hoppas allt löser sig. Krsm

 115. Hej!
  Har läst din och några andra bloggar i flera år, din sen du var 17 år har då ALDRIG någonsin och detta kan jag SVÄRA på, aldrig kommenterat något inlägg varken hos dig eller någon annan… men nu måste jag… blev så ledsen när jag läste det här! Det är sjukt, får tårar i ögonen .. ÖNSKAR man kunnde göra någonting!!! sätta dit dom! kan inte beskriva med ord hur synd detta är!!!!!!!!! Och du verkar så himla stark som fortsätter ändå! Du är en sån GRYM KVINNA BELLA!! Ville iafall skicka styrke kramar och lite pepp.

 116. Starkt av dig att ta upp det här trots att sådant fortfarande pågår och tär på dig otroligt mycket. Fortsätt att fokusera på det positiva och att blogga!

 117. Det är starkt av dig Isabella! Stå på dig. Vi är så himla många fler som står på din, och många andra kvinnors, sida när det gäller näthat. Vi är många som kan stå starka tillsammans med dem som får utstå så mycket hemskt. Hoppas aldrig att du eller någon annan ger vika för hatet. All credd till dig!

 118. Fy fan vad läskigt, du är så stark Bella!
  Det är helt galet att det finns såna sjuka människor lösa, och att ingenting görs!
  Och en annan sak jag tycker är hel knasigt är att minderåriga inte får något straff.. är man stor nog att göra brott så är man stor nog att ta ett straff!!!

 119. Man kan tycka vad man vill om vad en person sager och gor, men att hata nagon man inte kanner ar sa sjukt att det finns inte! Jag haller inte med dig om mycket och jag tycker ofta att det du skriver inte gar ihop. MEN att hata eller ens tycka illa om en person som man inte kanner ar en helt annan sak. Ingen fortjanar vad du utstar. Sta pa dig tjejen.

 120. Fy fan .. Det här fick mig bara att se upp till dig som person ännu mera. Att du klarar detta är otroligt. En dag ska jag bli lika stark som dig hoppas jag verkligen.
  Om det är någon person som är en bra förebild i självkänsla och att vara psykiskt stark så är det du!

  Tack för att du finns

 121. Du är så stark Bella. Blir väldigt ledsen och rädd när jag läser ditt inlägg, vilka människor det finns här i världen. Önskar all lycka till dig och Odd, vilket powercouple! <3

 122. Skit fint skriver och man börjar verkligen undra vad det finns för jäkla människor där ute.
  Bara en sak som jag måste kommentera, vadå kvinnor? Detta händer män också. Det är inte bara kvinnor som blir hatade på nätet och på andra sätt. Det gäller ju alla offentliga personer. Så varför går man in på just kvinnor? Är det jämställdhet? Detta är ingen pik mot dig, men tycker att media borde visa upp båda könen och inte bara att detta händer kvinnor!

 123. Detta är så FRUKTANSVÄRT obehagligt. Att det finns människor som behandlar andra människor på ett sånt här sätt. Det finns inte ord för det. Det är så jävla läskigt och obehagligt och absurt och ja, det finns verkligen inte ord för det. Men du är stark. Din kanske lite hårda ego-yta (som jag kan uppfatta det som ibland) behövs nog för att klara hat som detta. Hoppas utredningar dras igång för detta, så att du kanske kan känna lite av hämnd-smaken i alla fall.

 124. Dessa människor är så sjuka. Blir rädd för mänskligheten. Du är så stark Isabella. Jag förstår inte hur du orkar, men jag förstår att det är det du måste. Det vi måste. Hatet får inte vinna. Kämpa på fina du!

 125. Hej!
  Jag fick min dos efter art handansat i Talang 2007 och folk på allvar trodde att de kände mig efter 3 min i TV, inklusive en hatsida på youtube (som är borttagen nu) och en stalker som förföljt mig i tre år. När jag var ung var jag också utsatt förmett våldtäktsförsök och fick erfara den hårda vägen att det bara handlar om makt. De som uttrycker hot och hat vill att vi ska känna oss som offer så att de kan låtsas få känna att de har ett övertag. I många fall är det ju ett sjukt beteende som de inte inser. Jag blev av med min stalker (peppar, peppar) genom att vidarebefordra mina mail och anmälningar till polisen direkt till honom så att han fick se vad jag uttryckte till andra. Han trodde nämligen att polisen hittade på eller att jag ”egentligen” tyckte något annat. På det här sättet fick han se att så inte var fallet och att jag inte tycker honom alls.

  Men, nu finns det en möjlighet nästa vecka på Alla Hjärtans Dag att fira det som är bra med att vara kvinnor genom den ideella organisationen One Billion Rising som inhela världen ordnar manifestationer. Jag skulle vilja göra en flashmob (låt och lätt danskoreografi finns) på Centralstationen kl 18.30 i Sthlm och hoppas fler hänger på. Hälsans hus har också dansmanifestation påmeftermiddagen 12-15. Mer info finns på acebook (klicka på mittnnamn så länkas ni). Alla är inbjudna, män också.

  Det handlar inte om att slåss tillbaka utan om att stå upp för ens rättigheter att vara och uttrycka sig sant och respektfullt,
  Mvh
  Alexandra

 126. Tyvärr är det sådant man får stå ut med om man väljer ett sådant jobb. Hon kanske borde valt ett jobb på ett kontor , lager eller liknande om hon inte har styrkan att jobba med offentliga ting.

  1. Really? Dette er hva du kan komme med etter verdens beste innlegg til verdens beste blogger? Skulle likt å ha sett deg i samme situasjon. Teite svenske…

  2. Varför ska man stå ut med hot och kränkningar för att man valt offentligheten? Det var det dummaste jag hört. INGEN kvinna ska i Sverige 2013 behöva bli trakasserad på det sätt Isabella beskriver. Varken bloggare, journalister eller lagerarbetare. Jag hoppas att du bara hade otur när du skrev…

   1. Håller absolut med. Ingen kvinna ska behöva bli utsatt för något sånt. Otroligt att Sverige blivit ett sådant farligt land att bo i. Ligger två i våldtäkter efter Afrika. Är bosatt i USA nu och vill inte flytta hem till ett sådant Sverige.

  3. Så det är okej att trakassera någon för att den är framgångsrik och har en blogg med många besökare? Väx upp jag orkar inte med sånt där skitsnack.. Man får jobba med vad man vill utan att man ska behöva ta en massa skit.

   1. Det är absolut inte okej!! Tycker det är jätte tråkigt för alla kvinnor som får lida över hur Sverige ser ut idag. Känd eller inte. Menade bara att dessa hot kommer nog tyvärr med kändisskap :/

  4. Tycker du verkligen så Jennifer? Att människors rätt att olagligen hota, hata och trakassera offentliga personer är viktigare än alla människors rätt till frihet och trygghet? Att det är något var och en får räkna med att ”stå ut med” istället för något att gemensamt motverka? Hur tänker du om okända personer som jobbar på kontor eller lager men ändå råkar ut för samma sak?

   1. Wow allt jag säger är att det är tråkigt att kvinnor få stå ut med sånt. Spara på krutet. Skriv en bok eller något;)

  5. Exakt såna här kommentarer är det som gör att trakasserierna fortsätter. Att offret på nåt sätt får skylla sig själv, att man som offentlig person får vara beredd på hot om mord, våldtäkt, att göra illa personens familj osv. Det måste bli absolut nolltolerans!!

 127. Blir så jävla ledsen och upprörd när jag läser detta och även hörde de andra kvinnorna läsa upp hoten!
  När ska männen sluta försöka tysta ner kvinnor med hot om våld och mord! När ska den falska maktkänsla som de söker sluta att driva dessa sorgliga själar till dessa fruktansvärda handlingar?

  I denna trista stund är jag dock oerhört stolt över dig och alla andra kvinnor i världen som vägrar låta sig tystas ner!!

  Det är så tydligt att dessa män skräms av kvinnor med makt och gör allt i sin väg för att skrämma de och vräka ut sig hat( som självklart alltid bara speglar de själva) !
  Ush vidriga jävla människor!

  Jag vet att det kanske är obetydligt men jag brukar alltid tänka på det som Oprah pratar om ifrån den där filmen , där en kvinna ska lämna sin våldsamma man och han försöker stoppa henne och hon håller fram handen mot honom och säger ” what you done to me, already been done to you ”

  Karma

 128. Har aldrig läst din blogg tidigare pga ointresse, men fick denna post länkad till mig. Vill bara säga att jag verkligen uppskattar att du tar upp det du fått genomgå, fet respekt! Vi ska inte tysta ner något som är ett utbrett samhällsproblem – hot och kränkningar är inte yttrandefrihet!

 129. Finner inte ens ord tillräckliga för att beskriva hur äcklad jag blir när jag tänker på människorna bakom dessa attacker du har fått utstå under alla dessa år.
  Lika lite förstår jag mig på hur Sverige fungerar när du berättar att inga anmälningar går vidare! Hur kan man inte gå vidare med ett fall där man faktiskt kan undersöka VEM som utsatt dig för det?
  Dom skulle kunna kolla fingeravtryck, DNA, spåra mobilsamtal, vad som helst, någonting åtminstone?

  Vill avsluta med att säga att jag är en extremt rädd person, rädd för människor. Blir rädd när någon råkar ringa fel till min lägenhet i porten, råkar ta i mitt dörrhandtag, men om jag upplevde det du upplever så vet jag inte hur jag skulle klara av det utan att bryta ihop.
  Trots att jag inte håller med om många av dina åsikter och inte direkt är ditt största fan, så ser nu även jag upp till dig. Inte pga. ekonomi, kändisskap, dina företag eller något sånt utan för att du är en stark kvinna som inte låter dig brytas ner!!
  Jag hoppas att du snart får slippa dessa psykopater och får leva i fred, kram !

 130. Jag håller inte med dig i allt du gör eller i alla dina åsikter. Men jag beundrar dig för din styrka. Jag håller på att gråta och spy över det du skrev. Det är inte okej nånstans. Och du förtjänade inget utav det. Jag vill bara få ge dig en kram och önska att allt blir bättre. Jag hoppas verkligen på det. Det som gör mig mest förbannad är att anmälningarna inte ledde nånvart. Jag förstår inte. Det måste vara obeskrivligt hemskt för dig. Kan bara säga att det är skönt att du inte bor ensam längre. Att du har din Odd.

  Det var väl det jag ville få säga. Stå på dig Bella! Du är så jävla bra. Och stark så jag vet inte vad. Kram på dig.

 131. Läste ditt inlägg, har inte sett uppdraggranskning men jag har hört en massa, alltså det är fruktansvärt vad människan är hemsk. Att det finns människor som vill skada andra människor. Hemskt är det.

 132. Näthat och våld och trakasserier är en vardag för många. Men tror du inte livet hade sett annorlunda ut om du inte vore ”känd” ? Så en drl av det som hänt dig får du faktiskt skylla på sig själv, pga val du gjort i ditt liv. Jag säger inte detta för att vara elak, utan för att det är sant!

  1. Du ska få jobba med det du vill och var du vill. Ha vilket kön du vill. Ha den sexuella läggning du har, den hudfärg du har osv osv. Utan att bli utsatt för hot, våld, elaka och vidriga kommentarer mm. Det känns så fruktansvärt hemskt att du kan sitta och skriva att Bella och alla de andra tusentals kvinnorna i offentligheten ska skylla sig själva. Hur fan tänker du då?!

  2. Man kan aldrig skylla sig själv för de fel en annan människa gör. Exakt vad har Bella gjort som var så fel att hon förtjänar de här? Tänk om och tänk rätt. Ingen förtjänar att bli trakasserad. Man får se ut hur man vill, vara hur man vill, vara hur framgångsrik man vill utan att man ska behöva ta sån här skit. Tänk innan du skriver nästa gång, kan du ens tänka dig vad jobbigt det är att få en sån kommentar som du just skrev efter att ha öppnat sig så som Bella gjorde i det här inlägget? Hon förtjänar allt stöd!!

 133. Vilken fantastisk styrka du visar. Det faktum att du klarar av att skriva om det här och att du känner dig tryggare idag bevisar ju bara att du vunnit. Stå på dig och sluta aldrig inspirera unga kvinnor på det tydliga sätt du gör! Du har så många personer i ryggen att du anar inte. All kärlek och fortsatt styrka till dig <3

 134. Bra gjort av dig att inte låta hatet vinna! Du är så stark och som du säkert vet behöver du aldrig tvivla en sekund på dig själv, titta bara så du har lyckats! Jag förstår att sånna här grejer är grymt obehagligt. Men du är stark och och det vet du! Kram. 🙂

 135. Nätverket Orka, eller Vi som Orkar, är en reaktion på det rasistiska och antifeministiska hat som svämmar över och dränker kommentarsfält, forum och individer på och via Internet.

  Det här är en utgångspunkt för att tillsammans orka utgöra den goda kraften. Här samlas vi för att få stöd och göra gemensam sak mot hatet och illviljan, oavsett om vi är bloggare, journalister, debattörer eller bara känner oss manade att göra något åt denna våg av avsky som sköljer över oss. Agerar vi gemensamt så kommer de inte att kunna dränka oss, eftersom det alltid finns några som orkar ta kampen.

  Vi samlas just nu. Kom med du också!

 136. Jag känner igen mig i det du skriver. Har själv varit utsatt under många år. Droppen för mig blev när det började kastas in stenar genom mina fönster mitt i natten. Att vakna med glassplitter i hela sängen blev snabbt för mycket. Jag kunde inte längre sköta mitt jobb p.g.a. dessa händelser.

  Jag flyttade, avslutade alla offentliga uppdrag och blev en doldis. Idag är jag lycklig, gift och får vara ifred. Fegt kanske någon tycker eller att jag lät dem vinna, jag känner mig som en vinnare för att jag fattade beslutet att lämna och fortsätta med det jag älskar utanför rampljuset. Först nu kan jag vara lycklig över det jag gör utan att någon förstör det.

  1. Jag vet inte vem du är. Men fan vad hemskt. Feg är du inte för fem öre. Önskar dig all lycka, du gjorde nog det bästa valet för just DIG! :))

 137. all respekt till dig för att du härdar ut och inte låter dig knäckas. jag hoppas du och alla andra en dag ska slippa den här skiten.

  det är så himla, himla sjukt att folk ens är kapabla till att göra såhär, och att de är så obegripligt många. det är fruktansvärt skrämmande.

 138. Sitter och funderar på ett inlägg om ett ämne som upprör, och läser sen det här. Får mig att tveka, men så får det ju samtidigt inte vara…

  Har inte sett programmet, det får bli imorgon, nu är det sovdags. Hemskt hur som helst.

 139. Herregud- jag kunde aldrig ana att det var så här illa! Det är ju så hemskt, så jag kan inte ens föreställa mig att behöva leva med något liknande. Det är väldigt starkt av dig att orka dela med dig av dina erfarenheter!

 140. tack för att du är så stark. Det är sjukt vad du behöver stå ut med, att det finns så vansinniga människor är helt omänskligt. Stå på dig, fortsätt vara stark och kämpa på. Och tänk på att du ha oss ”normala” läsare bakom dig.

 141. Det är helt sjukt det här..man blir verkligen rädd, vart är mänskligheten på väg när det finns människor som håller på så här, och som får fortsätta hålla på? Man tycker ju att i dagens samhälle så borde inte sånt här få finnas. Vilket håll är utvecklingen på väg mot? Tekniken blir smartare men vi människor blir allt dummare? Och dessa människor går mitt ibland oss? Vilka är de? Hur tänker de? Varför gör de som de gör? Jag förstår verkligen inte..

  Du är stark Bella! Men när du känner att du inte orkar så var inte rädd att säga det! Det finns hur många som helst därute som skulle erbjuda dig en axel att gråta emot och en stärkande kram. Många fler än de som trakasserar dig!

  Kram

 142. ”Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”. Jag har aldrig haft höga tankar om Kissie men det här var ju vedervärdigt! Vet inte vad jag ska säga om de människor som skickar hot till dig, fy fan vilka idioter! Jag håller inte alltid med dig i dina åsikter eller val, tycker dock att du likväl som alla andra i vår värld är värda ett privatliv utan hot och dylikt. Du är en enorm inspiration som vågar dela med dig av dina erfarenheter och jag tackar dig. Fan så hemskt att du ska behöva ta sån skit. Styrkemkramar!

 143. Du är så stark! Det är sjukt hur man kan behandlas bara för att man är en offentlig person, eller bara för att man är en tjej. Du är modig som berättar, och som fortsätter att leva ditt liv utan att låta påhoppen styra dig! Jag beundrar dig.

  Det som gör mig mest ledsen att läsa är kommentarer du fått om att du får skylla dig själv, så vidrigt att säga. Jag blir så ledsen när tjejer säger till varandra; så där kan hon inte göra eller klä sig, då får hon skylla sig själv om hon blir utsatt för övergrepp. Både män och kvinnor ska få vara klädda och leva precis så de vill (så länge deras beteende ej skadar någon annan) utan att bli påhoppade. Att säga att man inte får vara, eller se ut hur som helst, utan att få skylla sig själv om man blir antastad, är samma sak som att säga att män är djur som inte har någon kontroll över sin drifter. Vad säger de om både män och kvinnor? Ingen ska bli kallad hora. De allra flesta män ser kvinnor som andra individer värda respekt, vi ska inte låta de få män som är ”svin” diktera våra levnadsvillkor.

  Jag lever långt ifrån din verklighet Bella, politiskt och levnadsmässigt, men tycker att du är en fantastisk person som lever DITT liv och vågar stå upp för dig själv, trots allt näthat. Du har mitt stöd!

 144. Jag förfäras som alla andra över vad som hänt dig och så många andra. Hemska handlingar helt utan mening men som kan förstöra ett helt liv, eller ja, många liv iom närstående osv. Men jag undrar också: vart har kärlekens Sverige tagit vägen? Allt hat, all ondska. Vart kommer den ifrån? Jag skäms och är rädd för hur framtidens Sverige kommer se ut. Vi måste uppfostra våra barn att tro på kärleken, på det goda. Att aldrig låta hatet vinna. Att aldrig låta hat föda hat.

  Sprid värme och ljus till alla runt er, även de som inte förtjänar det. Kanske, kanske kan man då börja hoppas på framtiden igen!?

 145. Helt sjukt. Jag hoppas att du inser att majoriteten som läser din blogg gör det för att vi tycker att du är intressant och inspirerar oss. Iaf mig. Du är grym, stark och beundransvärd. Håll fast vid det. 🙂

 146. Herregud! Hur kan människor vara så knäppa. De måste må så dåligt själva, för att ens kunna tänka på att göra nåt sådant. Sverige behöver mer socialt stöd till människor i tidigare skeden. Skola, dagis, arbetsplatser osv. Kuratorer och psykologer behövs i allas vardag. Ett tydligare samarbete mellan olika instanser/myndigheter skulle inte heller skada!

  Tack för att du har en så inspirerande och egoboostad blogg! Jag är ledsen för att du måste utstå dessa knäppa trakasserier. Jag önskar att samhället såg annorlunda ut. Att de människor som är sjuka skulle kunna få den vård de behöver så att de inte skulle göra dig å andra mnsk illa. Det för fan sjukt att inte samhället tar sitt ansvar!

 147. Ni starka, fina beundransvärda kvinnor! Glöm aldrig att det står hundra tusentals fler bakom er, ni är aldrig ensamma.

 148. Men fy fan!! ÅH vad arg jag blir, vilka idioter. Dom ar ju inte riktiga i huvudet. Och vad är det för fel på Kissie? Hur kan man vara så otroligt tankelös? Usch på folk.

 149. Åh jag blir så arg!!!
  Förstår inte hur man kan med att gömma sig bakom en dataskärm och skriva såna hemska saker! Eller hur man har fått en så dålig uppväxt att man kan med och posta såna brev. Jag beundrar verkligen din styrka och ditt mod, och mår så oerhört dåligt när jag får höra vad du går igenom!
  Tack för att det finns såna som du, som visar att hatet inte får vinna. Och att du delar med dig av ditt liv, och ger oss andra styrka!
  Tack för att du är du, och för att du gör världen till ett bättre ställe! 😀

 150. Jag blir så otroligt ledsen av det här.. Du ska veta att jag läser din blogg varje dag för att du är en sån inspirationskälla, borde börja kommentera lite oftare, spread the love. Kramar!

 151. tack för att du finns! du hjälper säkert andra genom detta, att vara öppen. det är hemskt att världen ska vara så här- att folk mår så dåligt är himla hemskt i sig, men dubbelt lidande att dem ska ta ut det på andra också.

 152. FY FAN rent ut sagt! Förjävligt att folk ska behöva utsättas för sånt här. Vidriga människor.
  Men du är stark Bella och du är en förebild för många tjejer! Fortsätt kämpa <3

 153. Men så fruktansvärt! Usch får rysningar. Folk är fan inte kloka. Skulle vilja rada upp alla och bara skratta åt dom. Fegisar är dom allihopa. Du är STARK. Nej för tusan dom får inte vinna. Tur du har Odd 🙂 idag ska jag beställa ditt fina armband. Kram och fortsätt med det du gör. Du inspirerar!!

 154. Herrrgud så sjukt! Jag hoppas av hela mitt hjärta att polisen kommer ta mer allvarligt på det och att det blir bättre för dig. Ingen människa förtjänas att utsättas för något sånt pga av att de är en offentlig person.. Det är skrämmande!
  Jag hoppas verkligen att det någon gång släpper så du kan uppleva total trygghet dygnet runt, var du än är! Kram

 155. Sitter med tårar i ögonen efter att ha läst ditt inlägg. Önskar bara att översända min empati för dig i denna situation och hoppas att det kommer att bli bättre. Du verkar vara en fantastisk tjej och väldigt stark så stå på dig. Kramar

 156. Tack för att du berättat…vet inte vad ja ska säga.Fick rysningar,så oerhört hemskt.
  Dom mänskorna är oerhört sjuka psykiskt,se till att aldrig röa dig ensam
  och lägg inte ut gatan du jobbar/bor på som du brukar göra.
  Du har ju alrig några provocerande starka åskter,va e det du hatas för
  egentligen?

 157. En till kommentar i mängden men känner att även jag vill visa mitt stöd. Du är fantastisk stark och jag beundrar ditt mod. Hoppas du gör det som känns rätt för dig i den här situationen! Tack för all inspiration!

 158. Du er så tøff Isabella. Folk der ute er så sinnsyke og det er trist at du må leve i en litt ”fenglset” hverdag. Stå på videre, jeg heier på deg 🙂

 159. Fick riktiga obehagskänslor igår då jag såg Uppdrag granskning och ännu värre blir det när jag får läsa det här. Det är fruktansvärt och helt oacceptabelt att som människa behöva ta emot sånt här. Jag blir också skrämd av att polisen inte tycks kunna göra speciellt mycket. Är det för att det främst är kvinnor som drabbas eller vad beror det på? Du är en fantastisk kvinna, förebild och människa. Jag håller absolut inte med dig om allt du skriver och tycker men jag respekterar dig och tycker att ditt mod och din styrka är helt otrolig och väldigt viktig. Jag vet inte om positiva kommentarer och pepp någonsin kan väga över de hot du får men det är något enkelt och litet jag kan göra som förhoppningsvis ger dig ytterligare lite mer styrka att fortsätta tycka, utmana och finnas! Massor av nätkärlek till dig Isabella!

 160. Så vidrigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag hänförs över hur övermänskligt stark du är, i alla situationer. Själv hade jag förmodligen knäckts för länge sen. Du är fantastisk!

 161. Hejsan, vill förståss också säga att jag tycker du är otroligt stark.
  Jag läser din blogg dagligen och alltid alla kommentarer efteråt.
  Jag är väldigt road av att för en gångs skull är det ingen som säger något elakt om dig eller hånar dig (som väldigt många brukar)..

  Måste man alltså behöva berätta om allt hemskt som har hänt en i livet för att folk ska backa undan och tänka för en gångs skull!
  Jävligt starkt skrivet av dig och det behövs att någon vågar berätta hur det känns och att det ger märken i själen!

  Fortsätter så klart att läsa din blogg och blir lika illamående varje gång någon uttalar sig om saker dom inte äns vet något om eller är endast här för att vara otrevliga!
  Tack för en bra läsning!

 162. Usch fy fan, stackare!
  Mycket av det du skriver om är ju dock betydligt värre än bara näthat, det är ju ofredande, olaga hot, och stalkning bland annat. Så sjukt att polisen inte gör något, men med nya stalkningslagen kanske de kan komma åt de värsta påstridiga typerna.

  Många kramar!

 163. Folk tror att skrivna hot/kränkningar osv inte är ”på riktigt”. Hur kan de tro det?!! Att hota/kränka någon i skriftform eller muntligt är samma sak!! Jag blir så arg på alla som skriver dessa hemska saker.

  Polisen måste få bättre rutiner och bättre arbetssätt för att kunna sätta dit dessa människor! En modern polis måste hänga med i utvecklingen. Det är uppenbart att de ligger långt efter.

  Till sist vill också jag sända kärlek till en sådan modig tjej som du Bella!

 164. Du är fantastisk och en stor förebild för alla oss kvinnor! Tack för att du fortsätter och jag hoppas du på något sätt får upprättelse för allt du fått genomlida!
  Heja dig!!!!!

 165. Kollade på ”Vakna med NRJ” imorse där programledaren Izabella tipsade om detta inlägg. Hjärtskärande att läsa men imponeras av din styrka! Ge aldrig upp och kämpa vidare för det du står för. Trots en liten klick haters så har du garanterat betydligt fler supporters! 🙂 Kram! S

 166. Hej!

  Jag är inte ett fan och har aldrig läst din blogg förut. Utifrån det lilla jag vet om dig, så tror jag inte att vi har särskilt mycket gemensamma intressen, kanske inte ens värderingar. Om vi skulle sätta oss och diskutera något så kanske vi till och med skulle bli osams.
  Men det du blivit utsatt för gör mig rasande, förtvivlad och otroligt upprörd! Du ska kunna tycka vad du vill, se ut hur du vill, bo vart du vill, utan att råka ut för hot och trakasserier! Vansinne!

  Du, jag och alla andra har rätt att vara trygga och det är en rätt vi måste försvara, oavsett våra eventuella olikheter. Bra att du berättar! Bra om fler berättar, alla, varenda en som blivit utsatt. Varenda en som tystnat i rädsla för att bli utsatt.
  Det är dags att vi håller ihop nu, lägger oenigheter åt sidan och försvarar varandra. Nog. Det får vara nog nu.

  Kreativa förslag på hur vi kan visa det på olika (icke-våldsamma, tack) sätt mottages tacksamt. Jag är med!

 167. Du är sjukt stark Bella.
  Det är bra att du går ut och pratar om det.
  Undrar om du och en från igår hade råkat ut för samma man.
  Det är väldigt specifikt med ”steka dina bröst i smör”.
  Beklagar det som har hänt dig.
  Stå på dig!

 168. Ingen ska behöva gå igenom det du gått igenom och behöva ta emot alla de kränkningar som du beskriver. Det är nedslående och som man är jag bedrövad när jag får höra om detta. Jag tycker att du är enormt stark som orkar beröra ämnet och som vågar stå upp mitt i detta näthat. För mig är du en vacker och stark människa med en grymt imponerande driv. Allt gott!

 169. Måste bara påpeka att jag tycker att du är så otroligt stark. Du är verkligen en förebild, och en väldigt bra sådan. Du ska vara stolt över dig själv, skulle inte ens kunna tänka mig hur många tjejer det är som har fått hjälp på grund av att du är du och gör det du gör, inklusive jag.

 170. Totalt helt vidrigt! Hoppades att folk inte kunde vara så här galna, men tyvärr försvann det hoppet efter detta inlägg. Galet! Du är otroligt stark! Bra att du fortsätter att polisanmäla trots att det inte verkar ge någon skillnad just nu! Systemen måste ändras snarast!

 171. Bella,

  jag har läst din blogg i säkert sju års tid och har vad jag kan minnas aldrig skrivit en kommentar. Tycker du är svinjävla cool som gör precis vad du vill och drömmer om, samtidigt som du inspirerar så många unga att ta för sig, inte bry sig om vad andra tycker och att gå sin egen väg.
  Fortsätt stå på dig och kämpa för det du gör och låt inga idioter stoppa dig.

 172. Det går inte att låta bli att kommentera på detta – det är obegripligt och fruktansvärt att dessa personer ens existerar. Heja heja heja dig och alla andra som står på sig!!

 173. Usch, det gör mig riktigt ont att läsa det här! Jag förstår inte vad man får ut av att göra sådant här. Varför sådant hat?

  Om man nu inte tycker samma som personen, om det är en offentlig person som uttalar sig i tv eller någon som bloggar om sina åsikter, så hjälper det väl inte att försöka trycka ner personen med massa hat? Då kan man väl istället gå ifrån den här hemsidan och inte trycka in på den igen. Så svårt är det faktiskt inte.

  Förstår inte personerna som gör det här att de skapar en livstid av skada?

 174. Blev himla ledsen av att läsa det här. Förstår inte hur människor kan vara så vidriga! Vart kommer allt detta hat ifrån? Det skrämmer mig hur många det är som när de är ”anonyma” bara spyr ut skit på de runt omkring. Tror inte ens hälften sagt den typen av grejer öga mot öga. Tycker du är himla stark som inte ger upp! 🙂

 175. Hej,
  Jag läser aldrig din blogg och jag tror det är väldigt mycket vi tycker olika om här i världen. Gällande vissa värderingar ligger du och jag nog så långt ifrån varandra man kan komma. Men alldeles oavsett detta, är det helt oacceptabelt och sjukt att män angriper dig på det här sättet. Jag önskar jag kunde säga att jag är förvånad, men med tanke på den värld vi har och den mängden arga män som tycker det är okej att trackassera kvinnor som uttrycker sig i offentligheten, är jag inte det. Styrka till dig, Isabella. Fortsätt gör det du gör, jag kommer inte läsa det nu heller men du ska i alla fall veta att du har stöd för att få uttrycka dig utan att bli hotad och sexuellt trackasserad, oavsett.

 176. Vilka sjuka människor det finns! helt otroligt!
  Jag stör mig också på alla passivt aggresiva ¨”vanliga” människor som kommenterar här, jag syftar på alla kommentarer som börjag : ”jag menar inget illa MEN….”, kan folk inte ¨hålla sina dumma åsikter för sig själva, gillar de inte vad du säger borde de helt enkelt inte läsa din blogg!
  Jag är imponerad och tycker du är stark, man förstår verkligen varför kändisar skaffar bodyguards när det finns så många sjuka människor!

 177. Du är fantastisk! Tycker att du är en förebild som vågar stå för det du tycker och jag kan inte fatta hur stark du är som vågar prata om det här. Det är verkligen skit att andra ska kunna inskränka dej och jag hoppas verkligen du finner ro.

 178. Det är så fruktansvärt så det finns inte ord för det!
  Att vi är så rätts och skyddslösa i vårt land skrämmer
  mig. Du är fantastisk och stark.
  kram

 179. I must say the things you’ve had to go through are absolutely crazy (I understood most as I’m Finnish). Butwhat is wrong with people thesedays? I know bloggers in other Nordic countries who have maybe had one disturbing person every now and then but nothing as serious as you have encountered. I also feel it’s a big shame that authorities don’t take it seriously – what it happened to them or e.g. their children? Just think if that happened in the US – some of those people would be have some serious jail time. I sometimes really think if some of Nordic countries can be even categorized as ‘welfare states’ due to our incredibly light legal stance towards crimes against personal human well-being and health.. Stay strong & best of greets from Finland!

 180. Hej, Isabella! Jag tycker verkligen du är en bra och stark kvinna! Du står verkligen på dig! Jag tycker verkligen om din blogg och dina böcker. Jag läser din blogg varje dag och har läst dina böcker. De är jätte bra! Jag blir så arg på näthatet och att du har blivit utsatt! Det är vidrigt, och ingen förtjänar det! Detta borde stoppas! Du är så modig, Isabella! Jag uppskattar dig verkligen! 🙂

 181. Jag blev illamående av att läsa vad du har fått stå ut med.
  Det är svårt att begripa att det finns så många människor som är så sjuka i detta landet.

  Bella, hade jag vart dig så hade jag statuerat ett eller två tydliga exempel med någon av dessa kräk. Markera för dem vad som händer när man går över gränsen.

  Vart är polisväsendet i denna tragiska historia? Skall en utsatt kvinna verkligen behöva lösa detta helt själv?!

 182. Heja Bella! Du ska veta att vi är många fler som uppskattar det du gör och stödjer dig än dessa knäppisar 😀 hoppas verkligen detta hat kan sluta nångång i framtiden.. Du är grym!

 183. Fy fan. Det här är nog första gången jag kommenterar din blogg, men jag blev så otroligt tagen av det du skrivit. Det är så sjukt att du ska behöva stå ut med sånt här för att du är en offentlig person. Det är fullkomligt oacceptabelt och det är så jävla dåligt att det inte finns någon hjälp att få.

 184. Detta är helt galet!
  Oavsett om man är av samma åsikt eller inte,så förtjänar INGEN människa att bli behandlad på det här viset.
  Det är inte normalt. Hur är det möjligt att en människa helt kan sakna empati?
  Blir arg,ledsen och väldigt illaberörd av detta inlägg.
  Kämpa på,du är en bra människa och jag önskar dig all lycka!
  Denise

 185. Blir så himla ledsen, upprörd och uppgiven av att läsa detta. Helt JÄVLA SJUKT och oacceptabelt att folk kan bete sig så! All kärlek och respekt till dig, Isabella.

 186. Det är riktigt fruktansvärt hur dessa idioter beter sig. Jag lider med dig och alla andra som får vara med om den här skiten. Det är omöjligt att förstå vad som pågår i deras hjärnor.

 187. Vad är det för fel på folk!? Jag fattar inte. Ok, att folk trollar på nätet är en sak men att bli utsatt för påhopp, sexuella ofredanden och anklagelser är ju helt sjukt. Folk är inte människor längre!

  Det vore bra om du kunde ge råd och stöd om hur man skall hantera sådana saker. Varje dag blir folk utsatta för förtal och det kan ta åt ganska hårt för dem som inte vet hur man skall hantera situationen.

 188. Åå, det finnes så mange syke mennesker der ute! Tur at man ikke ser de så ofte, men helt galet at du skal få alt!

  Gjør ikke politiet noen ting? Hvis noen sender sperm og avføring, så må de jo lagre DNA ihvertfall, søke om de finnes i registeret!! Folk kan ikke få lov til å holde på sånn! Trakassere uskyldige mennesker, ta ifra de litt av friheten.

  Du er sterk Isabella, bra at du skrev om dette, folk må vite hvor syke mennesker som er der ute, og hva du går igjennom!

  Kram på deg <3

 189. Det är hemskt vad du måste gå igenom och ingen kvinna eller man borde stå ut med något liknande.

  Men att skylla på enbart Kissie är svagt gjort. Det är bara att ange ditt namn på rätt ställe så hittar man din adress, det kan jag göra när som helst. Dessutom har diverse skvallerbloggar också lagt ut din adress så att skylla på enbart Kissie är inte rätt. Det är i mina ögon också orättvist och visar att även du mobbar ibland. Så tänk efter lite före du skriver.

 190. Du är så fantastisk som skriver såhär! Alexandra ”Kissie” är en ren idiot och hon kommer aldrig få ett värdefullt liv! Stå upp för dig själv Isabella och sluta aldrig med det du gör! För det gör du så in i helvete bra!
  1000 styrkekramar<3

 191. Kjære Isabella,
  først og fremst vil jeg bare si at du er så inspirerende, flott og sterk! Stå på videre!

  Jeg så dokumentaren i går kveld på SVT, og ble så utrolig trist.
  Vi har lignende tilstander i Norge også, hvor kvinner hetses og hates fordi de ytrer sin mening i offentlige rom. For bare en liten stund siden fikk en 16-årig jente i Bergen et hav av hatkommentarer og trusler om voldtekt fordi hun kritiserte byens strippeklubb. Det er nesten så man mister troen på mennekseheten.

  Jeg vil takke for deg at du er med på å synliggjøre hatet. Dette kan ikke fortsette!
  Varme hilsener
  Ina Marie, Oslo

 192. Du berör ett starkt ämne Bella, kanske något för en ny bok?
  Det är så oerhört hemskt att läsa vad du har gått och går genom dagligen…

 193. Okej för att det verkligen finns riktigt sjuka jävla psykopater utsläppt från psyket som slänger blodiga minkar osv, då har man en ”förklaring” på deras sjuka äckliga uppförande. Men när man såg programmet i går så vår det ju ”vanliga” män/killar.
  Okej, visserligen kanske de flesta är lite socialt missanpassade, eller extremt omogna som tycker att det är normalt att skriva Slyna eller att ngn skall våldas. Då undrar man ju vad de har för uppfostran egentligen.

  Tror att många är män som liksom inte växt upp och fortfarande hänger på Flashback som 30-plussare och tycker de är jättetuffa när de ”bestämmer” med sina ” vänner” att de ska skriva saker till bloggare.
  De brukar ju roa sig med inbördes beundran, vem som kan skriva värst osv.

  En normal person med en normal uppfostran skriver inte att någon ska våldas för att de blir irriterade på nätet.

  Om en vuxen person känner att det är meningslöst att argumentera så skiter man ju i det till slut. Hur ofta blir man inte arg på att folk har så skilda åsikter från en själv? Man kan ju verkligen tycka att någon är dum i huvudet, men då lägger man ju knappast sin tid på att skicka brev, eller hota den personen.

  Tycker det är fruktansvärt sjukt att folk blev så arga på tjejen som kritiserade H & m, folk skrev att hon ljög fast att det är hur enkelt som helst att ta reda på att Tupac var dömd.

  Någon snubbe i mjukisbrallor tyckte hon dissade honom. Jag satt bara med skämskudden och tyckte han var så himla pinsam.

  Men så inser man att det finns verkligen folk som inte har viktigare saker för sig i livet än att betee sig så. Som faktiskt tycker att det är okej att vara elak som fan för att ngn inte gillar deras idol.

  Man kan inte bestämmma hur folk skall vara, tycka eller tänka. Men när folk tycker det är okej att uppföra sig som en djävla idiot, och sedan stå i TV och stolt säga ” Jag menade inte att hon var en slyna, det är bara sånt man skriver” och sen flina, då blir man fan inte förvånad. Bara trött på att det är sådana personer som lever ute i samhället.

  Bella – tycker faktiskt det är fasansfullt sjukt att folk tar sig tid att knåpa ihop elaka mail, står utanför dörren osv. Visserligen är de verkligen sjuka i huvudet. Och hade det varit för 30 årsedan då vi hade massa institutioner så hade de väl suttit där och haft kafferep allihop, men då hade man sluppit dem åtminstonde.

 194. Jag tycker att det är jättebra att du skrev ut det här, så vissa kanske förstår att det inte bara handlar om kommentarer från avundsjuka tjejer som säger att du är ful eller vad det nu är. Att det faktiskt är rikigt hemska saker du fått stå ut med och det är inte ok bara för att man är offentlig? Stå på dig och låt inte galningarna vinna!

 195. Det måste kännas bra för alla näthatare att få bekräftat att deras mail,brev etc skrämmer dig och att det förstör ditt liv.
  Du ger ju dom en anledning att fortsätta, förstår att det inte går att ignorera men det är egentligen det man måste göra 🙁

 196. Det här är helt otroligt.. Jag tycker det är helt rätt att du skriver ut det här, för då får man mer förståelse kring att du blivit mer eftertänksam med vad du skriver ut på bloggen (vilket är helt sjukt att du ska behöva vara egentligen). Stark gjort och du är fruktansvärt stark som tagit och tar dig igenom det här! Kram

 197. Hej.
  Jag har aldrig kommenterat i en blogg förut, men jag känner att det är omöjligt att inte reagera på det här inlägget och vill bara skicka all sympati som jag möjligen har att ge.

  Det är otroligt modigt och starkt av dig att våga fortsätta sträva framåt så som du har gjort i många år nu trots allt det motstånd, hat, trakasserier, och rent ut sagt sjuka människor som du har fått mot dig på vägen.

  Jag är otroligt tacksam över att den här debatten äntligen uppmärksammas, och jag tycker att det är så vikigt att folk faktiskt få veta vad det är som händer utanför ”skärmljuset”. Jag är hemskt ledsen att detta händer dig, och jag hoppas att du ska få uppleva en tid då detta minskar. Fortsätt att polisanmäla, dumt folk må säga att det bara är tomma hot, men det de här människorna gör bryter mot lagen och förhoppningsvis kommer polisen att inse att det är deras skyldighet att göra något åt det.

  Vissa säger att ”så fort man säger emot en kvinna så blir man dömd som kvinnohatare”. Jag hoppas verkligen att det här uppmärksammandet som det här problemet får nu får de att inse att det är inte bara utbyte av åsikter som sker i sådanna här situationer, utan att offentliga kvinnor faktiskt blir utsatta för en typ av trakasserier som skulle knäcka de flesta av oss.

  Så fortsätt att stå på dig och jag är så stolt över att du vågar dela dina upplevelser. Tillsammans kan vi upplysa och trycka ned detta hat.

  Mina varmaste och vänligaste kramar och tankar.

 198. En empirisk sanning är att män som hatar (starka) kvinnor känner sig hotade av dom för att de känner sig maktlösa. Så i själva verket är de osäkra människor.

 199. Ideologiskt är jag ingen sympatisör till dig Isabella, men detta går inte att inte reagera på. Det är helt sjukt ofattbart att detta ska behöva vara en vardag för dig och andra. Gör mig så illamående, rädd och ledsen.

 200. Jag blir alldeles ledsen av att läsa vad du fått/får stå ut med. Jag blir ledsen över att det finns sådana människor, och anser att det är fruktansvärt att detta få ske i Sverige år 2013. (Eller över huvudtaget förstås).
  Du är grym! Sveriges Beyonce, i affärsvärlden! You go girl.

 201. Jag visste inte att det var så illa. Vad mycket rubbade människor det finns! Kramar till dig. Fortsätt leva ditt liv som du gör!!:) Funderar du aldrig på att sluta blogga och välja en annan riktning i ditt liv för att få mer privatliv och slippa knäppgökarna?

 202. Du är helt otrolig, Isabella. Så stark! Jag minns när du var med i Aschbergs radioprogram, jag fick ont i magen av att lyssna på alla märkliga män som ringde in till dig. Ja, blev på riktigt faktiskt ganska illamående. Men du satt där och pratade på som om du var helt oberörd! Det är så tragiskt att du ska behöva hantera det här som en vanesak, och att människor på det ifrågasätter dig. Som det där med våldtäkten i Italien – det är sinnesjukt.

  Det är så lite som går att få förståelse för. Varför får ett inlägg där du visar upp dig i bikini över 1000 kommentarer på 2 dagar, när det här ens knappt verkar uppmärksammas.

 203. Hej Isabella. Så hemskt och tråkigt att du haft så många otäcka upplevelser av ”low-life” män. Modigt och skarpt att du berättar. Vi vuxkna vettiga män blir mer uppmärksamma på att fostra våra söner så de inte får sådana värderingar.

 204. Började nästan gråta när jag läste ditt inlägg. Det är mycket tuffa saker du får gå igenom bara för att du driver sveriges största blogg.
  Utan att ha gjort något ont så blir du orättvist behandlad och hatad för att vara dig själv.

  Jag förvånas verkligen över hur sjuka människor det finns här i världen idag, i Sverige dessutom. Frågan är vad som gör dem till det de är och varför väljer vissa människor att bara uppfyllas av total ondska?

  Jag blev i alla fall glad över att höra att din assistent går igenom och sållar ut brev innan du får se dem. Du ska inte ens behöva läsa sådant, det ger bara mer obehag. Försiktig ska du fortsätta vara i alla fall såklart, men läs inte sådant som bryter ner dig. Fortsätt vara stark. De som hotar dig har uppenbarligen stora problem, och de måste de ta tag i själva och få hjälp med.

  Tråkigt att höra att det har varit så jobbigt, men du är otroligt stark och du har hittat bra lösningar på det.

  Stor kram
  Hannah

 205. Åh gud. Blev så illa till mods när jag läste det här inlägget, även om jag har hört om det förut. Det blir så kraftfullt när man får det sammanställt på det här viset, det är helt otroligt vad du har behövt stå ut med. Och att du trots detta lyckas vara stark och en förebild är otroligt imponerande. Du förtjänar all respekt för att du hanterar det och för att du vågar stå upp för dig!
  Vet inte riktigt vad jag ska säga mer annat än att jag blev så otroligt berörd och tagen och framförallt chockad över hur människor kan bete sig, det är verkligen sjukt. Sedan hur samhället reagerar, med misstro och mer näthat är om möjligt ännu mer stört, att inte alla instinktivt fördömer det här beteendet. Folk måste lära sig mer empati, att kunna sätta sig in i andra människors situationer och hur det de gör påverkar andra.

  Skickar styrkekramar från Belgien!
  Kramar Sara

 206. Det här är så fruktansvärt! Jag förstår inte vad som händer med världen, varför gör människor så här? Du är så stark som står upp för dig själv och jag garanterar att du hjälper väldigt många människor genom att stå upp för dig själv och berätta din historia. Det här ska inte hända någon människa, speciellt inte människor som förtjänar det. Vart är mänskligheten påväg? Man blir väldigt rädd, det här gör att man till och med blir rädd att jobba inom sociala medier eftersom man vill verkligen inte uppleva detta helvete.

  Jag hoppas dem en dag kommer på en lösning till detta, att det blir en lag emot det till exempel, eller att poliserna för en gångs j*vla skull tar itu med dessa trakasserier! Usch vad hemskt. Jag blir illamående, rädd och ledsen. Hemskt att människor upplever detta och jag tycker synd om er alla, allt vi kan göra nu är att hoppas, hoppas på att det en dag kommer att bli bättre, att människor kommer bli mer uppmärksamma och göra något åt detta. Alla ni som berättar era historier: ni är starka och bra förebilder! ta inte åt er av hatet, försök åtminstonde att inte göra det. Kom ihåg att ni inte förtjänar det.

 207. Fina du! Blev så himla berörd av ditt inlägg. Så himla stark du är!! Vilken inspirationskälla! Keep it up and never let the haters win!! <3

 208. Starkt av dig att dela med dig! Det är sinnessjukt vilka människor det finns där ute. Man blir riktigt illamående när man läser vad du och andra kvinnor får stå ut med, bara för att ni är starka individer som hört och syns i det offentliga. Jag beundrar er som vägrar låta er tystas!

 209. Hej Blondinbella!

  Vad starkt att berätta om din historia, det är verkligen rörande och hemskt att någon ska få utstå sånt hat som du har. Det är bra att du skriver om det så alla förstår hur fruktansvärt det är och att det syns i medier, som exempelvis din blogg. Det är ett stort ämne som behöver mycket plats, vilket det får när sådana offentliga personer som du skriver och berättar om det. Våld löser inte våld, så du gör helt rätt i att anmäla det. Det är synd att människor är så otroligt hemska och faktiskt kan påverka någon till den grad att de inte längre känner sig säkra hemma.

  Tack för att du dela din berättelse!
  Kramar, Beatrice

 210. Hej Bella.

  Jag kommenterar väldigt sällan på bloggar. Men nu måste jag. Jag mår illa. Fysiskt.

  Vad hände med respekt? Hänsyn?

  Jag försöker lära mina två små barn (5½ år och 3½ år) att man får tycka, tänka och känna vad man vill. Men att man faktiskt inte får bete sig hur man vill för det. Att det finns gränser. I många fall är mina barn mognare än många vuxna. Uppenbarligen.

  Det är vidrigt, det som du och många andra har utsatts för. Och det ska inte behöva förekomma. Vi talar ändå om vuxna människor! Har vi inte kommit längre i vår utveckling än så här så fruktar jag för artens överlevnad…

  Kram på ‘re!

 211. Helt sjukt vad folk roar sig med. Kämpa på bella, du är sjukt strong ändå! Kika gärna in på min blogg lejonrobban.wordpress.com. Där kan du bemusta runt mina reflektioner.

 212. Jag tycker att det är bra att du går ut och berättar vad du varit med om! Jag tror att det leder till att fler människor som varit med om samma sak också vågar berätta om sina upplevelser. På så sett kanske omvärlden får upp ögonen och inser att näthat är fel!

 213. Det är så otroligt fruktansvärt det du har fått gå igenom bara för att du syns i media. Varför kan inte polisen ta sådant här på allvar??? Det känns så himla hopplöst. Men den här texten är så himla bra skriven och man får verkligen en bra inblick i hur det är att vara du, och hur det är att bli näthatad. Det är det här vi behöver läsa, vi som inte vet hur det är. Det är då näthatet kan upphöra!

 214. Stå på, du er sterk. Du er tusen ganger bedre enn kissie på alle mulige måter og det vet både du og hun.
  Forferdelig å høre på det du har blitt utsatt for, ikke gi deg!
  Klem fra Oslo

 215. Hej, detta är 2a gången jag läser din blogg, detta berörde mig!
  Fyfasen för såna människor i vårat samhälle.
  Varför får inte du som alla andra leva ett vanligt liv, utan rädsla och oro!? Varför ska du och din sambo behöva ha dyra säkerhetssystem för att du ska hålla dessa idioter borta och känna dig tryggare?

  Jag tycker att detta är jätte trist och hoppas att du får lugn och ro.
  Du verkar vara en trevlig tjej och det finns människor som blir inspirerade utav dig. Andra som stör sig på dig ska inte behöva lägga ner energi på att hota dig!
  Jag hoppas innerst inne att detta tas på allvar och att dessa människor inte får gå lösa i samhället.
  En stor kram till dig!

 216. Det är starkt och bra av dig att du skriver om näthat Isabella. Även fast det kännas jobbigt för dig att ta upp allting som du har varit med om så är det bra att du delar med dig av det. Det är viktigt att du visar andra som blivit drabbad av liknande saker att det inte är farligt att prata om det.
  Kampen för att förhindra och sluta med näthat kommer inte fungerar ifall man håller det inom sig. Tillsammans kan vi vara starkare än vad någonsin näthatare kan vara i verkliga livet.

 217. Men Bella! Så fruktansvärt! Jag mår illa och blir tårögd av att läsa allt detta. Det är ju inte klokt! Att du fortsätter blogga och vara en offentlig person är otroligt starkt av dig! Hoppas att den här debatten fortsätter så att det kan få ett slut för det är så långt ifrån okej man kan komma. Ingen ung kvinna ska behöva ta det här! Ingen! Stora styrkekramar till dig!

 218. Kissie är verkligen en subba förstår inte vad hon ser för nöje med att hacka på dig? Avundsjuka kanske som hon själv skulle formulerat det!

 219. Helt otroligt. Jag vet faktiskt inte ens hur man ska börja kommentera ditt inlägg. Du är riktigt, riktigt modig. Men det är inte rätt att det är du som går i KBT, det är alla galna människor som ska göra det. Hur kan folk bli så provocerade av en vanlig blogg, av en härligt vacker tjej som skriver om vardag, ekonomi, mode, familjeproblem, hund???

  Önskaratt det gick att starta någon sorts privat rörelse mot detta. Någon som spårar upp angriparna och hänger ut dem med adress och bild så de får stå för sina ord.

  Jag skickat så många vänliga ord jag kan. Jag är en helt vanlig småbarnsmamma som tittar in här för att jag blir glad av dina härliga bilder, peppad av din entreprenörsanda och du ger mig en liten glamourfläkt och inspiration varje dag.

  Om du skulle starta en insamling för privat motstånd mot näthat skulle jag vara en av de första att skänka pengar. Näthatet och hat mot offentliga personer, t.ex. Politiker, är ett jot mot hela samhället och demokrati.

 220. Det är sånt här som på något sätt gör mig tacksam över att jag inte är ”känd”. Näthatet. Så fruktansvärt obehagligt att folk tycker att det är ok att bete sig hatiskt bara för att man är offentlig. Kram på dig.

 221. Usch… jag förstår inte vad det är för fel på folk! Jag tycker även att det är bra att du går ut med detta, även om jag förstår att det nog är väldigt jobbigt för dig… men det är bra att det tas upp så att det förhoppningsvis – någon gång – ska uppmärksammas så att man gör något av all den skit som skrivs, alla de som skriver!

  Kämpa på Isabella, du är stark! Kramar!!

 222. Hej Bella!
  Det låter fruktansvärt!
  Och det kissie gjorde var förjävligt, MEN, vill bara påpeka att alla kan få tag i din adress genom sajter som tex ratsit! Kanske att du kan få skyddad adress? Kram!

 223. fyfan jag fick en stor klump i magen när jag läste det här, man slutar aldrig att förvånas hur hemska människor är. du är otroligt otroligt stark måste jag bara säga, det går inte att föreställa sig hur det är att leva med det här varje dag i flera år.. tycker det är jätte bra att du delar med dig iallafall, det kan alltid hjälpa någon på något sätt.

 224. Vilka idioter det finns!!!
  Att folk inte bara kan lämna folk ifred.
  Kärleken övervinner allt. Nu sprids nätkärleken istället!
  Puss och kram till dig!

 225. Hej Isabella!

  Det här är ju helt sjukt att du ska behöva gå igenom allt detta, det går ju knappt att tro att det finns så här sjuka människor i vår värld! men jag tycker att det är starkt av dig och skriva ut detta, du är en underbart stark person! Fortsätt som du alltid gör, du är bäst! Kram 🙂

 226. Jag blev mycket berörd av din text bella. Du är starkare än jag trodde. Kämpa på! Du är i mina ögon en fantastisk tjej.

 227. Jag läser aldrig din blogg och är inte speciellt intresserad av det du håller på med. Men det hör inte hit egentligen. jag tycker det är för jävligt att folk skall hota och trakassera dig pga det du skriver och gör!

  Stå på dig. Vi är många män som är helt emot sexistaska hot och trakasserier.

  Tomas

 228. Men herregud, Bella! Jag visste inte att det vart så illa! Jag vet inte vad jag hade gjort om folk gjort sådär mot mig… Antagligen fått nåt slags psyksiskt sammanbrott. Men du är stark. Du fixar det här, tjejen! Nu är det ett år och en vecka kvar tills du och Odd gifter er. Sen har ni hela livet framför er som gifta, ni får kanske barn och ni får ett fantastiskt liv! Tänk på det när det känns jobbigt. Sköt om dig!

  Många varma kramar från ett snöigt Finland.

 229. Jag mår illa nu!
  Jag vet att det finns så sjuka och vidriga människor men blir samtidigt lika förvånad varje gång jag hör eller läser om dom.
  Jag tycker att det är otroligt starkt av dig att ändå fortsätta synas och göra det du vill och gillar. Jag själv skulle väll låsa in mig någonstans och aldrig mer vela komma ut.
  Och hur FAN kan Kissie skriva ut din adress? Undrar hur hon skulle känna om någon gjorde så mot henne… Lite så man lär tänka innan man skriver ut eller säger vad som helst, gör mot andra som du själv vill att andra gör mot dig.
  Hoppas att det blir bättre för dig och att du en dag kan känna dig helt trygg och slippa sånt där skit!

 230. Jag blir riktigt illamående av att läsa din historia. Jag kan inte ens föreställa mig den utsattheten, men jag hoppas att du minns att det finns vettiga människor härute och vi hejjar på dig. Du kommer klara dethär och dina drömmar kommer att gå i uppfyllelse. Varje dag du vaknar och gör det du älskar, trots allt hat och äckel, är ett bevis på hur stark du är. Ge inte upp.
  All lycka till dig och dina killar!

 231. Du är stark och modig som vågar och orkar stå emot allt det kränkande du beskriver! Själv skulle jag nog aldrig klara av den pressen..

 232. Jag mår riktigt, riktigt illa nu. Vilka idioter!! Jag visste inte att människor kunde gå så här långt! KRAM

 233. Usch och fy för människor som gör så! Det måste vara ytterst tragiska människor som överhuvudtaget orkar bry sig kommentera och behandla andra på det sättet. I det långa loppet är det förhoppningsvis värre för dem själva. Man måste ju vara underligt funtad om man tror att sånt är ok.
  Starkt av dig att fortsätta, Isabella!

 234. De här är ju heeelt sjukt..
  De har hänt mig att några män förföljer mig, men inget sånnt här har inte hänt.. Hoppas dem lägger av.. Många kramar!!!

 235. Stå på dig! Det är fruktansvärt att folk kan bete sig så här. Polisen måste börja ta detta på allvar innan någon galning skadar någon. Kram och mängder med positiv energi till dig!

 236. Dessa avskyvärda äckliga män och kvinnor antar jag, bör kastreras och sitta inlåsta för livet. Ouff vad folk är vidriga!

 237. Gud folk är ju dumma i huvudet! Kom alltid ihåg att du är en stor förebild för många Isabella – stå på dig! Allt gott!

 238. åh. det här är så fruktansvärt vidrigt. hur kan man skriva något sådant här? så himla vidrigt.
  ingen är värd något sånt här! Otroligt att se hur stark du har varit bella!

 239. Fattar verkligen inte att det finns dom som skriver sånt där till andra. Bara för att en kvinna tar lite plats säger vad hon tycker så får hon en massa hat om att hon borde dö och våldtas. Du har inte gjort nånting mot dom som håller på sådär mot dig, och det har ingen av dom andra kvinnor som måste stå ut med sånt där heller gjort. Ingen förkännar att känna räddsla varje dag tack vare nån idiot som inte kan acceptera att en kvinna gör sitt jobb eller säger sin åsikt. Sen att det ska gå så långt att man börjar vänja sig, sånt där är inget man ska vänja sig över, ta för givet ska hända.
  Mår riktigt dåligt att det finns sånt sjukt folk som håller på sådär..
  Stå på dig Bella!<3

 240. Vad ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg, att folk kan bete sig på det vis du beskriver. Vad är det som har gått så fel i dessa människors liv undrar jag? Jag hoppas verkligen att varken du eller ngn annan ska få uppleva sådana hemskheter igen.

 241. Men GUD! Vafan finns det för SJUKA MÄNNISKOR??? Blir helt chockad…. Att du orkar fortsätta blogga efter allt skit. Fy va folk kan vara kapabla till. Vidrigt minst sagt!!

 242. Det är fruktansvärt vad du gått igenom. Finner inga ord.. De personerna må ha varit besatta av dig, men vet du vad? De har även varit besatta av mörker. Jag är kristen och möter ofta människor som har demoner i sig. De är så fyllda av hat, perversion, ondska och vrede. Du behöver börja be om beskydd över dig, VARJE DAG! Det är så otroligt viktigt. Be den här bönen och du ska få se vad som kommer att hända! ”Gud, om du finns, beskydda mig ifrån onda människor som vill mig illa. Låt dem inte få komma nära, varken psykiskt eller fysiskt. Ställ ut änglar omkring mig och gör mig osynlig för allt mörker. Låt mitt hem få bli min borg. I Jesu namn, Amen” det gör inget om du inte tror på bönen, dina ord är det kraft i och Gud hör dina ord. Du behöver inte heller tro på Gud, om han finns kommer han att bönhöra dig. Du är så värdefull i Hans ögon. Så vacker och så ren. Djävulen försöker alltid smutsa ner det som är heligt och fint, han använder sig av perversion, han triggar mååånga till de mest äckliga sakerna. En sak ska du veta. Individer som har ett väldigt starkt sexuellt driv, och det i kombination med mörker, blir ofta väldigt perversa. De har utsvävningar på det sexuella området och är de tillräckligt sjuka samt besatta njuter de av att skrämmas. Oroa dig inte. Din framtid är ljus.

 243. Usch, jag blir så berörd av det du skriver. Fy fan att du ska behöva gå igenom det där varje dag, något man inte ens ska behöva se eller höra en enda gång! Jag har läst det du har skrivit om näthat förut men aldrig förens nu förstått till vilken skala du har fått ståt ut med det här. Jag tycker det är starkt, modigt och bra att du skrev det här inlägget och du är en sådan inspirationskälla för unga tjejer. Tack för att du finns och för det du gör, låt inte hatet knäcka dig!

  Stor Kram
  Emma

 244. Du är fantastisk, en sådan person alla skulle vilja vara. Vilka överjävliga kommentarer och hemska hotfulla människor det finns.

  Kämpa på, du är bäst!

 245. Du er så sterk så sterk Isabella! Et forbilde for så utrolig mange!! Det er viktig som du selv skrive, hatet må ALDRI får vinne!! Jeg beundrer din styrke. Husk ”what doesn’t bring you down/kill you only makes you stronger” 🙂 ”you never know how strong you are, until being STRONG is the only choice you have”. Stå på, masse hilsener fra Norge og Bergen 🙂

 246. Gud vad hemskt! Ryser av bara tanken. Det är helt sjukt vilka människor det finns. Jag blir så arg och att poliserna inte väljer att gå vidare med det är är ju sjukt dåligt gjort. Kan man inte testa sperma och söka upp personen??
  Jag är 16 år och du är min förebild och många andras. Du är så himla stark och modig. Det är inte många som skulle våga gå ut med så här känsliga saker. Du är bara så bra.

 247. Herregud!! Såg på uppdrag granskning igår, detta måste verkligen stoppas, det är hemskt! Kan inte ens föreställa mig hur allt skit du och många andra fått skulle kännas… Jag skulle aldrig ha klarat det, du är verkligen modig.. Dessa människor som håller på måste ju straffas, det är inte okej. Många ser upp till dig Bella, sooo strong <3

 248. Jag tänker erkänna att jag inte är ett fan av dig, men jag tycker inte illa om dig heller. Jag kollar din blogg då och då för jag respekterar ditt självförtroende både fysiskt och psykiskt. Det finns vissa saker som du sagt/gjort som jag har undrat över men alla gör misstag, dessutom vet man inte vilken bloggare/bloggerska man ska tro på haha, olika versioner från alla. Jag förstår dock inte hur man kan känna sådan avsky som de här människorna verkar göra mot dig? Det är inte så att du gjort något hemskt :s Sådana människor är sjuka i huvudet, dom behöver hjälp, inte du. Du ska bara fortsätta vara dig själv, du har ju hur många som helst som älskar dig också! Det är synd att det ska behöva vara såhär, men kämpa på.
  Fortsätt vara du.

 249. Vill bara säga att jag beundrar dig för din starka drivkraft och din stora tro på dig själv. Det är så inspirerande att läsa om dig och din vardag, synd att det inte finns fler som dig. Blir otroligt arg och upprörd på dina vägnar över de trakasserierna du får utstå.. Och så kan jag inte förstå att någon/några får för sig att göra det de utsätter dig för.. Visar väl tyvärr bara att det finns många sjuka människor i vårt samhälle som behöver hjälp och vård. Hoppas du har det bra och tusen tack för att du inspirerar och är dig själv oavsett vad andra säger eller gör. Önskar att fler var som du. Varma kramar Jenny 🙂

 250. Fy fan för det du behöver stå ut med! Och jävlar i berget vad stark och bra du är som står på dig och fortfarande är dig själv. Du är en fantastisk förebild och en sådan otrolig inspirationskälla! All respekt till dig!

 251. Tack för din berättelse om dina vidriga upplevelser. Jag jobbar själv i skolan och ser hur unga tjejer där blir utsatta för hat på nätet, av killar, men även av andra tjejer. Jag tänker använda din berättelse för att diskutera med ungdomarna så att de får insikt i vad de gör med människorna de ”hatar” på nätet. Du är en förebild för många, glöm inte det och att avundsjukan är människans sämsta sida. Fortsätt vara stark!

 252. Detta är ju fruktansvärt! Att det finns så sjuka människor! Blir otroligt arg men samtidigt ledsen att du och alla andra kvinnor måste gå igenom detta!

  Stå på dig, sträck på dig och försök att ”strunta” i alla dessa hemska människor! Det är du som har lyckats!

  //Maria

 253. Det här är INTE okej. Inte någonstans. Tack och lov verkar det ju som att rättsväsendet håller på att vakna upp i och med att ”stalkerlagen” trädde i kraft i höstas. Jag hoppas, önskar och ber att man snart lagstiftar om straff för näthat. För vem har sagt att ord inte kan såra?

 254. KRAM!!!
  Fy fan va hemskt. Helt sjukt att nån kan göra såna saker.
  Det är inte okej, inte en del i att vara offentlig.

 255. Fy vad det finns hemska människor. Fattar inte hur man kan vara
  så jävla gjorda i arslet att man måste göra sådana grejer dom gör mot dig och
  många andra bloggare. Det måste ju vara något som är väldigt fel i huvudet på de människorna.
  Usch jag blir så arg! Hoppas att du en dag slipper alla sådana hot och hemskheter..

 256. Uschusch. Jag upplever en viss besvikelse på de trångsynta människorna som vägrar att vidga sina perspektiv. Du är en förebild, Isabella. Stark och tålig

 257. Grymt att du står på dig och vågar! Trots alla vidrigheter, hot och uppenbart störda människor som smyger runt i din närhet. You go girl!

 258. Grymt att du vågar och syns! Trots alla hot, vidrigheter och uppenbart störda personen som rör sig alldeles för nära dig. YOU GO GIRL!

 259. Wow, kan knappt beskriva det du skrev!
  Jag förstår att det har varit en otrolig jobbig tid under dessa år, jag blir nästan mållös och tänk dessa ursäkta idioterna kan göra detta mot en av mina största idoler och inspiration. Men nu när du och Odd bor tillsammans kommer dom inte våga göra detta efter du skrivit inlägget hoppas jag! Kram Från en 13 årig tjej som älskar dig blogg <3

 260. Är inte nåt större fan av dig. Antagligen mest för att vi är så otroligt olika. Men egentligen hör det inte hit. Det jag egentligen vill säga är att man är otroligt kall om man inte berörs av detta. Ingen ska behöva stå ut med sådana här vidrigheter! Tycka vad man vill om dig, men stark det är du!

 261. Läser nog inte heller din blogg.. men vad ni tappra kvinnor gjort har fått mig att själv angagera mig i kampen mot hatet på nätet.
  stå på dig !

 262. Så jäkla hemkst! Vi måste komma på något sätt att få det att sluta, det kan ju inte hålla på såhär!

  Du är så stark! All respekt till dig och alla andra som får stå ut med sådan skit!

  KÄRLEK

 263. Stor Kram!
  Jag tror att enda sättet att komma åt detta är att berätta! Att protestera, att belysa.
  Varje gång! Hela tiden!
  Tillsammans fixar vi det!

 264. Jag tycker det r super av dig att du vågar berätta och att du står på dig! Det är verkligen inte OK att det inte görs något mot dessa problem. Står på din sida.

 265. Fy fan, jag har aldrig läst din blogg och står nog inte för samma ideal och normer som du. Men en stor varm mental kram får du (och de andra utsatta)! för att uttrycka sina åsikter ska alla ha rätt att göra men att bli behandlad med sådan förnedring som du med andra har blivit är bissart, sjukt och borde helt enkelt inte finnas.

 266. Jag trodde inte det fanns sa manga sjuka människor – skrämmande. Otroligt imponerande att du fortsätter. Och tack för att du delat med dig av din historia. Lat dem inte vinna!

 267. Hej Isabella, aldrig trodde jag att jag skulle finna det nödvändigt att länka till din blogg på min FB. Jag hör liksom inte till din målgrupp. Men nu är det gjort! Skit i de värdelösa kräken! Vänna mig om du vill läsa hur förbannade folk är på det som drabbat dig. Kram, staffan

 268. Alltså, fy fan vad detta är hemskt!!! Att någon som bara vill sprida goda saker omkring sig blir utsatt för sånt här. Det är ju inte du som ska behöva gå i terapi, det är ju de sjuka människorna som utsätter andra människor för sånt här som borde göra det!

 269. Jag blir rädd när jag läser det här, vad finns det för människor runt omkring oss? Hur kan folk bli sådär? Hur fan har dom växt upp? Vad har dom varit med om för hemskt så att man vill skrämma ihjäl folk och i värsta fall inte bara skrämmas, utan göra det till verklighet, kanske gå så långt att döda en annan människa. Stå på dig Bella! Hur kan kissie som också ät en offentlig person göra så? Omogen. Ingen ska behöva vara otrygg i sitt egna hem.
  Stor kram till dig o alla som varit med om näthat!

 270. I have read your blog sporadically for a couple of years now and never commented. But reading this made me sick to my stomach and angry that these things are not taken seriously by the police and legal system. No one should suffer from abuse and harrasment like this! I am incredibly impressed at your ability to keep going, and your dedication to your businesses and general outlook on life are incredibly inspirational! So many people are so glad you keep doing what you do! Positive vibes and hugs

 271. Fy, vad hemskt. Vad är det för värld vi lever i egentligen?
  Det är skrämmande.
  Jag hoppas att sånt här kommer tas mer på allvar, att det kommer göras nåt med polisanmälningar som kommer in och inte bara lägga ner dom.
  En stor kram till dig!

 272. Nätkärlek till DIG! Du är modig och stark. Inte klokt vilka monster det finns. Vi är fler som står bakom dig än de som inte klarar av en stark kvinna som du!

 273. Fy fan alltså, jag kan inte förstå hur människor kan eller orkar hålla på så som dom gör… Det mesta grundar väl sig i avundsjuka skulle jag tro men jösses, folk har verkligen varken vett eller skam i kroppen.

  Jag tycker i alla fall att du är asball, yo go grrrl! Fortsätt kämpa och låt inte avundsjuka, svaga och talanglösa människor trycka ner dig. 🙂 Du är bra på det du gör, annars hade du ju inte stått där du står idag. Kram!

 274. Världens största kram till dig, underbara Isabella! Jag är dubbelt så gammal som du, men ett stort fan och en stor supporter av dig och allt du tar dig för. Tycker du är fantastisk och ett föredöme för kvinnor i alla åldrar. Vilket mod du har och vilken intelligent och mogen livssyn du har. Det gör ont ända in i själen att läsa om vad du har fått utstå och hur mycket elakheter och hemskheter du mötts av. Att inte ens få vara ifred och känna sig trygg i hemmet är ohyggligt att ens föreställa sig. Jag är så glad för din skull att du har hittat kärleken i Odd och att du trots allt orkar jobba vidare och stå upp för den du är och det du tycker är viktigt. Jag stöttar dig hela vägen och hoppas att jag kan uppbringa samma mod och styrka i mitt liv som du har gjort i ditt. Du är fantastisk! Fortsätt hålla ditt huvud högt och vet att elakheter och hat alltid, ALLTID handlar om den som sprider det och aldrig om den som får ta emot det. Massor av kärlek till dig! Kram, Lina Eklöf – Böda (Öland)

 275. Ett stort fång av blommande nätkärlek till dig, Isabella.
  Det är hemskt, vad du utsätts för. Jag hoppas framtiden ser bättre ut.

 276. Jag tycker att du är en sån sjukt stark person som vågar gå ut och berätta detta. Du hjälper också många andra att berätta om sina upplevelser. Du är en stor förebild bland många och för mig. Kram <3

 277. Jag vet inte var jag ska börja. Eller sluta.
  Jag undrar när dessa idioter till människor faktiskt kommer att inse att en kommentar på nätet är samma sak som en kommentar IRL. Ett hot är alltid ett hot och det är förjävligt att lagutvecklingen inte hängt med.
  Du är otroligt, otroligt stark Isabella och jag tror du inspirerar och berör fler människor än du kan tro. Jag, liksom många andra, står bakom dig i kampen om att få vara sig själv, utan några krussiduller.
  Massa kramar till dig!!!

 278. Så fruktansvärda saker du har utsatts för! Jag hade i min naiva värld aldrig kunnat föreställa mig att näthatet kunde vara så allvarligt! Stor respekt till dig som inte ger dig för de här idioterna utan fortsätter stå för vad du tycker! Skickar massor av nätkärlek till dig!

 279. Om du går in på någon porrsajt då finner du alla dessa olika sexuella lustar presenterade och förmodligen inte de värsta?
  Alltså, du som s k kändis, kommer att utsättas för dessa attacker. De typer som gör detta, ‘går igång’ på sådana saker och säkert onanerar till vad de sedan läser på din blogg.
  Så länge de inte berör din kropp fysiskt, är det bara att ‘stänga ned’ då du inte kan förändra dessa individer.
  Du vet inte om hur många tusentals män och kvinnor som onanerar och fantiserar om dig utan att ge sig till känna.

 280. Sjuka människor. Att du har pallat och fortfarande gör är otroligt starkt av dig. Jag hade aldrig orkat. Hade varit rädd hela tiden. Det verkar verkligen inte vara lätt att vara en offentlig person. Den där Kissie verkar ju har problem. Hur fan kan man bara lägga ut någons hem adress?

 281. Om jag kunde skulle jag ta hand om dig så att inget någonsin kan skada dig. Ingen människa förtjänar sån här misshandel. Speciellt inte Du som ger så mycket och är en så fin och inspirerande människa. Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta kan stoppas så att Du och alla människor som upplever samma sak kan leva lyckliga och i trygghet<3

 282. Alltså herregud. Jag orkar inte ens börja tänka på hur sjuka i huvudet människorna som gör det här är, men Kissie, en offentlig person i ungefär samma ålder som dig som vet hur det är och vad det kan innebära? Hur f-a-a-a-a-n kan man hänga ut någon på internet så som hon gjorde genom att lämna ut din address, medveten om vad det innebar?! Vad hade hänt om du blivit våldtagen eller kanske till och med mördad? Jag är bara mållös. Jag har aldrig läst hennes blogg utom sporadiskt och försökt tänka som så att min avsky för henne och det hon gör inte fyller någon funktion men det här tar verkligen priset. Hon uppmuntrar indirekt till våldtäkt och värre saker genom att göra så här mot dig. Helt jävla fucking fruktansvärt. HUR kan hon leva med sig själv?????

 283. Jag håller inte med dig i allt du skriver, men du har sannerligen rätt att skriva utan alla dessa fruktansvärda påhopp. Fint av dig att dela med dig av dina erfarenheter. Det bidrar i en viktig debatt. Tack.

 284. Hei Isabella :).

  Når jeg leste det her, får jeg helt vondt inni i meg. Tenk at du har haft det så jævelig , og at det fortsetter og fortsetter. Usj! Noen har ikke lært seg hvordan man skal være mot hverandre. Selv om man ikke er enig med hverandre , behøver man ikke behandle hverandre dårlig .. Jeg tar av meg hatten for deg, du er så sterk, både fysisk og psykisk. Jeg tror ikke jeg kunne haft en blogg, hvis det er så mye negativitet msn får :(. Hvordan klarer du å stenge alt ute? Og gå videre?
  Jeg har opplevd å bli forfulgt , det er ubehagelig. Og jeg ble jo helt paranoid , og trodde alle var ute etter meg..

  Men når jeg leser det du skriver er set ingenting i forhold til hva jeg har opplevd.

  Fortsett å vær sterk, så kan du klare hva du vil:). Håper at du kan leve i fred snart , det ønsker jeg :).

 285. Jag är inte ens en offentlig person. Men ändå får jag så mycket hat på nätet pågrund av hur jag ser ut. En del tycker att jag är fin. Men andra inte. Dagligen kommenterar folk att jag ser ut som en opererad hora, andra tycker att mina läppar ser ut som kuksugarläppar. Andra skriver att jag vresar benen för varenda kille. Och blablabla. Detta började när jag gick i sjuan, idag går jag tredje året på gymnasiet. Jag har äntligen förstått att det är på grund av avundsjuka, men trettonåriga jag förstod inte då varför jag var så hatad.

  Än idag kan jag inte förstå varför dem måste kommentera som dem gör. Och jag förstår inte heller vad jag gjort för att förtjäna det. Tack och lov har jag inte blivit utsatt för något övergrepp som du. Och jag blir så ledsen när du skriver att du blivit utsatt för brev, folk som bankar på din dörr och folk som ringer och hotar dig. Du förtjänar inte det.

  Vi ska bekämpa dessa idiotjävlar!!

 286. Du är bäst bella. Snacka om att du är stark! Så mycket du får stå emot och stå på dig. Det finns helt idiotiska människor. Jag avundas att du är så stark och orkar! Du är fantastisk och en underbar förebild. Det borde finnas fler som du! Massor av styrkekramar <3

 287. I’ve been reading your blog since a while but unfortunately I can’t speak/read/understand swedish. Thank God there’s the google translator so I’m at least A BIT able to understand what you are writing and I must admit – you are such a strong woman! I can’t understand why people have to act so cruel just because they have some kind of obsession of a person who is ”famous”. And the fact that you carry on and even run your own business is really really admirable. You’re a big inspiration and I would love to read your books if they only were translated into english.

 288. Det är så fruktansvärt sjukt!! Är otroligt imponerad av att du inte låser in dig och gömmer dig i ett hörn. Jag önskar att alla dessa hemska människor slutar med sina vidriga påhopp så att du och andra kan få leva normalt!

 289. Du får inte ta åt dig Isabella även om det är svårt. Stå på dig! Du är otroligt duktig, låt det aldrig stoppa dig!

 290. Wow, jag hade ingen aning om att det faktiskt finns så sjuka människor. Du är otroligt stark och din ”Egoboost” läser jag fortfarande då och då. Grym!

 291. Hej igen Isabella!

  Jag har läst din blogg i princip från början och jag blev otroligt berörd av ditt inlägg och bestämde mig för att göra något åt det. Jag har det inte helt klart för mig men någon form av kampanj mot näthat är definitivt på sin plats. Jag har börjat med att skapa en sida på Facebook mot näthatet, du får jättegärna uppmärksamma denna sida så att fler kan hitta dit och vi kan hitta styrka i varandra för att visa att det aldrig är OK att acceptera eller kränka en annan människa.

  Sidan heter ”Vi som vägrar acceptera näthatet”.

  http://www.facebook.se/vagraaccepteranathatet

  Kram

 292. Hej och jag beklagar av hela mitt hjärta att du och någon ska behöva utsättas för allt detta!

  Kom ihåg att det finns många fler som ser dig som en förebild. Skänker också en tacksam tanke till dina nära som också blir offer för detta.

  Bra också att du skriver om detta så att fler kan säga nej!

  Kram och tack för att du orkade skriva detta.

 293. Så otroligt starkt att du orkar fortsätta! Jag är feg och väljer den enkla vägen att inte debattera i det offentliga. Men diskutera med folk runt omkring mig gör jag, fast då undviker man påhopp och hot. Såna som du behövs!! Fortsätt vara stark framöver också.

 294. Alltså, jag drömde mardrömmar om dina historier efter att ha läst dem igår.. då kan jag inte ens tänka mig hur det är för dig som fått stå ut med alla dessa fruktansvärda händelser! Och fortfarande gör det!

  FYFAN VAD DU ÄR STARK! Herregud, att du ändå har sån livsglädje och fortfarande vilja att göra det du gör. Kan inte förstå hur du orkar, men jag är så glad att du gör det Bella <3 Ge aldrig upp!

 295. Vilka sjuka människor det finns! Fortsätt vara stark!! Det är fruktansvärt att sådan här får förekomma. Kram på dig!

 296. Hur vågar man utsätta en annan människa för sånt hat som du har fått stå ut med? Hur kan man önska en annan människa något så hemskt som döden, misshandel och allt som du har varit med om?! Det är inte mänskligt!
  Jag kokar av ilska när jag får höra att någon blir utsatt för sånt här. Stå på dig Bella, du är så mycket starkare än de som utsätter dig för allt lidande och besvär. Du kanske inte ser detta, men jag hoppas och ber att hatet mot dig kommer sluta. För du är värd så mycket mer! Kram

 297. Stå på dig, de där personerna har ingen aning vad dom pratar om och gör. Dom kan ju inte ha nån självkänsla alls om dom måste kränka någon på det här viset, det är ju helt sjukt och respektlöst. Du måste nog vara en av världens starkaste personer som tar dig igenom det här med huvudet upprätt. All respekt till dig!
  Kram❤

 298. Det är svårt att föreställa sig att ha en vardag där man ska behöva utstå sånt här. Helt sjukt. Jag hoppas att man på nåt vis kan få tag på dessa sjuka människor. Ingen ska behöva ha det så här. Jag hoppas verkligen något kan göras åt detta, då det verkar vara många kända kvinnors vardag. Du är stark och jag beundrar dig! Kämpa på!

 299. Detta ska inte få ske, blir ledsen och frustrerad över att människor kan bete sig på det här viset! Men du är så stark bella, det beundrar jag dig för! Massor av kramar

 300. Hejsan Isabella 🙂

  Usch vad ledsen man blir när man hör om sådant här som du måste stå ut med dagligen :'( Du gör helt rätt i att berätta om dom här trakasserierna och att du fortsätter anmäla dom. Låt dom inte komma undan så lätt. Du har en vacker själ Isabella. Du ska veta att det är betydligt fler som gillar dig för den du är och för de du gör och skriver i din blogg 🙂 Komihåg att du inte är ensam, vi finns här för dig.Låt dom inte vinna, tillsammans kan man förändra mycket till det bättre.

  Med vänliga hälsningar Sangeetha

 301. Jag läste din blogg ett par gånger för några år sen. Nu hamnade jag här igen. Tack för att du skriver om detta. Det är fruktansvärt och det är fruktansvärt starkt att dela med dig.

  Jag hoppas att alla som läser säger ifrån nästa gång de hör kvinnohatet i sin närhet. Inga mer ”hon är horig”, inga mer ”feminister är fula flator”, inget mer ”hon behöver bara lite kuk” ska stå oemotsagt. För det är vad som leder till ett samhälle där dessa hot och kränkningar förekommer.

 302. Du är en otrolig kvinna, och en riktig inspiration för alla. Att du kommer ut med det här är starkt. Det krossar hjärtat på mig att veta hur människor kan vara så grymma. Låt inget stoppa dig!

 303. Verkligen sjuka människor som skriver sådant till andra människor. Som anser sig ha rätten att hota och hata (”hon bad om det”). Jag blir så arg på sådana människor! Att inte tycka lika är en sak, men vill man bidra till debatten så försvarar man sin åsikt med argument INTE hot och hån.

 304. Usch vilka knäppa människor det finns!! Men du är så otroligt stark!! Inte många personer skulle klara av det där 🙂

 305. Fy fan vad hemskt, jag tycker att det är så hemskt att folk mår så fruktansvärt dåligt att de måste hålla på att tracka andra för att själv må bättre…jag tror i alla fall att det är motivet bakom att de gör det.
  Sjukt starkt avdig att klara av allt det här! Du är grym! Stor kram

 306. Isabella jag är så trött på det svenska samhället, inte kan sätta högre krav när det kommer till sådant här, inse hur allvarligt det är.
  Hur mycket det kan förstöra en människa, jag vet inte vad jag kan skriva mer än, stå på dig, var stark, låt ingen trycka ner dig. Låt ingen ta över ditt liv, lev livet fullt ut, va den fantastiska, begåvade person du är.

  //Lycka

 307. Jag blev ledsen när jag såg uppdrag granskning. Och arg, framför allt på HM, Facebook och Polisen. De tre hade makt att göra något. De kvinnor som trädde fram där är hjältar och du som nu framträder blir också en hjälte. Modigt och jag tror välbehövlligt. Det behövs komma fram. Har man inte själv varit med om en liknande förnedring så är det svårt att föreställa sig hur stort och fruktansvärt det är. Tack för att du vågar.
  /Bo Ahlbertz

 308. Hej! Vi står mycket långt ifrån varandra politiskt. Jag läser aldrig din blogg för jag tycker den är dryg. Men det spelar ingen roll. Ingen förtjänar det här som du utsatts för. Fotsätt blogga du, så får vi hoppas att de som hotar med våldtäkt inte kommer slippa undan så lätt i framtiden.

 309. Jag blir som kvinna, människa, väldigt illa berörd och orolig över samhällsutvecklingen där mer och mer kränkningar blir rumsrena och vanliga. Som killen som trädde fram i TV igår och sa ”det är bara text, vem bryr sig”? Språket som används är totalt oacceptabelt och det är naturligtvis INTE bara text för mottagaren..

 310. Detta gör mig bara så jävla förbannad, jag som är van att uttrycka mig i såväl tal som text får plötsligt svårt att skriva annat än svordomar, jag blir så arg att jag kokar. På 1600-talet brände man självständiga kvinnor, kvinnor som syntes och hördes, denna häxjakt fortsätter än idag men i en annan form. Du är en stark kvinna Isabella och du överlever men jag blir så ledsen för din skull, och för min egen och alla andra kvinnors, tjejers och flickors skull att världen ser ut som den gör. Men en sak är säker, det är dags att vi kvinnor stärker varandra och att alla reagerar på dessa överjävligheter, idioterna ska förlora. Tack för att du belyser problemet och delar dina erfarenheter.

 311. Helt sjukt att du ska behöva bli trakasserad, hotad och gå runt med rädsla för att du är framgångsrik och hjälper andra. Jag tror på dig. Du är en otrolig inspiration för mig, jag blir peppad och berörd av det du skriver. Var stark, stå upp och var dig själv. Låt inga idioter styra ditt liv. KRAM!

 312. Du som är så bra. Usch kunde aldrig föreställa mig att det var så här grovt. Därför kommenterar jag för första gången så vi är fler som gillar dig än hotar dig. Kram till dig!

 313. SKRIV MER OM DETTA. vi andra vågar göra det då också tillslut. Du når ut till så många för du har många läsare och tillslut blir det som en löpeld.

 314. Att vara offentlig innebär en hel del uppoffringar. Detta är dock HELT ORIMLIGT! Ingen ska behöva utsättas för detta! Folk lägger ner för mycket tid på att hata och sen gå in och bemöda sig med att skriva det till hatobjektet är bara sorgligt. Stå på dig och tänk på alla trygga människor du har omkring dig. 🙂

 315. Din text berörde mig något oerhört, och jag kan tänka mig hur fruktansvärt det är att bli utsatt gång på gång och att du inte kan göra något, men även den rädsla som alltid finns där. Jag beundrar ditt mod att berätta, du har en stark röst och är en stor förebild för mig och många andra och du kan göra skillnad! Fortsätt med det du gör för du är grym! Jag vill ha lagändring!!! Ta hand om dig/ Karin

 316. Sånt här är aldrig okej, vem personen som blir utsatt än må vara! Det är läskigt hur sjuka människor det finns därute som gör allt för att förstöra och göra det jobbigt för andra.
  Hemskt att bli utsatt för näthat. Jag tror alla mer eller mindre har varit med om liknande, elaka och hemska kommentarer eller ännu värre folk som gör just sånt här som du fått vara med om.

  Jag önskar faktiskt att polisen tog detta mer på allvar, det känns som att det lägger ner fallen innan de ens tagit upp de och läst vad det handlar om. En person i mängden bland kommentarer KAN mena allvar och göra detta hemska han/hon skriver. Sen tycker jag det är otroligt vidrigt att så många tror att det är mer okej bara för att det är på internet och att det inte tar lika mycket skada då. Det är ganska självklart för många att detta INTE är okej, även om det skrivs över internet, men vissa har tydligen inte fått förmågan att förstå och veta hur man behandlar andra. Hur arg jag än må vara så skulle jag ALDRIG någonsin hota eller skriva så hemska saker till en människa.

  Ta hand om er därute.

   1. Tack så mycket! Blir så upprörd av sånt här. Blev riktigt ledsen och förbannad när jag såg uppdrag granskning. Ingen ska behöva stå ut med sånt här.
    Ja, att folk inte har mer förståelse och vett än så är för mig obegripligt. Kan väl hoppas att dessa människor kommer till insikt och förstår att man inte kan behandla sina medmänniskor hur som helst.

 317. Isabella, vad du är stark! Jag beundrar dig för att du vågar fortsätta blogga trots alla dessa hemska hot. Många hade nog lagt av. Du är en beundransvärd människa!!

 318. Bella, såg din bild till inlägget samma rubrik som denne på facebook. Ville bara säga att du ser mycket friskare, sundare och gladare ut nu! Med det vill jag poängtera att visst du kanske var smalare då men skönheten sitter ju inte i hur smal man är utan utstrålningen som kommer inifrån och på bilden är det inte samma glöd och värme som det är nu. Du ser lyckligare ut nu! Det gillas!

 319. Herre gud jesus kristus maria magdalena detta är så sjukt. Att detta är hur det är… känner mig skräckslagen o stum…ALL styrka till dig Isabella!

 320. Du är väldigt stark och modig! Roligt med en tjej som är framgångsrik- det ska du inte behöva skämmas för.
  Stå på dig!

 321. Det har med nathat blir ju vanligare och vanligare och det ar helt sjukt. Jag brukar inte lasa kommentarer pa bloggares inlagg men iom Instagram sa har det ju blivit sa tydligt. Pa varenda bild kanda kvinnor lagger upp sa borjar det ju brakas. Det ar sa sjukt! Vilka ar alla dessa manniskor som behandlar folk sa illa, som har ett sadant stort behov att yttra sig om minsta lilla sak som ej har med dem att gora. Jag fattar inte, har folk inget battre for sig? Om man ej gillar nagot, ar det inte battre att inte lasa eller titta da? Jag undrar hur manga av dessa manniskor som skulle kunna saga allt det skriver, om de stog oga mot oga med den de mobbar. Bella ar ju som manga andra framgansrika manniskor, enda skillnaden ar att hon skriver om det for att inspirera andra. Ska hon mordas och valdtas for det? Det ar f**n det vidrigaste jag nagonsin har hort! Vad ar det for FEL pa manniskor! Jag tycker absolut att hot via internet ska tas pa allvar och fa konsekvenser.
  Sta pa dig Isabella! Du ar snygg, cool och en valdigt sund forebild i varat samhalle! Jag brukar kanna mig stolt over att vara svensk, men inte nar jag laser om dessa manniskor! I thought we were better than this!
  Massa natkarlek till dig bella och till alla andra fantastiska manniskor som ej ar radda att ge andra lite positiv feedback. Ingenting blir battre av hat, allt blir battre av karlek!

 322. Hej Isabella! Hittade hit via facebook. Dags för dig att få massor av nätkärlek! Jag är 70 år och har precis fått hem en baddräkt från bubbleroom, som jag tycker har en jättebra idé och helt rättt i tiden. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter så att det bidrar till att rensa upp i träsket! Det måste bli synligt vad som händer. Fortsätt som du gör, du är en förebild även för mig som har uppnått övermogen ålder. Kram!

 323. Stå på dig Bella! Du är stark och en inspiration för oss kvinnor! Tänk hur många som älskar dig och står bakom dig! Fortsätt med det du gör och var stolt! För det är vi! 🙂 Ha en strålande dag!

 324. ”Och aldrig någonsin kommer det här att få mig sluta jobba med det jag gör.”
  Vad är du gör egentligen? Mer än att fotas med massa 14tisar, och pratat ”Ego”. Det har ju inte hänt något sedan dess, sedan du själv var fjårtis.

  Jag är övertygad om att det du beskriver är sant och det är förfärligt. Sedan är ju antalet polisanmälningar totalt irrelevant och betyder ju ingenting i sammanhanget. Du skulle följt drömmen och blivit jurist. Då skulle du kunnat förändra och påverka på riktigt.

  Gör nått verkligt eller lägg ner. * mer tips en hot’ Som det är nu så tycker jag du är en dålig och falsk förebild för dina fans. Låt de gå vidare iaf.

  1. Vad gör du själv då, Tojmas? Är du jurist och ägnar ditt liv åt att lagföra hot och kränkningar på nätet? Eller gillar du mer att klaga på andra? Vad man än jobbar med ska man inte behöva bli utsatt för sådant här, så om det är något som är irrelevant så är det din kommentar.

  2. Och Tojmas? Det finns folk som tjänar pengar på att tillverka vapen, handla med unga flickors kroppar o s v. Spelar det nån roll om man tjänar pengar på sitt ego? Sluta var så lättkränkt och uppnå dina egna drömmar istället, så länge de inte skadar någon annan! Kanske kan du också bli lycklig om du försöker älska istället för att hata, börja med dig själv och var lite EGO!

 325. Det är en fruktansvärd situation som du beskriver. Ingen borde någonsin behöva vara med om något av detta. Jag blir verkligen illa berörd.

  Jag hoppas att hatarna inte tystar dig eller lyckas förstöra din vardag mer. Jag hoppas verkligen att det blir bättre.

  Kärlek!

 326. Vet att det är svårt, men stå på dig! Jag vet inte helt vad du går igenom dagligen, men blir utsatt för en del själv. Det är synd att folk inte inser vilken bra vän du hade varit istl! Kram

 327. Hej Isabella!!!…

  Jag blir så ledsen och berörd över det du skriver…
  Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att utstå detta.

  Mitt allra största stöd till dig.

  Här är det viktigt att komma ihåg att dessa människor som har så mycket hat i sig, är i själv verket hatiska mot sig själv.

  Och idag är det väldigt lätt att projicera sitt hat på distans via nättet, ganska fegt tycker jag, och märkligt beteende, och vidare så är det ju väldigt tragiskt att dom har sökt upp dig…..
  Jätte tragiskt.

  Hoppas du finner sinnesro med du gör.

  Vänliga hälsningar Piotr

 328. Hej Isabella.
  Jag håller inte med dig i princip några politiska ståndpunkter, däremot tycker jag att du är väldigt stark inte låter detta hindra dig. Ingen ska behöva utsättas för hot och våld och trakasserier och det gör mig så ledsen att det är så vardagen ser ut för så många kvinnor (och några män) i Sverige 2013. Jag hoppas det förändras så småningom. Styrka och kärlek.

 329. Det är så sjukt att det finns människor som beter sig på det här sättet och att det är så vanligt som det är.
  De har extremt skev människosyn verkar det som och man undrar hur de blivit som de blivit? Vem i Sverige uppfostrar och lär sina barn att det är ok att bajsa i ett brev och lägga ner det i någons brevlåda? Att det är ok att hota med våldtäkt, mord, styckning etc? Förhoppningsvis ingen eller åtminstone väldigt få. Men var kommer allt från då? Är det samhället? Är det film, media, tv…? Vad?
  Det viktigaste och det som betyder mest är att man är snäll. Fråga vilken unge som helst, var som helst i världen. Att vara snäll är det som smäller högst! Så låt oss vara snälla mot varandra! Det vill säga, vi som kan, det finns ju de som inte vet hur och de är det väldigt, väldigt synd om. Kan du föreställa dig vilka fattiga liv de här människorna har? Det hjälper kanske inte att tänka så när du står där och inte vågar öppna posten, inte vågar gå hem själv.. men det är nog så det är. De vet inte vad som är viktigt i livet och går därmed miste om det enda i livet som betyder något. Familj, vänner och bekantas uppriktiga omtanke och vänlighet.

  Jag tycker du är väldigt stark och väldigt modig.
  Kram på dig

 330. Hej och tack för din gripande story. Jag har naturligtvis sett dig men har aldrig läst din blogg eller hört dig prata. Du är grym för det första för allt du gör och att du lever som du vill vara men också för att du har stått ut med detta hat. Jag är 40 år och blir chockad och mår faktiskt illa rent fysiskt av att få veta allt som kommit fram de senaste dagarna. Tack för att du berättar och för att vi som inte varit aktiva nu kan välja att vara det på ett stärkande sätt. Att visa att vi är många som står emot och väljer att nätpeppa istället. Vi kan ju inte tillåta att detta får pågå utan motvikt. Jag hade inte förstått att det var så här, att det är så skrämmande med kvinnor som tar plats. Tack för att du gör det. Vänligen Sandra

 331. Fy faaan vad VIDRIGA män det finns!!!!! Jag blir då fruktansvärt arg!!! Stackars dig och alla andra som blir drabbade av detta!!

 332. Tycker att det är så otroligt starkt av dig att skriva om det fruktansvärda som du har gått och går igenom! Får en bild av hur det måste kännas för dig men jag tror att man aldrig kan förstå fullt ut om man inte har gått igenom det själv! Det finns inte ord för hur duktig jag tycker att du är, you go girl!!! Tusen kramar!!

 333. Kan erkänna att mina ögon faktiskt tårades när jag läste detta.. FyFAN vad vidrigt!! Detta var det sjukaste jag läst, och beundrar dig enormt för att du är så stark och fortsätter. Antar att det goda överväger det dåliga ändå, men det spelar ingen roll för något sånt här ska ingen, verkligen INGEN, behöva utstå. Du är grym.
  Kram

 334. Hej! Jag känner dig inte, men sånt där ska ingen behöva ta eller leva med eller bli van med, det tycker jag. Tycker att lagar behöver skärpas när det gäller vad människor skriver åt varandra. Det är definitivt inte okej.

  Jag känner inte heller till om vad människor blir så upprörda över, men jag tycker att man kan få uttrycka sin åsikter eftersom vi här i norden fortfarande har rätt att ha åsikt, men vi har inte rätt att hota varandra på det där sättet eller förfölja som du blir.

  Hoppas du håller humöret upp och vågar göra det du drömmer om.

  mvh Kajsa

 335. Blondibella, jag är inget fan av dig eller det du skriver. Men herregud, vad är det för sjuka jävlar som gör så mot dig? Keep up the work! 99.9999999999999% av alla män beter sig inte så! Vi vanliga killar/män vill bara spöa upp idioterna som kränker dig och andra på detta sätt!

 336. Jag tyckte detta inlägg var mycket bra skrivet och jag ville lägga en kommentar.
  Detta trots att jag aldrig tidigare följt din blogg, och har inte tyckt om själva fenomenet att folk börjar blogga och sedan blir mycket populära och kända, något som du är en representant av. Även Kissie.

  Bara för att man inte tycker om fenomenet eller liknande så gör inte det att man får skriva vad som helst.
  Då polisen inte verkar ta saker som sker på internet på allvar och lägg därtill att det är svårutrett på Internet har lett till att folk verkar tro att det finns en frizon på internet där man kan skriva vad som helst, hitta på lögner m.m. och inget händer.

  Jag tror att det som hände i Göteborg i slutet av förra året har gjort att polisen har fått en chans att visa att det som skrivs på internet tas på allvar. Vad gjorde dem?
  Det sista jag har läst var att en person erkänt till media att det var han som startade kontot, och att tjejen som anklagades var helt oskyldig.

  Jag hoppas att internetbrott blir ett större prioritet än vad det är hos polisen just nu och att folk börjar förstå att det man skriver på internet kan få juridiska följder.

  De jag vill säga är:
  Även om jag inte tycker om dig som fenomen(som person har jag ingen aning för jag har aldrig träffat dig) så betyder inte det att jag kan skriva vad som helst till dig. Du är fortfarande en människa med känslor och du kan också bli sårad.

  Ha en fortsatt bra dag!

 337. Det ska inte få vara såhär och det är något som måste stoppas NU. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser så att fler får upp ögonen för vad som pågår!

 338. Helt stört!

  Tänker inte gå in här och sprida någon ”fulreklam”, men jag uppmanar ändå alla att gå in på den här bloggen -> http://intox.blogg.se I detta stressiga samhället vi lever i, så skulle alla behöva ta sig tiden att stanna upp och vara i nuet, att kunna se saker med lite andra ögon och få nya perspektiv på saker och ting. Du skapar din egen verklighet och har du insett det så kommer det inte bara förändra ditt tankesätt utan hela ditt liv.

 339. Kämpa på! Du är en stor förebild för många och är en toppen människa! Hoppas du tar in alla fina kommentarer du har fått ovanför, för det är du värld! Kramar

 340. Det här är första gången jag besöker din blogg. Jag förstod tidigt att den inte var i min smak, och har därför låtit bli att läsa. Det borde inte vara svårt för alla som har något emot dig att göra likadant. Det du har varit utsatt för är fullständigt gräsligt. Därför vill jag kontra med några uppmuntrande ord trots att jag sällan eller aldrig håller med om det du skriver. Det som empatistörda personer säger om/till dig har ingenting med dig att göra. Den enda det säger något om är dem. Hoppas du orkar se den storslagna humorn i det sista meddelandet, talets gåva, moahahahah, i så fall talar han inte det minsta som han skriver, för skriftens gåva har han då verkligen inte.

 341. Vilken fruktansvärd läsning. Jag mår illa när jag läser och tycker så fruktansvärt synd om alla som ska behöva utsättas för sånt här. Det är förjävligt på ren svenska.

 342. På nåt sätt så har du lyckats vända på den dåliga energi alla dessa idioter gör mot dej , till din styrka .. Fortsätt så starka kvinna .. // kram Kane

 343. Starkt att du skriver detta. Du är en inspiration för många unga människor (själv tillhör jag INTE din målgrupp). Du förtjänar all respekt. Hälsningar /Thomas

  1. Men snälla du, nu näthatar ju du med!
   Jag håller med om att utelämna någons adress på intet vis är okej, men varför i all världen sprida näthatet ytterligare genom att uttrycka dig på det här viset?

 344. Även om uppdrag granskning är typ världens bästa program som dokumenterar sanningen, så är det faktiskt jobbigt att titta på det eftersom jag förlorar tron på mänskligheten. Jag fattar inte hur man kan ha samvetet på sin sida när man skriver sådana saker. Det är skrämmande att det är så många, att de finns bland oss, att det är så vanligt att vi ”vänjer” oss. Jag förstår de kvinnor som ger upp, som inte orkar kämpa mer mot allt hat de får. Men jag hoppas verkligen att så många som möjligt fortsätter att föra sin åsikt, för den ska respekteras precis på samma sätt som en mans åsikt. Därför är jag tacksam för att du fortfarande bloggar och inte låter dig tystas ner, även om det kanske känns som den lättaste utvägen.

 345. Hej vackra Isabella! Du har så mycket att vara stolt över att du inte bör låta dig sänkas av någon, det är inte många som lyckats uppnå dina otroliga framgångar i så tidig ålder. Hatare är helt enkelt misslyckade individer som känner avsky för framgångsrika och lyckade personer som dig. Stå på dig Isabella…vi är många många fler som älskar dig och beundras av dig än dem fåtal hatiska individer.

  Keep up the good work….we love you <3

 346. Det du berättar är helt jävla sinnessjukt. Ingen förtjänar att bli behandlad på detta viset. Bra att du har bättre säkerhet omkring dig nu. Men det gör mig så förbannad att du ska behöva skydda dig. Det är förövarna som ska sluta hota för helvete!!

 347. det är sinnessjukt vilken värld vi lever i och att sånnt här får/kan/faktiskt händer.

  Jag är dock så otroligt inspirerad över hur stark du är, jag önskar dig inget mer än en bra hälsa, en fantastik framtid och all lycka!
  Du är en fantastisk människa Bella!!

 348. isabella,hoppas du läser detta
  jag har själv aldrig blivit utsatt för ett sånthär grovt näthat, men jag hoppas du förstår själv att du är riktigt stark. jag kan inte säga att jag förstår hur det känns för det gör jag inte, men jag kan föreställa mig..inget ska hända dig, du är en förebild! du har många fina runt om dig,ta hand om dig fina<3

 349. Bella Bella…
  Fattar inte varför folk anser att det är OK att hata och uttrycka sig så fruktansvärt som det bla du beskriver.
  Jag är visserligen en gammal kärring i för hållande till dig.
  Jag har länge läst din blogg och den fick till slut mig att starta en egen. (Bra terapi 😉 )
  Hoppas att de som som hotar och hatar dig åker dit så det susar om det.
  Sluta ALDRIG skriva. fortsätt vara den fantastiska kvinna du är.
  I just löv ju!! //Lena

 350. Stackars arma människa! Jag kan inte ens börja föreställa mig att bli utsatt för det som du blivit utsatt för. Ingen människa ska behöva gå igenom något sånt! Du är otroligt stark som orkar! Lycka till med allt du tar dig för!

 351. Finner inga ord..Du är så stark och en helt sjuk bra förebild!
  Låt oss göra så att nätkärleken får vinna över näthatet.

  Önskar dig all lycka i livet, massor av kramar!!<3

 352. Det är ett sorligt ”pris” man får ta med kändisskap. Helt jävla sjukt och obehagligt. Bra att du pratar om det, borde fler också göra. Hoppas även att näthat ska få strängare straff, ett hot är ett hot oavsett. Kram

 353. Tycker det är tufft att du har delat med dig av allt detta Bella. Och du ska veta att det är så oerhört viktigt!
  En riktig bamsekram åt dig för det är du så himla värd! 🙂

 354. du växte i mina ögon efter att ha läst inlägget. att klarar av att fortsätta som offentlig person, för det måste vara fruktansvärt att utsättas för något sådant, och för att du berättar om det. visste inte att det fanns en sådan här mörk sida och är chockad. det är inte okej att behöva leva med det, kämpa på!

 355. Jag tycker att du är en grymt bra förebild för unga tjejer idag. Du är verkligen stark och är inte rädd för att ta för dig.

  Att du dessutom har gått igenom en sån här massa skit från folk som inte har någon rätt att förtrycka dig gör dig så mycket starkare och så mycket bättre än alla de som hatar! Vi är alla här på lika villkor. Fortsätt kämpa, låt inte hatet vinna!

 356. Oerhört ledsamt att läsa om dina erfarenheter. Kanske kan inte den, som aldrig varit utsatt för trakasserier och/eller hot, på djupet omfatta konsekvenserna av att vara förföljd – på nätet, irl. Men de allra flesta kan nog förstå – och känna empati inför – den person som blivit berövad det allra mest personliga och privata. Det är därför oerhört starkt – och modigt! – att du vågar berätta om vad du utsatts för. Syftet med hot och trakasserier är ju att skrämma till tystnad, till underordning och skräck. Samtidigt är det viktigt att förstå vad det är för människor som hänger sig åt sådana här anonyma aktiviteter. De är ju på intet vis representanter för någon allmän uppfattning, utan bär på något stört och mycket destruktivt. Det som ageras ut är också så pass social oaccepterat att det endast kan göras anonymt. Och just mot denna bakgrund är det oerhört väsentligt att man vågar prata om det och inte skräms till tystnad. Det finns också något mycket friskt och sunt i att lägga tillbaks det sjuka på den det hör hemma. Men det har ett pris, att våga prata om det, för att avslöja dem provocerar ju ytterligare. Du är uppenbart modig och stark, intelligent och kompetent, Bella. Fortsätt att vara du, för det är riktigt, riktigt bra!

 357. Skrämmande. Det du berättar är ju bortom anonymt hot och hat. De som besöker dig, hotar dig ditt hem rent fysiskt är sjuka. Med sjuka menar jag svår psykisk ohälsa. En del av de här personerna är mycket farliga och det är ofattbart att de är ute bland allmänheten, utan behandling för sina allvarliga sjukdomar och vanföreställningar.

  Det här har varit på tapeten förut. T.ex. i samband med mordet på Anna Lindh, Samurajmannen i gamla stan, vansinnesdådet vid Brommaplan osv. Det tillsätts en parlamentarisk kriskommision för att lugna oroliga medborgare, men allt rinner så småningom ut i sanden.

  Vi har (som jag ser det två allvarliga problem). Ett är att vi har ett debattklimat som spårat ur. Bristande respekt för varandras åsikter gör att steget till hot och kränkningar i skydd av nätets anonymitet blir kort. Journalisterna är inte oskyldiga till upptrappningen av ett osunt debattklimat. Man måste våga vara självkritisk. Det andra problemet är att vi återigen måste börja debattera resurserna för psykvården. Det här är ett växande problem och risken är stor att det kan ske vansinnesdåd som utförs av människor som egentligen borde haft vård.

 358. Hej.

  Du skriver jättebra. Berörande.

  Tänk bara på att inte skriva vidare det negativa de ovärdiga skriver till dig. Det ger dem mycket tillfredsställelse samt att du låter deras ord synas fler gånger. Då kommer de kanske att tävla om attvara värst för då tar du med just deras inlägg.

  Det är så synd att all media kan användas på detta sätt. Så är det väl dock. Motorn uppfanns från början för att vi inte skulle behöva använda häst och vagn för lång transport och till slut används den fina uppfinningen i krig. Vissa saker kan vi inte gardera oss ifrån.

  Ingen ska behöva höra och läsa det du får höra och läsa.

  Skickar styrka och tröstande kramar.

  /L

 359. Otroligt att folk kan hålla på sådär. Och sen ostraffat! Sjukt. Du måste vara himla stark, för det känns ju som att man hade blivit helt galen och nedbruten av allt det där.

 360. Bäste Fina blondinbella.
  Sitter presis framför tvn och det ditt
  Inslag nu om näthatet.
  Tycker det är så tråkigt att du ska
  behöva uppleva detta.
  Styrkekram från mig.
  Mvh annechristine

 361. Det är förjävligt hur folk kan bete sig på detta sätt och dessutom verkar tro att det är normalt och okej. Usch… jag finner inte ord till dessa människor, det gör bara ont i hjärtat för din skull. Jag hoppas att allt sånt en dag ska vara förbjudet och att man ska bli straffad för hot, förföljelser och liknande också.

 362. I min familj brukar vi skoja och säga ”man får inte mer än man klarar av” när någon har ett ilandsproblem och man själv går igenom något som vi själva anser vara ”större”. Den kamp du strider är helt fantasktisk, och du visar att du som person är otroligt stark och klarar av nästan hur mycket som hellst!
  Jag tycker det känns skönt att du går i terapi, för när man visar sig så stark som du gör sker ofta ett krig innanför rustningen också.
  Kram.

 363. Odd måste vara en lika stark person som du. Han måste ju också leva med att sin blivande fru dagligen blir hotad på ett eller annat sätt. Önskar er all lycka.

 364. Fruktansvärt! Ingen skall behöva utstå sådant. vårat rätsamhälle fungerar inte.(tyvärr inte sjukvården heller men det är en annan historia). förstår inte allt detta hat.hur orkar de? måste ju ta massa energi. kärleken segrar ändå alltid till slut, som tur är. jag brukar säga att idioter finns överallt men som tur är, är de flesta människor snälla.

 365. Vet inte vad jag ska skriva. Mår illa. Fy fan.

  Men Bella, du är bäst. Jag beundrar dig verkligen. Du är så klok och stark och du gör helt rätt i att inte låta de vinna. Fortsätt så! Girlpower!!

  Många kramar, you go girl!

 366. Jag tänker att i de fall man vet namnet på den som hotar om våld att man ska publicera personens uppgifter och konfrontera personen ”in public” som klippet aftonbladet la upp när en reporter ringer och konfronterar en man som skrivit liknande mail till henne. Då blir det inte så mycket ”jag står bakom det” trots allt.

 367. Ingen människa ska behöva utstå varken näthat eller övergrepp!

  Jag blev sexuellt utnyttjad av min morfar. Han utnyttjade även min mamma. Min historia och ett inlägg som min mamma skrivit finns på min blogg .

  Tillsammans är vi starka!

  nenzys.blogg.se – mitt liv som sexuellt utnyttjad!

  kram

 368. Personligen tror jag problemen ligger i att män som försöker klamra sig fast i mammas kjol genom hela livet ser de unga kvinnorna som vågar ta för sig av världen, likt ett hot mot deras egen trygghet. De ser framför sig hur hos den fjättrade mamman som inte tagit ett felsteg från kökssysslorna, kanske vandrar ut i livet som en tänkande människa, och då tappar de fotfästet. Stå på dig, men jag förstår att det känns otryggt.

 369. Jag tror aldrig jag kommer förstå människor som lever i en sådan avundsjuka att de känner att de måste trycka ner andra för att själva må bra.

  Det har pågått enda sen skoltiderna – mobbing.

  Tänk en värld där alla istället för att vara bittra över andras framgång eller ‘vinster’ i livet, var lyckliga och accepterande.

  Från min favoritlåt: ”sometimes you’re ahead, sometimes
  you’re behind…the race is long, and in the end, it’s only with
  yourself”

  Nuförtiden bryr jag mig inte om vad andra tycker om mig. Klippte av mitt hår med kökssaxen häromdagen.

  http://youngontheroad.wordpress.com/2013/02/09/why-i-stopped-caring-what-others-think-of-me/

 370. Jag fick en klump i bröstet när jag läste detta. Förstår inte hur otroligt sjuka människor det faktiskt finns. Hur kan man göra såhär? Hur kan man göra så mot en person som aldrig någonsin gjort något mot dom? Usch. Jag utsätts inte så ofta för just näthat men har gång på gång utsatts för sexuella övergrepp enda sedan jag var tolv år. Tänker jag bara på hur jag har haft det så har alla övergrepp förstört min barndom. Man blir så jävla kränkt. Jag minns en gång så var det i spårvagnen i Göteborg. Jag var nyfyllda 13 år. Det var helt fullt i spårvagnen (det var på Gothia). En kille från ett fotbollslag började tafsa på mig och jag skrek och försökte putta bort honom. Hans tränare och lagkamrater skrattade och resten av alla i spårvagnen bara tittade på. Jag var ett litet barn då. Hur kan man se ett barn bli tafsad på och fasthållen och inte göra någonting? Det finns så mycket skit och idiotiska människor att hade man rensat bort alla från denna jord hade det nog bara funnits kvar cirka 20% av jordens befolkning… Stay strong. Är så otroligt coolt hur du bara fortsätter med ditt och visar att du är starkare än dom!

 371. Isabella,

  jag tillhör inte dem som delar din politiska grunduppfattning och egentligen läser jag inte din blogg (läste om det här inlägget på nätet och ville läsa själv). Men jag vill säga att du ska bara stå på dig mot idioterna. Du är från vad jag sett och hört en skarp, engagerad och ambitiös kvinna och du förtjänar all respekt för ditt hårda arbete och din vilja att ta dig fram här i världen. För att citera U2: Don´t let the bastards grind you down.

  Allt gott.

 372. Jag hör inte till de som i vanliga fall läser din blogg. Vi har inte lika politiska åsikter och jag känner att vi inte har så jättemycket gemensamt. Med det sagt har jag dock sett (de enstaka gånger jag har varit inne på din blogg) vilka hemska kommentarer du får från avundsjuka och otrevliga människor som bara måste trycka ner andra och göra dem lika olyckliga som de själva är. Det är så tragiskt att du får såna här kommentarer och du faktiskt har börjat vänja dig att bli hotad. Det där hemska kvinnohatet ska aldrig bli accepterat. Vill bara säga att jag ser dig som en väldigt stark och ambitiös kvinna som har och kommer att lyckas med allt du bestämmer dig för, så fortsätt kämpa. Och om du nu skulle bli lite rödare (politiskt dvs) i framtiden så skulle inte det skada 😉 Ta hand om dig!

 373. Du är en sådan stark tjej Isabella, vill bara ge dig en kram just nu. Ingen ska behöva stå ut med sådan här skit, hoppas det blir bättre någon gång, många varma kramar till dig!

 374. Angeläget blogginlägg som förtjänar att lyftas fram. Jag har aldrig länkat något från dig förut, men det här är så viktig. Att inte känna trygghet i sitt dagliga liv är fruktansvärt. Allt gott och allt stöd.

 375. Jag kan inte säga hur äcklad jag blir av mänskligheten. HUR kan man göra sådant här som du har nämnt? Det här inlägget är värt att få fram till fler människor. Jag kan inte ens sätta mig in i din situation eller hur jobbigt det måste vara, du är så extremt stark!

 376. Finns det inte några organisationer som tar hand om brott som dessa? För det finns ju organisationer som hjälper kvinnor från våldsbrott i hemmet som inte blandar in polisen.. Finns det inte så borde det ju skapas, för INGEN ska behöva uppleva hot i sin vardag!

 377. Helt sjukt att du ska behöva vara med om detta! Hoppas verkligen att du aldrig låter dessa fruktansvärda människor tysta ner dig. Bara så tråkigt att polisanmälningar om den här terrorn aldrig går vidare…

 378. Detta är ju verkligen sjukt!! Och hemskt!! och fruktansvärt…jag vet inte vad jag ska säga, jag tyckte det var otroligt obehagligt att ens läsa detta och att du klarar av att gå igenom det varje dag beundrar jag dig väldigt mycket för. Du är otroligt stark, vet du det? Det här förtjänar ingen man om vi säger såhär: dödar det inte så härdar det. Det hoppas jag i alla fall, att du fått nåt ”gott” ur det.
  Usch vad hemskt detta var… Jag önskar dig all lycka. Kram och tack för bra blogg

 379. oh my god bella i cannot believe the audacity of some people. it is a very sick cruel world we live in, where a strong minded, successful young woman is the target of these mentally ill people. I am so sorry you had to go through this, it is terrible!
  it is so hard, especially when your faced with such horrible things in your own apartment building – but dont let them get the better of you. it’s sad to say, but you need to build up a wall and a tolerance to these things to the point where you can say ”oh look it’s another mental ward patients who’s escaped again” and not think about it again.
  i wish you nothing but peace and love and all the success you deserve Bella, you are a beautiful person who does wonderful things for women! all the best

 380. Du är en otroligt stark person med en bra personlighet som många ser upp till. Du är en bra förebild.
  You go girl!! 🙂

 381. Isabella. Jag blir alldeles skakig av vad du skriver. Jag är så besviken på mänskligheten och våra handlingar. Att du orkar. Det skulle jag aldrig klarat av. Men det är väl därför du är du? Du är OTROLIGT STARK, det ska jag tala om för dig. Du skulle kunna utses till Sveriges nya moderniserade järnlady. Du är självständig och vågar vara dig själv, vågar visa dina åsikter och vågar skriva officiellt om dina privata angelägenheter. Sånt som bara tillhör dig, och ändå delar du med dig. DET ÄR STYRKA. Så att vi andra, som inte är lika självsäkra ska kunna peppas och vi också så småning om ska kunna ta del av denna styrka. Styrka till förtryckta kvinnor på nätet. Styrka till de som har det tufft hemma. Styrka till de som inte tycker de duger till för någonting. Styrka till allt jobbigt, som ska få oss på fötter igen. Och den styrkan förmedlar du genom din blogg, ditt inlägg, du.

  Att bara vara dig själv och försöka vända hatarna till kraft, för att använda på olika sätt, kommer göra dig ännu mer powerfull och självständig. Jag tror på dig och det gör många fler också.
  Kom ihåg. Vi som stödjer är FLER än de som gör motsatsen. Och om styrkan en dag tar slut, så vänd dig till oss. Vi finns här. Alltid.

 382. dtinromltl [url=http://www.ecos.es/Scripts/max.html]nike air max 90[/url] jfduvjpmmr [url=http://www.hnwintegraal.nl/Content/Style/Abercrombie.html]Goedkope Abercrombie And Fitch[/url] mwuegadngo [url=http://www.softwarefactory.ug/strollers/mbt.html]mbt sko[/url] gdwrngivqm [url=http://www.ecos.es/Scripts/isabel.html]isabel marant españa[/url] cvfbsunzdo [url=http://www.imarfer.com/jevamo/fotos/AirMax.html]Nike Air Max 2013 España[/url] xtxlzqrkoo [url=http://www.h??glandsk??ren.se/Templates/Hollister.html]Hollister Stockholm[/url] zixvkiqmhe [url=http://www.storageterminalsmag.com/templates/doc/longchamp.html]longchamp bag uk[/url] lzxfuzqiji [url=http://www.charroin-materiaux.com/conf/_notes/Hollister-France.html]Hollister[/url] mouayyouhs [url=http://www.fiskenett.no/statistikk/RayBan-no.html]Clubmaster Ray Ban[/url] lwlvbjipsi [url=http://www.curveseurope.com/statuscis/AirMax.html]Nike Air Max 90 España[/url]

 383. Det som du gick igenom är fruktansvärt och jag skäms att det inte gick att anmäla det till polisen. De som står bakom övergreppet är svinar som borde sitta i fängelse.

  Som Italiensk medborgare känner jag mig ändå kränkt av dina kommentarer där du påstod att ”att vara bland italienare på nattklubb utan att ha manligt sällskap med sig är farligt”. Där, i ett fåtal ord bevisade du att du inte kan argumentera dina åsikter, kanske för att du var upprörd, kanske för att du inte är smart nog. Jag känner inte dig så jag vet inte. Jag hoppas att nu, efter några år, inser du att ditt uttalande var opassande och jag hoppas att det inte är vad du tycker i verkligheten. Synd om det är vad du verkligen tror, för då kan du inte hjälpa någon. Rasister hjälper aldrig. Inte ens när de har ”lite” rätt.

 384. Det är helt jävla otroligt. Både otroligt över hur dom håller på och otroligt hur du kan hålla dig stark. Du skriver att du vant dig vid det men det är inget som du ska vänja dig med, det är fel på alla sätt och vis. Man kan inte föreställa sig din rädsla fören man varit med om det själv.
  Jag hoppas verkligen du mår bra och klarar dig. Du är otroligt stark och fantastiskt.

  Puss och kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..