I Neo förra året

Förra året så kom det ut en artikel i tidningen NEO som skapade en del rubriker, jag tror att jag gick på kulturskribenterna lite hårt, speciellt en på Aftonbladet (om man ens kan kalla sig för kulturskribent där) men det var för att en man där hade sågat min bok. Och jag blev lite sur över över att man egentligen inte kommenterade själva innehållet i boken utan bara mig som person. Att jag är för kommersiell och tjänar pengar .. Alltså allt sånt där som kulturgänget och Hornsgatansvänstern grinar över.

Hur som helst, läs den här! 

 1. Anna skriver:

  Skittrist att de fokuserade på din person och inte din produktion.

  Egentligen tycker jag det här är ett fantastiskt bra exempel på hur kvinnor ofta rescenseras och ses som något markerat/ovanligt som kulturproducenter (för det är du Isabella) i tidningar. Förvånar mig att du möter så mycket motstånd som så ofta verkar vara kopplat till din unga ålder och kön UTAN att du börjar fundera över strukturer i samhället.

  Det sk ”systerskapet” inom feminism slutar inte vid de du väljer att kalla ”hornsgatanvänstern” utan inkluderar Britney Spears, Blondinbella, Beyonce och Annie Lööf också.

  När det är du mot patriatkatet håller vi på dig, även om du inte bryr dig.

  Vänligen,
  En person du skulle kalla: ”kulturmarxist”/”pkmaffia”/”hornsgatanvänster”/”rödvinsvänster”/”vänsterfalang”/”genusmaffia”

 2. Linnea skriver:

  Håller med dig bella, låt ingen avunsjuk människa trycka ner dig!

 3. Jag kan nog kvala in under kategorin ”Hornsgatanvänstern”, om du med det menar har vänsteråsikter och bor i Hornsgatanområdet.

  Jag läser din blogg för att pga att jag inspireras av ditt driv och din målmedvetenhet.
  Men sådana här uttalanden gör att överväger att sluta med det. Tråkigt!

 4. HANNAH skriver:

  HAHHAHAA du vågade inte godkänna mina kommentar va. U know what, alla bilder från sbn och pochette finns kvar 😉 nothing to hide 😉

  1. Elin skriver:

   Hon godkänner inte sina kommentarer. De publiceras direkt.

 5. Daniel skriver:

  Seriöst, Isabella. Nu visar du din rätta ålder. Du tycker själv att du är ”brådmogen” men här beter du dig verkligen som en fjortis.

  Jag förstår inte alls var du får det här med att man inte får lyckas eller vara entreprenör i Sverige ifrån? Se bara på din kompis Elaine Eksvärd med sin retorikbyrå och böcker, hon hyllas (med rätta)! Eller varför inte entreprenörerna som ligger bakom Spotify eller Skype? Eller Marlena Batist, eller gänget bakom Gringo, tjejen som startade Friends eller googla Foundera Alliance och hitta massor av hyllade unga entreprenörer i Sverige!

  Förstår inte heller varför du kallar dig ”duktig flicka”. Haha, nej det är du INTE. En riktig duktig flicka – läs boken ”Hon är inte jag” av Golnaz Hashemzadeh. Hade du varit en duktig flicka hade du drivit företag OCH lyckats ta studenten med högsta betyg i allt. Samt klarat av en universitetsutbildning med högsta betyg.

  Tror mycket av kritiken mot just dig handlar om att du verkar väldigt splittrad, ingen vet vad du egentligen vill (kläder? böcker? tidning?). Och kanske på grund av detta så lyckas ingenting heller, allt läggs förr eller senare ned. Inget går med vinst eller blir en succé liknande tex Skype.

  Det är väl visst OK att en ung blond tjej tjänar pengar och blir framgångsrik! Kolla på Elin Kling eller Sofi Fahrman (om man nu ska hålla sig till kriterierna blond). De blir ju sjukt hyllade! Har du missat det? Vad jag vet har ingen av dem en akademisk utbildning. De jobbar dessutom med samma sak som du dvs blogg, nya medier, etc.

  Jag skulle helt ärligt vilja veta vad det är du har rört som har blivit till guld. (Förutom bloggen då kanske?)

  1. Karin skriver:

   Precis… Att hålla på och upprepa att det är ”fult” i Sverige att lyckas eller vara entreprenör, att skylla varenda liten bit kritik man får på ”jantelagen”, är otroligt barnsligt och insiktslöst. Snacka om att göra det lätt för sig! Och snacka om att undvika att utvecklas som människa och bli vuxen. Alla människor får ta kritik och genom att ta den till sig (givetvis utan att gå under av självförakt!) är vad som leder oss framåt och får oss att sluta bete oss som självupptagna tonåringar som tror att allt bara handlar om oss själva. Den här gången tycker jag att Isabella ska ta till sig av alla kommentarer och inse att de INTE handlar om någon himla jantelag. I princip samtliga av kommentarerna ovan är välformulerade, välargumenterade och genomtänkta, inte ett uttryck för avundsjuka och allmän illvilja mot Isabella som person. Hon borde ta den samlade tyngden av dessa kommentarer till sig och inse att hon har en del bitar att jobba med. Man KAN faktiskt bli oerhört provocerad av ett yttrande, en livsstil eller en attityd UTAN att vara avundsjuk. Det kan handla om att den inre kompassen säger ifrån när man hör något så djupt osympatiskt som detta inlägg. Och en sista sak: om jantelagen är det som Isabella tycker att den är, då vill jag sannerligen inte leva i ett samhälle utan jantelag. Hu, tänk er vilken fruktansvärd dystopi med människor som bara bryr sig om sin egen framgång, pratar om sig själva och skiter i hur deras handlingar påverkar världen och/eller andra människor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..