Gräsänka i helgen

Strax kommer Odd hem och äter middag med mig, pussas lite och packar inför hans weekend i Åre. Han ska dit på jobbgrej från ikväll (natt-tåget) till på söndag. Det känns både superdupertrist att vara utan honom men också lite kul med ännu mer tid med mina kompisar (och så har jag en massa jobb som ska bli klart så jag kan passa på att tokjobba). Jag har agerat snäll fästmö idag och varit och hämtat upp hans nya kostym hos skräddaren och igår fick han en slips av mig i resa-iväg-present.

Jag är förresten så avis på att han ska till Åre! Jag som älskar den lilla byn och åker dit varje år, Odd har i alla fall lovat mig att vi kan åka till Åre igen innan våren kommer. Jag har egentligen en hatkärlek till skidresor. Jag älskar själva grejen med att åka iväg, klä oss varma, dricka varm choklad (eller varm kaffe .. Det är sällan att det finns laktosfri mjölk i backen), blir svettiga och gå på after ski. Jag gillar egentligen skidåkningen också men på senare år så har jag blivit lite rädd. Det kom verkligen från ingenstans (!). Och trist är det för när man blir rädd så låser man sig, åker dåligt och ramlar på grund av för dålig fart. Ja ja ..

Hur som helst så blir denna helg en tjej-helg med övernattning här! Vi har planerat fredagsmys och utgång på lördag. Det känns härligt att ha båda delarna i livet. Ha världens finaste relation med Odd, ett litet familjeliv eftersom vi har Christian och ha underbara kompisar!

Det är inte alltid lätt att få alla relationer att fungera.

 1. Sara skriver:

  haha alltså på riktigt?! köpa present till sin partner för att han ska resa bort över helgen? hoppas då jag får nån ”resa iväg present” av min sambo när jag åker på kryssning med jobbet på söndag………..

 2. Anna skriver:

  Tråkigt att du har blivit rädd för att åka. Som tokfanatisk skidåkare och blivande skidlärare ser jag det som mitt mission att sprida skidåkningsglädjen till så många som möjligt 😉 , så jag tycker att du ska boka en privatlektion (eller i grupp, det kan nästan ge mer tycker jag personligen men det är en smaksak) med en skidinstruktör. Det kommer att ge dig massor tror jag. Sen tycker jag också att du ska köpa en skidhjälm, om du inte redan åker med en. Dels så ser det så amatör ut att åka utan, haha, men framför allt så är det enormt viktigt för säkerheten. Och känner du dig säker, då vågar du åka mer. Ryggskydd är ju såklart också bra, men kanske inte tokviktigt om du ändå åker rätt försiktigt. Det kan bli nästa steg.
  Lycka till!

 3. Harriet skriver:

  Hej Bella!
  Jag ville bara skriva att jag verkligen känner igen mig i det du skriver om hatkärlek till skidsemestrar. Det är så mysigt att åka iväg med kompisgänget och vara ute i det härliga vädret och grilla korv och gå på afterski. MEN, jag har också blivit rädd på senare år. Jag är höjdrädd och även rädd för att ramla och vågar inte åka nog fort, vilket gör att åkningen blir sämre. Det är så pinsamt! Jag har sån press på mig själv att jag ska åka bra och snabbt som alla andra. Men jag hamnar alltid efter och blir ledsen och irriterad vilket gör att själva dagen i backen slutar med ett dåligt humör från min sida. Förra året åkte jag bara nedför med slalomskidor en dag när vi var i Hemavan, andra dagen tog jag mina längdskidor och knallade UPP för backen istället för att ha en anledning att slippa åka tillsammans med de andra. Jag hoppas att vi kan bli modiga igen, eller åtminstone att jag kan sluta må dåligt över att jag åker så mesigt nu för tiden. Kul att höra att jag inte är ensam i alla fall 😉 Stor Kram från Harriet

 4. Mitt tips är att ta skidlektioner privat när du är i Åre så ska du får se att du inte ramlar av för dålig fart….haha.
  Har man blivit rädd så kan det vara skönt med ett proffs som hjälper en med tekniken. Lycka till!

 5. Malle skriver:

  Hur åker du skidor egentligen om man ramlar pga dålig fart? Aldrig hört talas om.
  Hoppas ni får en mysig helg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..