I Paris

Nu har vi bytt flygplats och befinner oss på Orly Airport. Jag fick frågan om hur vi reser till Martinique och vi flyger med Air France hela vägen, men byter plan här och åker inrikes (Martinique tillhör Frankrike) till ön. Vi har valt att åka business nu till ön eftersom resan nästan är nio timmar. Det ska bli så skönt att komma ombord men vi får hänga lite i lougen, planet går klockan fyra.

20121231-131952.jpg

20121231-134540.jpg

 1. tess skriver:

  Svenska avundsjukan…. är fantastisk.

 2. Elina skriver:

  Trevlig resa!

  Men om man väljer att leva sparsamt inom vissa områden och medvetet så kan man ju få råd att åka dit man vill, lägga pengarna på drömlägenheten eller köpa en tv. Att vara ekonomiskt smart handlar ju inte enbart om att bromsa och stoppa konsumtionshetsen utan att medvetet konsumera utifrån ens möjligheter och förutsättningar. Tyvärr är det så idag att en del har ett annat ekonomiskt kapital än andra. Jag studerar med csn och har extrajobb vid sidan om. Det är inte mycket pengar jag får ut,men å andra sidan utnyttjar jag dem medvetet, vilket gör att jag kan och har råd att resa med min pojkvän om jag vill eller gå på en fantastiskt bra musikal!

  1. ! skriver:

   jo håller med..men det vet nog dem flesta redan. man behöver inte vara ett geni för att förstå att man prioritera vissa saker.

   det är tragiskt att en person som knappt pluggat ekonomi får så mycket uppmärksamhet för det hon säger och skriver. har man pluggat så lite ekonomi som hon gjort så kommer de flesta idéerna inte från henne själv utan från någon annan. efter 3 år på universitet känner jag mig långt ifrån redo att skriva om det ämne jag läser, trots att jag kan en hel del. Vet inte om någon annan känner igen sig, men när jag började plugga trodde jag att jag hade en massa kunskap men ju längre tiden gick desto mer insåg jag hur lite man egentligen kan.. man får respekt för folk som pluggat ett ämne 20-40 år, det är folk som kan ngt och som har intressanta saker att säga.

 3. Att köpa en bok om privatekonomi skriven av dig vore ett skämt! Jag är själv nyss fyllda 30 och är ekonomichef på ett stort företag och bara genom att läsa din blogg några enstaka gånger så blir man nästan mörkrädd. Skriv och något DU kan istället eller efter din egen livsstil, om shopping och resor etc. Då kanske fler hade blivit intresserade av köpa din/er bok när den kommer ut! För allvarligt Bella, att få ekonomi tips av dig tror jag ingen blir ”rikare” av.

  1. CN skriver:

   Underbar kommentar!

  1. Håller helt och fullt med dig.
   Hur Isabellas ekonomi går ihop i slutändan är nog ett mindre mysterium
   för de flesta av oss ”vanliga människor”

   Och nu blir allt i bloggen dessutom i stereo eftersom Odd också ska vara med och visa upp sitt i samma ärende.

   Inredningshjälpen

  1. Robert skriver:

   Med tanke på att Martinique är DYRT så jag hålla med dig om att Blondinbella och Odd inte direkt är utsända av Råd & Rön eller
   kan bli ambassadörer för en nylansering av Spara & Slösa.

   Med tanke på att Martinique har en mycket stor arbetslöshet, ligger i toppen av EU, så kanske dom har nåt att lära sig på plats hur man får pengar att räcka.

  1. hannele skriver:

   Dagens Fermenta ?

  1. Ronja skriver:

   men det handlar väl mer om att spara innan man slösar? oavsett hur mycket/lite pengar man har. det vore en helt annan sak om bella inte hade resurserna hon har och slösade pengar hon inte hade. men om han har pengar ska man väl också kunna unna sig saker?

 4. . skriver:

  .

 5. Karin skriver:

  Underbart att resa bort och komma tillbaka som ny!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..