Dagmatte!

Hej på er!

Jag har precis kommit till min frisör Erika, jag ska slinga det mer guldigt och klippa lite. Jag har gått hår på salong Lyko i ett år nu. Vad tiden går fort.

Jo! Jag har en liten efterlysning. I början av nästa år så ska jag iväg på en föreläsningsturné och då kommer jag inte kunna ta med Christian som jag i vanligtvis gör på vardagarna. Odd har honom ibland på jobbet men inte varje dag. Därför letar vi efter en dagmatte till honom ca 2-3 dagar i veckan. Med start januari. Jag vill att personen bor hyfsat nära Vasastan/Kungsholmen, helst ha egen hund och kunna vara rätt flexibel med tider. I snitt är det ca 15 timmar i veckan som gäller. Dagtid. Personen ska hämta Christian hos oss och lämna hos oss. Maila om intresse till isabella@blondinbella.se

20121210-085047.jpg

 1. Jag hoppas innerligt att du INTE menar allvar med detta!!
  Det är ett liv du skaffat, ett liv du valt att ha hand om!
  Ta DITT ANSVAR och sluta sätt dig själv framför din hund!!

  Sälj/ge honom till någon som har tiden och kärleken. Va inte så jäkla egoistisk.
  Jag är så trött på folk som du som skaffar djur och tröttnar eller inte tar sitt ansvar. det borde finnas lagar på vem som får skaffa djur och inte.

  1. Jag hoppas innerligt att du inte är seriös med din kommentar! Ja, hon har skaffat ett liv till honom, och tar nu ansvar för det. Han lider inte det minsta av att vara hos någon annan 15 timmar i veckan, förmodligen tvärtom!
   Du anser att man inte får skaffa barn om man tänkt ansöka om dagisplats antar jag?

    1. Vaddå bara för att man har en hund betyder inte det att man kan sitta hemma på sin stjärt varje dag 24 h om dygnet. Självklart ska man ta ansvar över hunden, ge den kärlek och så vidare. Men man skulle ungefär kunna jämföra det med en dagmamma, ett dagis för barn. Anser du att alla människor som har barn och lämnar det på dagis, hos en dagmamma, inte tar ansvar för sitt barn? Att dem är fruktansvärda personer som sätter sig själv framför sitt barn? Att dem är så kallade egoistisk?

   1. Antar att inga människor som har ett jobb där man inte kan ta med hunden, får ha hund enligt dig.

    15 timmar i veckan är ju ingenting

   2. Haha så bra svar!
    Klart man ska kunna få sin hund passad ! Kan den väl inte må annat än bra av?! Speciellt om den får träffa en annan hund och leka samtidigt! You go Bella!

  2. Så bara för att man skaffar hund ska man alltså släppa allt annat i sitt liv och bara sitta hemma och glo? Känns ju vettigt..

  3. Men hallå, det är väl för faan samma sak som att lämna sin unge på dagis! Varför skulle man då inte kunna ha sin hund hos dagmatte?!

  4. Det finns många hundar som är hos dagmatte hunddagis och mår jättebra av det 🙂 t o m bättre än att ”bara” vara hemma med matte/husse. Sedan så känner jag hundar vars matte/husse råkat ut för sjukdom och inte kan gå ut med dem, skall dessa personer förutom att ha drabbats av sjukdom även mista sin bästa vän! Det är livskvalité att ha en hund.
   Tycker att det är bra av Bella att redan nu söka en dagmatte men jag tycker det är lite oflexibelt att be att de skall lämna o hämta hunden hos dem speciellt när önskemålet är att den som tar hand om hunden även skall ha en egen hund.

   Det finns även tjänsteföretag åker runt och går ut med hundar.

  5. Vilken värld lever du i? Är det bara människor utan jobb som har hund? Kommer du att sluta jobba för evigt när du skaffar barn också för att inte behöva lämna bort dem stackarna på dagis?

  6. Jag tycker att det är väldigt bra och ansvarsfullt att Bella i god tid hör sig för om dagmatte. Även vi ”dödliga” behöver hundvakt, hur många är det inte som har sin hund på hunddagis? Ytterst få har lyxen att ALLTID vara hemma med sin hund, eller ta med den på jobbet varje dag. Vad tänker du är alternativet? Att lille Christian sitter hemma 9 timmar ensam i lägenheten? Att Bella släpper hela sitt liv och hela sin karriär för att hon har hund? Så kan ingen göra, om man inte är försörjd av någon annan eller går på försörjningsstöd 😉

   Jag tror snarare att Christian kommer att få det snäppet bättre än många andra vovvsingar de dagar Bella eller Odd inte har möjlighet att vara med honom. Alltså andra hundar där matte/husse jobbar och måste ta hjälp. Bella kan antagligen genom bloggen få tag på en riktigt bra dagmatte, som kommer att ta mycket väl hand om honom. Hon vill ju också ha någon som själv har hund – Christian får en hundkompis 🙂 Hon har också råd att betala bra och tid (eftersom hon nu har så bra framförhållning) vilket jag tror ökar chanserna för henne att få tag på en riktigt seriös och duktig person.

   Jag är helt övertygad om att lille Christian har det kanonbra hos Bella och Odd. Det finns inga tecken på att han INTE skulle ha det. Trots deras karriärer och tillsynes fullproppade kalenderar tycker jag att de verkar lägga mycket tid på honom, åtminstone vad man ser i bloggen 🙂

   Självklart måste de kunna åka iväg ibland också, som nu när de varit på slottet. Så länge de har någon de litar på, så ser jag inga hinder. Så gör man ju själv. Åker jag och sambon iväg har vi världens bästa hundvakter, mina föräldrar. Och jag känner mig helt trygg med att lämna bort dem när jag måste.

   Jag gissar att de enda som reflekterar över detta är Bella och Odd själva. Och med det menar jag att de saknar sin lilla skatt när de är borta 🙂

   Nu blev detta långt, men jag ville bara säga min mening i frågan 🙂

  1. Aha det är du Bella som är Jossan som gör så här för att få ökad trafik till bloggen så att det blir fler annonsörer.:-)

  2. Vissa bloggare hos Spotlife får blogglön och gratis pepparkakor om de skriver kommentarer i bloggar och på så sätt håller grytan kokande! Det är bl a därför Spotlife kallas bloggnätverk!

 2. Dagmatten måste bo nära lyxkvarteren, ha egen hund, kunna släppa allt hen har för händerna och ta honom precis när lilla bortskämda Bella ropar, och hen ska dessutom både hämta och lämna Christian hemma hos prinsessan.

  Jag antar att du helst vill att din slav ska utföra jobbet gratis också?

 3. Men herregud vad töntiga ni är! Gunde mår bra att komma iväg och vara på andra ställen/träffa nya hundar och människor. Bella tycker jag verkar vara en superbra ägare av lille Christian och att hon söker dagmatte tycker jag är att ta ansvar.. det finns folk därute som lämnar hunden själv i flera timmar, DET däremot är inte okej.

  Skärp er för sjutton!

  1. visst är det okej att hunden är ensam hemma ibland,det är något man tränar med valpar ju,ensamhetsträning.
   Det vet ja ingen hund som tagit skada av,förstod inte riktigt din poäng.
   Om man bor ensam med hund hamnar den ju att va ensam iband

   1. Håller helt med dig Sandra!
    Jag tycker snarare att det är synd om hundar som INTE klarar att vara själva hemma. De ska inte behöva vara 100% beroende av sin ägare, en hund SKA kunna klara ett par timmar ensamma.

    Man kan skaffa hund och ge dem ett ypperligt bra liv även om den får åka till hunddagis/dagmatte/vara själv på dagarna.

    Våra hundar är själva mellan 07-11:30 på dagarna, och sen någon timme på eftermiddagarna också mellan tis-tors och det funkar kanon. De får mycket kärlek, och både mental&fysisk träning dagligen när vi är hemma. Men nu har ju vi två stycken som har mycket glädje av varandra.

    Det går även utmärkt att lämna hunden ensam hemma om man ska ut på fest mellan kanske 21-02 eller liknande, går man sista kvällspromenaden så sover ju hunden ”för natten” sen ändå. Tror många klemar alldeles för mycket med sina hundar.

 4. Läste i förra inlägget att det numera är Odd`s stackars föräldrar som får passa hunden när du låtsasarbetar och leker slottsdam. Skönt för din pappa att slippa nu kan man tänka.

 5. Så lång tid tog det innan ni inte skulle hinna med honom,gick och vänta på de beskedet och visste att de skulle ske! Omoget ,ute i förorterna skaffar vi aldrig hundar om båda jobbar då man inte har tid med de!! Klart jag vill ha hund men de fick bli katt som klarar egen tid själv! Gud hur ska de bli om ni skaffar barn,direkt efter förlossning skickas barnet till dagmamma,haha vilket jävla liv

  1. ”ute i förorterna skaffar vi aldrig hundar om båda jobbar”

   Och vem är du som anser dig ha rätt att generalisera så här? Min familj bor i förorten, båda mina föräldrar jobbar och vi har två hundar som spenderar ca 3 h ensamma varje dag! Fungerar utmärkt och våra hundar mår toppen.

 6. Det mesta låter rimligt men seriöst, att hämta OCH lämna DIN hund hen passar åt DIG? Måste bli en dyr dagmatte isåfall. Jag är 16 och tycker det är orimligt. Om det nu inte rör sig om en prommenad typ mitt på dagen.

  1. Jag tycker att det låter fullt rimligt, om det är det Bella annonserar efter så kommer hon att få svar från personer som kan tänka sig det 🙂 Dessutom lär den dagmatten få betalt efter det också! 🙂

 7. Har läst din blogg länge Bella, men det här var nog första gången som jag besökte kommentarsfältet. Vilken krigszon det är! Förstår inte vad alla dessa Bellahatare gör inne på din blogg när dem känner som de gör för allt du tar dig för. Fortsätt vara dig själv och hoppas att alla haters växer upp någon gång!

 8. Men snälla ni! Jag har själv en hund som dåde gått på hunddagis och nu är hos en dagmatte 2-3 ggr i veckan. Valde dagmatte för det är mer i en hemma miljö och han försvinner inte i mängden av alla andra hundar. Dagmatten har va 3-5 hundar ger mer uppmärksamhet och är aktiv med dem. När jag hämtar honom de dagarna har de lekt, sovit och ätit! Man märkar att han är både trött och glad när vi kommer hem och det ger mig glädje och lugn i kroppen att veta att han har haft det fantastiskt kul. Som sagt man dumpar av sina barn på dagis etc. för de ska lära sig att vara sociala etc. exakt så är det för hundar. Så give her a break!

  Isabella: Hoppas du hittar en bra dagmatte, de finns där ute och det kommer vara bra för Christian!

 9. Ser inga problem med dagmatte men tycker det är jävligt konstigt att han/hon ska hämta och lämna hos dig? Du får nog leta länge om du har sånna krav och vill ha en seriös människa.

 10. Vi hadde dogwalker til min lille pomeranian Gizmo. Det funket kjempebra, veldig deilig å vite at han fikk tur og lekte med andre hunder da vi var på jobb. Lille søte Christian kommer til å bli superfornøyd! 🙂

 11. Men för helsike, har ni bittra människor inget bättre för er än att förpesta och vända och vrida på varenda inlägg. Det är väl just ansvarsfullt att kunna känna när man inte kommer ha tid för sitt djur under en period och ordna så att djuret får det bra medans man är borta. Oansvariga är de som drar med sig sina små hundar överallt som en liten accessoar utan att tiden för dess behov finns. Inte fan kan man stanna upp hela sitt liv bara för att man har ett djur, då skulle endast typ 10 % av alla människor kunna ha djur..Nu får ni ta mig fasen ge er!!

  1. Håller med Vickan, ni är verkligen patetiska… Mer patetiskt och bittert kommentarsfält hittar man bara hos Svensk Damtining.. Suck!

 12. Vad hemskt elaka många här i kommentarsfältet är. Ni som är det – är ni så elaka mot okända människor på stan också?

  Bara för att Isabella är en känd person som många känner till, så betyder ju inte det att vi känner henne? Jag känner inte henne för fem öre och därför anser jag att jag heller inte har rätten att vara elak mot henne. Vi vet ingenting mer än de ca 5% hon kanske nämner här i sin blogg men ändå ska alla hacka på henne. Precis lika illa som det vore att hacka och slänga elaka kommentarer till folk på stan. Det hoppas jag att ingen gör.
  Självklart ska folk få ha åsikter, det tycker jag kommentarsfältet är till för. Men att vara elak är en helt annan sak. Personligen tycker jag mycket mer om att man lämnar bort sin hund till en dagmatte än att låta hunden vara ensam hemma för att man är för ”stolt” för att inse att hundar kräver tid, planering och prioriteringar. Det finns allt för många människor som lever så, och aldrig vågar inse att man kanske behöver hjälp ibland.

  1. Du kan förmodligen också hämta pepparkakor hos Spotlife. Rörande med din support för Isabella och Christian. Kanske är du också ett spöke?

   1. Pepparkakor?

    Sorgligt att du ser det som rörande att jag anser att man inte ska slänga ur sig elaka kommenatarer och påhopp om människor man inte känner. Jag trodde det var normalhyfs man hade inom sig men tyvärr har ju inte alla det. Det är ju därför världen ser ut som den gör.

    1. Lena, bry dig inte om föregående talare.. Det är bara ironi och provokation i den personens huvud idag. Det är nog många unga som sitter här och kastar skit utan att tänka sig för tyvärr…

 13. jag och min sambo har hundar, båda har jobb. Under jobb timmarna är dom hemma själva med sällskap av varandra. morgonen börjar med långpromenad, mys och lek.. Vi har valt att bo nära jobben för att kunna gå hem under rasterna och gå ut med dom. På kvällarna är dom i centrum, dom är som våra barn.. det är upp till var och en hur man vill sköta sitt djur, alla tycker olika. Vi har anpassat oss bra till våra hundar eftersom vi själva vill ta hand om dom, vi vill vara dom som ger dom uppmärksamhet, kärlek mm.

  Som sagt alla har sitt sätt, även med barn! NO OFFENSE

  Dom

 14. Okej, era kommentarer här om att INTE lämna bort hunden tycker jag är för löjliga alltså! Bättre att lämna bort hunden än att låta den flänga runt på olika ställen varje dag, det blir den stressad av… Finns en anledning till att det finns dogwalkers, hundpensionat och Hunddagis! Är inget fel alls med att lämna bort hunden… Är det isf fel att lämna bort sitt barn med? Samma ansvar, samma sak i princip!

  Men Bella, var noga med att det är någon du litar på och skriv avtal för det är så otroligt många hundar som stjäls just nu! Så tänk på det!

 15. Jag kunde inte låta bli att kommentera, första gången någonsin som jag kommenterar en blogg men detta ämne ligger mig varmt om hjärtat!

  Jag är själv dagmatte till världens goaste ”lilla” vovve (grand danois kille på 1,5 år). Jag har inte mycket erfarenhet av hundar sen innan, dvs har aldrig haft hund själv, men har en stoor kärlek till djur och vill gärna lära mig mer och utvecklas. Det hela fugerar KANON! Ägaren lämnar på morgonen och jag lämnar på eftermiddagen.
  Handlar detta om ovilja att lägga ner tid på sitt djur? Är detta en oansvarig ägare? NEJ! Snarare tvärtom. Baltazars ägare är väldigt mån om att han inte skall sitta själv hemma under dagarna utan få busa och aktiveras, precis som det ska vara! Mår hunden dåligt av detta? NEJ! Baltazar rusar alltid in hemma hos mig på morgonen, precis som han lika glatt skuttar in hemma hos sig på eftermiddagen.Vi är ute och går flera timmar om dagen och busar och myser. för mig är detta även en fantastiskt möjlighet att ”få ha en hundkompis” då jag själv inte har möjlighet till egen hund.

  Jag tycker det är fantastiskt med hundägare som är villiga att släppa in främmande människor i sina liv för att ge sin hundkompis sällskap!

  Så lägg ner. Precis som med dagis för barn så kan även hundägare behöva hjälp ! 🙂

 16. Hej Bella! 😀
  Du är en stor förebild för mig, du är en så stark och självständig kvinna!, jag går in på din blogg flera gången om dagen, jag tycker det du gör är toppen!.

  Jag förstår inte vrf folk skriver så elaka inlägg, de har ju själv valt att gå in och titta på bloggen :S

  Jag skulle mycket gärna hjälpa dig om det ej var så att jag bor lång ifrån, sundsvall.

  Men lycka till med letandet! 🙂

  Kram Jennifer

 17. Hej! Du har ju brutit kontakten med din pappa, innebär det att du intekommer ha kontakt med dina haklvsyskon på hans sida längre, samt annan släkt där?
  Går själv igenom liknande process och det är inte lätt. Tycker det är svårt att veta hur ”gränserna” dras.. familjemiddag hos min kära farmor: gå eller inte gå? det är ju bara jag och min far som har problem, rättare sagt så har han tryckt ner mig väldigt mycket..

 18. Vi hade dagmatte till våran Golden Retriver. Han älskade att vara med henne istället för att vara ensam hemma under de tider som vi var i skolan/jobba. En hund mår bäst av att slippa vara ensama, så en dagmatte är verkligen ett bra alternativ! 🙂

 19. Är hundpassning avdragsgillt såsom tex läxhjälp? Om inte annat kan du ju föreslå det till din kompis Fredrik. Då kan ju ännu fler borgare utnyttja andra människor.

 20. Christian är så super duper söt, man kan inte låta bli att bli på bra humör när man ser honom!
  Hade jag bott i närheten hade jag helt klart varit intresserad av att eventuellt ha blivit hans dagmatte. Hoppas ni hittar någon som passar er och framförallt Christian perfekt!
  All lycka till er! Ge Christian en kram!

 21. Dagmatte låter som en bra idee!
  Fast för din egen skull är det nog lättare om du själv lämnar och hämtar.
  Tänk om personen är sen en dag. Då blir det stressigt! :/

  Fast det är ju självklart upp till ägaren och dagmatten!

 22. Det är mycket bättre att lämna hunden hos en dagmatte än att den är ensam hela dagarna – det är djurplågeri!

  Sen lämnar hon honom max 15 h i veckan! det är inte så att hon skaffat honom och sedan lämnar bort honom 8-17 varje dag ….

  Jag är så glad att jag oftast jobbar hemifrån och spenderar mycket tid med mina hundar speciellt ute i naturen. Men samtidigt är det viktigt att de måste kunna klara sig själv för att inte uppleva sorg så fort ni inte är med hunden.

 23. Jag föreslår att du ska träna din hund att vara ensam några timmar om dagen. Allmänna råden, från bl.a SKK, är att en tränad hund klarar ca 5 timmar ensam per dag. Vissa klar fler timmar, vissa klarar färre. Så jag föreslår att du ensamtränar honom, samt ser till att aktivera honom ordentligt då du är hemma – både fysiskt och mentalt, t.ex långpromenader, allmänlydnad, spår eller sök med mera. Som sagt, en hund ska klara av att vara ensam några timmar per dag.

 24. jag har väntat på att denna dag skall komma, haha! jag visste du inte skulle hantera ett djur, hur hade du tänkt fostra barn, lämna bort dom oxå när det inte passar ditt schema?

 25. Har du kollat på http://www.tendea.se? Där kan man hitta hundrastare, dagmatte m.m. Det är jättesmart för du kan välja exakt var du vill att din dagmatte ska bo och sedan läsa vad personen har för erfarenheter. Sjukt smart om man själv vill arbeta som dagmatte.

 26. har världens bästa dagis till min Kija! han kommer och hämtar OCH lämnar henne på bestämd tid, åker sedan ut och rastar henne också får hon leka med den övriga flocken, lösa problemlösningar osv. Inga boxar. 150kr/dag och då kan jag lämna från 00-00 om de skulle va så. Och Kija älskar de och får ut sååå mycket av de. Wiho! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..