Sjukhuset ..

Usch vilken vidrig dag jag har haft. Det blev inget Spotlife-möte, precis när jag var framme så kände jag en smäll i magen som fick mig att nästan svimma, stod dubbelvikt och grät och väntade på en taxi med min kollega som skulle ta mig till Sankt Göran. Jag trodde att det var ett missfall. På plats så har jag så ont att jag får morfin som inte alls verkar. Jag skriker och efter en timma så beslutar sig min läkare att jag måste till gyn på SÖS så jag åker i en ambulans dit. På Södersjukhuset konstaterar man två systor som spruckit och vätskan har runnit ut i kroppen. Som tur var det två snälla systor som inte är farliga men fy fan vad ont det gjorde. Jag lämnade sjukhuset för en timma sedan och Odd, Martin och Angelica och jag bestämde att vi kör till Bjertorps slott i alla fall. Jag har inte så ont längre och jag kan lika gärna vila på ett slott än hemma. Så nu kör vi strax dit. Framme runt ett inatt!

20121207-203149.jpg

15 minuter innan jag åkte in..

  1. Hon kan ju ha trott att hon varit gravid utan att veta om det förrän ”missfallet” eller nåt. Hemskt i vilket fall som helst.

   1. Systor kan man bara få om man inte tar p-piller (har de sagt till mig!) Jag har själv fått det två ggr förut, dock har de aldrig brusit, måste vara fruktansvärt. Men som sagt, utan p-piller.. betyder väl bara en sak.. 🙂

     1. Asså nä, ägglossningscystor får man inte om man tar p-piller som gör att man inte har ägglossning. Minns att Bella skrivit om en sån cysta förut därför är det lite märkligt att hon inte äter p-piller som stoppar ägglossningen. Eller så tar hon risken med smärta och eventuellt brustna äggledare.
      Lite märkligt att vätskan i buken försvann så fort (det är det som gör ont) bara.. Har själv haft samma innan jag började med p-piller.

     2. Det finns väl andra preventivmedel än P-PILLER! Låt kvinnan vara och sluta spekulera! När hon väl ÄR gravid tror jag ni får veta . . . Men tills dess: låt henne och hennes SÅ privata angelägenheter vara! Tids nog…

    1. Jag har haft cystor som spruckit två gånger och jag har ätit p-piller i 6 år, så jo man kan få cystor även om man äter p-piller. Gör så oooooooooont!

    2. Min brors tjejkompis fick cystor på äggstockarna av p-piller och hon fick opereras akut. Själv fick jag skyhöga levervärden (celldöd i levern). Varken min brors kompis eller jag får någonsin ta p-piller igen.

   1. Hon tänkte väl mer på att om Bella misstänkte missfall så fanns det en risk/chans att hon skulle kunnat bli/vara gravid. Skyddar man sig misstänker man väl inte missfall i första taget.
    Bella kanske bör läsa på lite om missfall också haha

     1. Men jösses. Enda anledningen till att man skulle tro att det är ett missfall är om man tror/vet att man är gravid. Det är en ytterst liten chans att bli gravid trots preventivmedel, vilket var det sanna menade. Bella skulle väl aldrig bara gapa rätt ut ”det är ett missfall!” helt spontant bara för att hon fick extremt ont i magen, om hon inte hade misstankar eller vetskap om graviditet, eller hur?

     2. Vad jag menade med att hon borde läsa på om missfall var att man inte plötsligt får ont i magen och thats it. Men jag vet inte det kanske kom blod och grejer också? 🙂
      Eller så kör hon på sin vanliga sensationsjournalistik mixat med pantad-brud.
      De flesta som blir gravida trots skydd har slarvat eller kräkts/haft diarré och inte tänkt på att kroppen inte tar upp det då. Men det är ju jobbigt att erkänna förstås. Mer gulligt att va en på 0,01

    1. Risken är ungefär 0,1% att bli gravid när man använder sig av preventivmedel. Jag själv blev på smällen när jag åt p-piller. Sedan dess har jag varit skraj att varenda kraftig mens jag har haft är ett missfall. Så jo, jag tror att dessa hjärnspöken är rätt vanliga hos tjejer faktiskt. Eller så är det jag som är knäpp. 😉

     1. Har någon av er haft missfall? Det kan visst börja med kraftig smärta!!!!! Och om hon nu blödde: spelar det någon roll??????? Det har väl ni inte med att göra!

 1. Fasen vad obehagligt! Ta hand om dig! Ps. Om du försöker bli gravid, grattis, du skulle vara en fantastisk mamma. kram

 2. Fyfan! Men vadå gick dom bara sönder sådär?! Har hört att man kan spräcka något i underlivet när man har sex om ”den” kommer för långt in. :O Krya på dig! Kram

  1. Jag kan avslöja att det finns en stängd livmodertapp ( om du inte är i förlossningsskede) som inte släpper in något alls, förutom spermier under ägglossningen, allra helst inte en penis, hur liten den än må vara ;-P

 3. Har haft samma, det är hemskt!!! Jag trodde att ja nu dör jag! Har haft 2 ”anfall” eller vad jag kan kalla dem, har även fått sövas och ta bort rester, men dom hävdar ju att det kan bero på ex p-piller eller spiral, helt enkelt av dessa hormoner:-( jag har själv hormon spiral, men fråga gärna din doktor, för mig sa de inget om hormonerna förening efter andra gången. Usch lider med dig, jag åkte också i ill fart i ambulans, inget hjälpte, men sedan då smärtan släppte så hade jag inte alls särskilt ont!!
  Hoppas du slipper fler ! Kram Bella (och helt ärligt hoppades jag att du skulle vara gravid ) fniss!!

 4. Det är inget ovanligt det har hängig många gånger. Även opererad 3 gånger. Cystor som spricker är inte farliga. Fick ryggskott samtidigt som en sprack då kan vi snacka smärta..

 5. Usch, har hänt mig med! Fick ppiller efter det och har aldrig haft problem efter det! 6 år sedan nu 🙂
  Skönt att allt gick bra ialla fall.

 6. Säger bara en sak http://WWW.HORMONI.SE, får man cystor är det
  Fel i hormonbalansen, använd progesteronkräm. Tack för den krämen säger ja bara? Och ja tjänar inte ett skit på att säga det. Bara att andra också kan få må bra

  1. JA, På Hormoni.se får men veta en del. Det står nyttig information DOCK det är INTE allt. Att tillföra kroppen något den saknar och helst naturligt (som deras Progesteron kräm är) är inte dumt MEN man borde ställa sig frågan varför kroppen har den här obalansen /inte själv prodeucera till räckligt med progesteron som den borde kunna göra. Så istället syptom behandling tänk och ”undersök” vidare var i ”felet” ligger. Alltså orsaksbehandling!

 7. Har fått så både med och utan p-piller och före och efter att jag fått barn, i vår familj så går det i arv och vi kontrolleras lite x-tra för tex cancer, polyper, cystor.
  Dock hoppas jag du väntar med att skaffa barn ett litet tag till… Så länge har ni inte varit tillsammans och att skaffa sig en hund går inte jämföra.
  Nu behöver inte alla hoppa på min kommentar osv, det är bara min direkta reaktion och jag tycker inte nån av dom verkar vara redo än utan behöver komma till ro med lägenheten m.m 9månader är trots allt en ganska kort tid mot resten av ditt liv som du bliv ansvarig för ett annat liv.

  1. Tänker inte ”hoppa på”, men jag tycker det är lite fel av dig att göra en bedömning på dem när de är redo att skaffa barn eller inte. En sådan sak känns väl lite väl privat? Du känner väl inte Bella och Odd så hur kan du veta?

   Nja, lite fräckt sagt var det allt.

   1. Ja Verkligen. Alltså åsiktter får man visst ha men andra får störa sig på dem också.
    När är någon redo för barn??

 8. Ja, här finns det många läkare! Hon kan ju ha menat att känslan var att det var missfall, för vad annat kan göra så ont.. Det finns ju inga 100% säkra preventivmedel och om dom nu väljer att skaffa barn efter X antal månader ihop, så måste det var vara deras val?! Finns nog betydligt sämre föräldrar än dessa 2. Smärtan vid cystor är fruktansvärd och det är något man kan få både vid användande av p-piller och inte. Jag antar, att du Bella, är så luttrad av all skit som skrivs på dessa rader att du inte bryr dig. Men jag önskar dig en skön vila i helgen och att hoppas du blir väl ompysslad. Ha det så gott! 🙂

 9. GRATTIS till graviditeten. Missfall kan man ju endast få om man är gravid, så eftersom Bella misstänkte det så är det ju solklart 😉

  Cystor får man allra helst av p-piller och minipiller. Även utan dessa kan man få cystor.Ingen garanti either way asså.

  1. Men vilken korkad kommentar. Hon är ju inte gravid, det var ju en cysta!.. Och hade hon vart gravid och det var missfall så är det ju fruktansvärt dumt att gratulera vid missfall..

 10. Haha jaha, Får ont i magen och det första man misstänker är ett missfall ?! Då kanske man ska vara gravid först eller… Och hur vet du hur ett missfall känns?… Eller nej justdet, ditt vanliga trick med att lägga in saker i dina inlägg som garanterat genererar skvaller och kommentarer samt får läsaren att kolla in extra noga framöver för att läsa om ditt ”missfall”. Vem vet, kanske får du en expressenlöpsedel på köpet.

  1. Hur vet du om hon är gravid eller inte?, hur vet du om hon har haft missfall förut eller inte? Det kan varken du eller jag svara på eftersom bara bella vet. Hon kanske inte väljer att dela med sig av precis allt här!
   Stör mig på människor som dig!

  2. Japp, det första man kan misstänka är missfall. Har hänt mig med. När jag var 15 år fick jag åka in akut för magsmärtor. De skickade mig direkt till kvinnokliniken, ifall det var ett missfall, eftersom att jag hade sådana magsmärtor. Så man kan faktiskt tänka att det är ett missfall, utan att ens veta om man är gravid eller inte. Tänk lite innan du yttrar dig, tack på förhand! 🙂

  3. Du menar alltså att man inte får tro att man fått ett missfall om man inte fått ett missfall innan? Av alla dumma kommentarer här var din nog värst. Det är inte lätt att vara påläst och veta hur något känns om man inte varit med om det ,det är därför man tror eller chanser och blir rädd. Alla är inte högutbildade läkare med 20 års erfarenhet och har haft 10 missfall liksom. Man får tro eller misstänka saker fast man inte kan allt.

 11. Cysta har INGENTING med p-piller att göra. Cysta är en slags vätske fylld tumör.
  Hur vet jag? Jo, jag hade en i hjärnan som jag fick operera bort i somras, men det är en annan historia om att inte kunna producera några hormoner..
  Om den uppstår pga hormon fel som någon ovan nämnde vet jag inte, men det kan nog stämma.

 12. Men fy gumman..usch..Du får verkligen se till att krya på dig och ta det lugnt 🙂 Ha en riktigt mysig andra advent och mys på med massa choklad, julmust och annat gott 🙂 Krya på dig <3 Kramar!

 13. Stackars dig Bella. Jag var med om samma sak förra sommaren… Trodde att jag fick missfall men det var en cysta. Nu ligger jag här i sängen med min tre månader gamla dotter bredvid mig. 🙂 Kram /J (vi träffades på boksigneringen i Umeå i våras när jag var gravid).

 14. Fy vad jag lider med dig!
  Jag hade själv en cysta på ena äggstocken, som sprack, när jag var 14 år (alltså 12 år sen!!!) och den smärtan glömmer jag ALDRIG!!
  Jag fick också åka ambulans till sjukhus.
  Dock fick jag opereras akut då vätskan hade runnit ut i kroppen (½ liter blod!!) som inte kroppen kunde ta hand om på egen hand.
  Fruktansvärd smärta och hemskt otäckt!
  Jag har som vuxen fått konstaterat att jag har PCO, och troligtvis hängde min brustna cysta då ihop med hur jag har det idag.
  Tur att du mår bättre och att du orkade åka iväg på er weekend! 🙂
  Hoppas du kan vila upp dig ordentligt och mår fint efter helgens slut!
  Stor kram

 15. Bästa Isabella, var rädd om dig! Kroppen berättar att du är känslig just nu. Skydda ditt immunsystem, stärk blodbildningen och tänk på att du är relationskänslig – undvik komplicerade människor. Lycka till och krya på dig. Du är en ovanlig tjej som behöver skydd och stöd.
  Odd är din bästa medicin. Var rädd om dig. Önskar dig allt gott!

 16. Men herregud. Situationen är ju helt uppenbar: Hon är INTE gravid och VET OM DET själv också – hon tror alltså inte ens att hon är gravid. MEN om hon skriver såhär på bloggen så kommer hon få maaaassa kommentarer där folk undrar om hon är gravid, och börjar spekulera i det. Ganska smart men det börjar bli lite tråkigt med hennes uppenbara uttänkta inlägg. Kan hon inte bara skriva det hon känner för? Måste allt vara så ledande och utstuderat?

 17. Hej, jag känner igen mig i din beskrivning om vad som hände dig eftersom jag har varit med om liknande händelse. Läkarna kunde se vätska i buken och antog att cystorna var ofarliga. Efter två års tid av kämpande visade sig att jag hade samma sjukdom som min mamma, endometrios. Jag försöker inte ställa någon diagnos på dig nu, bara hjälpa till. Vill du veta mer om sjukdomen länkar till en hemsida så kanske du eller någon annan känner igen sig. http://www.endometriosforeningen.com/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=23
  Jag har själv föreläst om sjukdomen så hör av dig om du har några frågor eller funderingar till elindahlstrom@live.se

  1. Äntligen! Ja alltså inte ”äntligen” till att du har endometrios, men ”äntligen!” någon som nämner denna sjukdom! Har läst igenom hela kommentarsfältet och det slår mig att det är supermånga som berättar om cystor de haft, men ingen som nämner endometrios. Jag håller själv på att utredas för det, efter att ha varit dålig i väldigt många år. SUPERBRA att du tog upp det, för det behövs verkligen att kunskap skrivs om denna jobbiga sjukdom, som så många har men som ändå är så okänd. Nog inte så många som vet att det i snitt tar ÅTTA år att få diagnos, för att okunskapen i vården är så stor… Kram till dig, Elin!

 18. Gör som Elin ovan och slår ett slag för ENDOMETRIOS, något att kolla upp för alla som haft cystor. Menar inte heller att leka läkare, men det kan vara värt det att googla och se om man kanske känner igen sig i sjukdomsbeskrivningen! Tyvärr är okunskapen stor inom vården. Jag fick gå till nio olika läkare, varav två var gynekologer, under nästan sex år, innan de kom på vad som var fel…

  1. Jag har med fått den diagnosen. Efter många om och men kom tre olika läkare fram till att det var det, sen kom en överläkare och sa att det är inte säkert att jag har det utan bara att det finns misstankar om det, så nu vet jag varken ut eller in längre. Oavsett vad så är det svinjobbigt!

   1. Usch vad jobbigt det låter!:( Mina bästa tips (du kanske redan har gjort allt det här, men ändå) – 1) Läs på så mycket du kan själv, och säg emot läkarna om du tycker att de säger något konstigt! Tyvärr är okunskapen stor inom vården. Finns en sida på Internet där folk samlat historier från endometriospatienter (jag minns tyvärr inte adressen) och det är helt absurt vilket bemötande många fått och vad en del läkare sagt… 2) Sök dig till ett av de endometrioscentrum som finns! Finns inte så många, men där är iallafall kunskapen större än på många andra ställen. Om det är på ett sånt du går nu och träffat på den där överläkaren – ställ personen mot väggen och kräv en noggrann förklaring på varför hen menar att du inte har endometrios, trots att du redan hunnit få diagnosen satt av andra. Ifall förklaringen inte låter rimligt, försök byta till annat sjukhus (eller byta överläkare om det finns flera). 3) Endometrios kan egentligen bara fastställas via laparaskopi (stavning?), alltså en titthålsoperation (detta är inte något jag bara läst själv, utan hört från flera läkare). Om du inte har gjort en sådan än, kräv att få göra det! Om du har gjort en och det var efter en sådan överläkaren var osäker: be om en ”second opinion” från någon annan. Det har man rätt til, har jag för mig. Dubbelkolla också att de har kollat mikroskopisk endometrios, som alltså inte syns för blotta ögat utan bara genom prover inifrån kroppen. 4) Gå med i endometriosföreningen (googla namnet) om du inte är med där! Där finns massa stöd att hämta från andra medlemmar.

    Kram! 🙂

 19. Usch, stackare. Jag hoppas du mår bra snart och att en lugn helg gör att du får möjlighet att vila upp dig! 🙂

 20. Hoppas du kryar på dig snart! Mycket som hänt under kort tid i ditt liv. Önskar dig all lycka och välmående framöver.

 21. Fy vad otäckt sånt är… jag hade en cysta som sprack och fick operera bort äggledaren. Andra gången det händer mig.
  Usch… var rädd om dig!

 22. Fattar ni inte att hon bara försöker provocera och få igång diskussion när hon skriver som hon gör = mera läsare = mera klirr i kassan

 23. Utbränd!
  Dyslexi!
  Sjukhusvistelse!
  Magsår!
  Körtelfeber!
  Mykoplasma!
  ADHD!
  Smärta!
  Extrem huvudvärk!
  Missfall!
  Morfin!
  Drama!
  Det finns ett engelskt uttryck för en sådan person (kvinna) men jag är väluppfostrad och vill inte använda uttrycket här.

  1. För den som tror att jag inte vill använda uttrycket ”drama queen” så är det fel. Det är det andra uttrycket jag inte vill skriva men det kanske är någon annan som vill?

  2. Har du aldrig haft ont i huvudet?

   Har du aldrig varit på sjukhuset?

   Har du aldrig känt smärta?

   Har du aldrig haft feber?

   Då kan jag bara gratulera dig!

 24. Usch då, magkrångel är typ det värsta som finns. Du får krya på dig och hoppas att du snabbt känner dig pigg igen! Skönt att du har så fina personer omkring dig som ställer upp. Kram!

 25. Hon skriver ju så för att hålla igång bloggen under helgen.
  Då hon inte kommer uppdatera så mkt under helgen!
  Dramatiskt hahahha!

 26. who the fuck cares!!! fattar inte hur folk kan sitta o läsa sån skit, nu ska ja äta! nu ska jag bada! snart kmr min kille! sen ska ja duscha, nu ringer jag ambulansen, nu kom ambulansen, vakna människor!!! skaffa ett liv o sluta läsa sånt skiyt

 27. Jag blir rent av ledsen när jag läser era kommentarer om hennes upplevelse. De flesta som skriver här är i alla fall i de flesta fall vuxna. Era kunskapsluckor inom vården verkar vara enormt bristfällig och flertalet av er har nog varken haft cystor eller missfall, samt så har ni förmodligen inte advekat vårdutbildning. Men det är givet eftersom alla inte jobbar inom vården därför måste man inte veta allt. Men det är skrämmande hur många av er som förlitar er enbart på era upplevelser och tar den som den absoluta sanningen.

  Så till cystor. Nästan ALLA kvinnor får cystor oftast märks de inte av överhuvudtaget men ibland blir de stora eller vrider om äggledaren (eller båda på samma gång) som orsakar enorma smärtor. Och eftersom den är direkt placerad vid livmodern och det området är det inte alls konstigt att det ofta upplevs som antingen starka menssmärtor eller missfall. Oftast är det första frågan när man kommer till sjukhuset om man tror att man är gravid. Detta för att utesluta utomhavandeskap som kan vara dödligt.

  Cystor är korrelaterade till p-piller men åt båda håll så det står som biverkan på kanske nästan alla preparat. Men forskning har visat exempel på kvinnor som fått mindre cystor. Det handlar alltså om hur hormonbalansen ser ut och det är högst individuellt och du kan få jobbiga cystor oavsett.

  Cystor kan vara farliga och ofarliga beroende på placering, storlek och i vissa fall blodfyllda istället för vätska så det är från fall till fall. Oftast är de ofarliga och drabbar kvinnor då och då därmed som vi ser många som vittnar om när det gått bra. Andra vittnar om när det gått dåligt.

  Men var kritiskt till den information som skrivs på internet och sluta trycka ner folk som bara skriver en mening i en blogg.

  Och om Isabella vill provocera eller inte spelar väl egentligen verkligen ingen roll. Om någon hon vill provocera är det väl media som spekulerat och inte er bloggläsare.

  1. Både blodfyllda cystor och vätskefyllda cystor kan vara tecken på endometrios! Så om man har cystor är det jätteviktigt att kolla upp den sjukdomen, för att inte bara få bort cystorna utan komma tillrätta med ”grundproblemet”. Även om det sen visar sig att man inte har endometrios så skadar det ju inte att man kollat, liksom. 🙂

 28. Hände mig en liknande sak i våras…
  Två systor, stora som as (en på 10 cm och en på 7cm)
  Dessa hade dock ”bara” slått en knut men f*n vad ont det gjorde :s
  Fick operera bort en äggstock på grund utav de…
  INTE KUL!
  Hoppas att det gick bättre för dig!

 29. Liknande hände mig i högstadiet, men då kom värken smygandes. En godartad cysta hade fastnat i min äggstock och gjorde att min ena äggstock snurrade in i sig själv. Går inte att beskriva den smärtan!! En vecka på sjukhus och titthålsoperation..

  Krya på dig!

 30. Vissa av er som kommenterar här uppför er som om ni vore pantade. om hon är preggo eller inte är väl ändå inget som angår er ? alltså jag fattar inte hur man kan tycka och tänka så mkt om/åt och till om en person ni inte ens känner. hoppas ni skäms !

 31. Hej!!

  Märkte du inget tidigare? Hade nämligen en snäll cysta med men jag kände liksom av något i nedre delen av buken när jag gick och när jag satt ner tryckte det uppåt i magen. Du måste lyssna och känna av kroppens signaler!! Jag skulle operera bort den 2 v efter att den upptäcktes men den hann spricka, som tur va så fick jag en förvarning om att det skulle göra skitont om den spricker innan operationen…

  Hoppas du mår bra!

 32. Åhr, dette har jeg også fått! Sykehuset konstaterte cyster på eggstokken som hadde sprukket. Gjorde sinnsykt vondt! Måtte ligge nesten en uke etterpå. Ha en fin søndag, hilsen fra Norge. 🙂

 33. Det var en jätteoro berättlse. Jag hoppas at jag skulle också gå på det slott.

  Jag inte tycke att du skriva på svenska, eftersom en lite nummer av manniskor kan undra din interessant åsikter. Om du ska skriva på engelska, du skulle fick en jättebred offentliga.

  Också, du är vackert.

 34. nejmen usch vännen, fyyy faaan, tro mig jag vet PRECIS hur det känns!
  detta hände mig för två år sedan, vaknade och hade ont som fan och trodde precis som du att det var missfall, men efter 2 dygn på KS konstaterade man att jag hade flera cystor som brustit och dessutom resulterat i kraftig infektion så jag blev kvar på KS i nästan en vecka. kom ihåg (ifall de inte sagt det till dig) att ABSOLUT INTE bära tunga grejer eller sträcka dig för mycket för då kan de brista ännu mer och smärtorna långvariga.
  ta hand om dig själv nu Bella, hoppas verkligen att du mår bättre snart. KRAMKALAS TILL DIG!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..