ANNONS

BDD

/

Jag fick flera mail igår kväll om att Alexandra ”Kissie” hade skrivit om min kropp (här kan ni läsa) och att ni ville att jag skulle kommentera det. Jag tror att ni vet att jag inte lägger någon större energi på sådant vid det är laget men jag vill ändå uttrycka mig kring hennes hyckleri. Alexandra påpekar ofta kring att ”vi alla ska få se ut som vi vill” ändå är hon den person i bloggvärlden som mest bidrar till detta tråkiga fenomen att vi kvinnor jämt ska kommentera varandras kroppar.

Alexandra pratar ofta vad som är sunt och inte sunt. Vad hon gör med sin kropp för stå för henne men att påpeka hur andra ser ut på ett väldigt elakt sätt, det är inte okej. Och jag tror på riktigt att Alexandra tyvärr lider av BDD (läs mer här). Det är en störning som gör att man har en bild om sig själv som inte som stämmer. För att vikt och utseende verkar vara bland det viktigaste i hennes liv vilket jag tycker är tragiskt. Jag har sett Alexandra ändra utseende under de senaste åren vilket man gör (jag med!) men enligt mig så har hon opererat sig till en helt annan person. Jag tror att hon mår väldigt, väldigt dåligt.

Jag hoppas innerligt att hon förstår att hennes fokusering på vikt och valkar inte hjälper henne någon vart utan bara får henne att må sämre, och inte bara hon utan folk i hennes omgivning också.

Jag vill att hon gärna funderar på frågan:
Hur kan mina love handles störa dig så mycket?

För jag själv förstår det inte, jag är ju stolt över min kropp. Räcker det inte?

Jag tror att Alexandra lider av BDD, där man har fel självuppfattning om hur man ser ut. Därav försökt att se ut som Natacha Peyre. 

487
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00