God morgon

Jag satte på tv:n så fort jag vaknade imorse för att höra hur det hade gått med stormen Sandy, messade också mina vänner som bor där för att kolla att dom mådde bra. Sedan dök Elaine upp i skärmen, och trots att jag vet att hon är duktig på retorik så blir jag alltid lika förvånad över hur bra hon faktiskt är.

Har gått en rätt lång promenad med Christian och nu ska jag göra ordning mig inför dagens åtaganden. Innan lunch har jag möte med ett produktionsbolag angående ett tv-program som jag kanske ska medverka i innan årsskiftet. Ska dit och lyssna lite mer på vad allt handlar om. På tal om program så var jag en av kandidaterna till tv-programmet Uppfinnarna som börjar på TV4 nu, jag skulle suttit i juryn men de valde en annan kvinna istället för mig. Märkligt att det oftast bara får plats med en kvinna men alltid 2-3 män i juryn, var de mer kompetenta? Mitt drömprogram skulle vara att få göra en mix mellan ”Söka efter en grym entreprenör ” / Draknästet. Det vore väldigt roligt!

20121030-075953.jpg

20121030-080006.jpg

 1. Elsa skriver:

  Gud vilken söt hund du har <3

 2. Karin skriver:

  De gick nog på både kompetens och hur man gör sig i TV. Du kan inte vara bäst på allt Bella! Bloggen är ett bättre medium för dig.

 3. Therese skriver:

  Ja, man undrar varför det ”alltid” ska vara män som är fler till antalet?? Kolla bara på programmen ”Så mycket bättre” och Stjärnorna på slottet… Det första är inne på sin tredje säsong och det andra ska snart gå för sjunde gången. I ALLA säsonger har det varit fler män än kvinnor med. Så otroligt konstigt tycker jag, det kan ju inte bara vara en slump.

  1. Ida skriver:

   Vad spelar det för roll hur många män och kvinnor det är i programmen?….människor är människor liksom. Sitter du och räknar?.Vill du bara se kvinnor?..dötrist. Kolla TV4 Nyhetsmorgon söndagar…kvinnliga programledare, nästan bara kvinnliga gäster. Inte ser du massa protester från männen angående det? De bryr sig inte…det borde inte du heller om du hittar något program med fler män i.

   1. Therese skriver:

    Jag tycker bara att det är märkligt att det under sju säsonger bara ”råkat” bli fler män…i precis varenda säsong. Jag hade tyckt detsamma om det hade varit omvänt. Det är bara för mycket för att vara en slump…
    Så ta det lilla lugna du, jag är inte ett dugg upprörd eller arg…bara förbryllad över denna ”slump”

    1. Ida skriver:

     Lilla du?…jaha..där kom den. Jag är både större och äldre än du. Du skriver om programmen så mycket bättre och stjärnorna på slottet. Klart det är okey med fler manliga deltagare där. Där medverkar kända artister och erfarna skådisar. Eftersom vi har fler manliga än kvinnliga sådana i detta land så är det väl rimligt att även den fördelningen syns i programmen. Hur skulle det annars se ut? Kvotera in kvinnor? Då diskriminerar man samtidigt män vilket aldrig kan vara okey….släpp det där tänket och uppskatta istället att vi har så många duktiga män i detta land. I framtiden kanske vi kommer se mer kvinnor i sådana program vilket männen kommer uppskatta å inte likt du gnälla på det förhållandet.

     1. Lisa skriver:

      Du är inne på någonting där, men du glömmer att analysera och problematisera. ”Eftersom vi har fler manliga än kvinnliga [artister]”.
      Varför tror du att det är så? Är det socialt betingt att det ser ut så? Tycker du att det borde vara så?

 4. Lisa skriver:

  Jag förstår verkligen inte hur du kan vara så klok och reflekterande och ändå inte kalla dig feminist. För att kalla sig feminist ska man (enligt definition från F!s hemsida)

  1. Anse att det finns ett struktur i samhället som oftast gynnar män. (Vilket du gör, i det här inlägget)

  2. Vilja förändra det. (Vill du inte det? Tycker du att det är bra att det i princip alltid finns en kvinna med i jurys som ett ”alibi” medan resten är män?)

  Om du håller med om de två punkterna så står du för det feminismen står för. Och ärligt talat, om man har kommit så långt att man har insett punkt 1, hur kan man inte hålla med om punkt 2?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..