Kommentarer..

Jag har bloggat i snart åtta år, det är helt galet länge och självklart fantastiskt roligt. Något som jag har vant mig vid för väldigt länge sedan är just kommentarsfältet. Jag läser allt ni skriver, för det mesta är det positiva inlägg från er men ibland ser jag dessa syrliga kommenterar från riktigt bittra människor. Ibland är det kommentarer från riktigt galna människor från ”3 barnmamman ovanför”. Då blir jag mest mörkrädd att tre barn har henne till mamma. Obehagligt.

Det här är min blogg. Ni har valt att gå in här varje dag och följa min resa. Sedan om ni blir inspirerade eller blir provocerade är er sak. Men jag kan säga såhär, jag är en framgångsrik tjej för att jag dels aldrig har lagt energi på att störa mig på andra människor, speciellt över nätet. Jag har inte tid eller energi på att slösa på sådant. Skulle jag varit en person som kommenterat elakt på andra människors bloggar hade jag aldrig hunnit med mitt jobb idag och vara där jag är.

Och såhär är det. Jag är tacksam för den administrativa hjälp jag har fått från min pappa, det är inte lätt att få ihop det själv med så många projekt i luften. Och mina medarbetare vet att vi driver företaget tillsammans, utan dom hade det inte gått. Men, jag har slitit riktigt hårt för att befinna mig här idag. Och visst har det funnits många baksidor med att jobba så hårt när man är ung. Idag befinner jag mig på en position i livet där jag kan sova till tolv om jag skulle vilja det, jag kan sitta och fika med mina vänner i tre timmar också. Jag jobbar inte alls lika hårt idag som jag gjorde för två år sedan. Och det är det som är målet. Men sedan vet ni som driver företag att vissa dagar är tvärtom, dygnet runt med jobb och då får det vara så, det är charmen med entreprenörskap.

Och nej, jag har inte en fullständig gymnasiekompetens, jag var inte i skolan sista året för att jag satsade på företagen. Stavningen är inte min starkaste sida. Men det spelar liksom ingen roll 2012, jag skriver böcker ändå. Startar en tidning ändå. Allt går om man verkligen vill. Men det som förstör längs vägen för de flesta av oss är just syrliga kommentarer och folk i ens närhet som ständigt säger att man inte kommer att klara det. Sådant sabbar för dig och lägger krokben. Det är ALDRIG okej.

Tillåt inte människor vara i vägen för dig. Acceptera inte när andra försöker trycka ner dig eller säga att du inte kan. Du kan om du vill kunna. Jag har kommit långt idag för att snart fylla 22 år, jag har nog lyckats med mer än de flesta människor har under en livsstil och det är för att jag är en positiv doer. Jag jobbar tills det går. Och mer saker blir det, för att jag tycker att det är så himla roligt. Jag blir glad om ni väljer att följa min resa men mår ni dåligt av det så byt gärna blogg!

 1. Bra inlägg Bella!

  Fick mig ett gott skratt utav kommentarerna, speciellt den sista!;)

  Du är underbar! Din blogg är underbar! Och du är en super förebild som jag blir inspirerad av!

 2. Folk är ju helt fruktansvärt löjliga. Jag tycker att du gör ett bra jobb och är en väldigt inspirerande människa!

 3. Folk som försöker ta din energi är inte värda den. Du är ett föredöme just eftersom du fortsätter vara du, trots galningarna. Hade du gett efter för något så hade de bara hittat annat att klaga på. Kram!

 4. Väldigt bra skrivet, Isabella! Det går ilningar i hela kroppen när jag läser vad t ex ”3 barnsmamma” skrivit – herregud vad sjukt!!! Tur i oturen att elaka kommentarer bara rinner av dig. You go 🙂

 5. Åh va trött ja blir på alla sura människor som inte kan se någon lyckas! Sluta hata och bli inspirerad istället, tänk vilken resa Bella har gjort, 22 år och redan gjort allt detta! Sjukt coolt!!

 6. Herregud vad fåniga och obildade kommentarer! Du är en av mina största förebilder, även fast jag inte alls är intresserad av just entrepenörskap. Men jag blir så inspirerad av ditt driv och du får mig att tro att om jag jobbar hårt med något jag älskat så kan jag göra vad som helst 🙂 Tråkigt att inte alla kan se det på mitt sätt!!

 7. Hur länge ska detta egentligen fortsätta? Jag läser en del bloggar varje dag och då och då går jag in bland kommentarerna för att läsa vad folk skriver, vad de tycker och tänker. Och när jag läser alla de elaka kommentarerna trillar jag nästan av stolen.

  Det är som Isabella skriver HENNES BLOGG. Varför läser ni den egetligen om ni ogillar den så mycket? Det är väl en fråga vi aldrig kommer få svar på för att folk inte kan vara ärliga.
  Jag tycker synd om trebarnsmamman. Inte för att hon lever ett tråkigt Svensson-liv, utan för att hon verkar vara avundsjuk på allt Isabella har som hon själv antagligen inte hade som ung. Jag ser verkligen inte ner på henne, men om hon nu har så mycket att göra ”föräldrarmöte, tre barn, HELTIDSARBETE” varför har hon ens tid att sitta och läsa en tjugo-någontings blogg?
  Lägg ner den tråkiga attityden hörrni, och fokusera på era egna liv istället. Försök nå målet med studier, drömjobbet, killen du älskar – vad det än är! Fokusera på dig själv om du inte blir inspirerad och peppad av att läsa bloggar som upperbarligen stör.

 8. Kanske bra skrivet visst..
  Men hon lever ju ett liv som dom flesta inte har råd att leva och ja det sticker väl lite i ögonen. SEN är det verkligen inte ekonomiskt att äta ute så pass mycket som hon gör så boken hon skriver är inte vidare förtroendeingivande eftersom Bella inte lever ekonomiskt någonstans. Köper hem mat som kostar lika mycket att äta ute mm.
  Nej Bella måste ner med båda fötterna på jorden. Hennes läsare är ju för det mesta yngre som kanske tar nått lån för att känna sig lite som henne. Det finns många svaga människor och jag tycker att titeln som Bella satt på sig själv måste lysa igenom. Dom flesta som entreprenörer har verkligen inte råd att leva som henne utan sliter för brödfödan. Så Bella kom ner på jorden igen.

  1. Har man lite pengar så är det inte ekonomiskt, men har man istället mycket så känns det kanske inte i plånboken direkt att man äter ute ofta. Att vara ekonomisk innebär att man lever efter sina tillgångar, inte att man siktar på billigaste leverne 24/7. Och hur roligt skulle det ens vara med en massa pengar på banken, men man får inte använda dem för att andra tycker att man ska handla billigt jämt. Vad är meningen med det egentligen?

    1. Ekonomiskt för vem då? För mig är det inte ekonomiskt att äta ute två gånger i veckan – men för någon som har en annan ekonomi så känns det nog inte av på samma sätt eftersom man har pengarna.

  2. Jag förstår hur du menar, och att det sticker i ögonen på folk håller jag med om. Jag kan definitivt bli avundsjuk på Isabella ibland när jag ser vilka fina middagar hon äter eller saker hon köper.
   Men sen tänker jag så här: ”Hade jag haft dem pengarna, hade jag nog också köpt det där, eller ätit där.” För så är det, Isabella har råd att leva som hon gör och då tycker jag att hon ska få göra det också utan att behöva få kommentarer om att hon ska komma ner på jorden. Varför skulle hon göra det? Varför ska hon käka nudlar och fota det till bloggen bara för att yngre tjejer/killar ska känna igen sig? Om det är så som du säger, att unga människor tar lån för att kunna leva lite som en bloggerska så är det deras problem – inte Isabellas. Som sagt kan jag känna att jag skulle vilja leva hennes liv ibland, men det betyder inte att jag är så dum så jag tar ett sms-lån för det! Då hoppas jag att man har lite mer vett i skallen…
   Isabella skriver en blogg. Hon beskriver sitt liv såsom hon lever det och såsom hon VILL leva det, och klarar man inte av det ska man inte läsa bloggen. Så enkelt är det!

   Till Isabella: bra inlägg! Du är inte ansvarig för hur andra människor tycker, tänker och gör så fortsätt du ditt race!

  3. Att leva ekonomiskt är såklart att leva efter sina tillgångar men det som lyser tydligt här är att Bella inte ser mycket annat än sig själv och sin bubbla. Ibland kanske man inte behöver allt som man har råd med? Varför inte investera (Bellas favoritord) i något som faktiskt förändrar världens för någon annan? Då kanske fler får chansen att komma i närheten de förutsättningar som Bella hade när hon startade. Många kan självklart bli framgångsrika entreprenörer men långt ifrån alla. Bella glömmer många gånger bort att Östermalms-bubblan inte sträcker sig över hela vårt avlånga land.

   Det är såklart bra att prioritera sig själv men skillnaden mellan en socialist och en borgare är att man gärna trampar lite (snyggt, så man inte skadar sitt ”varumärke”) för att komma högst upp. En socialist hade mått bättre av att ta andra i handen och hjälpas åt upp.

   1. Är det någonting som Isabella anstränger sig för att göra så är det väl just att inspirera unga tjejer och dela med sig av de tips hon har för att de skall få samma go och driv och tro på sig själva som hon har?! Hon har skrivit böcker, håller föredrag, skriver inspirerande saker på bloggen osv. Därremot är det en omöjlighet att hon personligen skall hålla folk i handen medans de försöker uppnå sina egna drömmar.

    En annan sak är att hon betalar skatt som alla andra och bidrar till välfärden i Sverige. Jag tycker att hon gör mer än väl av vad man kan förvänta sig av en 22 åring i arbetet att engagera och inspirera andra att nå dit hon har gjort!

   2. Och på klassiskt socialistmanér glömde du där bort hur mkt vårt avlånga land kunde gjort för resten av världen om vi bara hade velat. Du lever lika mycket i en bubbla som Isabella gör. Skillnaden är att hon vet om det.

    1. Självklart är det så att det finns många sätt för folk att bidra till att folk får det bättre, inte bara ute i världen utan även i Sverige. Det finns folk som är hemlösa, ensamstående föräldrar som har det tufft, folk i delar av världen som svälter osv. Men jag förstår inte vad det är för fel med att arbeta hårt för att skapa sig en karriär och bli framgångsrik på det man gör utan att folk ska börja gaffla om att man skall ut och arbeta ideellt för andra människor. Enligt ditt synsätt skall samtliga framgångsrika människor ha dåligt samvete för att de unnar sig att göra saker som de har råd med just på grund av att de har slitit jävligt hårt för att nå dit de är.

     Så klart man man alltid göra mer, men man ska ha klart för sig att Sverige är det land i världen som skänker mest pengar i bistånd via skattsedeln. 1 % av BNI går varje år till bistånd. Så klart att man kan argumentera för att det borde vara högre, men istället för att vara en bitter människa tycker jag att man kan fokusera på att vi faktiskt gör mest i världen i relation till antalet människor och tillväxt i vårt land för att förbättra förutsättningarna för de som har det sämre. Om du är intresserad av att lära dig lite mer om hur Sverige som land arbetar med bistånd och liknande iom att du verkar brinna för frågan kan du ju kolla in SIDA.

   3. Men Lina, att genom sina företag skapa arbetstillfällen för andra unga tjejer och killar är väl i allra högsta grad att ta andra i handen och hjälpa dem upp? Socialist eller borgare är väl fullständigt ovidkommande i sammanhanget, eller?
    Tänk vad bra det vore för ungdomsarbetslösheten om fler startade företag!
    Hade världen varit bättre om det inte fanns sådana som Bella som tjänar sina egna pengar och även investerar dem?
    Vad Bella sen gör för sina egna pengar skiter jag faktiskt högaktningsfullt i. Vill hon äta på restaurang är det inte min ensak.

  4. Kom igen!!! Man kan väl leva lyxigt även fast man skriver en bok om ekonomi? Bara för att du är en frisör betyder väl inte det att du måste fixa håret varje månad för att bidra med gott exempel på frisyrer? Varför i hela fridens namn ska man anpassa sig efter alla andra hela tiden .. Bara för att ”föregå med gott exempel” gällande ekonomi. Har man möjlighet gör man det man vill. Så hade alla gjort. Punkt slut. Och INGEN vet väl för tusan vad hon har i sitt kylskåp??? Kanske Eldorado-pasta från Willys? Just det. Ingen tänker på det som inte syns, alla bara ser till vad hon publicerar och det är riktigt kul hur det kan trigga igång människor. Jag njuter .. 😀 Bella, fortsätt trigga!!

 9. Men alltså… Vad är det som händer? Att du som 3barns mamman ens har tid att kommentera efter att du så duktigt skrivit om ALLT du gör själv.. Skrev kommentaren själv oxå antar jag.. Nu får du väl vässa dig lite. Handlar det om att du är avundsjuk på en 21 åring som har pengar att unna på sig själv medan du måste lägga allting på storhandling till dina ungar? Gör som Isabella säger och lämna bloggen, du tycker ju uppenbarligen så synd om dig själv. Sen om du bidrar med de ”positiva” tankarna till ditt jobb då förstår jag att vården är på väg utför. Svara ärligt: om du hade de pengarna som Bella har, vad hade du gjort? Kanske fixat naglar och haft någon som blåst håret åt dig? Det handlar om ren och skär avundsjuka som vanligt i Sverige, och du snälla SMITTA inte av dig till dina ungar.. Det räcker med en generation!

  Till dig Bella: grattis till dina framgångar.

 10. Kjære Isabella; disse kommentarene du får er jo heeelt sjuke –
  husk at du har mange flere beundrere i hele Skandinavia, så
  disse menneskene er utrolig misunnelige på deg fordi du lykkes.
  Håper du bare skiter i alle disse bitre kommentarene du får –
  I love U <3

 11. Bra skrivet! Varför läser dessa patetiska människor ens din blogg om de bara blir irriterade/avundsjuka/bittra av det? Jag blir i alla fall inspirerad till tusen! Keep up the good work! 🙂

 12. Är bättre att lägga energi på att förbättra sitt eget liv och inspirera andra än att gälla på andra! Sedan förstår jag att det kan vara kämpigt att vara trebarnsmamma ibland, dock ska hon vara glad att hon och hennes man fortfarande är gifta och båda två tjänar pengar, många växer upp med en ensamstående förälder nuförtiden. Låter mer som att det är tiden att hinna umgås med familjen som är ett problem för dem. Tycker dessutom att folk borde fokusera mer på helhetsbilden också vad du har kunnat uppnå hittils, t.ex. att tidningen Egoboost Magazine har kunnat hjälpa och inspirera många människor. Dessutom så lever man kanske bara en gång, självklart ska man satsa på ett jobb som man tycker är kul om man kan!

 13. Jättebra skrivet! Haha och den där 3-barnsmamman… Hur ironiskt är det inte då? Hon klagar på att du är en dålig förebild – haha vad är de inte själva när de skriver elaka saker till andra? Som mamma bör man vara mogen. Hur moget är det, och hur bra förebild kan man vara, om man hoppar på en ung, 22-åring som har lyckats i livet – det är ju bara pinsamt! Stackars hennes barn med den mamman som ”förebild”. Jag hade inte velat ha en sån bitter mamma som dessutom helt saknar självinsikt!

 14. Du gör ett bra jobb Isabella! Det är upp till var och en vad man vill göra med sina pengar och ingen kan komma och tycka något om det! Alla lever sina liv hur de vill!

 15. Bra där Bella!
  Läser din blogg och gillar den. Läser även komentarerna ibland, mest för att dom oftast är bittra och idiotiska. Förstår inte varför dessa människor ens läser bloggen om dom nu stör sig så mycket på den 🙂

 16. Alltså jag vet inte vad jag ska säga längre. Du är min förebild! Tack för att du finns och att du bloggar!
  Kram

 17. Du är en grym förebild Isabella! Fortsätt så som du alltid gjort! Jag studerar vid Uppsala Universitet och är 20 år. Varje gång jag känner mig stressad över mycket plugg går jag in på din blogg och får kraft och energi! Du inspirerar oss unga tjejer där ute!

 18. Som du skriver detta är din blogg, valet är fritt att läsa den. Jag är runt 30 och har två barn. Lever långt ifrån det liv du lever, men inte sämre för det. Jag väljer att läsa din blogg ibland.
  Jag gillar starka och drivande kvinnor som vågar/ kan stå för vad de vill och tycker, kanske är det därför jag läser. Jag beundrar djupt bilden du la upp på dig själv i bikini, så starkt och så bra.
  Jag tycker du är en bra förebild, du ger av dig själv och står för vem du är.

  Tack för en mycket givande blogg!

 19. Det är den svenska avundsjukan… hon är bitter på sitt arbete som väldigt många sjuksköterskor är. Jag avskyr den svenska avundsjukan och jantelagen. Tycker det är dags att växa ifrån den.. tycker bella är en bra förebild och att hon förtjänar sin framgång. Att vissa i sverige inte vill leva på bidrag tycker jag är bra, den mentaliteten borde sprida sig mer. Är så jävla trött på sosse sverige och bidragssverige. Och den svenska avundsjukan och jantelagen. Dags att växa upp nu sverige!

   1. Från Sverige? Med glädje, så fort jag är klar med min utbildning blir det arbete i annat land. Mår illa av att tänka på alla som utnyttjar systemet och lever på MINA skattepengar och inte ”orkar” ta sig ikragen och göra något åt saken. BLÄÄÄÄÄÄ. Därför är Bella bra förebild, visa att vill man så kan man.

 20. jag tror att vissa blir provocerade av att andra lyckas eftersom de själva måste omvärdera sina egna liv. genom att se på din framgång kan inte någon annan ursäkta sig med att man inte hade möjlighet att gå på högskola osv. folk vill inte veta att man själv bestämmer förutsättningarna för sin framtid eftersom att det inte ger en ursäkt till att vara missnöjd. om man är missnöjd med sin tillvaro så är det ju faktiskt sitt eget fel. jag tror att bekvämlighet och brist på eget ansvar är boven i dramat när det gäller avundsjuka människor.

 21. Herregud människor har inget liv. Om man väljer att följa en blogg får man acceptera det som står i den. Om man irriterar sig på en person ska man sluta läsa dennes blogg. Människor är tyvärr energislukare och om man som trebarns mamma sitter och kommenterar en mycket yngre tjejs blogg på ett sådant negativt sätt kan man undra hur lycklig denna person är över sitt liv…? ta dig tid för barnen ich ditt ”heltidsjobb” och ”helttids föräldrarskap” osv osv för det märks inte att du tar det allvarligt.

  JAg vet inget om dig som person men det märks att du är ambitiös och driven och jag är säker på oavsett om din pappa har hlälpt dig står du i grunden för ideerna och arbetet ! Go for it!

 22. Bra inlägg isabella!

  Jag kan inte alls förstå hur människor orkar lägga ner sån jäkla negativ energi på att trycka ner andra och säga ”sin sak” Jag menar (som du också skrev) det här är ju din blogg och om folk blir störda på hur du lever och om du äter på restaurang ofta (LÖJLIGT!) SÅÅÅ BORDE DESSA MÄNNISKOR INTE LÄSA! Du sprudlar energi och du ger verkligen oss tjejer en riktig förebild. Sen visst, jag äter inte alltid heller på restaurang utan storhandlar på ica jag med, men herre gud. Vill du äta på restaurang så gör det för tusan! Det sista inlägget från 3 barns mamman, hon är ju bara avundsjuk, synd att denna mamma är en förebild för sina barn.. Tänk att dom har en mamma som sitter och trycker ner andras tjejers lycka. Helt sjukt!

  Kämpa på BELLA! Jag kommer alltid heja på dig 🙂
  //Jessica

 23. Isabella! DU ÄR GRYM! Du är min idol! Var dag när jag klickar mig in på din blogg blir jag så lycklig för att du bekräftar att allt som man vill är möjligt.

  Jag kommer aldrig kunna sluta inspireras av dig. Jag brukar kalla mig Isabella Löwengrip 2.0. Fråga mig inte varför men jag tror det beror på att jag verkligen vill göra samma sak som dig, din väg är otrolig och en dag ska jag ha gjort samma fast på mitt vis du förstås.

  Never say never, don’t stop believing, du är min idol! 😀
  Kramar / Matilda

 24. En sak som jag funderat över länge är just varför folk kommenterar över ditt liv o vad du gör med det. Du har pengar o lever ett liv som man kan leva om man har pengar. Det är DET du bloggar om, DITT liv. Du kan ju faktiskt inte blogga om nåt annat liv än ditt eget. Hur skulle det se ut? Nä det är så idiotisk att ens kommentera över det där. De kan ju sluta läsa om det nu sticker så i ögonen. Heja dig!

 25. jag säger bara: HA HA HA HA HA HA
  vilka patetiska människor det finns. Särskilt den där 3 barns mamman. Skämmes på dig!!!!!
  Jag har oxå 3 barn och gör allt det där. Jag är inte bitter för det. Självvalt.

 26. Asså… 3-barnsmamman är ju inte alls lite provocerande. Att hon ens jämför era liv är ju bara pinsamt enligt mig. Man lever väl ändå det liv man någonstans valt för sig själv och om du väljer att föna håret hos en frisör är det väl din ensak, betyder ju inte att du själv inte har en aning om hur man fönar håret! Blir riktigt förbannad på morsan där..! Om man vill och kan göra sånna saker ser jag verkligen inte problemet. Alla har vi olika förutsättningar och väljer själva vad vi gör av det.
  Så heja dig Bella! Du är riktigt grym!!

 27. Den ”obehagliga 3 -barns mamman” är VERKLIGHETEN. Det är så livet ser ut för 80% av oss. Är det obehagligt att hon lagar sin igen mat?Är det obehagligt att hon städar sitt eget hem? Vad är det som är ibehagligt. Jag gillar dig Isabella. Har läst din blogg dagligen i säkert 5 år. Och visst tycker jag att det är skrattretande att du ska ge ut en bok om privatekonomi. Vore intressantare att läsa hur 3 barns mamman får ihop vardagen 🙂 Och ja, jag erkänner.Jag önskar jag hade din ekonomi, och din oberoendehet. Samtidigt som du kanske avundas mig, som träffar mina föräldrar minst en gång i veckan.

  1. Det som hon menar är obehagligt är naturligtvis inte att det är en mamma med tre barn, heltidsjobb et cetera. Om du själv inte förstår vad som är obehagligt i hennes kommentar tror jag faktiskt inte ens att det går att förklara för dig om jag ska vara helt ärlig.

  2. Det är inte 3 barnsmammans liv och leverne som är obehagligt det är att hon kommenterar elakt… Eller tycker du att kommentaren var trevlig?

  3. Jag tror att Isabella menar att denna främmande kvinna är obehaglig för att hon utan gränser trampar på Isabella och inte respekterar att man kan olika göra val i livet. Kvinnan beskyller henne också för en hel del sjuka saker, taget ur luften.

   Jag tycker inte att det är oroväckande att Isabella ska skriva en bok om privatekonomi. Hon har möjligen inte mycket kunskap själv inom ämnet, så den lär väl bli delvis spökskriven. Däremot tror jag att det kan bli bra för henne att ge konkreta tips på hur man kan hitta en skön ekonomisk sits.

   Det inte Isabellas ansvar att ”sluta lura” unga flickor om att alla har möjligheten att leva som Isabella gör. Det är självfallet få förunnat, men de flesta har möjligheten att nå det med rätt verktyg. Skulle tippa på att läsarna här är från 13/14 år och uppåt. Går man på högstadiet ska man själv få lära sig att kritiskt granska och tänka till (på order från skolverket). Alla har därför också möjligheten att lära sig sluta luras, välja att blunda för att boken inte är värd att ta till sig av eller faktiskt sluta köpa Isabellas tjänster/produkter.

   Tycker att Sverige får skärpa sig och sluta skylla sina dåliga val i livet på andra. Individen är stark och har möjligheter – ta tillvara på dessa.

  4. Det som är obehagligt med denna tre barns mamma är inte att hon lagar sin egen mat, städar sitt eget hem och fönar sitt eget hår. Det obehagliga är att hon lägger ner sin lilla egentid på att skriva en elak kommentar i en framgångsrik 21årig tjejs blogg. Och det är säkerligen så Bella menar också.

   Och om Bella vill gå och föna sitt hår hos en frisör nån gång ibland, låt henne göra det!!! Det är vanligare än va ni tror, speciellt i Stockholms innerstad.

   Och om du Fia, hellre vill läsa en bok om en barnfamiljs privatekonomi så kan jag nästan lova dig att det finns såna böcker i de flesta bokhandlarna.

 28. Two big thumbs from South Florida for hard-working Bella! It’s not always easy to ignore criticism, especially when it is unfair and even more so when it’s expressed with genuine malice.

  But that’s when you must most rely on your solid intuition and self-confidence to see you through. After all, that, and hard work and savvy creativity, are precisely what has gotten you to where you are today.

  You don’t need to apologize to anyone for your success, Bella. You’ve earned it!

  -David

 29. Älskar svensk bitterhet. Avundsjuka idioter är inget att bry sig om Bella. Skitsamma hur man tjänar sina pengar, bara man trivs, är lycklig och mår bra. Du verkar lyckligare än någonsin så fortsätt på din inslagna väg och bry dig aldrig om den svenska avundsjukan.

 30. Hej!

  Jag läser din blogg varje dag, men brukar aldrig kommentera men nu var jag bara tvungen..
  Ditt inlägg och svar på dessa syrliga kommentarer är fantastiskt, du är så mogen i dina svar och du ska vara riktigt stolt över dig och det du presterar!
  Jag jobbar med tjejer i tonåren och har använt dig som exempel på en positiv förebild flera gånger, vi har tom delat ut din första bok till tjejerna för inspiration.
  Fortsätt vara den du är, du inspirerar!
  Kram

 31. Så sant Bella fortsätt framåt bara. Unga människor som oss med en positiv mentalitet kommer lång i livet 🙂 kram

 32. vad ska man säga! Har många gånger förundrats över alla märkliga människor som sitter och kräks på olika bloggar. Hur kan man vara så fyllda av bitterhet och hat? Skaffa er ett liv är ni snälla!
  Och Bella go girl!

 33. Jag är (dock endast:P) 1barns-mamma. Jag jobbar, min man jobbar, vi lagar mat, tvättar, städar, handlar mat, hämtar och lämnar på dagis, själva, men detta har jag valt själv och jag tycker om allt detta och vill inte byta de mot något annat! Som att Isabella har valt sitt liv, som hon trivs med. Att hon väljer att gå på restaurang är väl inget vi ska påverka, varför blir hon en bättre människa om hon lagar mat hemma, själv? Varför tänka att Isabella inte gör något för sina företag? Jag är inte insatt i ditt liv så, men som jag förstår har du startat många företag (nu ber jag om ursäkt i förväg om jag missuppfattat), andra inte så lyckade men många som lyckat, men du är inte rädd att satsa, och vilken bra förebild är inte de? Att VÅGA, för de är något jag vill lära min dotter, man måste våga ibland för att vinna. Sen får man väl tänka så också, att du bidragit mycket till den kassa arbetsmarknaden som är idag, för du har startat företag och då behöver du ofta medarbetare. Ja lite små lulligt inlägg.. Men jag hoppas du och andra förstår vad jag menar. Jag tycker helt enkelt att vi ska peppa varandra, alla gör vi saker som är bra, ”du trebarns mamma” du gör de jätte bra som är sjuksköterska, som uppfostrar 3 barn, men vi alla borde veta bättre än att hoppa på någon så. Utan istället kan vi klappa varandra lite på axeln, klappar mig själv också på axeln för allt de jag genomför varje dag. Vi är grymma! Kram!

 34. Usch vad ledsen jag blir när jag läser kommentarerna. Missunnsamma människor som inte har EN ANING om hur du och ditt liv fungerar (för hur mycket man än bloggar så går det aldrig att förmedla hela bilden, tyvärr).

  Jag älskar din blogg, och beundrar din positiva inställning (din bild skulle kunna sitta bredvid ordet ”jäklaranamma” i ordboken) lika mycket som din insiktsfullhet (t ex att du drog ner på jobb tidigare i år).

  Stå på dig, lev ditt liv som du vill. Och blogga för oss som gärna läser det du skriver utan att vända allt till det negativa!

 35. Bella, du förtjänar all framgång i världen efter allt ditt slit och engagemang. Du förtjänar även sovmornar och fikapauser. Det du inte förtjänar är överbittrade personer som dyngar ner ditt kommentarsfält. Jag pluggar min 3dje termin till sjuksköterska och älskar det! Om ingångslönen suger får jag jobba upp mig, flytta till Norge en stund eller helt enkelt nöja mig. Men inte fn tänker jag bli sur när mina barn och jag får handla själva, tvätta själva eller fixa naglarna själva för det. Vi lär ha ett fantastiskt liv trots att vi inte kommer att vara gjorda av pengar. Det handlar inte om det i slutet av dagen. Dock vill jag gratulera till dina framgångar för säga vad man vill, men ekonomisk frihet är fantastiskt! Massa kramar från mig, 25 åring som läst din blogg i en massa år och inte blivit stickt i ögonen.

 36. Alltså vaaa? Avundsjukan verkligen lyser igenom den sista kommentaren. Folk får väl gå på restaurang besök etc.. om de vill? Har man pengar så har man råd med sådant. Hon och hennes man har heltidsjobb, so what? Det har väl Isabella också? Det krävs hjärna och en jävla satsning för att bygga upp det imperium som Isabella har åstadkommit. Jag är en fattig studerande som nyligen startat mitt eget företag och Isabella är så inspirerande!!

 37. Isabella: Det folk stör sig på gällande ditt språk är inte stavningen utan bristen på grundläggande grammatisk kunskap, vilket är något som införskaffas genom intresse och förmåga att lära in. Självklart kan man författa böcker utan denna kunskap, men det skulle säkert stärka dig om du visste att du kunde skriva något som ingen annan behövde rätta syftningsfel och böjningar på innan det gick i tryck. Du skulle även framstå som mer bildad med dessa kunskaper. Man behöver inte ha gått ut gymnasiet för att kunna uttrycka sig bra i tal och skrift, men om man ska författa böcker och leva på sitt skrivande (vilket du ju faktiskt gör) är det en fördel att åtminstone kunna det mest grundläggande för att därmed nå en större skara läsare. Du har lyckats med mer än många andra i din ålder och skulle säkerligen nå nya höjder om du utvecklade ditt språk.

  1. Om man har en historia att berätta eller kunskap att förmedla, då är det väl självklart att man ska försöka att förmedla den? Och varför inte genom en bok? Sedan är det ju upp till dig om du vill läsa den eller ej, kanske avskräckas du ifrån den pga ”bristen på grundläggande grammatisk kunskap” vilket är tråkigt, då har du missat många böcker som fortfarande är fantastiska.

   Alla kanske inte kan bli författare men att ha den inställningen är så tråkigt, ALDRIG bör man försöka sänka andras drömmar pga nått så fjuttigt som ”brist på grundläggande grammatisk kunskap” för Isabella är ett fantastisk exempel på att om man arbetar hårt kan man nå dit man vill.

 38. 3-barnsmamman.. Om något av din barn blir en framgångsrik person som lever ett liv efter sina tillgångar. Som äter på resturang för att hen kan och vill och som shoppar märkeskläder för att hen kan. Skulle du vara lika avundsjuk då? Skulle du inte vara glad för att det har gått så bra för ditt barn? Menar du att dom som har mycket pengar ska spendera som oss andra ”svenssons”? Har man pengar har man väl rätt att göra vad man vill utan att mötas av en massa avundsjuka personer som dig!

 39. 3barnsmamman är bitter, även om hon inte säger att hon är det. Folk väljer att lägga sin inkomst på olika saker för att folk har olika intressen. Hon har valt att skaffa tre barn och har kanske då valt bort andra intrssen som kommer med familjelivet. Andra människor kanske har motorintresse och lägger större delen av sin inkomst på det. Datorer, mode, sport, friluftsliv.. Listan kan göras lång. Och jag tycker det är ganska bedrövligt av svenska människor att klanka på varandra på grund av olika intressen och vad man vill lägga sin lön på. På samma sätt kan man inte klanka på hur folk väljer att fostra sina barn. För vi är alla olika och oavsett om man är miljonär eller ensamstående så har ingen rätt att berätta hur andra ska leva sitt liv eller använda sina pengar!

  Jag har också bara mig själv att tänka på, inga barn här inte. Men inte tänker jag låta någon trycka ner mig för hur jag väljer att spendera min inkomst, på mig själv eller andra! Man ska göra saker som gör en själv lycklig och sluta titta på andra, livet är på tok för kort för det. Punkt slut liksom! Heja dig Bella som står på dig i lägen som dessa!!

 40. Vilka kommentarer du får alltså! Jag förstår inte varför man vill försöka sänka varandra, klaga och bara vara missunsamma istället för att höja varandra, vara nöjd med sina egna val här i livet och inspireras av andra.

  Kram på dig!

 41. Hon får väll göra exakt vad hon vill med sina pengar! 3 barnsmamman kan ju skriva till Zlatan att han ska köpa en Volvo för de har alla familjer! Och kör han sin Ferrari så hånar han alla med volvo! Bull shit! Bella är cool!

 42. Jag läser din blogg varje dag, men brukar inte skriva någon kommentar, men idag gör jag det, för jag tycker det är så bra skrivit av dig!! för mig är du en förebild och jag tycker din blogg är mycket givande! hoppas du får en riktigt fin dag trots allt!! Kram!! <3

 43. Vilket jättebra inlägg Isabella, jag tror också på positiv inställning till allt. Ett hinder ser ska man se som ett tillfälle för en ny lösning, inte som ett problem! Imponerande att se att en sån ung tjej kan ha en sådan sund inställning till livet, och att aktivt välja att bara suga åt sig positivitet. Well done! 🙂

 44. Jag har följt din blogg nu i några år och har aldrig kommenterat. Men nu känner jag att jag vill. Du är fruktansvärt stark som inte alls lägger energi på all negativ kritik du får. Jag kan inte föreställa mig hur jag skulle klara av det varenda eviga dag. Det är ju helt klart tycker jag att du har kämpat dig fram i livet, till den du är idag, och kommer fortsätta utvecklas eftersom du inte är rädd för förändringar och du satsar. Att få all den negativ kritik som du får, visar ju bara hur bittert deras liv är och hur mycket de skulle vilja vara i ”dina skor”. Kan man aldrig vara glad för någon annans skull? Peppa varandra? Du har fått hjälp från din pappa (vet inte exakt vad) men är inte det väldigt bra? Jag skulle vara mer än tacksam om jag fick hjälp av mina föräldrar i mitt yrkesliv, och inte se det som att man har åkt fram på räkmacka. Man ska aldrig jämföra varandras liv eller situationer, alla har en historia. Bittra människor, spegla era liv och lägg energi på era liv istället för att klanka ner på andra, vad får ni ut av det? All stryka till dig Bella!

 45. Hej Bella!
  Jag är vanlig tjej som har ett vanligt jobb om man får säga så och utbildar mig samtidigt, jag har en underbar liten dotter som dock är allvarligt sjuk. Men trots att mitt liv inte alltid är wow och jätte lätt har jag alltid med glädje följt dig, Jag skulle säga att du är inspiration, och glädjen jag känner när jag läser om hur lycklig du verkar vara nu är total. Jag betvivlar inte en sekund att du har haft det tungt och jobbigt och att du är där du är idag ska du vara stolt över, gå med huvudet högt, unna dig vardags lyx för du faktiskt kan.
  Ta vara på dessa ögonblick och njut det är du värd.
  Många kramar

  Jag har aldrig kommenterat innan, men när läser vad denna mamma skrivit blir jag upprörd. Hon får mig att skämmas , som mamma ska man veta bättre, och att inte kunna glädjas för andras framgång och lycka är en sorg.

 46. Jag kan ju bara säga en sak: Isabella du har lyckats omvända mig! Jag var väldigt kritisk till dig när du började ditt bloggande. Men idag kan jag helhjärtat erkänna att du är en idol, en förebild, ett tecken på att allt går bara man vill!

  Jag har själv alltid fungerat precis som du, en jädra massa kämpaglöd och helst ett flertal projekt igång samtidigt – ju fler desto bättre! Pluggat på universitet, jobbat upptill, engagerat mig utöver studierna. Har för en månad sedan startat mitt eget konsultföretag inom kommunikation (där jag har mina två första projekt igång redan), jag är engagerad volontär inom Friskis&Svettis, jag dekorerar skyltfönster, har distansförhållande och fortsätter bli headhuntad från olika håll. Men alla dessa trista kommentarer och den svenska (gräsliga) avundsjukan gör att jag mer än gärna vill flytta från Sverige! Har jobbat utomlands i snart 2 år sammanlagt och i början av december bär det av söderut igen! Lilla landet lagoms mentalitet passar inte mig!

  Fortsätt göra det du gör Isabella, det är det du gör bäst! Du är en sann entreprenör! You go girl!

  1. Så bra då, då kommer du upptäcka att avundsjuka finns överallt, det är inget specifikt svenskt, utan ett mänskligt drag och jag är så less på detta fördummande begrepp ”den svenska avundsjukan”. Det finns rika människor som ser ner på fattiga för att de ”är lata” och det finns fattiga som ser ner på rika …. Överallt finns det människor som saknar empati och förståelse för människor som lever, tänker och beter sig annorlunda. Och visst är det intressant hur vissa människor frammanar mer missunnsamhet än andra? Som Bella tex, hon är varken rikare eller mer framgångsrik än många andra unga svenska kvinnor, ändå tror jag folk i gemen har svårare att se upp till Bellas framgångar än tex Kluft eller Robyn. Varför blir folk bittra på den ena men inte den andra? Vad tror du?

   Och du, Kudos för din kämparglöd, men vart finns empatin för dem som inte är som du?

 47. Kan inte säga annat än herregud vad jag skämdes över att läsa kommentarerna. Det är ju pinsamt hur dumma vi människor kan vara!

 48. Toppen Bella, ditt bästa inlägg ever!

  Fredrik Backman retweetade Ricky Gervais igår med tweeten ”@rickygervais: Following someone on Twitter & then complaining about what they tweet about is like stalking someone & complaining that they walk too fast.” Passar sig ganska bra på folk som stör sig på din blogg men ändå envisas med att läsa!

  Har följt dig länge och har inte alltid hållit med dig till 100% men tycker ändå att du är förbaskat intressant & duktig. Keep up the good work and your positive spirirt!

 49. Tillåt mig att skratta, HAHAHA! Herregud, hur tror en del människor att det går till på företag? Tror folk verkligen att alla företagare sköter den administrativa delen själv? Jag är en kvinna på 26 år, kan snart titelera mig Löneekonom och jag skämms över folk som är så tillpass trångsynta att de kan sitta och häva ur sig kommentarer som dessa i inlägget. Mer eller mindre alla som driver ett företag delar ut en del uppgifter på andra, SJÄLVKLART! Det är ju så man får ett företag att växa, inte genom att göra ALLT helt ensam. Man ska göra det man är bra på inom ett företag, sedan om det är att starta upp det, hantera det administrativa eller vad det är. Ni som tror att man gör allt själv när man driver ett företag, har ni verkligen en arbetsplats själv? Eller väljer ni att blunda för allt som görs omkring er som ni själva inte tar tag i eller gör?

 50. Herre GUD vilken korkad kommentar! Snacka om att det är avundsjukan som talar! Jag får ut 8000 kr i månaden och skulle vara jävligt glad om jag hade så mycket pengar att jag kunde få städhjälp, någon som fixade mina naglar och fönade mitt hår! Vilken dröm!! Vill inte alla ha det så?! Bittra människa.

 51. Bella, vilka GALNA kommentarer! Man häpnar ju. Jag hade aldrig kunnat bemöta det så lugnt och sansat som du gör, men det är troligen helt rätt metod. Uppenbarligen finns det människor som får ut ngt av att bli arg på dig och ditt liv och det kan du ju inte påverka ändå. Fortsätt vara den du är och låt elaka kommentarer rinna av dig. Kanske till och med bli ledsen av dem ibland men försöka vända det till en drivkraft. Vi är många som läser din blogg ofta och får glädje av det, tänker på vad du gör och har skrivit idag mm men som inte kommenterar så ofta. Tänk på det att det troligen tyvärr är de arga små monstren som kommenterar oftare än vi som är mer än glada för att du vill skriva till oss 🙂

 52. Gaaah! Jag blir provocerad, och det är inte ofta ska jag säg!

  Vi föds alla med olika förutsättningar här i livet, en del med bättre – föräldrar som engagerar sig, pengar och inte minst en brinnande motivation.

  Och det är precis för motivationen som jag beundrar dig! Du vågar satsa och prova på en ide, hur många av oss andra gör det? Och vad gäller pengar tror jag nog vi alla kan skriva på – att om vi också hade haft dem så hade vi också spenderat dem på saker som många kan tyckas vara onödiga. Eller?

  En annan sak som ex ”tre barnsmamman” och många av de andra som klankar ner på dig inte har i tanken är – att om inte ni som faktiskt har pengar spenderar dem och använder sig av alla dessa tjänster, ja vart finns då våra jobb?

  Jag sitter här snart 26 år gammal, har en högskoleutbildning och ett fast jobb i butik. Inte där jag vill vara, troligen är det fegheten/tryggheten som stoppar. Men för min del är jag faktiskt nöjd! Och det är huvudsaken!

  Jag tycker då är en toppen förebild! Sund, förnuftig och vågad. Precis som som jag vill vara, så tack för en utmärkt blogg!

 53. Förstår inte att folk orkar. Visst kan jag störa mig på saker du skriver och saker du gör ibland, men som någon skrev högre upp: det hade förmodligen jag kanske också gjort om jag var i din sits.
  Man älskar inte allt folk gör, men jag skulle aldrig trycka ned dig här via kommentatorsfältet för det. Jag har mycket åsikter om vad folk i min omgivning och andra personer som syns i media gör, men jag väljer att hålla dom med den som håller med mig mest – mig själv.

  Keep up the good work och ta hand om dig.

 54. Tragiskt att vuxna människor kan vara så ”ickebittra” för att dom inte vågar satsa och därmed lyckas. Tyvärr är det många som inte inser att för att nå de där lilla extra som så få gör, så krävs det också att man vågar prova att stå på tå på ett ben fastän man vet att det går helt okej att nå dit alla andra når när man står med båda hälarna på jorden … (:

  Du är grym! Allt jag har att säga och det räcker!

  Kör på och kick ass..

 55. Det är klart att det kan sticka i ögonen på folk, och speciellt på ”3 barns mamman” tydligen. Jag ser det snarare som motivation och inspiration! Jag har precis påbörjat en treårig universitetsutbildning och lever det snåla studentlivet, därför tycker jag det är så kul att läsa Isabellas blogg om hennes karriär och bli inspirerad! Om några år är det jag som är förlovad och äter middagar på fina restauranger!!!! Fortsätt med det du gör Isabella – skriv sveriges bästa och mest inspirerande blogg! Du är grym <3 Kram!

 56. Jag är vuxen, massor med barn och hus och ett liv och tråkiga föräldramöten, och jag verkligen ÄLSKAR att gå in och läsa din blogg! Underbart! Livsglädje, värme, lycka emellanåt motvind med det vänder du till nåt bra! Fortsätt med det gör, det sprider glädje.

 57. Ta ingen skit Isabella!

  Jag tror många bittra äldre inte fattar vilken inspiration hon är, speciellt för YNGRE människor. Hon får en att våga tro att om man vill något tillräckligt mycket så kan man.

  Hon inspirerade mig för exakt 1 år sedan att satsa på det jag trodde på och idag är jag en egen företagare med snart 20 anställda och jag har inte ens fyllt 19 år. Om man vill något så extremt mycket så kan man nå dit, DEFINITIVT! Bra jobbat Bella!

 58. Att folk orkar vara så bittra och rent ut sagt avundsjuka på andra människor. Alla vet vid det här laget att Isabella inte är den typiska unga tjejen men det är det som gör henne så intressant och att man bara vill läsa mer om henne. Isabella är en tjej som vi alla ska vara stolta för i Sverige. Hon visar att man kan vara ung och göra karriär. Isabella är den klokaste tjejen av alla bloggerskor. Hon förvaltar sitt kändisskap och varumärke på bästa sätt genom sitt entreprenörskap. Hon är inte latte-tjejen som bara skriver om vad hon köper hela tiden. Hon säger att hon vill vara en förebild för många tjejer men jag vet att hon är en förebild för även killar! Jag är imponerad av henne och skulle gärna träffa henne för att få ett riktigt pepp-talk.

 59. Du är stark som står på dig! Man blir ju helt stum när man läser vilka hemskt elaka kommentarer du får ta, det är en bra sak att du väljer att inte ta åt dig!

 60. Jag har läst din blogg i flera år, sen den startade. Och säger bara, gör vad fan du vill. Skit i vad alla andra tycker, vill du fika i 3 h så fika i 3 h. Vill låta någon annan göra saker åt dig, gör det. Be någon annan gå och handla på ICA till dig om du känner för det. Detta är så typisk svensk avundsjuka. Jag tycker att du ska vara stolt över dig och inte ursäkta dig för att du har möjlighet att göra alla dessa saker. Du är en inspiration för unga tjejer, för mig. Jag har 3 jobb, jag pluggar heltid, jag har köpt en lägenhet, unnar mig dyra designerväskor för att jag kan, just de, bara för att jag kan! Och kan man göra något så ska man göra det! 🙂

 61. Bra inlägg Isabella!

  Förstår inte att folk orkar lägga ner energi på att skriva sådana dumma kommentarer!

  Du är en bra förebild!

  🙂

 62. Något som jag tycker att du glömmer bort, ganska ofta också, är att alla har inte samma ambitioner som du. Du säger att du har lyckats med mer på 22 år än vad andra gör på en livstid, men va fan inte vill jag starta företag och skriva böcker. Aldrig något som jag drömt om. Utifrån mina drömmar och ambitioner tycker jag att jag kommit längre i livet än dig t.ex. och då är jag yngre än dig. Du kanske tycker att entreprenörskapet är enda vägen till lycka och framgång, men du låter ganska dryg när du poängterar att du kommit längre i livet än andra. Kanske att du kan tillägga att det är utifrån dit perspektiv och dina mål, och inte något som är allmängiltigt. I övrigt tycker jag om din blogg, utom då de dolda (eller inte så dolda) hintarna om hur framgångsrik du är. Skulle vara intressant att höra dina tankar!

  Hoppas jag inte låter som nån gammal kärring hehe

 63. Kommer nog aldrig förstå hur du bara kan strunta i såna, rent ut elaka, kommentarer. Jag hade velat ta varenda en i örat och förklara för dom hur det verkligen ligger till, förmodligen hade jag inte varit så trevlig om det heller.

  Jag tycker du är fantastisk på alla sätt Isabella, du är inspirerande till tusen! Det är som någon annan skrev, jag kommer alltid heja på dig!! KRAM:)

 64. Halloj!
  Jag tror säkert att du jobbat hårt för att komma dit du är idag men att hävda att korrekt stavning inte är viktigt 2012 stämmer inte. Efter 3 år på universitet inser man hur viktigt det är med korrekt stavning och att folk som kan stava rätt ger ett seriösare intryck…..tyvärr 🙁

 65. Vad vinner du på att outa henne och skriva att du tycker synd om hennes barn? Kritisera aldrig någon på ett sådant sätt som du inte känner. Gör ju dej till om inte en än värre kålsupare. Bättre att hålla god min och inte kommentera alls än att svara tillbaka med samma barnsliga pajkastning som hon. Märks ibland att du är yngre än vad du ger sken av.

  1. Håller fullständigt med dig!!! Varför outa någon som uppenbarligen inte mår bra? Folk tjatar så på ”den svenska avundsjukan”, men vart finns empatin för de som inte alltid mäktar med?

  2. Där håller jag inte alls med. Varför ska man bara stilla tiga när man blir påhoppad? Jag tycker det är helt rätt att säga ifrån när man utsätts för ovärdiga kommentarer… Nånstans måste man ju ändå dra en gräns för vad som är ok.

 66. Dem, dem ,dem. Folk älskar att använda dem men oj vad fel det blir!!!! Jag tänker på första kommentaren i inlägget ;-))

 67. Word! Du är verkligen en förebild Isabella!
  Säger som du obehagligt med 3 barnsmamman och hur mycket tid hon verkar lägga ner på att vara avundsjuk. Tänk om hon hade spenderat den tiden med sina barn istället.

 68. Hejje,

  Det är bra att du står på dig och håller huvudet ovanför ytan med den negativ energi som kan komma med framgång.

  Du inspirerar och visar att man inte behöver vara 45 år med flera år av erfarenhet i ryggsäcken för att starta företag. Du visar också vikten över att göra drömmar till mål & sedan verklighet. Du visar att det är okej att vara nöjd med sig själv och att dessutom stoltsera över det.. Du visar att det finns ett alternativt samhälle där vi kan ta tjuren vid hornen, ta ansvar för oss själva och vår framtid istället för att lägga sin framtid i händerna på ytliga händelser eller personer.

  Du är cool, keep on shining 🙂

 69. Jag tror många här misslyckas lite i sina formuleringar här vilket får dem att låta bittra och avundsjuka. Vill så klart inte stoppa ord i mun på folk, men så här tror jag att många med mig känner. Man ska leva som man lär, annars blir det inte förtroendeingivande. Det är som socialdemokratiska toppolitiker, jag har aldrig förstått hur de kan rent ideologiskt försvara de höga löner som betalas ut till dem. Det är ju på så vis själva med och bidrar till ”ökade klyftor”. På samma vis blir det svårt för unga tjejer, som är den målgrupp Isabella riktar sig mot, att invaggas i förtroende. De ekonomiska råd hon ger känns inte anpassade för en ung tjejs budget pga det faktum att vi varje dag ser henne sprida pengar om sig här i bloggen på ett sätt som väldigt få i hennes ålder har råd att göra. Det skapar inte förtroende utan väcker snarare tankar som ”varför skulle hennes ekonomiska råd hjälpa mig, hon har ju en helt annan budget”? Det handlar inte om att jag eller andra av min åsikt missunnar henne den lyx hon har råd till, utan att vi inte kan känna ett förtroende i just ekonomiska frågor, eftersom vår vardag ser så vitt skiljd ut. Det blir liksom svårt att se hur hon skulle kunna sätta sig in i vår situation och uttala sig om den. Jag inser själv att samma ekonomiska råd gäller för dem flesta bara i olika proportioner, men det är inte det det handlar om utan det handlar om förtroende till den som ger råden.
  Sen finns det en del uttalande från henne som får en att känna att hon inte Riktigt har någon verklighetsförankring. Jag vet inte om det beror på hennes sätt att uttrycka sig ibland som vi missförstår det eller om hon verkligen har den världsbilden? Bara ett exempel är ju det hon skrev igår; spara 2 månadslöner så att du kan säga upp dig/gå ner på deltid för att söka ditt drömjobb eller starta eget. 2 månadslöner räcker för de flesta i Isabellas ålder ingen vart om man ska försöka sig på att starta eget. Och det verkar ju urbota dumt att säga upp sig för att skaffa sig drömjobbet? Verkar ju mycket bättre att vänta med att säga upp sig tills man redan fått drömtjänsten? Man kan väll söka jobb samtidigt som man jobbar, eller har jag missat nått? Jag som arbetsgivare skulle tycka att det vore mycket mer förtroendeingivande med någon som går från en tjänst till en annan, än någon som har sagt upp sig för att hitta något annat. Någon som bara plötsligt får för sig att säga upp sig för att de tröttnar eller liknande, känns inte som någon jag med trygghet skulle kunna anställa.
  Isabella har jobbat hårt, det tvivlar jag inte på, men hon har också haft mycket hjälp och stöd från bl a sin far. Ett stöd som många andra inte har möjlighet att få. De flesta som når framgång gör det genom bra utbildning och hårt slit, sen finns det en mindre skara som tar sig fram trotts bristfällig utbildning, men av alla invånare är det en mycket liten procent som når stor framgång och så kommer det alltid vara. För marknaden och efterfrågan är inte oändlig, alla kan inte nå framgång. Det kanske låter pessimistiskt, men det handlar om realism i förhållande till hur den fria marknaden och samhället ser ut. Därför kan jag inte säga att jag ser Isabella som någon idealistisk förebild. Hon är en inspirationskälla, absoult, med fantastisk en drivkraft, men ingen förbild att sträva efter. Jag hoppas ni förstår skillnaden jag gör här?
  Nåja nu har jag tjatat klart! Kul med diskussioner, tycker ni inte?! (:

  1. Du får gärna stoppa orden i min mun. Det här kan vara det bästa inlägget jag läst här inne! Jag är inte bitter och inte heller missunnsam. Jag tycker att det är bra när folk tjänar mycket pengar och på så vis bidrar till välfärden, och jag tycker det är superbra när folk startar företag så det skapas jobbtillfällen. Det jag vänder mig emot med Bellas blogg, och även många andra bloggar, är att de glamourfierar allt. I Bellas fall handlar det om hur hon når framgång med sina företag. Självklart ska man ta hjälp av folk om man behöver det, men jag tycker att man som (självutnämnd) förebild för unga tjejer ska vara noga med att förklara hur allt faktiskt ser ut. Bella får allt att verka så lätt och det kan nog ge motsatt effekt från det hon egentligen vill förmedla, alltså att unga tappar hoppet på dem själva när de märker att det inte alls är så lätt att starta upp ett lönsamt företag. I Bellas beskrivning är det som att det bara är att komma på en bra idé och sedan att håva in pengarna, och det är ju inte riktigt så det går till. Det kryllar av folk som har bra idéer och som försöker starta upp företag men som inte lyckas. Det är som sagt inte så lätt att få ett företag så pass vinstdrivande så att man kan klara sig på det. Sedan var det någon som kommenterat att nästan alla företag använder sig av administrativ hjälp, och det stämmer till viss del. De flesta stora företag gör det, men när man startar upp ett företag så har man ofta inte råd att lägga pengar på sådant utan för sköta bokföring och liknande uppgifter själv. Därför tycker jag att det är viktigt att påpeka vad man faktiskt behöver kunna för att starta ett företag.

   Jag skulle gärna vilja se ett inlägg där Bella staplar upp hur det egentligen går till att starta ett företag. Jag tror att väldigt många skulle bli förvånad över hur mycket man faktiskt måste kunna. Så som att presentera en hållbar affärsidé med likviditetsbudget, osv. Lära sig hur man bokför, eller skriva hur mycket det kostar att faktiskt ta hjälp ev en redovisningskonsult. Att man måste veta lagar och regler och att det är mer eller mindre nödvändigt att ha gått någon kurs i affärsjuridik, osv. Ja, det är helt enkelt väldigt mycket man egentligen behöver veta innan man startar ett företag, vilket ofta inte framgår här i bloggen. Jag tror att ett sådant inlägg skulle kunna inspirera unga att verkligen se till att ha en bra grund att stå på innan de startar företag och på så vis inte känna sig så misslyckade när det inte alls var så lätt att starta ett företag och få det vinstdrivande, så som det framgår i denna bloggen. Bella borde också kanske lägga lite tyng på att många av hennes företag har gått bra just för att hon är känd, och att det antagligen inte alls hade gått lika bra för henne om hon inte haft bloggen till hjälp.

   1. Kul att höra! Måste hålla med om att vettiga kommentarer är en bristfällighet här! Det är mest ”smutskastning” mellan för och emot där ingen försöker förstå vad den andra egentligen menar..

    (Det är väl vi moderater som får hålla ställningarna 😉 skämt å sido, men råkar faktiskt vara MUF:are)

 70. Jag tror så här: du har målat upp en bild av att allt du har gjort har gått som en dans på rosor. Därför tror alla att det är din pappa och alla anställda som har byggt upp dina företag, medan du har suttit och fikat med dina vänner i tre timmar och bara ”lallat runt”.
  Du hade tjänat så mycket mer på att vara ärlig med att vissa saker går tyngre, att alla dagar inte är fantastiska och gud vet allt.

  Nåja, det är ett val som du själv har gjort, att ”hålla undan” vissa saker.

  Sen är det ju inte ditt fel att folk hackar på dig för att dom har en sämre förutsättning. Är säker på att dom hade använt sina pengar om dom hade. Alla prioriterar vi olika!

 71. Haha, ursh och fyfa-an vilken bitter morsa. Förstår inte att folk ALDRIG kan vara glad när det går bra för andra. Man kan inte må bra av att vara så äckligt avundsjuk

 72. Hm, ja den där trebarnsmamman verkar ju inte fullkomligt stabil måste jag säga. Hon kanske ska fundera lite på att man eventuellt lever lite olika som sambopar utan barn och gifta med tre barn? Då lägger man ju ofta sin inkomst på lite olika grejer, man har helt enkelt olika prioriteringar. Hade Bella varit 35, haft barn osv, så kanske hon hade haft lite andra prioriteringar än när hon är 22 år, bor i city, utan barn och med sambo. Sen har man tiden och pengarna, så varför skulle man inte kunna unna sig 2 resturangbesök på en vecka, och att pyssla om sig själv hos frisören etc? Suck säger jag bara. Stå på dig Bella, du är grym, och du är verkligen värd detta :).
  Ha en bra dag alla 🙂 Kramkram

 73. Man ska aldrig låtsas att man är någon annan som man inte är. Varför ska Isabella låtsas? För mig är hon en inspirationskälla, för jag tycker hon jobbar hårt. Hon är bara i 20 årsåldern, hur många 20 åringar har haft så många företag? Vissa 20 åringar strosar runt och inte gör ett dugg. Bor kanske hemma och får allt serverat. Jag tycker att Isabella ska få äta på resturang hur mycket hon vill. Sen tycker jag inte man ska jämföra sig med andra. Fine, hon äter ofta på resturang och det gör inte du. Men du har förmodligen något Isabella inte har? Vad glad över det DU har.

 74. Helt rätt Isabella!

  Jag blev sjukt provocerad av kommentarerna du postade i bloggen, men tyvärr hänger väl sånt med kändisskapet. Det känns skönt att veta att det rinner av dig för du har inget att skämmas över. Jag tror de flesta i din ålder (mig inkluderat) önskar att de var lika framgångsrika och drivna som dig!

  I Sverige är det tyvärr jantelagen som styr och det kommer alltid finnas sorgliga och avundsjuka personer som påminner dig om att det inte är okej att tjäna bra med pengar. Men strunta det. Jobba på och gör det du gör bäst.

 75. Hej Bella!
  Jag brukar nästan aldrig kommentera på din blogg. Men jag läser den nästan varje dag och har fullt din blogg i flera år. Jag är en tjej i din ålder 21 år och jobbar heltid varje dag och mycket över tid. Mitt liv är inte lyxigt men jag är lycklig en då. Jag blev väldigt upprörd när jag läste kommentarerna ifrån denna mamman som har 3 barn och kommentaren att du inte kan skriva, Jag är inte häller bra på att stava och uttrycka mig och jag har ett jobba med som ingår att man ska vara tydlig och kunna stava. Jag har klart mig lika bra som du i ditt arbete. Jag tycker detta människor som skriver dessa kommentarer kan sluta och läsa din blogg, varför lägg så mycket energi på människor! Det är ju du som har valt ditt liv och ingen kan bestämma över ditt liv och dina vägar vad du vill äta till middag ikväll eller om du handlar på ica eller inte?! Det är ju ditt val och inte tre barns mammas val,Om mamma vill handla på sin ica gör det då men ALLA måste väl inte handla där! Jag handlar ej på ica, äter ganska mycket ute också eller hemma hos vänner. Min fråga har alltid vart varför finns det så många negativa människor över allt, Varför inte uppskatta varandra? Ett samhälle får vi då!
  Guuud!

 76. Det är pris samma sak i det ”vanliga” livet. Vi medelsvensson. Folk missunnar varandra saker hela tiden. Behöver inte vara mycket pengar. Utan andra saker, ny pojkvän det går bra med, nytt bättre jobb, nytt fint hus/lgh, en ny bil eller vad fan som helst. Människor har så svårt att se andra människor glada eller lyckliga. Vi har så svårt att glädjas med andra. Det är nått mänskligt drag. Och ni som inte håller med om de vill bara inte erkänna att det är så. Sköt er själva och skit i andra så ska ni se att allt blir mycket bättre. Och ingen kan förändra ditt liv åt dig, det kan bara du själv göra.

 77. När vi hör om musiker som hoppat av skolan och satsat på karriären- då inspireras vi. När någon med dyslexi ger ut en bok- då inspireras vi. Om någon med ett ben springer ett marathon- då inspireras vi. Dåså, när en ung tjej lyckas som Isabella och vi får ta del av det- inspireras.

 78. Du ar tuff! Av nagon anledning fastnar man for din blogg. Den ar den enda jag laser regelbundet, och har foljt med mig genom min flytt fran Sverige till England, fran mitt liv som fattig student till ”business woman”. Du inspirerar till att vaga ta risker, att inte bara dagdromma utan faktiskt ta action. Tagit intryck av dina ideer om att det ar OK att jobba hart sa lange man brinner for det. Mest gillar jag dina inlagg dar du njuter av en fika med vanner, hundpromenad, en behandling eller god mat pa en restaurang. Det ar harligt att njuta av vardagen och att lyxa till den!

 79. Grejen är inte att Bella inte får äta på restaurang för att det är dåligt eller något sånt, men att samtidigt skriva en bok om hur man som privatperson ska vara ekonomisk blir lite dubbelmoral. Hon blir inte särskilt trovärdig som författare till en sån bok när hon aldrig visar i bloggen att hon är ekonomisk, eftersom vi som läsare inte får något bevis på att hon verkligen vet hur man är ekonomisk.

 80. Jag tycker du verkar vara en jätte härlig tjej Isabell, MEN jag måste även säga att jag håller med personerna i kommentarerna. Du har en hel jävla massa pengar för att vara så ung som du är vilket inte många har och vill du börja få respekt för det du gör/har gjort för att få dom skulle jag nog säga att det är dags att berätta för dina läsare att det faktiskt är väldigt mycket jobb bakom det. Börja säga som det är!

 81. Jag förstår inte varför man skaffar barn om man nu tycker att det är så jobbigt att handla, laga mat, tvätta och städa?

 82. Tycker alla borde gå in på youtube och kolla in Isabellas senaste föreläsning där hon pratar om sin strategi att få många läsare och en stor blogg. Otroligt underhållande att läsa kommentarer efter att man sett den, och inse att det är detta Isabella VILL. Hon VILL ha kommentarer, ofta även provocerande, just för att hon själv provocerar. Lyssna speciellt på hur hon berättar hur roligt det är, och hur lätt det är att provocera människor. Undrar om hon skulle porovocera lika mycket i verkliga livet för att få reaktioner? Detta är enbart för att det går över nätet, online, där hon inte behöver möta sina läsare. Aldrig att hon skulle göra detta inom sina andra företag.

  Bloggen är även en ”bra inkomstkälla”, så det hon skriver är återigen ENBART för att locka läsare.

  Verkligen otroligt underhållande. All respekt till Isabella som privatperson, men som bloggerska måste jag säga att det gått för långt. Inte ens från början har avsikten med bloggen varit ärlig (som hon också säger i föreläsningen), och det är den knappast nu heller.

  Så, ta och kolla på klippet så får ni nog en liknande uppfattning som jag, som nu lämnar bloggen och ägnar tid åt något vettigare!

 83. Hej!
  Jag hoppas verkligen att bittra mamman här ovanför i inlägget ser denna kommentaren, och självklart du Bella!
  Jag är 18år och alltså ungdom, jag har läst Bellas blogg en längre tid. Visst vill man själv ha alla de restaurangbesöken etc, men som ungdom kan man tänka själv också!
  Man vet att man måste jobba för att komma någonstans, man vet att de restaurangbesöken inte kommer gratis. ”3barnsmamman” grattis till att du handlar på ICA, min mamma handlar på Hemköp, det spelar ingen roll. Det är våra föräldrar som har skaffat oss, det är också deras uppgift att uppfostra oss!
  Jag använder mer bloggar för att fly vardagen lite, komma in i något annat än allt plugg osv, med andra ord är Bellas blogg en utmärkt rast mellan två uppsatser!
  Bella: KÖR DITT EGET RACE! DET ÄR SÅ DU INSPIRERAR OSS UNGA! 🙂
  Kram!

 84. Här i Finland är du em väldigt stor inspirationskälla för många unga finlandssvenska flickor och kvinnor. Min sambo är egenföretagare och läser din blogg han också för att bli peppad. Han är utländsk, kom hit utan att kunna ett ord finska eller svenska. Idag driver han ett framgångsrikt företag, trots att det varit en lång och krokigväg med språk, kultur och pengar. Man kan verkligen om man bara vill! Nu sitter våra bittra grannar och är ännu mer bittra för att vi som familj lyckats medans de suttit på deras rumpor och skrattat och suckat medans vi kämpat oss uppåt. Så heja oss och heja dig Isabella!

 85. bella, jag vill bara att du ska veta vilken stark kvinna du är som orkar stå ut med allt detta hat mot dig. det är många som inte skulle göra det. och i mina ögon är du en väldigt bra förebild, trots att du ”inte storhandlar på ica” för du inspirerar många att satsa på sina drömmar, du har hjälpt många att få bättre självförtroende o självkänsla och du visar att man inte ska ta någon skit. att du inte handlar på ica och att du inte gjort färdigt skolan visar väl snarare på att vi alla har olika sätt att leva våra liv och att vi alla måste få leva på det sätt som passar oss själva bäst. vissa lever ett liv med trebarn och storhandling och det är inget fel på det, andra lever ett entreprenörsliv med allt vad det innebär och det är inget fel på det heller. glöm aldrig att du är bäst och att jag har dig att tacka för stora delar av mitt självförtroende!
  ha en bra dag 🙂

 86. Jag låg och läste din blogg från mobilen i morse, och fick syn på dessa kommentarer. Blev så förvånad hur folk har mage att bete sig. Så ja, jag var tvungen att sätta mig vid datorn för att orka skriva ned, kände att det skulle bli en rätt lång kommentar! Haha.

  För det första – det kan vara skönt att få lite perspektiv här i livet, jag som trodde att JAG var bitter, nä nu känns det faktiskt lite bättre efter att ha läst ” tre-barns-mammans” kommentar. Haha!

  För det andra – att du har en så pass god ekonomi att du kan göra vad du vill är väl något som man själv kan sträva efter och se att det faktiskt är en möjlighet! Det är bara positivt!

  Nåväl. Jag tycker du är skitduktig och driven! Folk med sådana där skitkommentarer borde inte få ha dator med tillhörande tangentbord. Med närmare eftertanke så är det ju helt otroligt hur man kan få ur sig så mycket skit? Nä. Det är bara som en bitter komedi att få höra hur folk tänker ibland. Det är skönt att se att du verkligen står på dig. 🙂

 87. Kan man inte bara få spendera sina EGNA pengar precis som man vill?! Det är ju faktiskt du själv som har tjänat dem. (om än med hjälp av andra) Om man nu väljer att köpa en väska för 30000kr, mat för 15000kr eller bara resa o njuta av livet… that’s up to you! Hur vida det är ekonomiskt eller inte…. ja nått har hon ju gjort för att få ihop pengarna hon spenderar… Höga inkomster + små utgifter = pengar, små inkomster + mindre utgifter = pengar, små inkomster + höga utgifter = INGA PENGAR! Seriöst… svårare än så är det inte!

 88. jag blir så trött och ARG på människor som skriver sådana kommentarer. Förstår inte varför det ska vara så himla svårt att vara glad för någon annans skulle och se en framgångsrik tjej som en förebild istället för att klanka ner och vara så jävla avundsjuk.
  Isabella du är min förebild, du visar att hårt arbete ger resultat!

 89. Om jag får vara ärlig så tog jag själv illa vid av kommentarerna du publicerade. Vi bor i det fria Sverige, vilket betyder att man får lov att yttra sig.

  Men jag tror att folk förväxlar det med att vara elaka, griniga och trampa varandra på tårna.

  Mamman som kommenterat om att du måste (!) handla på ICA, tog jag mest illa vid. Jag är mamma till tre barn, kan man säga. En dotter på 6,5år, en styvson på 10år och en styvdotter på 12år.

  Visst är det säkerligen precis så som hon har det. Hon har valt att ha familj med man och tre barn. Dessutom har hon valt att arbeta heltid, båda två, och tampas med vardagsbestyr i familjen.

  Men detta gör inte att hon kan kräva av andra att leva som hon gör. Även om HON och hennes man ägnar vardagarna med att jobba heltid, ta hand om sina barn, hemmet och i stort sett göra allt. Betyder det inte att hon ska kräva att andra lever som hon, bara för att hon anser det vara riktigt.

  Om en familj eller person väljer att ha städ och tvätthjälp så är det upp till den. Och vem varför ens kommentera om och besvära sig angående nagel och hårvård.

  Och kommentaren där om dina företag, vad du bidrar till….den bekymrar mig.
  Jag förstår inte riktigt. Att starta företag är inte alltid så lätt. Största utmaningen är att bestämma sig för vad man ska göra. Det kräver en idé och vision av en person. sedan ska visionen sättas i verklighet…och där kräver det många gånger flera personer. Det kan vara anställda, vänner eller folk från ett gott nätverk.

  Och jag har bara en tanke….om det hackas så mycket på andras sätt att leva och hur folk hanterar sitt liv. Vad strävar dessa människor efter?

  Är folk rädda för andra människor som vågar och kan bryta det vardagliga ekorrhjulet?

  Bella har bidragit mycket till sina företag, hon har saxat ihop allt. Hon har skrivit böcker och varit på osäkra marker många i hennes ålder inte ens skulle drömma om att sätta foten på.
  Jag stavar inte heller perfekt och är inte heller grym i grammatik, fastän jag tituleras som skribent på det SEO företag jag arbetar hos. Jag har inte avslutat gymnasiet men har ändå haft bra arbete som programmerare, skribent, it-jobb och annat. Och ett företag ska sparkas igång nästa år utomlands.

  Och även där säger jag som Bella att jag är tacksam över att mina föräldrar finns som kan hjälpa till med papper och att få ihop allt. Men det är ändå mina idéer, mina visioner och min vilja.

  Vad ska man göra och hur ska man leva för att NI ska vara lyckliga?
  Får man inte sikta högt i livet så kan man likaväl lägga sig i garderoben för resten av livet….

 90. Blir helt mållös på dessa komentarer.. Bella, kör hårt! Vi alla älskar att läsa din blogg för att du är just DU och aldrig ger upp! Du ger mig och tusentals andra en massa inspiration och jag förstår inte hur du kan ha så mycket energi!! När jag är nere och ibland känner mig en aning misslyckad, kan jag gå in på din blogg, läsa ett par inlägg och genast känner jag hur energin smittar av sig! Är väldigt glad över att ha fått chansen att följa din blogg och på något sätt ”lära känna dig!”

  Det jag jag vill säga till dig är egentligen bara TACK! Tack för att du är du, och lyser så stark, delar med dig, inspirerar och ibland räddar mina dagar. Du gör mig lite bättre. 🙂

  Keep up the good work!

 91. Jag glömde tillägga att jag tycker Bella är en bra förebild. Måste man handla på Ica för att vara en bra förebild för ungdomar?

  Hon är en bra förebild då hon visar hur det goda livet kan se ut om man vill, gör något åt det och kämpar för det. Det är viktigt att poängtera att Bella visar självförtroende, ett jäkla anamma, mål, visioner och att stå för den man är och hur man lever.

  Hur bidrar ni själva för att vara bra förebilder?

 92. Tror kommentaren handlade mer om bara att hon inte framförde de så bra att det inte är så passande Bella skall skriva en bok i privat ekonomi. Då unga tjejer kommer köpa den och 95% av dem inte har den möjligheten att leva som
  Bella. Skall man skriva en sådan bok bör de vara en person som faktiskt är på en vanlig Svenson nivå. Men vad vet jag boken kanske kommer vara för de 5% rika som kan leva sådant liv som Bella.

    1. Men med tanke på hur Bella kan leva sitt liv idag så är väl hon en perfekt ekonomisk förebild?
     Jag blir iallafall jätte inspirerad av en tjej som Bella som jobbat upp sig och kan tjäna tillräckligt mycket pengar för att ha råd med fina middagar på restauranger flera gånger i veckan. Vem vill inte ha råd med det?

 93. Bra sagt. Du är och har länge varit en stor inspirationskälla för mig. Fortsätt att stå på dig och köra dig grej för du är grym. Och det vet du 🙂

 94. Hejsan,

  Jag tycker att du är inspirerande. Att vara just det (i min mening) har inte alls att göra med VAR man handlar sin mat eller VEM som fönar ens hår!

  Du utstrålar en stark vilja, envishet och du uppmanar unga som gamla att älska sig själva vilket jag tycker är att vara en bra förebild. Du är sund, äter ordentligt och rör på dig. Det är väl en förebild om nått i detta samhälle, där vi blir bombarderade av bloggar där författaren bara äter ditt men inte datt, och tränar si och så många gånger och så vidare (inget ont om dessa bloggare, bara ett rent exempel).

  Även jag är sjuksköterska, har två barn…och trivs alldeles utmärkt med att storhandla på Ica och laga min egen mat. Men innan jag fick dessa barn så åt även jag ute på restaurang flera gånger i veckan, inte var det någon som kastade skit på mig för den sakens skull. I sanningens namn så var jag till och med lite avis på de som storhandlade på Ica, det kändes vuxet. Livet har sina faser, vi känner lycka av olika saker och vi mår ibland bra/ibland dåligt. Vem bryr sig var någon äter sin mat, fönar sitt hår eller målar sina naglar?

  Sedan jag började läsa din blogg har jag:

  – Fått bättre självkänsla och självförtroende.
  – Blivit mer kärleksfull mot min man (eftersom lyckliga människor, som du är just nu, sprider lycka)
  – Fått många bra tips angående allt möjligt (sparande,produkter, osv)
  – Lagt ner alla dessa dieter. Jag äter nu som vanligt och rör på mig. Mår superbra, är precis lagom och tycker OM det jag ser i spegeln!

  Och det är precis på grund av ovanstående punkter som jag läser din blogg, för att den får mig att må bra! Den ger mig nya ideér, trots att vi inte alls har samma typ av arbete eller ambitioner.

  Jag kanske inte har möjlighet att köpa de saker du köper, eller göra de saker du gör. Om denna insikt skulle få mig att må dåligt, känna mig avundsjuk och bitter..så skulle jag kanske läsa en annan blogg som får mig att må bra istället!

  Alla är olika, tycker olika och tänker olika. Men det är ju synd att man följer en blogg varje dag, som får en att bli så arg och irriterad. Det är ju bara dumt, att lägga sin energi på att läsa något som får en att må dåligt? Livet känns lite för kort för det kan man tycka.

  Det känns skönt att du, Isabella, inte tar åt dig av dessa trångsynta kommentarer. För det betyder att vi som faktiskt mår bra av att läsa dig blogg, får fortsätta att inspireras ett tag till =)

  //Föredetta sönderstressad, heltidsarbetande mamma som nu börjat ta hand om mig själv, för att jag är värd det! Och mår så mycket bättre!

 95. Vilka konstiga människor det finns. Jag läser din blogg för att jag blir så glad av att läsa den helt enkelt. Du är så sjukt cool. Jag och mina vänner pratar ofta om hur duktig och stark du är, och om hur långt du har kommit. På EGEN hand. Du är en väldigt bra förebild självklart har jag läst din bok. Blev väldigt glad när jag hade läst den!!

 96. Du är den coolaste och mest drivna personen jag känner till. Klart du har jobbat hårt, annars hade du inte varit där du är idag!

 97. Den där trebarnsmamman verkar ju för fantastik.. Hon hinner både handla på ICA, gå på föräldrarmöte och dessutom försumma sina barn genom att ägna sig åt internet-mobbning. Stackars barn som måste växa upp med en sån trångsynt och fördomsfull mamma!

 98. Otroligt tråkigt med människor som inte kan vara glada för någon annans framgångar! Alla har inte samma livssituation, antingen älskar man det livet man har (trebarnsmamma eller inte), eller så tar man tag i sitt liv och ändrar på det. Du har tagit dig så långt och du är precis där du vill vara i ditt liv. Njut av det Isabella och ignorera syrliga kommentarer. Den som kan glädjas åt andra kommer inte finna mycket glädje själv här i livet! Lycka till med förlovning och företag!

 99. FÅR JAG GE ETT TIPS!?
  Efter att jag började läsa bloggen: ”Livet sett genom rosa” har jag aldrig känt mig avundsjuk eller bitter någonsin igen! Inte för att jag var en sån människa innan heller, men jag undrade ofta varför jag inte kunde få saker som ”andra” hade!
  LÄS OCH BLI GLADARE!

 100. Vilka sjukt bittra och avundsjuka människor, jag slår vad om att dom hade gjort precis som du om dom hade haft råd, vem vill inte gå och få manikyr, käka på restaurang varje dag, föna håret osv osv Om dom la hälften av sin bitterhet åt att försöka skapa sig framgång kanske dom hade lyckats, istället sitter dom där som klagande fattiglappar!

 101. Hej Isabella! Vet inte om du läser det här eftersom du får så många kommentarer. Vill bara säga att jag blir så himla arg och upprörd på människor som försöker trycka ner andra för att må bättre själva, och som skriver sådana onödiga och elaka kommentarer till dig. Och fegt är det eftersom de inte behöver gå ut med riktigt namn och bild.
  Jag kan för mitt liv inte FÖRSTÅ varför man ska vara avundsjuk och bitter på framgångsrika människor. Varför inte göra som jag och istället hitta inspiration från dig? Och stör man sig så mycket på dig borde man väl strunta i att läsa sin blogg och inte skriva massa sura kommentarer.
  Det säger sig väl självt, till exempel -som svar på en av kommentarerna – att du inte skulle kunna göra precis allt på en tidning helt själv. Men är det någon vd eller ägare som kan det? Knappast! Det är ju en av de viktigaste egenskaperna hos en chef eller vd att man kan delegera, veta sina medarbetares styrkor och svagheter, kunna lyfta fram dem och peppa dem. Men även att veta sina egna begränsningar. Av allt att döma tycker jag du verkar ha många bra chefsegenskaper eftersom du verkar vara en sådan som lyssnar på andras idéer, peppar dina medarbetare, ser alla som ett team där alla är viktiga pusselbitar samt att ni (nu tänker jag på Egoboost tiden, har inte så mycket koll på dig och dina företag nu:) hittade på saker och åkte på spa till exempel.
  Och jag blir så arg på folk som tar sig rätten att tycka något om att du och Odd äter ute ofta. So? Ni har råd med det, varför ska ni då behöva storhandla och göra matlådor? Det är nog inte så många som vill leva så, men de flesta måste eftersom de inte har råd med annat. Och bara för att NI gör det eftersom NI har ekonomisk möjlighet att leva så betyder ju inte det att ni ser ner på människor som inte har råd med det, som storhandlar på Ica. Jag har aldrig träffat dig men av det jag sett och hört så tycker jag du verkar vara en väldigt ödmjuk människa, och därför tycker jag det är så tråkigt när folk försöker trycka ner dig. Och vad är det för människa som skriver ”jag bad dig tydligt att ta en bild när du storhandlar på Ica”?!! Vad är det för människa som kan ta sig rätten att be dig ta en viss bild? Och bli upprörd när du inte levererar det. Varför ska du gå dit för att någon annan säger det? Ingen har rätt att få dig att få dåligt samvete för att du tjänar bra. Ingen annan har en aning om hur hårt du slitit för att komma dit du är idag. För alla måste kämpa, men vissa verkar tro att det inte gäller dig. Jag vet att alla som kommit någon vart har fått kämpa. Att du står ut med dom här kommentarerna är väl bevis nog på vad du måste kämpa och stålsätta dig för att orka med.
  Till alla ni som tycker att Isabella lever i ”en drömvärld”, skapar företag – så kallade ”luftslott” hon inte vet någonting om och leker aktieproffs säger jag bara – ja men bygg upp det hon har idag själva då! Om ni tror att det är så lätt! Försök! Om det är så lätt att starta företag och det är som någon skrev ”det svåra är ju att kunna göra allt själv, alla kan starta företag” så skulle alla göra det, inte göra någonting i företaget själv och äta ute varje dag.

 102. Alltså folk sitter verkligen och diskuterar om blondinbella kan äta på restaurang eller inte. Jag skäms när jag läser vissa kommentarer. Snacka om att de finns många avundsjuka Svenssons haha

 103. Om du bara visste hur lite jag håller med dessa kommentarer som du klippt ut..
  Du har varit med och hjälpt till att öppna mina ögon enormt mycket genom din blogg! Både vad det gäller politik och att det inte är omöjligt att förverkliga drömmar. Men kanske framför allt att inte ta okonstruktiv kritik (som du får från bittra tråkiga människor).

  Jag är glad åt att du inte tar till dig av alla enormt omogna kommentarer. Och att du inte gör som andra stora bloggare – skriver illa om andra människor. Det tyder på någonting bra i dig som person 🙂

 104. Vadå att stavning inte har betydelse!? Lycka till med arbetsansökningar om du inte stavar ordentligt, sluta underminera betydelsen av korrekt skriftligt språkbruk. Vidare var det skönt att se att du äntligen säger att du haft hjälp av pappa. däremot missar du återigen varför folk surarnpå dig. kommer du ihåg hur du uttalade dig om personal på hamburgerestauranger? du låter ju extremt snorkig emellanåt

   1. men förlåt, jag skrev från min mobil, den tanken slog aldrig dig va? Kanske ska tänka ett steg längre nästa gång som du försöker vara smart?

    1. Kanske skriver Blondinbella alla sina inlägg från en mobil också? Kanske ska tänka två steg längre nästa gång som du försöker vara smart?

     1. Låter ju högst sannolikt. Märks väldigt väl att du försöker bara vara lite rolig, alltså _försöker_ vara rolig.

 105. Sällan jag kommenterar men detta gjorde mig upprörd!

  Glöm inte att Blondinbella bidrar mer till den offentliga statskassan (eftersom hon tjänar mer) och på så sätt till barnomsorg och sjukvård dvs. din lön. Utan någon som köpte tjänster skulle färre ha jobb! Ekonomin går runt på de som konsumerar inte sitter på pengarna !!!

  Ursh för den svenska avundsjukan!

  Tycker Isabella är en fantastisk duktig entreprenör som kommit så långt trotts sin ålder !

  /Småbarns förälder som köper tjänster!

 106. Stå på dig! Du är grym! Själv jobbar jag och sliter hårt som doktorand. Det är väl kanske inte det mest glamourösa yrke och lönen är kass, men betalningen kommer så småningom. Jag får alltid höra att jag är där jag är pga mina framgångsrika föräldrar. Det finns inget tröttsammare. Jag är oerhört tacksam för alla verktyg de försett mig med, men jag jobbar (minst) lika hårt som andra. När min långa utbildning börjar betala sig kommer jag också att unna mig saker. Har man möjlighet är det klart att man ska! Kan inte förstå hur den svenska avundsjukan kan vara så rå. Du gör som du vill med dina pengar. Hade du lagt allt på hög hade folk stört sig på det också. Ja herregud, tur att du har ett psyke av stål, det är guld värt! Om du klarar att stå upp efter allt som du får utstå från vidriga människor, ska jag klara mig igenom min vardag galant. Tack för all inspiration!

 107. Det är så ledsamt att läsa kommentarerna i inlägget. Dessa männikor vet inte vad dom talar om uppenbarligen. Det är självklart att du slitit för att komma dit du är idag. Fattar inte hur man kan vara så naiv att tro något annat. Det går inte glida omkring och ha människor som fixar allt åt en om man vill lyckas det FUNKAR INTE SÅ snälla människor.
  Jobbar själv med försäljing och inredning, hur många gånger har man inte hört folk säga om vissa produkter ” gud så simpelt det här skulle jag kunnat göra själv” och obsarveera detta gäller saker från stora framgångrika märken. Men snälla gör det själv då och tjäna multum på det.
  Det är där nyckeln är, att kunna ta fram en produkt som marknaden vill ha och sen tjäna pengar på den. Det är där en av de stora talangerna ligger att kläcka idén och kunna läsa av marknaden. Vissa har den talangen och vissa inte. Du som tror att Isabella inte slitit häcken av sig för att komma dit hon är dag, prova själv. Det står dig fritt fram att kläcka fantastiska ideér och driva igenom dem men räkna inte med något annat än slit från morgon till kväll. Det är ett pris alla får betala som vill komma någonstans, fattig som rik…

 108. Men seriöst. Var är välden på väg. Vuxna människor sitter och skriver skit och trycker ner våra yngre förmågor som dessutom är vår framtid. Det är verkligen skandal. Detta får mig att tänka på vad min son var med om i helgen. Han är 19 år och ska nu den 12 okt ge ut en bok (inspirerad av Isabella förövrigt) . När han fick veta de så blev han ju självklart superglad och skrev ut detta på FB. Vad händer då? Joo några minuter efter hans inlägg landat på nätet får jag ett mejl som enbart skrivs pågrundav avundsjuka av en vuxen 38 årig man. Han skrev att VI trodde vi var något och att detta skulle gå åt helvete i princip. Min son som har en CP skada samt en släng av asperger tar givetvis otroligt illa upp. Ska det vara så här…sluta kasta skit på framgångsrika människor. Att vara egen företagare som Isabella är är inget heltidsjobb utan 24/7 jobb. Jag vet för jag är själv företagare och man får jobba för framgång det ska ni alla veta som kastar skit!! Företagande är en livsstil som man tänker på hela tiden!!!

 109. Ja, att du har fått hjälp av din pappa. Det är väl det mest naturliga i världen? Jag får också hjälp av mina föräldrar med allt möjligt. Att det sedan handlar om företagandet är bara en detalj.

  Sedan kan jag säga med nästan hundra procent säkerhet att det inte finns en enda företagare som inte tar hjälp av någon. Föräldrar, partner, syskon, vänner, anställda, bank, företagarcentrum osv.. Jag skulle kunna vrida nacken av alla som är så elaka – inte konstigt att Sverige är på väg mot ett hårdare klimat.

  Ditt företagande inspirerar mig Bella, och jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att komma på din föreläsning i Örebro!

 110. Tycker du är helt fantastisk som kommit så långt som 22åring, vilken vilja, vilket driv som måste finnas bakom allt jobb. Tack för att du inspirerar mig som kanske inte har världens bästa självdisciplin, till att faktiskt lita på mig själv och mina drömmar. TACK! 🙂

 111. Precis! Varför gå in och läsa en blogg man stör sig på och sedan lägga ner tid och energi att skriva långa bittra kommentarer? Sluta läs bloggen?

  Jag älskar din blogg!

 112. Håller med haha. Den där morsan gör mig mörkrädd. Att hon har tre barn och ändå har tid och bitterhet över att formulera en sådan kommentar är faktiskt skrattretande. Jag ser det som ett hån mot min veckohandling, jag handlar bara för 1000 kr!!

  //Emma Hå

 113. Hej Isabella
  Jeg bruker ikke å kommentere så ofte blogger, men jeg kjente jeg ble irritert på de kommentarer du hadde fått! Jeg er en jente på 30 år, snart 2 barnsmamma, Optiker ( ja, tatt udannelsen på heltid), spiser på restauranter 2-3 ganger i uka,kjörer ny bil,reiser på ferier ofte både med og uten barn ovs..
  Det Livet har lärt meg at velstand kommer av hardt arbejd. Jeg begynte selv å jobbe når jeg var 14 år, prioriterte jobb i stedet for utannelse (dog har jeg gymnasium) og lärte etterhvert at arbejdsgiver satte mer pris på hvilken arbejdserfaring man hadde da, enn hvilken karakterer. Merket en stor sjalusi da jeg både kjöpte meg egen ny bil, reiste på reiser som folk flest på min alder ikke gjorde (alt dette fordi jeg hadde jobbet hardt for det) med mere. Livet lärte meg at det er ingenvits å klage, for at det er kun en selv som kan gjöre noe med det. Ja, det er kun en selv som kan gjöre sitt liv lykkelig og det er nettopp slik du har gjort det og mange andre. Etterhvert tok jeg også en höyere utdannelse, men jeg er kanskje dum som valgte mitt yrke pga lönnen, da jeg fikk en utdannelse, men jeg gjorde det også av at jeg visste det ville gi meg en god framtid/lönn. Unnskyld uttrykket – men faens Sverige ( og Norge), der all den sjalusien som finnes eller jantelov, som det så fint heter… Stå på Bella!Jeg tycker mycket om deg og man kan läre seg mye av deg.

 114. Stå på, Bella! Du har åpenbart forstått hva godt lederskap er – nemlig å være så ydmyk å ansette medarbeidere som er mye bedre enn deg på sitt område. Du er et fantastisk bra front face også, det er det DU gjør best, og foretakene dine hadde ikke vært en suksess i dag om ikke du var frontfigur I media, og dro hundretusener av lesere inn på bloggen din. Well done 🙂

 115. Isabella… Du er dygtig, heldig og privilligeret! Hvis en mor til 3 brokker sig over økonomien, skulle hun måske have tænkt på det, inden hun fødte 3 børn!

  Du skal ikke tage kritikken til dig! Folk vælger selv, at følge med i bloggen, som du selv siger.

  Fortsæt det gode arbejde…

 116. Hej,

  Bella, förfan vilka patetiska människor! dom väljer själva om dom vill följa dig eller inte och innerst inne tror jag att dem är avundsjuka… för vem fan vill inte ha någon som kan föna ens hår lite då och då???

  Och innan folk ens ha läst din bok om ekonomi tycker jag inte ens att folk ska yttra sig ang detta. Och vad du gör med dina pengar är ju din ensak och då pratar vi ju i helt andra ligor än småbarnsföräldrar som jobbar som sjuksköterskor (och absolut inget illa menat mot dom, min mamma är själv undersköterska!)
  Men vi människor är olika och har olika löner och därför kan vissa unna sig flera saker!

  tycker det är på dagis nivå, det är ditt liv och dina pengar!

  go bella, du är cool och du har så himla många bakom dig som gillar dig och ser upp till dig för det du gör!

 117. Alla ni som sitter och klara på Bella behöver inte läsa henne blogg! Alla har lika stora möjligheter att lyckas, få tummen ur istälet för att klanka ner på de som har tagit tag i sig själva och lyckas väl med det!
  Jag blir otroligt inspisrerad av Bella och gillar hennes starka driv!

 118. HERRE MY GAD! den där 3 barns mamman är ju psykiskt sjuk och de andra är bara bittra, men galet hur arg hon blir och känner att du ”hånar” henne för att du äter på restaurang. Jag ska ärligt talat berätta för dig att jag aldrig har vågat blogga trots att de hade varit roligt att dela med sig av sig själv då och då. Men jag måste säga att det är så roligt att följa personer som vågar göra det, som skiter i psykiskt störda personer, bitterhet och kör sig egen grej och lyckas med det mesta de gör också. Jag förstår inte hur en människa kan överhuvudtaget jämföra sig själv med andra på det sättet. Det är självfallet att man kan tänka över och känna ibland att man inte har gjort de allra bästa besluten och kan beundra och tillochmed vara lite småavis på personer som vågar ta beslut som man själv inte vågar, men att trycka ner den personen som vågar för att man själv har en mindrevärdskomplex är fullkomligt ologiskt. Jag förstår mig inte på dessa personer.

  1. Ok, jag kan väl säga att jag kan hålla med i det anseendet att hon kommenterade helt onödigt.. Men att kalla henne psykiskt sjuk var väl lite över gränsen? Hon är kanske bara utkörd och bitter och vill få ut det på någon? Det är ju oftast så..

   ”mamman” gjorde absolut inte rätt, men det gör inte du heller nu som ger henne en diagnos utan att veta något. Man kan ju bygga upp en argumentation utan att dra in diagnoser eller själsord 🙂

   Jag älskar isabellas blogg och tycker att hon är en inspirerande person men man kan heller inte bedriva en häxjakt, på Isabella eller på ”mamman”.. Då gör man lika dåligt inflytande som ”mamman” gjorde i början! Isabella gick över gränsen lite när hon skrev om att hon inte var ansvarsfull nog för att ta hand om sina barn (att Isabella var rädd för det).. För att bli av med lynchningen av människor så måste man börja någonstans..

   Kanske genom att kolla sig själv i speglen först? 🙂 Kärlek till alla!!

 119. You rock! så enkelt äre! Haters are always gonna be out there having something nasty to say, det fina är att INGEN av dem kan definiera vem du är, eller vad ditt liv kommer att innehålla, det är bara DU som styr det. Men det vet du ju redan. Keep on doing your thing, it’s your life, live your best life. KRAM!

 120. Hej Bella! Jag hör till dom människorna som läser din blogg varje dag men aldrig skriver något i kommentarerna! Underbar blogg du har. Jag tycker du är stark som ändå läser kommentarena du får även dom som inte är så trevliga. Dom som skriver ont om dig är dom som är avundsjuka på dig och ditt fina liv. Fortsätt leva som du vill och påverkas inte av andra, det är därför du kommit dit du gjort idag. Gillar dig och din blogg starkt!

  ps.. en sak jag reflekterat över någon gång är din hund.. Jättesöt liten jycke.. Jag är hundmänniska och har haft mycket hundar genom åren. Tycker du sköter honom jättebra som en sällskapshund ska skötas, men tänk på att han fortfarande är en liten valp och valpar behöver inte ha så långa promenader, en 1h är absolut för mycket! klart han orkar fysiskt men det är innte alls bra för honom mentalt. Det blir för mycket intryck för honom, där av problemen du hade för några veckor sen på natten. Skrev inget då för jag tänkte att min kommentar bara blir en i mängden av alla som du får om hunden, just för att inlägget handlar om hunden. Undra du något hör av dig via mail jag lovar att jag ska svara med min erfarenhet till hjälp. Ds.

 121. Hahahahah! Jag har läst bloggen i mer än 3 år skulle jag tro men aldrig kommenterat. Jag fick mig ett gott skratt. Av alla kommentarer så läste jag den sista 3 barnsmamman och jag fick mig ett gott skratt över din kommentar.. Mörkrädd.. hahahaha

 122. Hade jag haft din finansiella status skulle jag också ätit ute varje dag, och lagat eget när jag kände för det. Och jag hade också flugit business class. och också haft en chanel (men ta mig tusan, en dag så tänker jag spara ihop till en chanel jag med 😛 ).

  Där är jag inte, är inget företagarsnille som du. Men har ett roligt jobb som dansinstruktör, påväg mot ett jobb som jag är född att göra (lärare) och jag är ekonomiskt stabil och klarar mig själv (är 22). Är oerhört stolt över vart jag är i livet, över det jag har och att jag trots allt kan unna mig både fina kläder samt god och hälsosam mat, jag har kul ett underbart jobb, har underbara vänner och fin familj (och ska snart skaffa katt). Kort och gott, trots små orosmoln ibland så är jag oerhört lycklig och har aldrig någonsin känt mig avundsjuk på dig Bella utan önskar dig allt gott och lycka till. För lika hårt som jag jobbar för att vara där jag är, lika hårt vet jag att du jobbar för att vara där du är. Och jag tror inte att en person som är lycklig har behovet av att skriva elaka och nedtryckande kommentarer. Men det vet du redan.

  Ha en finfin dag! kram

 123. Jag förstår inte hur andra tänker när de ska förklara hur de lever som att det vore det rätta…
  Vad är det för fel med att äta ute flera ggr i veckan eller att ha städhjälp? Jag skulle gärna tacka och ta emot om jag kunde äta ute varje dag eller slippa städa hemma! Var grundar sig dessa spydiga och elaka kommentarer?
  Jag hejar på dig Bella! Lev som DU vill! Inte som alla andra säger att du ska leva!

 124. Om 12 dagar åker jag och mina två vänner till Asien på obestämd tid, woop!!

  Spana in min blogg och häng med oss på äventyret!

  Kraam alla fina!!

 125. Jag förstår inte hur ni här i kommentarsfältet kan hålla med Bella som tar upp trebarnsmammans kommentar som ett exempel på internetmobbning, när ni sedan håller på med exakt samma sak mot henne här i kommentarsfältet. Och denna mamma är inte psykiskt sjuk för att hon vädrar sina åsikter, att vara psykiskt sjuk visar sig inte genom aggressiva och bittra kommentarer på en blogg, och det är inget man skämtar om. Tänk till.

  1. Första kommentaren som inte är Bellas heja klack ! YES. Trebarns mamman vinklar livet som det är för de flesta men visst är Bellas fiction värld glammigare att läsa om.

 126. Men gud vilka elaka människor, bara för att du äter lyxmiddagar och har flera framgångsrika bollar i luften betyder det att du klankar ner på ”mindre” framgångsrika , Väljer man inte liv? Om bella hade valt att jobba som sjuksköterska och ha tre barn är det ju självklart att hon skulle handla på ica men hon valde inte det livet..

 127. Hej, jag läste igenom inlägget och tycker att du gör rätt i att stå på dig som du gör! Du är en väldigt inspirerande person och jag tycker det är kul att läsa din blogg och se hur bra det har gått för dig, för det är just det som ger mig inspiration!

  Sen måste jag även påpeka att jag har sett kommentarer om att du inte skulle vara kapabel till att skriva en bok om privatekonomi. Men hallå! Jag läser ju tusen gånger hellre en ekonomibok skriven av en framgångsrik person som du, jämfört om det var en vanlig svensson som hade skrivit den! Varför? Jo för att du har lyckats och det är det som inspirerar och därför köper jag boken skriven av dig för du ger framgångsrika tips på hur jag med kan lyckas!!!

  ….och så skickar jag med en massa framgångskramar till dig och hoppas att din nya bok blir en succé vilket jag redan vet att den kommer bli 😉

 128. Det är väl upp till var och en hur man utformar sitt liv. Väljer man som ”3barnsmamman” att skaffa 3 barn, då finns kanske inte så mycket tid över till annat, och kanske inte pengar heller. Men det är ett val man gör. Sluta va bitter på dom som har tid och råd att ”hänga” på fik och äta ute var och varannan dag. Man väljer själv!

  Och sluta framförallt att läsa bloggen ni som stör er!!!

  1. Om inga skulle skaffa barn utan bara glida runt vilka skall då ta hand om oss när vi blir äldre och sitter inkontinenta på vårdhemmet?

   1. Nä, för skulle vissa av oss ha andra intressen än att skaffa barn, så skulle mänskligheten dö ut OMEDELBART!
    Fastän jag inte kommer skaffa barn så kommer det kommer finnas människor som tar hand om dig… Oroa dig inte.

    1. Vad jag ser så skrev jag inte att ingen ska skaffa barn, eller??? Och jag hoppas att de som skaffar barn inte gör det för att ha någon som tar hand om dom när dom blir gamla, eller för att utöka befolkningen. Förhoppningsvis gör dom det för att dom älskar och VILL ha barn. Men ingen har rätt att hacka på dom som inte vill, eller i värsta fall inte kan få barn!!!

 129. Men du svararde ju inte på något av 3barnsmamma skrev, om du nu tycker annorlunda borde du iallafall svara på hennes inlägg.. förklara vad du gör i företaget, vad får dina anställda för lön osv.. bevisa att hon har fel då! om du kan..

 130. Ibland blir man förbluffad över hur folk tänker/uttrycker sig. Isabella har väl all rätt i världen att slösa sina pengar (som hon själv tjänat ihop) på restaurangbesök, att föna håret hos en frisör när hon väl vill (även till vardags) osv. Tror dessutom att hon jobbar mer än heltid, om du tänker resväg för att föreläsa, all tid framför datorn för att skriva på denna blogg (ja det är också ett arbete), den tid hon lagt på tidningen när hon ägde den, skriva böcker och mycket annat. Bara för att man inte jobbar på ett ”vanligt” jobb betyder väl inte det att man inte jobbar heltid?! Är det påhoppet för att hon förmodligen tjänar sjukt mycket pengar på att göra ”låtsas” saker som att driva en blogg, en tidning, skriva böcker osv!?
  Denna ”3 barnsmamman”, är det samma person som häromdagen kommenterade något dumt om att Isabella istället för att skaffa hund borde skaffa barn? För att en hund skaffar man ju såklart bara för att man inte kan få egna barn, självklart är det så!
  Sluta att vara så himla trångsynta, dagens samhälle förändras hela tiden. Vem hade kunnat tro för 10 år sen att man idag skulle kunna livnära sig på att skriva dagbok på internet?

  Jag tycker iallafall att Isabella verkar vara en stark, vettig, klok och underbar person. Sluta upp att trycka ned andra, är du inte nöjd med ditt 9-5 liv, bryt upp! Gör någonting annat. Utbilda dig. Skriv en bok. Starta en tidning eller gör någonting annat du drömmer om. Det är väl det som Isabella faktiskt har gjort, gått sin egen väg!? Gör det samma, sluta vara så bitter! (och som någon annan skrev, det är inte alls förvånande att det var tjejer som skrivit dessa kommentarer, sluta vara så avundsjuka på varandra tjejer, inspireras istället!!).

 131. Helt sjukt att folk orkar störa sig på saker som att du får håret fixat eller går på restaurang! Jag ser det som inspiration, saker som jag själv skulle vilja göra och tycker du är jättedriftig och duktig. Trist att folk missunnar dig det bara för att dom är avundsjuka.

 132. Hej Bella!

  Jag har aldrig någonsin kommenterat i din blogg innan, har läst den i fler år men somsagt aldrig kommenterat. Anledningen att jag kommenterar nu? Det är pga 3 barnsmammans kommentar som du publicerade.

  Jag har nog helt ärligt aldrig skrattat så mycket åt en kommentar i hela mitt liv! Vadå avundsjuk liksom? Jag har aldrig träffat dig, så jag känner dig inte som person, men utifrån vad du skriver i din blogg tycker jag att du verkar vara en fruktansvärt sympatisk och trevlig människa. Jag är glad för din skull att du har kommit så långt som du har gjort. Kan gå ock fixa naglarna (något som jag har velat göra väldigt länge) och kan äta på restaurang precis när du känner för det. Det är ju tack vara dig och många andra i samma situation som gör att kockar också har ett jobb och kan tjäna pengar till sina familjer.

  Visst jag hade gärna ätit på restaurang ofta, fixa naglarna och allt sånt. Men precis som trebarnsmamman så handlar jag på ICA stormarknad, av den enkla anledningen att jag är student och man har inte speciellt mycket pengar då. Men detta gör mig inte sur och bitter! Tvärtom så lär jag mig tidigt hur man vänder och vrider på de få kronorna som man har, vilket kommer vara bra den dan jag skaffar mig ett riktigt jobb och större utgifter.

  Men trots min låga inkomst så ser jag ingen som helst anledning till att vara bitter på någon som har det bättre än vad jag har det. Du förtjänar allt som du kan unna dig idag med tanke på hur hårt du har jobbat för att komma dit du är idag!

  Med andra ord, ta ingen skit från någon och fortsätt vara precis som du är! Du inspirerar många och de som inte känner sig inspirerade av dig behöver inte heller läsa din blogg.

 133. Du är klok Isabella, och jag känner mig glad att jag alltid trott på dig genom åren. Ingen är perfekt, men det GÖR INGET! Du är en bra förebild oavsett.

 134. Till er alla som är gröna av avund, det blir vad man gör det till. Sluta sitt och gnäll, tyck synd om er själva och vara så där svenskt avundsjuk. Alla kan lyckas med sin karriär bara man verkligen vill och brinner för det. Bara DU kan säga upp dig från ditt tråkiga jobb, starta eget, resa dit i världen du vill, köpa en dyr soffa, dricka rödvin på en veckodag, äta hummer på Gondolen. Bara du verkligen vill. Livet blir vad du gör det till!

  1. Reality check, please! Finns MÅNGA som inte kan och anledningarna är många, många. Avundsjuka är inte ett dugg fel tycker jag. Så länge man inte är missunnsam!

   Men visst, min mamma som har skolios och värk i princip hela kroppen kan säkert slita röven av sig och shoppa på Gucci.

 135. Vilken powerwoman du är! Jag blir så inspirerad varje gång jag läser det du skriver, vem bryr sig om lite stavfel egentligen? Tack för att du gör varje dag lite ljusare för mig 🙂 Det känns roligare och mer givande att läsa till ekonom då.

 136. Den där trebarns-mamman är ju ett hån hela hon. Hon påstår att hennes liv är så bra och fint, så varför ska hon då attackera dig? Hennes man är TANDLÄKARE och även hon jobbar. Se på mina föräldrar som inte ens har mat på bordet ibland! Hon lever uppenbarligen ett ”normalt” liv. Så är inte hennes kommentar ett rent hån mot andra undrar jag!?

 137. Du har inte ett liv jag skulle vilja leva, och jag är inte avundsjuk. Alla människor har olika syn på vad som rätt, den här trebarnsmamman är ju rent av avundsjuk, det luktar man på vägar. Om du inte vill handla på Ica (eller vad det nu handlar om, jag följer inte din blogg så ofta=) eller låter dig själv bli uppassad av andra människor (naglar, smink etc), det är väl helt upp till dig? Jag är en sådan människa som älskar att arbeta hårt, typ ranch arbete är min dröm. Du har ett helt annat liv än mig, men för den skull vill jag inte blonka ner på dig? Du väljer väl själv hur du vill leva. Varför ska den här trebarnsmamman ha dig till att ändra liv för henne? Bara för att hon vill att alla andra ska va lika miserabla för henne. Jag anser att har man det så tajt som det låter på henne, då skulle jag inte vilja leva. Nej tack, inga barn. Jag är för självisk för barn och världen har nog med nya människor som lider. Om jag inte vill ha fjorton barn så varför ska jag då ha det? Ingen blir gladare av att jag som inte vill ha barn ska skaffa barn… Den här världen vore visst inte hel utan våra bittra, avundsjuk människor… tyvärr.

 138. Jag tror det flesta med Isabellas lön skulle unna sig själv.

  Så som restaurang besök, gå till frisören ofta och leva allmänt gott. Vilka intressen du nu än må ha.

  Avundsjuka är inte attraktivt någonstans…

  Ni är bittra, av många olika anledningar. En av dem är tiden ni lägger ner på att gå in på hennes blogg i syfte att klanka ner, spy lite. Även det att ni har mage till att göra det, antingen är ni en bunt iskalla människor eller så sitter ni hemma och grinar av förtvivlan över att ni känner er så ”dåliga” som bara måste häva ur er.

  Det spelar ingen roll hur många företag hon startat, vilka som går i vinst. Vad hon tjänar varje månad, hur mycket hennes pappa hjälpt till eller att hon föredrar mat ute.

  Ni har ingen själslig rätt att bete er som svin utan empati och intellekt.

 139. Hej.

  Hut tänker ni som hänger ut upphovskvinnan till kommentaren??? Det är ingenting annat än mobbning, minst 40 kommentarer har sagt att hon är ”psykiskt sjuk”. Ni inser inte att det verkar vara en människa med mycket stress i sitt liv som helt enkelt var tvungen att skriva av sig, som nu blir hånad och får utstå en lynchmobb här i kommentarsfältet? Fan, skäms!! Maken till dubbelmoral har jag aldrig varit med om.

  När man inom juridiken bedömer en gärning så tar man bla hänsyn till de sk. subjektiva rekvisiten, vilka handlar om hur målsägandes uppfattar ett skeende, vem personen är, osv. Vi bryr oss om vilka maktförhållanden som råder mellan parterna helt enkelt. Och det här är verkligen inte proportionellt! Isabella har valt att vara en offentlig person. För den sakens skull skall hon mht moral, det allmänna rättsmedvetandet o dyl självklart inte utsättas för förtal, hot eller trakasserier, men det här är ju helt sanslöst! En David och Goliat situation utan like. Det förefaller uppenbart att upphovskvinnan har saknat insikt om att det hät skulle bli en effekt av hennes handlande, det är nästan trakasserande att göra såhär.

  Sluta mobba kommentatorn!!

  1. Öh va? Har man valt att kommentera och vara ganska elak mot en annan person, så får man faktiskt skylla sig själv. Någon kanske borde tänka efter innan den öppnar munnen (skriver) nästa gång? Poängen var att den morsan pratade om att Isabella var dålig förebild (det är ju inte så att hon knarkare, super osv. utan det råkar vara så att hon har jobbar ihop lite mer pengar än oss medelsvensson). Men däremot är det 3-barnsmamman som är en dålig förebild eftersom hon uppenbarligen lär sina barn att det är OK att kränka andra och att folk som råkar ha det bättre (tolkningsfråga) inte är bra personer. Jag tror 3-barnsmamman fick sig en tankeställare över sitt beteende, och det är nog bra. Då spelar det ingen roll hur hon mår faktiskt – för vi har ingen aning om hur Bella eller någon annan mår heller och därmed ger det inte oss rätten att trycka ner henne.

  2. Håller helt med dig. Folk är snabba att peka på ”avundsjuka” och ”bitter” men missar sin egen förakt och brist på empati. Är ett empatilöst samhälle där folk föraktar dom ”svagare”, sönderstressade, sjuka grupperna bättre än ”jante-sverige”?

 140. Hej! jag tycker i alla fall om dig och det du gör, blir sjukt inspirerad av dig. Jag blir liksom taggad på livet när jag läser din blogg!
  Men jag har en fråga. Om man vill starta ett företag så behövs ju alltid en ganska stor summa pengar… Var ska man få dessa pengar i från om man inte har en stor blogg eller någon typ av sparkonto med 500 000 kr på? Nu för tiden kan man ju inte ta lån utan att ha 15 % av lånesumman kontant… Vilket egentligen kan vara mycket pengar att spara ihop, eller det går segt. Har du tips?

 141. Man kan inte säga något annat än att du är sjukt grym!
  Jag kan själv inte förstå varför någon stör sig på att du går och fixar naglar eller får hjälp att föna håret.. Tycker bara de är positivt för då får du det företaget att gå runt, kanske inte bara du som håller upp dom men du bidrar med mkt. Om ingen gick och fixa naglarna eller fixa sitt hår skulle alla frisörer och sånt gå i konkurs ju?
  Sen bara för att Bella gör det måste alla andra också göra det? Hon har valt att leva såhär och ni andra väljer väll själv hur ni vill leva? Vad är skillnaden för Bella? Hon är precis som vi andra människa?

  Varför inte bara bli inspirerad av vad hon gör och om man också vill tjäna miljonerna.. Visst hennes pappa kanske har hjälpt mycket men jag tror knappast det är hennes pappa som har gått och träffat alla människor hon träffat. Det är knappast hennes pappa som har suttit bakom skärmen och skriva alla blogg inlägg??

  Hejjaaa team Bella !!!! 🙂

 142. Du är grym Isabella! Jag är snart 21 år och får i vår min första universitetsexamen. Jag är grymt stolt över mig själv och jag tycker att du ska vara fruktansvärt stolt över vad du gjort och gör! Du är en förebild för många, mig också. You go girl!

 143. Det är så trist när människor som är missnöjda med sina liv eller mår dåligt måste avreagera sig på folk som inte gjort dem något. Visst önskar jag att jag kunde ha samma driv som du har för då hade jag också kunnat bygga upp det liv jag vill leva men för det blir jag inte arg på dig. På vilket sätt skulle mitt liv bli bättre av att se ner på folk som har det bra?

 144. När jag läser den typen av kommentarer blir jag så trött. Så matt, jag skäms över att vara kvinna i Sverige. Där vi måste hacka.

  FY FAN BELLA! DU ÄR GRYM! DU ÄR EN FÖREBILD! DU GER MIG INSPIRATION TILL MITT NYSTARTADE FÖRETAG SOM JAG DRIVER MED MIN BÄSTA VÄN!

  Jag har följt din blogg så länge, och jag blir uppriktigt bedrövad när 3 barns mammor kommenterar en 22årings livsstil.

  Herregud! Du har valt att driva företag. Det gick bra för dig! Sug åt dig det. Du valde att hoppa av skolan! -JA SKOLAN ÄR INTE FÖR ALLA! VARFÖR SKA MAN SOM UNG MÄNNISKA FÖSA SINA DRÖMMAR ÅT SIDAN FÖR SKOLAN?

  ABSOLUT DU HADE OCKSÅ KUNNAT VÄLJA ATT LÄGGA NER BLOGGEN! PLUGGA VIDARE, FÅ ETT HALV ROLIGT JOBB MED EN SKRIKANDE CHEF! MEN VARFÖR? VARFÖR ? VARFÖR? VARFÖR?

  Du är ung ! Du är STARK OCH DU TAR INGEN SKIT! OCH DÅ KLAGAR FOLK PÅ DET? Jag blir så matt.

  JAG KAN IALLAFALL SÄGA ATT DU ÄR MIN STÖRSTA FÖREBILD! OCH DU GÖR VA DU VILL MED DINA PENGAR! Blir människor på riktigt upprivna av att en ung tjej äter på restaurang. Då behöver DEM verkligen ta en titt på sig själva i spegeln!

  BYTA JOBB! BYTA MAN! BYTA LAND! För det är inte relevant, det är bara inspirerande!

  Där du är nu vill jag vara när jag är 25-30! Det är mitt mål! Och jag tänker kämpa för det på mitt sätt. För jag vet hur det är att få skit, men att inte ta den! att inte svälja ner den, som en svartklump som ligger och fräter i magsäcken! Finns ingen vits!

  Du är Girl Power! DU ÄR VACKER! DU ÄR INSPIRERANDE! OCH DU HAR BRA KARMA RUNT DIG! DU ÄR VÄRD ALLT DU VILL HA!

  Så STRUNTA I ALLA 3 BARNS MAMMOR SOM HANDLAR PÅ ICA!

  OCH TILL DIG: 3 BARNSMAMMAN – DU HAR EN FANTASTISK FAMILJ SOM DU VALDE ATT SKAFFA! DU HANDLAR PÅ ICA FÖR ATT DU VILL. DU JOBBAR SOM SJUKSKÖTERSKA FÖR ATT DET ÄR DITT VAL! JAG HADE INTE VALT DET!

  BELLA HAR INTE VALT DET! OCH ALDRIG HAR HON KLANKAT NER PÅ ER SOM VÄLJER DET! Hon visar sitt liv. Ni följer det! Eller tar tag i erat eget.

 145. Isabella, jag vill inte tala om för dig vad du ska göra, men jag uppmanar dig att verkligen rensa ut i kommentarsfältet. Börja blocka emailadresser och ipnummer.

  Jag raderar kommentarer och blockar IP’n på studs när jag märker att folk bara är ute efter destruktivt tjafs. Min blogg är en fullständig diktartur och jag värnar inte om idioters inbillade rätt att kränka sina medmänniskor. Yttrandefrihet ska aldrig innebära att med sitt hat skrämma andra från att säga vad de tycker och tänker.

  Det verkar även finnas nån slags uppfattning om att alla platser på internet ska vara tillgängliga för alla. Att man om man vill ska kunna dundra in i bloggar, forum, grupper och bara tycka en jävla massa, säga en jävla massa och spy hat. Att det är någon slags medborgerlig rättighet.

  1. Anser du att hatet som nu spys ut mot en stressad trebarnsmamma som kanske uttryckt sig fel är okej? Jag är bara intresserad. Jag känner jättemycket med henne, vem hon än är, och kan se desperationen i hennes skriftspråk. Anser du att tonen mot henne, i Isabellas inlägg likväl som i kommentarerna, är okej? Får man, bara för att man själv känner sig kränkt kalla någon för en dålig förälder som gör att man räds över det faktum att personen i fråga ens fick skaffa barn, bara baserat på en kommentar? Hon sitter antagligen någonstans och är HELT knäckt just nu, och jag hoppas verkligen, verkligen att hon inte tar åt sig utan bara går vidare med sitt liv. Måste kännas toppen att bli hatad av en rikskändis samt dennas tvåhundra närmsta för att man kommenterat på en blogg.

    1. Vill vara säga att det inte vara handlar om EN kommentar.. Ja hade inte tyckt det varit så mycket att bli upprörd över om det gällde EN kommentar, men den här 3barnsmamman alla nu är arga på har slängt ur sig ganska så mycket skit, många många gånger tyvärr. Hon har skrivit värre saker faktiskt och är elak mot Bella, som antagligen aldrig har träffat Bella.
     Så jag är lite lättad över att Bella ger en kommentar tillbaka, vilket hon gör på ett kontrollerat sätt.
     Sen är det onödigt av någon att skriva att hon antagligen är en hemsk mamma, för det vet vi inget om!

  2. Du har kanske missat Bellas mindre smidiga uttalande om folk i allmänhet? Hur hon ser ned på folk som jobbar i matvaruaffärer och hamburgekedjor? Så länge man svänger sig med såna uttryck så kommer folk ilskna till. Håller med om att mycket oförtjänt skit kommer i kommentarsfältet också men somliga kommentarer är faktiskt rätt berättigade då Bella mer eller mindre tiggt efter reaktioner. Det bästa skulle göra vara att kanske sluta gorma ”avundsjuka bittra människor” och istället fundera lite. Är det ok att uttala sig kränkande om en vissa människor men andra inte?

 146. Stå på dig Bella! Strunta i alla syrliga kommentarer. Visst tycker jag att man kan komma med undringar och frågor, men isf ska man göra det på ett juste sätt. Att gå till personangrepp som en del gör här på bloggen, säger mer om dem än om dig och är inte ok. Nätetiken lyder: skriv inte sånt på nätet som du inte kan säga till någon ansikte mot ansikte. Det är något som en del verkar ha glömt. Sunt förnuft råder. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, även på nätet.

 147. Haha den kommentaren med Ica! Snacka om bitter tjej! Snacka om att ha ett liv man är sjukt missnöjd med om man känner sig tvungen att kommentera andras liv.

 148. Jag vill bara säga att du är fantastisk. Alltid. Rakt igenom. TACK för att du är som du är och för att du sprider din underbara energi! ♡

 149. Ingen har tvingat mig att läsa den här bloggen. Jag har läst nästan varje inlägg under flera års tid för att jag vill det, jag tycker det är roligt och jag blir inspirerad. Vi lever rätt så olika liv och det är inte alltid jag håller med dig i dina åsikter, men vad gör väl det, det är det som gör det intressant och som får mig att tänka i andra banor, vara glad för det jag har och samtidigt vara glad för det du har.
  Jag kan bara hålla med tidigare kommentarer; att jag är så glad att du varit stark och stått emot alla de korkade kommentarer du fått, så att jag har en intressant blogg att läsa varje dag. Jag hoppas att du håller fast vi det!

  Jag ser fram emot när boken kommer, jag är övertygad om att du och Pingis har många grymma råd att ge om ekonomi, oavsett vilken ekonomisk status man har.

  Tack!

 150. Isabella du är en underbar person och du har förtjänat allt du har. Alla som säger annat vet med sig att om de hade samma förutsättningar som du haft så skulle de också ”utnyttjat” (i brist på bättre ord…) dem för att utveckla en karriär. Strunt samma och se bara till dig själv. Min sambo har ett så kallat top-jobb och jag skäms inte ett dugg över att vi gör vad sjutton vi vill, så det ska du absolut inte heller göra! Fortsätta blogga fina fina isabella och ändra dig aldrig för någon annan!

 151. Har aldrig lagt en kommentar här under den tid jag läst bloggen, men nu kunde jag bara inte vara tyst. Stå på dig precis så som du gör Bella! Ditt arbete är helt fantastiskt och också ditt fokus på att det du gör är bra! Hade jag tjänat som dig hade jag mer än gärna haft en assistent, nån somstädat osv! Tråkigt att kvinnan som jag förstår, ville utmåla sig själv som en supermorsa inte kan glädjas åt någon annans framgång och lycka, är inte det barnuppfostran?! Kämpa på Bella!!!!

 152. När jag läser dessa kommentarer så börjar jag först skratta då jag tycker det är synnerligen komiskt att en trebarnsmamma känner sig tvungen att skriva in adressen till den här bloggen, läsa massa inlägg och sedan sätta sig och skriva ett inlägg som i mina ögon helt ser ut att genomsyras av just bitterhet och helt oförståelig irritation över något hon inte påverkas av det minsta.

  Men så börjar jag tänka, och egentligen är mitt skratt nog ganska fel. För om man är en sån människa som känner sig tvungen att kommentera en annan människas framgång på det här sättet så tycker jag att det säger så mycket om hur inskränkt och tragiskt den personen är. Och jag ser en människa som förmodligen har valt trygghet och säkerhet genom hela livet och aldrig vågat chansa, aldrig vågat följa de där galna drömmarna som fanns.

  Och det är inget att skratta åt.. egentligen borde vi alla sända en varm tanke till dessa mäniskor och hoppas på att de någon gång kommer ur sin bubbla och själva vågar börja leva.

 153. Stå på dig! Är själv en småbarnsförälder med trivandes och fixande. Dessutom i en företagande familj där det ibland är upp- och nerförsbackar!
  Dessutom är jag 40 plus!!!
  Jag blir både imponerad, fascinerad och framförallt inspirerad av dig!

 154. Det finns, och kommer alltid finnas, frustrerade individer. Tyvärr är en del av att vara en offentlig person att bli utsatt för deras märkliga kritik. Det är en mycket beklaglig företeelse, som absolut inte är okej. Det är emellertid inte någonting man kan komma ifrån.

  Man kan välja att se personliga påhopp som just något personligt, eller så kan man se det som att frustrationen troligen inte alls är kopplad till den offentliga personen i fråga, att det är tråkigt att det finns personer som inte alltid mår så bra, men att det tyvärr är svårt att hjälpa varenda kotte.

  Kritiken tycks sammanfattningsvis vara ett kvitto på enskilda individers frustration som egentligen är fullständigt orelevant för mottagaren. Detta förutsatt att man, med objektiva ögon, kan se ett helhetsperspektiv. Om man gör som så är det bara ett konstaterande som utmynnar i ett ”det var tråkigt att det finns människor som inte mår så bra, dock är det inte mitt ansvar att hjälpa dem förutsatt att jag inte känner att det är det”. C’est la vie.

 155. Jag är en 33-årig söderbo med ett socialdemokratisk hjärta och säkert tusen åsikter som skilja sig rejält från dina. Ändå tycker jag att du är rätt så fantastiskt! Och med säkerhet en underbar källa till inspiration för många unga tjejer. Jag gillar oerhört mycket att du står på dig och gör det du tycker känns bra och rätt. Fortsätt bara!

  1. *GILLA* Mer förståelse! Det värmer i mitt hjärta! Människor som inser att man inte behöver ha samma politiska åsikter för att fungera tillsammans, inspirera varandra och framförallt: respektera varandra.

 156. Åh vad bra skrivet Bella! Du är en förebild för mig, tack vare dig har jag fått mycket bättre självförtroende. Fortsätt med det du gör 🙂 ta hand om dig, kram!

 157. Hur kan man missa Bellas framgångar?, alltså om man mot all förmodan inte skymtar det härinne, så finns det ju tusentals platser i detta avlånga land där man faktiskt kan göra det. Vi ser denna duracellkanin överallt typ, på Pressbyrån, på tunnelbanan, i bokhandeln etc etc. Och om vi dessutom inte kan ta oss utanför dörren så skymtar vi snart de blonda gyllene lockarna i våra tv-apparater då och då. Allting ar sin tid gott folk, så förhasta inte för ni vet nog inte vad ni missar 😉

 158. Det är klart du är inspirerande på många sätt, men samtidigt upplever jag att du saknar verklighetsförankring. Min teori är att det är just det som många av dina läsare irriterar sig på. Ärligt talat så är du född med silversked i munnen, vilket du också själv förhoppningsvis är medveten om. Jag är säker på att du har jobbat och jobbar mycket, men du måste ändå medge att dina förutsättningar har sett helt annorlunda ut jämfört med de flesta andra entreprenörer. När du uttrycker dig i frågan om din livshistoria så får du det att låta som att du startade på noll, fattig som en kyrkråtta. Detta är sant för många entreprenörer idag, men det stämmer inte på dig. Att starta bolag när man har en kapitalstark pappa är inte hjärnkirurgi. Du är absolut oerhört driven och säkert duktig på det du gör, men du har aldrig fått uppleva hur vanliga medel-och låginkomsttagare lever. Således är också verklighetsförankringen och ödmjukheten på noll, vilket är synd. Du skulle nog tjäna på att besitta dessa egenskaper i ditt arbete. Givetvis använder du dina intjänade pengar till precis vad du vill, men att framföra shoppingtips till unga flickor på en lampa för 800 kr och kalla det rea är bara verklighetsfrånvänt. Önskar dig ändå lycka till i framtiden och ser mer förväntan fram emot dina kommande projekt.

 159. Isabella är för mig ingen inspirationskälla men ändå rätt underhållande. Delar verkligen inte hennes (politiska) åsikter och kan tycka att hon är rätt omogen. Jag tror att en hel del människor retar sig på hennes bortskämda livsstil som hon älskar att visa upp för i bloggen. Läs inte bloggen då!

  Hon börjar med mycket och tröttnar snabbt och gör vinst ändå. Lite orättvist kan det kännas, visst. Men hon har etablerat sig på kändismarknaden och får helt enkelt många erbjudande och chanser att prova på saker som hon tycker är kul och som vi ´vanliga´människor aldrig kommer att få. That’s the game! Varför bryr ni er så mycket? Jag skulle nog göra likadant och utnyttja det.
  Man kan ju säga mycket negativt om henne men en sak har hon och det är drivkraft.

 160. Isabellas kommentarer till kommentarerna har genererat fler kommentarer än körtfebern! Dock naturligtvis betydligt färre än det all time high som uppmättes i samband med bikinibilderna från Bahamas i vintras.
  I morgon är allt som vanligt igen – kommentarerna lär inte bli annorlunda bara för att Isabella har kallat vissa läsare bittra och bett dem sluta läsa hennes blogg. Och utan kommentarerna förlorar denna blogg en stor del av sitt intresse för många läsare.
  Sen kan även jag tycka att en del kommentarer bryter mot normalt folkvett – vill man kritisera så får man göra det med finess och respekt åtminstone.

  1. ”Körtelfebern” var det som jag försökte skriva. Men det förstod ju alla – vill bara påpeka det själv så ingen hugger!

 161. OMG! Som om du behöver förklara dig för en sorglig, bitter och elak morsa. Fy fan vad pinsamt hon beter sig! Hon önskar inget hellre än att få föna sitt hår på salong samt fixa sina nedbitna naglar. Till trebarnsmamma ; vad har du för rätt att kräva att Bella dokumenterar vart hon handlar? Har inte du med att göra.
  Är du såhär hätsk mot dina nära och kära också? Yikes!
  Be glad not mad!

 162. Vad är det egentligen som är så inspirerande?

  Jag vet att det är en liten chans att du läser denna kommentar.
  Jag är inte ett dugg avundsjuk utan jag förstår inte varför du ska dölja så mycket för oss läsare. Bloggen är ju en stor del av ditt liv?

  Hatar människor som hycklar. Varför kan du inte erkänna dina fel?!
  Min morbror har en känd låsfirma och han skulle aldrig äta 3 måltider om dagen ute, han skulle aldrig kunna ”slappa* som du gör..För mig är du sjuk i huvudet Isabella. Jag har gått ifrån till att beundra dig till att se igenom dig. Du är falsk, du kan inte erkänna dina fel. Jag har följt dig sedan du blev känd för ”fina flickor röker inte” .Jag har följt dig genom dina framgångar.

  Gällande min kommentar har jag sett många som undrar vad du egentligen gör men ingen vågar fråga dig eller du svarar inte på dem när dem är ”snälla”. Man måste kommentera negativt för att ens kunna få ett svar. Jag vet inte, jag följer dem flesta bloggar men det verkar som att ni har tappat greppet. Varför gå från att besvara läsarnas frågor, tycka att det är kul att blogga till att tycka att det är ett måste att blogga(känna sig tvungen att blogga tre inlägg om dagen) bara svara på negativ kritik?

  Hur som helst önskar jag verkligen att du kunde förklara vad du gör om dagarna, på riktigt för oss. Om det är så mycket du gör, varför berättar du inte det? Varför håller du inne massa information som är relevent? Jag förstår att du gör ett utval, men kan du göra en layout? kan du göra ett uppslag? kan du skriva en tidning på egen hand? Vad gör egentligen DU? Förutom att vara frontface? Nej utan dina anställda skulle du inte vara mycket för världen..Jag vet att din pappa hjälpte dig med ditt första företag, varför kan inte du erkänna det att det var så du startade ditt företag? Du hade ju din pappa till hjälp för att du var minderårig..Det är inget att skämmas över!!

  Varför får du provocera när vi läsare inte får säga vad vi tycker? Berätta gärna vad DU gör. På riktigt.

  Ps, att du tar med kommentaren här visar bara att du vill bevisa något, du vill leka fröken duktig och bekräfta att ” jagkan visst” men i själva verket är du en hycklare..

  1. Men att leda en arbetsgrupp och se till att fånga upp andra talanger är inte det ett yrke och ett enormt jobb i sig? Du är ju dum i huvudet som inte förstår vilket enormt jobb hon gör och hur mycket tid hon lägger ner på sina företag! Jag har själv växt upp i en företagarfamilj där min pappa äger och driver 5 företag och det gör han INTE SJÄLV! Han startade sitt första företag vid 17 års ålder, väldigt tidigt i många ögon. Det har däremot gått väldigt bra och därav de efterföljande 4 företagen. Sluta hacka ner på företagsamma personer. De är dessa människor som bidrar mest till sjukvård och skola i vårt land! Tänk på det du.

  2. T.ex. Ja, vad gör man som chefredaktör? Skriver. En chefredaktör gör inte hela tidningen, den skrivs i ett team där alla tilldelas en viss del.

   Att starta och driva företag är inte lätt, det kräver mycket kunskap och taktik och framför allt engagemang.

   Jag kan inte förstå vad Du har för problem som klankar ner på en människa som verkligen brinner för sitt entreprenörsskap, och vågar göra det hon vill och är bäst på. Uppenbarligen så är du missnöjd med någonting i ditt liv eftersom du inte kan känna empati för andra människor än dem som är som dig själv. Man måste kunna glädjas åt andras lycka än sin egen, det är sunt!

   Det är väl tur att inte alla nöjer sig med 7-16 jobb och att alla handlar på ICA, då hade ju aldrig utvecklingen gått framåt. Och för att inte tala om vilket monopol ICA skulle haft! Det är väl ingen som klankar ner på dig för att du alltid äter baconlindad kycklingfilé och inte oxfilé till middag? ”Sköt ditt så sköter jag mitt” som man brukar säga.

   1. Men gud, någon är rädd för kritik känns det som! Helvete, inget är en dans på rosor. Varför ska allt vara så rosenskimrande hela tiden? Varför tål inte Isabella, isabellas små naiva fans att höra kritik?

    Vem som helst kan starta ett företag, det svårare är att hitta ett bra team och få verksamheten att löna sig.Alla människor är inte entrepenörer.Jag är inte ett dugg avundsjuk utan jag vill ha förklaring. Vad gör Isabella för Egoboost? Kan hon göra ett uppslag, en layout? Nej det är personalen som ska ha all credd. Det är det enda jag säger!!

    Jag har en morbror som är entrepenör. Han har arbetat med sitt företag i 20år och idag är dem ett av dem största låsfirmor i Sverige. Han har tagit över som VD och man ser verkligen skillnaden på hårt arbete och ”hårt arbete”..Isabella, du kommer inte i närheten av vad han åstakommar på en dag eller tjänar.

    Haha vilket jädra skämt du är. Vet du hur mycket dem betalar i skatt? Dem är ju tvungen att betala en hög skatt för att dem tjänar väldigt bra.

    Kom ner på jorden. Berätta vad DU gör om du gör så mycket.

 163. hahahahaha!!! Kommentaren om ICA var den roligaste på länge. Du är duktig, Isabella, men det kommer alltid finnas idioter i världen. I alla fall på ICA.

 164. Jag tycker det är sjukt ironiskt att denna exempelvis mamman hackar på Isabella, sen är här en DRÖS av kommentarer som tror sig är bättre och hackar själva på 3 barns mamman. Jaa ni är så mycket bättre, när ni skriver att hon är dum i huvet och psykiskt sjuk, verkligen. Tummen upp för er.

  Sen varför skulle hon vara en dålig mamma och svartsjuk för att man har åsikter? Får man inte ha negativa åsikter utan att behöva vara svartsjuk? Jag tycker det är mer pinsamt att ni sitter och gullar mot Bella som inte ens känner henne och har ingen aning om hur hon är irl. Vad vet ni om att denna bloggen ens är verklig, att hon enbart skapat en profil för att folk vill se en sådan människa. Ni har ingen aning vem Bella är så sluta gulla så himla mycket som att hon vore er mamma elelr något.

 165. Haha,så jäv*a bra skrivet Isabella! Folk är bara så jävla avundsjuka och önskar att de var i dina skor 🙂 Keep up your good work!

 166. Det är tragiskt att det sticker i folks ögon vad du väljer att spendera DINA pengar på, pengar som DU själv har tjänat in! Tycker att du är sjukt inspirerande och faktiskt är en förebild för för många unga tjejer eftersom att du har bevisat att allt faktiskt går om man bara vill. Att du är 22 år gammal snart och har gjort allt som du har gjort (med eller utan hjälp) är sjukt stort och något som folk borde se och lära sig av. Kan också säga att du bland annat har inspirerat mig då jag först började läsa din blogg när du skrev att du skulle köpa en lägenhet, det inspirerade även mig till detsamma och jag är nu själv 24 år gammal, chef på ett stort företag och har precis köpt en lägenhet för 3 000 000 tillsammans med min sambo.

 167. Det kommer alltid finnas bittra och avundsjuka människor som inte står ut med att se andra göra det dem vill och mår bra av, tyvärr! Jag tycker du är jätte duktig och inspirerande och bevisar verkligen att man kan om man vill, oavsett ålder. För mig kommer du alltid vara en inspirations källa, jag tycker du är jätte häftig som har jobbat (och kämpat) dig dit du är idag. Och du förtjänar verkligen att unna dig att gå på restaurang, föna håret, fixa naglarna och all den där ”lyxen”. Stå på dig Bella! Styrkekramar

 168. Blir så glad av att läsa vilken inställning du har till det här! 🙂 Fortsätt så och ta inte åt dig, du är cool!

  Sedan kan jag inte låta bli att tycka att det är lite lustigt med personen som tycker att du på något sätt ska vara omnikompetent för att ha ”rätt” att driva ett företag. I själva verket fungerar ju de allra flesta företag för att det finns flera olika personer med olika ansvarsområden – blir det tillräckligt stort kan och bör inte heller en enda person göra allt. Det är det team är till för!

 169. En fråga till alla som kommer springandes till Bellas försvar, var går gränsen för att kränka och håna? När man har en blogg som tusentals läser och där man skriver att sämre folk jobbar på ICA eller när man skriver en kommentar om hur jävla dumt det resonemanget var?

  Bella är dubbelmoralen i sin högsta och bästa form. Ska man predika om hur vikten av att föra sig och vara schysst bland medmänniskor så kanske man ska börja med sig SJÄLV. Kanske inte heller skrika sig hes över hur AVUNDSJUKA folk är……för man man faktiskt ha en åsikt av motsatt karaktär ändå.

  1. Hade du varit stolt och nöjd med ditt jobb på ICA så hade du nog inte tagit åt dig och behövt skriva den där kommentaren.

   Min tanke om det hela.

   1. Varför det? Får man aldrig ha negativa åsikter utan att man tar åt sig eller är svartsjuk? Jag tycker hon har rätt och jag jobbar inte ens på ICA.

    1. Håller med! Bella är dubbelmoralens drottning, hon ÄNDRAR ju konstant historien/sina tidigare erfarenhet för att det ska passa i mallen hon lever NU. Ljuger så mycket att det är sjukligt. Jag har följt hennes blogg länge och tycker att en del negativa kommentarer hon får är befogat, de flesta vill ju bara ha svar på sina frågor, men Bella kan inte ta det, för då är man bara bitter som säger något.

     1. Precis, jag jobbar inte ICA, måste man göra det för att ta illa vid sig menar du? Min mamma jobbade däremot på ICA, en del vänner jobbat på ICA. Snälla, jordnära och vettiga människor, inte ett spår av bitterhet eller missnöje över sina jobb..

 170. Åh Gud va arg jag blir, att en vuxen person ska trycka ner någon. Bra att du inte tar åt dig och att du kör ditt race 😀 du är grymmmmmmm

 171. Jag gillar verkligen dig Bella men det du skrev i slutet om att du ”antagligen lyckats bättre för dina ringa 22 år än vad många gör under en livstid” gjorde mig lite upprörd.
  Att lyckas få miljoner på banken är inte vad som kännetecknar att lyckas för alla. I och för sig kanske du menar med lyckas- att göra det du brinner för och vara självständig? Då har du verkligen lyckats!
  Skulle gärna vilja veta hur du definierar ”att lyckas”?

  Du är grym som svarar så lugnt och sakligt på idiotiska kommentarer som dom där!

  You go girl!!!!

  1. Ingen har sagt att lyckan sitter i pengarna! Isabella har uppnått mål som många drömmer om; hon har skrivit och sålt böcker, tidningar, varit med i TV-program, åker på föreläsningsturnéer, pluggat utomlands, jobbar med saker som hon antagligen tycker är väldigt roliga och träffar människor som hon inte hade kommit i kontakt med utan sin framgång. Dörrarna står vidöppna för henne, klart att hon njuter av sin framgång. Vem skulle inte göra det?!

   Men även om nu lyckan skulle sitta i pengarna, varför blir du upprörd? Låt henne vara lycklig över att ha uppnått sina mål med hårt slit och lägg energi på att hitta din egen lycka, utifrån vad lycka innebär för dig. Life is too short…

 172. jag tycker du är stor förebild och dom dagar jag tycker livet känns lite tungt att det skönt att bara gå in och läsa din blogg, och denna bittra 3 barnsmamma kanske borde fundera på om hon ska vara kvar i familjelivet då hon inte verkar njuta så mycket av det. och om man som person kan unna sig att gå ut och äte och gå till frisören så ska man väl kunna unna sig det? herregud, strunta i alla dessa bitta människor och fortsätt som du gör för du inspererar!! 🙂

  1. Tyvärr så är det ju inte riktigt så i verkligheten att man bara kan skaffa familj, och om det inte passar så är det bara att dra 😀 Kan kan man ju alltid, men jag hoppas att trebarnsmamman tar sitt ansvar som mor och tar hand om sina kids 😉 Däremot skulle nog lite förändringar i vardagsrutinerna göra henne gott! Familjen skulle nog inte heller ta skada av att ha en lite gladare mamma i huset. Alla dagar behöver inte se likadana ut bara för att man har familj 😉

 173. Allstå den enda anledningen att Isabella kommenterar de där kommentarerna är för att det är ren och skär sanning! Annars skulle hon ju inte behöva försvara sig! Ibland förundras jag hur en människa som verkar så sjukt osmart och obildad har kommit så långt. Sen kommer jag på de; pengar! Allt kan köpas för pengar och de problem som inte kan löss med pengar löser man med mer pengar.

  1. Du kanske skulle sluta läsa bloggen om detta är allt du har att säga? Moget. Hon har jobbat jättehårt. Väx upp.

   1. herregud håller med föregående kommenterare! Sluta läsa bloggen om du stör dig så mycket! Jag tror att du är ett klassiskt exempel på näthatare.. Whats up with you? Fuck it tror att du i grund och botten är väldigt svartsjuk, helt enkelt! Vart fan kommer all hat i från annars!

    Isabella är en tjej som har lyckats med vad hon tycker är kul och givande i livet! Varför inte bara vara glad för hennes skull och vara glad att hon delar med sig av sin vardag! Älska i stället för att hata så lovar jag dig att livet blir mycket lättare! Love /J

    1. Jag förstår inte riktigt vad det spelar för roll hur hon har lyckats. Även om det skulle vara sant att hon har köpt sig till det hon har vad har du med det att göra. Finns det någon regelbok någonstans som säger att alla måste göra allt på ett speciellt sätt. Om jag vann 20 miljoner så skulle jag antagligen aldrig jobba igen utan ägna mitt liv åt att njuta, måla, läsa böcker. Jag skulle äta på restaurang och anställa en städerska. Gör det mig till en dålig person? Varför?

 174. Haha vilket jidder det blir i kommentarsfälten när du skriver om pengar,framgång eller något åt det hållet. Jag håller väl inte alltid med Blondinbella på alla delar men jag tycker ändå hon är en inspirationskälla och faktist imponerad på vad hon gjort. Sedan har hon, precis som alla andra, vissa fallgropar. Men det gäller att se det bästa i varje människa och är det något hon kan så är det just att inspirera. Bella du har ju hjälpt många människor med karriären och de skulle INTE vara där utan dig. T ex Cimon, Angelica, Linn H där hon hjälpt dem en bit på vägen. Dessutom vill du inte ta åt dig ”äran” utan unnar dem som kommer fram. Det beundrar jag dig för!

 175. Hej och hallå!
  jag har följt din blogg i några år nu och jag vill nu rikta en konkret fråga till dig som jag skulle tycka vara extremt intressant att få ett svar på.
  Jag undrar om du tror det skulle vara möjligt att du skulle kunna vara där du är idag UTAN bloggen? Skulle du kunnat bedriva detta entrepenörskap och ha den livsstilen du har idag?? Hur?

  För min egen åsikt är att du ofta genom bloggen ger sken utav att det är hur lätt som helst att starta eget, vara ung tjej och framgångsrik. Detta är något som jag tänker provocerar många.

  1. OM du sett henne föreläsa eller läst bloggen ordentligt så vet du att hon alltid säger att allt började med bloggen. Men varför skulle det vara omöjligt att med drivkraft komma långt ändå? Varför så negativ?

   1. Jag tror inte att det var meningen att kommentaren skulle ses som negativ, hon ställde bara en konkret fråga. Och hon skrev inte att det inte går att komma långt med drivkraft – bara om det är möjligt att Bella skulle vara där hon är idag utan bloggen. Stör mig innerligt på människor som inte läser kommentarer ordentligt, eller förstår de!

    1. men gud, eller hur? varför är det så läskigt många som förvränger saker över internet? jag vet svaret; att det är svårt att tolka någon med bara några ord över några sekunder, men ändå.
     tycker det börjar bli helt hysteriskt på alla sociala medier. börjar bli allvarligt rädd. människan verkar ha fått en förkortad stubin med tanke på allt som bara vräkts ut överallt innan något överhuvudtaget budskap har uppfattats.

  2. Det jag undrar lite här är vad du tror att bloggen är? En naturkraft? Något som uppstått av sig själv? Det verkar vara förvånansvärt få som fattar att även något så ”banalt” som en blogg faktiskt kräver enormt mycket tid och arbete om man vill lyckas med den. Vem som helst kan inte bara börja blogga och bli framgångsrik på det, utan det är personen bakom som driver den dit.

  3. Du verkar inte ha alla hästarna hemma i hagen märker jag. Om hon inte hade bloggen, vart skulle hon vara då? Vad är det för idiotisk fråga?
   Om Reinfeldt inte hade varit statsminister, vart skulle han vara då? Herregud..

 176. Men herregud, vad är det för fel på folk? Om du KAN äta ute tre gånger i veckan, så gör det, du har ju jobbat dig dit du är i dag, just för at kunna vara ekonomiskt oberoende, eller hur?

  Go Isabella, världen behöver flera som dig 🙂 Kram från en norsk fan sedan många år tillbaka! 🙂

 177. Oj oj. Inte bitter… haha nej nej. Det lyser ju BITTER genom hela texten (familjemamman-texten).

  Att folk inte fattat att livet är olika för oss alla, och alla vill inte samma saker med livet. Vi har olika mål och du ska vara stolt att du förverkligar dina. Alla och allas drömmar går ju tyvärr inte att uppnå så varför vara arg och sur på dom som lyckas? du skänker pengar till välgörenhet (tycker jag mig ha läst) och jag tvivlar på att den där mamman gör det. 2500kr/månad för mat för en hel familj var sanslöst lite. Jag och min sambo äter nog för mer än så bara vi två.

  hejja isabella!

 178. Lilla Bella, du som säger att du inte reagerar på ”negativa” kommentarer, se nu vad du håller på med. Det verkar som att det knåder lite i hjärtat ditt när du läser sånt trots allt. Så du måste ”bevisa” eller gny emot iaf? Det tycks trycka ner dig iaf…..

  1. Lilla Linda, kanske det är ärligt av Isabella att inte utelämna bittertjejernas kommentarer? Det visar ju ändå på ett visst mod, eller? Här är det som det alltid är i tjejers värld…avundsjuka. Om någon lyckas så måste man minsann visa att hon inte är nåt…Jantelagen är stark i tjejkretsar!
   Lilla Linda, gillar du Blondinbella eller är du avundsjuk;)

  2. Vad fan är det för fel på dig? vet inte om din avsikt med kommentaren var att ”nedvärdera” men jag tog det så i allafall när man inleder kommentaren med ”lilla bella”..

   Ja hon tidigare skrivit att hon inte tar åt sig. Det kanske hon fortfarande inte gör, hon vill kanske bara demonstrera och tydliggöra näthatet till oss ”okunniga inom ämnet”. Eller så tar hon åt sig.. I vilket fall som så tycker jag inte om din ton du använder i din kommentar.. Så lägg ner.. Tjejen har jobbat hårt för där hon är i dag sedan ska idioter som ”sjuksköterskan” kritisera hennes levnadssätt pga. att hon själv är ”medelklass” eller något och missnöjd..

   1. När fan blev det ok för en människa att kritisera en annan människas levnadssätt, vikt, utseende mm? Detta enbart pga att det är en offentlig person..?? Eller kändis? SLUTTTTTTAAA!!! låt henne vara! Hon är grym, cool en bra förebild osv. Så lägg ner, ska ni kommentera, skriv något schysst. Hur ofta skriker ni efter någon på gatan: Du är misslyckad, du går för ofta till frisören osv??? WTF

  3. Linda, försökte du precis köra härskartekniken? Pinsamt. Läs om det du skrev och fundera igen. Du har en vidrig själ!

 179. Hej Isabella!
  Jag vill bara skriva detta efter att jag läst alla galna kommentarer!
  Du är en otroligt vacker och helt underbar förebild! Du har åstadkommit så mycket under dina 22 år (med eller utan din pappas hjälp, who cares)! Du har en fin man, underbara vänner, en fin hund, fin lägenhet! Och ett jobb du brinner för! Eh allt detta vet du ju redan.

  Jag och en vän diskuterade om dig i dagarna, och vi kom slutligen fram till att vi tycker av alla dessa ”bloggare” att du är den bästa förebilden och helt otrolig! Du lever ett drömliv!

  Du är en inspirerande ung tjej! fortsätt med det du gör, exakt som du gör! Du inspirerar många! Ps. Jag själv läser juristprogrammet men jag går jämt in på din blogg just för att du är så otroligt inspirerande! Ha det bäst! Strunt i de störda jävla bitter idioterna and keep up the good work! Love /J

 180. Men nu måste jag faktiskt få säga det här…
  Det verkar som om de flesta som kommenterar Isabellas blogg är vuxna, typ 20-30 och uppåt ungefär. Det som stör mig med det här, är att Ni vuxna då säger, gällade t.ex Isabella som förebild och hur hon påverkar unga, såhär:
  ”Men jag tror inte ungdomar gör så här”
  ”Ingen tonåring i dagens samhälle gör det”
  Osv, osv, osv.
  Grejen är ju, ni är ju inte tonåringar, eller?? Ni är vuxna med en helt annan vardag än vi ungdomar och helt ärligt talat, skulle ni vara helt OK med att någon säger ”Men vuxna gör det här och det här” etc?? Det tror jag inte. För alla människor vill hävda sig själva, vi är självständiga och behöver inte någon annans hjälp med att förklara hurdana vi är och vad vi gör. Sant, eller hur?
  Ja men varför ska ni då hålla på att bestämma och berätta hur vi påverkas av saker och ting och hurdana vi är? Jag är otroligt trött på att läsa en massa kommentarer om hur jag är, vad jag påverkas av och hur jag ser och efterliknar mina förebilder! Och ni kanske säger, jamen läs inte kommentarerna då! Men okej, så jag har inte rätt att läsa att kommentarer, öppna och fria för alla, men ni får hur ni vill försöka argumentera för er ståndpunkt på vår bekostnad??
  Det är inte OK! Jag, som egen individ bestämmer själv hur jag påverkas av min vardag och hur jag gör osv. Det samma gäller varenda ungdom i hela landet. Det går inte att samla ihop alla tonåringar i landet och beskriva hur vi är/ vad vi gör.
  Tänk er själva, om någon skulle göra det med hela den vuxna populationen?? Det skulle inte vara så populärt, gissar jag på.
  I alla fall, om jag kommer till varför jag berättade det i just kommentaren till det inlägg, är det för att många av Er skriver om att vi ungdomar ser upp till Bella, hennes sätt att få vår självkänsla att växa och att vi vill bli som henne, framgångsrika och kunna äta på dyra restaurang etc.
  Jag har inget emot att man säger vad man tycker, jag håller med ”Trebarnsmamman” om att man sparar pengar med att köpa och laga ihop maten själv samt att man vet om den är rättvisemärkt, ekologisk mm. Och att det inte är så sunt att visa upp pälsjackor, märkeskläder, osv i varenda inlägg i princip men jag håller också med vissa andra om att det låter otroligt bittert och inte är hållt på en snygg nivå. Nej, jag har verkligen inte emot fria åsikter men jag har ett väldigt stort problem med att Ni tar er friheten att berätta att utnyttja våra åsikter, fast ni inte ens vet vilka det är. Det spelar ingen roll om man har två tonårsdöttrar eller något, för som jag sa, visar deras åsikter inte er vad resten av oss tycker eller tänker.
  Jag tycker ni ska tänka er för innan ni tar ifrån oss rätten att förklara oss själva och att ni faktiskt ska kunna argumentera för er sak, som vuxna människor, utan att behöva ta hjälp från någon annan.

  Ps. Det där med att stavning inte räknas!? Skulle jag stava en mängd fel på en svenska novell eller en uppsats, tror ni jag skulle få så himla bra betyg då eller?? Isabellas sätt att säga att det är 2012, och vem bryr sig om stavning visar på osäkerhet enligt, mig, och just det, ”enligt mig” tycker jag ni vuxna kan använda oftare, för det visar er egen åsikt utan att ni behöver sno någon annans…. Och ja, jag vet att jag kanske inte stavat rätt nu, men jag syftade på i officiella sammanhang eller utbildning.
  Ps 2. Ni klagar på nät mobbning men säger glatt att denna ”trebarnsmamma” är psykiskt störd…. Okej?? Detsamma gäller Dig, Isabella, du menade att du är rädd för att denna mamma inte är ansvarsfull eller bra nog för att ta hand om sina barn(??) Ursäkta, men det är nät mobbning i högsta grad.

  Tack för mig!

  1. Nätmobbning är verkligen inte att bemöta en åsikt där någon dessutom nedvärderar dig och ditt levnadssätt med att säga att man är rädd för att mamman inte är ansvarsfull nog att ta hand om sina barn!

  2. Det är inte stavning i första hand som är Isabellas problem utan grammatiken och logiken i det hon skriver. Hon skriver helt enkelt dålig svenska. Till stor del beror säkert detta på att hon skriver fort och i den ordning som tankarna kommer. Det blir som talspråk men i skrift blir talspråk ofta ologiskt och svårt att läsa.
   Att ”skriva böcker” trots att man inte kan skriva är naturligtvis en prestation men skulle inte vara möjligt utan en energisk förlagsredaktör som borde stå som medförfattare åtminstone.

 181. Jag följer din blogg, tycker det är kul att du lyckats med de projekt du dragit igång och att du faktiskt kan ge dig själv en klapp på axeln över sådant. MEN, detta med att vara förebild. Jag tycker faktiskt att du glömmer en viktig aspekt av detta med att vara en förebild. Visst du visar ungomar att man kan lyckas, bara man vill. Du lyfter fram vikten av att man ska tycka om sig själv som man är och då inte heller låta andra trampa på dig. MEN, vänd på det. Du kanske har en läsare där som är 13 år och går i skolan, som har föräldrar som har dåligt ställlt ekonomiskt. Denne kanske ofta får korv och makaroner till middag, får ärva kläder från sin storasyster osv. Du lägger ut klädköp, väskköp, sminkköp som kostar multum (enligt vissa!). Hur ska ungdomar se upp till detta? Du har det dom vet att dom inte kommer kunna få (fören dess dom är klara i skolan och börjar jobba. Inte vanligt att en 13 åring startar företag?). Du har verkligen möjligheten att vara en bra förebild, men tycker inte att du utnyttjar detta till max. Du måste kunna se på de människor som inte har miljonbelopp på kontot, och även vara en insperationskälla för dom. Som det är just nu så skapar du en klyfta mellan dig och de som har sämre ställt.

  1. Kunde inte ha sagt det bättre själv, håller med till 100%! Jag saknar ofta empati och förståelse för ”vanliga” människor i Bellas blogg och jag tror att det kan vara det som gör folk lite ”galna”.

  2. Det är ju precis det här den svenska avundsjukan och jantelagen handlar om. Isabella som lever ett gott liv utifrån de medel hon själv skapat får inte visa upp det för dig, för då är det någon som kan ta illa vid sig. Att ha dyra kläder, en iPhone eller fint smink är ingen rättighet. Att Isabella inte ska få visa upp sitt liv för att någon som har det sämre ställt kan ta illa vid sig är ju bara dumt. Flera inlägg i veckan handlar om hur du kan få inspiration till att göra det du vill och hur du kan komma dit. Det är såklart inte lätt som trettonåring, men det är också en skillnad på vad en trettonåring och en tjugoettåring kan köpa och göra. Jag arbetar och får lön nu, och kan köpa de fina grejer jag vill ha, men det är ingenting jag hade kunnat göra som trettonåring, eller på något sätt hade kunnat påstå att jag skulle haft rätt till att göra då. Om Isabella hade ätit falukorv och makraroner varje dag, hade en person som du fortfarande hittat någonting att klaga på, för då kanske grytan hon kokade makaronerna i var för dyr, eller hon åt på en tallrik från Rörstrand och inte IKEA. Det är inte Isabellas inköp som är problemet, det är personers synsätt på hennes livsstil. Det finns många bloggar som säger att dyra kläder är det enda man kan köpa, och vissa restauranger är de enda man kan äta på, och att allt annat skulle vara dåligt. Sådan är inte Isabellas blogg, och jag tycker det är lågt att påstå att någon skulle må sämre av att en tjugoettåring som tjänar sina egna pengar har råd att köpa dyra läppstift, när flera gånger om kan läsa om unga tjejer som berättar i kommentarsfältet eller i mail att de fått bättre självkänsla sedan de läst Isabellas blogg eller böcker. Tänk efter lite, och inspireras istället för att klanka ner.

 182. Haha! Åh Bella ta inte åt dig av ”3 barnsmamman”. Att hon jämför sitt liv med ditt är ju bara roligt. Ni lever olika liv så är det bara. Egoism, trångsynthet och avundsjuka. Klassiska drag på en människa som bara ska kasta skit.

  You go girl!

 183. Otroligt bra sagt Isabella!
  Trångsynta och obehagliga människor kommer alltid finnas där ute. De kommer alltid ha dig som nagel i ögat för att du gjort något utav ditt liv!

  Snälla snälla lyssna aldrig någonsin på dessa människor. Du är bra precis som du är!!!

 184. Skrev tidigare men läste igen och glömde faktiskt påpeka deta som verkligen gjorde att jag flög i taket! Vad menar du med: ”Ibland är det kommentarer från riktigt galna människor från “3 barnmamman ovanför”. Då blir jag mest mörkrädd att tre barn har henne till mamma. Obehagligt”
  Vad är det hon skriver som är så tokigt egentligen?? Jag tycker hon verkar leva ett helt vanligt Svenssonliv. Det är så majoriteten av barnfamiljer lever i vårt avlånga land.

  Jag tycker faktiskt att ditt uttalande om denna mamma, är som ett slag i magen på många mammor som känner igen sig i kommentaren du fick från trebarnsmamman!

   1. Om du inte ser felet i Isabellas svar på 3-barnsmammans kommentar så behöver du en attitydförändring och möjligtvis också en lite mer nyanserad bild av verkligheten!

    Att kunna ta kritik, i synnerhet om man skriver en populär blogg, är väll ytterst viktigt? Och i detta fall går Isabella för långt.

    När jag läser 3barnsmammans kommentar får jag känslan att hennes tre barn är lyckligt lottade ! De har en mamma och en pappa som jobbar hårt och som har ordnat ett bra liv åt de tre barnen. De lever ett familjeliv! Precis som många andra familjer i Sverige. Och enligt Isabella så har hon skäl att bli mörkrädd och hon finner det obehagligt att de tre barnen har en sådan mor. I sådanafall så lär hon finna obehag i hur mina barn har det också och säkert en stor majoritet av de svenska barnen ….

    1. Nu får det väl räcka med mammor (samt övriga) som tycker att det är ok att vara otrevlig och ohyfsad! Att kunna ta kritik är inte detsamma som att ta emot en massa anklagelser, påhopp och otrevliga kommentarer. Det är inte kritik, det är bara ett otroligt vidrigt beteende…
     Vuxna människor som sitter och anklagar en ung tjej för både det ena och det andra. En tjej som gör sitt bästa för att skapa och leva SITT liv, precis som hon vill. Samtidigt som hon låter andra leva sitt, i fred. Varför kan ni inte göra detsamma?

     Förresten, jag är också en mamma. Och som mamma skulle jag bli mörkrädd om mitt barn skrev en blogg och i gengäld fick kommentarer likt 3-barnsmammans och andra i samma stil…

     1. Håller med dig o dom andra…
      Samtidig: när man skriver en blogg får man ris OCH ros…

 185. Äh, den vanliga svenska avundsjukan! Jag skulle också göra som Isabella om jag hade haft pengarna! Jag har själv inget intresse av att driva företag och har ingen utbildning och visst, då blir lönen därefter, men jag klarar mig bra även om jag inte äter ute ofta eller får håret fönat, MEN missunnar inte Bella det, hon har ju inte fått det hon har idag av att sitta på häcken utan att göra nåt, så sluta gnäll, avundsjuka klär ingen! Se henne som en förebild istället, det kan jag göra fast hon är 15 år yngre än mig =)

 186. Tycker du är en grymt duktig tjej och en bra förebild! hade aldrig orkat i ditt tempo. tråkigt när folk inte kan hålla sina negativa kommentarer och tankar för sig själva… fortsätt med det du gör, det peppar i alla fall mig 🙂 din blogg är alltid rolig att följa! från en som vanligtvis aldrig kommenterar

 187. Jag tror att 3-barns mamman är avundsjuk, hahaha !
  Mår man så dåligt av att andra unnar sig saker, så vill man också oftast ha det. Hon verkar inte ha mycket tid över på dagarna om både hon och hennes man jobbar heltid och bla bla bla, hon längtar ju efter att få äta ute, fika på stan i timmar, gå till frisören, fixa naglarna – UNNA SIG VARDAGSLYX !
  Hahahaha det är inte Isabellas liv det är fel på, det är 3 barns mamman som inte gör det hon vill i livet tror jag..

  1. Det handlar inte om avundsjuka. Det handlar om att en mamma inte vill se sina egna barn växa upp och tro att alla kan ha det som isabella? Ska man vara en förebild ska man ju visa verkligheten. Att käka lyxmat är ingen verklighet , få förunnat! Blondinbella visar bara upp den fina ytan…. och får unga att tro att man ska vara perfekt , så som hon ”visar” att hon är. Men ingen kan vara perfekt och som mamma så önskar man att en förebild som Isabella kunde visa detta nån gång då och då så att våra barn inte får ätstörningar eller utmattningsyndrom i strävan efter att bli som hon.

   1. Det kan ju visst bli en verklighet för tre barns mammans ungar att få ha det som Isabella har, kämpar dom lika hårt som hon har gjort är ingenting omöjligt. Och om ni nu tycker att Isabella är en dålig förebild så behöver inte era barn vara inne och läsa på den här bloggen i så fall. Utmattningssyndrom och ätstörningar kan de plocka upp från andra delar av samhället, håll du ett extra öga på ditt barn istället för att vara här inne och vara bitter

   2. Ge våra unga lite mer credit än så… Isabellas blogg är inte den enda kanalen som ungdomar får sin verklighetsuppfattning ifrån. Jag tror faktiskt inte att alla unga som läser denna blogg tror att det är så livet ser ut för alla. I så fall har ju samhället och de vuxna i barnets liv misslyckats kapitalt. Visst är Isabella en förebild på många sätt. Hon går sin väg, står upp för sig själv och inspirerar med sin energi och framåtanda. Men hon ska väl inte behöva bära hela ansvaret för ungdomars syn på hur verkligheten ser ut??

    I den här bloggen får man ta del av Isabellas liv, varken mer eller mindre. Det tror jag att de flesta förstår, gammal som ung.

 188. Man må jo bare synes synd på trebarnsmoren.. Det kalles misunnelse, og som du sier så burde hun definitivt prioritere andre ting i det travle livet sitt enn å være misunnelig og bitter på deg og ditt liv.

  Jeg er selv entreprenør, og ALT handler om å ha troen på seg selv og VITE at man klarer å nå målene sine. Det kan hende at dette skremmer andre mennesker eller at de synes det er noe ”Amerikansk” med denne fremtoningen (fordi i USA er det lov til å være vellykket, og andre mennesker berømmer suksessen din). So what?

  Gjør det du kan best, og vær det beste du kan. POSITIVITET! Smil til livet, så smiler livet til deg :):):)

  //Juni

 189. Alltså era jävla idioter! Vad fan är ert problem? Och om hon väljer att slösa massor med tusenlappar på sig själv eller Mat så är det fan i mig inte ert problem?! Isabella får leva på sin pappa eller anställda eller vem fan som helst?! Hon får det att gå runt och mår jävligt bra. Ni är bara avundsjuka för att ni kämpar och sliter och kommer inte ens halvvägs. Isabella är smart- utbildning eller inte. Passar det inte så behöver ni inte klicka in här och lämna era patetiska kommentarer. För Bella har det bra vare sig ni kommentera eller inte ! Så sluta vara så jävla hatiska och se upp till henne istället! Jag tycker hon är grym!

 190. Äntligen, bra jobbat Bella! Är så glad att du ”ryter” ifrån, för jag håller med dig, det får vara nog med bitterheten! Det har stått så mycket skit, och så mycket hatiska kommentarer de senaste månaderna att jag förstår att det måste tas upp! Fortsätt med det du gör, kör i samma stil – för de som kommenterar alla bittra kommentarer är bara rent av jävligt avundsjuka! Som du skriver så är det fritt att gå in på din blogg, vilket jag gör med nöje 🙂

 191. Tycker det är så fasligt intressant att man kritiserar Bella för att vara en dålig förebild och sedan väljer att sprida hat och kränkande kommentarer på en ”20-någonting-årings” blogg. Samma sak med dom förbannade bikinibilderna, då skulle Bella helt plötsligt stå till svars för att hon inte ansågs sund nog. Vem FAN är det som är dålig förebild? Låt henne vara och skaffa en hobby eller något annat stimulerande. Tycker det är SJUKT att det finns så många människor som mår bra av att trycka ner andra, och är du/ni en av dom borde ni ransaka er själva och skaffa professionell hjälp.

 192. Hej Isabella!
  Hoppas verkligen att du läser den här kommentaren och att du tar åt dig! Min åsikt kanske inte betyder så mycket i det långa loppet men jag vill ändå skriva.
  Jag tycker att det är så hemskt att du får sånna här otroligt negativa kommentarer. Det är precis som att vissa människor måste hitta fel, de ser bara det yttersta lagret av allt. De kan omöjligt veta hur mycket jobb, slit och tid du lagt ner på alla dina projekt!
  Jag själv blir så otroligt imponerad av dig och ditt driv, något jag själv skulle vilja ha mer av. Du inspirerar och får mig och många andra att vilja lyckas (vad det nu innebär) och att faktiskt tro på att det går. Du är bara ett år äldre än mig och jag har läst din blogg genom alla år. Det har varit så roligt att följa dig!
  Sen tycker jag att den sista kommentaren är så märklig. Vad är det som säger att man är mer ”hederlig” för att man storhandlar och tvättar själv? Är det inte upp till var och en att bestämma hur man lägger upp sitt liv och sin vardag? Att hellre gå och få sitt hår fönat hos frisören än att göra det själv hemma, varför gör det dig till ”ohederlig” eller att du inte jobbar ”tillräckligt”? Och vad har det att göra med att jobba heltid? Förstår inte riktigt…Det du visar i din blogg är ju också bara en bråkdel av det som du faktiskt gör på en dag. Man kan väl inte skriva om allt heller?? Klart att du inte skriver om att du tvättar kläder eller torkar av köksbordet? Konstigt att man kan döma en person på det sättet..
  Man måste själv få bestämma hur man vill prioritera i sitt liv. Så länge man själv mår bra och så länge ens nära och kära mår bra.

 193. Hej Isabella!

  Jag håller med dig, jag läser din blogg för att jag är nyfiken på vad du gör, vad du gör med ditt liv, om du har något nytt projekt på G (vilket oftast är fallet)

  Kommentarerna ovan verkar komma från folk som är avundsjuka och antagligen inte förstår hur det är att driva företag, jag gör det inte, men lite kolla har man så klart på hur det fungerar!
  Själv är man också lite avundsjuk, jag själv studerar och får därför in otroligt mycket mindre pengar än dig, jag bryr mig inte om du äter ute flera gånger även fast jag inte kan göra det, du har pengar, det är dina pengar. Dom får du göra vad du vill med, du väljer att äta ute ofta, du hade lika gärna kunnat välja att köpa ännu mer kläder varje månad eller vad som helst…

  Jag tycker du är grym, som vid 22 års ålder ändå har gjort mycket i ditt liv.

  Men, sen kommer ett litet men, att stavningen inte är viktig. Stavningen är väldigt viktig! Speciellt från dig som är bloggerska, när du säger så, så kan det hända att yngre tjejer väljer att tänka likadant, vad skulle då hända med det svenska språket om ingen tycker att stavningen är viktig? Om du får barn i framtiden och kanske ska hjälpa dem att kolla stavning eller grammatik, hur ska du göra då?
  Stavning och grammatik är viktigt för det svenska språket! Jag ser så himla många, på facebook, eller i andra bloggar, som inte kan stava ordentligt eller skriva korrekt rent grammatiskt, och så många i Sverige kan inte ha dyslexi….

  Du är grym, du ska göra vad du vill med dina pengar, men stavningen ÄR viktig

 194. Det är avundsjuka Bella! Känns skönt att höra att du inte bryr dig! Väldigt gott råd! Jag håller just nu på att starta företag så jag ska lyssna lite extra på det rådet. Lycka till med allt!

 195. Jag har aldrig skrivit en kommentar till dig men nu kände jag mig tvungen. Jag tycker du är skitcool som är driven och har många bollar i luften. Jag arbetarkommun lärare och mitt yrkesliv är lite samma sak, många projekt igång på samma gång och tiden räcker sällan till för planering, uppföljning, fantasifull undervisning och lägg där till med alla administrativa arbetsuppgifter. Jag och min sambo älskar att ge oss själva lyxen att käka på restaurang minst en gång i veckan, och ändå älskar jag att laga mat och stå i köket. Men det är skönt att komma iväg och jag förstår dig och Odd fullt ut. Jag älskar mitt frisörbesök varannan månad och hade min lärarlön räckt till att fixa håret oftare, inför fest eller viktigt möte, då hade ja gjort det! Stå på dig och var stolt över dina pengar!

 196. Klockrent skrivet Bella!
  Världen är orättvis. En del har det bättre förspänt än andra… Men man är sin egen lyckas smed som uttrycket går. Bella har kämpat hårt. Och skördar frukterna nu. Det Kan göra andra avundsjuka . Ska Bella inte blogga om sitt liv som DET ÄR.. Ska hon ljuga om framgång?! Om att hon äter ute?! Ta fake bilder när hon handlar på Ica och lagar mat?!

  Vet ni alla människor där ute.. Den där trebarnsmamman borde glädjas för andra och vara glad för det hon har!
  Kanske att hon tex. har fina , friska barn? Ett jobb en lägenhet/hus, en man , vänner, sina föräldrar i livet, har råd att handla på Ica! ( det har INTE jag )

  Är så trött på missunnsamma människor som bara jämför sig med de som har mer, har bättre, dyrare … Jämför på andra hållet….
  ELLER SLUTA JÄMFÖRA överhuvudtaget och
  VAR NÖJD MeD DET DU HAR!

  En som precis har så hon kan betala räkningarna, har varit svårt sjuk men är idag frisk och så otroligt tacksam för att leva här i Sverige med min underbara familj!
  /tack!

 197. Isabella visar sig inte öppen för konstruktiv kritik. Och alla ser det som att man är avundsjuk på henne när man kritiserar, oavsett om det är konstruktivt eller inte. Skärp er, jag är varken avundsjuk på henne eller hennes pengar, jag tycker att hon lägger sig i ett försvarsläge som hon förnekar själv eftersom ”hon inte bryr sig om kommentarer”, det är det enda annars gillar jag hennes blogg..

 198. du driver med mig? ibland glömmer jag bort hur dumma människor det finns. blir helt tom, tårögd och stum. förstår inte. förstår verkligen inte.

  önskar att någon skvallerblogg lägger upp ett inlägg om att dessa kommentarer inte har skett på riktigt, utan att de helt enkelt är photoshopade. snälla, säg inte att jag måste tvivla på mänskligheten och behöva ta i hand med människor som inte för 5 öre kan glädjas av andras glädje.
  vad händer egentligen?

 199. Åh, ännu ett fantastiskt starkt inlägg av dig Bella! Blir så glad av att se att du står upp för dig själv och att du verkar veta om hur bra du faktiskt är! Jag har följt din blogg i flera år nu och har aldrig blivit besviken eller mått annat än bra av att läsa din blogg. Underbart att en superwoman som du kan dela med dig av din resa och visa att vi tjejer kan minsan också! Ta ingen skit 🙂

 200. Oooh snap!! Haha, vilka människor, som orkar irritera sig på en piss i Mississippi! För trots att jag tycker att du är en otroligt duktig och cool kvinna så är du ju bara en helt vanlig person som har en blogg.

  Keep up the good work!

 201. Ha följt dig i nåt år nu å tycker de är bra att du äter ute, att du låter nån föna ditt hår, städar ditt hem, för sånt skapar arbetstillfällen.. tänk om alla ska göra allt själv??
  nä.. fortsätt njut av att du ha råd å unna dig sådan lyx 🙂

 202. Vad jag kräks på härinne är alla Bellafjäskare och att de inte kan skriva något annat än att såfort folk inte beundrar Bella så är de AVUNDSJUKA, kanske de retar sig på Bella utan att de alla är avundsjuka. Förrästen är det något fult att vara avundsjuk? Det är mänskligt.

  1. Det finns nog lika många avundsjuka som dom som inte är det. Och även dom som stör sig och dom som inte gör det… Men OM man nu stör sig… Varför gå in och läsa på denna bloggen?! Det finns miljoner andra bloggar att läsa…
   Har du tänkt på att majoriteten av de som skriver ”fjäskiga” kommentarer.. ALDRIG ens kommer att träffa Bella på riktigt.. Inte ens se henne över gatan på stanstan! Så varför skulle de fjäska… Tror faktiskt dom tycker bloggen är bra och intressant och tro det eller ej.. Håller med Bella.. Det är DERAS åsikter… Precis som du har din åsikt!
   Tycker DU fort som ögat borde klicka dig vidare till nästa blogg där du förhoppningsvis inte känner att Du behöver kräkas!
   Ha en fortsatt trevlig kväll

  2. Det är inte fult att vara avundsjuk, men det är skillnad mellan att vara avundsjuk och vilja trycka ner personen eller vara avundsjuk och vilja vara som personen!
   Det är klart och tydligt att trebarns mamman endast hade en negativ avundsjuka i sig.

 203. Hej Bella, Jag hoppas du klarar av att inte ta åt dig av dessa hemska kommentarer! I sånt fall är du väldigt stark och det imponeras jag av. Märker själv nu när man kommit en bit i karriären, så måste man tåla folk som är elaka och sätter krokben. Känns ibland att man ångrar att man försöker satsa på sin karriär, då jag själv tar sådana elakheter väldigt hårt. I Sverige är det tydligen fult att tro på sig själv. Önskar dig all framgång och att du orkar stå på dig!

 204. YOU GO GIRL!
  Man ska inte behöva försvara sig för att man har jobbat hårt och når de mål man vill nå. Jag tycker det är häftigt med människor som går sin egen väg och gör det som de vill göra, bara för sin egen skull.

  Kort sagt: Livet är inte alltid en dans på rosor, det blir helt enkelt vad man gör det till!

 205. Att folk orkar! Oavsätt ålder! Jag är själv 34 och läser bloggen för den ger mig en glimt av någonting som jag själv skulle jag vilja ha, till en viss del! Fattar inte att man orkar lägga ner såå mycket negativ energi för att någon lyckas eller lyckas bättre?! Världen hade väl vart liiiilte bättre om vi hade vart glada för varandra istället och önska att alla ska ha det bra?! Dagisfasoner i vuxna livet!

 206. Märkligt hur folk kan störa sig så mycket på isabellas framgångar, jag lovar att ingen skulle reagera såhär starkt om hon var en man, just saying, folk provoceras av kvinnor som sticker ut. Sen förstår jag inte heller varför man läser bloggar man inte gillar, det är väl inte roligt att bli provocerad och irriterad eller? Ägna er åt något roligt och givande för er istället.

 207. Men herregud att folk skall klaga så jäkla mkt. Jag har ett normaltbetalande jobb, en man och ett barn. Hade jag haft pengarna så skulle jag oxå ha städhjälp, äta på resturang hela tiden osv. Nog för att jag uppskattar det jag har, men dessa vardagliga måsten som shopping på ica, matlagning och städning, det är nog det tråkigast jag vet.

  Jag kan inte förstå hur man skriver ett sånt långt och bittert inlägg, att man har så mkt skit att ösa ur sig. Och framför allt att vi svenskar är så jäkla duktiga på att klaga, trycka ned varandra, istället för att var positiva, stötta varandra och vara glada.

  Du är grym Bella!!! När jag sett dig på stan så har jag velat gått fram och säga det, men hållt mig ifrån det då jag varit lite rädd för att du inte skall gilla att nån hoppar på dig.

  Håll huvudet högt, och hatten av för dig som lyckats göra mkt redan i ditt 22 åriga liv

 208. Men snälla nån..hur kan folk orka vara så bittra! Och speciellt 3-barns mamma..ja, man blir mörkrädd. Du är duktig och driftig Bella men det är tyvärr många som skräms av en så duktig och ambitiös tjej! Trots att det är år 2012.. Ta inte åt dig det minsta 🙂

 209. Tjejer klanka inte ner på varandra, vi bryter ner oss när vi gör så här! Vi måste hjälpa varandra, lyfta varandra, heja och peppa varandra och vara glada för att andra lyckas- behöver inte handla om pengar och företagande utan att lyckas vara nöjd med sitt eget liv, med det man åstadkommit och framför allt att man är nöjd med sig själv! Om vi lyckas med detta så kommer vi tjejer rule the world! (Tillsammans med de fina männen såklart) 🙂

 210. Hej Isabella!
  Jag har följt din blogg dagligen under 5 års tid, och vi har träffats vid ett tillfälle när jag vann en tävling. Jag är 27 år och har inte uppnått en bråkdel av det du gjort, men har ett eget bagage som fått mig att växa. Jag kan helt ärligt säga att jag är stolt över dig, och glad att du ännu inspirerar mig. Fortsätt med det du gör, följ din magkänsla. Du är smart, vacker, rolig och med en drivkraft som heter duga! Låt aldrig dom negativa kommentarerna krypa under ditt skinn, du är värd bättre än så. Isabella är viktigast i Isabellas liv – oavsett villa, vovve & Volvo. Fast det är klart, kärlek skadar inte. 🙂 Kram från en trogen läsare! <3

 211. Härligt Bella! Alla gör vi våra val här i livet och lever som vi vill! Jag älskar att vardagslyxa med restaurangbesök och pedikyrer! Hade jag mer pengar hade jag lyxat mig ännu mer! Det är skithärligt att rå om sig själv och göra det man mår bra av. Kör hårt!

 212. DU ska veta att du är KUNG! Läser din senaste bok nu & jag trillar av stolen så bra du beskriver kapitlet om bakis stress! Har precis flyttat med min familj 100 mil från vänner osv, jobbat och gått på. Vissa dagar mår jag skit. Precis som du beskriver i boken! Att får läsa det och känna att det finns någon som känner likadant är fantastiskt.

  Massa cred och positivenergi till dig!
  Kramar:)

 213. Jag tycker att det är komiskt att man kan vara så svartsjuk, att dessutom sjunka så lågt och sitta och skriva på det viset. Om hon nu är så nöjd med sin vardag som denna mamma påstår att hon är, hur kan det sticka så mycket i ögonen när hon ser din vardag? Alla gör vi val i livet och det är ingen som ska komma och säga att man lever fel. Du är värd precis det du unnar dig. Du inspirerar mig och du ska fortsätta vara den du är.

 214. Haha! Läser alla era bittra kommentarer och kan inte låta bli att skratta åt er! Snälla ni, lägg ner avundsjukan och janteattityden och beundra en ambitiös och driven kvinna.

  Har hon haft flyt? Absolut, men man kommer inte dit hon är idag på bara tur. Det tror jag ni själva förstår också innerst inne. Summa summarum: lägg ner bitterfitta-attityden och jobba på ert istället

  LOVAR ATT NI KOMMER MÅ BÄTTRE! 🙂

 215. Isabella du ar toppen!! 🙂

  Helt galet att det finns sa bittra manniskor.. Det kravs guts att ha en blogg och det har jag inte. Ja skulle aldrig klara av att lasa sa mycket onòdiga negativa saker vad bittra folk skulle kommentera om.

  P.S jag haller pa att lasa din bok Egoboost och fast den ar inriktad at unga tjejer sa njuter jag som 24 aring att lasa boken och den har get mig en egoboost kick! Den e super bra och skall absolut kopa isabellas hemligheter efter den 🙂

  KRAM FINA DU

 216. Hahahahaha!! Jag skrattar så jag GRÅTER åt ”3barnsmamman”s kommentarer. Vad pratar du om?! ”Sluta håna oss som går på ica”, HAHA! Va?! ”jag bad dig ta bilder när du storhandlar men nu har du ätit ute två gånger denna vecka istället”. Ja? Hon har ju ingen att försörja och hon har pengar så varför inte äta ute? Haha och jag TROR nog att hon handlar mat hon också.. Du skriver som om att hon hånat dig eller något. Du blir uppenbarligen SJUKT provocerad av att läsa Isabellas blogg – GÖÖÖÖR INTE DET DÅ!

  Åh snälla säg att du ser min kommentar, jag var så deppig ikväll tills jag såg din kommentar och bröt ut i skratt! Världens mest bittra, avundsjuka, störda kommentar jag läst. DU är humor!

 217. Jag tycker iaf att du är otroligt GRYM och INSPIRERADE!! 🙂
  Lycka till och skit i alla bittra kärringar där ute! 🙂
  Puss och kram 🙂

 218. Så himla typiskt svenskar att slänga ur sig så otroligt dumma kommentarer endast p.g.a. avundsjuka! Ta det positivt och tänk på alla andra som blir inspirerade av dig, som jag. Du är toppen Isabella!!!

 219. ”Jag är INTE BITTER!!!!! INTE INTE INTE BITTER!!!!!!

  Hahaha jätte-jätte-jättebitter! Och jättejättejättekul, tragikomik såhär på morgonkvisten 🙂

 220. All heder åt någon som lyckats åstadkomma så mycket som har gjort och det innan 22 års ålder! När det gäller driv och ambition är du en förebild för många.

  Jag läser ofta din blogg och inspireras av den. Men när du kritiserar en trebarnsmamma och utrycker dig på det sätt du gjorde om henne som mamma, att det på något sätt är synd om henne tre barn för att hon vågar kritisera dig? Hon är vuxen och du är vuxen och om du inte ”tog illa vid dig” av bloggläsares kommentarer hade du förmodligen inte attackerat tillbaka på det sätt du gjorde.

  Jag har själv två barn och min åsikt om din blogg eller dig som förebild har ju ingenting med min ”kvalité” som mamma att göra. Att du säger att du blir mörkrädd och att det är obehagligtqt att tre barn har henne som mamma gör mig smått besviken på dig och din blogg som jag har följt sedan 4-5 år tillbaka.

  1. Jag tror inte att Bellas kommentar om ”trebarnsmamman” syftade på att man inte kan vara en bra mamma om man uttrycker negativa åsikter för hennes blogg. Snarare tror jag att hon (och många andra!) reagerade på hur mycket hat och bitterhet som verkade finnas i kommenaren, och om människan i fråga är hälften så hatisk och bitter i verkligheten så är DET däremot, är en anledning att tycka synd om hennes barn.

 221. Jag tror att en hel del av kritiken handlar om förtroende, eller snarare brist på förtroende. Det känns helt enkelt inte äkta. Tänk vad många (unga och vuxna) kvinnor som skulle dö av lycka om de fick driva en egen tidning!! Jämför även med Elin Klings tidning ”Styleby” eller varför inte Sofi Fahrmans ”Sofis mode”. De brinner verkligen för sina tidningar på ett helt annat sätt, de jobbar dygnet runt, kanske lite mer fokuserat (även om de också har tusen järn i elden, precis som BB), men viktigast av allt – de lämnar inte/ger upp efter bara något år! Det gör att deras engagemang känns äkta på ett helt annat sätt. BB har hamnar lite i ”vargen kommer”-fällan när hon öser superlativ över sina affärsidéer men sedan lägger ner efter relativt kort tid. Vem ska tro på nästa idé som startas när den ändå bara försvinner så småningom…

  BB kanske bara inte har hittat sin grej än, men hon måste kunna förstå och hantera kritiken att ingen tar henne seriöst längre.

 222. Vad hände med uttrycket ”alla är lika mycket värda”? Jag har vänner och bekanta i både den krets som Isabella passar in i, rent ekonomiskt, och i den krets som ”trebarnsmamma” passar in i. Jag har aldrig hört på maken om vilken skit som kastas från höger och vänster på varandra som i dessa kommentarer. Varför kan man inte vara glad och nöjd över att en annan människa har lyckats åstadkomma höga mål i sitt liv, oavsett om det handlar om flera miljoner på personkontot eller ej? En familj med tre barn, som veckohandlar på Ica där mamman jobbar skift  kan mycket väl vara någons högsta mål och lycka i livet, likaså som att tjäna extremt mycket pengar, bo flott och göra karriär är för en annan. Alla är vi olika och kommer alltid att vara. (Tack och lov!) Det är typiskt med den svenska avundsjukan som nästan alltid ska drabba de som har det ekonomiskt bra ställt. Har man slitit och arbetat mycket för sina pengar eller om de i själva verket är ärvda, spelar det någon roll!? Det är fortfarande ”mina” pengar och jag får själv bestämma hur jag förvaltar dessa. Sluta upp med denna avundsjuka jakt efter de som ”har det bättre” och börja inse att vi alla faktiskt har hamnat på olika ekonomiska nivåer i livet, därifrån det alltid finns sätt att ta sig uppåt eller nedåt. Kanske vore det bra om människor själva tar ansvar för den plats de har i samhället istället för att skylla på andra!?

 223. Är det bara jag som (åtminstone nästan) är beredd att tro trebarnsmamman när hon påstår att hon inte är bitter? Visst, hennes framtoning får henne att låta bitter, men jag tror att hon i första hand är frustrerad! Frustrerad över att den bild hon har av vad en god förebild är inte alls stämmer överens med Isabella och eftersom så många verkar tycka att Isabella är en bra förebild så måste hon liksom ”kompensera”. Jag tycker mig ana att hon vill visa på att det behövs förebilder som visar upp ett ”vanligt vardagsliv” (vad nu det är…). Sen kan jag tycka att väldigt många i blogg-kommentarsvärlden, inklusive trebarnsmamman, är väldigt hetsiga i sitt språk, dåliga på att framföra konstruktiv kritik och dessutom väljer att tolka in fler budskap i en handling eller text än vad som kanske var meningen.

  Jag tycker själv att du är en fantastisk förebild Isabella! Inom vissa områden. Jag menar, hade jag haft dig som min ENDA förebild för alla delar av mitt liv och jämförde allt med dig skulle jag vara helt knäckt! Våra liv är inte alls lika (och det vill jag ju egentligen inte heller åstadkomma). Istället har jag massor av förebilder där jag kan välja att inspireras av olika egenskaper hos olika människor och deras liv. Det är det jag tror är nyckeln, att alla ”goda förebilder” inte måste vara ”goda” på samma sätt och det är vad jag tror att trebarnsmamman kanske har missat. Du är en god förebild, men du duger förmodligen inget vidare som ENDA förebild för någon, för att ingen mår bra av bara en enda förebild. Ingen människa kan ta på sig ansvaret att vara en god förebild för ALLA och inte för alla avseenden av livet och jag tycker att det är upp till var och en att inse vilka förebilder man behöver (eller vill ha) och skaffa sig dem! Det gäller ju att skaffa sig förebilder för det liv man själv vill leva, inte det liv som i allmänhet anses vara framgångsrikt och bara acceptera de personer som andra anser vara goda förebilder. Och sen måste man kunna acceptera att andra personer vill ha andra liv och väljer andra förebilder.

  Alltså, jag tycker du är grym och låter mig inspireras av dig när JAG vill. Fortsätt med det DU tycker om!

  Förresten, angående det där med pappahjälp… Jag har helt vanliga medelklassföräldrar, de kan inte trolla fram ett toppjobb åt mig på en eftermiddag (hur många har det egentligen?), men det är väl självklart att jag drar nytta av deras kunskap, kompetens och kontakter när jag ska skaffa mig ett jobb? Eller när jag ska köpa bil. Eller tapetsera en vägg. Eller baka en sockerkaka. Eller något annat som de kan och som jag vill lära mig. Det är väl ändå en självklarhet?

 224. Hahahah vadå inte bitter???? Trött på livet? Avundsjuk på att folk har det bättre kanske? hahaha glädjs istället för att såga.

  Bella du är grym!!! 😀

 225. 2012 … året när det bara var accepterat att kommentera/uttrycka sig om man håller med. 2012 … året när kritik blev lika med att vara bitter.

 226. Hej!
  Jag förstår mig inte riktigt på människor som inte förtjänar att andra ska lyckas och komma någonstans i livet! Vad är det för fel med att gå ut och äta på restaurang om man kan det?
  Jag tror det är den svenska avundsjukan som spelar in och att ingen annan önskar den ene bättre!
  Det är väl JÄTTE bra att det finns driftiga människor som håller uppe allting!
  Istället för att ”Se ner” på människor som lyckas så kan man väl istället glädjas åt dem? =)

  Det sista Bella skrev ”Du kan om du vill kunna” stämmer verkligen! Så det är bara till att kämpa på! Lycka till!

  //Sofia

 227. Det är de människorna som saknar saker i sitt eget liv, som börjar leta fel i andras. Så hemskt. Har precis börjat föreläsa ideelt vid sidan av skolan (jag går mitt tredje och sista är på samhällsekonomisk linje), samt jobbar två extrajobb. Fick idag vid en föreläsning frågan om det är kul att skryta så mycket som jag tydligen gör. Som tur var höll inte resten av åhörarna med, och den personen som uttalat sig fick skämmas..
  /En artonårig tjej som inte räds jantelagen

 228. Ni alla jävla BITTRA människor borde skämmas, detta är isabellas åsikter, blogg, liv med mera. NI HAR INGEN JÄVLA rätt att säga åt henne vad som är rätt och vad som är fel. Hur orkar ni sitta här och kommentera dag in och dag ut och störa sig på vad hon skriver? Skyll inte på att hon ska agera förebild med mera för om ni är så emot att era ungar läser bloggen ja då går det faktiskt att blockera sidan så att de inte kan komma in och läsa om Isabellas liv. Att ni är vuxna och Isabella är snart 22 år säger fan sitt, ska inte NI agera förebilder? Nej nu gömmer er bakom datorn och kommenterar massa elaka saker SKÄMS!!!! Många av er läser genom raderna, ni ANTAR att hon menar saker, ni provoceras bara hon nämner något som handlar om pengar eller att hon lever ett mer exklusivt liv. Om ni nu tycker att det är så fel så kanske ni ska leva ert liv och sluta lägga er i andras.
  Isabella har lyckats med SINA mål i livet hon gör något hon tycker är kul, det hon skriver på sin blogg är inte ens hälften av vad som egentligen händer i hennes liv, ni får inte ens veta hälften av vad hon egentligen gör. Hon ska fan inte behöva skriva och visa bilder på varenda steg hon tar och hon ska fan inte behöva visa om hon är ute och går med sin hund eller inte. Bara för att hon inte skriver om det betyder det inte att hon skiter i det. SLUTA att gå in här och kommentera om ni ska vara så jäkla bittra /förbannad

 229. Vad människor inte förstår är att du är en sann entreprenör. Entreprenörer startar nya företag, är innovativa och har en inre drivkraft. Entreprenörer säljer gärna vidare sina företag sedan för att kunna starta nya.

  Det krävs ingen utbildning för att vara entreprenör, även om det alltid är sunt med en utbildning så precis som med allt annat så passar inte utbildning för alla. Det finns så många olika sätt att lyckas på, ett av dem är att utnyttja sina kontakter och det har du ju gjort hos din pappa.

  Jag tror ingen dotter kan säga att dem aldrig har bett om råd av sina föräldrar. Det är logiskt!? Sen att man lyckas och tjänar pengar, det är en bonus som man har jobbat hårt för. Finns det någon som kan säga att dem inte hade gått ut och ätit fina middagar, handlat snygga väskor och velat bo i fina lägenheter om man haft råd med det, jag tror knappast det.

  Människor är bara så himla naiva och avundsjuka. Stå på dig Isabella! Du e fantastisk som har åstadkommit det du har gjort!

 230. Jag har precis avslutat min utbildning efter 4 år på universitet och levt lite snålt men har aldrig varit avundsjuk på framgångsrika personer som dig! Tvärtom, du har inspirerat mig till att kämpa!

  Tyvärr finns det bittra människor som kommer att förbli bittra! Medan vi andra som kan glädjas åt andras framgångar kommer att vara lite lyckligare!

 231. Kör på Bella! Låt inte andras avundsjuka ta någon energi! Gör allt du vill, spendera så mycket pengar du vill och på vad du vill! Jag tycker du är en stor inspiration med alla företag och böcker och allting, så häftigt! Låt sjuksköterskan med tre ungar vara bitter bara för att hon inte lever sin dröm och du gör det! Fight on ! 🙂

 232. Härligt skrivet! Jag kan erkänna att jag inte alltid är superpositiv till visisa saker du skriver men vi lever helt enkelt på olika sätt och det är ok. Skulle aldrig få för mig att haka upp mig så fruktansvärt mycket som den där mamman. Jag tycker faktiskt att det ÄR obehagligt med en vuxen person som har ett uttalat behov av bekräftelse genom att skriva till dig om allt hon gör och försöka jämföra.. Hmm..

 233. Allvarligt talat vad är problemet?
  Att man orkar sitta och gnälla och störa sig på hur andra lever och har det ?! Om man nu stör sig så mycket är det kanske dax att ta en titt på hur man själv har det eftersom man är så missnöjd på de som har det bättre!
  Varför lever man som man själv gör? Är man inte nöjd med hur man har det fåpr man ju fundera ut på hur man ska göra för att få det bättre och nå nya mål. Gnälla på andra lär inte få dig att lyckas.

  Sen kan jag säga så här som nyss fyllda 35 också 3 barns mamma, visst barn och familj tar tid och pengar MEN åter igen sitta hemma och tycka synd om sig själv och störa sig på andra leder inte till förändring heller! Allt går om man vill och som någon skrev lycka handlar inte bara om pengar! Men är man bitter och inte nöjd med sitt liv så får man ju göra nått åt det.
  Hitta eran egen röda tråd i livet och sätt upp en plan för att följa den mot era mål vad det än kan vara.

  Tänk vad mycket tid ni slösar på att följa alla ni stör er på i stället för att lägga tid på de som inspirerar och hjälper dig att nå dina mål.

 234. Alla måste finna sig egna väg i livet och göra det som fungerar bäst för en själv. Vilket inte är det lättaste, då är det toppen att kunna bli inspirerad och läsa om hur andra har tagit sig fram ( i detta fallet du Bella). Att somliga kritiserar dina val har jag mindre förståelse för, vi vill läsa om din verklighet sedan om vi samtycker och hade agerat likadant själva är en helt annan sak.

 235. Till 3 barnsmamman:
  Bella är en entreprenör, staten älskar entreprenörer och betalar dem gott pga att dem skapar jobb i samhället, bl.a stöttar frisörer, hårproduktsföretagen, skönhetssalonger, resturangägare, servitörer, vinimportörer osv…listan kan bli lång. Jämfört med dig som håller dig hemma och lagar mat, fixar hår & naglar själv osv. Förklara gärna för mig hur det kan bidra till samhället och arbetslösheten?!

 236. Jag vill bara skicka mängder med pepp och energi till dig Isabella! Du är en sann inspiratör för mig och så imponerad att du lyckas borsta av dig sådan elaka kommentarer som du verkar få. Fortsätt vara DU! 🙂 Kram!

 237. Bella, du behover verkligen inte forklara hur och vad du gor med dina pengar till andra svartsjuka manniskor som den dar tre barnsmamman!
  Hon laser din blogg och drommmer sig bort, onskar sig kanske att hon haft det livet istallet…vem vet!
  Om du jobbat hart for dem pengarna sa var glad for det!
  Jag som laser din blogg, gor det for att jag beundrar din entreprenorskap! fortsatt sa…!

  Kramar, Andrea

 238. Avundsjuka klär ingen. Lilla landet lagom är väldigt bra i många avseenden, men man måste inse att millimeterrättvisa inte existerar, man får se till att bli det bästa man kan bli istället!

  Kika gärna in på http://www.cardioo.wordpress.com om du vill ha möjlighet att göra en gratis kostregistrering 🙂

 239. Jag kan för mitt liv inte förstå varför man inte bara kan vara glad för att andra människor lyckas!? Det är uppenbart att det är mellanmjölks-svenskarna som sitter där och är bittra och avundsjuka endast för att deras liv inte ser likadant ut. Säger bara såhär, var glada för Isabella som nått dit hon har(hur hon har kommit dit spelar egentligen ingen som helst roll) och att hon faktiskt har pengarna så att hon kan äta ute när hon känner för det. Våga vägra jantelagen, haha..

 240. Isabella, jag har aldrig kommenterat din blogg innan, men du inspirerar och fascinerar. TA ALDRIG åt dig av någon annans avundsjuka, sträck bara på dig ännu mer, avfyra ett stort leende, skaka av dig och gå vidare.

  TACK för att du är du.

 241. Word, Isabella!
  Jag är helt med dig! Du har verkligen jobbat dig upp och när de säger att du misslyckas med att vara en förbild vet jag inte hur de tänker. Du är min största förebild och jag skulle lätt vilja vara i din sits.
  Bry dig inte om vad dessa bitterfi**or. Fortsätt att vara lika stark som du är medan dem skurar sina golv 😉
  kram

 242. Haha, du har alltid så klockrena svar på bittra kommentarer, älskar det! 😀 Den där tre barnsmamman asså, shit vad barnsligt skrivet, ”JAG ÄR INTE BITTER BITTER” haha, herregud. Jag är bara 13 år och t.o.m JAG tycker att den där mamman är sjukt barnslig. Isabella har arbetat hårt för att få sina pengar och det klart hon ska njuta av dem. Blondinbella är en av Sveriges största bloggar så stavfelen verkar inte vara så allvarliga. Kram 🙂

 243. Bella, du är en så stark förebild för mig. Jag är fortfarande en vilsen själ på 16 år, har tusentals idéer med mitt liv och bara önskar att jag kommer komma tillfreds med vad jag vill göra av den tid jag har här nere på jorden i god tid.
  Du motiverar mig. Dag för dag. Det räcker att se dig le så blir min dag plötsligt bättre. För jag tror på det leendet du bär, jag tror på att du jobbat upp det leendet, på egen hand. Du ger mig den där lilla extra pushen i vardagen, allt från att läsa den där sidan i Juridik boken (läser ekonomi&juridik) till att dra mig till gymmet. Om jag någon gång i mitt liv kommer hålla ett ”tack-tal” så kan jag lova dig, att du kommer vara med där. Tack för den drivkraft du ger, utan att du ens kanske är medveten om det. Jag tror på dig. Önskar dig det bästa livet kan ge. / En tacksam 16 åring nere i Skånelän.

 244. Men vad säger du människa? Att man inte behöver stava perfekt år 2012? Herregud. Snacka om att bara pissa rakt på de som faktiskt anstränger sig för att upprätthålla, lära ut och tala korrekt svenska. Att du ”kan skriva böcker” etc. trots bristande stavning och grammatisk kompetens, är ett uttalande som du ska vara lite försiktig med; dina böcker skulle aldrig bli utgivna av ett seriöst förlag, om de innehöll massa språkliga fel. Så vem ser till att de går att läsa? Det är du nog medveten om. En vanlig människa, som trots att h*n förmodligen jobbar betydligt hårdare än vad du någonsin gjort, ändå inte kan äta ute titt som tätt och få håret fönat på salong. En bok eller text bygger inte bara på innehållet, utan även språket.
  Med tanke på alla dina viktiga åtaganden, och din roll som förebild för unga, borde du verkligen tänka till lite extra kring vikten av språkriktighet; vad skulle hända om du INTE hade den där redigeraren eller stavningskontrollen till hjälp? Nu pratar vi inte om dina lite mer informella egenförfattade blogginlägg, där är inte kravet på korrekt skrivning lika stort. Men din attityd till blev just bara sorglig, särskilt när du väljer att också kalla dig själv författare.

 245. Isabella är en inspirerande förebild men det är viktigt att komma ihåg att hon helt själv väljer vilken bild hon vill visa upp av sig själv inför oss.
  Hon må leva ett drömliv i våra ögon, men ingen har ett perfekt liv, inte ens Isabella. Och det är inget man vill ska avspegla sig inför andra människor.

 246. Bra skrivet Isabella! Jag tycker att det är sorgligt att det verkar finns så många elaka människor i Sverige. Det är klart att man får ha andra åsikter än dig, men att t.ex. skriva ” Jag vill inte vara elak, men…” och så kommer det en hel ramsa om vad du gör fel, det ÄR ju elakt.

  Bara för att din pappa hjälper dig (jag hoppas att alla föräldrar vill hjälpa sina barn), så finns det ju också människor som arbetat upp sig från noll, vilket betyder att ALLA kan göra det om man bara är målmedveten. Oavsett om man valt att bilda familj, hoppa av plugget, jobba inom ett lågavlönat yrke, så är det ändå ditt ens val och väldigt sällan kan man skylla på någon annan om man är fattig…

 247. Gud vilka avundsjuka människor det finns, bra att du inte tar åt dig. Förstår inte vart folk får tar på energin att skriva dessa bittra inlägg!

  Detta är min första kommentar jag gör och jag vill bara att du ska veta att du är verkligen en förebild! Faktiskt så läser jag nästan aldrig bloggar, men saknar jag plugg-motivation så går jag alltid in på blogg och blir riktigt inspirerad och motiverad. TACK för detta, du har ett otroligt trollbindande sätt att skriva på.

  Och för tusan… Ät ute hur mycket du vill för det är du värd efter alla arbetstimmar du verkar lägga ner!

 248. Oj, vad mycket kommentarer! Vill själv bara säga att jag tycker du är grym. Verkligen helt otrolig. Fortsätt med det du gör!

 249. Visst att du kan vara bra på många sätt, och mindre bra på andra, men bara för att du har flertalet företag och tjänar ganska bra med pengar så betyder det ju inte att du lyckas med mer än vad en del folk gör på en hel livstid? Jag kanske har lyckats med annat som är viktigt för mig på lika kort tid som du har gjort (vi är båda födda 90). Det behöver inte betyda att jag är en sämre människa, jag har inte haft samma förutsättningar som dig vad gäller företag, osv, men då har jag haft mycket annat som ändå har gjort mitt liv så som jag har velat ha det och inte heller samma mål som du. Nu går jag sista året på universitetet och gör det jag vill göra, kanske inte för resten av mitt liv, men det är ändå det jag har valt att göra och det är ingen annan än jag själv som har fått mig att klara av gymnasiet så jag har kunnat söka in till uni och nu klarat av mer än hälften av min utbildning, ingen har hjälpt mig till där jag står idag. Du kan inte jämföra ditt liv med andra, alla lever ju olika. Annars gillar jag din blogg men inte dina jämförelser med andra människor.

 250. Du är så jäkla bra! Sjukt bra inlägg, gillar när du sätter folk på plats. Du är en inspirerande person som ger en mycket energi. Förstår inte mig inte på dem som slösar sin tid genom att bitcha mot dig, de väljer ju själva att gå in och läsa din blogg. Blir de så provocerade varje gång, varför fortsätter de och läser din blogg? Iof kan det ju fortsätta göra det, det är ju du som skrattar hela vägen till banken 😉 Fortsätta så Isabella, du är grym och jag ser fram emot din föreläsning i vinter.

 251. tycker du är GRYM isabella! Är själv 20 år och tycker det är så framgångsrikt att du har kommit så långt i ditt liv vid 22 års ålder. Mäkta imponerad och vet att jag inte är ensam om det! Styrkekramar, till en stark och inflytelserik kvinna!.

 252. Tycker att det är väldigt komiskt att alla försvarsadvokater här använder ”jantelagen” i sina motangrepp, att folk är ”bittra” för att de inte tycker att man ska skylta med att det går bra för en etc etc.

  Samtidigt begår de själv en typisk svensk synd. Att inte kunna ta kritik eller insikten att andra inte delar ens åsikt. Nej, idag ska man som mesig svensk inte kunna ta kritik, inte ens konstruktiv sådan. Man får inte säga sin åsikt om man inte råkar ha en överösande positiv sådan och om man någon gång inte håller med eller råkar fälla något negativt så är man ”bitter” eller ”avundsjuk”.

  Kan ta mig själv som ett exempel. Jag bor med kille och katt i en liten lägenhet, jobbar som barnskötare, lever enkelt men älskar mitt liv! Alla vill inte leva ett liv i lyx och nöjer sig med en annan livsstil i form av andra intressen. Detta är första gången jag faktiskt bemödar mig att kommentera. Jag delar i princip inga åsikter med Bella men jag är varken bitter eller avundsjuk och jag är trött på att alla negativ kritik (eller vadå ”negativ kritik”? Annan åsikt.) alltid bemöts med just de orden.

  Jag har extremt lite gemensamt med Bella (och ja jag läser den här bloggen i alla fall eftersom jag även är intresserad av folk som inte är som jag.) och håller fullkomligt med alla de som ifrågasätter Bellas olika företag, att hon totalt saknar utbildning eller kompetens inom mycket av det hon gör, och att hon anser att starta ett företag, köra det i botten och sen inte fullfölja det utan sälja det innan konkurs innebär framgång, är fel. Jag förstår att folk ifrågasätter hennes metoder och hennes arbete när det enda hon visar på bloggen är fina resaurangbesök, shopping och resor. Visa vad ”jag sitter och arbetar på ett café” verkligen innebär och vad arbetsuppgifterna faktiskt handlar om så kanske det blir mindre frågetecken och ”galna” kommentarer runt den här cirkusen. Bygg inte luftslott och avfärda misslyckanden eller inriktningsbyten med någon lögn eller bortförklaring. Egentligen svarar eller förklarar Bella inte ett dugg i det här inlägget heller. Våga misslyckas och stå för det, alla kan väl misslyckas!

  News flash: Alla delar inte samma åsikter och om någon gång yttrar en negativ kommentar så betyder det för fan inte att man är avundsjuk eller bitter. Väx upp, sluta bete er som småbarn och lär er hantera människors olika åsikter utan att avfärda det som avundsjuka.

 253. Till 3 barnsmamman, jag är gift och har två barn ihop.
  Vi äter ute en gång i veckan, idag körde vi Indiskt och sedan gick vi på ett café.
  Och igår åt vi rostas med potatisgrantäng med västenbottenost och gorgonzola hemma.

 254. Herregud, svensk avundsjuka när den är som värst! Du gör helt rätt som äter på restaurang, åker på spa- helger, går på behandlingar och NJUTER av ditt liv. För i morgon kan det vara slut.. Du har kämpat för din framgång och lever där efter vilket är helt rätt. Jag kan ju garantera att 3 barnsmamman hade gjort lika dant om hon hade haft tid och pengar till att göra det.
  Den svenska avundsjukan är bara patetisk, att man inte kan glädjas av andras framgång är skrämmande.
  Med andra ord, du borde njuta mer än vad du gör, skämma bort dig själv ännu mer och njuta av allt du åstakommit i ditt liv! Människor förstår inte vad det innebär att ha eget företag och den kraft det krävs för att få det att bli framgångsrikt. YOU GO GIRL! DU är en stor förebild för många människor!

 255. Jag har aldrig vart inne på hennes blogg innan, klickade in av en slump så detta är inte att jag försvarar henne pga att jag är en ”trogen läsare”.
  OCH om hon går och äter på resturanger, OCH om nån fixar hennes hår, OCH om hon får sina naglar fixade. Har hon pengar för sånna utgifter så VARFÖR inte ?! Wtf låt henne göra vad hon vill med hennes pengar, det är HENNES inte någon annans. shiiit…

 256. Jag brukar inte läsa dina kommentarer som du får men oj vad konstiga saker vissa skriver.

  Den om att du inte skulle klara dig utan din pappa och medarbetare. Det är ju inte konstigt att din pappa stöttade dig då du var underårig och är ditt bollplank idag. Du har ju alltid framhållit dina medarbetare som väldigt duktiga och värdefulla för arbetet för egoboost och inte tagit åt dig av deras cred direkt.

  Du är duktig på att framhålla andra men kanske ska börja skriva om vad du verkligen gör så att folk fattar hur hårt du kämpar.

  Du är väldigt grym och en stor inspiration.

  Fortsätt vara den du är.

  Kram!

 257. trött trebarnsamamma i sista kommentaren. Inte för va sån , men hon kanske är .. låt oss säga 40 år ? Bella är … 21 år !? de är la inte så konstigt att bella inte hämtar barn på dagis och går på föräldrarmötem , istället går hon och fikar och fixar naglarna , SOM VILKEN UNGDOM SOM HELST ? sen att bella tjänar massa pengar, de är la ba skönt för henne ? avundsjuka svenska bittra kvinnor som har ett alldeles för mellanmjölksliv i trötta mellanmjölkssverige som verkligen inte har nåt annat å göra än att klaga på de som lever utanför den vanliga tråkiga boxeN …..

  1. Hej Bella!! Jag heter Josefine, och jag tycker du bloggar så bra det är så roligt att läsa och om inte tala om hur fin och söt vovve du har och DU då!! Kram josse10år

 258. Hej Bella!
  Följer din blogg så ofta jag kan, tycker den är fantastiskt bra! Förstår inte hur folk kan vara så fruktansvärt elaka! Klanka ner på folk på det viset är absolut inte okej.
  ”Trebarnsmamman” är bara avundsjuk! Och de kan jag erkänna att jag också blir ibland, jag skulle också vilja ha mycket pengar så man inte behöver kolla prislappen och kontot innan man handlar. Pengar får man nästan aldrig för mycket av;) Men jag älskar mitt liv ändå! Har ett fantastiskt bra jobb som jag har fått kämpa för(inte bra betalt men jag stortrivs och de är det viktigaste).
  Det är ju knappast så att du får pengarna på ett silverfat serverat!!!!

  Fortsätt vara den du är och gör de du gör! Underbart att följa din blogg!! Fortsätt så!!
  All lycka / Camilla

 259. Vilka människor det finns!!!! Anledningen till att man (jag) läser Bellas blogg är ju för att bli inspirerad och följa hennes annorlunda liv. Jag vet ingen ung tjej som lever som Bella gör, därför tycker jag att det är intressant att läsa om hennes liv. En mamma med svenssonjobb och barn och totalt ointressant för mig. Det betyder inte hon eller hennes roll i Sverige är sämre, bara att hennes liv inte är perfekt bloggmaterial.

  Sluta lägg energi på att försöka trycka ner andra människor, speciellt tjejer. Vi ska vara glada för varandras skull och hämta inspiration och kraft hos varandra. Jag har full förståelse för att en 40 årig trebarnsmamma in har så mycket att hämta i Bellas blogg, men varför går hon in här då?

  Jag är 24 år och försöker gå in ett par gånger i veckan och läsa på denna bloggen, och även ifall jag aldrig skulle ha råd att leva som Bella så tycker jag det är härligt att följa. Lägger Bella upp en bild på mat från någon mysig restaurang där hon och odd varit och ätit så blir jag inte bitter för att jag inte har råd att gå ut och äta med min pojkvän. Jag hämtar istället inspiration och kanske lagar någon mysig middag, dukar fint osv.

  Denna bloggen är full med inspiration och positiv energi. Det är så otroligt och sorgligt att det finns folk som lägger ner tid och energi på att försöka dra ner Bella.

  Och hur fan kan man tycka att det är okej att kommentera stavning och grammatiska svårigheter? Vilka hemska människor ni är! Så länge man förstår vad någon skriver eller säger så spelar det väl ingen roll om det är grammatiskt rätt eller fel?!

  Bella gör så mycket gott för unga tjejer och får dem att våga drömma och jobba hårt.

 260. Jag tycker om den meningen; ”Det här är min blogg”. Det är just det den är och man väljer själv att gå in och läsa den. Jag tycker du är grym! Go Lady!
  Mvh, Anna

 261. Jag har just påbörjat en utbildning på Komvux för att bli undersköterska. Jag gick inte gymnasiet utan valde att arbeta istället eftersom att det passade mig bättre då. Jag och min sambo har en matbudget på 2500kr/månad och vi gör storköp på Willys en gång i veckan. Vi tar oss fram till fots eller buss. Sambon har ett deltidsjobb på McDonalds medan jag lever på studiebidrag för tillfället. Vi städar vår hyreslägenhet själv och jag målar mina egna naglar och får håret färgat och klippt med hjälp av familj eller vänner.

  Vad vill jag ha sagt med detta?

  Vi är alla olika, vi har olika prioriteringar, vi brinner för olika saker och vi lever våra liv olika och TACK OCH LOV för det. Jag försöker alltid se det positiva i saker och ting så därför väljer jag att se hur många jobbtillfällen Bella skapar via sina företag.

  Vad hon gör för sina tjänade pengar är dessutom hennes ensak, vill hon lägga det på frisörbesök, spa, naglar och resturangbesök så är det upp till henne. Jag skulle bli oerhört förbannad om någon la sig i hur jag ska spendera och fördela MINA pengar. Vem skulle inte bli det?

  Oavsett vilken hjälp och stöd Bella fått vid sitt arbete så är jag övertygad om att hon jobbat svinhårt för att nå dit hon är idag. Det borde inte vara svårt att se för andra heller.

  Sköt ditt och skit i andra, kanske är något vi borde påminna oss själva om ibland.

 262. Haha kul att en trebarnsmamma jämför sig med en 20-årig barnlös tjej. Om Blondinbella också får tre barn så har säkert inte hon heller tid att gå på nagelsalonger och spa och äta ute för jämnan, utan måste lägga energi på barnens träningar, doktorsbesök och klassmöten! Men vi är alla i olika stadier i livet, det är väl bra att Blondinbella passar på att njuta av livet medan hon kan, tills hon når barnaåren där självupptagenhet inte får plats. Och pga hennes hårda arbete så kanske hon kan leva ett riktigt drägligt liv, trots att hon har barn?!

 263. Oroa dig inte Bella, h8rs gonna hate. Du gör bra bussiness och det drar till sig haters. Keep hustlin’!

  // Lukas & Fredde

 264. Kör bara på! Folk är så sjukt avundsjuka och måste yttra sig och trycka ner andra!
  Du är grym och det vet du:)

  Kram

 265. Ja du Isabella. Tyvärr är samhället fullt av bittra människor utan självinsikt, och tyvärr så förökar dom sig också! Jag älskar mitt liv som det är, och jag går in på din blogg lite då och då för att få känna lite extra lyx, bli sugen på god mat, få ideer om inredning och bra shoppingtips!

  Så fortsätt med det du gör, det verkar ju ha gått bra hittills 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..