Inatt var vi ovänner

Jag älskar min lilla Christian men inatt gjorde han mig tokig, jag gick ut med honom vid tio som brukar vara den sista gången. Jag sommar elva men vaknar redan klockan ett av att han står och krafsar vid sängen. Jag tänker att han är kissnödig igen och klär på mig mitt i natten och går ut, kommer inget. Kommer upp i lägenheten, ser till att vatten finns framme och drar hundkorgen närmare vår säng så att han ser mig. Somnar till men vaknar av att han piper vid sängen igen! Säger åt han att gå och lägga sig vilket han gör, hör en snarkning men så vaknar han igen och proceduren upprepas ända till sex på morgonen då vi gick ut igen. Har inte sovit något alls inatt. Han har aldrig inte kunnat sova förut! Något tips eller tanke?

20120927-071535.jpg

Christian 5 månader

 1. Jane skriver:

  Min valp har gjort exakt samma sak, fast hoppat upp i sängen på nätterna, vilket då lett till att jag sovit dåligt.
  Vi har nu köpt en hundbur som hon sover i. En bur i galler så hon fortfarande kan se oss, nu sover hon super gott och det gör även jag. Ett tips är att köpa en bur så får han sova i den.

 2. Maline skriver:

  Halloj!

  Iom att det inte är något som vanligtvis sker, tänker jag att det troligtvis inte beror på understimulans. Kan mycket väl vara pga magknip eller dylikt, vilket inte nödvändigtvis resulterar i att hunden måste göra ifrån sig (som några tidigare nämnt). Det är ju som för oss människor, ibland har man stoppat i sig något man inte borde och får magont utan att behöva springa på toaletten.

  Annars kan det vara ljud som plötsligt börjar ”spöka” för en liten valp, något utifrån eller i trapphuset etc. Eller så kanske han hade sovit mycket under dagen och därför var lite off med tiden och tyckte att det var dags att leka eller hitta på något annat kul. Min 2-åriga tik hade en period i somras då hon väckte mig på natten för att hon var hungrig (hon var dålig på att äta upp sin middag), så man får själv tänka efter vad beteendet kan bero på.

  Det är inte lätt att veta, speciellt inte när det gäller någon annans valp. Men en sak är säker och det är att det här händer och lär hända flera gånger till eftersom att det är en liten valp, knasiga nätter kommer och det är bara att göra precis som du gjorde, rasta, se till att det finns vatten (kanske ge ett litet kex eller något att tugga i sig, han kan ju faktiskt vara hungrig) och visa att du finns där. 🙂

 3. erica skriver:

  prova att dra buren så nära sängen som möjligt och sedan häng ner armen så denligger i buren lixom. så fick jag göra innan vi hade upp min hund i sängen 🙂

 4. Johanna skriver:

  Hej Bella. Jag tror nog bara att han va lite mammig o pappig och ville sova nära er för att känna sig trygg, jag menar fem månader då är han ju fortfarande valp och behöver närhet hela tiden men nog mest av allt när han ska sova. För på dagen är ni ju vakna och uppe och håller i gång då känner han sig trygg men på natten är de ju helt tyst och allamsover. Ett tips låt han sova i sängen så länge han är liten:)

 5. Jenny skriver:

  Urinvägsinfektion?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..