Onsdag morgon

Jag såg imorse att jag har en rolig investmest-kurs i Zürich i oktober, fick tacka nej till den vilket kändes trist på grund av tidsbrist. Jag har väl kommit fram till att jag kommer ha svårt att hinna mer mycket med på Lorange Institute of Business just nu. Det har varit två roliga år med en hel del flängde och härliga klasskamrater från hela Europa (och Saudiarabien och Brasilien). Det är nog nätverkandet jag har haft mest nytta av. Jag har ett år kvar till en MBA-examen men det känns inte så viktigt. Jag får se om plugget känns mer aktuellt i framtiden! Hur som helst så var det ballt att bli handplockad.

.. Nu ska jag iväg på en tidig lunch med min företagsbank och prata business.

En gammal bild på mig, började på skolan när jag var 19 år.

  1. Ja det kan man fråga sig.
   Man kan dock vara ganska så säker på att det som rosas och höjs till skyarna till att börja med alltid avslutas väldigt abrupt utan att det har slutförts.
   Ingen kritik eller så, men så har det varit med ALLT det som Isabella börjat på hittills.

   Isabella är inte ensam om detta fenomen i den sk Bloggvärlden, för så är det hos en hel del andra ”storbloggorskor”.
   Tyvärr, för vad blir trovärdigheten i det skrivna ordet till slut?
   En reklampelare?

   Inredningshjälpen

 1. Måste kännas trist för skolan att de handplockar en elev som inte väljer att gå kvar – lite otacksamt på något sätt. Men du väljer ju vad som passar bäst i ditt liv. Vad jobbar du med nu, när du inte är chefredaktör längre, som gör att du inte hinner med skolan?

   1. Men gick hon gratis? Jag trodde de handplockade för att få folk att känna sig speciella och därmed få dem att betala en massa pengar.

 2. Ibland är det riktigt svårt att förstå vad du skriver, ska du inte gå en grammatikkurs istället, även om du är ordblid måste du väl kunna formulera en enkel mening, det har ju inte så mycket med stavningen att göra.

   1. Så om jag skriver Ibasella och du förstår att jag menar Isabella kan jag skriva så alltså? Ja men det låter bra.
    Tack ohc ehj

 3. Du verkar helt oförmögen att fullfölja något. Dina företag, utbildningen, körkortet, etc. Vad du än påbörjar så klarar du antingen inte av att slutföra det, eller tappar intresset lika fort. Hela du är ett image-byggt luftslott som är baserat på ett varumärke som du rider på, dnarare än någon genuin talang. Tycker synd om de yngre tjejerna som ser upp till dig och tror att du är på riktigt.

  1. Isabella är vad man kallar en ”quitter” på engelska.
   quitter = one that gives up (too) easily
   Finns det något bra svenskt ord för ”quitter”?

   1. Nej, hon är ju en starter! Vissa människor älskar att dra igång projekt men tröttnar innan det blir avslutat, medan andra, som jag tex behöver mer tid för att påbörja saker men ääälskar att göra färdigt. Tänk dig ett samarbete mellan sådana här människor, då blir det ju hur bra som helst!

  2. Verkligen sant! I början var jag imponerad över alla företag, men nu när 7:e kommer känns det inte längre som en bedrift, när inget slutförs ordentligt. Om blondinbella skulle lägga ALL sin energi på ETT företag/eller utbidlning skulle det nog gå så mycket bättre. För driv har hon!

    1. Jag bryr mig verkligen inte och kommentera sällan. Och nej jag är inte bitter och är verkligen inte avundsjuk 😉 Men jag håller verkligen med om det. Visst, gör man det på rätt sätt så kan man väl tjäna riktig bra på att sälja sina företag. Och pengar verkar betyda mycket för den här fröken (för vem inte?). Åt andra sidan: är en ”quitter” även en sådan som blir rik på det, ett bra förebild för unga tjejer? Är BBs message nu: Starta företag och sälja de så fort du tröttna på de?
     Lite tveksam tycker jag.

  3. Hur fullföljer man ett företag? Jo, genom att sälja eller lägga ner- det är precis det Bella gör. Hon går sin egen väg och tar sina egna beslut- vilket jag vill kalla allt annat än en ”quitter”.

   Så länge hon gör det hon själv önskar och mår bra av det (hon till och med tjänar bra på att göra det hon brinner för) kommer jag se upp till henne !

   1. Vet du vad du snackar om? Isabella lägger inte ner några företag frivilligt, de konkar. Men den sanningen liksom alla andra verklighetsrapporter skriver hon givetvis inte i bloggen.

    Tekniskt sett är hon heller ingen quitter eftersom det är andra som tar beslut åt henne hur ska göra i olika affärssituationer. Hon är inget annat än ett luftslott som tidigare påpekats.

   2. Ursäkta, men att fullfölja ett företag innebär INTE att lägga ner det efter 6-24 månader … Det krävs oftast betydligt längre tid än så av hårt arbete och fokus för att få ett företag att komma igång på allvar och verkligen gå med vinst. Vilken seriös företagare skulle sälja ett företag som han/hon satsat på och brinner för innan det ens har kommit igång på riktigt om man verkligen är seriös med det man gör? Sedan när man har byggt upp något som går runt med bra vinst och som är värt något, då kan det så klart vara en idé att sälja vidare, tjäna på det, kanske få livslång provision osv, om man så vill och känner sig redo för nya utmaningar. Men ingen äkta entreprenör ”driver” företag på det sätt som Bella håller på med.

 4. Snälla, snälla Bella! Ska du inte INSPIRERA ungdomar? ATt göra positiva saker.. även om det ibland är tungt. Att hoppa av den ena skolan och företag efter det andra är inte att inspirera positivt 🙁

  När jag började följa dig så beundrade jag dig verkligen. Men fan dig… du är inte ens i närheten av en bra förebild!

  Frida 40 år gammal.

  1. Håller med dig! Jag har tidigare försvarat Isabella i många sammanhang när andra har kritiserat henne men luftslottet har verkligen spruckit de senaste månaderna och man har insett att Bellas liv är en illusion. En trevlig sådan för henne själv, men tyvärr ger den en väldigt snedvriden bild av livet för de flesta och det skrämmer mig att så många fortfarande köper det …

 5. Gud vilken fin bild på dig! Och jämfört med alla andra bittra kommentarer vill jag säga att det är stort att visa att det faktiskt är okej att inte slutföra saker och att kunna fokusera på det som känns bäst och viktigast för en själv! Du har ju lyckats bra hittills även om du ”hoppat av” projekt, så detta är nog ett klokt val det med! Du vet ju såklart bäst själv vad som är viktigast för dig just nu! Du kan ju alltid slutföra utbildningen i framtiden om du känner suget! 🙂 hoppas att du får en bra dag!

  1. Men varför är man bitter om man tycker det är dåligt att lämna saker på hälft? Jag jobbar inom rekrytering och där anses det det nog bara allmänt negativt att ha en sån personlighet.

   1. Jo tack, jag arbetar också inom rekrytering och skulle bli överlycklig om ens hälften av de människor jag anställer och intervjuar har samma företagsamhet och driv som Bella! Jag menar bara att det är konstigt att hacka på henne för att hon inte slutför saker när vi inte har någon aning om vad som är bäst för henne och hennes framtid, litar på att hon vet bäst själv!

  2. Vilken fjantig kommentar!. Bitter för man inte håller med, jaja de var mig en märklig syn du har på det hela. Det är ju bevisat gng på gångg att Bella är oförmögen att slutföra saker hon påbörjat. … reality check PLEASE!

   1. Haha, står fast vid att många av kommentarerna är bittra, likaså denna kommentar! Varför tar inte du på dig ansvaret att bli en extrem förebild själv och uppfyll önskningar som andra har om dig, du kan ju börja med att vara lite glad! 🙂

 6. Trött jag blir på bittra människor som kommenterar.. Tycker ni verkligen att Bella är tvungen att fortsätta plugga (och genomföra massa andra projekt) bara för att hon ska ses som en bra förebild? Ska hon välja vad hon vill göra med sitt liv för vår skull? Fattar inte grejen, hon är ju bara en vanlig människa precis som vi andra.

  Skitsnygg bild btw, varför använder du inte glasögon oftare?! 😀

 7. Hmm skrev du inte någonstans, någongång att utbildningen kostade 500.000 men att det var värt ”investeringen”? Om man har betalat en halv miljon för något skulle man tro att man vill ha valuta för pengarna… att hoppa av skulle innebära en väldigt dålig avkastning, eller?

  1. Jag misstänker att Isabella bara betalat sina personliga rese- och uppehållskostnader för ”utbildningen” vid Lorange Institute.
   Om hon ”handplockats” till Lorange har hon väl ”handplockats” till andra samarbetspartners också som t ex Rapunzel, One Piece och Heppo.
   Kostnader på en halv miljon och däröver förekommer dock i samband med äkta MBA-utbildningar som INSEAD, IMD, Wharton och London Business School. Men dessa utbildningar kräver helt andra förkunskaper och arbetslivserfarenheter.

  1. Dagens onödigaste kommentar? Håll sådana tankar för dig själv, du mår väl inte bättre av att klanka ner på bella? om du gör det, måste du ha oerhört dålig självkänsla.

   GO POSITIVE OR GO HOME

 8. Att bara vara med i initeringsfasen i ett företag och sedan börja om på nytt med något annat är det mest säregna karaktärsdraget för en entreprenör! Detta vet alla som har läst ekonomi eller liknande.

  1. Och har man läst ekonomi så vet man också att det är absolut inget fel att starta företag och låta andra sköta underhållet, det gör många entreprenörer. MEN har man läst ekonomi så vet man också att företagen är mer framgångsrika om de går med vinst och eller man fortsätter underhålla dem. Blondinbella startar men avslutar för tidigt, och känns som ett hån mot riktiga entreprenörer. Hon har tagit ordet till dagisnivå.
   Har man läst ekonomi vet man också att det inte alltid handlar om kvantitet utan kvalité.

   /Från en som också läst ekonomi.

   1. Jag skrev inte någonting om vad som är bäst eller vad man tjänar mest pengar på. En serie-entreprenör som Bella verkar vara är oförmögen att hitta motivation i projekt som kommit till fasen då allt går på rutin, och kommer således inte göra ett bra jobb om dem fortsätter i det företaget!
    learn your facts!!!

    1. Men herregud människa, tycker du på allvar att Blondinbella är en entreprenör, vart pluggar du?!
     Nu ändrar du ju dessutom dina argument.

 9. sån rastlös person du verkar vara.Slutar med allt och ska snabbt framåt och allt måste gå fort fort och sen i slutändan va du inte så intresserad trots allt.
  Du var som många sagt betydligt snyggare för 2 år sen

   1. onödigt att ge en komplimang?du missförstod nog nu,bella är skitsnygg nu också !! men enligt mig skitsnygg på den bilden.Man ska fan inte säga nåt på den här bloggen för oavsett hur snällt det är får man kritik för det tydligen.Suck ja är väl bitter…

 10. Det är ju INTE så att hon säljer vidare blomstrande företag, och tjänar en massa pengar på det.
  Nej, hon säljer vidare eller lägger ner företagen sekunderna innan de går i konkurs för att slippa dras med i fallet. Det är INTE bra företagande. Inget hon gjort har varit gynnsamt hittills.

  Bellme – såldes vidare preciiiiis innan konkurs
  Bellashop – gick med förlust och lades ner
  Classified – gick med förlust och lades ner
  Egoboost – sålde vidare preciiis innan konkurs
  Bloggen – går med förlust
  Spotlife – går hyfsat än så länge, men det är hennes pappas
  företag

  Körkortet – klarade hon inte
  Gymnasiet – klarade hon inte
  Utbildningen i Schweiz – klarade hon inte

  1. Men så skönt att det finns såna som du som sitter hemma på kammaren och kritiserar andra medans du inte gör något eller vågar ta några egna chanser. Men fortsätt du vara självgod för du har ju inte misslyckats med något. Eller?

     1. Ja, det är de. Vad får er att tro att ”Luftslott” sitter hemma och inte förverkligar sina drömmar? För att han/hon påpekar något om Blondinbella? (som för övrigt var och en kan läsa om)
      Så om jag säger att Blondinbella är fin idag och jag önskar henne en trevlig dag, antar jag att Anna skulle kommentera med ”att jag sitter hemma på kammarn” för det är också en kommentar, precis som den ”Luftslott” skrev.

   1. Stackars Anna som inte orkar med sanningen. Tycker så synd om dig, din lilla advokat. Visst vi har inga bra liv, ingen drivkraft och tjänar bara på att trycka ner blondinen. Snälla, hjälp oss eller vakna helt enkelt! Puss, puss, puss…

  2. Jag undrar hur en blogg kan gå med förlust?
   Antingen tjänar man väl något på en blogg eller också inte. För den som inte har några inkomster från sin blogg är det en hobby och inte ett jobb.
   Med tanke på den blygsamma arbetsinsats som Isabella lägger ned på Blondinbella-bloggen förstår jag inte hur bloggen skulle kunna gå med förlust även om hon skulle räkna med en ordentlig timlön.
   Det kommer bevisligen reklamintäkter både direkt till Isabella och via Spotlife och dessutom har Isabella en mängd personliga förmåner genom bloggen då hon kvittar textreklam mot tjänster och produkter för personligt bruk.
   Tacksam för en förklaring från sign Luftslott.

    1. Förlusten i Blondinbella AB för 2010 har Isabella själv här i bloggen förklarat med att intäkterna från bloggen från 2010 har gått till Löwengrip Invest AB och inte till Blondinbella AB. Så att bloggen skulle gå med förlust kan inte vara riktigt.

     1. Update: Såg att Blondinbella AB gjorde en förlust på 173 tkr för 2011. Så för 2010 och 2011 är den sammanlagda förlusten alltså 405 tkr. Blondinbella AB är likvidationspliktigt – jag misstänker att man kommer att likvidera detta bolag eftersom det är tömt på likvida medel.

 11. Jag förstår inte hur man kan lägga sån vikt vid att påbörja och starta upp saker om man ändå aldrig någonsin klarar av att slutföra dem. Det är ju DÄR själva utmaningen ligger.. Att kämpa med något och att göra det från början till slut. Vilken idiot som helst kan starta företag, komma in på utbildningar, ta några körlektioner etc däremot verkar inte alla kunna hålla företaget flytande, ta examen eller ta sig till uppkörning.

  Undrar hur många månader det tar innan inlägget om att det där med hund, bröllop och familjeliv inte var något för dig ?

  1. Jag hade exakt samma tanke! Jag har en stor beundran för det enorma driv bella har men har också reagerat på att saker är väldigt roliga och fantastiska till en början, men sällan avslutas. Hon är otroligt impulsiv och jag vet att hon tidigare pratat om en adhd- utredning och jag tror inte att det är omöjligt att detta kommer leda till en diagnos. Det började med gymnasiet som gick så himla bra första året för att avslutas med en massa IG, planen att läsa upp betygen efter studenten blev det inget av och juridikstudierna som var så viktiga hör man aldrig något om längre, körrtet som skulle gå på bara någon månad hörs heller aldrig något om längre… Skolan avslutas utan att fullföljas,… Och när bella efter två månaders förhållande förlovar sig och direkt går in i detta med mappar på to do – listan, bröllopskoordinator ocj en massa tjat så kumde jag inte hjäa att tänka tanken att om ett år kommer även detta vara ett avhoppat projekt…

 12. Hur kan du kalla dig framgångsrik när du hela inte någon gång gör något helt färdigt? du startar upp och tröttnar fort på allt du gör.
  Snart lämnar du bort hunden och skriver att det inte fungerar men om du får barn kan man inte lämna dem?

  Tycker synd om dig som aldrig får känna känslan att ha gjort något helt klart, en utbildning, körkort………

 13. Jag tror Du har ADD Bella. Exakt de symptomen tex. Att man har svårt för att avsluta saker och att man aldrig känner sig 100% nöjd med någonting. Sök hjälp!
  Kram

 14. Någon har lämnat in en anmälan till Konsumentverket tydligen:
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3547051.ece
  Man kan väl hålla med om att Adecco-grejen var lite väl magstark. Det hade faktiskt räckt med att skriva i blogginlägget att det var textreklam för en samarbetspartner. Det förstod naturligtvis många ändå – Odd jobbar ju på Adecco och banners rullade också med reklam för Adecco – men man ska inte förutsätta att bloggläsaren har dessa kunskaper för att kunna bedöma vad som är betald reklam och vad som är bloggarens personliga inlägg.

 15. Handplockad men tack vare att du ljög ja!
  Inget bra att ljuga. Sådant slår alltid tillbaka på en.. Är trots det glad att du gått där!

   1. Hon berättade först när hon träffade personerna från Lorange att hon egentligen inte är högskolebehörig, men hon fick komma i alla fall.

 16. Du berättade ju i din föreläsning om hur du LJÖG för att bli ”handplockad” till utbildningen. Så höj inte dig själv allt för mycket till skyarna.

  Jag tror att du ljuger så mycket att du till sist börjar tro på dina egna lögner. 🙁

 17. Halllå hallå Isabellas alla försvarsadvokater! Tänkte bara säga att det finns fler ord att använda sig av än bitter, det är skrattretande hur ofta ett så fånigt och i sammanhanget meningslöst ord kommer in i era försvarstal..

 18. Jo, juste! Du blev ”handplockat”. Så jäääävla ballt! Hahaha.
  Vilket bra val du var för de. Ach, ja och sedan ljög du ju när de träffade dig – som du berättade under din föreläsning. Jaja, redan då skulle de idioter har märkt att du var/är en stor bluff. Lycka till med alla framtida företag.

 19. Ett år kvar till examen och det känns inte så viktigt. Vad är viktigt för dig? Inte att slutföra iallafall. Ett år, suck!!! Du har så j-a bråttom.

 20. Du Får ju absolut göra som du vill, men skulle det inte vara skönt att faktiskt får göra klart något hela vägen? Du har ju redan gjort en stor det så varför inte göra allt? Bara en tanke…

 21. Hei Isabella:)
  Lurte på om hvilke bøker du anbefaler å lese når det kommer til entrepenørskap/gründervirksomhet?? Har du noen personlige erfaringer og tips som du vil dele? Jeg har alltid hatt en drøm om å starte noe eget, og har så lyst å følge den drømmen! Er jo også veldig inspirerende og ikke minst motiverende å titte innom bloggen din – du gir meg litt ekstra energi og pågangsmot!
  Hadde satt veldig pris på svar!

 22. Men vad är det du sysslar med som tar sådan tid nu? Tidningen har du ju slutat på. Vad jobbar du med egentligen? Ska du ägna 100 % åt bröllopsplanering nu då? Suck, Bella. Jag har alltid gillat dig men helt seriöst, du kan ju inte slutföra NÅGOT.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..