Järntorgspumpen

Igår ville Odd och jag testa ett nytt ställe att äta på så vi tog en taxi till Gamla Stan och åt på Järntorgspumpen. Restaurangen var verkligen fin, mysig stämning och bra val av middagsmusik. Jag åt en carpaccio med tryffel till förrätt och anka med chèvre-gratinerad potatis .. Så gott! Det ska jag pröva hemma någon gång. Odd tog en earl grey-cheescake vilket låter lite märkligt men det var en kul kombo .. Som slank ner fort. Hur som helst, restaurangen rekommenderas!

20120926-083736.jpg

20120926-083742.jpg

 1. Jenny skriver:

  Jag håller med Annika! Om ni inte minns, så skrev BB att hon skulle dra ner på restaurangbesöken! Är ju nästan enbart inlägg om restaurang besök efter vart annat! Om nu BB inte kan laga mat men tjatar om att lära sig, då finns det faktiskt matkurser!!

 2. Moa skriver:

  Shit det är ju bara reklam på den här bloggen.
  Hoppas gratismiddagen var god undrar bara vad skatteverket säger.

 3. Annika skriver:

  Men herregud!!! Hur kan man med att sätta sig på en restaurang en vanlig tisdagskväll? Om du hade jobbat så hade du aldrig orkat det ändå. Men du leker ju om dagarna som vi redan konstaterat, så klart du orkar!

  Dessutom var det väl du som skulle sluta med lyxkonsumtionen. Fattar du vad du utsätter våra ungdomar för? Du ger dom LÅG självkänsla. För de önskar ju att de också hade råd att käka på restaurang!! Eller hur??

  Jag hoppas sannerligen att den där middagen bekostas av dig själv och inte något av dina ”företag” (läs lekstugor).

  Det bästa hade varit om du tagit tag i dig själv och lagat mat själv. Ryckt upp dig och insett att livet inte är någon dans på rosor fyllt med dyra restaurangbesök och ”budgetfynd” för 800 kronor. En lampa på IKEA duger. Och mat från ICA eller coop är jätte bra. Och vet du vad det bästa är?! JO att man inte MÅSTE vara kock för att laga mat – man kan steka falukorv och koka makaroner, eller varför inte vanlig hederlig blodpudding? Budgetmat som inte sticker hål i dina fickor.

  Du borde skämmas så som du konsumerar. Samhället behöver inte att du slänger pengar omkring dig. Ingen behöver läsa om din lyxkonsumtion. Speciellt inte ungdomarna!

  Ta och kom ner på jorden, unga dam. Ta en bild på dig själv när du STORHANDLAR (som alla andra) och lägg upp på bloggen. Så visar du upp för ungdomarna att man inte kan gå och äta på restaurang när helst man behagar. För det har man inte RÅD med!!!!!!!!

  Och din ”ekonomibok” kommer inte sälja, för alla vet att man inte kan lyxkonsumera samtidigt som man är ekonomisk.

  1. Petra skriver:

   För det är ju så EXTREMT jobbigt att äta ute, eller vadå? Jag jobbar och pluggar och har inga som helst problem med att finna ork till att äta ute en eller två vardagar i veckan. Bra mycket skönare än att göra det på helgen, då det är i alla fall dubbelt så mycket folk ute hehe.

   1. johanna skriver:

    Supertrevligt att hinna med något mysig även vardagskvällar, bio eller utekäk. Behöver ju inte vara så dyrt heller att äta ut alltid.

  1. micaela skriver:

   ”Du borde skämmas så som du konsumerar. Samhället behöver inte att du slänger pengar omkring dig.” – Jamenvisstva. Jag undrar HUR du tänkt att samhället skall rulla om ingen konsumerar? På vilket sätt skall restaurangen (i detta fall) kunna drivas och i förlängningen betala ut lön till sina arbetstagare (så att de också kan konsumera), betala skatt och arbetsgivarprestationer (till staten) ifall ingen är där och äter? Och har du tänkt på att även restaurangen köper in råvaror för att tillreda maten? Att äta på restaurang innebär ju att man betalar för en länk till i kedjan…en länk som ger SAMHÄLLET mervärde. Och oroa dig inte för ICA och Coop – du är ju uppenbarligen där o storhandlar, så de klarar sig nog.

  1. Tillåt mig skratta! Här har vi ett lysande exempel på riktigt långt gången bitterhet.

   Du vet lika väl som alla vi andra att Bella har råd att äta på restaurang varje dag, och varför skulle hon inte få göra det? Hon har tjänat ihop sina pengar och väljer själv vad hon vill spendera dem på. Hur kan man sitta och tala om för någon hur hon/han ska leva sitt liv? Och vadå ”mat från COOP eller ICA duger”? Klart den gör men känner man att man inte vill laga mat hemma har man väl all rätt i världen att inte göra det!
   Jag äter gladeligen på restaurang ibland men storhandlar likt förbannat (ursäkta franskan!) varannan vecka och det enbart av den enkla anledningen att min ekonomi inte tillåter att äta ute varje dag. Annars hade jag gärna gjort det ska jag tala om. Jag kan lätt fylla min vardag med roligare sysslor än att laga mat och diska. Att inte du kan det, det är knappast Bellas problem!

   Och vad är det för snack om att ungdomar får låg självkänsla av att Bella köper en jädrans lampa för 800 spänn och äter på restaurang när hon känner för det? Hör du inte hur det låter? Att vara livsnjutare, vilket jag anser att hon är, är ett bra mycket sundare ideal än att banta ner sig till 30 kilo och låtsas som att det är vägen att gå. DÄR snackar vi dåliga förebilder!

   Lägg av med dina pekpinnar och se till att du själv är en fördomsfri och positiv förebild för dessa ungdomar du så gärna förespråkar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..