Spara först spendera sen

Det är jobbigt att ha kontor vid alla butiker, för jag har verkligen dragit ner på mitt shoppande. Sedan jag började skriva på vår bok om privatekonomi så har min relation till pengar förändrats en del. Visserligen har jag alltid varit duktig på att spara och investera mina pengar så att jag har en trygghet men nu har det blivit ännu mer. Jag har dragit in på taxiresor, middagar ute och shopping. Jag handlar mycket mer mat i matbutiken och har halverat min shoppingbudget, resten går till fonder. Spara först spendera sen. Något som jag kommer lägga pengar på är min och Odds lägenhet men genom att köpa designmöbler kan man alltid sälja det vidare. Shopping är egentligen okej så länge det är smart shopping.

Jag har aldrig fått pengar hemifrån utan har jobbat aktivt sedan jag var 16 år, men hade mitt första jobb som 14 åring. Om det är något jag är stolt över så är det att jag har ordnat med min ekonomi själv. Jag tjänade ihop min första miljon som 19 åring, det är häftigt. Började spara redan från min första lön, gjort bostadskarriär och tjänar pengar på vinst. Mycket mer om alla tips och tankar kring pengar kommer att komma i nya boken, jag hoppas att ni kommer att gilla den!

20120829-143114.jpg

 1. Moa skriver:

  Du är en sådan fantastisk inspirationskälla och jag skulle gärna behöva din hjälp! Min blogg är ett projektarbete som handlar om ekonomi och sparande. Om du skulle kunna ge mig tips på hur man kan leva på sitt studiebidrag men ändå ha råd så skulle jag uppskatta det till tusen!!!
  Puss på dig och ta ingen skit, du är bäst oavsett!

 2. Anna skriver:

  Sitter och små-ler när jag läser alla elaka kommentarer, dom vet uppenbarligen inte att dom gör så att du tjänar MER pengar när dom är här inne och läser =)

  Jag tycker att du är en driftig tjej med ganska sunda värderingar, man önskar att fler tjejer vågade.
  Kram till dig

 3. Oj, du ska vara stolt över dig själv som tjänade ihop en miljon som 19 åring. Jag skulle gärna vilja lära mig lite ekonomiska tips då jag själv är en fattig musiker haha (;

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..