Norrmälarstrand

Jag och Christian tog en powerwalk idag, så skönt. Passade på att göra en intervju med Metro i Malmö under tiden. Nu ska jag göra mig ordning, ska äta middag med min lillebror!

20120730-184844.jpg

20120730-184855.jpg

20120730-184914.jpg

 1. Efter att ha gått ner 20 kilo genom LCHF på mitt sätt så vill jag dela med mig av det till er andra som haft svårt att gå ner i vikt.
  Matdagbok, och alla recept och massa tips finns på min blogg.
  Kolla bara före och efter bilderna vilken skillnad.

 2. Jag var ute och gick i över en och en halv timme idag, längs vattnet, i skogen och på stora fält. Det är alldeles fantastiskt att faktiskt ta sig tiden att gå ut och röra på sig och njuta av naturen. Jag behöver bli bättre på att faktiskt ta vara på det fina som finns runt omkring.
  Diggar dina skor, grymt snygga!

  1. Körde ”fläckfritt” mitten av juni men det har tydligen varit lång väntetid för uppkörning, inte ens att heta BB hjälper tydligen för att få uppkörningstid eller kanske är det så att R8:an och Porschen inte kommit hem så därför inget tillkännagivande om körkort än, tror Bella som vanligt kommer att överraska oss alla, så snart nya bostaden och dubbel/trippelgaraget är ordnat i nya lägenheten/villan så kommer hon att överraska oss alla med både körkort och privatchaufför

  2. Bella har tydligen haft mycket lätt för att lära enligt vad hon skrivit (bara det att kunna alla Dr Albans texter utantill!!! 25 singlar och 9 album) inte undra på att hon inte kunde gå ut gymnasiet! Hade varit bättre att ägna både grundskola och gymnasium åt svenska, engelska, historia men framför allt åt geografi, så går det när man prioriterar fel, vad är ALLA Dr Albans texter värda idag, kanske hade varit bättre att kunna svenska (och i viss mån engelska) Sens moral: man skall aldrig lära sig en artists alla texter!!!

  3. Finns ju några bilder från Skåneresan då hon sitter bakom ratten. Behöver visserligen inte betyda att hon kör men ändå. Varför är alla på hugget om att hon ska avslöja om hon har körkort eller ej? Spelar det er någon roll – för er?

   1. Det är nog bara det att BB skrev ett stort antal inlägg om sina lyckade och lysande körlektioner, läsarna engagerade sig som vanligt, sedan efter ett stort antal körlektioner så skrev hon att hon körde ”fläckfritt” (bara det konstiga påhittade ordet fick nog ett antal att spetsa både ögon och öron samt dessutom brukar order prickfritt oftast och i princip enbart förekomma vid situation uppkörning då man vet hur det gått), dessutom hela snacket om de planerade bilinköpen R8:a och Porsche är det kanske inte så konstigt att åtminstone en del undrat hur det gick

 3. Inte för att gnälla men en så liten valp ska inte motioneras! Absolut inte powerwalka. Visst kan de förlja med på kortare promenader men inte i motionssyfte. De ska inte motioneras så de blir rejält trötta det första året!

  1. Första gången jag svarar på en kommentar men jag håller med. Vi gjorde det misstaget med vår labrador och det är verkligen inte bra!

  2. Första halvåret ska man vara lite försiktig. Man bör ta hänsyn till hundens storlek och vad den orkar. Det är en bedömningsfråga. Dock är det inget större problem att motionera en hund en längre sträcka före ett års ålder. Jag har gått alltifrån 5 km till en mil med min chihuahua utan problem. Han är dock inte en liten chihuahua utan av den större sorten. Han springer utan problem med vår andra hund (golden/collie) på gården och i skogen. Min yngre chihuahua som bara är någon månad och dessutom mycket mindre motionerar jag mer försiktigt. Så hur mycket och hur långt man bör motionera sin valp är en bedömningsfråga. Är du försiktig och tar upp hunden hela tiden lär du in fel beteende. Dessutom, hur ska hunden bygga muskler och bli stark nog för att kunna motionera om den aldrig får göra det? Tror ni inte jägare tar med sin jakthund i skogen före ett års ålder?

   1. Det är skillnad att gå en promenad med sin hund och att motionera den. En powerwalk med en liten mopsvalp är nog att kalla motion, om hon nu faktiskt powerwalkar och inte strosar. Om hunder blir rejält trött är det motion och ska undvikas innan et års ålder. Självklart kan hundar busa och springa lösa, då avgör de själv tempo och hur mkt de orkar. Men lilla Christian går inte lös och är dessutom under 6 måndare. Man får ju göra som man vill men vid 4-6 månader växer de mkt och det är då som armbågsfel utvecklas så man ska inte belasta dem då.

   2. Man ska inte motionera hunden långa sträckor innan den är ett år. En tumregel (säkert olika för olika raser, men ändå) som många går efter är 5 minuters motion om dagen per månad hunden är gammal. Förtydligande: En hund som är två månader kan få 10 minuters motion om dagen (5 min x 2 månader), en hund som är 10 månader kan få upp till 50 minuters motion om dagen. Efter ett år är det fritt fram att motionera mer. Självklart gör det säkert inget om hunden får gå längre än ”tillåtet” då och då, men det är viktigt att vara på sin vakt och inte trötta ut den i onödan. En så liten valp behöver inte särskilt mycket motion, den blir trött av att bara vara i olika miljöer.

 4. SNÄLLA! behöver hjälp med matten.

  ”Du är bågskytt, och lyckas träffa 100poängaren 13 gånger av 15 möjliga. De andra två pilarna får du bara 18poäng och 37. Hur många poäng får du i genomsnitt?

  SNÄLLA HJÄLP

 5. ”Powerwalka” inte med en valp, snälla…
  de funkar inte som människor, och du vill INTE ha en hund som har utslitna leder och muskelvärk vid 5 års ålder typ. Ska man ha ”lite för många powerwalks” som ursäkt på djursjukhuset sen?

  Förlåt om jag verkar sur, men jag blir så irriterad när man tror att djur är i behov av samma sak som människor. Du kunde ju alltid gått en promenad med honom innan, för att sen lämna av honom hemma och köra en powerwalk själv? Det är jättebra att ha med hunden på mycket, men inte allt.

  1. Jag tror vi kan vara lugna vad gäller Bellas mops.Han vistas mer på krogen och andas in cigarettrök än han tas ut för en powerwalk,så utslitna leder är nog inget den hunden lär lida av.

 6. SNÄLLA! behöver hjälp med matten.

  ”Du är bågskytt, och lyckas träffa 100poängaren 13 gånger av 15 möjliga. De andra två pilarna får du bara 18poäng och 37. Hur många poäng får du i genomsnitt?

  SNÄLLA HJÄLP

 7. Går inte att poerwalka med en valp, då farten ska vara uppskruvad så pass att man blir andfådd. Så många som missbrukar ordet powerwalk. Det var nog en walk in the park i stället:)

 8. Hej Bella! Jag menar inget illa med det jag ska säga. Du säger att du är emot skönhetsiperationer men man ser tydligt att du inte har samma näsa som tex 4 år sen. Tycker bara det är lite synd för det känns som du är lite av en bluff och falsk.

 9. vad tur att du körde en intervju samtidigt, så du inte missade den produktiva fyrtiominutarn liksom. och så att vi inte missade att du är hyper och ska göra allt snabbt superdupersnabbt och megajippiebäst. haha………..

 10. Brukar du få familjerabatt när du vaxar muttan? Jag menar om din brorsa också vaxar sig. Hahaha Blondinbella hahaha förebild hahahahahahahahahahahah iq som en tvättbjörn

 11. Fast man ska inte ”powerwalka” med en liten ung hund. Fast bar du honom bitvis går det ju bra! Ska du gå nån hundkurs med han?

  Besök gärna min agilityblogg med massa bilder och filmer!!

 12. Tänk att så många tar för givet att hon lät Christian slita ont under hela powerwalken. Jag å min sida tar istället för givet att hon bar honom en hel del. Tänk så olika inställning man kan ha….=)

 13. Jag tror ju själv att BB använde uttrycket powerwalk men att det troligtvis bara var en vanlig promenad. Mopsen hänger nog inte med i ett snabbt tempo när den är så liten 🙂 Man märker ju ganska snabbt vad hunden orkar.

 14. Jag vet inte om du medvetet skriver för att irritera folk och få en reaktion men jag hoppas att du vet att du inte ska motionera en valp. Jag har själv en liten mops på fyra månader och vi går bara små korta promenader utanför huset för att han ska få kissa och lukta och kanske hälsa på lite hundar, inte för att trötta ut honom med motion.

  Om du tycker att han verkar behöva stimulans är det bättre att du börjar på valpkurs eller letar reda på nån annan valp som Christian kommer bra överens med som han kan leka med – det är mycket bättre ”motion” för en valp, mer naturlig rörelse för kroppen än bara promenad = sliter inte lika mycket på kroppen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..