Ett säkert kort

Jag älskar böckerna om Becky Bloomwood och har slukat alla förutom den här, jag läser långsamt nu så att den inte tar slut. Jag hittade Denise Rudbergs böcker här också, ni vet Vänninan, Storlek 37 .. Så bra! Chic lit blir inte bättre än så. Vilka är era favoriter?

20120725-175740.jpg

 1. Jag älskar Sophie Kinsellas andra böcker! Mycket bättre än shopaholic-serien enligt mig. Mitt nya jag och Flickan från 20-talet är två jättebra böcker 🙂

  1. Håller med dig flickan från 20-talet och mitt nya jag är super bra. Har även läst ”mina hemligheter” ”samt karriär och köksbesvär” Slukande böcker! Borde läsas!

 2. JANET EVANOVICH böcker är sjukt bra!! Finns inga bättre!! Älskar hur hon skildrar hennes karaktär Stephanie Plum med både humor och spänning!! Kan inte läsa dem utan att skratta högt för mig själv. Haha.

 3. Har faktiskt inte läst dem men får väll börja göra det då!;)

  Läs gärnaom min resa i Bulgarien där jag var i en månad!Har skrivit många inlägg och kmr att visa många fler med många bilder

 4. Älskar verkligen chick-lit, speciellt under sommaren :). Tidigare denna sommaren läste jag boken ”Ta den du vill ha”, så otroligt skönt att kunna skratta medans man läser en bok och det gjorde man med denna, så den rekommenderar jag :)!

 5. denise rudberg alla dagar i veckan!! har läst alla hennes böcker minst fem gånger och de är lika bra varje gång 🙂

 6. Jag är också väldigt förtjust i Denise Rudberg. Har läst alla och väntar nu med spänning på hennes efterföljare. Kan även tipsa om hennes ”Elegant crime-böcker”; Ett litet snedsprång och Två gånger är en vana.

 7. Denises böcker är verkligen bra, har dock inte läst hennes två senaste men, vänninan, o.s.a och storlek 37 är väldigt bra och man läser ut dom otroligt fort. 🙂

 8. Marian Keys!! Helt underbar författare! Denise Rudbergs böcker är också underbara och även hennes deckare är väldigt bra!

  1. Jag håller absolut med! Marian keyes är helt klart bäst på chick-lit. Och hon har skrivit så många så de räcker ju länge. Mina favoriter är de böckerna som handlar om Walsh-systrarna.

 9. MARIAN KEYES! Allt med Marian Keyes. Hennes tre senaste är dock väldigt tunga berättelser, men hon lyckas ändå galant med att befara the chick to the lit, så att säga. De tre är dessutom mina favoriter med henne.
  This Charming Man/En förtjusande man
  Anybody Out There/Är det någon där?
  The Brightest Star in the Sky/Oväntat besök på Star Street
  Men som sagt, alla hennes titlar är så himla bra! Åh, läs!
  Sen är det nästan obligatoriskt att läsa dom på engelska, om man har förmågan. Chick lit går liksom inte att översätta utan att den faller isär..

  Började om på Harry Potter idag.. Så nu måste jag springa, boken skriker efter mig!

 10. Hej Isabella 🙂
  Jag vill bara lömna en komentar/ hälsning till dig för du är den du är.
  Själv är jag 40 år men har två tonårsdöttrar, 17 och 19 år
  Fantastiska tjejer som går sin väg. Precis som du.
  Jag vet inte hur jag ska skriva det här för det är så mycket könslor i spel, men jag känner att jag bara måste skriva av mig.
  Min äldsta dotter ligger på sjukhus sedan en månad. Utbränd, deprimerad och kraftigt underviktig.
  De två första veckorna gällde bara att överleva. Så illa var det.
  Nu börjar hon så sakta komma på benen men har en lång väg tillbaka.
  Grunden till allt är en extrem vilja att vara bäst. ( läst 3050 p på gymnasiet och MVG i nästan allt)
  Och en pojkvänn med psykopatiska sidor.
  Under hela hennes gymnasie har hon följt dig! Köpe din första bok och vi plöjde genom den alla tre.
  Den har väl fungerat som någon sorts bibel eller uppslagsverk:)
  Nu när hon varit så sjuk har hennes pappa läst din senaste bok på kvällarna för henne.
  Hon är för sjuk för att kunna ta in allt, så vi får nog läsa den igen ( men det gör vi så gärna )
  Hon prenumererar även på din underbara tidning. ( du försrår att även jag, 40 år läser dina artiklar )
  Nu följer jag även din blogg precis som mina döttrar:)!
  I dag läste jag en artikel om dig från Veckorevyn tidigare i år och då skrev de bla om folks hets mot dig ang din vikt. Och så tittar jag i kväll in i din blogg och ser en jättevacker tjej/ kvinna i bikini. Om du visste så glad man bli som mamma till döttrar.
  Vad jag vill säga är nog att du gör vår dag. Vi läser din blogg , vi läser dina böcker och vi läser din tidning:) och jag har en magkänsla som säger mig att du är en av dem som kommer hjälpa min dotter tillbaka till livet. Just nu ser hon ingen framtid. Känner inte att hon förtjänar något.
  Hon har förlorat sitt jobb på MQ som hon älskade och sommaren är förstörd. Men vi försöker muntra upp henne med att betygen i alla fall finns kvar. Den dagen hon blir frisk kan hon göra precis vad hon vill. Och du är beviset för henne.
  Jag vet att hon skriver mycket och vi brukar ”skoja” om att hon får skriva en bok om sina erfsrenheter när hon tillfrisknat.
  Drömmen för henne har länge varit att jobba med bla hälsa, kost och träning. Vilket kan låta konstigt när hon nu själv är sjuk. Men förhoppningsvis kan hon använda sina erfarenheter i framtiden. Det är i alla fall det som håller mitt hopp uppe när dagen blir tung.
  Du kan bli vad du vill, säger jag till henne och det blir som någon slags tröst till mig med.
  Oj, nu blev det långt. Även om du inte läser detta känns det så skönt att fått skriva av sig.
  Tusen tack och massa varma kramar för allt du förmedlar:)
  Stå på dig för den du är!! Du är vacker på alla sätt!!

  1. Åh vilken mamma du verkar vara.Hoppas att din dotter blir frisk. Försök att stå bredvid henne med hennes pappa och stötta henne genom svårigheterna och hjälp henne ut det.

   1. Fortsätt vara starka! Hoppas din dotter snart känner sig bättre och inte hamnar där igen! Som utbränd är det lätt att falla tillbaka, speciellt om man är väldigt självkritisk vilket många unga tjejer är idag. Er kärlek till henne kommer hjälpa henne upp!

  2. Vilket fin kommentar du skrivit:) Hoppas att din dotter snart mår bättre och kan hjälpa andra med sina erfarenheter, hon verkar vara en stark och driven tjej:)

  3. Vilken underbar mamma!! Jag själv varit långt ner i skiten pga ”duktig flicka”-syndromet som jag tror även din dotter lider av, var i åldern 17-19, nu är jag 23. Gymnasiet med allt var det innebar tog knäcken på mig som egentligen var en ganska avslappnad fotbollstjej innan, inte särskilt utseendefixerad men alltid duktig i skolan. Att som tjej känna att man måste ha snyggast kropp, vara bäst klädd, ha ett lyckat förhållande, få MVG i allt och vara ett socialt fenomen som alla gillar är farligt. Det du kan trösta dig själv och din dotter med att all press släpper med åren, se bara till att hon börjar jobba med/läser till något som hon tycker är kul och gör er av med den hemska pojkvännen!! Att vilja vara fin är ju bara naturligt som ung kvinna men låt inte mat och träning gå över styr. Låt allt ta tid och försök göra roliga saker på vägen, man är bara ung en gång! All kärlek till dig och din dotter, allt kommer ordna sig <3

  4. Vilka fantastiska föräldrar ni verkar vara!! Jag hoppas att din dotter blir bättre snart, det är så otroligt tråkigt att så många svenska ungdomar mår så dåligt i dag. Jag känner också igen det hon går igenom. För min del hjälpte det att bo utomlands lite då och då under studietiden (genom utbyten etc). Det gav distans till livet och pressen hemma och gjorde mig säkrare i vem jag var som person; att jag inte bara var det jag presterade.

 11. Håller helt klart med dig, böckerna om Becky är så sjukt bra! Man slukar dem i ett nafs, har dem alla och vill att de ska komma mer!

 12. Karriär och Köksbesvär tycker jag är roligast helt klart! Jag hoppas att någon nån dag gör en film på den boken! Den skulle bli hysteriskt bra tror jag! 😀

 13. Jag är en riktig läslus (jobbar på bibliotek) och älskar verkligen chic lit! Mina favoriter är:
  -Marian Keyes. Alla hennes böcker är helt otroliga men hennes första håller absolut toppklass. Språket är outstanding, dialogerna är vassa och humoristiska och trots att hon ofta tar upp mörka ämnen som drogmissbruk, hiv, otrohet och död skildrar hon det alltid med värme och blinken i ögat. Jag läser om ”En oväntad semester”, ”Sista chansen”, ”Sushi för nybörjare”, ”Å andra sidan” och ”När Lucy Sullivan skulle gifta sig” varje år.
  -Lauren Weisberger. Herre Gud vad hennes böcker är BRA! De flesta har nog läst ”Djävulen bär Prada” men ”Alla var där” är minst lika bra. En av mina favoritböcker faktiskt. Handlar om Betty, som kastas in på en event-byrå och ett liv i lyx men som ändå lyckas behålla fötterna på jorden. Fruktansvärt kul bok, med 100 % feel good-känsla. Hennes ”Diamanter är för evigt” är också riktigt bra.
  -Lucy-Anne Holmes. Hennes böcker är relativt nya och väldigt roliga, nästan självläsande! De heter ”50 sätt att träffa den rätte” och ”Inte helt perfekt”.
  -Sophie Kinsella. Kinsellas serie om Becky Bloomwood helt okej, men ingenting jämfört med hennes fristående böcker. Mest gillar jag ”Nya kontakte” (ny!), ”Mitt nya jag” och ”Mina hemligheter”. Men undvik de böcker hon skriver under namnet Madeleine Wickham, de är rätt värdelösa.
  -Rona Jaffe har skrivit en helt fantastisk skildring av de unga kvinnornas Manhattan på 50-talet. Boken ”Det bästa av allt” handlar om fyra unga kvinnor som på olika sätt tar sig an livet i New York.
  -Meg Cabot skriver inte bara barnböcker utan även chic lits. ”Babbeldrottningen” och ”Babbeldrottningen i New York” är hennes bästa.
  -Helen Fieldings ”Bridget Jones dagbok” är absolut en läsvärd klassiker. En moderna tappning av Stolthet och Fördom.
  -Jane Austen. Okej, Austen skrev inte Chic litt, men vad gör de? De är ändå mina absoluta favoriter. Och ”tjejigare” lektyr får man leta efter.
  Trevlig läsning!

 14. Jag fullkomligt älskar Gossip Girl-serien av Cecily von Ziegesar när det kommer till chic lit. Dramat, intrigerna, den glamorösa kärleken… om du inte läst serien redan så ge den en chans! 🙂

 15. E L James – Börja med ”50 shades of Grey” sen kommer ”50 shades darker” och en tredje ”50 shades freed”
  De är inte översatta till svenska än men OMG du kommer att älska Mr Grey!
  Kom ihåg var ni hörde det först 😉
  Köp på amazon.co.uk
  XX

  1. Den skiten skulle jag avråda alla från att läsa. Verkligen dålig litteratur. Men det kanske inte är meningen att den ska vara bra heller.

 16. För gammal, för sent, men ändå, alla kan försöka blogga. Du har i alla fall lyckats, grattis från Esterii i de djupa skogarna från Norr.

 17. Denise Rudbergs böcker är himla bra! Nu läser jag Karin Alfredssons böcker och det borde du också göra. Sen måste du tipsa om dem i bloggen så att fler läser dem och får en bättre förståelse för omvärlden.

  I övrigt, Morgon i Jenin, Karin Hjulströms böcker, Såld/Systern som blev kvar/Ett löfte till Nadia, Såld av Natasja T. och Vera Efron.

 18. Jag har lite funderingar kring Christian. Jag är själv inne på att köpa någon liknande hund. Hur tycker du han fungerar? Hur är hans beteende? är han lättskött? hur hittade du han? vad heter rasen samt färgkombinationen? Tror vi skulle vara många som skulle uppskatta ett helt inlägg bara om Christian, nu när du har haft han ett tag!

  Kram och tack för en super härlig blogg!

  1. Christian är en mops och han färgen är fawn. Jag har också en mopsvalp sedan en tid tillbaka, och jag är iaf supernöjd. Så himla härlig ras!

 19. Föredrar precis som flera andra skrev tidigare Sophie Kinsellas andra böcker, flickan från 20-talet är en riktig favorit.
  En annan chic-lit favorit för mig är Tasmina Perry- Gold diggers och så klart Cecily von Ziegesar med hela Gossip girl- serien.

  Annars har du Denise rudbergs ”Elegant crime” serie (har bara hunnit läst ett litet snedsprång) kanske inte ren chic lit men ruggigt bra. Och Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund eller kanske Dorothy Koomsons Marshmallows till frukost.

  Men min absoluta favoritförfattare är dock ingen chic-lit utan Torey Haydens gripande böcker om psykiskt handikappade barn där favoriten är rävungen. Får du möjligheten så läs den, starkt gripande och baserad på verklig händelse (som också hennes andra böcker).

 20. Dedär böckerna är så bäst! Sophie Kinsella är en av mina två favoritförfattare, hennes andra böcker är också lika awesome 🙂

 21. Jag läser nästan bara chic-lit. Det är så mysigt och avkopplande! Min favorit är Marian Keyes (särskilt de fem första böckerna). Men jag gillar även Cecelia Ahern (hon som skrivit ”P.S I love you”). Dessa två författare tycker jag har lite mer kvalitativt skrivande, även om de är just mysiga chic-lit böcker.

  Sen har jag även läst Kajsa Ingemarssons böcker och dem tycker jag är riktigt bra. Inte som de ovanstående författarnas böcker, men klart läsvärda.

  Liza Marklund skriver också väldigt bra. Inte chic-lit, men ändå värt att nämnas. Jag är inte så förtjust i deckare annars, men hon är otroligt begåvad. Böckerna innehåller lite mer handling (kärlek, familjeliv m.m) än hennes manliga författarkollegor skriver om.

 22. Då borde du läsa Marian Keyes, hennes böcker är dom perfekta chic-lit böckerna. Speciellt Vattenmelonen, den läser jag om och om igen!

 23. Gillar verkligen sophie kinsellas böcker, verkligen säkert kort som sagt och verkligen chick lit. Sträckläser alltid hennes böcker.

 24. Älskar dom också men brukar läsa dom på engelska. Tycker man förlorar en del i översättningen.

  Fin kropp du hade på bikinibilden, helt perfekt.

  2 terasser i lägenheten är kanon men lite stor kanske.

 25. En dag – David Nicholls
  Vince & Joy – Lisa Jewell
  Små citroner gula – Kajsa Ingemarsson
  Before I die – Jenny Downham
  Vad mina vänner inte vet – Sonya Sones
  Vad min flickvän inte vet – Sonya Sones
  Hey Dolly – Amanda Svensson
  Välkommen till den här världen – Amanda Svensson
  Hannah med H – Per Nilsson

  läs dem. 🙂

 26. Din bok egoboost helt klart!
  Bara av att läsa på baksidan gjorde mig helt fast! Den är grym verkligen och så sjukt svår att släppa!
  jag gör precis som dig, läser den långsamt för att jag aldrig vill att den ska ta slut!
  <3

 27. Cecelia Ahern – Regnbågen! Superbra, en av de bästa chick-lit böcker jag har läst (och har läst mycket!)
  Även hennes andra böcker är också bra, förstås : )

 28. Jag läser just nu Truman Capotes Breakfast at Tiffany’s efter att ha blivit inspirerad i New York tidigare den här månaden. Bra sommarläsning är annars Summer Crossing, Capotes första roman som han skrev i slutet av 40-talet men som inte gavs ut förrän efter hans död. Den handlar om en grupp ungdomar på driv i New York under en sommar, en it-girl som möter en arbetarkille, en del tonårsfrigörelse, och med ett oväntat slut.

 29. min favorit chic-lit bok är nog ”sista natten på Chateau Marnont” skriven av Lauren Weisberger.

  Du är grym Bella!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..