Hallandsposten

När jag och Pingis var i Tylösand förra veckan så gjorde Hallandsposten en intervju med oss om vår kommande bok Economista, den hamnade i tidningen men en förkortad version  av texten finns på nätet idag. Det står lite med om vad boken handlar om. Nu blir det ett dopp i havet!

Artikeln hittar ni här. 

 1. Emelie skriver:

  Hej!
  Tänkte att jag håller med föregående skrivare. Unga idag har inte speciellt mycket pengar. Som ung och student så har man rätt bra koll på hur mycket pengar man har att leva med (kan bara tala utifrån mig själv). Man lever på bidrag i form av CSN, försäkringskassan etc. Att skriva att unga tjejer är de som har sämst koll på sin ekonomi är fel, det är väldigt individuellt och det spelar nog ingen roll om du är kille eller tjej. Om boken ska rikta dig till unga tjejer så måste boken också utgå från hur unga tjejer har det och jag kan säga det att vi har inga miljoner på banken som vi sitter och funderar på vart vi bäst ska placera dem.

  I övrigt, en inspirerande blogg…måste jag säga som positivt slut:)

 2. Folk kritiserar inte att Isabella har god ekonomi (pga sin pappa förvisso), utan det faktum att hon har absolut NOLL livserfarenhet, utbildning eller medvetenhet om att inte allas ekonomi ser ut som hennes. Hon lever i en bubbla, helt utan ödmjukhet eller förståelse för att det finns en riktig värld utanför hennes, där inte alla 19-åringar sitter och förhandlar och väljer bort jobb.

  Fakta är att många unga idag (även de som är ordentliga osv) ofta tvingas leva på soc och a-kassa.
  Boken ska rikta sig till unga tjejer, och många av dem HAR inte ens någon ekonomi, än mindre buffertar, aktier, fonder osv.

  Det blir liksom väldigt oseriöst alltihop.

  1. ”Folk kritiserar inte att Isabella har god ekonomi (pga sin pappa förvisso)”.
   Så det är pappan som skriver bloggen, håller i föreläsningarna, skrivit böckerna och är chefredaktör på tidningen? Isabella jobbar hårt för sina pengar! Så som många andra tjejer!
   Det är sådana som du som genom sådana här kommentarer förminskar unga tjejer!! Jag är så trött på dig (och många andra) som ser ned på drivna, smarta, unga människor!! Var glad ist att några jobbar, annars skulle de som du tycker så synd om inte ha några pengar att hämta från soc!!

   Och slutligen, alla är inte 19 år! Jag är 25 och ser fram emot boken. Jag har jobbat sedan jag var 15 och har utrymme för sparande och har helt själv sparat ihop en buffert!

 3. Erika skriver:

  Det som är lustigt bland ovanståendek kommentarer är att många är av uppfattningen att Isabella inte har rätt att skriva om ekonomi för att hon har en bra sådan. Ursäkta, men är det inte precis därför hon om någon bör skriva en bok om ekonomi? Själv är jag student, men jag har ändå 9000 över varje månad när räkningarna är betalda. Varför? För att jag har gjort medvetna investeringar som resulterat i passiva inkomster av pengar jag har tjänat själv. Det ska bli intressant att se hur Isabella har resonerat kring sina investeringar så jag kan öka på den summan.

  Sedan är det upp till var och en att ta ansvar för sitt liv och sin ekonomi. Gör man medvetna val såsom att plugga eller skaffa barn – fine då kan man inte konsumera på samma sätt som någon som prioriterat annorlunda. Acceptera det. Jag blir så trött på hela ”keeping up with the Joneses”-mentaliteten. Alla kan inte ha allt för alla är inte lika ekonomiskt medvetna. Alla kan däremot förbättra sin egen situation.

  1. Nja... skriver:

   Har du lyckats göra investeringar med studielånet!? Oj, då måste dom ha ökat på bidraget REJÄLT sedan jag studerade.

   Eller menar du att dina föräldrar sett till att spara pengar åt dig på banken, som du nu kan använda?

   Annars förstår jag inte hur en 19-åring som går på CSN lyckas göra investeringar och få 9000 kr över, berätta gärna.
   Låter lite som en lögn faktiskt.

   1. Erika skriver:

    Var någonstans läser du in att jag är 19 år? Jag är 23 år, valde att arbeta i 2 år innan jag studerade och bo i en lägenhet med låg hyra i ett sämre område för att kunna maximera mitt sparande. Sedan investerades de pengarna som jag nu kan leva av. Att läsa ordentligt är också en nyckel till att få bra ekonomi, till exempel att granska avtal noga.

  1. Pia skriver:

   Wow, så koolt. vilken förebild du är. Vad har du investerat i?

   1. Erika skriver:

    Fastigheter. Alla prioriterar olika men jag är av mentaliteten att var person är sin egen lyckas smed. Lycka är dock inte att likställa med en god ekonomi, men det är en viktig del av min självkänsla att inte somna med ångest över något så viktigt och inte köra någon sorts strutsmetod och bara ignorera frågan.

  1. Olle skriver:

   Isabella har i ett par års tid pratat om att bli ”riskkapitalist” och alltså hjälpa entreprenörer med en affärsidé att komma igång. Därför bildade hon Löwengrip Invest som skulle ta hand om inkomsterna från bloggen, böckerna och föreläsningarna dvs det som Isabella tjänar pengar på eftersom det hon företagit sig i övrigt inte har lyckats (Egoboost Magazine tror jag inte ger några pengar, de övriga flopparna känner vi till).
   Dock har hon inte rapporterat om några investeringar av riskkapitalkaraktär på senare tid. Det senaste var väl Bellashop och det kanske var en riskinvestering när allt kommer omkring…

   1. M skriver:

    Klart egoboost ger pengar. Du måste förövrigt vara blomdinbellas största stalker. Läskigt ju!

 4. Madde skriver:

  Det kändes lite pinsamt att se dig i ”Min stad” när du pratade om Nice. Du har en riktigt jobbig röst och du skulle nog inte funka som programledare. Fast just det, du har ju varit programledare men det programmet klarade jag aldrig av att titta på. Sen verkar du ganska så korkad, ja trots att du har gett ut böcker och har företag så verkar du korkad. Därför kändes det pinsamt att se.

 5. Jag ställer mig lite frågande till att så många reagerar upprört och tycker att Isabella minsann inte ska skriva en bok om ekonomi…hon har ju alltid haft gott om pengar. Men skulle det vara bättre om hon levde på socialen, gick på a-kassa eller hade noll kronor på kontot? Hade en person med de förutsättningarna skrivit en bok om ekonomi, DÅ hade jag verkligen börjat undra…inte hade jag köpt den i alla fall. Att leva på en knaper budget och lyckas vända på kronorna för att klara sig, det är inte ekonomisk framgång. Visst, det är absolut en bedrift i sig att ta sig igenom såna situationer…men det betyder inte att man är kunnig i ämnet.

  1. Olle skriver:

   Om man ska skriva en bok om privatekonomi så är den främsta förutsättningen att man har kunskaper i ämnet och att man kan framföra budskapet på bra sätt mht läsekretsens förutsättningar och förväntningar. Helt enkelt skapa en bra och läsvärd bok.
   Hur mycket pengar författaren själv har är inte det viktiga – självklart kan erfarenheter betyda något men det behöver inte vara några extrema erfarenheter av egen ekonomi, dvs man behöver varken ha levt i överflöd eller armod för att kunna skriva om privatekonomi.
   Att man sätter ? kring Isabellas förutsättningar som författare när det gäller en bok om privatekonomi för unga kvinnor är väl inte så konstigt. Se det jag skrev ovan.

   1. Självklart ska man ifrågasätta, det har du rätt i. Ett kritiskt tänkande är alltid bra. Men vissa kommentarer är så anklagande. Det här är två tjejer som ska skriva en bok om ekonomi och de kommer säkert bidra med olika saker, så att de kompletterar varandra… Jag säger inte att boken kommer att bli bra, för det vet jag inget om. Men det är ju det som lite är poängen, det är ju ingen som vet det. Därför kanske alla som kritiserar så tvärsäkert istället vänta och se. Läs boken, recensera sen. Men gör det gärna utan hätska påhopp…

    1. Sofia skriver:

     Att läsa om en tjej som levt i överflöd sen födseln och hennes syn på ekonomi är väl inte särskilt intressant eller trovärdigt. Hade hon däremot lyckats gå från att levt på a-kassa och lyckats jobba sig upp till vad hon är idag, ja DÅ skulle det vara en bok som jag skulle vara intresserad av att köpa.
     Just nu ser jag inte riktigt poängen i det hela?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..