Att laga mat!

Den största förändringen i mitt liv sedan Christian kom är att jag inte längre äter alla middagar ute. Tidigare åt jag ute minst 5-6 kvällar i veckan, dels för att jag tyckte att det var tidseffektivt samt att jag kunde passa på att umgås med mina vänner då. Nu när jag har Christian vill jag inte lämna honom på kvällarna och det har lett till att jag har börjat handla och laga! Nu blir det ju inte storhandling direkt och att frysa in, jag är för mycket matsnobb för det .. Mer besök till saluhallen och färska råvaror.. Och det är fantastiskt gott och roligt också. Dessutom är Odd superduktig på matlagning så jag försöker lära mig så mycket jag kan!

20120628-181156.jpg

Fick världens sug på rädisor idag! Nils kommer strax över på middag.

 1. Hej, bara en liten fråga (inte menat som negativt nu), men hur ska du kunna skriva en bok om privatekonomi för unge tjejer (antar jag att det är) när du köper mat på saluhall, äter frukost/lunch ute varje dag. Det fungerar inte så i de flesta människors verklighet. Då handlar det om storpack, infrysning, matlådor m.m
  Hur kan du lära ut saker som du inte har någon erfarenhet av? Visst du är säkert jätteduktig på investeringar. Men jag tror inte du har en aning om hur det är att få sin ekonomi att gå ihop om man lever på 8000 kr i månaden (innan allt är betalt). Fast boken kanske handlar om privatekonomi på andra sätt.

  1. Jag har också funderat på det. Jag vill inte låta bitter och som att jag letar fel men jag tror inte att BB är någon expert på ekonomi. Speciellt eftersom hon inte har någon aning om hur ”vanliga människor” får det att gå ihop och hela tiden måste rättfärdiga sina köp som ”det är en investering som ökar i värde”.

  2. Alltså kan någon bli mer nedlåtande? ”Du bor i Vasastan/Östermalm, vad vet du om att vara ekonomisk?” För det första köper du inte Isabella överhuvudtaget. Vad gör du inne på HENNES blogg? Det är upp till henne om hon vill skriva en bok. Ingen tvingar dig att läsa den! För det andra kan det tyckas konstigt att en bortskämd unge ska skriva en bok om ekonomi när hon missbrukar sina pengar.Visst det köper jag.Men vi får se en ytterst liten del av hennes liv. Gillar du inte Isabella? Stick. Du verkar redan ha en bestämt uppfattning om henne och verkar inte mår särskilt bra.En student eller en ensamstående mamma behöver inte vara ekonomisk men många människor förknippar ”tight budget” med studenter och mammor.Dem har hjärnkoll men det betyder inte att andra som lever ”jetsetliv” inte kan ha koll på sina pengar.Tex, Mina föräldrars bil var på vippen att gå sönder så dem lånade pengar till en bil. (Dem var tvungna till det eftersom dem måste ha en bil, dem köpte i alla fall en Mercedes. Men för dem var det verkligen en god investering som dem verkligen var i behov av och inte ett impulsköp som många andra flashar med)

   + Många verkar tro att det handlar om rika i stort. Men samhället bygger på dem utsatta(fattiga, sjuka, hemlösa, handikappade,pensionerade, barnen osv…) och dem behöver all hjälp dem kan få.Kan inte förstå hur stort glapp det är mellan fattiga och rika. Tänk egentligen hur skillnad det är mellan arbetslösa ungdomar och ungdomar som har ett arbete eller studenter? Vem är expert? Nu för tiden kan alla vara expert och ha en åsikt.

   1. Vart står det att jag inte gillar henne?
    Jag undrade hur man kan ge tips om något man inte har något erfarenhet av. Hon är supervärd sina pengar jag unnar henne verkligen att äta ute. Och boken kanske handlar mer om investeringar och annat. Det va bara en fråga.

    1. Ingen utbildning i ekonomi, ett flertal företag som gått med förlust, samarbete med någon som blivit känd för att plagiera, kan det bli någon succé?

    2. Precis, vi väntar med spänning på rådgivning i ekonomi för oss vanliga människor som har en hyfsad inkomst och är nöjda med den men som ändå vill tjäna pengar utöver det efter Bellas råd och tips.
     Förmodligen/förhoppningsvis återges intervjuer med vanliga människor om deras vardag och ekonomi (för det är väl ändå för dessa boken är skriven eller??) Tror iofs att boken är skriven för storfinansen där vanliga bloggläsare inte har något att hämta men hoppas iaf!

   2. Dejm, chilla. Om du läste vad dom skrev så skrev ingen något personligt mot henne eller att de inte gillar henne… så aggressiv och negaTiV.

    Men annars får vi väl bara att vänta och se vad den kommer behandla mer närmare, och hon samarbetar ju med Pingis väl? Så ja, två hjärnor med olika idéer, kunskaper och erfarenheter etc. Aja. Peace!

    1. Samarbetet med Pingis lär väl inte bi någon fjäder i hatten p g a plagiaten, olika idéer, kunskaper och erfarenheter javisst, hur många av Isabellas företag har egentligen varit lönsamma?

    2. Nej men att ni går till personangrepp är bara ett bevis på att ni tycker om att trycka ner henne. Tycker att ni bör ta till det här rådet, en gammal klassiker men så sant. ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad” Behandlar ni Isabella fel så är det klart att man blir arg och behandlar er illa? Tänk..Ni hade aldrig vågat säga det till henne IRL…Jäkla patetiska människor, låt henne vara!!

     1. Var får du det med personangrepp ifrån? Det har ju skrivits här att man inte menar något illa, bara funderingar för såklart man blir fundersam över Bellas inlägg då och då och så länge kommentatorsfältet är öppet så kommenterar man, var ser du tendensen till att trycka ner? Var har vi behandlat BB fel och vad ger dig rätten till att behandla oss kommentatorer illa bara bara att du uppfattar det på ditt sätt? Tror nog de flesta här skulle sagt detsamma som ovanstående kommentatorer till BB IRL och face to fece, en blogg lever på sina kommentarer och skulle de som inte håller med BB sluta läsa här så är det nog ajöss med bloggen snart, dessutom kommer fler och fler sluta både läsa och kommentera här för man ständigt blir kallad ***” puckon och patetiska, vem gynnar det i längden? En björntjänst är vad du gör…

     2. Man känner alltid igen dina inlägg trots att du har valt att kalla dig anonym. Patetiska jävlar, jävla patetiska jävlar, tragiska patetiska jävlar. Om du har Blondinbella som förebild borde hon vara besviken på sig själv och dig.

      Skaffa lite ”thick skin” som din hjältinna, Isabella Rydberg, har. Hon skulle aldrig skrika ”patetiska jävlar” till folk. Eller nja… Hon skulle nog föredra att skriva ett inlägg om ”bittra människor” istället så det kanske är varför du beter dig som du gör?

      Det stod inget negativt om Isabella som person utan snarare ett ifrågasättande av Isabella som rätt person att prata om privatekonomi, när hennes väldigt unika företagsekonomi blandas väldigt mkt med hennes privata ekonomi. Så länge hon visar det tydligt i sin bok så borde det vara relevant. Men hittills har hon sagt att boken handlar om privatekonomi och det har Rydberg, som får en väldigt stor del av sina utgifter sponsrade av andra företag, inte så mycket att säga om (jaag kan ha fel). Alla kan och vill inte jobba som reklampelare 24/7 så jag ser personligen fram emot om hon lyfter fram andra sätt (förutom de vanliga metoderna) att bli ekonomiskt trygg.

      Avslutningsvis, är du så omogen att du skulle gå runt och kalla folk patetiska jävlar bara för att de inte håller med dig eller dina idoler? Mogna till lite och försök att föra en sansad diskussion. Jag hoppas innerst inne att du är en mer sansad person irl. Annars lär du förlora jobb och vänner ganska snabbt. Tänk på hur DU pratar innan du pekar fingret mot alla andra. Du är den mest bittra kommentatorn här. Du lär nog ”skrika” till lite igen med ett nytt inlägg, men eftersom jag inte anser att du är mogen nog att föra en debatt så tackar jag för mig. I framtiden, när jag ser dina inlägg, kommer jag att scrolla ner lite och läsa andras inlägg istället (både positiva och negativa kommentarer). Jag kommer att kommentera, positivt eller negativt. Får din idol, Isabella Rydberg, göra det får även jag göra det.

  3. Att ha översikt och kontroll över sin privata ekonomi är inte samma sak som att leva så billigt som möjligt 🙂

   Har man lust och råd ska man givetvis få slösa! Det handlar ju om att vara medveten och förstå konsekvenserna.

 2. Det är inte så ekonomiskt att köpa mat i saluhallar, även om man har mkt pengar.
  Men det är något du kommer förstå när du blir lite äldre.
  Och matsnobb kan man även vara när man köper frysvaror.
  Man kan blanda,klia både från frys och från deli

  1. Allt beror ju på hur man lägger upp sin ekonomi. Jag tror faktiskt att dem som handlar på saluhallar har RÅD att göra det. Har man en lön? Har man råd att unna sig.INTE nödvändigtvis varje dag men en gång i veckan köper jag.Sen vilken ung vuxen kan lära ut hur man ska leva? Vara ett gott föredöme? Så vitt jag vet dricker/festar 10/10 ungdomar, 5/5 röker, 10/10 impulsshoppar..Vem är egentligen ett gott föredöme?

    1. Nej det är sant. 10/10 ungdomar dricker,eller 1/10 dricker inte..Det är väldigt sällsynt att man inte dricka existerar bland ungdomar. Jag kan säga att när jag gick i skolan så var det 2/10 som inte drack. Majoriteten drack, söp sig fulla varje helg. ”Alla dricker inte” vilken jädra värld lever du i? Kolla på 94or, hur många av dem som fortfarande är barn och dricker regelbundet.

     1. Haha du kan ju genast sluta generalisera och se hur det egentligen är istället. Hur fan kan du påstå att ALLA ungdomar röker och dricker? Jag är 95a och mitt inne i denna alkoholhets och jag vet att alla inte dricker och röker. Jag har många vänner som inte gör det. ”Alla dricker”, vilken jädra värld lever du i?

   1. Intelligent kommentar…haha. ALLA super, ALLA röker och ALLA impulsshoppar… Bor du på Mars eller??

  2. Nej det är inte det billigaste alternativet, men varför inte prioritera god mat? Jag har ett ”vanligt” jobb, är inte chef, och jag handlar mycket mat i delikatessdiskar och saluhallar, det är något jag också gärna lägger lite mer pengar på. Jag har ändå råd att spara och resa några gånger om året, och köper kläder när jag känner för det (men prioriterar inte dyrare märkeskläder). Man är inte student för alltid vet du, och har man ett jobb men inga barn så har man det ofta ganska bra ekonomiskt.

 3. Håller med carolina.
  Jag skulle aldrig läsa en bok om privatekonomi om du hade skrivit den.
  Du vardagslyxar för mkt.
  Blir inte då trovärdig då.
  Man ska leva som man lär ut isåfall.

  1. Jag skulle vilja läsa en sån bok! En person som är duktig på att spara och leva snålt är inte svårt att hitta och det är ingen svår konst att lära sig. Men hur man får sina pengar att växa och hur man kan tänka kring det vill jag gärna läsa mer om.
   Hade Isabella levt över sina tillgångar hade jag inte velat läsa boken, men det gör hon ju inte.

  2. Vadå vardagslyxar för mycket?? Det är väl upp till var och en hur mycket man vill göra det….och har man råd så varför inte? En bok om privatekonomi kan väl bli trovärdig även om man vardagslyxar massor! De två sakerna har väl inget med varandra att göra. För så länge du har pengar till det du köper, då är det bara att köra…
   Förresten, ska boken handla om hur man lever snålt på minsta tänkbara budget? För i många kommentarer får jag intrycket att boken bara ska vara en hjälp för dem som har minst och måste leva snålast….

   1. Tror förväntningarna här på bloggen är olika, många studerar tills de är äldre än Bella och har således begränsad ekonomi och förmodligen helt andra mål än att tjäna pengar på entreprenörskap, sedan finns det noga många yngre läsare som kanske inte väljer utbildning utan att som Bella enbart ha grundskolekompetens och därmed skaffa sig en förmögenhet och så finns det förstås andra däremellan

 4. Kära Bella!

  Det låter riktigt kul att du äntligen börjar lära dig att laga mat hemma! Jag lovar att när du väl kommit igång, kommer du inte kunna sluta =)

  Maten blir inte godare för att den kommer ifrån en saluhall, speciellt inte om du inte kan tillaga råvarorna.

  Önskar dig all lycka till i köket!

  Kram

  Ps. Har du hört talas om Luna Di Girono? Ett lyxigt italienskt märke som designar morgonrockar. Kolla in hos mig och kolla mitt senaste köp från just dom 😉

 5. Vilken Nils ska komma på middag? Eller blev det kanske en felskrivning? 😛

  Apropå de andra som kommenterat, så håller jag inte riktigt med dem.. visst de flesta har kanske inte råd att köpa all sin mat i saluhall, men ska man låta bli bara ”för att” om man nu har råd? Det är väl en fråga om vad man själv prioriterar och vill man nu lägga lite pengar på sin mat så får man väl göra det tycker jag. 🙂

  1. Alltså jag tror att du har missförstått lite nu. Jag förstår flera här i kommentarsfältet. Jag gillar Bella, men jag tror inte att det är en sådan bra idé att skriva en bok om privatekonomi för unga tjejer. MAJORITETEN av alla unga tjejer i Sverige (i Bellas ålder alltså) är faktiskt studenter och lever på studiebidrag. Nu tar jag bara några siffror. Om man får 8000:- innan allt är betalt. Du betalar hyran som kan gå på några tusen, vi säger 4000-5000 kronor. När du har betalat hyran har du kring 3-4000 kronor kvar. Då ska du ha råd med mat, kläder, hygienartiklar, du kanske behöver färdas med buss till t.ex universitetet och då behöver busskort, antagligen har du mobil och då har du antingen abonnemang eller kontantkort – då ska det fyllas på när det behövs. Alltså, det är så otroligt TAJT att få det att gå ihop. Och Bella, som redan vid 14 års ålder blev känd har ju idag en väldigt bra ekonomi (skulle jag tro) för att vara kring 20-21 år. Men hon har aldrig haft det sådär tajt som VÄLDIGT MÅNGA faktiskt har det idag, och har därför ingen som helst erfarenhet av att ha en sådan ekonomi. Men visst, ska hon ge tips och råd för privatekonomi för människor med en ungefärlig ekonomi som henne, då förstår jag. Men inte till unga tjejer som verkligen får kämpa för att få det att gå ihop varje månad. Tack för mig.

   1. Vi vet ju inte inriktningen på boken så vi får väl vänta och se?! Privatekonomi kan ju handla om och vinklas på många olika sätt. Det kanske inte alls handlar om att vända på kronorna och återanvända avlagda strumpbyxor!

   2. Ja men som arbetslös lever du på 3000 per/månad.Förstår inte riktigt varför unga människor ska behöva oroa sig för sin ekonomi eller boende. En lön och ett boende är en självklarhet. (Varför ta in invandrare när man inte kan ta hand om människorna i landet?)

    1. För att allt har försämrats den moderaterna tog över, o va inte sån jävla rasist ”ta in invandrare”? Vafan är de?

     1. Nej jag är inte rasist. Jag har bott i ghetto+ Jag är uppvuxen i ghetto. Varför ta in invandrare när man inte kan ta hand om människorna som bor i landet? (Finns inget annat sätt att säga det på..)

  1. Äckliga gubbsnusk. Ja det spelar faktiskt ingen roll om du är 16, 35 eller 60 år. Gubbsnusk är alltid gubbsnusk.

   1. Word på det, Paulina.

    Varför tycker alla att det är så konstigt att man umgås med sina ex egentligen? Visst om det är flörter hit och dit men om man i princip varit som familjemedlemmar under en längre tid som Isabella och Nils är det ju inte konstigt om man håller kontakten?

   2. Och desillusionerade bitterfittor är alltid desillusionerade bitterfittor. Så, iväg med dig nu och titta på lite Sex And the City.

     1. Svenska kvinnor älskar pengar och materiella ting. Ni är en skam för ert kön. Med Blondinbella som hjälte; en urblåst blondin född med silversked i mun som prackar på er massa snömos. Ni blir lurade men är så förblindade av BB:s ”stjärnglans” att ni inte ens märker att ni blir rånade, såväl intellektuellt som ekonomiskt.

    1. Vilken jädra värld lever du i? Det finns faktiskt en bloggvärld som bidrar till köphets och alla dessa krav vilket innebär att 90talisterna har blivit inkastade i en dålig värld.Men ni är inte särskilt bra heller för den delen. Ni är maktgalna och galna i pengar. Men är det inte jäkligt naivt och tro att man ska leva i det förgångna? Ska vi leva som vi gjorde för hundra tals år sedan? Mats 2.0 Världen utvecklas och blir båda till det bättre/sämre. Du är väldigt bitter person, vad gör du egentligen här inne? Du är knappast Isabellas målgrupp. Vad gör ni män här inne om ni inte beundrar Isabella eller inte har någon respekt för henne?

     Jag tror att du tycker att materiella ting är djävulens påfund. Du odlar dina grönsaker och dödar dina djur själv. Du bor mitt ute i skogen i en hydda. Du är väldigt old school/old fashion.Du har ganska gamla värderingar.

     1. Underhållningen och det puerila ryggdunkandet här inne är underhållning på hög nivå, svårt att motstå.

  2. mm, Mats, med din kommentar ovan och nedanför märks det ju tydligt att du har otroligt mycket innanför pannbenet själv. Jag menar kommentaren om att de ska ha trekant? Ohh, något av det djupaste och smartaste jag läst på länge!!!
   Tur att det finns människor som dig i Sverige, som kan dra alla över en kam, trycka ner andra människor och lägga in äckliga sexistiska kommentarer lite här och var. Gör verkligen världen till ett bättre ställe!

   1. HAHA att ni ens orkar kommentera det han skriver om ni nu stör er så mycket på det! Läs, skaka på huvudet och gå vidare bara.. ni gör det för fan inte bättre av att sitta och hyckla och säga att han är bitter när ni är lika illa själva! UNDERHÅLLNING PÅ HÖG NIVÅ!!

    PS. Jag är tjej i 20-25 års åldern och jag håller med om att det är skumt att man har kontakt med sitt ex (det var främst drf jag klickade in mig på kommentarerna för att se reaktionen på att hon skrev om Nils), speciellt om man har en ny kille i sitt liv. Det kommer ju alltid finnas en viss spänning/kemi mellan en själv och exet, onödigt att riskera ens nuvarande förhållande genom att bjuda in exet!

 6. Det blir säkert en instruktiv bok för ungdomar med begränsade resurser.
  Förra veckan fick vi ju ett bra tips från Isabella när det gällde att undvika dyra lån till konsumtion:
  ”Satsa på att spara undan några hundralappar i månaden och köp bara sådant som du har råd med idag.”
  Så det blir väl som vanligt – i boken kommer det att stå hur andra ska göra och Isabella kommer att fortsätta köpa dyra kläder, mat och prylar medan andra får rådet att spara och vända på slantarna.
  ”Ni ska göra som jag säger och inte som jag gör” alltså!

  1. Vad vill du få fram med din kommentar egentligen? Bella har ju redan pengar så för henne är det ju ingen fara att göra av med en del? Och du behöver nog inte oroa dig, hon sparar nog hon med ska du se..
   Är ju ingen mening med att kämpa för att bli rik om man ändå ska snåla med allt?

  2. Var är problemet?? Isabella kan köpa dyra kläder, mat och prylar för att hon jobbat ihop sina pengar. Är det något fult i dina ögon eller varför gnäller du? Spendera dina pengar och låt andra spendera sina. Lev och låta leva! Det kan alla andra gnällspikar på denna blogg också ta till sig!

   1. Värst vad kanonerna mullrar…
    Jag ifrågasatte inte Isabellas egen konsumtion eller vad hon gör med sina pengar utan bara det faktum att det är hyckleri att hon ska medverka i en bok om ”ekonomi”.
    Hon kan knappast ha något vettigt att tillföra om ekonomi eftersom hon inte har någon utbildning och inte heller genom erfarenhet tycks ha tillägnat sig några kunskaper utöver ”wheeling and dealing” när det gäller att tjäna pengar på bloggande.
    Men jag tror det är så enkelt att ”copy and paste-Pingis” skriver och Isabella smackar på sitt namn på omslaget så ungdomar ska köpa denna handledning i ekonomi på samma sätt som Isabellas två andra böcker riktade till bloggens yngre läsekrets.

   2. Jag blir seriöst orolig när jag läser vissa kommenterar här. Fattar Ni verkligen inte galoppen? Fattar Ni inte att det inte finns någon TROVÄRDIGHET när en sådan person som Bella, med sina ekonomiska förutsättningar – som hon dessutom har fötts till – skriver en bok (nåja…) inom privatekonomi för unga tjejer? Men hallå! Okej – motivera för er själva varför ni läser denna blogg eller tycker att hon är en sådan bra person, någonstans måste ni dock se det för vad det är. TROVÄRDIGHET!
    /L

  3. Saken är den att man inte kan spara undan några hundralappar varje månad. Saken är den att man inte kan investera, för man har inte råd! Det enda jag unnar mig är en pizza på helgen och några bärs från bolaget och det tänker jag inte sluta med.

 7. Låt mig gissa att det är stackars Nils som själv får tillaga sin middag?

  Det är inte ”att laga mat” när man bara tittar på när andra utför jobbet.

 8. Komiskt att kalla sig själv matsnobb när man inte ens klarar elementär matlagning.
  Det enda från frysen som du kommer i närheten av är väl isbitarna i drinken.

 9. Jag är ledsen, men jag tror inte du skulle klara av att värma upp en Gorby ens.

  Du är SÅ handfallen gällande de mest basala vardagsrutiner, ofta framstår du som en liten snorunge på 5 år.

   1. Kanske bildat sig en uppfattning p g a inläggen på bloggen med städhjälp och ett klart uttalande om sina förmågor angående matlagning ö h t

   1. Ditto, hahaha, får nog sikta lite högre än färdig romsås om man ska kalla sig för en matsnobb. Jag känner många väldigt begåvade och duktiga ”matsnobbar” som kokar egen buljong, sparar sparrisstjälkar till soppa osv och fryser in, de tar alltså vara på råvarorna. Inget illa menat, man kan inte vara bra på allt.

  1. Ett tipps är att kolla kilopriset på fryst vc färsk lax. Det är faktiskt oftast ingen skillnad. Framförallt om man hitta på¨extrapris som jag gjorde idag. 79 kr/ kg

   1. Snälla det är inte vi som kommenterar som ska lära Bella,det är ju hon som ska lära oss.Det trodde jag alla hade förstått.
    Hon tycker att det är finare med besök på Saluhallen varje dag än att planera och handla för en vecka.
    Problemet är väl snarare att hon inte klarar den planeringen.
    Kanske dags att börja med en Att Göra Lista.

 10. Gud vad irriterad jag blir när ja läser så himla negativa kommentarer , finns alla folk som ska klaga på nåt!
  Bella har jobbat sig till att kunna unna sig det hon vill ha!
  om man har en dröm och jobbar & sliter för att kunna uppnå den så är man värd det! sluta klaga så mycket och ha lite medglädje till andra folk! visst, alla kanske inte har det så lätt att få sina drömmar uppfyllda, men alla kämpar på sitt sätt ! så om man vill så går det ofta om man inte ger sig. hejja hejja dig bella du är sjukt bra förebild för ungdomar & Vuxna ! KRAM

 11. Jag är en riktig matsnobb, som kan laga mat. Om man kan laga mat vet man också att vissa rätter fungerar att frysa in, och smakar lika bra som färska eller frysta. Ville bara slå ett slag för att fryst mat! Som också är supergott!

 12. Hej Isabella!
  Jag råka ut för en otäck grej i trafiken för ett år sedan och nu idag publicerade lokaltidningen denna artikel för att lyfta frågan om äldre borde genomgå en hälsokontroll med jämna mellanrum för att få behålla körkortet.

  http://na.se/nyheter/orebro/1.1716259–aldre-forare-borde-halsotestas-

  Du som är ung och pluggar till körkort just nu, vad tycker du? Vill gärna få igång en debatt då alla verkar tycka likadant men inget händer!

  Men vänlig hälsning
  Crille

 13. Alla dessa kommentarer om att någon som lever ”lyxigt” inte kan ge råd om ekonomi??
  Hallllå eller. Vad tror ni alla de som jobbar som ekonomiska rådgivare tjänar i månaden? Tror ni att de köper ”storpack” och aldrig äter ute bara för att bevisa för sina kunder att de verkligen lever upp till sitt yrke?

  Jag bor i Norge och här är maten sviiiindyr, jag äter inte storpack och köper mest ”färsk mat” och lagar hemma, det är sällan jag äter ute.
  Jag sparar mellan 2000-5000 NOK i månaden.
  Det är bara lite sunt förnuft som krävs.

  För några år sedan levde jag jättefattigt för att kunna spara och få allt att gå ihop, sen reste jag utomlands och levde livet.. åt ute osv, lagade i princip ingen mat hemma och så levde jag ett år.

  Nu är jag tillbaka till sparandet, det är inte så att jag glömde bort hur man gjorde bara för att jag VALDE att inte spara varje öre.

  B har väl bara ett sinne för ekonomi??

  Och om ni nu inte tror det så läs inte boken då, det finns garanterat mindre småsynta personer som gör det!!

  1. En ekonomisk rådgivare har en gedigen utbildning bakom sig och då behöver man kanske inte ha levt fattigt själv.
   BB saknar både utbildning och erfarenhet så det är en enorm skillnad.

   1. Att BB saknar ekonomisk utbildning kan nog märkas m a a de företag som startats och sedan lagts ner (visserligen med förklaring på tidsbrist men hur var egentligen siffrorna?), bara det att starta ett nytt Bellme (Bellashop som var aktivt fem månader, knappast långsiktigt) säger väl en del om framgångsrikt företagande och hur är det med ledarskapsutbildningen?

    1. Att misslyckas kan vara på både gott och ont, man lär sig (kanske inte många som gör samma misstag två gånger) men att hela tiden känna sig vara tvungen att prestera trots kanske otillräcklig både erfarenhet och kunskap, d v s inte inse sina begränsningar kan nog bidra till att man både blir utbränd och får magsår trots sin ringa ålrder och det lär nog fortsätta om inte insikten infinner sig

   2. Ja, om en annan sjuttonåring hoppar av skolan och startar företag och varken har utbildning, erfarenhet eller pengar kanske inte lyckas lika bra och om det skulle gå dåligt, då kanske BB skulle kunna komma med lite rådgivning? Det lär nog behövas i framtiden…

 14. Varför äter du middag med ditt EX när du har en ny pojkvän? Eller varför skrev du NIls? 😉 HAHAHA PINSAMT!

  1. Jag förstår inte felet med att äta middag med honom? Är väl jättebra att man kan hålla kontakten med en människa som haft en så stor roll i ens liv? Som vuxna människor borde det inte vara något problem att hålla kontakt med ex även om man har en ny kärlek.
   Tycker snarare du är pinsam som kommer med en sådan kommentar.

 15. Jag brukar aldrig kommentera bloggar, men av någon anledning gick jag in och läste kommentarerna här. Måste säga att jag önskar att Isabella aldrig ens kastar ett öga på alla kommentarer hon får. Så otroligt mycket negativt!! Att folk ens orkar kommentera och kritisera var en person köper sin mat ?! Varför hon inte gör egen romsås istället för att köpa färdig?! Herregud! Är det nånting att fundera och kommentera… ?

  Hoppas dessa människor lär sig att fokusera på sina egna liv istället för att döma folk de inte känner. Kanske skulle alla de kunna må lite bättre och bli mer nöjda med sina egna liv och situationer om man slutade bete sig på detta sätt.

  1. Vad gör man om man försöker fokusera på sitt eget liv men det inte blir något bra? Får man skriva en rad här eller två då även om man inte avslutar med ”hallelujah”?

   1. Inte om du gör det bara för att inte ditt eget liv känns tillräckligt bra! Då får du hellre fokusera på att få det bättre, än sitta här och klaga för att det för en stund ska kännas bättre inombords. Om det nu gör det….?

 16. Gud va härligt! Älskar att stå i köket och pyssla på kvällarna när man just som du säger har bra råvaror. Lite musik och tända ljus är pricken över I:t!

 17. Middag med din expojkvän? Är det en bra ide` när du är ihop med Odd? Eller är du inte över Nils ännu?:O

    1. Så jävla patetiska ni är!
     Om nu inte Odd bryr sig om att de fortfarande har kontakt, så har väl inte NÅGON annan anledning att ha ont i magen!! Inte ens om han SKULLE bry sig…

     Skaffa er ett liv!!

     1. Håller med 😛 Många kan faktiskt vara vän med sitt ex. Tycker själv att det bara är sexigt med män som kan laga mat. De högst rankade kockarna som vinner tävlingar i matlagning är oftast män 😉

 18. BTW, Kan inte krävas mycket för att bli ‘en av de största’ på den skitsidan med tanke på att du har en eller två kommentarer på allt du skriver. Närmast sörjande som läser, därför desperat fiskning av läsare här?

 19. Hej! Vad är det ni kräver egentligen? Alla ni som påstår att ni inte har råd med det ena och det andra och lever på små marginaler varje månad – varför skriver inte NI en bok om ekonomi? Det verkar som att man inte får skriva en sådan bok om man redan lyckats…

  1. Frågan är väl om man kan kan skriva en trovärdig bok om ekonomi med den bakgrund som BB har, ingen av de du avser har nog utgett sig för att vara en guru, förebild i det mesta samt en framgångsrik företagare, hur är det egentligen med vinsten på de företag som BB hittills haft, enbart siffrorna talar

  2. Det handlar inte om att leva på små marginaler. Det handlar om att en person som ger ett intryck av att inte ha någon koll på ekonomi alls (vilket hon själv tidigare har sagt att hon inte är bra på) ska skriva en bok om ämnet. Men såklart vet vi ju inte vilken inriktning boken har. Jag hoppas verkligen att den innehåller djupare insikter än de tips hon kommer med på bloggen. Vi får se.

 20. Du får mig att vilja kräkas. Hela du, din personlighet, ditt sätt att skriva. Ja men varför går jag in på din blogg då kan man ju fråga sig. Jag tror att det är lite som när det blir köer för att människor kör sakta för förbi en trafikolycka. Du är den trafikolyckan. Tyvärr så bidrar den här bloggen till att du får synas så det här blir sista besöket.

 21. Ja avundsjukan är stor på Isabellas ekonomim, sluta fokusera på hennes plånbok!!!! Detta är sverige i ett nötskal, folk är avundsjuka fast de egentligen inte är medvetna om det, man föds med det eftersom det går från generation till generation, precis som med socialdemokratin i det här landet, den sitter i djupt i väggarna i nästa varje hem.

  1. Politik i all ära men tror inte där det sitter här, inte heller i någon avundsjuka, jag m fl som läser här är både egna företagare och moderater sedan länge.
   BB utger sig för att vara en självutnämnd förebild, livscoach, driven och framgångsrik företagare men med facit i hand: utbrändhet, sjukhusvistelse för magsår m m samt ett antal misslyckade företag och avveckling av desamma, det är absolut igen kritik och inget fel med det men som det verkar vara,
   Trots Bellas förutsättningar så har den s k ”framgången” haft ett pris, hur blir det då för ”vanliga” som inte har en blogg och kontakter att ta sig fram på?
   Det är nog den där bubblan om att allt är perfekt trots att det egentligen inte är det som många reagerar på, har nog inget med avundsjuka att göra men det är så lätt att skylla på både den och jantelagen.
   BB:s framgångssaga är nog inte vad den ser ut att vara. Siffrorna för alla de bolag hon sagt sig äga men där hon bara verkar varit en ledamot?
   Att däremot bloggen genererar pengar är nog sant

   1. Hennes liv, hennes bolag, hennes pengar och hennes ensak. Är vi så dumma och följa bloggen och andra bloggar så får vi skylla oss själva.
    BB har hittat ett hål i marknaden där det finns ett behov och tjänar pengar på det. Det är bara gratulera, själv har jag ocksp ett framgångrikt bolag som har en vinst på ca 20-25 %.
    Däremot, under den här rubriken, matlagning och restaurangbesök, så borde man kommentera det som skrivs. Åt på restaurang 5-6 dagar i veckan, det har satt spår i hennes hälsa sista året, det är där problemet finns. Allt som serveras i resturanger är uppvärm och stekt. I vad? Jo billigaste oljor och ingriedienser som ögat inte ser när det serveras. Det är det som har gjort henne sjuk och bidragit till hennes enorma viktuppgång sista året. Det är inte nyttigt att äta ute såsom hon gjort sista året, som hon påstår. Hoppas att den där killen kan få henne på bättre tankar i den biten.
    För övrigt så tror jag att det finns väldigt många sossar här som läser det som hon skriver.

 22. Håller delvis med men: Bella är känd för (och framhäver sig sjä’lv som en förebild och guru i detta sammanhang) att vara en framgångsrik företagare och därmed driver man framgångsrika företag, skulle då detta inte ha någon betydelse i sammanhanget? Som företagare sedan många år så är jag inte imponerad över konceptet.
  Angående Bellas restaurangbesök och vikt så talar väl det sitt eget språk men det är en annan sak och har väl debatterats in absurdum här på bloggen

  1. Jag är imponerad av att det hela håller som företag och det går att tjäna sig en slant på att bara skriva massa trams på en blogg. Det är ju ändå ganska lättförtjänsta pengar det handlar om, ta lite bilder på folk och annat oväsentligt, skriva lite och vips så läser många det. jag undrar hur länge det håller, bloggar kanske blir passé någon gång. Men så länge vi finns som läser och skriver här så skrattar hon hela vägen till banken. Så det är vi som är torskar i den här världen :-).

 23. Tjänar man bra har man väl förfan rätt att slösa mer än andra också!
  Hon slösar väl säkert lika många procent av sin lön som ni! Bara att hon tjänar mer och faktiskt har råd att köpa dyrare saker, mat och allt vad det är!
  Stinker fan avundsjuka.

  1. Elen: hur kan du få detta till avundsjuka?? (upphör aldrig att förvånas över en del inlägg på denna blogg!!) Här är flera som kommenterar lönsamheten i företagen och därmed förmågan att driva framgångsrika företag, den s k förebilden vad gäller business.
   Att tjäna bra är väl bra och att slösa kanske också är bra men det har nog inget med ovanstående inlägg att göra

   1. Ellen verkar inte ha fattat grejen, kanske en dålig dag med tanke på det aggressiva inlägget och svordomen

 24. Det är väl inte ändå det det handlar om? Sedär, nu kom det där med avundsjukan igen… Har du inte läst ovanstående inlägg alls??????

 25. TM
  den 30 juni, 2012 kl. 15:27
  Tyvärr går det inte att citera ditt inlägg men så klockrent!!! (as always)

 26. Kommer Nils eller Odd över på middag? När man läser kan man tro att du råkat skriva ditt ex namn felaktigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..