Var en doer

Det här citatet har hjälpt mig mycket när jag vill tusen saker men inte riktigt vet var jag ska börja. The Secret i alla ära men ibland så räcker det inte bara att drömma, ett mål måste ha en plan för att det ska bli av. Man behöver verkligen inte veta alla steg på direkten, men för att man ska komma igång, så behöver man en actionplan. Se det som en spark i baken. Vem är den första jag ska ringa? Vad behöver jag mer info om? Vem kan jag bjuda på lunch som kan mer än mig om det här?

 1. Alex skriver:

  Det är sällan jag läser bloggar men nu har jag läst igenom flera av dina inlägg. Kort och gott vill jag egentligen bara säga att din blogg utstrålar enormt med positiv energi, man blir både inspirerad och motiverad när man följer ditt liv. Du bör vara riktigt stolt över dig själv!

 2. Sofia skriver:

  Jag gillar dina tips, jag är själv en person som har tusen idéer hela tiden men de flesta stannar vid planeringsstadiet. Jag är inte en doer utan måste tvinga mig till handling. Däremot förlorade jag lite av energin i dina råd när jag läste om att bjuda någon på lunch. Förlåt om jag hakar upp mig på detta, men det känns lite verklighetsfrånvänt utifrån mina erfarenheter. Jag tror att brist på pengar ofta är just det som sätter stopp för många goda idéer. Jag vet att du är moderat och delar den världsbilden att allt är möjligt och att alla har samma möjligheter- ”det finns inget att skylla på” i den världen. Men ändå, du borde tänka på att dina läsare kanske inte kommer från samma trygga bakgrund som du vad gäller ekonomin och inte riktigt delar det tankesättet. Jag beundrar dig, absolut, och tycker du har en massa viktigt att säga och mycket att lära mig fast jag är betydligt äldre än du. Men verkligheten ser lite annorlunda ut för oss som startade livet på botten. Har man haft föräldrar som är arbetslösa eller som i mitt fall psykiskt sjuka och missbrukare så börjar ens liv på minus medan ditt liv började på plus. Jag är över 30 nu och har ännu inte kommit ikapp. Förlåt om det blev flummigt men jag hoppas du förstår vad jag menar. Det är lättare att livet kommer på villovägar för oss som inte hade en trygg, stabil uppväxt. Man har fått uppfostra sig själv, inte så lyckat om man är en självdestruktiv ung tjej. Då är det svårt att känna igen sig i att man ska ringa upp någon höjdare och bjuda på lunch. Man har inte den sociala erfarenheten av hur man genomför en sådan sak. Man har inte kapitalet. MEN man kanske har idéer och ambitionen trots allt. Du fick det att låta som det var en så enkel sak, men jag tror många av oss uppfattar något sådant som extremt svårt. Dock gillar jag att du pushar på och driver på. Jag ska ta till mig av detta inlägg och göra något nu direkt för att komma närmare mitt mål!

 3. Hon Begriper INTE att sånt här bränner i ögonen på andra människor, och skiter blanka fan i det dessutom!!

  1. klara skriver:

   men snälla du, varför läser du denna blogg då?

 4. sofia skriver:

  heej! Jag ska ha en tävling på bloggen snart! Checka in och kanske lämna en kommentar på vad du tycker man skulle kunna vinna! KRAM

  TILL ALLA! <3

 5. Jag tycker du verkar vara en cool tjej, laste for lange sedan pa din blogg, sakert en tre ar sedan eller mer. Nu rakade jag komma forbi igen. Har sjalv just borjat blogga om mitt liv utomlands a letar inspiration. The secret ar skit bra tycker jag, men klart man maste gora nagot sjalv ocksa. Men det en bra hjalp pa vagen att ha ett positivt tankande. Ciao!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..