Var en doer

Det här citatet har hjälpt mig mycket när jag vill tusen saker men inte riktigt vet var jag ska börja. The Secret i alla ära men ibland så räcker det inte bara att drömma, ett mål måste ha en plan för att det ska bli av. Man behöver verkligen inte veta alla steg på direkten, men för att man ska komma igång, så behöver man en actionplan. Se det som en spark i baken. Vem är den första jag ska ringa? Vad behöver jag mer info om? Vem kan jag bjuda på lunch som kan mer än mig om det här?

  1. Vi har VERKLIGEN förstått att du är sarkastisk. Och att du VERKLIGEN borde tänka på din ton till andra människor.

   1. Visst är det så men tror Bella vänder sig till de riktigt unga läsarna med sina tips och råd och det är väl bra, för lite äldre ungdomar är nog to-do-listor, mappstruktur och studieteknik både en självklarhet och nödvändighet vid studierna och även i privatlivet, tror många unga har nytta av de här små enkla (och för många) självklara tipsen

    1. Varför läser ni ens bloggen om ni är så trötta på hennes tips, eller egentligen vad hon än skriver?

     Alla förstår ju att ni själva önskar ni kommit så långt, eller mår dåligt, eller att ni helt enkelt bara försöker trycka ner en annan person för att själva kunna känna sig duktig.
     Förstår ni ens hur det känns? Att läsa de saker ni skriver? Förstår ni att det omvandlas till mänskligt lidande? Om hon varit din syster, hur hade du reagerat då? Och om ni tycker alla hennes råd är så självklara tycker jag ni bör tänka efter och försöka minnas: Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
     Det handlar inte om religion, det handlar om vett. Folkvett. Tyvärr föds vissa människor som drömmare, andra föds som målsättare. Båda kan ha helt fantastiska liv, men du kommer aldrig långt genom att klanka ned på andra människor som faktiskt inte alls förtjänar det.
     En gång i livet kanske ni också kan lyckas, men dit kommer man av blod svett och tårar, inte genom att kränka eller få andra människor gråta. Tyvärr, annars hade det nog gått alldeles förträffligt för er i livet! 🙂

     Bella, dina tips inspirerar mig jättemycket, jag är nog lite som du verkar vara, också ”duktig” och älskar att jobba. Jag skulle aldrig stå ut med att gå hem från jobbet utan att vara säker på att jag har gjort mitt absolut bästa.

     Det är kanske en genmutation som endast de starka av människor (som Darwin skulle sagt) föds med. Och de starka är ju de som överlever. 😉

     1. Vad jag ville ha sagt var att för en del är saker och ting självklara och för andra en nyhet och tips och råd som man kan ha nytta av beroende på var man befinner sig i livet, att jag försökte försvara den ständigt återkommande kritiken att allt är så självklart missade du nog, det var faktiskt ingen sarkasm härifrån, ibland känns det verkligen hopplöst att skriva kommentarer på denna blogg

     2. Till Dig Alice som skriver

      ”Jag skulle aldrig stå ut med att gå hem från jobbet utan att vara säker på att jag har gjort mitt absolut bästa. ”

      Du kommer snart upptäcka att du inte är någon annan än det du presterar….

      Det är inte ett trevligt uppvaknande.

      Det är du och andra Bella älskare som inte förstår att MAN är FAST man INTE alltid PRESTERAR….

      Att den som har mest pengar när den dör, inte behöver vara den som lyckats bäst…..

     3. Linda. Att alltid göra sitt bästa på jobbet är inte samma sak som att definiera det viktiga i livet med pengar. Jag är verkligen inte en av dem som bryr mig mer än om att vardagsekonomin ska gå ihop.
      Men att ha ett jobb innebär inte bara att man får pengar på kontot varje månad, jag måste ju ge någonting i utbyte. Det spelar ingen roll vilket sorts anställning du har, att alltid göra sitt bästa på jobbet borde väl ändå vara alla arbetande människors mål?
      Jag skulle aldrig ha samvete att slappa på jobbet eller uppföra mig dåligt mot kunder.. Trodde alla tänkte ungefär likadant där. Men kanske inte..

 1. Väldigt kloka ord Bella! När jag satt upp mål utan planer så har de oftast stannat vid en dröm… Men när jag tänker ut ett par ”stödsteg” längs vägen till målet så uppfyller jag ofta det jag tar mig för & det är lättare att hålla motivationen uppe också när det går lite trögt.

 2. Alltså blondinbella, jag har ju mer eller mindre frekvent kollat in din blogg nästan ända sedan du startade den. Och jag måste bara säga att på senaste åren har du verkligen hjälpt mig att må bra! Du fightar verkligen de sjuka kroppsidealen som jag, även om jag inte vill, påverkas av så mycket. Du är en sådan vacker människa och visar upp din kropp med stolthet. Det får paniken inom mig att minska lite, den där tjockpaniken som bara finns där vare sig jag vill eller inte. Du får mig att förstå att man kan vara perfekt och vacker utan att vara så smal så att revbenen syns. Så tacktacktack. Det är så skönt att det finns någon så framgångsrik och snygg som du som inte är smal som en pinne.

 3. hejhejhej!
  skulle du inte kunna ta lite bilder på din lägenhet och lägga upp i lite mer helhet? gillar verkligen din stil och är nyfiken på hur det ser ut i dagsljus med mattan speciellt. älskar bilderna med tända ljus och lite mörker också, ser sjuk mys ut. men skulle hemskt gärna vilja se lite mer helhet i framförallt vardagsrummet innan du flyttar. ber på mina knän 🙂
  pusssssi

 4. Absolut!! Ska ringa något förlag eller aktiebolag för såna kontakter har ju alla!
  Alla glider inte in på en räkmacka som du som är född med en pappa som hjälpt dig med kontakter till en början innan du skaffade egna! Man måste ha ett namn för att få tag i dom kontakter man vill, du har ett namn därför får du så lätt tag i vem du vill, om det nu är en tidning/bok/hemsida!
  Skulle vara underbart läsa om någon som börjat från 0 och gått till 100! En bok som verkligen handlar om det, steg för steg!
  Alla lever inte i din värld, många lever faktiskt i verkliga livet & bor kanske långt upp i norr!
  Hur blir man framgångsrik då? Finns inget Stockholms liv och/eller närheten.
  Välkommen ut ur din bubbla, någon gång:)
  Alla kan skriva böcker & vara kloka i orden som du, bara med lite extra hjälp som du blir känd på det. En annan har inte chansen jämt 🙂 hade jah varit rik och haft pengar från första början hade jag också blivit framgångsrik. Som sagt, en människa som byggt upp en karriär från början vore intressant att läsa om, inte ett Stockholms liv.

  1. Kan ju berätta för dig att det finns väldigt många människor som växt upp under sämre förhållanden som lyckats väldigt bra i livet. Ingen kommer knacka på din dörr och fråga om du vill skriva en bok, eller om du råkar ha någon affärsidé liggandes.. Har du hört uttrycket ”hungriga vargar jagar bäst”?

   Du kan väl bara inte tro att Isabella fått allting gratis?
   För i så fall skulle jag vilja välkomna dig till verkligheten, för här uppnår man sällan någonting man inte förtjänar. Hade du haft samma viljestyrka som Isabella så hade du förmodligen också lyckats. Alla kan allt, men få väljer att göra det de drömmer om. Varför kan ni inte bara försöka förstå att hon vill inspirera er?

   //Alice

  2. Titta på filmen pursuit of happiness, verklighetsbaserad och handlar om nån som varit helt på noll. Underbar film..

 5. ”Vem kan jag bjuda på lunch som kan mer än mig om det här?”
  Var det inte Isabella Löwengrip som myntade uttrycket ”There´s no such thing as a free lunch”?
  Jag har för mig att jag läst att hon anser sig ha kommit på det vid något tillfälle…
  Egentligen var det väl så att världen inte existerade före 21 oktober 1990. Det var då The Big Bang inträffade – inte flera miljarder år tidigare.

   1. Jäkla tröga fan. Varför läser du(ni) som spyr galla dagligen på hennes blogg om ni INTE är intresserad av HENNES liv? Jag vet inte, men det är hennes blogg, hennes liv, hennes erfarenheter och hennes regler inte er blogg eller era regler.. Tror knappast att hon bryr sig om bloggen(era kommentarer) när hon har så mycket vid sidan av. Varför ska ni lägga er i hennes liv? Ni påverkar knappast henne. Hon bryr sig knappast om era äckliga kommentarer. Jäklar ni är vuxna människor. Har ni ingen uppfostran??? Tycker ni inte om henne, STICK! Ni mår antagligen inte särskilt bra när ni ständigt känner att ni måste trycka ner henne.Mobbing, när det är som värst.

    1. Varför får man inte framföra kritik? Bella gör det hela tiden.

     För övrigt var ditt eget svar inte så mkt bättre. ”Jäkla tröga fan” börjar du med. Sedan avslutar du meddelandet genom att ta upp mobbning. Börja med dig själv innan du pekar ditt finger mot andra.

    2. Nej vi är inte vuxna människor men vi har passerat 15 år.Vi har hunnit så långt att vi lärt oss att det är en demokratisk rättighet att bemöta andras åsikter.

     1. Det är inte en demokratisk rättighet att KRÄNKA andra människor. När ska folk lära sig att det finns bra och mindre bra sätt att framföra sin kritik på?

     2. Men det är inte rätt att gå till personangrepp. Jag talar av egen erfarenhet då jag själv har blivit utsatt för mobbing. Det är INTE ren kritik eller råd ni kommer med utan PERSONANGREPP, Ni bör nog slå upp det ordet för det är tydligt att ni inte vet dess innebörd.Gör alla en tjänst och stick! (Isabella läser knappast era kommentarer eller behöver dem.) Gör något vettigt av livet. Jäklar ni måste verkligen vara olyckliga.

 6. Är en galen doer-tant, men kanske blogga inte är min grej? Det gäller att platsa in någonstans.. Du har verkligen lyckats.. Grattis!

 7. Jag tycker du verkar vara en cool tjej, laste for lange sedan pa din blogg, sakert en tre ar sedan eller mer. Nu rakade jag komma forbi igen. Har sjalv just borjat blogga om mitt liv utomlands a letar inspiration. The secret ar skit bra tycker jag, men klart man maste gora nagot sjalv ocksa. Men det en bra hjalp pa vagen att ha ett positivt tankande. Ciao!

 8. heej! Jag ska ha en tävling på bloggen snart! Checka in och kanske lämna en kommentar på vad du tycker man skulle kunna vinna! KRAM

  TILL ALLA! <3

 9. Hon Begriper INTE att sånt här bränner i ögonen på andra människor, och skiter blanka fan i det dessutom!!

 10. Jag gillar dina tips, jag är själv en person som har tusen idéer hela tiden men de flesta stannar vid planeringsstadiet. Jag är inte en doer utan måste tvinga mig till handling. Däremot förlorade jag lite av energin i dina råd när jag läste om att bjuda någon på lunch. Förlåt om jag hakar upp mig på detta, men det känns lite verklighetsfrånvänt utifrån mina erfarenheter. Jag tror att brist på pengar ofta är just det som sätter stopp för många goda idéer. Jag vet att du är moderat och delar den världsbilden att allt är möjligt och att alla har samma möjligheter- ”det finns inget att skylla på” i den världen. Men ändå, du borde tänka på att dina läsare kanske inte kommer från samma trygga bakgrund som du vad gäller ekonomin och inte riktigt delar det tankesättet. Jag beundrar dig, absolut, och tycker du har en massa viktigt att säga och mycket att lära mig fast jag är betydligt äldre än du. Men verkligheten ser lite annorlunda ut för oss som startade livet på botten. Har man haft föräldrar som är arbetslösa eller som i mitt fall psykiskt sjuka och missbrukare så börjar ens liv på minus medan ditt liv började på plus. Jag är över 30 nu och har ännu inte kommit ikapp. Förlåt om det blev flummigt men jag hoppas du förstår vad jag menar. Det är lättare att livet kommer på villovägar för oss som inte hade en trygg, stabil uppväxt. Man har fått uppfostra sig själv, inte så lyckat om man är en självdestruktiv ung tjej. Då är det svårt att känna igen sig i att man ska ringa upp någon höjdare och bjuda på lunch. Man har inte den sociala erfarenheten av hur man genomför en sådan sak. Man har inte kapitalet. MEN man kanske har idéer och ambitionen trots allt. Du fick det att låta som det var en så enkel sak, men jag tror många av oss uppfattar något sådant som extremt svårt. Dock gillar jag att du pushar på och driver på. Jag ska ta till mig av detta inlägg och göra något nu direkt för att komma närmare mitt mål!

 11. Det är sällan jag läser bloggar men nu har jag läst igenom flera av dina inlägg. Kort och gott vill jag egentligen bara säga att din blogg utstrålar enormt med positiv energi, man blir både inspirerad och motiverad när man följer ditt liv. Du bör vara riktigt stolt över dig själv!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..