Läsarfråga

Hej! Jag har en fråga, efter allt jobb och slit har jag förstått det som att du ”flera” gånger gått in i vägen, mått dåligt, varit stressad över att du har så mycket att göra (jobbmässigt) visst är det kul att tjäna pengar, mycket pengar!! Men när man sen hamnar på den ”mörka” sidan av det (stress, magont m.m.) då undrar jag ”Var det värt det?” You have to work hard for the money….men till vilket pris?? vad tycker du? jag är 23 år och vill göra karriär men ser fler unga tjejer jobba hårt men må dåligt ex…(du, tyra) ….vad tycker du?

Svar: Bra fråga! Mitt svar blir i alla fall att mitt jobb är min stora hobby i livet. Att vara entreprenör ser jag egentligen inte som ett jobb utan som min livsstil. Jag drömmer och förverkligar. Utmaningen med att blanda jobb och privatliv blir att det är svårt att sätta gränser. Jag har aldrig gått hem klockan fem och stängt av jobbet utan allt finns alltid med mig, dygnet runt. Det är därför man ibland mår dåligt, när man glömmer att återhämta sig. Man kan jobba hur hårt man villl, bara om man ger sitt psyke och kropp återhämtning. Då funkar det! Dom gånger jag har varit på väg att bli utbränd, som när jag var sjukskriven när jag var 18 år eller nu i år fick magsår, berodde på att jag inte återhämtade mig. Eftersom det ligger i min natur att vilja jobba jämt så måste jag säga nej till mig själv ibland och tvinga mig att ta det lugnt, annars hamnar jag där. Denna vår visste jag skulle bli galen eftersom jag hade en bokturnering runt om i Sverige och två föreläsningar i veckan under två månader. Så jag visste att jag skulle må dåligt men jag tycker att det var värt det. Så mitt svar till dig blir, det är du som bestämmer hur du ska må. Jobbar du dygnet runt utan att andas så kommer du att må dåligt, men kämpar du för att hålla en balans och vågar ta ledigt då och då, då kommer det gå hur bra som helst. Återhämtning är hemligheten!

Exempel på bra återhämtning .. Bada vid en strand på Sankt Thomas i Karibien! 

.. Eller åka till Trosa och hänga på landet!

 1. S.E skriver:

  Ifall du hade en halv aning om hur ”vanliga” människors liv ser ut, vi som har dom ”vanliga” jobben, vi som inte är entrepenörer, så skulle du veta att man inte bara kan pausa livet och ta en solsemester. Och säg inte att jag borde byta jobb om jag är missnöjd med min livssituation. Jag tar hand om andra människors barn hela dagarna, jag har (till skillnad från dig) pluggat flera år på universitetet för att kunna göra det och jag ÄLSKAR det. Men jag kan inte bara dra utomlands eller på spa en vecka när jag känner mig trött och sliten. Dels hade det inte funkat rent praktiskt, dels hade jag aldrig haft råd, dels så delar jag inte din syn på jobb, mitt jobb är inte mitt liv. Det är en bit av mitt liv, men jag prioriterar annat i mitt liv; relationer, kultur, hobbys etc. Och om du hade ett hum om hur ”vanliga” UNGA lever så hade du också vetat att dom lyckliga få som har ett jobb sliter på timmar/springvick och lever under ekonomisk stress där ”en resa till Karibien” inte är annat än en blöt fläck på motorvägen. Kom ner på jorden. Snälla.

 2. S skriver:

  Men varför det? Varför har hon en skyldighet att göra det? Fler målgrupper funkar ju uppenbarligen eftersom hon har väldigt många läsare. Själv skulle jag då aldrig ”smalna av” min blogg för att några tycker att jag borde det, om det innebar färre läsare. Och det ena utesluter ju inte det andra. Medan jag kan relatera till hennes inlägg om restauranger, kläder, utgångar etc., är jag inte det minsta intresserad av självhjälp och entreprenörstips, men inte stör de inläggen mig? Och vad säger att den tjejen i jukkasjärvi inte kan ta till sig av entreprenörsinläggen OCH tycka att det är roligt att läsa om ”bratsen på Sture” (som somliga så ignorant och trångsynt kallar det, suck…)? Som sagt, det ena uteslutet inte det andra. Folk borde sluta bestämma vad andra ska göra, tänka och tycka. Bloggare har, tro det eller ej, ingen skyldighet till oss läsare.

  1. S skriver:

   Suck, dem hamnade fel.

 3. Lena skriver:

  Så otroligt fin och fräsch bikinibild!
  Jag, och säkert många andra, skulle jättegärna vilja höra lite tips o råd ang. var du handlar bikini, bh, toppar osv. Så fin kropp men jag vet av egen erfarenhet att det ibland är jättesvårt att hitta bra storlekar för lite större bröst. Men du ser alltid så välklädd och snygg ut vad gäller ”byst-området”. Så jättegärna lite tips! =)

  1. Malin skriver:

   Till Lena: För oss som har lite större byst finns ingen bättre sida än http://www.bravissimo.com
   Snygga, fräscha och läckra bikinis och BH:ar i lite större storlekar!
   Måste provas!
   Lycka till!

 4. Sandy skriver:

  Eftersom Isabella troligen inte har erfarenhet av det själv, kan jag informera om att lågavlönade så kallade ”vanliga jobb” väldigt ofta är svåra att släppa på fritiden, liksom Isabellas krävande lyxverksamheter tydligen är. Kanske för att man har värk, eller för att man är stressad och förtvivlad över att vara tvungen att exempelvis vårda 15 boenden ihop med bara ett par till personer samtidigt, eller för att man är fattig – eller alltihop på en gång.

 5. A.I skriver:

  Hihi, vad gör kvinnan i bakgrunden på bikinibilden?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..