Tylösand i sommar!

Pingis messade mig nyss om att hon hade bokat en vecka till oss på hotell Tylösand i sommar (Christian följer med såklart), vi ska ju skriva en bok tillsammans och jag tror att det blir en perfekt inspirerande plats. När jag var liten så bodde jag på Hotell Tylösand varje sommar med min familj, jag minns hur jag önskade att jag vore tonåring så att jag också kunde sitta och hålla hand och pussas med killar på stranden och på after beachen. Det såg så härligt ut, stora coola kompisgäng.

På tal om oro, jag minns verkligen när jag var 12 år och frågade mina föräldrar nervöst ”Tänk om jag aldrig blir kysst”. Jag var så himla orolig över att jag aldrig skulle få en pojkvän. Jag var 14 år när jag fick min första kyss, det var även under min första fylla ute på en hemmafest. Kanske inte drömkyssen. Jag får många mail av er som handlar just om samma oro inför första kyssen eller en pojkvän. Jag kan lova att det kommer! Fokusera på andra saker i livet så dyker det så småningom upp!

Jag och lilla Christian!

.. Nu har jag haft Christian i fyra dagar och det känns som om jag har haft honom mycket längre. Det är verkligen ett heltidsjobb nu när han är så liten men jag ser honom som en liten bebis och jag tycker att det är väldigt roligt att ta hand om honom. Vi leker och busar hela dagarna, går på upptäcksfärd, pussas och gosar mycket. Han vet sitt namn, följer efter mig överrrallt och kommer när man ropar på honom, han pussas även på munnen när man säger ”puss”. Han har börjat småbitas en del men jag har bitleksaker och godisar som han gnager på istället. Jag säger nej och ger honom dom, lika bra att visa att det är fel på en gång. Han sover i en hundkorg bredvid min säng och jag brukar lägga ner honom när jag går och lägger mig, håller ner min hand tills han somnar och sedan sover han till 6-7 på morgonen och då går vi upp och kissar. Han vaknar inte på nätterna vilket är skönt. Han träffade förresten Angelinas toy pudel idag och det gick hur bra som helst, Christian är en tuff hund som direkt gick fram och busade med hennes hund. Det är riktigt roligt att följa hans utveckling, han har en cool personlighet!

  1. Förra lördagen så firade jag och ca. 250 andra arbetskamrater (med respektive) företagets 150 årsjubileum i Kongresshallen på Hotel Tylösand. God mat och dryck, trevligt sällskap, dans till orkester, Thomas Petersson, och ett strålande vackert väder gjorde en lyckad och fantastisk kväll. Solnedgången med havet och Tylön som fond är helt fantastisk och måste upplevas. LYCKA!!

 1. alltså förlåt, men jag är så extremt less på den som lägger in reklamen på din blogg. det fungerar INTE! just nu så är halva sidan täkt av en reklam bild, jag förstår att du behöver intäkter på bloggen. men du vill väll ändå att vi läsare ska kunna läsa inläggen?

  det har varit jätteproblem de senaste veckorna men tidigare har det gått att läsa igenom bilden, nu ikväll går inte ens det.

  1. Testa med en annan webbläsare? Jag använder chrome och har aldrig problem med reklam som lägger sig över texten.

  2. Använder flera datorer (stationära och laptop) med olika webbläsare (sällan dock IE) och har inga problem.

  3. Ladda ned webbläsaren Mozilla Firefox och sedan installera plugin adblock plus. Googla bara på adblock plus så kommer du till rätt. Du kommer i princip inte se någon reklam överhuvudtaget, och absolut inte här 🙂

 2. om din hund inte är vaccinerad mot Valpsjukan så borde han inte leka med andra hundar tills han är vaccinerad, för man vet aldrig om den andre hunden ev bär på viruset. bara ett litet tips =)

  1. Tänkte precis som dig. Tror inte dom har fått sista sprutan när dom är så små och har ännu inte ett fullt skydd. Man bör verkligen vänta.

   1. Ni förstår väl om ni tänker till lite innan ni kommenterar att det inte är en okänd hund utan en av Bellas vänners hundar som de vet om är friska och vaccinerade. Alltså samma sak som att köpa en valp när man redan har en hund hemma, eller anser ni det är en omöjlighet att ha två hundar hemma?

    1. Haha, du verkar vara en kul prick du Elin. Har aldrig förstått läsare som tar på sig ansvaret att försvara Bella och dumförklara andra läsare.

     1. Men Bella är jävligt medveten om vad hon bör/bör inte göra med hunden. Hon frågar efter tips/hjälp då hon vill ha den. 🙂

     2. Haha, vi verkar vara ett par stycken olika Elin:ar som är inne och kommenterar till Bellas favör…

   2. Hoppas du inte har egen hund, för detta är något du borde veta. Uppfödaren låter vaccinera valpen innan den säljs (och jag lovar att valpen träffar många, många hundar under sina första 8 veckor). Sedan ska man som ny ägare boka tid för ny spruta innan hunden fyllt 12-15 månader, alltså kan den vara över ett år gammal. Och DÅ lovar jag att hunden träffat ännu fler andra hundar. Så snälla fjortisbrudar, kommentera inte innan ni tagit reda på fakta, ni låter bara så jäkla negativa…

    1. Men hallå jag skrev om INTE, vissa blir vaccinerade vid 8 v som hennes valp är och vissa vid 12 v. Det var ett tips bara. Jag skrev inte att jag förbjuder hennes valp att träffa andra hundar. Har hund själv och den blev vaccinerad vid 12 v för just valpsjukan, men det var över 6 år sen och det har säkert ändrats att valpar får den redan vid 8 v. Så jag ber så hemskt mkt om ursäkt för att jag uppenbarligen förnärmade dig och gav gammal info och inte längre håller mig uppdaterad om hur en valp ska vaccineras.

    2. Oj.. läs om, läs rätt!
     Valpar vaccineras första gången vid 8veckor, andra gången vid 12veckor och tredje gången vid 1år. Sedan är de lite olika beroende på vaccin om man ger sprutan varje år eller vartannat år.
     Sedan är de dessutom inte för valpens skull den inte ska träffa andra hundar innan vaccin, det är om den andra hunden inte har fullgott vaccinationsskydd som denne riskerar att bli smittad av valpen.

     Roligt med människor som ska sitta och kunna allt, men som inte ens kan ha korrekt information.

  1. Ska det bli samma tjat om att bella inte ska skriva om sin hund som det blev i tyras blogg när hon skaffade häst?! DET ÄR DERAS BLOGGAR, LÅT DE FAN SKRIVA OM VAD DE VILL!

  2. Mera hund! Mera hund! Mera hund! Han är ljuvlig. Alla valpar (nästan) är ljuvliga. Och så heter han Christian – så otippat och jättekul! Heja!

 3. Jag är precis som du var, livrädd för att inte få en pojkvän någonsin. Jag är 16 år, är visserligen inte oskuld eller okysst, men jag börjar känna mig otroligt stressad över jag inte har och aldrig har haft någon. Snälla, hjälp mig!

  1. Det kommer 🙂 Var 19 när ”allt hände” för min del, haha. Det gick från ingenting till allt på en gång, och sen har det liksom ordnat upp sig. Du behöver inte vara orolig, du hinner ta igen det så att säga ^^

 4. 1. Att du gör så när han bits innebär ju att ju belönar honom. Han gör något han inte får och då får han en rolig leksak. Hundar kan ju faktiskt inte svenska så ordet ”nej” kan betyda vad som helst, i detta fallet typ ”duktig pojke”.

  2. Din valp ska inte träffa andra hundar än.

  1. Hon uppfostrar sin hund på sitt sätt precis som du gör(om du nu har hund) precis som mammor uppfostrar sina barn på olika sätt. Ingen kan uppfostras på samma sätt.Varför förväntar du dig att hon ska göra som du säger? Hon känner inte dig. Hon läser nog hellre inte din kommentar så ett råd, lägg ner tid på något annat som lönar sig.

   1. Klart man uppfostrar på olika tekniker men det finns ju fortfarande rätt och fel. En hund är en hund, inte ett barn.

  2. Varför skulle inte hennes valp kunna träffa andra hundar? Hur gör man då om man redan har en hund hemma, och skaffar en valp? Snälla lägg ner nu…

   1. Du har ju uppenbarligen aldrig haft en valp själv eller? Det handlar endast om att hunden kan bli sjuk, inget annat. Jag säger det ju inte bara för att.

     1. Jag är inte bitter för fem öre, jag vill bara inte att en hund ska bli sjuk. Uppenbarligen behövde ju du också den informationen då.

     2. Men det är ju stor skillnad att låta valpen träffa vilken hund som helst, och hundar som man känner och vet är friska och vaccinerade. Annars blir det ju som sagt VÄLDIGT svårt att skaffa valp när man redan har hund sedan tidigare 🙂

  3. Hundar kopplar inte ihop det som att det är en belöning när man tar bort de dem biter på och byter ut det till nåt annat. Kan jag säga av egen erfarenhet.

   Och ordet nej, så länge man säger det med en mörk ”arg” röst betyder ju såklart inte nej i hundens värld men lätet är mörkt och likställs med ett morr som betyder ”sluta, låt bli”.

   Så länge man vet att man umgås med en vaccinerad frisk, äldre hund är det ingen fara att de umgås.

  4. Det innebär inte alls att man belönar när man avbryter hundens beteende och ger den en leksak istället. Det betyder typ: sluta upp med det du gör och lek med denhär istället. Ignorera det dåliga och uppmuntra och berömma allt bra är något som funkar himla bra när det gäller att uppfostra hund.

   1. Provade det med min hund, att ge en godis eller ett tuggben när hon bet på diverse saker som hon inte fick, och det fungerade inte. Att säga nej fungerar dock 😛
    Finns så många sätt att göra det på, och alla sätt fungerar inte på alla hundar, så är det ju 🙂 Bara att testa sig fram så kommer man fram till vad som är bäst för både ägare och hund!

  1. Åh jag tänkte precis samma sak! Måste vara ganska irriterande faktiskt. Att människor hela tiden ska gnälla om att man gör fel och borde göra si och så. Tror Bella klarar detta själv!

 5. Tylösand är verkligen vackert! 🙂 Vilken underbar semester. När är det du åker till Sardinen som du bokade en resa till i maj? 🙂

  1. Håller med helt! Speciellt solnedgången är helt fantastisk!!! Den går att avnjuta från Bettans Bar som ligger på baksidan av hotellet.

   1. ..eller så kan man se solnedgången från Restaurang Salts soldäck, innan dom river stället?! =(

 6. Åh, blir så irriterad på alla människor som ska lägga sig i. Jag är alldeles säker på att Bella tar hand om sin hund precis som man ska. Get a life, snälla.

  1. Jag tror inte att de flesta lägger sig i för att vara elaka utan det handlar om att det faktiskt är ett liv det pratas om. Alldeles för många hundar avlivas för att de inte ”sköter sig”, när det hade kunnat förhindras. Nu är ju det ett väldigt extremt exempel, Isabellas hund kommer säkert klara sig fint i livet, men hon har ju själv bett om råd. Det är ju inte mer än schyst att informera om sånt hon inte verkar veta, för att hon inte ska få problem själv.
   Om jag hade haft en valp och vetat nada hade jag självklart velat veta när jag gjorde fel, för hundens bästa!

 7. Du har ju tidigare skrivit att din första kyss var bra och smakade mjölk?!
  Minns det för du följde upp inlägget med att skriva om att den killen hade kommenterat det hela på Facebook, efteråt.

 8. Så otroligt roligt att läsa vad alla experter har för kalagomål tips och beröm!
  snälla get a life på riktigt det är isabellas hund och hon gör precis vad hon vill med den och jag är säker på att hon inte gör något hon inte borde göra seriöst!
  Isabella all creeds till dig som orkar med sånna här expeter, jag hade aldrig orkaf! ios tror jag inte du bryr dig!
  Du är hur cool som hellst och jag ser verkligen upp till sig och du har hjälpt med att ändra på mig till något bättre, fastän det har inneburit att jag fått mista mina närmsta vänner osv. Men i dagsläget är jag helnöjd med mig själv och det är tack vare dig! Älskar ditt sätt att tänka, och ditt sätt att vara det är sååå grymt alla borde vara som du!
  Har sommarhus i tylösand och jag hoppas jag verkligen får träffa dig 🙂
  Puss och kram Amanda

 9. Hej! Måste bara gratulera till din söta mops! Har själv en mops på 3 år, lilla Thea.
  Roligare hund får man leta efter. Det är så charmigt envisa, vet precis vad dom vill. Samtidigt lättlärda och har en stor potion humor och som älskar att vara i centrum =) Lycka till och hoppas att allt går bra för er!

 10. Låter som att ni har det bra tillsammans! Härligt med Tylösand också, tror säkert att Christian kommer trivas där 🙂

 11. Åh valptiden är rolig samtidigt som den är jobbig. Han så så söt din lilla hind. Tittade på andra bilder och där ser det ut som han verkligen är pytteliten. Antagligen tycker jag det för att han nog är mindre än vad min hund var men han är en blandning av större raser.

 12. Får snart hem en liten fransk bulldog kille & brukar inte läsa din blogg så ofta men nu är det super kul att följa eran utveckling tillsamans med lille christian.. love it! 🙂

 13. Vad roligt att allt funkar så bra med lille Christian! 😀 Han är helt bedårande!!
  Ni kommer bli så himla tighta, så du kommer säkert känna dej halv om inte Christian är med dej sen någongång. 🙂
  Det är verkligen det bästa man kan göra för sej själv, att skaffa sej en liten vovve. Och visst blir det som du säger en liten bebis! Han kommer vara din bebis hela tiden.

 14. Så söt han är 🙂 om han börjar bita på möbler kan jag tipsa om citron! Satte det på alla hörn och pställen som min valp ville bita på och det funkade jätte bra 🙂

 15. Vilken inspirerande ung kvinna du är! Grymt kul att läsa din blog och änligen se någon som ler på sina bilder. Fortsätt med det du gör, du är en riktigt bra förebild! Superfin hud dessutom:) kram

 16. Du vet att du inte ska låta han hälsa på så mycket hundar första månden innan han har fått sin nästa spruta som han ska ha vid 12 veckor. En hund på stranden låter ju perfekt.. Extra varmt i sanden och bada i havet är inte det ultimata för hundar då huden inte gillar saltvatten och man måste duscha hunden direkt efteråt

  1. aah orka, lat henne va! min hund alskade havet nar hon var vid livet. bor i australien och har springer hundarna och leker och svalkar sig i vattnet hela tiden (pa de strander det ar tillatet).

  2. Andra valpsprutan behövs inte tas förrän hunden är ca ett år. Så jag antar att den hinner hälsa på många, många hundar tills dess 🙂

 17. Så mycket hundexperter det finns här:) herregud om man skulle lyssna på alla er så undrar jag hur hundarna blir.

  Lyssna och tro på dig själv Bella runt Christian (vilket jag tror du gör)

 18. Alltså lilla Christian.. svårt att förstå att man kan vara så söt! Snälla, fortsätt lägga upp bilder på honom/er, jag får ett leende på läpparna varje gång jag ser honom. Bilderna på honom sovandes på rygg…priceless 😀
  Underbart med valp, du verkar ta jättebra hand om honom!

 19. Din lilla Christian är bara FÖR söt! Man vill ju bara gosa. Kan du inte filma honom och lägga upp någon liten video? Det hade varit superkul att se! 🙂 kram!

 20. Åh vad jag tänker tillbaka på när min schäfer/samojedspets mix var en liten knodd! Ta vara på valptiden och sluta absolut inte att ta bilder!
  Det är riktigt roligt att se hur de växer, busar och lever livet!

 21. Ja, tror många har samma undrar om man någonsin kommer bli kysst när man är i den åldern =) Känner själv igen mig

 22. Ååh, valpen är ju to die for. För mig är det nio år sedan jag hade en valp, men jag kan dela med mig av världens bästa anti-bit-knep. Om man tittar ner i en valphage med valpar som busar så händer det ibland att någon tar i för hårt. Den utsatta valpen skriker då till i högan sky, vilket resulterar i att syskonet förvånat släpper sitt grepp. Ibland fortsätter leken, eller så tultar de båda valparna iväg och gör något annat en stund. På samma sätt så skrek jag (med en extremt gäll ton) när min valp tog i för hårt när hon lekte med mina händer. Det tog inte lång tid innan hon lärt sig hur hårt man får ”leknafsa”, och nu, nio år senare, leker jag fortfarande med händerna _i_ hennes mun ibland. Det har aldrig någonsin hänt att hon tagit i för hårt.

  Det är så hundar lär sig av varandra, och det är ett superknep som gör att man kan ”spara” på nejen till en gång när det verkligen behövs.

  Att tikar och valpar lär varandra med att morra är för övrigt inte sant. Studier visar att det är osäkra tikar som morrar åt sina valpar, medan stabila tikar är extremt överseende och står ut med nästan vad som helst. Blir det för jobbigt går de helt enkelt därifrån. (Alfasyndromet av Anders Hallgren är en bra bok om man vill läsa mer om hur hundar/vargar _verkligen_ uppfostrar varann)

  1. Jag använde ett ännu enklare knep på min hund när han var valp: när han bet för hårt sa jag lugnt ”nej”, lade armarna i kors och tittade upp i taket, dvs avbröt leken och kontakten. Och sedan fortsatte vi leka efter några ögonblick. Han har ALDRIG bitit mig så hårt att det blivit rispor eller så, han fattade med en gång. Och dessutom lärde han sig direkt betydelsen av ordet ”nej”: sluta med det du gör.
   Jag tror inte riktigt på modellen att man ska försöka ”leka hund” med sin hund, det klarar man förmodligen lika dåligt som de klarar att leka människa. Att morra, fya och huta åt en liten valp som gör fel (utan att veta att den göra fel) är helt galet. Men visst, att skrika högt och pipigt har funkat för många, så man gör väl det man tycker känns bäst själv. I slutänden handlar det ju om att hunden och ägaren ska jobba fram ett samarbete som fungerar för just dem.

   Bella, skaffa en klicker och en bok om klickerträning (den bästa heter just ”Klickerträning”). Det är ett smart och roligt sätt att lära hunden saker, och de flesta hundar älskar det! Och alla hundar behöver ”arbeta”, dvs känna att de gör något betydelsefullt ibland. Att kunna utföra ett antal kommandon och konster är både arbete och lek, och ett roligt sätt att umgås på. En understimulerad hund blir antingen outhärdligt stirrig, eller också ledsen och håglös. Jag kan ju ibland tycka lite synd om småhundar – alla ”vet” att en hund av schäferstorlek behöver massor med motion, stimulans och träning, men många tänker inte på att knähunden i den tjusiga väskan faktiskt tillhör samma art och har samma behov! Även om de kanske inte behöver gå 10 km om dagen utan klarar sig med 3. (Och då menar jag GÅ på egna ben, inte bli kånkad … Och jag menar inte heller valpar utan vuxna hundar.)

 23. Låter trevligt 🙂 älskar att det handlar så mycket om hunden i bloggen, vi har också nyss skaffat hund, vår tredje 🙂 Christian är så himla söt 🙂 Vi har en coton de tulear (:

 24. Hej Bella!
  Att rekommendera är att valpen bara är med sin familj första två veckorna för att känna sig hemma och för att veta vem hans riktiga familj/flock är. Samt så har inte valpen en så starkt immunförsvar så det är värt risken att träffa mycket människor/hundar.

 25. Gud så mysigt det låter!! Älskar din energi Isabella =) Ni kommer nog ha en helt fantastisk vecka i Tylösand.

  Kika in på min blogg! Bor i London sedan ett år snart (times flies when you´re having fun!) och älskar det.
  Flög ner min sötnos till hund också, så vi spenderar en hel del tid i parken hehe. När jag inte jobbar så är jag på puben med en öl i högsta hugg, eller på events (blir en del med jobbet).
  Följ mitt liv i underbara London, och bli inspirerad att leva ditt drömliv. Allt går – bara man vill det tillräckligt mycket.

  Pssst, igår var det pub-event med UK Inbound. Nice!

  http://www.123london.spotlife.se

  Cheers!

 26. Hej Isabella! Grattis till valpen! jag tror och hoppas att du är påläst och att ”din” uppfödare har gett dig många råd och tips om hur du ska ta hand om din hund. Jag tror verkligen på att man ska leva sitt normala liv även fast man har skaffat husdjur, med undantag från valpens första månader, så mitt råd till dig är: Tänk på att det är en väldigt ung valp du har! Den behöver sova största delen av dygnet, precis som en människobaby. Tag gärna med honom på semester men glöm inte hur mycket lugn och vila han behöver. Allt för mycket stimulans kan få din hund att bli väldigt stressad och det kan ni få problem med senare. Tänk också på att din hunds hörsel är mycket skarpare än din egen. Högljudd musik på uteserveringar och barer på semesterorter kan medföra obehag för din hund. Jag önskar dig lycka till med din nya familjemedlem.

 27. Ett tips: Kom ihåg att ge Christian valp sprutan innan han börjar leka med andra hundar 🙂 Lycka till! Stor kram!

 28. Min sambo är uppvuxen där och min svärmor bor ett stenkast där ifrån.
  Min killes moster bor på samma gata som Per Gessle 🙂
  Fast nu bor vi vid en sjö i Öjersjö som ligger i Göteborg 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..