Mot Jönköping!

Nu sitter jag på tåget mot Jönköping, ska föreläsa där ikväll hos Marknadsföreningen. Ska bli riktigt kul! Det finns nog inget roligare än att stå framför en publik. Jag hade förresten ett möte med Maxim Teatern idag, i höst så ska jag ha en liten uppsättning där.. Mer information kommer senare.

Såg bland kommentarerna förresten angående välgörenhetsresan till Sydafrika. Min kontakt på Air France ringde mig för två veckor sedan och sa att projektet las ner på grund av att Green Guerillas – en sydafrikansk organisation som skulle vara mellanhand, var oseriösa. Tråkigt när det bli så, men jag är ändå glad att Air France som drog igång idéen drog sig ur innan vi hann åka ner, hade inte alls varit säkert. Hur som helst, jobba inte ihop eller skänk pengar till Green Guerillas.

20120529-130224.jpg

20120529-130237.jpg

 1. Jag tycker det är jättebra när du förklarar vad som händer med olika planer och projekt, annars är det väldigt lätt att folk missförstår (som alla alltid vill göra!)

  Jag är nyfiken på hur du tänkte i den norska artikeln angående fottbollsfruen, är inte size me alla kroppar oavsett strl? Du tycker enligt artikeln att eftersom hon är smal så ”borde” hon inte visa sig i bikini, vargör är hennes kropp sämre än din?

  1. håller med dig på båda punkterna! jättebra med en förklaring, annars börjar snacket gå här bland läsarna och i media tyvärr… och det där med fotbollsfruns bilder är också intressant, jag förstår hur du menar då hon är väldigt smal, men size me är väl ändå att man ska stå för den man är oavsett hur man ser ut? 🙂

   1. när men snälla ni vet väll att de bara är överviktiga personer som får vika ut sig för då blir de inte sexsistiskt för de anses inte attraktiva. Men så fort en vältränad kvinna gör de då blir de liv i luckan för hon anses attraktiv= SEXOBJEKT….

    HEL SJUKT!

    1. Jag har läst både fotballfrue og Blondinbellas blogg sedan de startade och blev otroligt provocerad av Blondinbellas uttalande i artikeln.

     Caroline, fotballfrue er väldigt smal men har man följt hennes blogg länge så inser man att hon har en sund syn till livet, hon tränar en massa (lite för mkt för min smak 🙂 ) Men är kjempe go på uppmuntring og nyttig mat tips. Hon hade også ett inlägg där kvinnor av alla strl sent in bilder på sina kroppar för att just uppmuntra alla olika kvinnliga fasonger.

     Blondinbella sjönk verkligen i mina ögon efter denna artikeln, den speglar hennes ‘kappa’.

 2. Söt!

  CHECKA in min nya blogg! Det hade betytt jätte mkt för mig. Är en nyss fylld 20 årig charmig brunett som älskar att leva livet och har en passion för kläder. Jag är inte rädd för att vara mig själv och i min blogg kommer jag vara helt ärlig om vem jag är som person och mina åsikter. Ge den en chans! Du kommer inte att ångra dig!

 3. Du hade på egen hand kunnat googla i 3 sekunder och fattat att det inte var en seriös ”välgörenhetsresa”, inte precis svårt att begripa.
  Många av oss läsare förklarade det också för dig, men som vanligt ville du inte lyssna på det örat.
  Lite ödmjukhet inför äldres erfarenheter och kunskap skulle göra dig gott faktiskt.

  1. Men är det så konstigt att hon inte bryr sig i vad folk kommenterar här när hälften bara sitter och spyr ur sig galla över hur hemsk hon är och hur fel hon gör, oavsett vad hon gör och säger?
   Sen är det inte så lätt att avgöra vilka som är äldre och har mer erfarenhet heller när 90% av de som kommenterar verkar vara max 14 år med tanke på språket som används.

  2. Det finns ju fortfarande en och annan som hoppas på en ”fri lunch” i den bästa av världar.
   Blir man erbjuden en resa till Sydafrika i stort sett gratis kanske man inte skådar denna häst i munnen utan snarare undrar var man kan hitta ett par ökenkängor som passar i färg till handväskan…

   1. Pelle, din kommentar är klockren och BB satsa på ett par nya high heels istället för ökenkängor.
    Källkritik är ett måste..

 4. Måste bara säga att varenda gång jag går in på din blogg säger mitt virusskydd till om en trojansk häst. Kanske något du borde kika upp ifall det är så för fler.

 5. Ja tyvärr borde du ha insett själv från första början att detta inte var ett seriöst projekt,bara genom att läsa igenom programpunkterna.
  Några få timmars internetkunskap,och sedan semester.
  Att man sen som du gjorde kallade det för att du skulle voluntärjobba i Sydafrika,ja då var vi många som reagerade.
  Voluntärarbete är något helt annat och inget man river av på en kafferast.
  Vem skulle sedan ha servat dessa datorer när ni från rika världen åkt.Det är sådana saker man måste veta för att kalla det för ett seriöst projekt.Det är just sådana här projekt som snarare stjälper än hjälper fattiga länder.
  Lämna aldrig pengar till någon som saknar ett90-konto,och framförallt var källkritisk.

 6. Frk Löwengrip har svårt att förstå all negativ hon får härinne på bloggen.I många delar kan jag oxå tycka att mycket som skrivs är riktigt elaka.
  Men jag tror att en stor anledning är att hon aldrig ger en kommentar eller reaktion på den kritik hon får.
  Något som dessutom är så utsjatat är detta att bara för att man inte delar en bloggares kommentarer så är man avundsjuk.
  Jag tror att många som kommenterar här inte har fina o innehållsrika liv.
  Men många yngre personer idag är väldigt miljömedvetna och blir därför både ledsna o upprörda av bb val att hon måste ha en snabb sportbil,och måste ha en liten hund för att få struktur i sin vardag.
  För mig låter båda valen väldigt egoistiska….men bb har all rätt att göra precis vad hon vill med sina pengar,men vi andra förbehåller oxå rätten att tycka att du ganska ofta fattar korkade beslut

 7. Men allvarligt…? Mållös blir man sällan, men nu…

  Detta är alltså en del av det Isabella sade i norska VG:

  ——-
  ”- Det er ikke noe galt i å være tynn, men man må tenke på hvilke signaler man sender ut.

  – Hun må gjerne holde på med lavkarbo og trening hvis det er det som gjør henne lykkelig, men hvorfor blogge om det? Jeg vet at jeg er et forbilde og derfor blogger jeg ikke om visse ting. For eksempel blogger jeg ikke om hver gang jeg drikker alkohol, fordi jeg vet at jeg er et forbilde for yngre jenter, fortsetter «Blondinbella».

  ——

  Varför blogga om det? Tja, av samma anledning som att du bloggar om egna bikinibilder, semesterbilder, näckar på omslag o.s.v. What’s your problem?(!) Hon är ju öppen med att hon lagar en viss typ av mat och älskar träning (det är ju en idrottsfamilj vi talar om). Caroline B.E. (”Fotballfrue”) säger ju om sin blogg att:
  ”- Jeg blogger om et sunt kosthold og regelmessig trening, noe som er i ferd med å bli en mangelvare i samfunnet.”
  . Du bloggar om äta, köpa, starta företag och i övrigt bloggar du för att göra reklam för en massa saker. Skillnad? Bloggarna har olika inriktning. Vad är det du kritiserar att hon inte skall göra? Sluta göra smygreklam själv då, kan man kritisera dig för t.ex.! Lägg inte upp bilder på dig själv heller. Lägg inte upp bilder på dina shopoholic-produkter.

  Vi har ju sett inlägg ju och inlägg in alla restaurang, pub, krog, klubb, café m.m.-besök du gör i bilder. Bilder på tomma champagneflaskor med märket vänt utåt. Alla (sponsrade?) förpackningar av chokladkakor som du verkade leva på som om det inte fanns en morgondag. Alla macarons och efterrätter.

  Vilka signaler det sänder ut? Man kan säga samma sak om dig?(!) En träningsintresserad människa lägger ut en bikinibild på sig själv. Jaha? En äta-ute-glad-&-stresshetsarätande-&-drickaglad människa näckar på ett tidningsomslag. Jaha? Skillnad – please point it out? Vi har ett klockrent ordspråk på engelska, ”this is an instance of the pot calling the kettle black”.

  Det är rätt ofta du yrar i nattmössan Isabella, detta är en av de gångerna.

  1. Jag läste oxå den artikeln og höll på trilla av stolen. Jag har följt både blondinbellas og fotballfrues blogg sedan de startade. Fotballfrue vinner konkurransen om att vara en god förebild för unga jenter vilken dag som helst över Blondinbella. Hon förespråkar ett sunt kosthold, motsjon og även fast hon er veldig tynn själv så ser hon inte ned på andra personer med andra fasonger, snarare uppmuntrar dem till en hälsosam livsstil.

   Blondinbella är bara en fasad.

   (Beklager svorsken)

  2. Det verkar också som att Bella (praktiskt nog) har glömt bort att hon själv bloggade om lågkolhydratkost och LCHF för något år sedan när hon höll på med det! Hon bloggade även om träning i mycket större omfattning än nu, lade upp bilder från gymmet och omklädningsrummet osv. Dubbelmoral! Kasta sten i glashus! Sådetså.

 8. Hejsan!
  Är du intresserad av ett seriöst projejkt som verkligen gör skillnad tycker jag att du ska kolla in Asia Centet Foundation. Kommer i dagarna avsluta en termins praktik från universitetet och kan intyga att det är en god organisation med hjärtat på rätta stället!

  http://www.asiacenterfoundation.org

  Hoppas du gillar det du finner på deras hemsida.
  Mvh Emma

 9. Och angående Sydafrika-resan. Epic fail på den här förklaringen du gav, som dessutom lades ut på ett by-the-by sort of way like you really don’t give a fuck and it screwed up your plans to buy a pair of desert boots and match them with a blood diamond. 🙄

  Du är 21 år gammal. Källkritik & sunt förnuft? Du visste clear as day vad den resan gick ut på men valde att inte kommentera, för att den hade erbjudits i utbyte mot lite exposure här i bloggen! Gratis lyxsemester more like it. Flera kommentarer under en lång tid påpekade att det inte var seriöst, att det bestod mer av turismpromotion än att vara där nere och arbeta för att göra någon skillnad. Flera, inklusive jag själv, skrev upp schemat för trippen i kommentaren och undrade hur du tänkte.

  Detta är exempel på s.k. volontärarbete — http://www.volontarresor.se/

  Och däri ingår inte fem och en halv dagars sightseeing, vinprovning, matlagningskurs, safari, surflektioner, lyxiga middagar. Fem och en halv dagar av totalt sex dagar. Skamligt… Och att du avfärdar det som om du inte visste ett smack är än värre. Smaklöst. Och du sjönk så jävla tungt nu – förebild my shorts!

 10. If you think footballers wives are skinny , you should see how thin the starving people are, around the world, millions, but you decide to spend your money on tacky handbags, you could probably have established an entire food garden for what it costs.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..