Size Me-tidningen

Jag ser att Linda Skugge skriver ytterligare en artikel om size me-bilden i Expressen. Måste ändå säga att det är lite ironiskt eftersom Linda Skugge är med i just Egoboost Magazines senaste Size me-nummer och berättar just om att tjejer måste sluta kritisera andra tjejer om vi ska hjälpa varandra.

Det är fine att hon tycker att min bild är sexistisk, även om det är tråkigt att hon fokuserar på min rumpa. Men jag hade hellre sett att hon, precis som hon säger själv i min tidning, att det är viktigt att hjälpas åt och föra fram budskapet att man ska tycka om sig själv.

20120508-115015.jpg

20120508-115022.jpg

Linda Skugge berättar om att vi måste stötta varandra i Egoboost Magazine

  1. Vad gör du nu då genom att såga Skugges åsikter – jo, du KRITISERAR henne. Ganska motsägelsefullt om du frågar mig.

    I övrigt tycker jag att det är bullshit att tjejer ska behöva hålla ihop i vått och torrt och aldrig kritisera. Varför ska jag vara tvungen att hålla med en annan människa bara för att vi råkar vara av samma kön? Visst, man bör inte trycka ner andra människor (man som kvinna) men man måste kunna få tycka annorlunda och uttrycka det.

      1. Jag haller med!

        Läste precis Skugges artikel i Expressen och jag tycker inte att hon kritiserar just Isabella, utan själva grejen med att tjejer alltid maste klä av sig och att kvinnors kroppar hela tiden ska diskuteras. Är det inte dags att flytta fokus fran vara kroppar till nagot annat? Finns det inget som är mer intressant än nagons rumpa?

        Sen tycker jag faktiskt att om Isabella verkligen ville sta upp för sin kropp skulle hon ställt sig framifran i sjukhusljus (inte naken dock!).

    1. Det är skillnad på att som Linda Skugge få psykbryt i inte bara en utan två stora tidningar, Blondinbella ifrågasätter endast hennes agerande. Kom igen nu.

      Jag tycker att du är helt dum i huvudet och jag funderar stilla på om du ramlat och slagit ditt lilla huvud i backen. Detta är endast jag som uttrycker att jag tycker annolunda än du.

      1. Du var duktig på att argumentera ser jag. Varför måste meningsmotståndaren vara dum i huvudet?

    2. Jag måste ändå säga att jag tycker det är skillnad på att kritisera som skugge och ifrågasätta/försvara sig som bella.

    3. fast komigen! att besvara kritik är ju inte samma sak ( iallafall inte i min mening) som att kritisera.

      jag kan hålla med dig att det känns krystat att behöva hålla med en annan person relaterat till att personen råkar vara av samma kön MEN det är faktiskt ingen åsikt utan fakta att just kvinnliga könet är stigmatiserat genom historien och då kan inte bara gynna dig själv, om du stöttar en kvinna just för att denna är kvinna, utan hela mänskligheten då vi närmar oss varandra.

      dvs mer jämställt oavsett om du är kvinna, man eller…ja varsom.

      /sjuksköterskestudent i stockholm på röda korset som gillar och ogillar både egenskaper hos skugge och löwengrip

    4. Så alla tjejer ska tycka att din retuscherade bild, där alla skavanker är borttagna, hjälper tjejers självkänsla? Kan du förklara Bella exakt hur den bilden där du står och svankar ska hjälpa någon? Förutom dig själv?

      Lindas bild kan däremot hjälpa folk att inse hur de flesta ser ut utan all retuschering. Hennes syfte var ju också att hjälpa unga tjejer, inte att tjäna pengar.

      Men du svarar väl som vanligt inte, det gör du aldrig på konstruktiv kritik.

  2. Helt ärligt, om man som Linda har valt att säga att man ska stötta varandra, så kan hon väl göra det också? Tycker att det blir lite väl löjligt, speciellt när hon skriver att hon vill visa sina barn en bild på en GLAD tjej – jaha? Vem ser gladast ut på ”utviket” då? Isabella eller Linda?

  3. Hej! läste intervjun du var med i VR här om dagen, vill bara säga att den var sjukt bra och inspierande, fortsätt med det du gör!

  4. Problemet är att ingen av er fokuserar på rätt saker – båda snackar om utseende och ingen om hur kroppen i fråga mår… Den ena är för smal, den andra är för tjock och alla kastar skit på varandra. Jag har också åsikter, men mina åsikter handlar inte om hur man ser ut eller vad man äter, utan hur man tar hand om sin kropp rent fysiskt.

    Tränar man och är smal, fine. Tränar man och är pluffsig, fine. Det kvittar vad man har för kroppsform sålänge man vet att man tar hand om den kropp man har – vad gör några centimeter extra runt midjan om man vet att man springer ett par mil i veckan eller att man lyfter X antal kilo på gymmet varje månad.

    Vad jag försöker säga är att en kropp är frisk och hälsosam om man kan erkänna för sig själv att man gör det man kan för att kroppen ska må bra. Är svaret, helt ärligt, ja, då mår din kropp förmodligen bra och du är förmodligen hälsosam. Alla kan och ska inte åstadkomma samma resultat, annars hade Usain Bolt varit en nobody, Alshammar, Zlatan och Klüft likaså…

  5. Det är typiskt ultrafeministbeteende. Istället för att lyfta fram det bra så lägger man all fokus på det som är negativt. Just av den anledningen vägrar jag kalla mig feminist för i och med personer som Linda Skugge har det fått en sjukt negativ klang, satsar hellre på att vara en jämställd HUMANIST.

    1. Nu blir väl ordet feminist inte mindre kopplat till ”negativa tankar” (inte från mitt håll dock och anser om man tycker att ordet feminist klingar negativt så handlar det snarare om att man borde läsa på mer) bara för att du väljer att inte använda det. Borde vi inte sträva efter att alla inser vad en feminist egentligen är och står för istället för att undvika det för att man inte vill kopplas ihop med personer som ex. Skugge?

      1. Jag är väl påläst om vad en feminist är och av just den anledningen väljer jag att inte kalla mig feminist då det redan på ordet motsäger vad allting handlar om i grund och botten, jämställdhet och lika rätt för båda kön. Humanist tycker jag är ett SÅ mycket bättre och mer jämställt ord.

        1. Feminism handlar om jämställdhet.
          Då är ju konservatism precis lika motsägelsefullt eftersom dom faktiskt inte bara vill sitta still i skutan och vara motsträviga inför varje förändring, utan också ändra för att bevara.

        2. Begreppet humanist är tyvärr redan upptaget och det handlar inte supermycket om jämställdhet. Kalla dig vad du vill, bara jag som drabbas av lite förvirring när någon använder begrepp som betyder något annat.

          http://www.humanisterna.se/

          1. Anti-rasist, feminist, progressiv.. ord som vänstern brukar använda för att tysta kritiker och personer som har en egen uppfattning i frågor som vänstern anser vara deras frågor.
            Jag håller med Linnea, humanist är bättre.

          2. Du förstår vad jag menar med att inte kalla mig feminist, eller hur? Att döma mig som opåläst efter några få meningar handlar snarare om osympati hos din sida, tyvärr.

            Och TÄNK vad tråkig världen varit ifall alla varit tysta i rädsla för att verka blåsta. Fy tusan!!! 🙂

    2. Så länge du tror på idéerna så är du väl feminist? Skugge har ingen patent på feminist. Feminism är en politisk ideologi – som i sin tur mynnar ut i olika grenar precis som andra ideologier. Finns olika slags liberaler t.ex.

      Själv vill jag inte sätta ord på mig själv. Jag är som jag är och har mina åsikter utan att vilja placera dom i fack.

      1. Som sagt – nej. Jag är humanist. Ordet FEMINISM gynnar ett kön. Jag vill gärna gynna alla. Haka inte upp er på att jag nämnde Skugge som ett exempel till anledning att jag inte vill kalla mig för feminist.

        1. Det bygger ju på att kvinnan ska jämställas mannen. Ska mannen jämställas med kvinnan innebär det att han åker ned, det vill säga gynnar ingen.
          Sverige är idag inte jämställt, kvinnan är fortfarande underlägsen mannen. Sorgligt. Försvinner mycket kompetens då.

          1. Självklart vet jag vad ordet feminist innebär och jag tycker att det ska vara jämställt, ordet FEMINIST säger sig självt, det är FEMININT dvs KVINNLIGT. Det är inte bara kvinnor som har det orättvist, jag antar att du syftar mycket på löner och vill ha ett könsneutralt hen-land och så länge man använder ordet feminist tycker inte JAG att det är jämställt. Man är så ojämställd som man gör sig till, det ligger hos alla kön att inte göra sig själv till offer utan stå upp för sig själv – det gör i alla fall jag.

    3. Om du kände till Linda Skugge lite mer så tror jag faktiskt hon för flera år sedan tog avstånd från just ordet Feminist!

      1. Finns det något som hon inte har tagit avstånd mot genom åren? Hon har ju byggt upp hela sin karriär genom att såga allt och alla. Det är det hon blev känd för, arga och provocerande krönikor. Hon har hängt ut mååååånga genom åren, både välförtjänt och helt upp åt väggarna.

  6. Problemet är att folk bryr sig för mycket om vad andra tycker. Hela blogg världen bygger ju på att man ska ha en massa åsikter som andra ska följa efter…

    Sluta bry er om modet och lev som ni vill. Då får vi bort alla sjuka ideal! Sen får tjejer skylla sig själva, vi män vill inte ha trådsmala benrangel utan vi vill ha lite att krama på!

  7. Men vafan, måste alla tjejer i hela världen hålla med varandra då? Om en annan tjej råkar har en annan åsikt/synsätt så blir denna person kritiserad med ”Meh, vi ska ju stå bakom varandra i vått och torrt, tjejer måste sluta kritisera varandra, osv. Så då menar du alltså att hälften av jordens befolkning MÅSTE hålla varandra i handen och tycka likadant? Kritiserar man en annan tjej så trycker man tydligen ner hela det kvinnliga könet? Blir så trött!

    Släpp din agg mot Skugge Bella! Känns som om du bara trampar vatten.

  8. Ok fine Linda har en annan åsikt, det är väl helt ok? att du inte driver kampanjen som hon skulle gjort? vi måste acceptera att olika saker har olika innebörd och fokus för olika människor.

    Men jag håller med övriga här,varför överhuvudtaget fokusera på nakna kvinnokroppar? gör männen så? eller varför ska vi behöva få acceptans för att vi är tjocka eller smala? spelar vi inte på samma bana som männen? då kanske vi ska jobba med det?

  9. Jag blev faktiskt besviken över ditt utvik. Det enda jag tänker är att du vill få igång tidningen eftersom det gått lite trögt. Du tänker allt i pengar och tog nu den sista utvägen jag faktiskt trodde att du aldrig någonsin skulle göra, nämligen att låta din kropp öka försäljningen och din egen inkomst.

    Riktigt besviken, trodde du var en smart tjej men till och med du går på ”sex säljer” tricket vilket gjorde att du sänktes totalt i mina ögon. Du klär av dig för att sälja mer, du vet själv att du tänker allt i pengar och ja, sex säljer ju.

    Man ska inte behöva klä av sig i hopp om att en tidning ska gå bättre. Sen att ni är emot retusch? Du är super retushad, alldeles silkeslen hud på bilden. Herregud.

  10. Aldrig i hela mitt liv skulle jag få för mig att hålla med en annan människa för att den också råkar ha en vagina. Den tanken är helt befängd.

  11. Isabella.

    Ni har samma mål och uppfattning. Men era val att nå dit är inte samma. Det är inte automatiskt så att man har samma tillvägagångssätt för att nå samma mål och idé.

    Du tror på ditt sätt och hon tror på sitt sätt. Måste du kalla henne bitter för att du inte håller med? Hon har väl inte kallat dig för bitter? Hon angriper ditt tillvägagångssät, inte vad du vill uppnå.

    Kan nog inte bli mer tydlig. Kan väl dra ett till exempel. Detta syns inom politiken. Många partier identifierar samma problem i samhället. Ta arbetslöshet, men alla partier tror på sina sätt att lösa dessa problem. Därför är de inte överens, de är överens om att problemet finns, men inte LÖSNINGEN.

  12. Hon har kritiserat tillvägagångssättet. Man kan inte tvingas hålla med om allt en tjej gör bara för att hon är kvinna. Jag står aldrig bakom en tjej som slänger av sig kläderna för att bevisa något.

    Du respekterar ju heller inte hennes åsikter utan Säger att hon sitter i en bitterbubbla. Varför ska du kritisera henne om du nu anser att tjejer ska stå bakom varandra. Inte direkt genomtänkt från din sida heller.

    1. Det ironiska är ju att hon själv slängt av sig kläderna ett par gånger i tidnignar. Dessutom ställer man inte upp på en intervju om en kampanj i en tidning man tycker väljer fel tillvägangångssätt. Tycker hon har dubbelmoral så det skriker om det! Uppmärksamhetskåt verkar det som.

      1. Kanske svårt att veta innan vad som kommer att pryda omslaget innan intervjun görs. Intervjun kanske har gjorts för flera månader sedan medan omslaget kanske gjorde för ca en månad sen.

        Sen beror det ju på HUR man visar upp den nakna kroppen. På bilderna i förra inlägget om detta är det ju helt olika poser. Tycker Isabellas bild lika bra kunde ha prytt Slitz.

    1. Hur menar du nu då? Kan inte en naken kvinna vara smart? Fy fan vilket tråkigt sexliv du måste ha då

  13. Ja, blir ju lite dubbelt om han kritiserar dig samtidigt som hon tycker man ska sluta kritisera varandra. Nåväl. Bar gå vidare och kämpa på !! Du gör iaf ett bra jobb med tidningen =)

    1. Det är inte Isabella personligen hon kritiserar, utan hennes metod för att synliggöra ett problem.

  14. Det finns många som skrivit positivt om ditt ”utvik” eller hur man ska kalla det! Ta t.ex

    http://blogg.amelia.se/chipswallin/2012/04/30/jo-blondinbellas-utvik-hjalper-mig/

    Sen är det en till sak; om det vore en pinnsmal tjej som helt saknat former som stor rumpa och bröst – då hade det nog inte blivit lika diskuterat. Det verkar överlag vara så att människor tycker att vi med lite former lättare ser vulgära ut; och en pinnsmal person hade inte fått samma bemötande tror jag… Jag tycker personligen att det är jättebra att ni höjer debatten om detta, vilka sjuka ideal som många ägnar all sin tid att sträva mot! Att det blir sådan debatt överallt visar ju att det är ett aktuellt ämne; det rör upp känslor – som ilska, glädje – och det är ju bara positivt; ni har hittat rätt!

    1. ”Många”? Que?

      De har inte ”hittat rätt” direkt, utan snarare trillat in i samma gamla träsk som alla andra utvik — vilket är d ä r f ö r folk reagerar eller snarare d i s k u t e r a r !

      Och sedan… Den där ‘skribenten’ är ju fan moderator (betald för kvällen?) på Bellas event ikväll eller imorgon eller när det nu är. Det heter smygreklam och att inte bita handen som matar dig… *suck*

  15. Men allvarligt… DU måste gå några kurser i retorik, argumentationsanalys och bildanalys Bella… 😐 Eller så uppfattar du medvetet saker så ut i helskotta fel för att det skall komma trafik och sympatikommentarer in hit…

    Och sluta hacka på Linda Skugge för att pusha up din egen b-sh*t. Lär dig ödmjukhet inför andras åsikter, speciellt när de inte matchar dina egna! Man måste inte alltid hålla med, och det är då man visar intelligens och klass genom att inte börja kasta skit!

    1) Du nätmobbar henne genom att tillskriva henne åsikter hon inte har uttryckt om dig som person — däremot så kallar du henne för det ena och det andra i en (i.o.m. detta inlägg) pågående nätharang.

    2) Inse att man (inte bara Linda Skugge, utan en hel del människor där ute — kända & okända) inte kritiserar dig som person, utan just tillvägagångssättet, samt att man diskuterar tanken bakom etc. Var ödmjuk, diskutera, men sluta attackera och lås in dig i din egen bubbla/borg där du gör dig onåbar och vägrar att ta till dig diskursen. Det som händer är att ‘you’re just punching air’/’jousting windmills’ — om du förstår de referenserna…

    Jag & många andra med mig hade t.ex. inga som helst problem hade ni använt den ‘omtalade bikinibilden’ som omslag — av många anledningar. Den var ju grym! Men som många akademiker i mitt umgängeskrets så tycker vi också (som någon i kommentaren skrev här för ett tag sedan) att det hade varit riktig klass på det om ni kört ett mer intellektuellt nummer där ni vägrat bild och typifiering över huvud taget. Gjort ett snyggt stilistiskt coup de grace av det. MEN nu blev det ingetdera, utan ett utvik för det manliga ögat — och bakom kamera och kulisser, taget av män. Vilket gav det resultat vi ser på omslaget. Detta är en mycket djupare diskussion än någon BB-angrepp på dig som person. Den tanken är ju bara löjlig.

    Så sluta själv upp med att nätmobba och hyckla! Visa lite ödmjukhet och acceptera att man (även om båda parter är kvinnor) kan- och har rätt till olika synpunkter och åsikter. Och dessa synpunkter och åsikter kan man faktiskt framföra UTAN att trycka ned någon annan. Det lyckades faktiskt Linda Skugge med. Det har du, nu i två inlägg, misslyckats gravt med.

    Jag hoppas att du ser och läser detta. It’s a word of advice on the way, and not a boot in your face. Det är i diskussionen, utväxlingen samt umgänget med andra som man växer och lär sig om sig själv såväl omvärlden.

    Vänligen…

    1. Bra skrivet! Så onödigt att ta till personangrepp som att någon sitter i en bitterbubbla och anklagar personen för att inte ta till sig andras åsikter. Det visar bara på att personen själv inte kan sätta sig i andras resonemang.
      Som sagt, bägge jobbar för samma mål men har olika vägar att nå dit.

  16. Talk about a storm in a teacup…
    Milking it for all it’s worth, stirring up a huhaaa.
    🙄

  17. bella menar förmodligen inte att vi måste hålla med varandra om allt.. hon menar att vi ska stå upp för oss själva och inte trycka ner varandra – vilket dagens kvinnor är väldigt duktiga på. Givetvis ska man få ha sina egna åsikter, en fri egen vilja, MEN det är skillnad på att framföra kritik och kritik… Varför måste allting få en sådan negativ ton, bella ville säkert inte att hennes omslag skulle få en negativ synvinkel (och nu kommer det massa moraltanter som säger att det är sånt man får räkna med) Men nej, det är det inte, bella gjorde detta för hennes egen skulle och många tjejer där ute i landet och dom som inte gillar det kan ju faktiskt gå här ifrån, från detta kommentarsfält? Det är inte svårare än så.

    Bella, du är vacker!

    1. Felicia,

      Ehm… det en del blir upprörda över är just att Skugge framförde sakkritik kopplat till själva tillvägagångssättet och förde en diskussion kring tanken bakom ett sådant tillvägagångssätt rent allmänt. Hon gick inte till personangrepp på Bella eller tryckte ned henne på något sätt. Absolut inte. Sätt på dig dina objektiva glasögon och läs det Skugge skrivit.

      Självfallet är det skillnad mellan att framföra kritik och framföra kritik – som du skriver. Men den pekpinnen vänds då tyvärr mot Bella själv. För där Skugge framför sin kritik i sak, så vänder Bella den mot personen istället – d.v.s. målar upp Skugge som någon som har gjort något hon egentligen inte har, och det rätt så personligt också ( = ”bitterbubbelskugge”). Det är väl inte rätt, enligt de normer som t.o.m. Bella vill skall gälla, som hon skriver om i detta inlägg (inte trycka ned varandra) – eller vad tycker du?

  18. Jag kan väl hålla med om att tjejer måste sluta kritisera och ”göra påhopp” på varandra. Tyvärr är det så att det är tjejer själv som skapat sig det som påstås vara ”perfekt”. Det är ingen kille som kommit på att tjejer skall vara size zero, det är ingen kille som inte fattar att tjejer har lite celluliter, finnar och fettigt hår någon gång då och då.

    Men jag håller också med att kritik behövss, däremot behöver tjejer lära sig att dra nytta av kritiken och själv bestämma om du vill välja att ta emot kritiken och tänka över den eller tryckas ner av kritiken och tro att man inte är bra nog.

    Mådde du bra innan kommentaren/artikeln?
    Ja, men va tusan bryr du dig om vad någon person tycker och tänker om dig, så länge du är nöjd, så kan ju alla andra tycka och tänka va dom vill…

    Fast det är ju bara vad jag tycker….

    Där emot måste jag säga att bilden är dö fin och du är jätte modig som gör det.

  19. H-e-r-r-e-g-u-d, tjejer! Vad finns där att tjafsa om?

    Varför ska folk ha så mycket åsikter om hur andra lever sina liv? Några kilo över eller under den så kallade idealvikten – vad spelar det för roll? Det vanligaste argumentet är ”ja, men, det är ju för hennes eget bästa! Det är ju ohälsosamt!” men hur bra mår man psykiskt om man ständigt måste gå och oroa sig för sin vikt? Är det någon slags god gärning – att klanka ned på någon att hen är under-/överviktig? Räddningsaktion? Utsänd av livsmedelsverket för att hålla koll på svenskarnas matvanor?

    Vi är mer än våra kroppar. Att objektifiera kvinnokroppen på det sätt som görs överallt bidrar till utseende-/vikthetsen mer är någonting annat. Det som behövs är fler förebilder – kvinnliga som manliga – som kan behålla kläderna på och visa att vägen till framgång inte alltid går genom att posera naken på omslag. Sedan om någon (Isabella eller någon annan) väljer att ändå göra det är det väl upp till dem. Det finns väl ingen som kan förbjuda dem men det är inte därifrån jag kommer hämta min inspiration och motivation. Bellas rumpa är bara en rumpa – precis som min grannes, min morsas, eller som den som sitter baktill på tanten i kassan på ICA.

    Var inte så arga och bittra – gå ut i det fina vädret och köp en glass i stället.

  20. Det är väl ändå skillnad på att kritisera och ge konstruktiv kritik? Allt hon skrev i artikeln var vettigt och sant, inga personangrepp utan bara argumentation för att man inte kan bekämpa dagens ideal genom en sådan bild, att man inte borde fokusera på kvinnans kropps på ett sådant sätt över huvud taget. Varför ska man bry sej om hur någon annan eller en själv SER UT, min kropp funkar till allt jag behöver den till. Promenera, springa, hoppa, träna, dansa, ta hand om maten jag äter och så vidare. Är det inte det den är till för? Inte för uppvisning och granskning av omvärlden. Sluta komma med fula glåpord för att du inte har några vettiga motargument. Och jag säger inte att artikeln eller bilden är dålig eller ful, utan det borde bara inte vara fokus alls på detta. Det bidrar bara till denna hets och dagens störda ideal.
    ”Alla som säger att de viker ut sig för att stötta tjejer visar ändå så tydligt att de vill behaga män och vara sexiga. Kvinnor som inte vill vara sexiga får inte vara med.” Bra skrivet av skugge!

  21. Bella, jag tycker om din tanke att trivas med sin kropp och stå upp för hur man ”egentligen” ser ut. MEN DET GÖR JU INTE DU! Du ska se ut som en sexigt, slätt objekt här, när vi vet att du i verkligheten INTE ser ut så. Står du då verkligen upp och visar att du trivs med din kropp precis som den är? Bikinibilden från kryssningen var såå mkt finare och naturligare. Där ser man att du ser ut som de flesta, inte tjock, men utan helt perfekta kurvor och utan timglasmidja och med till och med lite celluliter och veck. Varför vågar du inte stå upp för den bilden? Så som många av oss faktiskt ser ut på stranden, får bara mer komplex av din bild faktiskt..

  22. Typiskt Isabellas curlade och narcissistiska generation att inte kunna ta kritik. Alla måste hålla med dessa ungdomar, eftersom deras dumma föräldrar tutat i dom små grynen att de alltid har rätt och är bäst, även om dom inte presterat ett skit.
    Alla ska lyda dessa små rara ungar, för dom vet bäst och kan allt, även om betygen aldrig varit så låga som nuförtiden…

    Mogna, snälla Isabella! Du skulle må bra av att ödmjukt sätta dig i skolbänken ett tag, och sluta vara så besatt av dig själv.

  23. Som jag förstår det menar Skugge att man inte ska kritisera varandras utseende. Och Skugges kritik uppfattar jag som ”Blondinbella har en fantastisk kropp, men jag tycker det är skevt att visa att man ska tycka om sin kropp oavsett genom att visa upp en fantastisk kropp” ungefär. Och det kan jag till viss del hålla med om. Jag kan tänka mig att när man ser det bilden så tänker man inte ”åh, hon är nöjd med sin kropp, då borde jag vara nöjd med min” utan mer ”det är klart att hon är nöjd med sin kropp, den är ju fantastisk, men min ser inte sådär, utan är långt ifrån så perfekt”. I det avseendet är Skugges egna utvik (i naturligt ljus, med alla naturliga imperfektioner) mer peppande tycker jag.

    Samtidigt tycker jag det är viktigt att komma ihåg att båda dessa inspirerande kvinnor ändå har samma ”mål” för ögonen och att de vill uppnå samma sak. Men bara för att man har ett gemensamt mål innebär inte att man måste ha samma plan för hur man ska uppnå slutmålet, eller att man inte får kritisera alternativen. Det är ju trots allt konstruktiv kritik Skugge kommer med.

  24. Öppet brev till Blondinbella

    Jag gillar din Size Me kampanj, den är genomtänkt och bra. Men att stå och posa naken på ett omslag är inte vad jag tycker size me borde handla om. Självklart vill alla tjejer känna sig fina och tillfixade och sexiga. En bild säger mer än 1000 ord, men alla dom 1000 orden kan vara lögn. Jag vet själv detta för att jag själv är fotograf. Jag vet hur du kan trolla med blixtar, ljus, smink, vinklar och allt därtill. Jag kan se ut som en fotomodell på alla mina bilder om jag vill det, precis som du gör på ditt omslag. Men när ska alla skavanker synas? När ska mina bristningar på magen bli accepterade? När ska det faktum att jag har en bullfitta få komma fram i ljuset? När slutar jag oroa mig över att min mage hänger över troskanten? Aldrig antagligen. Det är här som hela grejen går snett. Du vill att vi ska älska våra kroppar, men vi får alltså inte visa våra kroppar som dom är när vi har börjat älska dom? Jag har oerhört mycket kroppskomplex, och det har jag för att jag tror att jag är den enda i hela världen som ser ut som mig. När jag såg din bild på omslaget vad det första jag tänkte ”Jaha, hon har också en perfekt kropp, bara lite kurvigare. Fan va ful jag är” Är det rätt? Är det dom tankarna du vill att vi ska få? När jag såg bikinibilden på dig däremot. Då såg jag att våra kroppar inte är helt olika varandras. Jag tänkte att wow, kan blondinbella blotta sin mage så kan jag också göra det. Den känslan vill jag få! Och jag antar att det är just den känslan du vill väcka hos oss unga kvinnor. Jag måste sen slå ett ordentligt slag för Linda Skugge! Hennes helt avklädda bild där hon står i vanligt dagsljus utan smink och fix är suverän! Det är sånt vi vill se, för det är så vi ser ut! Vi ser inte ut som snygga kurviga svartvita kvinnor i smink. Vi ser ut som människor, precis som Linda Skugge vågar visa att hon gör!
    Att du känner dig naken och utblottad Bella om du skulle visa upp dig på samma sätt som Linda är inte konstigt. Det gör alla. Men du säger också att bilden på ditt omslag inte är vad kampanjen handlar om. Varför har du då den bilden? Jag kan inte komma på något annat svar än att du vill visa upp dig. Du vill få bekräftelse för din vackra kropp. Tyvärr blir det bara egocentriskt av dig. Du vet nog lika väl som jag att sex säljer och bilden utstrålar sex. Kan det ha varit så att du klädde av dig för att tjäna mer pengar? Självklart ska du få tjäna pengar, fortsätt med det. Men kom inte och visa upp dig och prata om att älska sin kropp när du inte ens vågar att visa upp din egen på ett rättvist sätt. Jag vill se riktiga kvinnor! Riktiga kroppar! Cellulitlår och bristningar! Ärr och kroppsbehåring! När den dagen kommer, då lovar jag att jag ska ta på mig en bikini och gå till stranden i dagsljus för första gången på flera år!

    1. Huvudet på spiken! Välskrivet och begrundansvärt 🙂

      Tack för att du tog dig tid och uttryckte det så lugnt och fint!
      +1 från mig. Gilla!

      1. Tack så mycket! Hjälp mig gärna att sprida detta så att fler läser, förstår och känner igen sig. Jag har skrivit samma sak på blondinbellas facebook-sida så gå gärna in där och gilla och länka.

  25. Jag tolkar bilden som att det är okej att inte vara pinnsmal, man får vara kurvig. Jag tycker verkligen inte att det handlar om att alla ska tycka lika, men ett ”tyckessätt” är att tycka om sin kropp, det är väl det artikeln går ut på? Att tycka om sig själv, inte att tycka som andra.

    Du är underbar Isabella!

  26. Men snälla rara lilla Isabella, du måste lära dig att ta kritik, men du är van vid att din klan av dumma fjortisbrudar stryker dig medhårs hela tiden.
    Förväntar du dig verkligen att vuxna människor också bara ska hålla med dig hela tiden, vad du än gör för dumheter?
    Och varför i hela fridens namn ska tjejer hålla med varandra i allting?! Har aldrig hört så jävla dumt. INGEN kille skulle tänka så.

  27. … eller … inte 😯

    Varför skulle hon känna sig dum? Har man faktiskt läst det Skugge skrivit så ser man ju vem det egentligen är som torde känna sig lagom dum. ❗

  28. jag förstår inte vad grejen är.. ett utvik är ett utvik. porrigt och sexigt och det pirrar till i kroppen med ”snuskiga” fantasier..
    <3

  29. Några tänkvärda rader som någon annan skrivit 🙂

    ”Jag tror knappast någon ung kvinna långsiktigt kommer må bättre för att de sett henne posera naken. Snarare kommer det ge oss bilden av att lösningen på alla problem vi stöter på som dyker upp i framtiden sitter i det ytliga. Och när har någonsin ett läppbalsam från Chanel löst löneklyftorna mellan män och kvinnor? ”

  30. …jag läste skugges artikel och jag kan faktiskt tycka att hon har fel också. ”Det sorgliga med min gamla bild var att alla tyckte att den var så fruktansvärt ful och det bedrövliga är att så där ser ju allas flickvänner/fruar ut” JA, det stämmer. MEN det som gjorde hennes bild så ful är minen som hon har. även en kroppsligt vacker tjej skulle vara oattraktiv med en sån stil. min fru, 2 barns mamma och kanske inte riktigt skött sig efteråt med träning men hon är vacker. främst är det exakt en snygg pose och blicken ”jag trivs och jag är vacker.”
    inte som en slagen hund som skugges.

    1. Men vad fanken… Skugge har en sådan där ”low brow” ansikte som ger ett oftast väldigt tjurigt eller skarpt/harsh uttryck. Det har många människor, kvinnor som män. T o m när hon ler så ser hon ju fortfarande sådär sömnig/smal ut i den övre halvan av ansiktet. Man föds med den kropp man har. Punkt.

      Din kommentar fick mig att tänka på vad alla yngre kommenterade när de hade sett 1983-versionen av Jane Eyre med lilla Zelah Clark i titelrollen. ”She looks like a kicked puppy, like all of the time! Can’t she smile??? I liked Ruth Wilson and Toby Stevens, ‘cause they were more sexy!” 😐 Jag tänkte i mitt stilla sinne att dessa ungdomar hade missat allt som hade med boken, tolkning och kontext att göra.

      Man måste i dagens besatthet med yta alltid åtminstone ha en inbjudande och behagfull min plastered all over ones face? Befängt!

    2. Till ”Glenn”

      ”Jag trivs och jag är vacker” framgick ju på ett mycket mer naturligt och finare sätt på hennes s.k. omtalade bikinibild från semestern. Den här bilden är ju mer utviksbrud med lagom mycket mjukporrigt lekfull sänkammarblick. Vilket säger mycket då den är tagen av utviksplåtande män. Skugges bild (okej, lite olycklig ansiktsuttryck på stackarn) var däremot plåtad av konstnär(innan) Annika von Hausswolff och hade inga pretentioner på att behaga den manliga blicken. Det var därför den var kick-ass!

      1. ”Den manliga blicken”…. vilken duktig feminist!
        Män som kvinnor vill behaga det motsatta könet,
        det är ren biologi och mänsklig natur.
        Vad är problemet..?

  31. Hahahah…vad skön du är Bella!! Det hela är ju bara ironiskt och så motsägelsefullt. Att Skugge kan gå ut i media och säga att din bild är sexistisk och samtidigt vara med i DIN tidning säger mycket mer om henne än vad det gör om dig. Hennes trovärdighet försvinner ju helt. Du är skitsnygg, du inspirerar och du motiverar. Ser framemot att gå på nån av dina föreläsningar i Jönköping. Finns inte så mycket mer att säga än detta:

    Får jag presentera dig en vän som heter Avundsjuk. Du träffar honom, när allting går bra i ditt liv.
    Hans bror, Skenhelig, är trevlig mot dig när ni träffas men snackar skit om dig bakom din rygg.
    Deras syster, Patetisk, behöver delar av ditt liv för att kunna leva själv.
    Varför? För att du representerar allt, dom inte är.
    Då kan du kalla på mig, och vem är jag?
    Jag är Leende och jag ska förstöra deras dag! ;o)

    Så fortsätt le och gör din grej helt enkelt 🙂

    Kram

  32. Vilken debatt det blir här 😉 Jag tycker fortfarande att du gör ett fantastiskt arbete och förstår inte var en avklädd bild belyst med sjukhusljus skulle vara något att satsa på. Det är inte riktigt något jag kan förknippa med varken Egoboost eller Blondinbella!
    Du har jobbat med den värme och den glädje du sprider i samtliga av dina blogginlägg och det är hur fint som helst. Om någon sedan känner att det borde göras på något annat vis så tycker jag faktiskt att de kan skapa något eget! 🙂

  33. Jag håller med! Tjejer behöver stötta varandra, men att konstruktivt kritisera behöver inte vara negativt i sig. Vi måste kunna ta kritik från varandra. Motsägelsefullt att du viglar upp så mot Skugge istället för att reflektera över hennes åsikter bortom dig själv! Behöver tjejer mer fokus på sina kroppar? Svar nej! Jag förstår att du hade bra intentioner med ditt utvik men kanske skulle det vara bättre med typ att stötta tjejers sjävlförtroende genom exempelvis en tematräff? Och vi måste hålla ihop och stötta, men såklart inte i allt. Om exempelvis någon slår någon annan kan man inte hålla med och stötta bara för att det är en tjej som gör så! KRAM

    1. Håller med, Emelie! Man behöver ju inte hålla med alla hela tiden. Fattar inte heller kroppsfokus. Tar inte mindre fokus från kroppar och utseende bara för att en till visar sig naken.

  34. Detta är löjligt.

    Linda Skugge säger ”Isabellas omslagsbild är fruktansvärd. Kampanjen är förstås ­kanon och säljer tidningar. Men är den okej? Hur ska kvinnor bli peppade av Isabellas porriga bakdel?”

    För det första har Linda Skugge vikt ut sig på precis samma sätt, men för att vara ”extra” tydlig med att man absolut inte får ha någon ”porr-tanke” i bakhuvet ser hon extra sur ut och står under stark belysning. Jaha? Ska detta spela roll, båda viker ju ut sig. Vart går gränsen då, vad får räknas som en pose och vart blir det porrigt. För att Isabella råkar ha större röv än skugge, då blir det porrigt? Eller större bröst? Eller att människan ler? Och nej, bella står inte och putar i någon pose, hon står naken och ler i en oretuscherad bild.

    Samma sak gäller alla bilder man tar proffsigt, man vill ha fint ljus på en solnedgång eller bra skuggor på ett objekt. Varför måste man då förfula bilden på en naken kvinna, som är det mest naturliga som finns, det kallas fotografi eller konst eller va fan som helst.

    När man läser artikeln i expressen om det Linda säger, låter hon som en 15-årig osäker tjej som är grymt avundsjuk på någon annan, kanske för att hon blev mobbad själv som barn inte vet jag. ALLA ska bli accepterade för hur dom ser ut, så acceptera bellas kropp också då, linda. ”Ingen tyckte att jag var modig” säger hon också. Jag blir så trött på skugge ibland för hon säger emot sig själv. Samma i hennes böcker, där man får bilden av att tjejer som råkar ha stor rumpa, bröst eller är utcklade rejält, dom är det fel på, dom är onda.

    Ta och kom över dina mobbningstrauman eller vad fan det är och var glad, open your mind och förstå att allt är inte SÅ allvarligt som du tror att det är.

  35. Tycker själv att det är en rent sjuk idé att visa upp sig naken i pressen för att andra ska få bättre självförtroende? Men tydligen fungerar det så för en del, att de tycker att det är jätteviktigt hur andra ser ut, så kanske funkar det. Lycka till!

    Men ta inte så illa vid dig av Skugge. Hon har väl sagt till två tidningar vad hon tycker och så har det blivit såhär. Och vad spelar det för roll vad just HON tycker?

    Isabella, gör det DU tycker är rätt och många tycker att du gör det bra. Strunta i om EN inte tycker det? Jag tycker du gör mycket bra, det här tyckte jag var konstigt, men andra verkar fatta, så kör på!

  36. Jag förstår din tanke med kampanjen. Bra om vi tjejer fokuserar på andra saker än våra kroppar och vår storlek. men dock hålla en hälsosam livsstil för att det är bra för våra kroppar att tänka på vilken kost man stoppar i sig..
    Nu till din bild som du blir kritiserad för. Ja jag tycker inte du hjälper tjejer acceptera hur vi ser ut när du själv har gjort en retuscherad bild. Det är skuggor och färg så du ser så bra ut som möjligt. Inte har du ett veck i sidan, inga bristningar och celluliter. är det så i verkligheten. Våga hela vägen och stå för det du vill förmedla. Bra försök, men det räcker inte hela vägen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..