Skönhetsbubblan

Har precis sett på Skönhetsbubblan på SVTplay. Ett program om skönhetsingrepp. Jag blir verkligen ledsen när jag ser ett sådant program och arg på hur industrin utnyttjar tjejer med dålig självkänsla. Botox/fillers-industrin omsätter nästan en miljard per år bara den. Jag förstår att kvinnor som haft bröstcancer eller människor som har råkat ut för en brännskada vill återställa sitt utseende. Men det här ingrepp-under-lunchen är sjukt! Att människor väljer att lägga så mycket energi på hur ens kindben ser ut, en rynka i pannan .. Eller om ens inre blygläppar hänger är fruktansvärt. Jag har aldrig lagt en tanke på hur min panna rynkar sig eller hur mitt underliv ser ut. Jag har viktigare saker för mig. Det gör mig upprörd att se att tjejer tror att ens självkänsla ökar med att ansiktet blir slätare eller läpparna större. Självkänsla sitter betydligt djupare än så. Självkänsla och lycka handlar om att acceptera sig själv.

Jag skulle kunna om jag vill, fokusera på saker på min kropp som jag inte gillade. När jag väl började skulle jag säkert kunna skriva en lång lista på komplex. Jag skulle också ha råd att göra om allt om jag nu ville. Jag skulle helt enkelt kunna åka bort en månad, fixa till allt och komma tillbaka. Men varför? Det skulle absolut inte göra mig lyckligare. Det skulle inte ge mig en bättre karriär eller mer kärlek i livet. Snarare skulle jag bara bli vilsen. Jag är ju jag. Jag ser ut på mitt sätt och det är ju det som skiljer mig från alla andra. Jag har byggt upp min självkänsla utifrån den jag är. Jag har blivit den bästa versionen av mig genom att jag tycker om mig och tror på mig själv. Självkänsla är precis som kondition, man måste öva regelbundet och det finns ingen spruta i världen som snabbar på den processen. Det tar tid att tycka om sig själv. Det är en jäkla träning kan jag tala om. Men när man har lärt sig det, blir livet riktigt roligt. Det är då alla möjligheter öppnar upp sig för att du är lycklig och säker i dig själv.

 1. Förklara ditt löshår, dina ständiga besök på skönhetssalonger och ditt evigt bloggande om pedikyr samt att man kan fråga sig varför ni tar in plastikkliniks annonser i Egoboost? Märkligt!
  Sten i glashus?

  1. Word!
   Jag vet INGEN som är så falsk som Isabella.
   Hon har både ett falskt yttre och ett falskt inre.

   Lösnaglar, löshår, laserbehandlingar i ansiktet, permanent hårborttagning på bikinilinjen…

   Och i hennes webshop sålde hon läppförstorande medel till tonåringarna.

   1. Det är ju inte alls samma sak!! Ni menar att ni inte rakar er, målar naglarna osv eller? Sjukt att ni kan jämföra det med en plastikoperation. Ni är bara ute efter att leta fel, blir så trött på dessa negativa kommentarer! Peppa, sprid glädje, sluta klanka ner!

    1. Jag håller verkligen med dig Linda! Löshår och nagellack är endast tillfälligt, en bröstförstorning är det inte, så de grejerna går verkligen inte att jämföra med varandra!

     1. Hon skrev själv att det var en skillnad om man t.ex. hade brännskador osv, det är väl självklart att hon kan laserbehandla bort ärren i ansiktet, hur kul tror ni det är att gå runt med dom resten av livet i ansiktet? Jag tänker själv göra samma sak, inget fel med det!

  2. Det jag reagerar på är meningen om att skönhetsindustrin utnyttjar tjejer med dålig självkänsla. Det är väl precis det Isabella själv gör. Hon skriver böcker som hon tjänar pengar på att för tjejer med dålig självkänsla. Hon menar att hon hjälper dem. Skönhetsindustrin hjälper också tjejer med dålig självskänsla, fast på ett annat sätt. Säger inte att det sättet är bra, men vad är skillnaden mellan Isabella som tjänar pengar på sina böcker tack vare tjejer som har dålig självkänsla, eller skönhetsindustrin som tjänar pengar på operationer takc vare tjejers dåliga självkänsla?

   1. Förresten, hennes kompis Angelica har ju fyllt sina läppar. Undrar om isabella predikar för henne om hennes dåliga självkänsla och hur dum hon är som låter sig utnyttjas av skönhetsindustrin?

   2. Men suck, Isabella jobbar hårt för att FÖRBÄTTRA tjejer självkänsla medan skönhetsindustrierna UTNYTTNAR tjejers dåliga skälvkänsla för att tjäna pengar.

   1. Ja, rejäla fillers i läpparna också, hon kunde ju knappt prata ens.
    Hur kan hon bara sitta här och moralisera när den videon finns!?

    1. Jag förstår inte ens varför hon har massa aggressioner mot just skönhetsindustrin. Avundsjuka ? Antagligen har någon snubbe ditchat henne för en snygg brud som faktiskt brydde sig om sitt utseende och sin kropp , så nu vill hon väl att alla ska se ut som hon för att hon ska slippa konkuransen, för på stureplan kan jag tänka mig att bella tillhör kategorin ´de mindre snygga´!

   2. Som Bella har nämnt en miljon gånger så är det tigerbalsam!

    Hade det varit fillers så har man väl ändå rätten till att ändra sin åsikt?

  3. Ja men hallå! Fillers går också ur läpparna efter ett tag, så som hennes behandlingar gör! Om Bella tycker att man ska vara sig själv och älska sig för den man är, tycker jag att hon själv borde sluta sminka sig, ha löshår och gå på alla dessa behandlingar. ”Man ska ju älska sig själv precis som man är!”

  1. Man behöver inte säga att det är dubbelmoral, utan mer att alla har sina gränser. Bellas kanske går vid injektioner. Mina går vid kirurgiska ingrepp. Allas gränser går nånstans. Mamma berättade att när hon var liten såg alla snett på grannfrun som färgade håret – det ansågs billigt och fel att göra. Alla tider har sina gränser och tabun.

   1. Nej så enkelt är det tyvär inte Sandra, användandet av löshår samt beroendet av att gå på skönhetssalong är ett bevis på attt du inte duger som du är, att sedan skriva ett långt inlägg om koplex och självkänsla går bara inte ihop.
    Sedan kan man ju absolut inte ta in annonser för bantningspiller och plastikliniker om mn ska ha någon som helst trovärdighet kvar.
    Lurar några 13 åringar men som tur är inte alls så många som hon vill göra sken av.

    1. Det är visst ”så enkelt” Yvonne. Det är en klar skillnad på att använda löshår, lösnagar, gå på ansiktsbehandlingar osv och att sätta kniven i kroppen eller stick nålar för att spruta in ämne som naturligt inte hör hemma i kroppen. Skönhetsingrepp (operationer och injektioner) ses av allt förmånga som en ”enkel väg till lycka” men i självafallet är det så att det är psyket som det är ”fel” på.

     Jag känner, tyvärr, många tjejer som av allmänheten ses som snygga, attraktiva, söta osv men som har urusel självkänsla och konstant känner ett behov av att ändra på utsidan för att de ska duga och passa in. Imotsats till detta ses jag och mina närmaste vänner som alldagliga tjejer och jag kan säga att alla vi är fullkomligt nöjda med oss själva.

     Jakten på det ”perfekta” idag är löjlig.

     1. Men hon har fortfarande tjänat pengar på annonser från kliniker som utför plastikoperationer.
      Förklara det tack?
      Jag vet att BB inte tycker pengar luktar men då ska hon knipa igen också.

 2. Får jag fråga en grej. Du tycker det finns viktigare saker än att fixa sig själv ”under kniven”. Men trots det köper du ständigt mattor för 20 000 till ditt hem. Dyra skor och väskor. Som är helt bortkastade pengar. Förstår att du kommer skriva att det är en investering. Men tror du inte det är så dessa människor ser det här. En investering för att få känna sig finare? 🙂

  1. Men det är just där problemet ligger, allt för många som skönhetsopererar sig gör det inte bara för att se finare ut, utan för att KÄNNA sig finare. Vilket bottnar i något helt annat än ren yta och kan alltså inte fixas till oavsett hur mycket man förändrar på sitt utseende.

 3. Bra skrivet Bella!!!
  Tycket verkligen synd om de här människor som är så pass beroende och söker jämnt uppmärksamhet.

 4. Det gör ont med för stora inre blygdläppar. Man kan inte cykla för då skaver det. SKÖNHETSOPERATION? NEJ!

 5. Haha, du gör ju för fan inget annat än och håller på med ditt utseende hela tiden! Sluta med dina floskler, du gör bara bort dig.

 6. Fast det ska ju inte göras för självkänslan utan som en kul och ytlig grej. Jag använder restylane, och jag duger som jag är! Min duglighet sitter verkligen inte i mitt yttre, det är faktiskt väldigt ytligt och dömande att döma mig utifrån mitt yttre (och vad jag väljer att göra med det).

  Nej, min duglighet sitter i mina fina egenskaper såsom att jag är en väldigt god, kärleksfull och solidarisk människa som tycker om att hjälpa andra. Mitt utseende är det minst viktiga – för er.

  Då spelar det ingen roll att jag har restylane i ansiktet. Eller smink. Eller shellac. Eller hårfärg. Eller vad nu folk väljer att göra för att känna sig lite vackrare/snyggare. För ja, ni glömmer smink och hårfärg. Varför använder ni det? De flesta skulle nog svara för att jag tycker jag är finare i blekt hår, är snyggare i mörkare ögonbryn etc.

  Och det är inget fel med det! Människor har genom alla tider sysslat med det vackra, det sköna i livet, o konst och i utseende/kläder. En del uppskattar det mer än andra, och det är också ok, var och en gör som den vill!

  1. Sant! Precis så tänker jag också. Att säga att mitt självförtroende sitter i mitt utseende är så korkat. Jag har jättebra självförtroende, jag älskar mig själv men jag känner mig mycket bättre till mods om mitt hår är nytvättat än om det är fett och smutsigt. Jag känner mig modigare om mina tänder är vita och rena än om jag har mat mellan tänderna. Och på samma sätt vill jag också ha fylligare läppar. Det påverkar inte min intelligens eller mitt värde, det är min ensak och det är korkat att döma mig för det.

  2. Haller med bade kloka Sandra och Linnèa under! Precis sa tycker jag med. Men problemet ar att manga tjejer inte ser plastikkirurgi som en ”kul och ytlig grej” utan deras sjalvkansla hanger pa att ha storre brost eller lappar. Och det tycker jag ar riktigt synd. For utseendet ar ju bara det, yta.

   Och jag forstar inte vad ”alska dig som du ar” har med att ”ga osminkad” att gora. Ditt varde som person sitter ju inte i utseendet.

 7. Tandblekningar, löshår, laserbehandlingar osv… Isabella Löwengrip har gjort de flesta skönhetsingrepp.

 8. Isabella!
  Att Du kunde gå ut med MVG i svenska, är för mig en gåta! VAD hade ni för underliga lärare i svenska på Jensen gymnasium??????

  Efter att ha noterat ett mycket stort antal felstavningar och andra skriftliga fadäser, undrar jag, hur man över huvud taget vill etablera en blogg och blottlägga sina tillkortakommanden, utan att skämmas!???? Mycket märkligt!

  ”förrens” dyker upp, även i dag. Att bedriva högre studier, utan att ens kunna stava sitt modersmål är lika märkligt!

  1. Har du missat att hon har dyslexi? Jag är snarare imponerad att hon klarar det så bra. Och om du inte har märkt det så är det minst lika mkt felstavningar etc i de flesta andra bloggar.

  2. Fast nu när du skriver den här kommentaren så märks det ju att du verkligen anstränger dig för att ditt språk ska låta fint och avancerat så det blir nästan löjligt. Det är en blogg! Klart man ska kunna skriva lite som man vill – lite talspråk.

   Jag har ett väldigt akademiskt ordförråd och plockar fram det på tentorna men när jag bloggar, kommenterar och pratar med kompisar så bryr jag mig inte ett skit om det där.

   Sen blir det ju lite dubbelmoral när du blandar ett byråkratiskt språk med alldeles för många utropstecken och blandade stora och små bokstäver 😛

  3. Hur kan man mobba någon som har dyslexi? Skulle du säga så till henne om du träffade henne på riktigt? Du är en fruktansvärd människa. Tänk noga igenom vad du skrivit innan du skickar kommentaren nästa gång. Sprid glädje istället för illvilja.

 9. Jag håller med om det mesta du skriver och vill verkligen skriva väl rutet!

  Däremot är det lite hyckligt av mig. Jag själv fixar naglarna och använder smink oftast och ändrar på ytliga saker för att göra mig själv finare. Inga ingrepp, men väl en förändring av mitt yttre för att gilla det mer.

  Jag tror att den springande punkten, precis som du skriver, är självkänsla. Det är svårt att sätta fingret på vilka ingrepp/förändringar som görs i hopp om att fixa en bättre självkänsla och vilka ingrepp/förändringar som görs för att man själv tycker att ”idag vore det himla fint med röda naglar”.

  Vad man än må tycka: ett mycket bra inlägg som åtminstone fick mig att tänka till om hur jag själv står i frågan i förhållande till andra, men främst till mig själv.

 10. Alla är olika. Och om någon mår jättedåligt över att den tex har ”jättesmå” läppar så tycket inte jag iaf att det är något som helst fel att den personen fixar dem för att han/hon skulle må bättre. Sen finns det ju fall då det bara går till överdrift ibland kan jag tycka. Men man behöver absolut inte ha dålig självkänsla för att man har komplex. Det tycker inte jag. Men men, som sagt alla är olika.

 11. Vilken tur att du påpekade att du har råd med alla dessa ingrepp.

  Ta av dig löshåret, lösnaglarna och sminket – gå som gud skapade dig. Skulle du må lika bra och ha samma självkänsla som när du är uppiffad?

  Jag skulle om jag hade råd också ha löshår och fixa naglarna tex. Och jag skulle absolut må bättre och känna mig snyggare.

  Jag skulle däremot må väldigt dåligt av att inte behärska mitt modersmål i skrift. Men det är ju lätt fixat, skolan är gratis i Sverige.

 12. Haha shit va alla ska klanka ner på henne. Det är ju skit bra skrivet , det är ju så det är . Att man gör pedikyr & manikyr är la inte samma sak som att spruta in skit i läpparna ? Herregud vilken jämförelse ni gör ?
  Isabella gör ju vissa ingrepp med måtta. Som att bleka tänderna , det är ett ingrepp . Bara för att hon tar upp detta ämne och säger att det är brist på självkänsla behöver hon väl inte se ut som en bohem eller? (förstå mig rätt) en människa som ska vara som när adam o eva levde. Det med ärren förstår jag ! Men som hon säger , det tar lång tid att få en bra självkänsla och det får man jobba med livet ut.Vissa grejer måste man ju testa för att veta att det är fel , då vet man att det inte gör en lyckligare.

  Och stavning, palla att påpeka om stavning. Vi sitter inte på en svenska lektion eller? Ni som säger något om de .. herregud .

  1. Bra skrivet! Håller med dig, det går inte att jämföra diverse botoxbehandlingar med pedikyr/manikyr. Så fånigt, folk vill bara klanka ner på Bella och det är sådana som behöver förbättre sin egna självkänsla .

 13. Vem är du att sätta dig till doms över andras val?

  Du kanske inte bryr dig om ”en rynka i pannan” eftersom du är för ung för att ha fått det, men helt uppenbart bryr du dig om en massa andra skönhetsfel på dig själv. Varför skulle du annars bleka tänderna? Sätta i löshår? Solduscha? Gå på laserbehandlingar? Osv.

  Du verkar inte precis nöjd med dig själv heller, så sluta med ditt hycklande präktiga skitsnack.

 14. Mycket bra skrivet Bella!

  Okej att man går till en hudterapeft för att göra portömning och fuktmasker, eller att man färgar håret och har en snygg frisyr.

  Men att spruta in vätskor, lägga sig under kniven och förändra delar på sig kropp som man inte kan förändra tillbaka – där går min gräns.

  Det är skönt att du har fötterna på jorden, och att det finns åtminstonde en bloggare man faktiskt få vettiga tips från 🙂

  Du har lyckats, och det är inte genom ditt utseende, det är för att du är smart! Kunskap är makt och du kommer vara framgångsrik hela ditt vuxna liv! Ta vara på det, inte alla som får chansen 🙂

  Trevlig helg!

  // Magda

 15. Har du tänkt på att vissa fokuserar på sitt utseende och andra på sin karriär på ett sjukligt sätt. Båda vill lämna avtryck, på ett eller annat sätt. Vissa genom att vara sjukligt vackra och andra avundsvärt framgångsrika. Det är samma komplex, det visar bara olika uttryck. Ingen är perfekt, men man ska nog inte kasta sten i glashus……

 16. Isabella, vem är du att bestämma för unga tjejer vart de ska dra sin gräns?
  Du själv lägger ner flera timmar i månaden på att fixa naglarna, på att fixa håret med löshår, och för att inte tala om när du höll på med att ta bort dina acneärr i ansiktet.

  Varför hålla på och ge unga tjejer dåligt samvete pga av att de vela göra sina läppar större eller ta bort en rynka i ansiktet?
  Vart finns skillnaden på dessa angrepp och dina laserbehandligar för huden? Är det nålen som gör den extrema skillnaden enligt dej?

  Skärp till dej, allting är inte svart eller vitt!

 17. Bra skrivet! Jag håller helt med dig att det finns annat att tänka på, och förstår folk som har bekymmer precis som du skriver. Kanske brännskada eller liknande, och kirurgi som kan förbättra ens levnadsförhållanden och inte bara estetiskt då. Kan tänka mig att en del kanske har PROBLEM av alldeles för stora blygläppar så att man har ont, men det tycker jag är en helt annan sak än att bara göra det för att få underlivet ”snyggt”.
  Jag förstår inte att folk VÅGAR lägga sig under kniven och skarva i te.x. näsan för att få en annan form på den eller liknande. Det är inte som att färga håret, det kommer ALDRIG tillbaka om ångrar sig!

 18. You gotta work with what God gave you, så att säga… Det är ju extrem skyllnad på skönhetsvård (fixa naglar, ansiktbehandlingar, hårinpackingar, fila fötterna, trimma näshåren) det är att göra det bästa av det man har, klart alla vill vara snygga. Sedan finns skönhetoperationer och det är ju en annan sak att förstora och förminska diverse kroppsdelar genom kirurgiska ingrepp. Alla får göra som de vill men tyvärr tror jag inte att många av dem som lägger sig under kniven vet varför det gör det och är kanske inte informerade om konsekvenserna.

  1. Precis det jag tänkte på! Undrar hur sjutton folk tänker när de jämför att fixa naglar och sminka sig med operationer, där man ändrar en kroppsdel för gott. Man opererar inte bara en frisk kropp som ej behöver opereras, utan de kan även vara farliga. Och för att inte tala om fillers och botox… Man måste verkligen avsky sig själv om man vill utsätta sin egen kropp för sånt!

   1. Alla har sina egna gränser. Mina går vid kirurgiska ingrepp, det vägrar jag, men injektioner är inga problem än så länge. Men jag känner också att det är en kul grej jag testar som ung, kan lika gärna sluta om ett par år.

    Men det är svårt det där vad man gör för sin egen skull för att det är kul att känna sig fin och vad man gör för andras skull. Man färgas av den kultur och kontext man lever i såklart.

    I Sverige är det lite tabu att tycka om utseende, skönhet och det vackra i livet. Det anses fel att bry sig om sådant, det tillhör det lutherska arvet (tungsinthet, strävsam arbetsmoral, alla ska gå i grå potatissäckar ;-)) och jag avskyr det. Låt människor hålla på med sina lösnaglar, löshår och sina sminkprodukter och injektioner om det glädjer dem, vi får hoppas att de flesta inser att det bara är yta och att vår duglighet sitter i om vi är fina goda och hjälpsamma personer.

    1. Jag förstår inte varför det måste vara antingen att man vill gå runt i potatissäckar eller fylla läpparna/kindbenen och dylikt! Jag gillar att sminka mig och göra mig fin/fräsch på andra sätt, som Anna skrev ”You gotta work with what God gave you”. Det jag ser absolut inget fel i, men att gå och må dåligt över en lite för stor näsa eller för små läppar känns lite… Finns det inte mer betydelsefulla saker i livet att lägga sin energi och sina pengar på? 🙂

     1. Jag ska operera mina bröst MINDRE för att jag har ont i mion nacke och rygg och för att jag måste använda dubbla sportbhar för att kunna springa på ett rullband. Sedan är dom alldeles för hängiga och jag kan inte köpa en vanlig bh på lindex etc. Min åsikt är att jag tycker det är tråkigt att de flesta här säger att man har dålig självkänsla för att man utför ett kirurgist ingrepp. Ett kirurgiskt ingrepp kan faktiskt vara till STOR NYTTA! Jag tycker absolut att det inte får gå över styr med alla ingrepp men att säga att alla har dålig självkänsla för att man gör det, det tycker jag är fel! Jag är nog bäst på att berömma mig själv och tycka att jag själv är fin. Men som sagt så har jag stort problem med mina stora bröst ( 75 f) har jag i strlk. Alla har gietvis rätt till sin åsikt men här är min! Jag tycker det är fantastiskt att man kan ändra det man inte är nöjd med!

 19. Ironiskt att läsa detta överpräktiga inlägg av Isabella, när man samtidigt bombarderas med reklam för tandblekning, bikintrosor som ska ge fyllig latinorumpa, serum till ögonfransarna, svindyr foundation och gud vet vad på hennes blogg. Det är så mycket skönhetsreklamshets på denna blogg att den ofta till och med döljer inläggen!

  Så, hur var det nu med det där berömda glashuset fröken Löwengrip? Ähum…

 20. Det är väldigt vanligt att man har ont i underlivet pga att dom inre hänger utanför. Finns dom som inte kan cykla, rida eller ens ha sex. Om jag led av detta hade jag också fixat till det. Så du kan ju ta reda på fakta innan du dömmer andra! Hon på tv sa ju till och med att hon måste sära på allt för hitta klittan och hitta ”in”! Pinsamt av dig..

  1. Men det är väl en väldigt stor skillnad om man har fysiska men och komplikationer av någonting och vill ta bort det av den anledningen? Jag har också funderat på att ”förminska” mina blygdläppar i hur många år som helst just för att de skaver osv. Men jag skulle aldrig göra det för att någon annan skulle tycka att jag såg bättre ut, alltså skulle jag enbart göra det för min egen skull. Och det är ju precis det Bella skriver.

   Jag tror inte problemet ligger i ATT människor utför skönhetsoperationer, utan VARFÖR och det tror jag var och en avgör bäst själva.

 21. Ett brännbart ämne, men nödvändigt att diskutera, tror jag. Alla unga människor och en del äldre också förstås är säkert svältfödda på både bekräftelse och självkänsla. Att bli sedd innebär att jag är någon och syns jag inte så finns jag inte. Det är så klart viktigt för varje enskild människa. Att synas = framgång hos många idag och vi matas med det via media och inte minst bloggar. Många vill nog förändra – inte för sin egen skull, utan för att duga.

 22. Fantastiskt skrivet. Precis det där orden får en att tänka till, känna och acceptera sig själv för att man är den man är helt enkelt. Om vi la ner ens hälften så mycket tid och tankar på annat än på kroppsliga ideal skulle alla kunna bli president. Tack för de fina orden.
  Och till er som anser att pedikyr och ansiktsbehandlingar är ingrepp. Tänk om! det är en vardagslyx som får en att må bra och känna sig ompysslad, det är inte ett ingrepp som tar bort eller byter ut. Juste!

 23. Isabella har gjort många ingrepp som inte går att ångra.

  Tandblekning
  Permanent hårborttagning av bikinilinjen
  Laserbehandlingar

  Tycker inte att det tyder på nån vidare självkänsla.

 24. Igår när de pratade på ”Debatt” om skönhet och skönhetsoperationer så hoppades jag så innerligt att du, Bella, skulle synas i TV-rutan.
  Visst, Linda Rosing och Jane Timglas imponerade mer än vad jag trott.. MEN.. Vem fan var snillet som släppte in Hanna Widerstedt?! Hon svarar kulturkvinnan, som förespråkar naturlig skönhet, med ”ÄR DU DUM I HUVET?!” – vad fan är det för rimligt argument? Det är inte att debattera. Hon kom dit enbart för att skrika och förvärra situationen lite till för osäkra tjejer.

  Jag ville se dig, jag ville se någon som genuint kunde stå upp och säga att man är fin som man är för vem har rätten att säga att det inte är så?
  95% av de som skönhetsopererar sig idag gör det för andras skull och p.g.a ”samhällets ideal”. Ska det vara så? Det är nästan ingen som gör det för sin skull och de som faktiskt gör det har oftast börjat må så dåligt över någon kroppsdel FÖR ATT någon annan påpekat att ”så här ska det inte vara” någonstans bak i tiden och så har det hängt med.

  Nä, skärp er nu. Blondinbella är en riktig förebild och fan vad jag önskar att fler kunde vara som henne och förespråka naturlig skönhet!

  TACK SOM FAN till dig Blondinbella som hjälpt mig med mitt självförtroende och min självsäkerhet. Fler borde vara som dig. Tack.

  1. Så Bellas två Chanelväskor för 30000 kr/styck är inte på grund av ”samhällets ideal” som du nämner? Slinga håret, använda mascara och alla kläder är ju på grund av samhället. Utveckling kallas det, och trend. Visst är det bevisat att operationer på sikt inte stärker självkänslan, men det gör ju inte lyxkonsumtion heller…

 25. Mycket bra skrivit Isabella! Efter jag kollade på skönhetsbubblan och debatt önska jag att jag också hade en stor röst i samhället, så jag uppskattar att du tog upp det och får unga tjejer att förstå att det där är inte skönhet och inget man ska eftersträva! Så tack!

  Trevlig helg!

 26. Fast vadå. Det är inte som att ens självkänsla skulle bli totalförstörd för att man ändrade sitt utseende så man blev nöjd med det? Och nu menar jag inte skönhetsingrepp utan jag menar gå ner i vikt och göra om håret osv för att bli snyggare. Det känns lite som att Bella ibland förespråkar att om man inte tycker att man är snygg och vill göra nåt åt det så har man dåligt självförtroende. Man kan ju vilja vara t.ex. smalare även om man inte hatar sig själv….

 27. Nej, stärk självkänslan genom att köpa väskor för 30 000, mattor för 10 000, ringar för 100 000 (?), resor för 10 000-tals och en kudde för 1000 kr. Därutöver massa SPA-behandlingar, ansiktsbehandlingar och laserbehandlingar. För där verkar din ”självkänsla” sitta…

 28. Bra skrivet, det är först och främst viktigt att acceptera sig själv! Dessutom kommer riktig skönhet inifrån 🙂

 29. ”Jag har aldrig lagt en tanke på hur min panna rynkar sig eller hur mitt underliv ser ut. Jag har viktigare saker för mig.”

  Viktigare saker enligt dig ja! Men det finns människor som faktiskt tycker sådant är viktigt! JA, det är synd att människor mår dåligt över hur de ser ut, men när du skriver så, så låter det som om du tycker du är mycket bättre än dem. Och oroa sig över utseende, du som fixar dina naglar titt som tätt och springer till frisören för att få håret färgat eller fönat – vem är du att bestämma när gränsen går?

 30. Och att du vill bli en ägare av en övervärderad bil har inget med status att göra? De tjejer precis som dig, gör det för att syna och känna en slags ”frihet” i vardagen/samhället. Kasta inte sten i glashus, för du vet mycket väl att även en Nissan tar dig dit du ska!

 31. Du bleker ju dina tänder! DU har gett mig komplex! Alla kan inte bleka sina tänder… av olika anledningar.

  1. Om Bella har gett DIG komplex, så borde du fundera på ditt eget självförtroende och självkänsla. Att skylla dina komplex på någon annan.. Det är ENDAST du som kan tillåta dig att vara missnöjd eller inte med dig själv. Ingen annan.

 32. Problemet ligge enligt mig inte på de tjejer som gör dessa ingrepp, på deras betydelselösa vardag (eftersom Isabella menar att hon har viktigare saker att göra än plastikoperera sig) eller kanske ens på speciellt dåligt självförtroende. Pumpas du omedvetet dagligen av ideal om hur du ska vara, se ut och bete dig för att vara en tjej, tjejig och åtråvärd för män (eftersom det tydligen är det absolut viktigaste målet i livet), är det inte svårt att hitta tid att fundera på saker man är missnöjd med.
  Jag sitter tex under tentavecka – och jag lovar att jag har en hel del i mitt huvud just nu – och funderar på om jag ändå kanske ska ta och försöka fixa min näsa. Att det handlar om att ”ha viktigare saker för sig” är en extrem förenkling av hur verkligheten fungerar.

  Tänk inte på en flygande elefant, och du tänker instinktivt på en flygande elefan.
  Att tänka på sitt utseende är som det ser ut i samhället idag egentligen bara helt naturligt.
  När det högsta värdet och tillgången ligger i hur du ser ut, åtminstone i de flesta kretsar. Samtidigt som du som snygg, nyrakad och storläppad har godare chans att hitta en man.
  Rädslan för att inte få kärlek i livet, eller ett bra jobb hänger som ett åskväder över oss tjejer, och det är inte brist på att påminna oss om hur man gör; ”Såhär tillfredsställer du din man”, ”Såhär får du en man – var framåt och lukta gott” osv..

  Även om Isabella skriver att ingen blir lyckligare av att plastikoperera underlivet, och jag till viss grad håller med, så kan man inte dra det dit. Det är inte där problemet ligger, om man blir glad av det eller inte. För att det ens är en möjlighet att operera sig betyder att det finns ett ideal, en påtryckning, något som säger att ”då kommer allt bli bra”.
  Det är inte tjejers fel. Det är större än så. Och alla tjejer har inte den inre styrka att bygga upp sin självkänsla. samhället med alla normer och ideal, ens bakgrund, vänner, omgivning och familj kan ibland vara ett högt berg att klättra över, och då kanske det är ”lättare” att ta ett ingrepp-under-lunchen.

   1. Det är ju vi som GÖR samhället. Det är vi som ÄR samhället, så på så sätt är det också vårat fel. Media skulle aldrig ha dessa ideal ifall inte vi hade tillåtit det och tagit efter det.

 33. Vissa bygger sin självkänsla med Chanellväskor,andra med Botox.Vem är Bella att avgöra vad som är bästa valet?

 34. Oj, vad mycket negativa kommentarer! Självklart är det roligt att känna sig snygg, det är ju därför vi använder smink osv. som folk kommenterat här. Men det hon påpekade var ju att många tror att man kan göra en quickfix på sitt självförtroende genom en operation. Jag är inte emot skönhetsoperationer, men jag tycker man ska tänka igenom och göra dem av rätt orsak. Annars kan man alltid hitta nåt nytt att fixa och aldrig bli nöjd.

  1. Så quickfix genom att köpa två Chanelväskor på vardera 30 000 kronor är bättre för självförtroendet på längre sikt? Det är så mycket dubbelmoral i Bellas inlägg. Som någon redan nämnt har Bella själv gjort ingrepp och ”förskönande behandlingar”…

   1. Men vad fan har hennes väskor med självförtroendet att göra? Köper du väskor för att få bättre självförtroende? Prylar överhuvudtaget har inget med ett självförtroende att göra! Så löjligt att ens jämföra en väska med operationer som du aldrig någonsinn kan ångra efteråt och som kan om du har otur ge dig men för livet.

    1. Börja läs vetenskapliga artiklar. All köpkonsumtion beror på SAMMA ting som skönhetsoperationer. Man tror att man ska må bättre och få bättre självkänsla. Så jo, caroflina har faktiskt väldigt rätt. Välkommen att läsa min magisteruppsats i ämnet som finns på Pubmed. Fler artiklar baseras på samma ämne! Varför tror du annars att folk lägger multum med pengar på märkesvaror om inte för självkänsla och bekräftelse.

 35. Har du tänkt på en sak, att det där är dina tankar? Att du inte skulle bli lyckligare av något sådant?! Jag själv är 21 år, har gjort både mina bröst och mina läppar! Och jag har aldrig varit så nöjd i hela mitt liv? Jag mår så bra just nu!! Och ångrar inget en enda sec. När du då sitter och skriver sånt här så är den enda som klankar ner på nått du….. Det är du som ”klankar ner” på oss som blir berörda? Har du någonsin tänkt på det. Alla har olika syn på sånt här, och vad du tycker är inte alltid vad som alltid är det ”rätta” . Tänk på det när du skriver om sånt här.

  1. Men det är ju för fan hennes blogg så det är väl ganska uppenbart att det är hennes åsikt?! Sedan att jag tycker ni verkar vara lika blåsta bägge två men hon måste väl få uttrycka vad HON känner i HENNES blogg? Skriv du vad du vill i din egen…

  2. Jättebra skrivet, tack! Hon klankar faktiskt ner på de som gjort ett ingrepp! MEn du har helt rätt!

 36. Bra skrivet Bella! Orkar inte kasta mig in i alla diskussioner ovan, alla ska verkligen vrida och vända på allt du skriver… Att folk orkar!

 37. Jag blir så irriterad när jag läser alla kommentarer! Det Isabella säger är att självkänsla och självförtroende är något man måste arbeta med och inte något som går att fixa genom ett kirurgiskt ingrepp! Att man väljer att färga håret, använda lösnaglar eller bleka tänderna är en helt annan sak då det inte är någon permanent förändring som kan komma att skada kroppen. Hur vanligt är det inte med ryggproblem pga bröstförstoringar? Det är heller inget fel med att köpa snygga saker och vad gör det om de är dyra? Har man råd så har man råd av en anledning och då förtjänar man det. Att vilja se bra och fräsch ut handlar om hur man representerar sitt personliga varumärke utåt. Isabella har helt rätt, att plastikoperera sig är inte en lösning på dåligt självförtroende.

 38. Du skriver ”Jag blir verkligen ledsen när jag ser ett sådant program och arg på hur industrin utnyttjar tjejer med dålig självkänsla.” och samtidigt ser jag reklam för tandblekning, mirakelfoundation och brunutansolkräm på din sida. Du tjänar alltså pengar på andra människor dåliga självkänsla likväl. Tänk innan du skriver nästa gång.

 39. Tråkigt att så många ska ha så mycket negativt att säga här men jag måste bara säga att jag älskar att du tar upp det här med självkänsla. Det är som du säger inte lätt och man måste öva öva öva!!

 40. Bella, så grymtbra skrivet! Jag blir så stolt och ännu mer bestämd över att bara aceptera att jag är jag. jag skapades så här och jag ser ut så här. bara att bestämma sig för att gilla läget och göra det bästa av situationen! 🙂 läser några kommentarer om att du skulle vara falsk som skriver så här för att du går till hårsalonger och förlänger håret, manikyr på naglarna och laserbehandlar bikinilinjen.. alltså bara föra att man bryr sig om sitt yttre betyder inte det att man inte gillar sitt yttre! hårförlängning, lösnaglar, nagellack eller vad det nu är, kan man ju se som kläder! något som bara förbättrar! Dessutom är det saker som man kan ta bort, ångra… en skönhetsoperation däremot är för evigt och man kan aldrig få tillbaka det man tog bort eller ändrade.
  Jag Hejjar på dig Bella! Du är så grym!

 41. Man märker att de flesta som kommenterar letar efter det negativa. Sluta tryck ner någon som skriver i all välmening- Visst dubbermoral hit och dit, tendenser till det kan man hitta överallt! Människor som säger emot sig själva. Men fokusera på det viktiga, frågans innebörd. Alla vill väl må bra och se bra ut – men det viktiga är att man accepterar att man får utgå från sina egna förutsättningar. Skönhetsvård och skönhetsingrepp är två olika saker (att man ens ska behöva förklara det?!). Att gå på någon som ”underhåller” det man redan har är ju absurt, det gör majoriteten av befolkningen. Men att däremot göra ett ingrepp som Ändrar(!) sitt utseende är frågan hon tar upp ovan. Enligt folk som kommenterar ska det vara allt eller inget? Gå som gud har skapat dig, osminkad iklädd sopsäck eller lägg dig under kniven och skapa dig som du egentligen ville bli skapad. Man blir ju mörkrädd. KLART SOM FAN MAN VILL UNDERHÅLLA SITT UTSEENDE OCH HA PÅ SIG FINA KLÄDER SAMT HA DET FINT HEMMA, OCH ALLT HÖR DÄR TILL. Allt eller inget – eller allt i måttlig mängd? Lagom är bäst, i alla kategorier!

  1. Fast nu är ju inte ”inte hålla med” synonymt med att ”leta efter det negativa”? Så länge man inte är elak eller ännu värre går till personangrepp får man ju argumentera emot. Många som inte håller med just i det här inlägget och säger ifrån kanske försvarade henne stenhårt förra gången ett inlägg skapade debatt? Hm?

 42. Otroligt bra skrivet Isabella, jag försöker verkligen ta åt mig allt du skrivit här då jag försöker jobba mycket på en bättre självkänsla – jag tror vi är många som behöver dina ord. Du inspirerar verkligen och jag önskar det bästa för dig!

 43. Såg att Lenhud i Malmö har ett fint erbjudande för alla som är intresserade av Botox. Jag funderar själv på att prova ta bort min argrynka i pannan.

 44. Hej Louis, jag var på Lenhud i Malmö och fick hela pannan rynkfri med Botox i förra veckan och är supernöjd. En jättegullig läkare som är duktig och försiktig. Hit kommer jag att gå fler gånger. Dessutom fick jag en värdechek på 500:- som jag kan använda till vilken laserbehandling som helst.

 45. Kan inte annat än att hålla med.
  Jag respekterar dock de som önskar göra olika skönhetsingrepp och alla har sina anledningar men att göra det. Men om man gör ingrepp i tron om att må bättre och/eller bli mer omtyckt så är det ledsamt. Det finns idag sätt att på ett hälsosamt och ofarligt sätt bromsa åldrandet och det känns mer relevant än att bara angripa redan uppkomna symptom om man ex tänker på linjer och slapp hud.

 46. Jag bara undrar ni som tycker att det är så stor skillnad på att ha exstensions, fejk naglar osv jämfört med att göra ett ingrepp eftersom man ändrar kroppen för alltid. Alltså jag menar ni som tycker det är ok med exstensions men inte ok med ingrepp. Tycker ni att det är lika illa med tatueringar också. Då ändrar man ju också kroppen för all framtid. Ser ni det på samma sätt. Att det är personer som genomför det med lågt självförtroende som snabbt vill fixa och ändra för att må bättre?

  1. Visst är tatueringar, piercing och läppförstoringar en del av samma utseendefixerade självupptagna samhälle.
   Ren hud och naturliga läppar/bröst är snyggare och mer attraktivt.

 47. Jag undrar verkligen när du fick monopol på ordet ”självkänsla”. Isabella bestämmer vad det är, Isabella berättar för alla unga tjejer precis hur läget ligger till, Isabella bestämmer vad ett ord som hon inte själv uppfunnit egentligen betyder.
  Du slänger dig med uttrycket hit och dit – helt utan att tänka. Hur fan hamnade du där?
  Det är ju du som dömer efter utseendet här. Du har BESTÄMT att tjejer som manipulerar sitt utseende (men självklart gäller det varken vad du springer på för behandlingar varje dag eller att du började hetsträna efter bikinibilderna) har ”dålig självkänsla”. Du har alltså BESTÄMT att självkänslan enbart ligger i utseendet. Manipulerar man utseendet har man ingen självkänsla. Gör man det inte (förutom vad jag skrev i parentes ovan) så har man automatiskt en ”bra” självkänsla.
  Det lustiga är att du ALDRIG förklarar vad självkänsla innebär. Jag vill ha en förklaring av det ordet, tack. Eftersom det ju uppenbarligen är ditt, och ingen annans.

 48. Jag är varken för eller emot operationer eller injektioner. Man sätter sina egna gränser, däremot tycker jag att det är viktigt att verkligen tänka över det noga.

  Jag tänker spara ihop till en bröstoperation, och nej inga enorma bröst utan helt normala. Just nu fyller jag jag knappt ut en 70a, och det bara på de minsta varianterna. Med sportbh blir jag totalt platt, jag tycker att bröst är vackert och har alltid längtat tills mina ska börja växa, men jag drabbades av ätstörningar i tonåren som nog stoppade växten inbillar jag mig. Nu jag är är 25, har varit gravid och sett hur ett par normala bröst ser ut på mig (när jag ammade fick jag ca 70c) så vill jag tillbaka, för jag var nöjd över estetiken. Självkänslan är inte ändrad varken positivt eller negativt.

 49. Jag brukar inte kommentera på bloggarna jag läser. Men Isabella, jag finner egentligen inga ord. Detta var helt sjukt bra skrivet.

  & när jag ändå är igång och kommenterar vill jag också passa på att säga att DIN blogg är den ända bloggen i hela universum jag mår så bra av att läsa. När jag klickar ut mig från din blogg har jag alltid ett leende på mina läppar. Du är grym! Vi ses i Malmö på din signering i Maj!

 50. Väldigt bra skrivet! Äntligen någon som fokuserar på det inre och inte på ytlighet. Dags för alla unga tjejer att acceptera deras värde och tro på sig själva som det är. Om alla kommer att se ut som en plast-barbie och att fokusera på kroppen istället för innehållet då är vi på fel väg.

  För de som vill få mer inspiration för personligutveckling samt karriärutveckling rekommenderar jag att följa min blogg,

  Ha en underbar och meningsfull dag!

 51. Åh Bella!!! Tack för att har denna bloggen! Tack för att du får mig att må bättre och känna mig stolt över mig själv trots alla mina komplex. Tacktacktack! Freakin love you!

 52. Lycka, Bella?! Nej Bella att förändra sitt utseende gör man för att det ger ökat VÄLBEFINNANDE!! Om du plus alla andra motståndare till kirurgiska ingrepp vet vad ordet betyder?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..