ANNONS

Skönhetsbubblan

/

Har precis sett på Skönhetsbubblan på SVTplay. Ett program om skönhetsingrepp. Jag blir verkligen ledsen när jag ser ett sådant program och arg på hur industrin utnyttjar tjejer med dålig självkänsla. Botox/fillers-industrin omsätter nästan en miljard per år bara den. Jag förstår att kvinnor som haft bröstcancer eller människor som har råkat ut för en brännskada vill återställa sitt utseende. Men det här ingrepp-under-lunchen är sjukt! Att människor väljer att lägga så mycket energi på hur ens kindben ser ut, en rynka i pannan .. Eller om ens inre blygläppar hänger är fruktansvärt. Jag har aldrig lagt en tanke på hur min panna rynkar sig eller hur mitt underliv ser ut. Jag har viktigare saker för mig. Det gör mig upprörd att se att tjejer tror att ens självkänsla ökar med att ansiktet blir slätare eller läpparna större. Självkänsla sitter betydligt djupare än så. Självkänsla och lycka handlar om att acceptera sig själv.

Jag skulle kunna om jag vill, fokusera på saker på min kropp som jag inte gillade. När jag väl började skulle jag säkert kunna skriva en lång lista på komplex. Jag skulle också ha råd att göra om allt om jag nu ville. Jag skulle helt enkelt kunna åka bort en månad, fixa till allt och komma tillbaka. Men varför? Det skulle absolut inte göra mig lyckligare. Det skulle inte ge mig en bättre karriär eller mer kärlek i livet. Snarare skulle jag bara bli vilsen. Jag är ju jag. Jag ser ut på mitt sätt och det är ju det som skiljer mig från alla andra. Jag har byggt upp min självkänsla utifrån den jag är. Jag har blivit den bästa versionen av mig genom att jag tycker om mig och tror på mig själv. Självkänsla är precis som kondition, man måste öva regelbundet och det finns ingen spruta i världen som snabbar på den processen.

Det tar tid att tycka om sig själv. Det är en jäkla träning kan jag tala om. Men när man har lärt sig det, blir livet riktigt roligt. Det är då alla möjligheter öppnar upp sig för att du är lycklig och säker i dig själv.

131
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00