Alliansen klarar sig utan KD!

Jag har följt debatten kring om ensamstående kvinnor ska få hjälp med assisterad befruktning. När jag har läst vad KD säger och står för blir känner jag ett stort suck och hoppas att dom lämnar Alliansen. Mer förlegat parti finns inte. KD säger att alla ska ha rätt till en pappa och jag håller inte med. Det vi dock kan enas om allihopa är att när man skaffar barn så vill man att barnets uppväxt ska vara så bra som möjlig, alla vill barnets bästa. Punkt. Men om det sedan är en mamma, två mammor, två pappor eller en mamma och en pappa tror jag inte har ett dugg betydelse. Jag har väldigt svårt att tro att ett barn skulle må sämre av att växa upp med en ensamstående mamma. Bara för att man är två föräldrar som väljer att skaffa barn ihop finns det inget som säger att det kommer att hålla. Det finns aldrig garantier. Det finns heller inget som säger att båda föräldrarna kommer att ta ansvar senare i barnets liv bara för att föräldern var med från början. Dock tror jag att en ensamstående kvinna som väljer att gå igenom den här processen (som inte är det enklaste direkt) faktiskt har funderat länge på om man vill ha barn och verkligen gör igenom det för att man tror att man kan ge barnet en bra uppväxt. Jag skulle hellre haft en mamma som fick mig genom assisterad befruktning – och där jag var efterlängtad, än att växa upp med två päron som kanske inte lägger den tid och kärlek som att barn behöver.

Det finns inget som säger att två alltid bättre än en, eller att en mamma och pappa är bättre än två pappor. Det är förlegat och jag blir tokig på dessa partier som bakåtsträvar och försöker hålla fast vid en norm som inte gäller i vårt samhälle längre. Det viktigaste för ett barn som växer upp är kärlek och stöd. Att föräldern finns där, alltid. Sedan om det bara är en mamma, bara en pappa eller två av samma kön har noll betydelse.

Jag har förstått att moderater taktikröstar på KD för att de inte ska glida ur riksdagen. Men nu får de gärna försvinna. Jag vill inte att alliansen samarbetar med det parti som har de mest förlegade 50-tals åsikter. Det är lika läskigt som att ha SD i riksdagen. Bara det att dom pratar om homosexuella istället för invandrare.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/alla-barn-ska-ha-ratt-till-en-pappa_6886387.svd

 1. Kvinnan finns inte till utan mannen och mannen finns inte till utan kvinnan. Det behövs en av varje för att det ska bli barn och eftersom det är så så är det en naturlig och självklar sak i världen att det ska finnas en mamma och en pappa i en familj. fråga bara alla barn om hur det har känts att inte veta vem ens mamma eller pappa är. En tomhet som man behöver fylla med något annat

 2. Här hade du för en gångs skull rätt.

  /Sossevänstern.

 3. Carina skriver:

  Väljer man att inte leva i en tvåsamhet så har man också gjort det aktiva valet att inte skaffa barn. Självklart kan man lyckas bli gravid ändå, men att skaffa barn via donation bör inte stå till förfogande för vem som helst, det ska vara för de som inte kan få barn, lesbiska par och dylikt. Att vara singel är en helt annan femma.
  Att argumentera om att ”ja men nu åker ju kvinnorna utomlands så det är bättre att vi legaliserar det i sverige också” vadå?! Ska vi legalisera droger också bara för att folk åker till Holland och röker på?! Jag tycker det är bra att KD finns med i Alliansen, de håller tillbaka alla liberalers spontana tokigheter. Det ska inte vara en kvinnlig rättighet att skaffa barn. Snacka om omvänd könsdiskriminering!

 4. Den här debatten är så fruktansvärt bakåtsträvande i det stora hela. �r det inte jämställdhet vi ska sträva efter? Kvinnan säger att mannen inte behövs. Vad hade hänt om mannen hade sagt dessa ord till kvinnan`? Barn är ingen mänsklig rättighet. Ska staten hjälpa ensamstående män med surigatmammor? Ska skattebetalarnas pengar verkligen gå till ett sånt här ändamål? -Jag vill ha, jag vill ha. Sånt snack hör hemma i sandlådan och är man i det stadiet ska man inte ha några barn..

 5. Emma skriver:

  Håller absolut inte med! Säger som flera tidigare – barn är väl ingen jävla rättighet. Ensamstående mammor har det tufft. Nu måste man väl ha ekonomi osv. för att ens kunna tänka sig insemination, men ändå. Och om mamman blir sjuk, om mamman dör? Jaha, då blir ungen föräldralös. Går väl fan inte och jämföra med de fall där pappan är frånvarande av olika skäl; det var väl inte tanken från början, oftast iaf. Men här ska man alltså göra ett aktivt val att barnet inte får ngn pappa? Vem har rätten till det? Vart fan är vi på väg egentligen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..