ANNONS

Alliansen klarar sig utan KD!

/

Jag har följt debatten kring om ensamstående kvinnor ska få hjälp med assisterad befruktning. När jag har läst vad KD säger och står för blir känner jag ett stort suck och hoppas att dom lämnar Alliansen. Mer förlegat parti finns inte. KD säger att alla ska ha rätt till en pappa och jag håller inte med. Det vi dock kan enas om allihopa är att när man skaffar barn så vill man att barnets uppväxt ska vara så bra som möjlig, alla vill barnets bästa. Punkt. Men om det sedan är en mamma, två mammor, två pappor eller en mamma och en pappa tror jag inte har ett dugg betydelse. Jag har väldigt svårt att tro att ett barn skulle må sämre av att växa upp med en ensamstående mamma. Bara för att man är två föräldrar som väljer att skaffa barn ihop finns det inget som säger att det kommer att hålla. Det finns aldrig garantier. Det finns heller inget som säger att båda föräldrarna kommer att ta ansvar senare i barnets liv bara för att föräldern var med från början. Dock tror jag att en ensamstående kvinna som väljer att gå igenom den här processen (som inte är det enklaste direkt) faktiskt har funderat länge på om man vill ha barn och verkligen gör igenom det för att man tror att man kan ge barnet en bra uppväxt. Jag skulle hellre haft en mamma som fick mig genom assisterad befruktning – och där jag var efterlängtad, än att växa upp med två päron som kanske inte lägger den tid och kärlek som att barn behöver.

Det finns inget som säger att två alltid bättre än en, eller att en mamma och pappa är bättre än två pappor. Det är förlegat och jag blir tokig på dessa partier som bakåtsträvar och försöker hålla fast vid en norm som inte gäller i vårt samhälle längre. Det viktigaste för ett barn som växer upp är kärlek och stöd. Att föräldern finns där, alltid. Sedan om det bara är en mamma, bara en pappa eller två av samma kön har noll betydelse.

Jag har förstått att moderater taktikröstar på KD för att de inte ska glida ur riksdagen. Men nu får de gärna försvinna. Jag vill inte att alliansen samarbetar med det parti som har de mest förlegade 50-tals åsikter. Det är lika läskigt som att ha SD i riksdagen. Bara det att dom pratar om homosexuella istället för invandrare.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/alla-barn-ska-ha-ratt-till-en-pappa_6886387.svd

227
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00