ANNONS

Bli stark av rädslor

/

På tal om rädslor .. Jag har alltid haft saker som jag varit rädd för men jag har också insett att det är mina rädslor som får mig att växa och bli starkare om jag vågar pressa mig själv. Saker och ting som jag har varit rädd för är höjder, att gå i trappor, gå till tandläkare, ta sprutor, att säga hejdå, att bjuda folk på mat som jag har lagat, att prata engelska inför folk, att ta jobbiga samtal i telefon, att gå och lägga sig i ett mörkt rum, ha huvudet under vattnet i en pool. Massa saker! Precis som vilken människa som helst.

Vissa saker är man inte motiverad för att handskas med. Men kan man då och då kämpa med sina rädslor tror jag att man framför allt blir lyckligare. När jag simmar idag så försöker jag simma under vattnet då och då, trots att min kontrollskräck skriker inombords, jag gör jobbiga samtal i telefon trots att jag får ont i magen av det för att jag vet att känslan när det är avklarat är så mycket bättre. Att prata engelska var ett helvete när jag började skolan i Zurich förra året men jag tvingade mig själv och idag går det superbra.

En annan rädsla som jag besegrade förra året var fallskärmshoppning på 4000 meters höjd. Både höjdskräcken och kontrollbehovet fick sig en prövning och det var det häftigaste jag har gjort!

Vad har ni för rädslor? �r det någon som ni har kommit över?

52
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00