Första företaget

Hur visste du att du ville driva förtag? Drömde du om det när du var liten också?

Svar: Jag har så länge som jag kan minnas velat bli försvarsadvokat och rikta in mig på kvinnofrågor. Men sedan upptäckte jag politiken som 13 åring och tänkte att jag skulle satsa på justitieminister .. Eller varför inte stadsminister! Men när jag var 16 år så värderades min blogg till 5 miljoner kronor och då tänkte jag att jag borde göra något av bloggen. Det var då jag började tänka i annonsbanor och startade mitt första AB. Jag hade inte 100 000 kr som krävdes på den tiden för att starta .. Utan jag skrev ut artikeln om att min blogg var värd 5 mille och bad en revisor använda det som värde. Precis som en dj kan använda sin dj-utrustning som värde. Jag trodde inte att värderingen av en blogg 2007 skulle gå igenom med det gjorde det och bolaget startades.

När jag började dra in de första pengarna så kände jag hur häftigt det var att driva mitt egna företag och få vara min egen chef. När bloggen var igång så kom jag på ideén till att starta Bellme AB och helt plötsligt hade jag anställda och ett företag som nästan omsatte sex miljoner när jag gick i gymnasiet. Efter det har det blivit Classified AB, Spotlife AB, Löwengrip Invest AB, Egoboost Magazine AB och nu Bella Group AB som registreras i veckan. Alla företag går väldigt bra, det är egentligen bara Classified som jag har fått prioritera bort på grund av allt annat. Vi får se hur jag gör! Så nej jag visste inte att jag var en entreprenör. Men nu skulle jag aldrig kunna vara något annat. Jag gillar att få vara kreativ, få skapa, få utveckla och bestämma! Den enda problemet som jag känner nu är att, när man driver ett litet företag så får man ta alla dessa roller samtidigt, men nu när jag börjar växa så måste jag välja om jag vill vara idésprutan, chefen, eller bara sitta med i styrelsen tillslut. Målet är att växa, anställa och tillslut hitta en annan chef så att jag inte behöver vara det, då har man tiden att starta ett nytt företag och göra samma sak. Men det är svårt att släppa kontrollen. Egoboost Magazine är ett bra exempel på det. Där har jag tagit in Josefin Knave som operativ chef i företaget. Hon ansvarar alltså mer än vad jag gör. Det gör att jag kan börja jobba med Bella Group, det är kul att växa!

Första företaget .. Vilken lyckokänsla! Men det var inte förrens jag var 18 år som jag kunde få en plats i styrelsen på grund av svensk lag ..

 1. Lovisa skriver:

  Men vännen! En försvarsadvokat försvarar ju brottslingen! Och du ville jobba med kvinnofrågor, hur menar du då? Försvara kvinnliga brottslingar eller försvara män som begått brott mot kvinnor? Shit shit shit.

  1. Malin skriver:

   Men lilla vännen, en försvarsadvokat kan du stå på både målsägande och åtalades sida. Det juridiska ombudet samarbetar då med en åklagare. Så visst sjävklart kan man bli försvarsadvokat och arbeta med kvinnofrågor. Advokaten väljer själv vilka fall de vill arbeta med.

 2. eKorren skriver:

  Vilke stad var det du ville bli minister över? 😀

 3. LS skriver:

  Snart större än Google 🙂

 4. Carro skriver:

  Fy f*n, vad du är cool!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..