Läsarfråga

Hej! Kunde du skriva ett inlägg om vilka caféer eller restauranger du rekommenderar en besökare i Stockholm? Gärna berätta lite vad de erbjuder och vad du själv föredrar att beställa där isåfall? Andra Stockholm tips nu till våren/sommaren? Tack!

Svar: Jag har mina ställen som jag verkligen gillar. I sommar kommer jag hänga mycket på Strandbryggan på Strandvägen, Mälarpaviljongen och M/S Gerda på Norrmärlarstrand, Stallmästaregården vid Hagaparken, Bockholmen vid Solna/Stocksund. De är perfekta ställen för brunch eller ett glas rosé i solen och ligger vid vattnet allihopa. När det gäller restauranger och man vill äta sushi så gillar jag Kungsholmen/Orangeriet på Kungsholmen, East på Stureplan, Akki på Medborgarplatsen eller en underbar Bimbimap (ta laxen och beställ extra mayo!) på Itamae på Odenplan (bra budget-alternativ). Annan god mat hittar ni på Sturehof, Zink Grill på Biblioteksgatan, Berns asiatiska, Pontus på Brunnsgatan, eller skaldjur på Wasahof. Bra cafeér är Saturnus på Eriksbergsgatan, Non Solo Bar på Odengatan, Blueberry på Birger Jarlsgatan (bästa smoothisarna, Fresco på Grev Turegatan (underbara sallader). Bästa yoghurtglassen hittat ni i Gallerian.

Det är mina favvo-ställen som jag alltid befinner mig på så kommer ni dit lär vi ses!

 1. Ylva skriver:

  Kul med dina tips! Måste dock varna mina fellow readers om just Zink Grill. Jag åt där för någon vecka sedan och både jag och sällskapet slogs av hur trist maten var. Utan stuns, kändes inte som härliga råvaror snudd på smaklöst. Vi åt båda varsin för- och huvudrätt (olika) och inget imponerade. Trist för så mycket stålar. Annars bra ställen du tipsar om tycker jag.

 2. Nic skriver:

  Då vet man, till sommarens Stockholmsbesök.

 3. Linnea skriver:

  tack för tipsen! 🙂

 4. inte josefinas? tack för att du är du, för att du finns och för att du är en sann inspiration. PUSS

 5. Jättebra att få så många förslag! Vill bara tipsa om en restaurang/take-away, Thai Paneng vid hornsgatan (i stort sett vid zinkensdamms t-banestation). Jättegod thaimat och bra priser, bra lunchställe liksom!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..