ANNONS

Läsarfråga

/

En fråga .. Jag läste precis att du startade ditt första aktiebolag när du var 16 år. skulle du inte kunna berätta om hur du gick till väga och vad företaget går ut på?

Svar: Precis jag startade Blondinbella AB när jag var 16 år. De fanns två problem när jag skulle starta mitt aktiebolag, ett var att jag inte var 18 år så jag frågade min pappa om han kunde gå in som styrelseordförande, nummer två var att jag inte hade de 100 000 kr som krävdes (idag är det 50 000 kr tack vare vår borgliga regering). I samma veva hörde jag om folk som hade något i värde för 100 000 kr och använde de som startkapital istället. Tex om en DJ har en Dj utrustning värde mer än 100 000 kr så kan man använda den att starta aktiebolaget med. I mitt fall så hade jag inget av värde men de kom ut en artikel där en tidning skrev att min blogg var värderad till fem miljoner kronor. Den här artikeln skrev jag ut och visade för flera revisorer i Sverige i hopp om att den kunde användas som värde. Den första revisorn skrattade åt mig men sedan gick det igenom. Jag använde alltså värdet av bloggen som startkapital till mitt aktiebolag, coolt eller hur?

Verksamheten i Blondinbella AB är bara annonsintäkter från bloggen. De andra bolagen jag har är Löwengrip Invest AB, Spotlife Europe AB, Classified AB och Egoboost Magazine AB. Bolagen omsätter i snitt 1,5-2 miljoner var. Egoboost Magazine hoppas jag kommer att landa på en omsättning på fem miljoner i år.

30
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00