Bli inte som Bo

Kära Bo, jag tänkte bara meddela dig att jag har själv investerat pengarna i min tidning. Det finns inga ”äldre” som har gått in med pengar. Varenda krona för tidningens startkapital har stoppats in av 20 åringar. Jag är så trött på att när man lyckas med saker och ting (läs: försörja sig på sin blogg, sända en succé-liveshow på webben, ge ut en bok eller publicera sin egen tidning) så ligger det alltid antingen pappa bakom eller andra gubbar med pengar. Vilken förfärlig syn vi har på framgångsrika människor i Sverige om det bara är äldre män som kan ha lyckats på egen hand. Jag tror att du är en bitter äldre man som ångrar att du inte levde ut dina drömmar utan istället tittade på alla andra som förverkligade sina.

Det är klart att man blir sur då! Människor som inte förverkligar det dom vill göra i livet blir tillslut missunnsamma  i längden och letar förklaringar till varför andra ”lyckades”. Försvar som: ”Ja, men hon har säkert en pappa som betalar” ”ja, men hon bor i en större stad än vad jag gör, här finns ju ingenting” ”Ja, men hon har inte haft det lika tufft som jag”. Sluta jämför er med andra och sluta att se det negativa i andras lycka! Man kan inte annat än att utgå ifrån sina egna förutsättningar, man vet ingen annat och kan därför inte heller jämföra sig med andra. Jag tävlar alltid mot mig själv i allt, för skulle jag börja tävla om vem som är smartast, snyggast, roligare, rikast, bäst blogg eller vad som helst så skulle jag definitivt förlora för man kommer alltid hitta någon som är bättre än sig själv därför är det lika bra att aldrig ens börja jämföra.

Bli inte som Bo där uppe. Bli inte bitter, inspireras av andra istället för att försöka hitta fel och negativa anledningar till att den personen lyckades med en viss grej – Sno energin och lägg på dina egna drömmar!

 1. Sanna skriver:

  Vad bra att de gamla gubbarna har gjort allt i samhället och vi andra inte bidrar med nåt?
  Det är bara de som får lyckas alltså, eller?

 2. Amanda skriver:

  HELT RÃ?TT BELLA!
  Alla har möjlighet att lyckas. Men jag håller inte med om att det bara handlar om vilja, det handlar såklart i många fall även om talang, fysiska och psykiska förutsättningar, kontakter osv. Det beror helt på vad ens dröm är.

  1. NT skriver:

   Håller absolut med de sista styckena! Men som jag håller med som tidigare framkommit: Ja, klart kan man lyckas med vad man vill. Men man kan också misslyckas. Misslyckadena är ingen dåligt utan erfarenhet som är nödvändig för att utvecklas. Varför skriver inte Blondinbella om sina misslyckanden? Alla har också olika förutsättningar och det hade varit bättre om Blondinbella hade varit ärlig med sina; att både haft en far och ett stort ekonomiskt kontaktnät som har kunnat stödja henne. Hade 17-åriga Lisa från Mjölby med indudstriarbetade föräldrar kunnat bli lika stor med samma idéer? Ja, ni förstår svaret. Blondinbella har haft enorma förutsättningar och borde värdera de högre, tänka till och vara ödmjuk inför allt hon fått gratis. Otherwise karma is the way…

 3. Tjo skriver:

  Helt ärligt, det finns inga människor i världen som har några förväntningar på någon som heter ”B-O”..fyrtiotalist!! (harkel) Om ett-två har gubbväldet/köttberget gått i pension/dött, HOOOOOOOOOOOORAY!

  1. Bo skriver:

   Född 59 : 50-talist.

 4. Sarah skriver:

  Visst är du är en väldigt inspirerande person och att du är väldigt engagerad och driven, det säger jag absolut ingenting om. Det är beundransvärt! MEN. Att påstå att det inte varit några ”äldre gubbar” som hjälpt dig i din framgång vore att ljuga dig själv och alla andra rakt upp i ansiktet. Jag vet nämligen från mycket säkra källor att din pappa i början av din karriär redigerade dina inlägg och att de som arbetade med dig alltid var tvungna att få din ”pappas godkännande” innan något skulle publicerats. Du var en produkt, och han visste precis hur han skulle marknadsföra dig för att du skulle bli känd. Att du sen idag säkert tar i princip alla beslut själv är en sak, men kom inte och säg att du självständigt lyckats skapa fenomenet Blondinbella. I så fall är du verkligen så dum som jag trodde att du faktiskt var från början när jag läste din blogg. Tack för mig.

 5. Malin skriver:

  Så jäkla sant!!!!!=)Ypu go girl=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..