Så inspireras du

Nästa vecka ska jag göra en ny visionboard. Nu är jag i detta läge att alla ideér jag har haft under en period är under jobba-på-och-bli-klar-fas (som med tidningen tillexempel) och då behöver jag inspiration för att inte tröttna på vägen. Den bästa tiden i mitt liv är när jag kommer på ideér och ska sätta igång men sedan när allt är strukturerad och på gång minskar den lyriska sidan hos mig och det ska jag ändra på genom att hitta inspiration längs vägen och hitta mer mål att sikta på som rör mitt privatliv för att skapa balans.

1. För att hitta inspiration så:
– Köper jag hem alla tidningar i kategorierna; mode, livsstil, träning, hem, mat, karriär, resa
– Läser bra böcker, nu läser om jag om Ebba Lindsö, fd. VD för Svenskt näringsliv
– Lyssna på rätt musik! Nu spelar jag Mad Mens soundtrack, varför? För att huvudkaraktärerna är coola, kvinnorna är vackra i snygga dräkter, kontoret är ballt och kontoret är kreativt kaotiskt.
– Går på bio, kärleksfilmer och relationsdrama, fast igår blev det Winters Bone på bio
– Läser nya bloggar, googlar personer, googlar bilder, sparar i min inspirationsmapp på datorn.
– Hittar olika förebilder inom olika områden (kläder, karriär, kropp, livsstil etc)

2. När jag har boostat mig med massor av inspiration så:
– Kokar jag ner det till ord som beskriver hur jag vill att situation ska vara ”jag vill bli mer hamonisk som denna person” och målen ”Alltid kliva in på nya möten supersnygg och förberedd som denna person” och sedan försöker jag hitta de som speglar de visuellt och dessa klistrar jag upp på en visionboard!

Visionboard á la 2009. Allt jag klistrade upp blev av. Jag började med mindre mål (ur mitt perspektiv), som att köpa en viss klocka eller smycken som var dyra, sedan större till att få ett förlag att säga ja till min bok. Idag är mina mål enorma just för att jag vet att jag har lyckats med tidigare. I år kommer det bli att ge ut min tidning fyra nummer innan årets slut, skriva bok nummer 2, köpa en annan drömklocka eller en bil ..

Enda grejen som inte blev av var ett eget chokladmärke med vitaminer/järn i. Det blir nästa år!

 1. Yanjaa skriver:

  Ett allmänt tips; bilfmanipulering äger! Jag photoshoppade mig själv med olika spelare från mitt favoritlag FCB. En månad senare satt jag på Barcelona flygplats med legenden Johan Cruyff och skulle flyga till Zürich efter att ha lyckats ta mig in på 5-0 matchen mot Real.

  GIMP och Photoshop ftw.

 2. Det där med vitaminer i chokladen är något jag också funderat över! haha

 3. Therese skriver:

  Vad underbart att få läsa om dina visionboard. Jag gör också sådana! Har du läst Secret/Power böckerna. De ger mig massa positiv kraft. Jag sitter på mitt kontor första dagen som egen företagare.

 4. Men när du alltid lyckas med allting du gör, hela tiden. �r inte det nästan lite sjukt? �r det liksom inte mänskligt att misslyckas någon gång då och då? Tycker det är roligt för dig att det verkligen går, men det är mycket tack vare det kontaktnätverk som du har byggt upp. Du kan lyckas med allt pga av det.. Men det är ju tack vare din förtjänst från början, så du förtjänar det. Men förstår du vad jag menar? Blir det inte konstigt om man som människa aldrig får tackla svårigheter?

 5. David skriver:

  Jag ser fram emot till att läsa din tidning och jag är ju en kille! 🙂
  Hur mycket pengar blir det om man vill prenumenera?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..