ANNONS

Tågluffande

/

Hej på er!

Jag lever tänkte jag säga, vaknade nyss hemma i min säng i Stockholm. Min natt kan nog varit den jobbigaste i hela mitt liv. Jag har ofrivilligt tågluffat genom Schweiz och gränsat till Frankrike. Ni vet ju min mardrömsresa till Zermatt och igår så skulle vi ”bara tagit” natttåget till Zürichs flygplats, lättare sagt än gjort. Vi hamnade i Lausanne, sedan en hemsk förort till Lausanne som heter Fribourg där vi fick stå vänta på en buss klockan fyra på morgonen eftersom det tydligen inte gick en tågförbindelse till Bern. Men efter en hel natts åkande med buss och tåg så hann vi med nöd och näppe till vår flight som gick 6.50 (och då började vi åka från Zermatt 22:45). Så fort jag kom hem så deckade jag i sängen, ingen sömn i natt.

Fastän att gick åt helvete så jag lärt mig detta under mitt tågresande:
1. Att tågen går i tid i Schweiz är bullshit. Inget av våra 11 byten gick när de skulle.
2. Att befinna sig med en päls på en nattklubb med alla resväskor omring dig i en förort till Lausanne halv fyra på morgonen är inte så smart, även fast du vill värma dig till bussen kommer. Ingen gillar päls.

Nästa gång jag vill göra en ”spontan-resa” till Zermatt så ska jag skita i det. Eller så var bara den här resan otursdrabbad. Jag missade ju flyget till Zürich redan från början, satte mig på fel tåg till Zermatt och hamnade i Tyskland och var fast i mitten av ingenstans på väg hem. 10 000 kr kostade mina felsteg. 6000 för flygbiljetten och resten i tågresor. Där rök mitt köksbord i min nya lägenhet … Halleluja!

Men jag är hemma i säkerheten med nya erfarenheter och en massa roliga minnen .. SJUK RESA!

Så här har jag suttit, fast på 11 olika tåg.

41
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00