Allt handlar om tidpunkt

God morgon på er!

Har precis haft en föreläsning om ”Mergers & Acquisitions” vilket handlar när företag köper upp varandra eller slås ihop. Visste ni att i bara 1 av 10 fall så blir det lyckat och uppnår förväntningarna, jag hade ingen aning om vilka risker som fanns och hur svårt det är att slå ihop företag så det var väldigt intressant. Man kan säga att allt vi lär oss på Lorange handlar i slutändan om hur man ska förstå och se hur cyklerna rör sig och kunna göra beslut inom företaget på grund av det. När är en bra period att köpa, när är en bra period och sälja .. Lär man sig att gå i mot cyklerna och inte följa med i strömmen så kan man göra riktigt bra deals. Alltså förutspå marknaden.

Men .. Lättare sagt än gjort. Var är vi nu i cyklen? Fortfarande kris? Strax efter kris?

Har på mig min klänning från Twist & Tango idag och stövlarna från Acne

 1. MERSAN skriver:

  Ja vill ha den där klänningen VART FINNS DEN???

 2. sara skriver:

  Krisen börjar väl ta slut nu?

 3. Intressant diskussion här ovan, tyvärr måste ftg skära ner i lågkonj. annars skulle de gå under..och då finns det varken jobb för någon eller skatt att driva landet på!

  Tycker det det borde vara mer passande att använda sig av Porters olika modeller i det du gör nu, han har pressenterat mycket av det material som används i ämnet, tex five forces modellen, affärsportföljen som handlar just om diversifieringen.

 4. Hans skriver:

  Du pratar om dessa ”cykler” (kriser) som ett intressant fenomen att förstå sig på och kunna utnyttja för att tjäna pengar. Vad jag tror du bortser från är vad som egentligen händer med människor när det kommer sk. ”kriser”. Otroligt många varslas och sparkas från både företag och inom den offentliga sektorn. Människor som har familj, barn och som inte klarar sig utan den inkomst de tidigare haft genom sitt arbete.
  Jag tycker att det är skamligt hur du pratar om dessa kriser, och hur du har som dröm att tjäna pengar på dem.

  Samtidigt förstår jag varför du resonerar som du gör, eftersom du uppenbarligen alltid varit stöttad eller haft stabil ekonomi. Men innan du skriver och formulerar dig angående politik och andra ämnen, tycker jag att du ska försöka utöka den snea världsbild du besitter. Ett annat alternativ är ju att du helt enkelt slutar uttala dig om det.

 5. Linnea skriver:

  så sjukt fin du är 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..