ANNONS

Sjukt kul projekt

/

Samtidigt som vi har ”living case” (där vår lilla klass på nio pers ska konsulta ett riktigt företag) så har vi idag börjat med något som kallas för Business Simulation. Nu tävlar vi i två grupper mot varandra där vi ska driva samma låtsas-företag bäst. Företaget är i industri-branschen och säljer en massa borrmaskiner i olika storlekar och priser, det är ca 1000 anställda i bolaget och vissa av produkterna säljer dåligt och vissa bra, nu ska vi i förhållande till marknaden och konkurrenter, öka vinsten i bolaget och bli lönsamt.

Man kan göra på en massa olika sätt för att lösa problemen, första steget är att  göra en SWOT-analys och sedan gå igenom resultaträkning, balansräkning och försöka hitta fel, som kostnader som är onödigt stora, är företaget effektivt nog? Jag måste faktiskt säga att trots utan utbildning utan bara egen erfarenhet och stort intresse så är jag riktigt bra på det här. Företags-konsultande kanske är min grej i framtiden och är man en riktigt bra företagskonsult så tror jag att det ökar chansen att bli en bra riskkapitalist, speciellt med kunskap och erfarenhet. Nu ska jag fortsätta med strategin .. Att det är en tävling gör det ännu roligare!

Insåg att jag matchar min klocka från Longines med penna från samma märke

37
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00