Sjukt kul projekt

Samtidigt som vi har ”living case” (där vår lilla klass på nio pers ska konsulta ett riktigt företag) så har vi idag börjat med något som kallas för Business Simulation. Nu tävlar vi i två grupper mot varandra där vi ska driva samma låtsas-företag bäst. Företaget är i industri-branschen och säljer en massa borrmaskiner i olika storlekar och priser, det är ca 1000 anställda i bolaget och vissa av produkterna säljer dåligt och vissa bra, nu ska vi i förhållande till marknaden och konkurrenter, öka vinsten i bolaget och bli lönsamt.

Man kan göra på en massa olika sätt för att lösa problemen, första steget är att  göra en SWOT-analys och sedan gå igenom resultaträkning, balansräkning och försöka hitta fel, som kostnader som är onödigt stora, är företaget effektivt nog? Jag måste faktiskt säga att trots utan utbildning utan bara egen erfarenhet och stort intresse så är jag riktigt bra på det här. Företags-konsultande kanske är min grej i framtiden och är man en riktigt bra företagskonsult så tror jag att det ökar chansen att bli en bra riskkapitalist, speciellt med kunskap och erfarenhet. Nu ska jag fortsätta med strategin .. Att det är en tävling gör det ännu roligare!

Insåg att jag matchar min klocka från Longines med penna från samma märke

 1. Luba skriver:

  Hej Blondinbella Jag bor i Horgen och hàller just nu pà att läsa din bok! Det är ju jätte coolt att du studerar just i Horgen!

 2. sara skriver:

  �h det där låter riktigt spännande. Du måste berätta hur det går sedan?

 3. Linnea skriver:

  Precis vad vi gjorde i våras på min privatskola.. Vi jobabde med det i 3 dagar och gjorde då ”6 år”… Jättekul verkligen 🙂 Nu visade det sig att det var bugg i systemet och vi utvidgade verksamheten med en ny lokal för varje år som kostade skjortan..HAHA! Så vi kom ganska långt ner i rankningen, tråkigt 🙂 Men riktigt roligt 🙂

  Blev både lågkonjuktur och högkonjunktur, så de blev spännande! Lycka till!

 4. Emma skriver:

  Lycka till! Jag tycker du är en sjukt bra tjej!

 5. Jennie skriver:

  det låter som en riktigt bra utbildning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..