Mår bättre!

Usch vad tråkigt det är att vara sjuk. Igår var jag sängliggandes hela söndagen men idag kan jag sitta upp i alla fall och vara vaken. Nils är också mycket piggare vilket är skönt. Det är nog det bästa med vinterkräksjukan, det är oftast en mardrömsnatt och sedan mår man bra. Hur som helst, passade på att ta en långdusch med hårinpackning och scrub och har suttit i soffan efter det och fortsatt mitt vänner-marathon. Har fortfarande ingen matlust men den kommer väl tillbaks snart om jag känner mig själv rätt.

Förresten, tänkte även passa på att ta upp frågan om Roaccutan. Jag har ätit de i fyra månader nu (av sex) och min hy är nästan helt felfri, acnen är borta och det kommer kanske en finne då och då men då har jag fått Skinoren av min hudläkare  som är en kräm som man lägger på.  Jag har dock röda ärr på kinden som jag ska gå och ta bort med laser när behandlingen är helt klar. Men jämfört med innan så är det en helt otroligt stor skillnad, jag är så himla glad! Jag har, precis som många andra, hört mycket om Roaccutan, att det är skadligt osv men jag tänker såhär; jag åt antibiotika i flera år (12-17) innan som inte fungerade helt, de jämfört med sex månader Roaccutan och sedan inget mer under hela mitt liv känns faktiskt vettigare.

 1. Hej!

  Vad kul att det fungerade för dig Bella!

  Måste bara säga att när jag åt medicinen hann jag inte äta den i längre än en och en halv månad innan jag mådde så psykiskt dåligt att jag fick lov att flytta hem till mina föräldrar och tidvis inte ens kunde gå i skolan. Jag tappade också stora mängder hår. Det är flera personer som har begått självmord i kombination av att ha ätit medicinen. Roaccutan används också som cellgifter vid vissa sorters cancer och är alltså en väldigt stark medicin som påverkar kroppen och ibland också psyket väldigt mycket.

  Ville bara säga detta, då jag inte tycker att det är en medicin som man ska rekomendera utan att ha tillräckliga kunskaper.

 2. Lina skriver:

  Hej Bella!
  Tack för härlig feel good blogg! Intressant att du tar upp roaccutan frågan, för när man söker om det på nätet kommer bara massa negativ saker upp om hur skadligt det är för levern, hur deprimerad man blir, att t om någon tagit livet av sig p ga denna medicin. Jag tror ju dock att de som tycker den fungerat helt fantastiskt inte skriver om det, det är lättare att skriva om sånt som är negativt uppenbarligen. Jag har själv ätit roaccutan men slutat nu, va tvungen att sluta 1 mån tidigare än förutbestämt p ga thailand resa. Men jag tycker ändå den givit mig ett fantastiskt resultat och jag hoppas inte acnen kommer tillbaka trots att jag slutat lite tidigare. Jag har fått lenare, mjukare hud och får inte alls så stora finnar som förut, nån liten pormask då och då. Dock har jag några små röda märken på kinderna fortfarande, syns lite och skulle gärna vilja bli av med dom. Vet du nåt sätt, nån kräm eller likande, eller är det bara laser som fungerar eller tror du de går bort tids nog ändå? De som inte haft dålig hy vet inte hur dåligt man kan må över det, men jag är otroligt tacksam för att min hy börjar bli normal igen.
  Lycka till me allt!!

 3. Erika skriver:

  Hej. �r glad för din skull angående aknen. �r inne på min femte månad och ska äta det över sommaren också, i låg dos. Skönt att slippa aknen och alla kommentarer från folk. Lite biverkningar (ont i leder mm) får man ju men det är det värt.

 4. Jag tycker det är konstigt att du ”promotar” roacuttan, dels för att det är väldigt starkt och kan påverka slemhinnor i hela kroppen på ett dåligt sätt samt att du inte tar upp alkohol och sol (man får varken dricka alkohol eller sola då man tar den då huden är extremt känslig och medicinen belastar levern så man kan få leverskador, speciellt om man dricker men även annars), dels för att jag trodde att du var nöjd med dig som du är? Du är bara 19 år om några år har du inte problem med dålig hy längre. Vill ffa säga att det är en behandling som vädligt många läkare är skeptisk till och jag tycker inte du framställer den här medcinien på ett korrekt sätt.

 5. Jess skriver:

  ja det bästa med vinterkräksjukan är att man blir frisk relativt snabbt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..