Yakiniku

Yes, Yakinikun blev riktigt bra och vi började inte bråka en enda gång! Jag rekommenderar denna maträtt, den var rätt enkel att göra till och med för mig:

Recept för två personer, ca 40 min:
300 g skivad entrecote, be de i chark-disken att skiva tunt
3 msk japansk soya
2 msk socker
3 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0,5 msk färsk riven ingefära
0,5 finhackat päron
1 nypa svartpeppar
1msk sesamolja

Rör ihop allt förutom sesamolja och lägg i entrecoten och där ska den marineras i 30 minuter. Koka jasminris under tiden. Släng i sesamoljan i pannan och stek entrecoteröran hastigt och väldigt varmt, lägg hela rörad på tallrik tillsammans med riset, mums!

  1. TACK

    jag och min kille satt och letade recept på detta, det fanns HUR många olika varianter som helst typ. Men vi kör på din, vi litar på dig 😉

    kram!

  2. minna skriver:

    VARNING FÃ?R DÃ?LIGT NÃ?TKÃ?TT I BLA: ICA BUTIKER I STOCKHOLM: MÃ?NGA INSJUKNAT AV GAMALT NÃ?TKÃ?TT OCH GAMMAL FÃ?RS

  3. Sophia skriver:

    Haha! Ursäkta om jag skrattar men jag minns att jag började få vinterkräksjukan för några år sedan, var på jobbet och åt yakiniku och sen så slog den till några timmar senare.

    Det är inte härligt att ha ätit sån mat när man får vinterkräksjukan! Hoppas ni kryar på er!

  4. blää skriver:

    Jag förstår varför du och nils fick vinterkräksjukan av denna mat…

  5. Kocken skriver:

    Grymt att du lagar mat men man bör aldrig steka i sesamolja utan endast använda den som smaksättare 🙂

Lämna ett svar till minna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..