ANNONS

Yakiniku

/

Yes, Yakinikun blev riktigt bra och vi började inte bråka en enda gång! Jag rekommenderar denna maträtt, den var rätt enkel att göra till och med för mig:

Recept för två personer, ca 40 min:
300 g skivad entrecote, be de i chark-disken att skiva tunt
3 msk japansk soya
2 msk socker
3 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0,5 msk färsk riven ingefära
0,5 finhackat päron
1 nypa svartpeppar
1msk sesamolja

Rör ihop allt förutom sesamolja och lägg i entrecoten och där ska den marineras i 30 minuter. Koka jasminris under tiden. Släng i sesamoljan i pannan och stek entrecoteröran hastigt och väldigt varmt, lägg hela rörad på tallrik tillsammans med riset, mums!

29

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00