ANNONS

Twitterportal

/

(varning för inlägg som mest intresserar twitter-användare. Fast orkar du läsa kommer du förstå varför du inte har skaffat twitter än, det finns ingen portal!)

Jag har ju börjat twittra en hel del de senaste veckorna och det är något bland det roligaste som jag har gjort. Igår skapade jag stora vågor i Twittersfären när jag undrade varför det inte finns en twitterportal, precis som bloggportalen.se eller bloggtoppen.se. Jag fick många arga kommentarer från Twittrare som var upprörda över att man ska ranka twittrare. Självklart förstår jag att twitter inte handlar om flest följare, utan att använda sig av ett verktyg där man kan ha diskussioner och hitta bra kontaktnät och en twitterportal skulle inte bara behöva handla om rankning.

Anledningar till att jag kom fram till varför en twitterportal behövs:

1. Lättare hitta andra twittare. Idag får man gå in och leta bland alla som du följer/blir följd av, deras följare/blir följd av = krångligt. När jag pratar om att lista twittrare, pratar jag om att lättare hitta twittrare inom ett visst område, ämne, kändistwitttare, företagstwitter etc. Just nu skulle jag vilja följa alla svenskar som twittrar i London för att jag ska dit, visserligen finns det hashtaggs men det fungerar inte lika bra.

2. Media. I och med en portal för twitter så är det lättare för utomstående att få en överblick över hur många användare det finns. När min blogg fick en halvmiljon läsare kunde media se det på bloggportalen.se och göra en stor grej av det, även plocka citat och allt som finns på portalen. Man får inget grepp om twitter idag och för att få fler användare behövs ha en portal att utgå ifrån!.

3. Aktiva användare ska pushas! Jag vill inte ha en twitterportal som rankar listorna utifrån vem som bara har flest följare, utan de som är mest aktiv. Bara för att man har 4000 följare ska man inte ligga högst upp på listan, utan twittraren som skriver ofta inom list-kategorin ska vara högt upp. Frågar man bloggare varför man bloggar så lovar jag att 90% svarar att man vill att andra ska läsa, jag tror inte att någon twittrar för sig själv. I och med bloggportalen kan man alltså ”synas” som okänd om man är duktig. Att blogga ett nyhetsinlägg tar ca en timma från tanke till publicitet, en tweet tar två minuter. Dessa nyheter vill man lättare kunna ta del av (tex. Haiti, inför valet) men först måste man hitta twittrarna (hashtaggs är en djungel), därför är en portal perfekt, pusha för duktiga twittrare/nyhetsuppdateringar!

Jag tror att twitter kommer dö ut i Sverige om inte fler använder det, speciellt unga. Mina vänner kallar twitter för gubb-blogg. I och med en portal som underlättar att kunna hitta twittrare som man vill följa och själv bli följd så är det något som unga nappar på. Fattar unga vad twitter handlar om så kommer det bli lika poppis som bloggning. Twitter är mer mobil-vänligt idag än vad en blogg är. Igår sa folk till mig att att unga under 20 år är en målgrupp som inte behövs på twitter. Det är helt fel! Man väljer själv vilka man följer på Twitter. Det man inte får glömma är att vi unga också har saker att tillföra och dessutom är en stark köpgrupp. På twitter finns det oerhört mycket företag som vill synas, tänk att nå alla unga på en och samma plats, gratis! Dessutom är twitter ett bra verktyg att knyta till sig ett kontaktnät vilket vi unga verkligen behöver ta del av.

Det är pinsamt att twitter-folk nästan enbast består av folk som jobbar med social media, pr, reklam eller är entreprenörer. Vad är det för bra nätverk egentligen om alla gör samma sak? Därför behövs en twitterportal. Vi behöver öppna upp twitter, göra det mer mainstream, pusha på aktiva twittrare och göra det lättare att hitta i twitterdjungeln. Ett bra nätverk är när man har ALLA typer av människor. Därför kommer jag att starta en twitterportal nu och inspirera unga till en fantastiskt verktyg!

Läsa mer om twitter? Läs Viktor Bijlengas blogg här

67

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00