Shutter Island

Jag har legat hela natten typ och funderat över slutet på Shutter Island som vi såg på bio igår, jag skulle så gärna vilja diskutera slutet i min blogg men självklart hoppar jag över det för er som ska se filmen. Jag återkommer om en månad och tar upp slutet då igen för det gnager i hela huvudet på mig! I alla fall så var filmen OTROLIGT bra så har ni inte sett den, gå och se den eller köp boken ”Patient 67” av Dennis Lehane.

Min magkatarr blir inte bättre trots att jag äter Omeprazol, visserligen åt jag lite popcorn igår men nu till frukost blev det kokt ris och kokta grönsaker. Ska göra en gastroskopi snart för jag tror att min magsäck har rispor på sig, det känns som om det bor en liten elak kattunge i magen, fy. Blir att läsa böcker och ligga på soffan idag. Sjukt trist, jag som vill fika på stan och träffa lite folk…

Denise och Thomas är glada!

Medan Nils och jag är inne i reklamen, haha

 1. Hallå! Angående slutet av Shutter Island, det är frasen ”Is it better to live as a monster or die a good man?” som ”Teddy” säger på slutet som jag antar att du blev lite förvirrad över.
  Det han menade med den frasen är att om han fortsätter att leva så kommer alla bara komma ihåg honom som ett monster eftersom han mördade sin fru. Och han själv måste leva med det minnet.
  Men tar han livet av sig som ”Teddy, US Marshall”, så dör han ju på ett sätt som en god man. Vilket betyder att han alltså var en patient där och psykiskt sjuk. Jag har studerat regissören Martin Scorsese väldigt mycket och han har startat en ny trend de senaste åren i sina filmer, och det är att de alltid slutar olyckligt för huvudkaraktären. Han har även själv sagt att han grät i slutet av boken vilket gör att det lutar ännu mera åt att han faktiskt var psykisktsjuk.

 2. Ida skriver:

  Hej! Jag gav dig ju tips på vad du ska äta/inte äta med magkatarr i ett tidigare inlägg. Jag är jättesugen på att höra hur det är att göra en gastroskopi eftersom läkaren överväger att göra det på mig också. Om du inte skriver om det i bloggen får du väldigt gärna mejla mig om hur det var på brandt_ida@hotmail.com. Magkatarr är aldrig roligt, och speciellt inte att få igen. Försök ta hand om dig så det går över helt!

 3. peea skriver:

  hej bella!! 🙂 usch då din stackare. men kan säga att jag vet hur det känns, mina magproblem började i somras rätt så starka med, efter att jag blivit skickad akut till just akuten då dom trodde det va magsår. Fick med genomgå en gastroskopi men jag fick sova lite lätt, är ingen rolig undersökning att göra vaken. (usch)
  men fick ej full narkos utan bara lite grann men märkte inte ett dugg. i mig hittade dom ett magbråck, så nu äter jag omeprazol tabletter varje dag. starka tabeltter på recept, men tycker dock att dom inte hjälper fullt ut. äter vi samma kanske?? jag hoppas verkligen det löser sig för dig. ha de så bra stora kramar.

 4. Frida skriver:

  Tråkigt det där med magen, vet hur det känns. Omeprazol hjälpte inte mig heller så fick testa en medicin som heter Nexium, den hjälpte bättre!

  Hoppas magen blir bättre snart!

 5. Marie skriver:

  Att äta choklad och popcorn och sådant är ju inte alls bra när man har dålig mage.. Det kanske du borde tänka på.. Försök hålla dig till vanlig mat istället..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..