Magkänslan

Tänk om jag hade lyssnat på dom som sa åt mig att skippa bloggen och satsa enbart på skolan, tänk om jag hade lyssnat på dom som sa ”att starta en e-handels butik är bland av det svåraste man kan göra, ge dig inte in på det”, Tänk om jag hade lyssnat på dom som sa att ”du kommer inte kunna hålla föredrag, ingen orkar höra på din röst” tänk om jag hade lyssnat på min svensklärare som ville testa mig för dyslexi och sa ”att det är ingen idé för dig att skriva, du kan ju inte ens stava ordentligt”

Det läskiga här i livet är att det är så lätt att snubbla på en annan människas kommentar. Det är så lätt att ta åt sig och tro på allt som människor runt omkring säger istället för att lita på sig själv. Vi använder oss alldeles för dåligt av magkänslan nuförtiden och det är riktigt dumt. Jag är riktigt dålig på att lyssna på andra människors råd utan allting som jag beslutar kring vill jag känna efter i magen om det känns bra eller inte. Det brukar räcka så .Jag har alltid gått min egna väg, fastän människor blivit irriterade över mina beslut eller tyckt att jag gjorde ett dumt val. Jag har bara ryckt på axlarna och tänkt att ”jaha, men det är ju jag som går i min skor, inte du”

Men vad händer om man gör fel då? Att ens egna idé visade sig inte vara så bra, precis det föräldrarna sa från början? Inget alls. Jag brukar säga att så länge man har ett mål, så leder alla vägar dit. Några är långa och några vägar är korta. Alla kan välja dom korta vägarna men väljer man dom lite längre och krokigare så hinner man lära sig en massa saker på vägen som man hade missat annars. Och det är den kunskapen som oftast tar en längst i livet och får dig att växa som människa mest.

Så länge du tror på dig själv så behöver ingen annan egentligen göra det. Gå din egen väg, lev ditt liv. Lyssna gärna på råd men i slutändan så är det din magkänsla som du ska gå efter, då blir det aldrig fel. Hade jag lyssnat på alla råd omkring mig så hade jag inte varit här i dag. Då hade jag aldrig ens startat en blogg för att jag hade så dåliga betyg i svenska i högstadiet och min lärare i samma ämne var noga med att poängtera det – hur dålig jag var. Man behöver inte vara bäst för att bli bra något. Bara du kan se dig själv klara av det så har du redan kommit halvvägs i mål. Det är jag ett levande bevis på!

 1. Hannah skriver:

  Man ska lita på magkänslan!

 2. Meg skriver:

  Tänkvärt och fint skrivet.

 3. S skriver:

  Gud vilket bra inlägg! det fick mig att känna mig mycket säkrare på att jag ska välja det jag själv vill, och då tänker jag på gymnasiet. Jag tänker på att kanske välja Naturvetenskap, men det är jätte många som säger att det är en plugglinje och att jag inte kommer orka med alla läxor, och att jag inte kommer klara det. Så jag var jätte osäker på hur jag skulle göra. Så tack för inlägget! det har fått mig att tänka på vad jag själv tycker, och inte alla andra. 🙂

 4. Emma skriver:

  detta inlägget sparar jag på mina favoriter och kommer läsa igenom det varje gång jag mår dåligt, känner mig usel, känner mig som att jag inte kommer klara av dagen eller något svårt.

  jag blir inspirerad och självsäker av att läsa detta.

  Tack !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..