ANNONS

Det är ett val du gör

/

Jag kunde valt att ha dåligt samvete idag när jag åt semlan, när jag tog extra mycket sylt på min gröt imorse eller när jag åt som dom sista bitarna av chokladen nyss till mitt kvällsté. Jag kunde valt att sitta här nu med ångest och fundera på att göra mängder av situps eller bestämma mig själv för att "imorgon ska jag äta supernyttigt och väldigt lite"

Men jag har lovat mig själv att aldrig tänka så mer. Jag ska aldrig spendera en sekund mer av att få ångest av goda saker som jag egentligen tycker är njutning. Ett liv med att ångra allt man äter är inget roligt liv. Det finns en anledning till varför choklad. godis och Ben&Jerrys är så himla gott. Livsnjutning! Och då ska det inte kopplas ihop med ångest.

Jag går inte upp tio kilo för att jag äter en semla då och då, eller för att jag tar den där godisbiten när jag är sugen. Det blir ingen stor förändring vilket väldigt många tror. Därför är den där ångesten så otroligt onödig. Jag gjorde ett val , ett val som ni alla som läser också kan göra och det är att uppskatta livet mer och börja njuta istället att ha ångest. Jag säger det igen, det är inte värt det! Så sluta med det. Gör upp ett avtal med dig själv att sluta ångra och få ångest, det går om du vill. Jag lovar!

278
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00