32 miljarder bistånd från Sverige varje år

MUF:s onsdagsfika var idag väldigt intressant. Talaren som sitter i Riksdagen berättade om bistånd. Väldigt användbart för min del eftersom jag precis har skrivit ett arbete om det. En åtgärdsplan för Kongo. Han sa att Sverige ger i dag 32 miljarder kronor i bistånd till varje år. Då är hälften av det som direkt går till länder och en annan del går till organisationer. I alla fall så har moderaterna bestämt att begränsa antalet länder vi hjälper för att istället koncentrera oss på länderna i Afrika och hjälpa dom ur fattigdomen. 32 miljarder är otroligt mycket pengar men många säger att det inte är tillräckligt. Men Sverige är ett litet land och det spelar ingen roll om vi skulle bidra med 320 miljarder. Det skulle inte bli någon skillnad. Allt handlar om att man måste placera pengarna rätt och verkligen se till att de blir någon skillnad. Precis som han sa "Mer resultat per satsad krona".

Precis som jag har nämt förut så sa även han att man ska försöka få in en större entreprenörskap. Mer handel och fler företag. Microlån är en bra lösning på en individnivå. Ett litet lån till en kvinna så att hon tex kan köpa en mobiltelefon eller en ko. Eftersom inte så många har det där hon bor så kan hon ta betalt för att folk ska få låna den. På så sätt tjänar hon pengar på sin verksamhet och kan betala tillbaka lånet men även köpa en nya mobil och utöka sitt företag. Eller sälja överskottet på mjölken och köpa en till ko. Smart va?

Vad tycker ni?
Behövs det mer bistånd eller räcker det som vi har nu?
Jag själv anser att tillgångarna finns redan men de är felaktigt fördelade.
 1. jag anser att vi sänker bistånden till 0, inte vårat ansvar att försörja dom!

 2. Vad menas med att det inte vore någon skillnad med 320 miljarder kronor istället för 32 miljarder kronor?

 3. Sara skriver:

  Jag håller med dig till viss del; att det är viktigt att bygga från grunden och förebygga problemen istället för att göra länderna beroende av bistånd… MEN, som det är nu så gör bistånd visst skillnad. Alla bistånd påverkas inte av korrupterade statsmän utan vi har en del hjälporganisationer som tar hand om pengarna på rätt sätt. Bistånd är inte den långsiktiga lösningen men som det är nu så behöver vi det. Bojkottar vi bistånd så kommer en hel del människor i Kongo bland annat dö av svält.

  Och jag är väldigt förundrad över hur folk som tycker något annat än dig inte kan säga det på ett konstruktivt sätt. Så jävla onödigt att bara sitta där bakom sina skärmar och hata och kasta skit på en människa. Dålig stil.

 4. du resonerar bra!
  JA TILLGÃ?NGARNA Ã?R OLIKT FÃ?RDELADE OCH DET BEHÃ?VS MER BISTÃ?ND

 5. Gia skriver:

  Era okunniga svenska slapp fittor, ni sitter och skiter ur er asikter som ni inte vet ett enda javla piss om for att ni bara laser the gossips pa Afton-skit-bladet istallet for BBC news som resten av den intellektuella varlden gor. Klart att inte Blonda bella kom pa den har iden sjalv utifran ingenstans, och att hon skulle pa natt satt tro att de vandrande hivsmittade skeletten vi ser pa TV ar det enda afrika bestar av, som ni pastar och syftar pa. Denna fragan har diskuterats i nyheter i varlden i manga manader….. LAS for helvete http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6986804.stm och sluta skam ut er sma stoddiga barn…. Bella har ju i alla fall last pa till skillnad fran er, och ni pastar motsatsen…. How embarrassing! You all deserve a big slap

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..