ANNONS

32 miljarder bistånd från Sverige varje år

/

MUF:s onsdagsfika var idag väldigt intressant. Talaren som sitter i Riksdagen berättade om bistånd. Väldigt användbart för min del eftersom jag precis har skrivit ett arbete om det. En åtgärdsplan för Kongo. Han sa att Sverige ger i dag 32 miljarder kronor i bistånd till varje år. Då är hälften av det som direkt går till länder och en annan del går till organisationer. I alla fall så har moderaterna bestämt att begränsa antalet länder vi hjälper för att istället koncentrera oss på länderna i Afrika och hjälpa dom ur fattigdomen. 32 miljarder är otroligt mycket pengar men många säger att det inte är tillräckligt. Men Sverige är ett litet land och det spelar ingen roll om vi skulle bidra med 320 miljarder. Det skulle inte bli någon skillnad. Allt handlar om att man måste placera pengarna rätt och verkligen se till att de blir någon skillnad. Precis som han sa "Mer resultat per satsad krona".

Precis som jag har nämt förut så sa även han att man ska försöka få in en större entreprenörskap. Mer handel och fler företag. Microlån är en bra lösning på en individnivå. Ett litet lån till en kvinna så att hon tex kan köpa en mobiltelefon eller en ko. Eftersom inte så många har det där hon bor så kan hon ta betalt för att folk ska få låna den. På så sätt tjänar hon pengar på sin verksamhet och kan betala tillbaka lånet men även köpa en nya mobil och utöka sitt företag. Eller sälja överskottet på mjölken och köpa en till ko. Smart va?

Vad tycker ni?
Behövs det mer bistånd eller räcker det som vi har nu?
Jag själv anser att tillgångarna finns redan men de är felaktigt fördelade.
60
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00